Sözlümün söylediği cümle

Karşılıklı kahve içerken vereceği reaksiyon referans olamaz birine. Sinir uçlarına dokunulduğu zaman verdiği reaksiyon referans alınır. Kaldı ki böyle saçma bir sinir ucu da görmedim. Bence ilişki bitirme sebebi değil. Ama sizinle ortak zemine gelmesi şart. Ben olsam bunu beklerdim. Tamam yükseldin eyvallah vardır bi sebebi dedik. Yarın öbürgn arayıp fevri davrandım yaşanmamış sayalım tabi ki beni sorup soruşturacaksınız ki alnım açık yüzüm ak (Zeynep ergül tahmini kaç zamanda silinir bi insanın beyninden ) demeli. Aksi halde hayat boyu onun doğrularına ayak uydurmaya çalışırsınız.

Sorusturma cok gelenekseldir yapılır buna neden sasırdı.
Çocuk terbiyesiz.

Ne mesaji vermeye çalişiyordun belli degil. Saçma sapan bir şekilde "bak ben ne kaa değerliyim" mi demek istedin?

Tersi olsa ve kadin için olsa, kv'de atiyorum "bir araştiralim bu kiz daha önce kim ile çikmiş beraber olmuş, hamaratmi? Nasil bir aile?" Diye ve adam gelip sana anlatsa, herkes suçu adamda bulurdu.

Yani bunu anlatan,o tartismalarda ne demiştir ki adam artik "ne bok yerlerse yesinler" kivamina gelmiş. Yaptiğin cok terbiyesizce bence. Adama değil, aile lafina, toplum lafina daha çok güvendiğin gibi görülür tabiki.

Ortak tanıdık varsa sorulur edilir tanıyor musunuz diye. O memleketli bir tanıdık varsa sorulur hani
Biraz muhabbet biraz meraktan. Ama yani araştırma diyince evet gbt ye kadar sorgulamayı anlıyorum ya da kalkıp gizli gizli memleketine gitmeyi ona buna kahvede sormayı. bu kısım bana saçma geliyor.

Bir de mesela gittin memleketine araştırdın. Dediler ki lanet herifin teki. İçki içer. Kumar oynar. Aksi. Sinirli bir adam. Memuriyet soruşturmasında çıkmayacak şeyler bunlar. e geldin kıza ne dicen bu herif aksinin kavgacının tekiymiş. Evde huzurun olmaz ayrıl sen bundan. kız zaten bu adamla 2 yıldır sevgili ne bok olduğunu bilmiyor mu? Biliyor öyle kabul etmiş evlenmek istiyor işte. Engel mi olucan? Olamazsın ki.

Bu sebeple görücü usulünde yapmayı mantıklı buluyorum kısa süreli flört aşaması uzamadan evlenildiği için tanıma amaçlı soruşturulur yani. Sevgililikte iyi kötü her şeyini görüp kabulleniyorsun adamın aileye laf düşmüyor bence artık.

Her neyse konu sahibi boşboğazlık etmiş sonuç olarak. Bana da dense ailem seni araştıracak diye sinir olurdum. Ama böyle kavga çıkarmazdım heralde.

Senin "dayim için seni silerim" demende sorun yok. "Sana güvenmiyorum fii tarihindan kalan geleneğe güveniyorum bakalim sen ve ailen bana layikmisiniz" demende sorun yok.

Adamin o sinir ile söylediği, ne bok yeselerse yesinler demesindemi sorun var? Bende derdim "dayin ile mutluluklar, artik ben yokum" diye.

Abim evlenirken bakkala bile sormuşlar. Hiç böyle bir terbisyesizce yorum yapmamıştı. Kim olsa onun zoruna gider tabii ama üslüp bu olmamalı. Bence mesafe koyun ve evliliği erteleyin.

E ama öyle değil mi?
Konu sahibi her yorumunun peşine sizce ayrılmalı mıyım diye soruyor
Bi kişi ayrıl dese ayrılacak demek ki
Kaldı ki biz tanımadığı insanlarız
Bence de dayısı ayrıl dese ayrılırdı
Çizdiği profil o

Ailen ile ilgili hiç birşeyi erkek arkadaşına anlatmamalısıın bu durumda suçlu sensin.
Kendine toz kondurmayan adamla da evlenmemelisin.

Adama dayım seni arastırmıs demek neden?
Tahrik etmissiniz.
Edecekseniz bile bunu bilmesine gerek yok.
Simdi bos yere adamı ailenize düsman etmissiniz.

