Sözlümün küfrü :'((

Kusura bakma canım da bana o küfürleri eden biriyle tüm hayatım evde kalacağımı bilsem yine evlenmezdim. Nasıl bir edepsizliktir bu anlamadım ki ? Tam tersine kişiliğinin oturmuş ve olgunlaşmış olması gerekirken bide ettiği küfürlere bak. İnsan yabancıya ederken utanır.

Dine inanırım ama bırak hacıyı hocayı. Sen geleceğine bak. Otur kararını kendin ver.

Son düzenleme:
ben de 28 yaşımdayım , bazen evlenememekten korksam da senin kadar karamsar olmadım.
istihareyi doğru yorumlamakta çok önemli ve bir de sen kendin yatmalısın, başkası yanlış görebilir.
fal a inananın 40 gün namazı kabul olmaz onu da ekliyim.
ben de kötü sözler sonucu nişan attım ve senin ki kadar küfür işitmemiştim ondan. gerçekten çok itici ve soğumakta çok haklısın.
istihareye mutlaka kendin yat ve bununla hemen evlenme..
bir kere daha hata yaparsa hiç düşünmeden ayrıl bence..
Allah hakkında hayırlısını versin.

tabi canıımm,bir de olumlu yönden bakmak lazım insanın kelime darağcığı gelişir,tüm şoklar kendi hayatında olduğu için zamanla şok olma durumu da ortadan kalkar ve panik atak olma riski düşer... töbe töbe....

büyük laf etmeyeyim ama sözlüyken küfreden nişanlıyken daha da delirir evlenince düşünemiyorum bile nasıl bir tip olacağını. kaç kurtar kendini ömür geçmez öyle tiple

madem sen yukarıda ki yazıdan hareket ederek söylüyorum kararını vermişsin. bize mutluluk dilemek kalır.
ama sana tavsiyem mutlu olmak istiyorsan yediğin küfürleri sindirmeyi öğren. inşallah evlendiğinde de böyle üzücü konular açmazsın.

mutsuz bir evlilik yaşamaktansa,

mutlu bir bekarlık yaşa...

Evlenip pişman olmak en kötüsü çünkü,hemde bile bile lades diyeceksin resmen....

Ayrıca asıl dine inancın varsa hacı hocaya gitme,geleceği kim nasıl bilebilir yaaa allah aşkına....

Son düzenleme:
sana baban küflü- beceriksiz, sözlünde o...u , y..k kafalı diyor...bu hakaretleri hakettiğini düşünmüyorum. babanı seçemiyorsun ama evleneceğin kişiyi iyi seç...kimsenin lafına bakma..

Sen benden büyüksün ama sana tavsiyem senden büyük olacak. Annemin tavsiyesi bu sana.. Annem suan 42 yaşında ben 20 yasındayım az önce babam geldi eve terör estirdi anneme bir gram saygısı yok her günümüz cehennem cıkısımız yok birgün hepimizi öldürecek.. Bu söylediklerimi dikkate al asla böyle bir adamla evlenme evde kal daha iyi o derece.. Babam evlendiklerinde böyleymiş hiç değişmedi daha da beter oldu. Nolur ama nolur kendini ve ilerde doğacak cocuklarını yakma . Evde filan da kalmazsın gir bir işe calıs böylece annen baban cenesini kapatır sana baskı yapmaktan vazgecer para gelince tabi.. Canım nolur kendini yakma. Lütfen. Mantıklı düşün illaki sana değer veren daha düzgün biri cıkar karsına söz atmak ayıp değildir.

onu artık ıstemedıgını düşünüyorsun ki yaptıkları soguman ıcın yeterli.. sözl/nişan tanıma sürecidir fakat çogu zaman aileler tamam oldu bitti artık donulmez sanır... ailene guzelce anlatrısan acık acık anlayacaklardır senı... resmı bişey degıl sonucta evlenmemmıssın bişi yok ortada...

hoca yıldız falımı bakmış falcıya gitmeyelim o zaman biz tövbe...

askerde son 3 ay küsmüşsünüz o psikolojide sende üzerine gidince bir bedel ödetmeye girişmiş olabilir biraz zaman ver canım aile baskısı varsa, ailen evlenmeyecek sen evleneceksin ama zaman vermek iyi olur her zaman buluşmayın bir birinizi özleyin bakalım eger özlemiyorsan ayrıl gitsin... evde kalacagını da sanmıyorum ayrıca...

Sorunun cevabı çok basit: Tabi ki bu karakterdeki bir adamla evlenmemen gerekir.
Ne anne - baba, ne etraf, ne hoca... Kimsenin sözüne aldırma.
Evlenince sıkıntıyı çekecek olan sadece sensin.
Görünen köy kılavuz istemez.

