sözlüyüm ama geleceğimiz var mı bilmiyorum

misssunshine86

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
6 Ağustos 2011
477
525
103
Ankara
MErhaba kızlar sizlere bir konuda danışmak istiyorum çünkü gerçekten başkalarının fikirlerine ihtiyacım var. Sözlüyüm ama sorunum şu ki sözlüm öğrenci ben çalışıyorum. Bundan 2 sene önce sevgiliyken o da ben de öğrenciydik ancak ben onu 3. sınıf zannediyordum ilişkinin başlarında aslında gerçekten de 3. sınıfmış ama alttan bir sürü dersleri oldugu için bir türlü okul bitmemiş.Bunu sonradan öğrencim. aradan 2 sene geçti ben mezun oldum üstüne yüksek lisans yapıyorum ve çok da iyi bir pozisyonda işe girdim.Ama o hala öğrenci. Geçenlerde okul şifresiyle baktım ders durumuna tam 2 yıl sonra bitecek okulu.Eskiden olsa belki çok dert etmezdim ancak şimdi artık ciddi ciddi düşünüyorum ne olacağız biz diye. Çünkü artık benm ailemin de sabrı kalmıcak o zamana kadar.Bunun askerliği var iş bulması var. Off Offf.. Zaten şimdiden ailem sen çok güzel bi işte çalşıosun o daha okuyor ne olacak böyle demeye başladı. Çevremden de hep soruolar ne zaman bitecek, düğün yokmu daha diye. Bense onu seviyorum ama aramızdaki bu fark bizi nereye götürür bilmiyorum..

Söz,nişan vs. bu işlere kalkışırken hadi siz gençler kanınız deli akıyor düşünmüyorsunuz da aileniz nasıl izin veriyor eli ekmek tutmayan adamla söz yapmanıza?
Sözlünüzü bilmem ama siz de hazır değilsiniz ciddi bir ilişkiye bence.
Hakkınızda hayırlı olsun.

Aslında ailelere duyurmamak gerekiyordu. Benim ailem sevgilim oldugunu duyup da tamam hadi siz sevgili gibi gezin diyecek insanlar değiller. Annem de hayatta babamdan bir şey saklamaz ve benim sevgilim oldugunu buldugunda ben söylemedim resmen buldu çünkü, bunu babamla paylaştı. ayrıca bizim evlerimiz sözlümde çok yakın. sözlüm de beni ister istemez görmek istiyor. Küçük yerde de yaşıyoruz , babam da yanyana görüldüğümüzde laf olur die hiç değilse söz yapalım dedi. bu yuzden söz yaptık.

iyice düsünmenn en cok da senin ne istedigini bilmen lazım.. uzadıkca tadı kacar bende onu biliyorum. simdi olsada olur olmasada dediklerin evlenince bir bir karsına cıkıyorr ikinizz cok mutlu bile olsanız yürütemiyorsunuzz.. cocuk oyuncagı degil yani.. hızlıca silkelenn ve bi karar ver bence cnm

Doğrudur arkadaşım,yapacak pek bir şey yok!

O zaman ailenizin yanlışlarının ceremesini çekeceksiniz maalesef.
Yerinizde olsam söz için aile acele ettiği için beklemek zorunda olduğumuzu söylerdim.
Okuyan,askere gitmeyen adam ev geçindiremeyeceğine göre,söz,nişan sürecinin uzaması zaten baştan göze alınmış.

evet aynen öyle. Hep özendim annesine erkek arkadaşını anlatan ve bunu normal olarak karşılayan ailelere. ve sözlüm benm ilk erkek arkadaşım. Anneme hala diyorum keşke anlatmasaydın diye. Çünkü sadece bu da değil sorunum. Artık işin içine aileler girdi ya resmen 2 aile yaşıyoruz ilişkiyi. Yapılan herşey göze batıyor. Bizim bir tartışmamızda biz unutup barışsak bile ailem unutmuyor. Şimdi ayrılsam da sözlüsünden ayrılmış kız olacağım. Gerçi ayrılmak da istemiyorum ama. Bilmiyorum işte

Tartışmalarınızı ailelere yansıtmayın çok gereksiz bence.
Neden ayrılacaksınız canım aranızda bir sorun yok ki,sadece bekleme aşamasındasınız.
Yok ben illa ayrılacam diyorsanız da "sözlüsünden ayrılmış kız" olunca kötü bir şey olmuyor korkmayın!

