Sperm hızı ve morfoloji düşüklüğü

cicekgibi1

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Mart 2021
60
30
38
28
Kızlar 2 yıldır gebelik istiyorum ama nasip olmadı. Kendim için bütün testleri yaptırdım her şeyim normal çok şükür. Eşimin sperm sayısı çok iyi ama ileri hızlı sperm sayısı %13, morfoloji %3.
Ayni durumu yaşayanlar varsa yardımcı olabilir misiniz? Siz hamile kaldınız mı? 😢

Kızlar 2 yıldır gebelik istiyorum ama nasip olmadı. Kendim için bütün testleri yaptırdım her şeyim normal çok şükür. Eşimin sperm sayısı çok iyi ama ileri hızlı sperm sayısı %13, morfoloji %3.
Ayni durumu yaşayanlar varsa yardımcı olabilir misiniz? Siz hamile kaldınız mı? 😢
Morfoloji kötü değil aslında 4 olması bekleniyor ama 3 le değil 0 la gebe kalanı gördüm ben diğer değerler yoluna girdiğinde tabi :) ama ileri hız düşük malesef takviye vs önerildi mi

Evet Hsg çekildim iki tüpümde açık 🙏 eşime geçen sene sperm testi yaptırmıştık doktor sorun yok demisti. Ama gecenlerde ben bı chatgpt ye atayım bakalım ne diyecek diye düşündüm ve degerlerin düşük olduğunu söyledi şok oldum. Başka bir doktora gittik o da düşük dedi ve yeni bir sperm testi yaptıracağız haftaya. O yüzden takviye falan henüz kullanmadık. Sonuca göre doktor ne onerirse artık 😢

Yani doktorun bizi yanlış bilgilendirmesi yüzünden bir yılımız gitti öylece. Chatgpt sağ olsun 😂

Bende sizinle aynı durumdayım.
Eşimin ilk testinde sayı 98 milyon ileri hız %62 morfoloji 0 çıkmış.
İkinci testinde sayı 44 milyon ileri hız %48 morfoloji %1 çıkmış.
Ve bize sorun olduğu söylenmedi sebepsiz infetyilite dendi.
Allah rızası için benim içinde bi sorun chatgpt ye 😂

Bende sizinle aynı durumdayım.
Eşimin ilk testinde sayı 98 milyon ileri hız %62 morfoloji 0 çıkmış.
İkinci testinde sayı 44 milyon ileri hız %48 morfoloji %1 çıkmış.
Ve bize sorun olduğu söylenmedi sebepsiz infetyilite dendi.
Allah rızası için benim içinde bi sorun chatgpt ye 😂
Sinir bozucu yaa doktora neden gidiyoruz acaba chatgpt bile daha çok bilgi veriyor 🥲 Senin eşinin sperm sayısı ve hızlı sperm sayısı çok iyi sadece morfolojisi düşük en az %4 olmalı. Sordum chatgpt yee atayimm.

Yorum: Bu testlerde en dikkat çekici sorun morfoloji. İlk testte %0, ikinci testte %1 çıkmış. Yani normal şekilli sperm oranı düşük.

Düşük morfoloji (teratozoospermi) bazı durumlarda döllenmeyi zorlaştırabilir. Ancak şunu da belirtmeliyim:

🔹 Düşük morfoloji mutlaka kısırlık anlamına gelmez.
🔹 Sayı ve hareketlilik yüksek olduğu için, bu spermler arasında nadir de olsa döllenme potansiyeli olan normal şekilli spermler olabilir.

---

👶 Doğal Yolla Gebelik Mümkün mü?

➡️ Teorik olarak evet, çünkü sayı ve hareketlilik çok iyi.
➡️ Ama morfoloji düşüklüğü nedeniyle gebelik şansında azalma olabilir.
➡️ Deneme süresi çok uzamışsa veya kadında da başka bir sorun varsa (yumurta rezervi, tüplerin açıklığı gibi), bir tüp bebek merkezine başvurmak gerekebilir.

