Sözlümün söylediği cümle

Ben evli iken de kendi ailemde olani biteni soylemezdim. Hersey soylenmez bu es bile olsa. Bazi seyler ileride en ufak kavgada size koz olarak kullanilir. Umarim evlenince bu hatayi yapmazsiniz.
Hicbirimiz dort dortluk degiliz ve hic birimiz hakkimizda arastirilma yapilmasindan da hoslanmayiz, en mukemmelimiz bile. Bu is yapilacaksa gizli tutulur zaten. Sizinki cok cocukca olmus. Dayim seni arastiracak cok sacma olmus. Hani bir haltin varsa simdiden tedbirini al der gibi. Bana biri gelip seni arastiracagiz dese ben bana guvenmeyen o kisiyle iliskimi bitirirdim ve sanirim ben de ne b.kunuz varsa gorun derdim. Bu isler gizli yapilir.

Araştırılmak neden insanların zoruna gidiyor onu anlamadim. Eskiden daha geleneksel yollarla evleniliyormuş, şimdi herşey farklı. Ben eşimle internette bir öğrenci sitesinde tanistim mesela. Asıl adamı, ailesini araştırmasam abes olurdu. Tam tersi eşim içinde geçerli. Yahu sevgiliyiz diye adamı, ailesini biliyor mu oluyorum??? İnsanlar evlendikten sonra neler neler öğreniyor...Annem hep der 'bilmediğin otla totonu silersen kaşınır durursun' diye... Gerçektende öyle oluyor.

Aile bireylerime yönelik bir daha böyle bir şey söylersen ayrılırım dedim

Siz haksızsınız.
Sevgilinizin sinir kontrolü yönetimi kötü,ama siz haksızsınız.Yorumlara da kesinlikle katılmıyorum.Sizin gibi sevgilim olsa asıl ben bırakırım onu.Hem gidip yetiştiriyorsunuz ''bak sen nesin ne değilsin diye benim ailedekiler araştıracak biz de ona göre karar alacağız tamam mı'' diye,hem de adamdan çok sakin bir şekilde ''peki aşkım,soyağacımı da atayım mı e devletten ? '' gibi bir tepki bekliyorsunuz.

Ayrıca evet,bir erkek ''seni teyzem/halam için silerim'' dese herkes ''ayyy ne aileci erkek kaç kaç'' derdi,ama kadın deyince herkes görmezden geliyor,çok ilginç.

Ben de biseyler diyecektim ama bütün hislerime tercüman olmussunuz

Bu yorumunuzu okuduğumda çok üzüldüm. Çünkü içten içe size hak veriyorum. Dayın için beni karşına alıyorsun gibi saçma sapan bir savunma mekanizması geliştiriyor. Mesele o değil mesele benim aileme, ailemden kim olursa olsun böyle saygısız bir cümle kurması. Üstelik bizden büyük biri ve hiçbir kötü niyeti yok. Evlenme niyetiyle başladık ama geldiğim bu nokta içler acısı. Güçlü olup ayrılık kararı vermek zorundayım gibi geliyor zaten evlilik fikrinden çok çok uzaklaştım

Hassas olduğunuz her konuda küfredelim o zaman. Benim ve ailemin niyeti asla kötü değildi, ben de ciddiye bile alma diyerek öylesine sohbet ederek söyledim, hassassan adam gibi ifade et kendini, kendinden büyüğe saygısızlık edeceğine. Tepkisi bir türlü aklıma yatmıyor

Çok mu prenses büyüdünüz?
Prenses büyümek mi? Hakaret etmemek küfretmemek prenses gibi büyümek mi? Doğrusu budur olması gereken budur. Karşıdaki ne saygısızlık yaparsa yapsın herkes çenesini tutacak çok hassassan küfretmeyeceksin düzgünce kendini ifade edip gerekirse efendi gibi ayrılacaksın karşı tarafa dil uzatacağına. Ben böyle yapardım

Bu terbiyeyi bu saatten sonra alır mı? Ben mi vereceğim terbiye. Bilemiyorum

Abartmış deyip geçebilir miyim bilmiyorum. Hayatım söz konusu

Bence böyle şeyler normal. Kafanıza takmayın sakin olun. Biraz nişanlılık sürecini uzatın.

Naptınız konu sahibi ?
Konuştuk. Benimle uzlaşmıyor sözünün hatalı olduğu kabul ediyor özür de diledi ama güya kendine büyük bir saygısızlık yapılmış bel altı vurulmuş hala bunları anlatıyor. Bir daha öyle bir şey söyleyip kendimi haksız duruma düşürmem dedi ama bunu söyleyebilecek tıynette. Yüz yüze görüşme imkanımız yok şu an telefonda kavga etmek istemiyorum ama yüz yüze geldiğimizde kesinlikle uzatacağım. Evlilik fikri bu haliyle hiç ama hiç içime sinmiyor zaten belirsiz ileri bir tarihe attım

Mantıklı olmuş. Hakkınız da hayırlısı olsun.

Koşulsuz şartsız saygılı olacak birini istiyorum. Aptal kör aşık değilim gelecek aile büyüğüme ne b.k yerse yesin diyecek aman çok haklısın paşam mı diyeceğim. Sevgiyle ne alakası var mazoşist miyim bana ya da aileme böyle konuşacak adamla bir de sevgi mi göstereyim. Konuya cevaplar geldikçe kafamda daha da oturuyor durum

Seni araştırıyoruz demedik. Zaten sonrasında dayım araştıracak bir şey yok aralarında anlaşmışlar hayırlısı olsun demiş. Ya o kadar gereksiz ki onunla evlilik yoluna girdiğim için şu an kendimi sorguluyorum kenar mahalle insanı gibi muhatap olduğum cümleye bak ne b.k yerse yesin nasıl ayıp edepsiz bir cümledir

Koşulsuz şartsız saygı mı olur Allah aşkına?
Siz bile bakın size kötü davranınca saygı duyamıyorsunuz
Yok yani öyle bi saygı türü

Sözlünüz yanlış konuştuğunu kabul etmiş özür de dilemiş
Siz hala araştıracağız demenizin yanlış olduğunu kabul edemiyorsunuz
Ayrıca birini ona da haber vererek araştırmak bel altı sayılır mı bilemem ama bildiğiniz saygısızlık
Sizin gibi ince düşünen biri nasıl bi hataya düştü de karşısındaki kişiye seni araştıracaklar dedi şaşırdım

Gocunacak şeyi yoksa atsın sersin ortaya. Saçmasapan gurur yapacak ne var. Ona kimsenin bir şey dediği yok. Terbiyesini niye bozuyor rahatsız olduysa insan gibi kendini ifade etsin. Dağda mı büyüdü

Saygı duymasam da onun tepkisine asıl sen ne b.k yersen ye demedim. Yüzüne terbiyesiz bile demedim. Diyebilirdim ama çenemi tuttum. O laflardan sonra köprülerin atılması gerekir çünkü. Karşında ne olursa olsun senden büyükler var üstelik benim aile bireyim. Vallahi tamamen boşluğuma geldi öylesine laf olsun diye söyledim çünkü bence kötü bir şey değil iyiniyetli bir şey kimsenin de araştırdığı yok bu arada, hayırlı olsun demiş dayım onlar zaten anlaşmış. Ben olsam mutlu olur ne güzel nişanlımın arkasında bir ailesi var gönülleri rahat etsin istedikleri gibi araştırsınlar derim terbiyesizlik etmem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…