Sözlünüzün küfrüne diyecek bir şey bulamıyorum!

Amaaaaa annenizin gittiği hocaların hiç de öyle dediğine inanmıyorum.
Anneniz barışın bu iş bozulmasın diye yalan söylüyor bence!

Keşke kendiniz gitseydiniz hocalara da kulaklarınızla duysaydınız!

Hiç bir baba kızının bir erkekten küfür işitmesine dayanamaz.Aileni karşına al ve
sana ağır konuştuğunu söyle. Babanın yapısını bilmiyorum bu ağır küfürleri söylersen kendisine
durduk yere babanı da bu çocuğun üstüne sala da bilirsin.Bu da riskli ama küfürleri söylemeden
sinirliyken kaldıramayacağın sözler söylediğini bilmesini sağla.O zaman arkanda duracaktır.
Hatta o çocuğun adını bile geçirmeyecektir evde.Tabi gerçekten karakteri önemli babanın en iyi sen bilirsin
erkektir yapar,kimbilir ne dedin de delirttin çocuğu mu der yoksa kafasını kırmaya mı gider bilemem.Seçeceğin cümlelere dikkat edersen
yumuşak geçişle halledersin.
Ayrıca elalem ne der kafasından kurtulun bir zahmet.O elalem bizleriz.Söz,nişan çiftler birbirini rahatça tanısın diye olan adetlerimiz se
tanıdık olmadı dersin.Evlilikler bitiyor kimseyi konuşturmuyoruz.Arkadan da konuşuyorsa konuşsunlar.Amannn canım demeyi öğrenmeliyiz artık.
Evde de kalmazsınız merak etmeyin,iyi bir eş nasıl bulunur falan diye sözlünüzden ayrılılınca konu açın bakın k.k kadınları size ne tüyolar verecek

Bu mesaj arada kaynamasın diye alıntı yapıyorum.
Birebir yaşayan bir genç kız ve gencecik de bir kadın..
Anneniz için de geç değil aslında ya o da başka bir konu..Lütfen bu genç kızı iyi dinle.
Ağzı küfüre alışmış birinin değişmesi zordur.İmkansız değil tabi ama baksana her küfürden sonra
bir de seni suçluyormuş.Hatasını bile farkedecek zihniyette değil..Farketse de ne değişecek ya

Önemli olan bir an önce evlenmek mi yoksa mutlu bir evlilik yapmak mı?
Şu yaş takıntınızı hiç anlamıyorum ya.
Hem artık evde kalmak diye birşey yok.
Evlenmek isteyen herkes evlenir.

Öncelikle size söyleyeyim dini inançlarınızı eleştirmek babında algılamayın ama çevremde o kadar çok dönerdi ki bu olaylar, hocalar yön veriyor insanların geleceğine, sonra da çıkmazdı. Bizim eski oturduğumuz yerde insanlar dertlerine dermanı hocalara sorarak bulmaya çalışırlardı, sonuç hüsran...

Bu dinin saptırılmasıdır..Din aracılığı ile insanların sömürülmesinden başka birşey değildir. İnanıyorsanız asıl bu insanlara itibar etmemeniz gerekir, kim bilebilir ki geleceği?

İkincisi benim aldığım hissiyata göre, anneniz de evlenmenizi istediğinden hoca da böyle dedi diye sizin aklınızı değiştirmek, sizi yumuşatmak istemiş olabilir.

Dinen FAL'IN da günah olduğunu duymuştum ama bilenler doğrulasınlar, dini duyguları kuvvetli arkadaşlarım fal baktırmazdı, günah derlerdi. İnanmamanızı dilerim.

Sözlüyken bu küfürleri ediyorsa, evlenince neler yapacaktır kimbilir?

Size bir arkadaşımdan bahsedeyim. Bir arkadaşım 6 yıldır bir çocukla birlikteydi, evliliği düşünüyorlardı...Bir gün kavga ederken çocuk kıza O ile başlayan genelde bayanlar için kullanılan, sözlünüzün de size ettiği küfrü etmiş. KIZ DİREK AYRILDI, çocuk 3 gün kapısında yatmış( gerçekten 3 gün evinin kapısından ayrılmadı) , affetmedi. Çok şaşırmıştım, seviyordu çünkü, affeder sanıyordum.

