Sözlümün söylediği cümle

Bir araştırayım aile hayatı nasıl, hayat görüşü nasıl, ileride beni zora sokacak sıkıntılı işlere/kurumlara bulaşmış mıdır anlamında.

yani bunu araştırmak bana göre hakarettir

ama sadece sözlünüze değil size de

siz iyisini seçememişsiniz de dayınız araştıracak, sizi zora sokmasın diye

istedikleri kadar soruştursunlar, ne b.k yerlerse yesinler cümlesi çıktı.

çoğu kişi bu forumda asla küfür kabul etmem vs der ama bana çok olağan geldi tepki

olması gerekeni söylemiş hissine kapıldım, "benim alnım ak, onların ne hali varsa görsünler" şeklinde yazınca daha şık oluyor ama eşlerimiz ile de içimizden geldiği gibi konuşmayacaksak kiminle konuşacağız

vay dayıma saygısızlık etti vs değil olay saygısızlık eden dayınız

bir de yani ülkede adettir ailesi vs araştırılır soruşturulur da "beni zora sokacak sıkıntılı işlere/kurumlara bulaşmış mıdır" cümlesi ülkedeki ortamda çok iddialı

yani benim hakkımda böyle bir endişeleri var, beni kategorize etmişler diye düşünmüş

bu arada dayım iyi ki eşimi araştırmamış, hani gözaltıları, yargılamaları vs vardı da

hatta yıllar sonra pasaport alırken pasaport tahdidi olduğunu öğrendik, buna ne ben ne eşim şok olduk ha anneme de anlattım kimse karalar bağlamadı, verdik dilekçe kalktı tahdit

bir dönem muteber olanlar bir dönem kötü olur, diğer dönem o kötüler cici olur, muteberler tu kaka olur

önemli olan size uyup uymadığıdır ki bunu da son irdeleyecek kişi dayıdır herhalde

Aynı yorum içinde hem s.lak hem de b.k dediniz. İnanamıyorum. İlk defa duyuyorum bu kelimeleri
sürekli inatla yorum yapıyorsunuz cevap yazmıyorum fikrinizi anladık niye saçma sapan sabote ediyorsunuz. Dalga geçeceksiniz diye arada yeni yazanların yorumları kayboluyor sizin fikrinizi anladık sabote etmeyin yeni bi yorumunuz yoksa konuya katacağınız bi şey yok çıkın konudan. Ne kadar lakayt bi sistemi var buranın sayfalarca dalga geçilip abuk yorumlar yapılıyor kimse bir şey demiyor

ne olursa olsun bu şekilde tepki vermemeliydi. Zaten kendisi hakkında yaptığı işlere güvenseydi bu kadar büyük bir sorun çıkacağını düşünmüyorum.
Ben kendisinin çekindiği bir şey olduğunu sanmıyorum. Benim sıkıntım terbiyesizce verdiği tepki. Daha önceki ciddi ilişkisi ağzından çıkan terbiyesiz bir laftan dolayı bitmiş. Bunu ilk duyduğumda herkese aynı şeyi yapmaz diye düşünmüştüm ama yapısı böyle demek ki diyorum artık. O kız kaldıramamış ben neden kaldırayım

Tamam tekrar yazayım o zaman.
Her yorumda sadece sözlünüzü suçlamanız, sizin de hatalı olduğunuz yorumları göz ardı etmeniz ve hem kendi hem de dayınızın da aslında suçlu olduğunu kabul etmeme konusundaki direncinize gerçekten pes diyorum. KK da gördüğüm en yüzsüz konulardan biri bu olabilir.
İstiyorsunuz ki sadece sözlünüzü gömelim. Gerçekten çok prenses büyümüşsünüz. Terbiyesizlik ve ailem de ailem diye tutturmuşsunuz. Size başkaları da sordu bende sordum ama cevap vermediniz.
Sizin adama yaptığınız terbiyesizlik ne olacak? Araştırma konusu hadi neyse. Ama dayı için aile kuracağın adamla kavga etmek, onu çıldırttıktan sonra aaa tü kaka demek çok abes (kaka dedim ama bu kelimeyi daha önce duymuşsunuzdur sanırım)

Evlilik yoluna çıktığınız adamla ilişkinizi bile tanımadığınız kadınlara soruyorsunuz. İyi cevaplayalım o zaman. Evet lütfen ayrılın. Sizin minnoş aileniz ve ponçik kalbiniz bir b.k lafını kaldıramıyorsa bu çocuğu kendinizden kurtarın.

