arkadaşlar bana yardımcı olurmusunz belki bildiginiz bir şey vardırr
saattlerce netten ria yı arastırıyorum ..
kenı kendımıze rıanın kayıp kaymadıgını anlayabılıyormusuz rıa nın ipi varmı kontrol edıp o ipe dokunmalısınz o sekılde rıa nın ıcınde oldugunu anlarsınız yanı yerlı yerınde duruyor anlamına gelyıormus
affınıza sıgınıyorum kontrol ettım kendımı az önce am ne ip geldi elime nede başka bişee ..
en kısa zamanda gıdecegım kadın dogumaa
acaba kaymış olabılırmı veya bu kontrolu yapan varmı kenı kenıne nasıl yapmak gerekıyor benmı beceremedım ...
......
birde arkadaslar ria ıle hamıle kalsa bır ınsan rıa cıkınca cocuga bıse olurmu yanı ...
birde en erken nasıl anlar bır ınsan hamile oldugunu kan testı bılyıorum ama adet olmadan anlayabılırmı
1 hafta var adetıme ve hala belırtıler yok bırde rıa kaydıysa dıye korkuyorum..
anlamam mumkunmu acaba kendı kendıme..teşekkür ederim...
.......
bazı belırtıler var ama hamılelıgemı işaret bılemedım 1 hafta daha sabredemıyorum kafama acayıp takıldıı...
erkekn öğrenmelıyım eger öle bıse varsa ki rıayı hemen cıkarttırmalıyım netten arastırdıgma gore cocuk dusebılıyormus rıa cıkartılırken ...
cok halsızım ..ayaklarımı hissetmıyorum yurumkete zorlnaıyorum sankı tansıyorum dusmus gıbı
bırde gözlerım cok kararıyorr ayaga kalktıgımda falan 3-5 sanıye beklıyorum kararma gecınde yuruyebılyıorum
goguslerımde dolgunlastı sankı agırlastılarr
vallahı bılemıyorum yaa ..
Mart ayında spiral(ria) taktırdım.Şu an Temmuzdayız ve ben 4 aydır hiç rahat edemedim.İlk başlarda baskı hissettim.Alışırsın dedi ebe.Kanamalar saçmaladı(ki hala da öyle;ayın yarısı kullanım dışıyım afedersiniz).Çok sancım olmaya başladı adetten önce ve sırasında.Ayrıca kusura bakmayın ilişki sırasında da rahat değilim.Eşim de aynı şekilde.Hissediyoruz.Geçtiğimiz çarşamba öyle bir sancı tuttu ki geceyarısı.Acile gittik.Gazmış :) Ama bağırsaklardaki her hareket,spirali etkiliyor bende ve hiç rahat değilim.
Bugün adet oldum,yarın sabah ilk iş aile planlaması merkezine ve kurtulucam artık bundan.Sonra da dr'a gidip iğneleri sorucam.Eğer uygun depilse bana hapa dönücem.Haptan kilo yaptı diye vazgeçmiştim.Artık spor diet ne varsa önlem daha çok yapıcam mecbur.Ama spirale Hayır.Bana göre değilmiş.(En büyük sebebini 6cm olan rahmim olduğunu düşünüyorum,bana büyük geldi galiba)
Bu sabah itibariyle spiralden kurtuldum :) çıkarken hiç ağrı sızı hissetmedim.Aile planlaması hap da veriyormuş,akşam başlıcam içmeye.Çok daha rahat hissediyorum daha şimdiden :)))
Merhabalar, ben 5 sene spiralle korundum doğumdan 5 ay sonra taktırmıştım çok acımamıştı. 5 yılda adetlerim 5 gün temel olmak kaydıyla 5 gün de leke şeklinde oldu. 2. çocuğu düşündüğümde çıkarttım adetin 7. günü gibi. 3 hafta sonra da hamile olduğumu öğrendim.
Ama spiralle ilgili bir yazı okudum spiralin döllenmeyi engellemediğini döllenen yumurtanın rahime ulaşmasını engellediğini yazıyordu. Bu bilgi hoşuma gitmedi... Dinen de uygun mudur bilgi bulamadım... Çok üzüldüm kim bilir kaç kere döllenme yaşamışımdır...:))
merhaba kısmetse bende doğumdan birkaç ay sonra taktırmayı düşünüyorum,ben adetlerim hep 3 gün sürer,bakırlı taktırdınız değil mi?
sizin spiralden önceki adetleriniz kaç gün sürerdi?
memnun musunuz,önerir misiniz spirali?
Merhabalar, benim bir sorum olacak, bütün 50 küsür sayfayı okuyamadım o yüzden daha önce cevaplandıysa sorum (ki muhtemelen olmuştur) şimdiden özür diliyorum. Ben yıllarca adet düzensizlği için doğum kontrol hapı kullandım, daha sonra polikistik over çıktı, onun için devam ettim. Son 2.5 yılda yaklaşık 30 kilo verdim ve polikistik overden kurtuldum. Bir daha da vucuduma dısardan hormon vermek istemediğim için de hapı bıraktım. Su anda spiral taktırmak istyorum ancak daha hiç hamile kalmadım. Doktorum tavsıye etmıyorum dıyor ama acaba aranızda bu konuyla ilgili bilgisi olan var midir?
kızlar taktırmak için doğum yapmış olmak mı gerekiyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?