Bizim de başımıza aynı şey geldi :) iyi bir labta testi tekrarlamamızı tavsiye ederim, her yerin sonucu da doğru olmayabiliyormuş. Ona göre takviye başlar eşiniz

Ne kadar zor her şey 🥺 siz hamile kaldınız mı ne durumdasınız
Benim eşimde farklı sorunlarda ortaya çıktı, ama dediğim gibi biz yıllarca sebep arıyorduk. Doktorlar hiç yönlendirmedi. Şehrin en iyi yerinde yaptırın testi bence.
Sonra takviyelerle baya düzelttik ama beklemek istemediğimiz için tüp bebeğe başvurduk, çok şükür hamileyim

Ne kadar zor her şey 🥺 siz hamile kaldınız mı ne durumdasınız
Merhaba arkadaşlar 2 yıldır bunlarla uğraştığım içim sizlere bilgi vereyim.
Morfoloji spermin yapısal bozukluğu demek yani kafa,boyun,ya da kuyruk.
Ama spermlerde laboratuvarda inceleme yapıldığında tüm spermler tek tek incelenmiyor.
Dolayısıyla sayı ve hız yeterli ise morfoloji %1 bile olsa doğal yolla mümkün ama kolay değil.
Benim eşimin morfolojisi %2 ile ben hamile kaldım sayı ve hız normaldi. Ancak bebeğimin kalbi durdu. Gebelik olabiliyor ama kolay olmuyor. Sizlere tavsiyem keçiyounuzu her gün 1 bardak kaynatıp eşinize verin, benim eşim varikosel ameliyatı oldu ve keçiboyunuzu sayesinde hamile kaldım diyebilirim. Keçiboyunuzu sperm üzerinde etkilileri çok fazla. Sormak istediğiniz bir şey olursa yardımcı olurum. Süreç uzayacağı için biz bu ay aşılama düşünüyoruz nasipse. Daha hızlı ve daha düzgün spermleri seçebilmek adına. (Keçiboyunuzu her gün taze olacak.) ılıyınca içecek

Benim eşimde farklı sorunlarda ortaya çıktı, ama dediğim gibi biz yıllarca sebep arıyorduk. Doktorlar hiç yönlendirmedi. Şehrin en iyi yerinde yaptırın testi bence.
Sonra takviyelerle baya düzelttik ama beklemek istemediğimiz için tüp bebeğe başvurduk, çok şükür hamileyim
Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsinn 😍 Doktorlar ne yönlendiriyor ne de tam tedavi uyguluyor. Kendimiz buralarda araştırıp buluyoruz. Ben de beklemeyip diğer ay aşılama deneyim o zaman 🫠

Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsinn 😍 Doktorlar ne yönlendiriyor ne de tam tedavi uyguluyor. Kendimiz buralarda araştırıp buluyoruz. Ben de beklemeyip diğer ay aşılama deneyim o zaman 🫠
Teşekkür ederim ben kürtaj oldum 5 ay geçti gebe kalamadım yaş durumundan dolayı aşılama denemek istedik yaş 31 benim. Eğer yaşınız genç ise biraz takviyeler doğal bitkiler isterseniz deneyebilirsiniz ben faydasını gördüm.

Ama spermlerde laboratuvarda inceleme yapıldığında tüm spermler tek tek incelenmiyor.
Dolayısıyla sayı ve hız yeterli ise morfoloji %1 bile olsa doğal yolla mümkün ama kolay değil.
Benim eşimin morfolojisi %2 ile ben hamile kaldım sayı ve hız normaldi. Ancak bebeğimin kalbi durdu. Gebelik olabiliyor ama kolay olmuyor. Sizlere tavsiyem keçiyounuzu her gün 1 bardak kaynatıp eşinize verin, benim eşim varikosel ameliyatı oldu ve keçiboyunuzu sayesinde hamile kaldım diyebilirim. Keçiboyunuzu sperm üzerinde etkilileri çok fazla. Sormak istediğiniz bir şey olursa yardımcı olurum. Süreç uzayacağı için biz bu ay aşılama düşünüyoruz nasipse. Daha hızlı ve daha düzgün spermleri seçebilmek adına. (Keçiboyunuzu her gün taze olacak.) ılıyınca içecek
Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim çok aydınlatıcı oldu ❣️ sorun olduğunu öğrenince geçen hafta ben de başladım keçi boynuzu kaynatıp her gün iciriyorum inşallah faydası olur 🙏 buradaki konuşmalardan sonra gelecek ay aşılamaya başlamaya karar verdim çünkü bir de sağlıksız gebelik olursa yıkılırım

Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim çok aydınlatıcı oldu ❣️ sorun olduğunu öğrenince geçen hafta ben de başladım keçi boynuzu kaynatıp her gün iciriyorum inşallah faydası olur 🙏 buradaki konuşmalardan sonra gelecek ay aşılamaya başlamaya karar verdim çünkü bir de sağlıksız gebelik olursa yıkılırım
Rabbim sabrını veriyor bende zor dönemlerden geçtim. Çok mutlu olmuştuk gebelik haberini duyunca ama olmadı umarım sağlıklı bebeklerimiz olur♥️ ne kadar süre deniyorsunuz o da önemli. Rica ederim ne demek🫶

Teşekkür ederim ben kürtaj oldum 5 ay geçti gebe kalamadım yaş durumundan dolayı aşılama denemek istedik yaş 31 benim. Eğer yaşınız genç ise biraz takviyeler doğal bitkiler isterseniz deneyebilirsiniz ben faydasını gördüm.
Ben 28 yaşındayım. Bakalım doktor ne diyecek ama aşılamayı kafaya koydum gibi şuan 😂 Kürtaj düşük gibi işlemlerden sonra tüplerde tıkanıklık olabiliyormuş diye biliyorum Hsg filmi cekildiniz mi

Genelde değerlerin düzelmesi için 3 ay süre veriyorlar, yani hemen etki etmiyor takviyeler vs. Siz de aşılamayı 2 ay sonra deneyin bence :)

Merhabalar bizde de morfoloji önce 0 sonra 1 çıktı keçiboynuzu özü başladık ama kaynatıp içmek daha mı etkili imprly ve proxeed plus alayım diyprum

Arkadaşlar sperm morfolojisinde sayısında hareketinde sıkıntı varsa Murat Mermerkaya hocamızı araştırmanızı tavsiye ederim bu konuda kendisi alanında mükemmel bir doktor biz farklı şehirde olduğumuz için görüntülü iletişime geçtik söylediklerini harfiyen uygulamaya çalıştık ve 2 ayda sonuç aldık bu tarz yazılara umut veriyorlar derdim inanmamaya çalışırdım ama ben iyi bir sonuç aldım bunu sizlerle paylaşmak istedim yinede kendiniz araştırıp karar verebilirsiniz

Evet Hsg çekildim iki tüpümde açık 🙏 eşime geçen sene sperm testi yaptırmıştık doktor sorun yok demisti. Ama gecenlerde ben bı chatgpt ye atayım bakalım ne diyecek diye düşündüm ve degerlerin düşük olduğunu söyledi şok oldum. Başka bir doktora gittik o da düşük dedi ve yeni bir sperm testi yaptıracağız haftaya. O yüzden takviye falan henüz kullanmadık. Sonuca göre doktor ne onerirse artık 😢
Öncelikle geçmiş olsun benimde eşimin morfoloji sorunu vardı 1 di ama bizim 0 la kalan da var tabiki ama olasılık düşüyor kadın doğum doktoru in asta diye bir vitamin verdi aynı kaldı ne dusdu ne çıktı sonra üroloji doktoru proxed plus verdi alt üst etti tüm değerleri tabi bu ilaç kimine iyi gelmişken kimine yaramamış bide de olduğu gibi anlayacağın 6 ay in asta 6 ay proxedplus derken 1 yıl öyle geçti tabi biz 4 yıldır istiyoruz en son İzmir'de bir aktardan macun lar vitaminler aldık onun sayesinde çok iyi oldu değerler eşimin ve hamile kaldım

Back
X