- 30 Nisan 2014
- 2.647
- 9.801
- 358
- Konu Sahibi lavienrose116
-
Aile bireylerime yönelik bir daha böyle bir şey söylersen ayrılırım dedim
Ben de biseyler diyecektim ama bütün hislerime tercüman olmussunuzBugün de şaşırdım çok şükür
Kim kimden ayrılır bilmiyorum ama ikinizden biri kesin bitirsin bence bu ilişkiyi
Siz daha minnoş bi eş bulun kendinize
Gerçekten eş adayınız size ailem seni araştıracakmış ona göre evleneceğiz dese bunu tamam araştırsınlar diye hiç sorun etmeyecek insanlar mısınız arkadaşlar?
Tek aksi ben miyim burda?
Ne demek araştıracaklar?
Ben bu insanla zaten yıllardır görüşüyorum işe mi giriyorum da mülakat sonucuma göre kabul göreceğim?
Hatta sonra dozu artırıp dayım mı sen mi dersen dayımı seçerime gelmiş konu nerdeyse
O noktadan sonra ben olsam dayı yeğen Allah muhabbetinizi artırsın ama ben yokum derdim mesela
Her şeyden çok nişanlımın bana bu muameleyi yapmalarına izin vermelerine kızardım ve kendimi değersiz hissederdim
AsıL ben güvenimi kaybederdim yani
Son olarak ben hiç b.k kelimse duymadım diyen arkadaşlar gerçekten nerede yaşıyorsunuz?
Çoluğu çocuğu biz de oralarda büyütelim
Belki biz varoşlarda yaşıyoruzdur
Tamam 7/24 küfür edilmiyor etrafımızda ama insan b.k kelimesini de hiç duymamış olabilir mi gerçekten
Bu yorumunuzu okuduğumda çok üzüldüm. Çünkü içten içe size hak veriyorum. Dayın için beni karşına alıyorsun gibi saçma sapan bir savunma mekanizması geliştiriyor. Mesele o değil mesele benim aileme, ailemden kim olursa olsun böyle saygısız bir cümle kurması. Üstelik bizden büyük biri ve hiçbir kötü niyeti yok. Evlenme niyetiyle başladık ama geldiğim bu nokta içler acısı. Güçlü olup ayrılık kararı vermek zorundayım gibi geliyor zaten evlilik fikrinden çok çok uzaklaştımSiz yanlış yapmış,aile içindekini ona yetiştirmişsiniz,oda ne olduğunu göstermiş olmuş. Aslında dayın araştırmadan sadece lafla ne halt olduğunu göstermiş oldu size. Evlenmeden anneme, dayıma o lafı diyecek adama b.ku yedirir,kapıya koyarım. Balık baştan kokmuş,gerisi sizde.
Hassas olduğunuz her konuda küfredelim o zaman. Benim ve ailemin niyeti asla kötü değildi, ben de ciddiye bile alma diyerek öylesine sohbet ederek söyledim, hassassan adam gibi ifade et kendini, kendinden büyüğe saygısızlık edeceğine. Tepkisi bir türlü aklıma yatmıyorBen yine de hatanın daha çoğunu sizde buldum. Küfrü kesinlikle savunmuyorum ama sözlüm gelip bunları dese o dayiya asla saygı duymam bir daha ve telefonu da sert bir şekilde kapatirdim. Bazı konular vardır insanların en hassas olduğu noktalardır. Suçu yoksa, saklayacagi bir şeyi yoksa o halde niye bu kadar tepki veriyor denilemeyecek kadar hassas demek ki bu konuda.
Prenses büyümek mi? Hakaret etmemek küfretmemek prenses gibi büyümek mi? Doğrusu budur olması gereken budur. Karşıdaki ne saygısızlık yaparsa yapsın herkes çenesini tutacak çok hassassan küfretmeyeceksin düzgünce kendini ifade edip gerekirse efendi gibi ayrılacaksın karşı tarafa dil uzatacağına. Ben böyle yapardımÇok mu prenses büyüdünüz?
Bu terbiyeyi bu saatten sonra alır mı? Ben mi vereceğim terbiye. BilemiyorumNişanlınızın verdiği tepki saçma, her aile evladının evleneceği kişiyi araştırır bunda onur meselesi yapacak bir şey yok, devlet soruşturmada huyuna aile ilişkilerine mahallede sevilip sevilmediğine bakmaz, dayınız gbt bakacak değildi her halde. Paşa torunu değildir sanırım kendisi. İlişkiye devam konusunda bir şey diyemem ama ağzını toplasa iyi eder.
