T
TeMMuz20
Ziyaretçi
- Konu Sahibi TeMMuz20
-
Canım ben Tüp bebek hemşiresiyim.Sana kısaca şöyle anlatayım.Bizlerde yapılan spermiogram tahlillerinde spermler özel sıvılarda bekletilir ondan sonra santifrüj edilir ama sıradan lab. da sadece santifrüj edilir.Sayıda da genelde farklılıklar oluyor.Benim önerim semen analizinizi tekrarlamanız . Tabi ki tüp bebek merkezinde . Geçmiş olsun
Spermiyogram santrifüj yaparak mı çalışılıyor canım? Spermiyogram benim bildiğim vücut ısısında bekletildikten sonra bakılan bir tahlil değil mi?
Senin dediğin sperm yıkama olmasın :uhm:
çok teşekkür ederim canım. eşimin test sonucu sınırlarda çıktı. 22 milyon/ml ve ileri hız %55 diğerleri normal bu ay sonunda tekrar yaptırmayı düşünüyoruz 2 ay geçmiş olacak. Değerlerin sınırda olması canımızı sıktı ama dediğim gibi testide iyi bir yerde yaptırmamıştık sıradan bir tıp merkeziydi. İnşallah ondan dolyı az çıkmıştır.
Peki şimdide kafama takıldı acaba tüp merkezinde yaptırsaydık testleri sonuçlar daha mı düşük çıkardı
uff ya canım sıkıldı şimdi bu demek oluyor ki ozaman bizim değerlerimiz sınırın altında normalde iyi çıkmış hali sınırın biraz üstü olduğuna göre.
yaa kızlar değerlerimiz çok mu oynar dersiniz, şimdi testi yaniden yaptırmaya daha kötü bir sonuç alabileceğimiz için korkuyorum. Asıl eşim çok üzülür, canım benim 1,5 aydır elinden gelen herşeyi yapıyor değerleri artsın diye bide TBMde ölçtürüp daha düşük çıkarsa çok üzülür . Offf ya offfffff..........
uff ya canım sıkıldı şimdi bu demek oluyor ki ozaman bizim değerlerimiz sınırın altında normalde iyi çıkmış hali sınırın biraz üstü olduğuna göre.
yaa kızlar değerlerimiz çok mu oynar dersiniz, şimdi testi yaniden yaptırmaya daha kötü bir sonuç alabileceğimiz için korkuyorum. Asıl eşim çok üzülür, canım benim 1,5 aydır elinden gelen herşeyi yapıyor değerleri artsın diye bide TBMde ölçtürüp daha düşük çıkarsa çok üzülür . Offf ya offfffff..........
özgürce sizin değerler arasında da gerçekten uçurum var yani bu kadar etkileyebiliyormuymuş sıcaklık, stres vs...
biz kendimizi hassas sanardık baksana onlar daha betermiş :)
yani tek isteğim 2 aylık verdiği emeğinin karşısında Allahım yüzümüze gülerde inşallah daha kötü sonuçlar almayız. Bu arada bize hiçbir doktor demedi test yaptırın falan diye biz kendi kafamıza göre yaptık ama birkaç doktora danıştık sonuçlarla hepsi normal dedi daha iyi olabilir ama yeterli dedi hiç başka bişeye gerek duymadılar ama bizim aklımıza takılıyor iştee...
Siz daha iyi bilirsiniz arkadaşlar belki size doktorlarınız söylemiştir bu spermiogram için günün herhangi bir saati öneriliyormu
sizi bulmuşken bir sorum olacak halam tüp bebek yaptı sağ yumurtası düzgün çalışıyo sol yumurtası da tembel çalışıyodu doktor tutar dedi tutmadı acaba sizle bağlantı kurup çalıştığın yer iyiyse orda ya tedavi yada aşılama deenemek istiyoruz mümkün mü acabaCanım ben Tüp bebek hemşiresiyim.Sana kısaca şöyle anlatayım.Bizlerde yapılan spermiogram tahlillerinde spermler özel sıvılarda bekletilir ondan sonra santifrüj edilir ama sıradan lab. da sadece santifrüj edilir.Sayıda da genelde farklılıklar oluyor.Benim önerim semen analizinizi tekrarlamanız . Tabi ki tüp bebek merkezinde . Geçmiş olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?