- 20 Ekim 2009
- 7.083
- 385
- 688
haber ver cnm bekliorum:)
merhaba canım ben haber veremedim net 2 aydır yokta ondan neyse 2.5 ay oldu spiral taktıralı 2kere adetimi gördüm yukarda 9 10'u başlıycak demiştimya tam 18'inde başladı ve bunun nedenide stres yapmamdı hamileyimmi acaba stresi 2kere gebelik testi yaptım negatif çıkmasına rağmen hala korkuyodum ama 18inde başladı ve 6 gün sürdü sonra bitti ve diğer ay yine tam gününde 18'inde başladı yani bu ayın 18i neyse oda 3gün sürdü ve bitti bakalım bu ay tam zamanında başlıycakmı hiç ağrımda olmadı şükür normale çabuk döndüm sanırım birde ara kanamam falan hiç olmadı benim sadece taktırdığım ay ilk 10gün olmuştu okadar ....tamam canım yarın 9u başlaması lazım yada 10unda bakalım hayırlısı
canım yukar yazdıklarımı okuduysan bendede öyle olmuştu ilk ay o korkudan stresten oluyo emin ol rahat ol düşünme daha çok yeni düzene girer elbet:90::90:hanımlar mrb bi sorum olacak... lohusayken spiral taktırdım 3buçuk ay oldu düzensiz adet oluyorum geçen adetim çok olmuştu ama tam 10gün gecikti hamilemiyim diye korkuyorum açıkçası... spiral kanama gecikmesi yapar mı??? uzun süredir kullanan arkadaşlar lütfen cevap bekliyorum...
valla ben sağlık ocağında taktırdım çok çabuk oldu ve acım olmadı yinede nerde rahatsan orda taktır sen bilirsiniyi günler bende tktırmak istiyorum. 1.gün bugun adetimin devlet hastanesindemi yoksa özelde mi tavsiye edersinizz ne zaman gitmeliyimm :) korkuorum bideoff yaaa :2::2:
öylemi niye öyle diyosun sana gıcık bi doktor denk gelmiştir ben sağlık ocağında taktırdım ve canım hiç acımadı o nasıl olucak sen kötülemeyi bırak burayı her kimse aynı değil tamammı korkutma insanları benimkide çok çabuk takıldı iikide çabuk olmuş hemen kalktım çokta düzenli gidiyo çok rahatım benikinci kez turkiyede devlette taktirdim acayip acidi oneydi oyle ya,burda taktirdigimda acimamisti hic okadar az biseydi ,,demekki turkiyede takilcaksan ozele gitmek heralde daha iyidir devlette cok sira oluyo ya ondan galiba cabuk cabuk takarken acitiyolar. gerci sen simdiye kadar taktirmisindir yazali baya olmus,.
2. kez sprali kaymış ve tesadüfen muayenede öğrenmiş ve mucize eseri hamile kalmamış biri olarak spirale tövbe ettim ve doğum kontrol hapına başlıyorum adetimin ilk günü.. üstelik iltihap yapmış.. adetlerim çok düzensizdi bir tane polip oluşmuş.... tabiki sprale bağlamıyorum bu durumu ama yok artık 3. kez... neredeyse düşmek üzereymiş dedi doktorum(
valla bende öyle bir sorun hiç olmadı canım gayet rahatım yokmuş gibi o konuda için rahat olsunArkadaslar iliski sirasinda hissediliyo mu? Yani esinize yada size rahatsizlik veriyo mu?
Kızlar ben spiral var iken hamile kalınıp dünyaya gelen biriyimBaşkalarını da duydum bu şekilde. Güvenilir bir yöntem değil dikkatli olmakta ve kontrole gitmekte yarar var.
arkadaslar 45 gün oldu dogum yapalı.4 gün önce rahim içi araç taktırdım.agrı hissediyorum buda beni çok geriyor tıpkı dogum sonrası agrım gibi.doktor olabilir dedi.sizlerdede oldumu ne zaman gecer bu durum.
ilk dogumdan sonra minera taktirmistimcikartinca cabuk hamil ekaldim 1 ay sonra filan yani ,,,zaten spiral cikarildigi anda etkisi bitiyor devam etmez,ama daha 2 ay olmus henuz olmuyo dicek bir durum degil,insallah kisa zamnda verir rabbim ,bu kadar istiyorsun mademki.
arkadaşlar, bir kaç sayfa okudum spiral ile ilgili paylaştıklarınız ama sorumun cevabını bulamadım.
benim merak ettiğim durum: spiral doğum yapılmadan önce de takılıyor mu? aslında bi uzmana gidip herşeyi öğrensem daha iyi ama silerin muhakkak bu konu ile ilgili deneyimi olmuştur. bişeyler duymuşunuzdur.
yeni evli, 3-4 sene çocuk düşünmeyen bir çift için spiral uygun bir doğun kontrol yöntemi olabilir mi?
spiraln takılırken bazı bünyelere acı verdiğini, bazılarında acımadığını öğrendim. bu kısım artık şansa. ama bir de adet çoğaltıyormuş. benimki zaten ağrılı ve oldukça yoğun olur. daha mı çok olacak yoksa eğer taktırırsam? yine de pek uğraştırmayan biir yöntem gibi geldi bana.
bir de evlendikten ne kadar süre sonra taktırmak gerekir?
Ben acikcasi spirali onermiyorum , spirallede hamile kaldigim icin cok ta guvenilir bulmuyorum.
benimde adetlerim acayip yogun gecerdi. hele spirali taktirdiktan sonra ayiptir soylemesi oturdugum
yere bile gecerdiki cok dikkat etmeme ragmen . yani bence bulasma. hap daha temiz hemde duzenli olur adetlerin , yogunda olmaz. evlendigimde ilk ayla hapla korumustum sorun yasamadim sonra
birakir birakmaz hamile kaldim. kondom kullaniyorduk. simdi tekrar hapa basladim.
Ben acikcasi spirali onermiyorum , spirallede hamile kaldigim icin cok ta guvenilir bulmuyorum.
benimde adetlerim acayip yogun gecerdi. hele spirali taktirdiktan sonra ayiptir soylemesi oturdugum
yere bile gecerdiki cok dikkat etmeme ragmen . yani bence bulasma. hap daha temiz hemde duzenli olur adetlerin , yogunda olmaz. evlendigimde ilk ayla hapla korumustum sorun yasamadim sonra
birakir birakmaz hamile kaldim. kondom kullaniyorduk. simdi tekrar hapa basladim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?