Abartmış deyip geçebilir miyim bilmiyorum. Hayatım söz konusuBu kdar tepki gösterceği hiçbirşey yok herkes vereceği kızın ailesini araştırır karşı tarafta oğullarının evleneceği kızı araştırı ne var bunda ? Benim babam nişanlımın tc sini aldı milli istibarat teşkilatında tanıdıklarına baktırdı nişanlım bunu biliyodu sormadı bile bence abartmış
Bence böyle şeyler normal. Kafanıza takmayın sakin olun. Biraz nişanlılık sürecini uzatın.Herkese iyi akşamlar. Canımı çok sıkan bir konuda değerli fikirlerinizi almak için buraya yazmaya mecbur kaldım. Hemen konuya gireyim. 29 yaşında çalışan bir bayanım. 1 yıldır beraber olduğum erkek arkadaşımla kısa bir süre önce sözlendik. Fakat öyle bir laf etti ki ne düşüneceğimi bilemiyorum. Abartıyor muyum lütfen okuduktan sonra fikirlerinizi yazın, benim için çok önemli.
Erkek arkadaşım biraz hassas bir konumda çalışıyor. Memur kendisi ve ciddi birtakım güvenlik soruşturmalarından geçti. Sözleneceğimi ailelerimize açıkladığımızda dayım kendisini bir soruşturalım dedi. Bir araştırayım aile hayatı nasıl, hayat görüşü nasıl, ileride beni zora sokacak sıkıntılı işlere/kurumlara bulaşmış mıdır anlamında. Bunu da bana değil anneme söylemiş. Annem bunu bana söylediğinde sözlümün ciddi soruşturmalardan geçtiğini ve endişelenmemelerini söyledim. Erkek arkadaşımla da tamamen öylesine paylaştım böyle demiş şeklinde, ama erkek arkadaşım bunu çok büyüttü. Kendisine yapılmış bir saygısızlık ve bel altı vurmak olarak gördü, ben de geri adım atmadım. Karşılıklı tartışırken sinirler fazlasıyla gerildi ve ağzından: istedikleri kadar soruştursunlar, ne b.k yerlerse yesinler cümlesi çıktı. Ben şoka uğrayarak telefonu kapattım. Sakinleştikten sonra bana söyledikleri: bu konuda çok hassas olduğu, kendisine saygısızlık yapılmadığı sürece saygısızlık yapmayacağı, benim dayım için onu silebileceğimi söyleyerek onu çok değersiz hissettirdiğim ve buna çok kırıldığı, saldırganlaştığım için böyle bir tepki verdiği. Ben ise ne yapacağımı bilmiyorum. Şimdilik evliliği askıya almaya karar verdim. Fakat ilişkiye devam etme konusunda şüphelerim var. Siz ne düşünüyorsunuz lütfen yorumlarınızı yazın, teşekkür ederim okuduğunuz için.
Konuştuk. Benimle uzlaşmıyor sözünün hatalı olduğu kabul ediyor özür de diledi ama güya kendine büyük bir saygısızlık yapılmış bel altı vurulmuş hala bunları anlatıyor. Bir daha öyle bir şey söyleyip kendimi haksız duruma düşürmem dedi ama bunu söyleyebilecek tıynette. Yüz yüze görüşme imkanımız yok şu an telefonda kavga etmek istemiyorum ama yüz yüze geldiğimizde kesinlikle uzatacağım. Evlilik fikri bu haliyle hiç ama hiç içime sinmiyor zaten belirsiz ileri bir tarihe attımNaptınız konu sahibi ?
Mantıklı olmuş. Hakkınız da hayırlısı olsun.Konuştuk. Benimle uzlaşmıyor sözünün hatalı olduğu kabul ediyor özür de diledi ama güya kendine büyük bir saygısızlık yapılmış bel altı vurulmuş hala bunları anlatıyor. Bir daha öyle bir şey söyleyip kendimi haksız duruma düşürmem dedi ama bunu söyleyebilecek tıynette. Yüz yüze görüşme imkanımız yok şu an telefonda kavga etmek istemiyorum ama yüz yüze geldiğimizde kesinlikle uzatacağım. Evlilik fikri bu haliyle hiç ama hiç içime sinmiyor zaten belirsiz ileri bir tarihe attım
Koşulsuz şartsız saygılı olacak birini istiyorum. Aptal kör aşık değilim gelecek aile büyüğüme ne b.k yerse yesin diyecek aman çok haklısın paşam mı diyeceğim. Sevgiyle ne alakası var mazoşist miyim bana ya da aileme böyle konuşacak adamla bir de sevgi mi göstereyim. Konuya cevaplar geldikçe kafamda daha da oturuyor durumZaten yazmıştım ama şu cümlenizden sonra oldum. Siz bu adamı sev-mi-yor-su-nuz. Ayrılın adamı da kurtarın. Kibirin büyüğü sizde. Ne dayıymış böyle evlilik yürür mü yarın anne babanıza bir sorun olsa adamı uykusunda doğrayacak gibisiniz. Eğer o adam da daha size fırsat vermeden bitti demiyorsa onda da problem var.
