Sözlümün küfrü :'((

daha evlenmeden sana küfür yağdırıyor evlendikten sonra nikahın kerametiyle nişanlının değişmesini mi bekliyorsun ,sana söylediği küfür bile değil çok ağır bir kelime tabi yanlış anlamadıysam ,şu hacılar hocalar sizin sayenizde zengin oluyor ,hoca evlenme dese evlenmicen mi ,bırak bu şarlatanları ,bir arkadasında dedıgı gıbı gelecegı yalnız o yaradan bilir ,gözgöre göre kendını yakmanı ıstemem cun kı bu ulkede kadın olmak cok zor ,ustune bırde yuvayı ayakta tutmak ve dıger sorunlar yuklenırse evlendıgınıne pısman olmayı bırak bırde ınsanın psıkolojısı bıle bozulabılıyor.kendı kararlarını her zaman kendın ver benım sana tek tavsıyem .

ben de inanıyorum cnm istihareye fakat ben şöyle düşünüyorum. annen senin dini yönünü inancının baskın olduğunu bildiği için sana yalan söylüyor ve iyi bir şey yaptığını zannediyor yani ona göre senin iyiliğin için sana yalan söylüyor. sırf sen evlen diye. annen madem bu kadar baskı yapıyor annenle konuş ve ona yediğin tüm küfürleri açıkça söyle sana değer vermediğini defalarca el kaldırdığını söyle ve sor annene "ben evlenirsem ve bu adam beni döverse bana eziyet ederse boşanırsam daha mı iyi olur evde kalmaktan?" bu soruyu sor kesinlikle cnm annen senin nazlandığını düşünüyor ama durum çok ciddi

bak kardeşim yaşin hiçde yaşlı değil bunu kafana takma bence sonuçda sen yaşayacaksın bi ömür nişanlınla
senin nasıl hissetmen önemli ayrıca sen hocalara felan takılma
sen yat istahareye belki annen seni ikna etmek için de söylemiş ola bilir
sen nişanlının yanında mutluysan sorun yok herkes dört dörtlük değil

maalesef bu durumdan bende müzdaribim sevgilimle kavga ettiğimiz zaman bana s.. git diyor. Senin sözlünün ettiği küfürleri etmedii ama nihayetinde s.. git te bir küfür.Konuşuyorumm küfür etmesinden rahatsız olduğumu söylüyorum bana sende kızdırma ozaman diyor. yine sinir edince yine yapıyor nasıl değiştiricem bilemiyorum bende

canım benim inan sana imrendim biliyor musun en azından o..u dememiş, y..k kafa dememiş, direk kişiliğine hakaret yok. bizim ilişkide s..git artık salak mahiyetinde bir söz oldu içim yanıyor soğuduğumu hissediyorum.

cnm ben de düşünüyorum istihareye yatmayı, ama dört dörtlük bir kul değilim dolayısıyla rüyamda göreceğime emin olamıyorum

28 yaşındayım ve bundan sonra evlenemeyeceğimi biliyorum diyorsun.pes artık o yaştan sonra evlenen hiç mi kimse duymadın ?
teyzem 35 yaşında evlendi, karşı komşumuz 32 yaşında evlendi ikisininde evliliği Allaha cok sükür cok iyi .. kısmet ne zaman çıkarsa o zaman olur bunu da ancak Rabbim bilir, hoca diye ortada dolaşanlar değil..
şu insanların dediklerine inanarak sende günaha girme.beraber yeni bir hayata başlayacağın birinin sana bu kadar ağır küfür edip ileride çok çok mutlu olacağınıza pek inanamıyorum.hele o... kelimesini hiç bi bayana yakıştıramıyorum.bahaneside sinirle söyledim mi oldu ?

görünen köy klavuz istemez hocaıyla şıhla istihareyle anca kendini avutursun. yol yakınken dön derim hayatını karartma böyle saygısız edepsiz bi adamla

ya ben hocaya felan değil de annenin tavrına şaşırdım,nasıl olurda kızının saadetini konu komşu,hısım akrabanın torba ağzından daha az düşünüyor???

Yaaa kim ne derse desin.. Sana küfür edecek kadar saygısız bir adam bu.. Hemde öyle böyle değil, ettiği küfüre bak.. Böyle bir adamla evlenmektense evde kalırım daha iyi, en azından evlenipte her gün çekmem böyle bir adamı. Boşver...