Size sizin kadar aileci bir eş diliyorum. O zaman anlarsınız karşı tarafa önemsiz hissettirmek ne demekmiş.

Ne terbiyesiz insanlarla dolmuş burası
B.k diyen var s.lak diyen var...
Hiiiiç alışık olmadığımız kelimeler

dün tv de tatlı hayat dizisine denk geldik eski bölümler

adama gerizekalı salak falan diyorlardı

ortada bira vardı

içki içme muhabbetleri vs vardı

dedik bunlar olağanmış eskiden

şimdi kötü örnek olmayalım, aman yalıtalım çocukları gençleri derken her şeyi yer altına ittik

tv de salak b.k vs demiyorlar ama her cümle sonuna yazarken aq koyup konuşurken de söylüyorlar

ne saçma salak davranış da demeyeceksek, ne b.k yerlerse yesinler de demeyeceksek bu sözler dilimizde neden var?

tv de salak b.k vs demiyorlar ama her cümle sonuna yazarken aq koyup konuşurken de söylüyorlar

ne saçma salak davranış da demeyeceksek, ne b.k yerlerse yesinler de demeyeceksek bu sözler dilimizde neden var?
Ben zaten Türkiyede yaşayan bir bireyin eğer 2-3 yaşında değilse hiç kötü kelime duymadığına inanmıyorum

O kelimeler de sanırım duymamış gibi davranan arkadaşların duyanları ayıplaması için varmış

Şu ikisi arasında büyük fark olduğunu düşünüyorum
1. Dayın bok yesin
2. Ne bok yerlerse yesinler

Umarım sözlünüz bir şeyleri farketmiştir. Ve kendi için bir iyilik yaparak bu ilişkiyi bitirir.
Ben bir insanı hayatıma alıcam, evlilik yoluna girmeye karar vericem. O da kaldırıp bana dayım seni araştıracak, beğenmezse evlenmeyeceğiz, diyecek o dakika arkama bakmadan kaçarım.
Bence siz evliliğe hazır değilsiniz. Evlenip de kimsenin başını yakmayın. Göbek bağınız kesildiği zaman evliliği düşünün.

1. Dayın bok yesin

konuda "Karşılıklı tartışırken sinirler fazlasıyla gerildi ve ağzından: istedikleri kadar soruştursunlar, ne b.k yerlerse yesinler cümlesi çıktı. " şeklinde yani "ne yaparlarsa yapsınlar"ı çirkin bir şekilde söylemiş

ha ben dayın bok yesin de diyebilirim zira dayı kim, bana göre yeni kurulacak bir evliliğe çokkkk uzak bir kişi

Olay adamin cekindigi bisey olmasi degil.dusunsenize siz tum iyi niyetinizle evlenmek istiyorsunuz o kisiyi seviyorsunuz sozlunuzun anasi babasi bile degil dayisi sizi arastiriyor ve bunu duyuyorsunuz cok igrenc bi durum sozlunuz cok hakli

1. Dayın bok yesin
Ben konuyu çok detaylandırmak istemedim ama detayı şu şekilde: bu araştıralım mevzusu öncelikle dayım ve babam arasında bir konuşma olarak geçiyor. Sözlüm ne b.k yerlerse yesinler diyor. Ben de babam için soruyorum babama ne b.k yerse yesin mi diyorsun sen diye. Evet diyor. Bunun üzerine telefonu yüzüne kapatıyorum. Sonrasında ben babana söylemedim dayını kast ettim diyerek yan çizdi ama sorduğumda böyle dememişti. Baba kısmını konuya yazmadım o yüzden. Şimdi de yorumlayın lütfen kim daha haksız