Ben adamı suçlu bulmadım fazla
Dayıyı da suçlu bulmadım
Bana da dayım seni araştırcaklar dense ilk tepkim hay senin dayına olur
Dayılar nineler amcalar araştrmak veya işte nasıl diym bizim kızımızın arkaaındayız der giibi araştırıyor havası vermek isteyebilir
Önemli olan bundan sonra konuyu uzatıp uzatmaması

Gocunacak biseyi olmasa bu kadar tepki vermezdi diye düşünüyorum. İnsanin çocuğu, yeğeni evlenecekse neden adayın ailesini, çevresini vs araştırmasın? Ben olsam tabii ki araştırsinlar, içleri rahat olsun derdim. Düğünden önce şeker sembelek görünen eşlerin, kvlerin içinden evlendikten sonra canavar çıkıyor bazen, soruşturmak tam daha doğal bişey yok. Asıl saygısızlığı sozlunuz etmiş, bu adama çok güvenmeyin derim.

Tepkisi hoş değil ama söylemeniz de yanlış olmuş. Bir süre gözlemleyin ilişkiyi, bence koparıp atılacak kadar büyük bir olay değil, bitirip bitirmeyeceğinize bundan sonraki tepkilerine göre karar verin. İlişkiye değer verip onarma isteği var mı yok mu böyle kriz anlarından sonra ortaya çıkıyor zaten. Ben olsam o anki tepkisinden çok sonrasındaki davranışlarına bakardım sizin durumunuzda

Dayınızın bu istekte bulunması, iyiliğiniz açısından, ben dayımın bu isteğini ciddiye almazdım ve erkek arkadaşıma söylemezdim kırılabilir çünkü, burada erkek arkadaşınıza bunu söylememeniz gerekirdi, evlendiğinizde bile bunu başınıza kakalayabilir. Ne bk yerse yesinler cümlesinden sonra benim için biterdi, evlenmeden önce bu cümleyi kuran biri evlenince neler der kim bilir.

Neredeyse beraber yaşadığınız sözlünüze gidip de dayım seni araştıracakmış dememeliydiniz. Geleneklerimizde araştırma var ama eskiden çiftler birbirini tam tanımadığı ve küçük yaşta evlendikleri içindir. Ailesini tam bilemezsiniz tabi araştırabilirdiniz yine de gidip söylemezdiniz. Sözlünüzün alınması çok normal. Yerinde olsam her gün dipdibeyiz hadi beni tanımamış 29 yaşında nerde ne konuşacağını da bilmiyor derdim. Şu da var asla kendimi ve ağzımı bozmazdım. Onun da bunu yapması da doğru değil. Söyleyeceğim tek şey; "İyi hatırlattın canım ben de bizimkilere söyleyeyim seni filan iyice bir araştırsın derdim." İkiniz de hatalısınız düşünmeden konuşmuşsunuz. Bir süre daha tanıyın birbirinizi en iyisi.

Bugün de şaşırdım çok şükür
Kim kimden ayrılır bilmiyorum ama ikinizden biri kesin bitirsin bence bu ilişkiyi
Siz daha minnoş bi eş bulun kendinize

Gerçekten eş adayınız size ailem seni araştıracakmış ona göre evleneceğiz dese bunu tamam araştırsınlar diye hiç sorun etmeyecek insanlar mısınız arkadaşlar?
Tek aksi ben miyim burda?
Ne demek araştıracaklar?
Ben bu insanla zaten yıllardır görüşüyorum işe mi giriyorum da mülakat sonucuma göre kabul göreceğim?
Hatta sonra dozu artırıp dayım mı sen mi dersen dayımı seçerime gelmiş konu nerdeyse
O noktadan sonra ben olsam dayı yeğen Allah muhabbetinizi artırsın ama ben yokum derdim mesela
Her şeyden çok nişanlımın bana bu muameleyi yapmalarına izin vermelerine kızardım ve kendimi değersiz hissederdim
AsıL ben güvenimi kaybederdim yani

Son olarak ben hiç b.k kelimse duymadım diyen arkadaşlar gerçekten nerede yaşıyorsunuz?
Çoluğu çocuğu biz de oralarda büyütelim
Belki biz varoşlarda yaşıyoruzdur
Tamam 7/24 küfür edilmiyor etrafımızda ama insan b.k kelimesini de hiç duymamış olabilir mi gerçekten

Genelde 2 taraf için de yapılan şey detayları bilmediği için kişisel algılamış

sözlünüz saygısızlık yapmış o su götürmez bir gerçekte ben dayınız için sevdiğiniz yuva kuracağınız adamı silme lafınıza takıldım. Hayır bunu bir erkek yapsa annem ablam için silerim dese şu an taş yağmuruna tutmuştukta koca- kaynana - görümce üçlüsünü. Ondan soruyorum. Genel olarak bağlılığınız bu kadar mıdır sevdiklerinize? Bence evliliği o adamı gerçekte ne kadar seviyorumu düşünmek için askıya alın.
kaldı ki ben insanların birbirlerinin ailelerini vs araştırmasını da saygısızlık olarak kabul ederim. Ayrıca aileniz sizin insanları tanımanıza da çok güvenmiyor belli ki. Bu size de yapılan bir saygısızlık kanımca

Ağzınıza sağlık!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…