Neden affetmedin dedim, insan sevdiğine ne olursa olsun böyle bir KÜFÜR edemez, ben onun eşi olacağım ileride bana nasıl böyle bir kelime kullanır dedi! Ki bu arkadaşımın babası da annesine sürekli bu küfrü kullanırmış, kız ilişkilerinin başında SAKIN BANA KÜFÜR ETME, SİNİRLERİNE HAKİM OL demiş.
Bana saygısı olmayan bir insanla benim de işim olmaz dedi. Çok üzüldü ama bana bu lafı bir kez ettiyse yine edecek, ve ben hiç bir mazeret göremiyorum böyle bir kelimeyi kullanması için dedi.

Gerçekten insan sevdiği insana ne kadar sinirli olursa olsun, BÖYLE KÜFÜRLER SARF EDEMEZ! ETMEMELİ!

Tebrik etmiştim kendisini, benim için çok güzel bir örnektir, o yüzden anlatmak istedim size de.

Dilerim bir daha evlenemeyecekmişsiniz ondan daha iyisini bulamayacakmışsınız hissinden cayarsınız.

Hiç kimse sizin hayatınızdan daha önemli degil.
Kim ne derse desin takmayın!

6 hocayı anneniz nerden bulmuş da aynı gün istihareye yatırmış?
Çok merak ettim.

Hem siz kendiniz yatın istihareye bence.

Bak canım biz eşimle 7 yıl flörtün ardından evlendik.
Bir yere daha yazmıştım yine yazayım.
Eşim çocugumuz olmadan önce çok küfür ederdi.
Eşim Adana'lı.
Ve Adana'lı arkadaşlar bilirler.Allah'a kitaba söverler.

Arabada giderken,
ne bileyim bir şey tamir ederken vs vs sürekli küfür.
Ama flört dönemi olsun, nişanlılık, 8 yıllık evlilik süresince asla bana küfür etmedi.
Kaldı ki oglumuz dokduktan sonra da tamamen bıraktı.
Sözlünüz şimdiden böyle şeyler söylüyor ilerde neler diyecek acaba?

Gerçi Allah var ben eşimin agzından hiç bu tarz küfürler duymadım ,
Sizinkinin gerçekten agzı bozuk!

Son düzenleme:
vay be.
demek hoca nişanlısıyla evlenemezse daha evlenemez demiş öyle mi?
ee durmayın evlenin o zaman.
en fazla 3-4 ay sonrada yeter dayanamıyorum artık küfürlerine diye konu açarsınız.
sadece bu olsa yine iyi birde şiddet baş gösterecek kuvvetle muhtemel!
ondan sonra siz sağ (tabi birde nişanlın cinnet geçirmezse) nişanlınız selamet.

arkadaşlar cevaplarınız için hepinize tek tek teşekkür ediyorum.

evet ettiği küfürler yenilir yutulacak değil. hepsinde geri barışmam kısmen kendimi de suçlu bulduğumdan kaynaklanıyordu. açıkçası onu bu hale büyük oranda benim getirdiğimi düşünüyordum.

mesela sonu hakaretlerle biten bir kavgamız şöyle başladı: msn de konuşuyorduk. bir durum oldu, o 'kavga çıkacak ben gidiyorum' dedi. ben sinir oldum çünkü daha 5 dakika olmuştu. geri gelmesi için saçma sapan bir hareket yaptım, msn avatarına bikinili fotoğrafımı koydum. fotoyu görünce aradı niye koydun dedi, ben de msn e gel kaldırayım dedim. sonuçta msn e geldi, ben fotoyu kaldırdım ama sohbetin sonu bol hakaretli bir kavgayla bitmişti (

yine başka saçma sapan bir hareketim: bizim yaşlarda yeni evlenmiş bir çocuktan konuşuyorduk. çocuk 100 bin liraya ev almış. ben biraz imrenerek bahsettim sevgilim de zor olduğunu söyledi, ben de "sen o çocuktan daha uzunsun ve yakışıklısın alırsın" dedim. bunun saçma sapan, hiçbir mantığı olmayan bir laf olduğunu kabul ediyorum ( bazen söylediğim şeyin nereye gideceğinin farkına varamıyorum (( sonuçta kavga başladı ve kavganın sonunda bana "or...pu" demişti (

yani kısacası kızlar: bilinçaltımda kendimi suçluyorum. bu çocuğu ben bu hale getirdim mahvettim, şimdi bırakmayıp ceremesini çekeyim diyorum sanırım. tabi yaşın kemale ermesi, akrabaların "simge evde kalacak" dedikoduları, babamın alayları filan da cabası ((

şimdi söyleyin lütfen, yukardaki gibi saçma sapan hareketlerime binaen ben bu küfürleri haketmiş mi oluyorum???

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…