Son düzenleme:
Annesini iki senedir görmeyen insanlar gelmişler dayı da kim ola muhabbeti yapıyorlar. herkesin aile bağları farklıdır. Arada samimiyet olmasa konu sahibi takmaz, dayısı da kendini büyük bilip devreye girmez. Herkesi kendi habitatında değerlendirmemiz gerekir. Bugün buna coşup parlayan yarın nikahlıyken birçok şeye parlar, aile efradınızı alttan almaz. Evlilik de böyle burnundan kıl aldırmayan adamla olmaz. Sizin hatanız bahsetmeniz olmuş keşke hiç söylemeseydiniz. Eşiniz her kim olursa olsun ona öyle her şeyi anlatmamanız gerektiğini öğrenmiş oldunuz

Abim terorle mucadelede komiser. Esinin babasiyla babam 3. dereceden kuzen. Ayni koylu sayiliriz. Kizin annesi de bizim oralardan. Tum sulaleye bizi sordurmuslar. Hic sallamadik bile.

Ben evlenirken annem babam, komsular, ev sahibim, is arkadaslarim kisaca herkes esimi sorusturdu kendi capinda. O da hic sallamadi. Hatta o kadar guzel seyler duyduk ki sasirmistik.

Bu kadar abartilacak bir sey yok. Insan evladinin uzulmesini ister mi hic? Nice proflar eslerini dovuyor, guvenlik sorusturmasi ne ki? Insani en iyi cevresi bilir ve tanir. Guvenlik sorusturmasi teror vb. var mi diye bakiyor. Butun polisler askerler geciyor. Ama bu iyi bir es olabilir anlamina gelmiyor.

ben hala aynı fikirdeyim

babanıza da ne yaparsa yapsın anlamında argolu söylemiş

ama cidden siz rahatsız olmadınız mı benim seçtiğim adamı soruşturmak dayıma mı kalmış diye

bakın yukarıda yazdım eşimi dayım araştırsa belki beğenmezdi vs

ama bir de itham ettiği şeyler çirkin, yani ailesi araştırılır, kv huysuz geçimsiz vs denir de "ileride senin işine gücüne engel olmasın, kurum ve kuruluşlarla ilintisi var mı bir baktıralım" üslubu çok çirkin

yazmayalım burada da en yakınlarında, herkesin referansını alınarak alınmış kişilerin neler yaptığını gördük

siz bu kadar naifseniz bilemem de ben değilim

yani, "baban ne bok yerse yesin" diyebilir eşim, ben de diyebilirim hatta

Bu detayları keşke başta verseniz
Evet benim sözlüm de babama bok yesin diyemez
Ama şu konuda fikrim hala sabit
Siz de ailecek hatalısınız
2 hata bir doğru etmemiş
Araştırma da ters bir şey görmüyorum
Ama bunu sözlüm bana dese şunu düşünürdüm: Yani baban bende beğenmeyeceği bir şey bulsa sen beni baban için terk edersin öyle mi?
Aynı şekilde düşünmüştür belki de
Diyelim ki dayı bu çocukta şöyle bir durum varmış dedi. Napacaktınız? O kadar ailecisiniz ki kesinlikle ayrılırdınız. Belki o da bunu bildiği için kırılmıltır

burada yerden göğe kadar haklısınız

ama konuda adamın terörle ilintisi araştırıyor, sorun burada

çevreye saygılı mı sevgili mi değil de farklı bağlantıları kurcalanacak

mesela üst komşunun oğlu evlenecek olsa ve bana sorsalar 3. kattan kaldırıp kocaman halıları aşağı çırpıyor diyeceğim

karşı taraf bunu olumlu mu olumsuz mu görür onu bilemem :)))

ama iş arkadaşımın idari konumuna dair bir şey sorsa beni ilgilendirmez der geçerim

Konu sahibi bir de bu detay var, onu atlamışım
Siz ailesini sorarsınız, kv nasıl dersiniz vs anlarım
Siz direkt burada yazmayayım ama çocuk şeyci mi değil mi diye terörle ilintili bir soruşturmayı kastetmişsiniz
Cidden bundan zerre ayıp görmüyor musunuz?

Dayına ne pardon?
Benim dayım mesela böyle birşey yapmaya cesaret edemez
Yetişkin bir kadınsın
Ne münasebet ne saçma şey
Onlarda sizi araştırsın o zaman
Bende olsam sinirlenirdim
Zaten bir haksızlığa uğramış bide üstüne böyle birşey tabi sinir patlaması yaşar insan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…