Bu adamla siz sevgiliydiniz az çok okulu nasıl ,ne zaman, biter biliyordunuz da okul biter bitmez, iş bulmamış, hadi askerliği geçtim evlenincede yapılabiliyor..ama yineliyorum iş bulmamış birini nasıl babanızın karşısına çıkarıp sözlendiniz anlayamadım? bence baştan hatalı olmuş bazı şeyler..madem bu adamı sevdiniz ailenizin karşısına çıkardınız o zaman, yardım edinde bir zahmet okulunu bitirsin! hemen işe girip yüksek lisansa başlayınca yan çizecekseniz neden sözlendiniz? dediğim gibi olan olmuş ise destek olun ki çocuk okulu bitirsin..

Son düzenleme:
yapılacak tek şey var ciddi ciddi sevgilinize burda bize anlattığınız gibi anlatmak.
artık okulunu yayması için vakti olmadığını, derslerine asılıp bitirmesi gerektiğini ve askere gidip iş bulması gerektiğini söylemek.
bunun için artık zaman toleransının kalmadığını söyleyin, seviyorsa sizin için bu sorumlulukları yerine getirmesi gerek diye düşünüyorum, yoksa evliliğin sorumluluğunu nasıl alıcak? ha baktınız işler uzuyor sizi önemsemiyor ondan sonra düşünürsünüz ayrılığı ama önce konuşmalısınız, 3 sene uzun bir süre.

sevgilimi ailemin karşısına ben çıkarmadım ki, sözlenmeyi isteyen de ben değildim, ben zaten herşeyin iş güç bulununca olması taraftarıydım.Doğru olan sağlam olan bu olurdu. Ancak aileler öğrenince onlar istediler söz olmasını. Ayrıca ben maddi manevi hep yardımcı oldum. Babasıyla arası iyi değil sözlümün.babası sözlümü tamamen gözden çıkarmış durumda. ona doğru dürüst para bile göndermiyor. Arada ben varım ama buna rağmen benim için o bitmiştir diyor.Adam gibi bir sebebi de yk. TEk söylediği okulu ne zaman bitirecek. Düşünün evleneceğim adamın babası beni karşısına alıyor, sözlünü bana şikayet ediyor. Şöyle sorumsuz böyle kıymet bilmez diye. Ben her zaman ara bulucu oluyorum.Ona hiç toz kondurmuyorum ben savunuyorum onu. Para mara gönderemem diyor. Çalışsın okusun diyor. Ama mimarlık öğrencisi nasıl hep çalışıp hem okucak bunu düşünmüyor. Yani babasından asla bir hayır yok sözlüme. Ben de bu durumda ev kirasına faturalarına harçlığına hep yardım ettim.Hatta okudugu yerde oturacağı evi de başta ben tuttum. Hatta sözlüm babasından para isteyince " ee zeytin86 bu ay zamlı maaş almıyor mu " diyen bir insan babası. Gücüme gidiyor artık bunlar. Düzeleceğini umdum hep, ailesinin bir gün gelip de sözlümün arkasında yer alacağını umdum hep. ama yok.. düzelmiyor. Babam da görüyor bunları. Nasıl bir aile bunlar diyor. Sen mi okutacaksın yani diyor. O zaman gelip neden istedi babası, madem oğluyla ipleri koparacaktı neyine güvendi de geldi benden seni istedi diyor. Bu çocuk aile desteği olmadan nasıl bitirecek bu okulu, ben ailesi arkasında zannediyordum, hiç böle olaylar anlatılmadı ki bize diyor.Yani yan çizmiş falan değilim kesinlikle.

sartlar ayniyken goze batan birsey yokken nedense seviye alcalip yukseldiginde bizler kendimize ceki duzen veremiyoruz insaniz cok normal yanliz dikkatini cekmek istedigim nokta su sende onun yerinde olabilirdin ve onun aileside ona bu sekilde baski yapacak olsaydi ^ne dusunurdun sevgi emek ister benim bildigim sozluyken ayrilmissin baskasi ne demis bunlara takilmana hic anlam veremedim ev kizi olsan hadi dicemde okulunu bitirmissin bence bazi seyleri sende asamamissin bence sen artik kendini ustun gordugun icin farkli dusuncelere meyil ettin ve bunu kendine itiraf edemiyorsun cunku seviyorum diyorsun ama bir yandan ayriliktan bahsediyorsun daha olmamis olaylarin senaryosu sende yazilmista bir oynamasi kalmis akinsina birak eger gercekten seviyorsan ama unutmaki pismanlikta fayda getirmiyor dikkatli karar ver ne istedigine ve durust ol once kendine ve sonra sozlune

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…