İçinden nasıl geliyorsa öyle davran, zorla evlendiremezler ya seni... Bu arada yaşın kaç?

canım annemin yalan söyleceğini sanmıyorum dini konularda hassastır çünkü. altı hoca aynı anda istihareye yatması ve hepsinin mutlu bir gelecek görmesi beni etkiledi biraz.

evet ben annemi alıp karşıma konuşsam, tamam der belki, ilk 2-3 hafta ses etmezler. ama sonra dalgalar, alaylar başlar. babam başlar "bir ilişkiyi yürütmedin, beceriksiz, sosyal çevren sıfır" der. annem "akrabaalr simge evde kaldı diyorlar" der. ve ben emin adımlarla kafayı yer intiharın kıyısına gelirim.

Allah'tan başka kimse ne olacağını bilmez bu adamin sana saygisi yok zaten bir insanin once kendine saygisi olacak Ailende evlen evde kalacaksın ayrılırsan millete ne deriz diye baskı yapıyormuş ama çok merak ediyorum sen evlenir şiddet görsen bu adamın sana saygısı olmasa mutsuz bir evlilik sonucunda boşanıp ailemin yanına donsen dahamı iyi olacak ozmaan bu nisani atti dedikodusunun inan bin kati olur ailen geçinmeyecek arkadasım sen geçineceksin sen çekeceksin o adamı kusura bakma ama bile bile lades diyorsun dua et bol bol Allah hakkında hayırlısını versin hocadan falan medet umma ılerde çok mutsuz olursun benden söylemesi

Adam bana önce "or..pu" sonra da "ya..k kafalı" diyecek ve ben hacı hocanın ağzına bakacağım ???

annemin ve babamın evde kaldın imaları, akrabaların dedikoduları, sevgilinin eski haline döneceği ümidi, 28 yaşına gelmiş olmak, bu kişinin son şans olduğunu düşünmek bu sonuca yol açıyor maalesef

ya bence en önemli şey sevmek..
her ilişkide gerginlikler gelgitler olur
ama aşk hepsinin üstesinden gelir
bence sen hacı hocayı değil kendi kalbini dinle
gelecekte seni neler beklediği asla bilemezsin, bu kaderdir ve bence hacı hoca bunu bilemez Allah ne isterse o olur
şimdlik sen kalbinin sesini dinle
umarım her şey gönlünce olur
bi de bişey sorucam, ilişkinizde küfürlü kelimelere ne kadar yer verirsiniz ?
mesela normal konuşmalarınızda yer veriyorsanız kavga anında boş bulunup söylemiş olabilir

kararlarımızı aklımız ve yüreğimiz değil de hacı hoca kisvesine bürünmüş şalatanlar mı veriyor?bu kişileri bize üstün kılan şey nedir de geleceğimizi bunlar görecek ama biz göremeyecekmişiz..yıldız falı,hacı hoca cinci boş işler bunlar..allah akıl nimetini vermiş,o neyi emrediyorsa onu yap..

Öyle saygısız ve de sevgisiz biriyle evlenecegine evde kal,annenin dizinin dibinde otur bin kat iyi.
Evde de kalmazsın zaten.
Cevrene rezil olmak adına,bu kişiyle evleneceksen iyi düşün derim.
Allah selamet versin.

Bizim sözde çok dinine bağlı bir tanıdığımız hocaya gitmişti işiyle ilgili bir soru sormak için.
Hoca şunu şunu yap demiş, bunlar da yapmış dediğini. Bir daha da düzlüğe çıkamadı ona inanıp dinlediği için.

Hoca saçmalığından vazgeçin. Böyle ağır küfürler eden adamla evlenmek daha mı iyi.
Bu ne zihniyet.

az önce bi şeyler yazacaktım neyse dedim şimdi gene gördüm konunu dayanamadım artık.

anneni de seni de anladım ben, ayrıl diyenleri boşver sen evlen bence hemen. herkes rahatlasın sülalenin komşuların ağızları kapansın. yaşın da 28 madem bir an önce doğur bekleme hiç 28 yaş bu şakaya gelmez sonuçta hem elalem kısır der çocuğu olmuyor der nemelazım ama tüm bunlar yaşanırken açacağın konuları söyleyim ben sana, eşim bana hakaret etti, eşim bana el kaldırdı, hamileyim ama şiddet görüyorum, boşanmak istiyorum ama ailem beni kabul etmiyor...

canım türkiyem'den insan manzaraları...

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…