Seni araştırıyoruz demedik. Zaten sonrasında dayım araştıracak bir şey yok aralarında anlaşmışlar hayırlısı olsun demiş. Ya o kadar gereksiz ki onunla evlilik yoluna girdiğim için şu an kendimi sorguluyorum kenar mahalle insanı gibi muhatap olduğum cümleye bak ne b.k yerse yesin nasıl ayıp edepsiz bir cümledirHadi araştırmak istemenizi anladım. Sizin soruşturmanızdan geçemeyecek noktalar neler onu bilemiyorum, her neyse. Siz niye gidip sözlünüze bunu anlatıyorsunuz, "Bak seni araştırıyoruz hee ayağını denk al" gibi. Öylesine paylaşılacak bir şey değil bu. Doğrudan ya da dolaylı olarak sözlendiğiniz kişiye karşı güven duymadığınızı belirten bir cümle, sözlünüzün öfkesi bu bağlamda anlaşılır.
Koşulsuz şartsız saygı mı olur Allah aşkına?Koşulsuz şartsız saygılı olacak birini istiyorum. Aptal kör aşık değilim gelecek aile büyüğüme ne b.k yerse yesin diyecek aman çok haklısın paşam mı diyeceğim. Sevgiyle ne alakası var mazoşist miyim bana ya da aileme böyle konuşacak adamla bir de sevgi mi göstereyim. Konuya cevaplar geldikçe kafamda daha da oturuyor durum
Gocunacak şeyi yoksa atsın sersin ortaya. Saçmasapan gurur yapacak ne var. Ona kimsenin bir şey dediği yok. Terbiyesini niye bozuyor rahatsız olduysa insan gibi kendini ifade etsin. Dağda mı büyüdüSiz haksızsınız.
Sevgilinizin sinir kontrolü yönetimi kötü,ama siz haksızsınız.Yorumlara da kesinlikle katılmıyorum.Sizin gibi sevgilim olsa asıl ben bırakırım onu.Hem gidip yetiştiriyorsunuz ''bak sen nesin ne değilsin diye benim ailedekiler araştıracak biz de ona göre karar alacağız tamam mı'' diye,hem de adamdan çok sakin bir şekilde ''peki aşkım,soyağacımı da atayım mı e devletten ? '' gibi bir tepki bekliyorsunuz.
Ayrıca evet,bir erkek ''seni teyzem/halam için silerim'' dese herkes ''ayyy ne aileci erkek kaç kaç'' derdi,ama kadın deyince herkes görmezden geliyor,çok ilginç.
Saygı duymasam da onun tepkisine asıl sen ne b.k yersen ye demedim. Yüzüne terbiyesiz bile demedim. Diyebilirdim ama çenemi tuttum. O laflardan sonra köprülerin atılması gerekir çünkü. Karşında ne olursa olsun senden büyükler var üstelik benim aile bireyim. Vallahi tamamen boşluğuma geldi öylesine laf olsun diye söyledim çünkü bence kötü bir şey değil iyiniyetli bir şey kimsenin de araştırdığı yok bu arada, hayırlı olsun demiş dayım onlar zaten anlaşmış. Ben olsam mutlu olur ne güzel nişanlımın arkasında bir ailesi var gönülleri rahat etsin istedikleri gibi araştırsınlar derim terbiyesizlik etmemKoşulsuz şartsız saygı mı olur Allah aşkına?
Siz bile bakın size kötü davranınca saygı duyamıyorsunuz
Yok yani öyle bi saygı türü
Sözlünüz yanlış konuştuğunu kabul etmiş özür de dilemiş
Siz hala araştıracağız demenizin yanlış olduğunu kabul edemiyorsunuz
Ayrıca birini ona da haber vererek araştırmak bel altı sayılır mı bilemem ama bildiğiniz saygısızlık
Sizin gibi ince düşünen biri nasıl bi hataya düştü de karşısındaki kişiye seni araştıracaklar dedi şaşırdım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?