Sperm sayı düşüklüğü ve hareketsizliği

iremNaz

Annesinin bitanesi
Kayıtlı Üye
25 Temmuz 2008
1.520
4
116
49
Aydın
Arkadaşlar aranızda eşinizin sperm sayısı 3-4 milyon ve %80 hareketsiz olupta tüp bebek ilk denemede hamile kalan varsa acil yazarmısınız

cnm merhaba...eşinin sperm sayısı ve hareketliliği bence tüp bebek için fazlasıyla yeterli biliyorsun tüp bebekte tek bir yumurta içine tek bir sperm enjekte edildiği için ve mikroskop altında embriyolog bunun seçimini yapabildiği için sağlıklı embriyolar elde edilebiliyor endişelenme ..erkeğe bağlı infertilitelerde gebelik oranları çok daha yüksek..hayırlısıyla en kısa zamanda gebe kalırsın insallah..

Arkadaşlar aranızda eşinizin sperm sayısı 3-4 milyon ve %80 hareketsiz olupta tüp bebek ilk denemede hamile kalan varsa acil yazarmısınız

canım benim eşiminde sorunu buydu evliliğimizin ikinci yılında amelıyat ıldu hemen ilaç tedavısı yaptı doktorum ve hamile kaldım şu an onüç yaşında am bı daha gebelık olmadı iki yıl önce mıkro ıle gebe kaldım ama kaybettım yanı senınkı de çok olumsuz degıl inş olcak mıkro le şans yuksekk sonrakı denemelerimde olumsuz oldu rabbım hayırlısını versin tum isteyenlere... inş tedavıye adım at gerisi gelır ... yolun açık olssssssssssss:1hug:

iremcim,

erkek problemli vakalarda, 1 tane bile normal sperm senin işini çözüyor. Bizim problemimiz de senlinle aynıydı hatta benim eşimin spermlerinin morfolojileri de çok bozuktu. ben ilk denememde gebe kaldım.

hiiiiiç kafana takma, sadece zamanlamasına karar ver yeter.

eşine keçiboynuzu kürü uygula çok faydalı oluyor biz denedik spermde çok daha iyi oldu

Arkadaşlar cevaplayan herkese teşşk ederim keçiboynuzu fayda etmedi varikoselide yok yapısal olarak öyleymiş herkes bize bişe dio ama ben umut ediyorumki olcak

canım benim eşimde de hareket ve morfoloji kötüydü. keçiboynuzu kürünü 3-4 ay sürekli uyguladık. e vitamini (evicap) ve çinko kapsül ve folik asit(folbiol) kullandı eşim. bir de sigara içiyordu onu da bıraktı. doğal yolla hamile kaldım. sizde bunları bir deneyin canım. ama sen de sorun yoksa tüp bebekte şansın çoktur bence. inşallah senin mucizen de en kısa zamanda gelir canım.

Merhaba benimde eşimin sperm sayısı 5 milyon civarıydı , hareketliliğide çok azdı ve Rabbime şükürler olsun ki ilk dememizde hamile kaldım .Şimdi 5,5 aylık bi oğlum var.Yani durum hiçde öyle umutsuz değil ,diğer arkadaşlarında söylediği gibi erkek infertilitesinde çözüm çok daha kolay oluyo 3-4 milyon da tüp bebek için oldukça iyi ayrıca böyle durumlarda mikroenjeksiyon yöntemi kullanılıyor.Bizede mikroenjeksiyon uygulanmıştı.Dilerim seninde tedavin başarılı geçer ve en kısa zamanda meleğine veya meleklerine kavuşursun :1hug:

Bende aynı durumdayım.Yarın sonucumu öğrenicem.İnşallah hepimiz için sonu güzel olur.Tedavi aşamasındamısın yoksa transfer oldumu?:ecrin_bebek::ecrin_bebek:

sperm sayısı 27 milyon ama ileri hareketli yokk önemli olanda oymuş yaa ondann kuzuuuummmm oda yokk niye harekett etmezlerr bilmemm kii

Bende aynı durumdayım.Yarın sonucumu öğrenicem.İnşallah hepimiz için sonu güzel olur.Tedavi aşamasındamısın yoksa transfer oldumu?:ecrin_bebek::ecrin_bebek:

Günaydın canım hadi inşallaahhhhhhhhhh pozitif sonuçla umut olursun bana ve diğer arkadaşlara yarabbim inşallahhhhhben tedavi aşamasındayım daha doğrusu en son smer testim kaldı oda 2 ekimde öyle başlıycaz tedaviye:ecrin_bebek::ecrin_bebek::ecrin_bebek:

bizde şekerimmmm ilerii hareketlii yokkk gavurlarrr O

Bazen eşim beni öyle kızdırıyoki çok sinirlendiryo aşılamaya bile giderken kavga ettik öyle gitmiştik bende sinirden spermlerinde senin gibi kaplumbağa hızında demiştim sırnaşık şeynaniknanik ama insanı sinir edyo yaaaaa ben o kadar ilaç alyom çırpınyom hiiiiiiiiiç umru değil sinirnaniknanik

canımmmmmmm haklısın ins destek istıyor ama bazı eşler belkı korkuyorlarr onun içinn kadınlar kadarr cesurdeğiller.... ama senın sakın olman lazımmm psıkolıjı çokkkkkkkkk etkılı .... inşş herşey gönlünce olurrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr...... bence ne kendını ne eşini sıtrese sokma............... inş bebişine kavuşursunnnnnnnnn

canim su msjini okurken kendimi gordum sende benim esiminde sayisi 3 milyon civarinda aynen bizde boyle tartismistik bende ona spermlerinde senin gibi inatci demistim tabi cok gucune gitmisti kusmustu bana bence oyle dememeliyiz allah yardimcimiz olsun sorunumuz ayni gibi sen ne dusunuyorsun hangi tedavi yani ve varikosel varmi esinde

Yok canım varikoseli yok yapısal sanırım tüp bebek önerdi doktor raporunuda imzalamış tabi sayıyı görünce........şimdi 2 ekim gibi benim sonuçlar çıkcak ona göre yapcaklar heralde :içelim:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…