Aile Planlaması Spiral-Rahim içi Araç (RIA) Genel Paylaşım Alanı

Aile Planması nedir ? Doğum kontrol yöntemleri, gebeliği sonlandırma, kürtaj konularının işlendiği bölüm.
arkadaşlar bana yardımcı olurmusunz belki bildiginiz bir şey vardırr
saattlerce netten ria yı arastırıyorum ..
kenı kendımıze rıanın kayıp kaymadıgını anlayabılıyormusuz rıa nın ipi varmı kontrol edıp o ipe dokunmalısınz o sekılde rıa nın ıcınde oldugunu anlarsınız yanı yerlı yerınde duruyor anlamına gelyıormus

affınıza sıgınıyorum kontrol ettım kendımı az önce am ne ip geldi elime nede başka bişee ..
en kısa zamanda gıdecegım kadın dogumaa
acaba kaymış olabılırmı veya bu kontrolu yapan varmı kenı kenıne nasıl yapmak gerekıyor benmı beceremedım ...

......

birde arkadaslar ria ıle hamıle kalsa bır ınsan rıa cıkınca cocuga bıse olurmu yanı ...
birde en erken nasıl anlar bır ınsan hamile oldugunu kan testı bılyıorum ama adet olmadan anlayabılırmı
1 hafta var adetıme ve hala belırtıler yok bırde rıa kaydıysa dıye korkuyorum..
anlamam mumkunmu acaba kendı kendıme..teşekkür ederim...
.......
bazı belırtıler var ama hamılelıgemı işaret bılemedım 1 hafta daha sabredemıyorum kafama acayıp takıldıı...
erkekn öğrenmelıyım eger öle bıse varsa ki rıayı hemen cıkarttırmalıyım netten arastırdıgma gore cocuk dusebılıyormus rıa cıkartılırken ...
cok halsızım ..ayaklarımı hissetmıyorum yurumkete zorlnaıyorum sankı tansıyorum dusmus gıbı
bırde gözlerım cok kararıyorr ayaga kalktıgımda falan 3-5 sanıye beklıyorum kararma gecınde yuruyebılyıorum
goguslerımde dolgunlastı sankı agırlastılarr
vallahı bılemıyorum yaa ..

canım ben taktıralı 4 ay olmuştu kaydı,kanama ve lekelenme yaptı ordan anladım.sanırım ağrı da yapıyomuş ama bende olmadı.

merhaba arkadaşlar...spiral taktıralı 1 sene oldu...adetlerim hep düzensiz 10 gün temiz kalmıyorum...ayda 2 kez adet oluyorum biri normal adet gibi cok 10 gün diğeri lekelenme o da 10 gün sürüyor..doktora gittim ilac verdi bebek emzirdiğim icin süt hormonların cok calışıyor ondan oluyor dedi....ama 2 aydır düzeliyor gibi...her neyse ya benim 2 tane cocuğum var oğlum 3.5 kızımda 2 yaşında...cor zorluklarla büyüttüm tek başıma yavrularımı....şimdi ise tam 1 aydır adet olmadım....allah ım uyku uyuyamıyorum kafam darmaduman hamile olmak istemiyorum....zaten cok yıprandım....kızlar test yapmak o cizgiyi görmek istemiyorum...ne yapacağım lütfen bir akıl verin bana.....

bende yeni çıkarttım doktor beş senede bir çıkarılması gerek dedi çıkarırken acımıyo takarken biraz bir ay düzenlici kullandım rahim dinlensin diye hap bitince taktırcam rahatlık ben polikistik overim sipral takınca her ay regla görüyorum düzenli

Mart ayında spiral(ria) taktırdım.Şu an Temmuzdayız ve ben 4 aydır hiç rahat edemedim.İlk başlarda baskı hissettim.Alışırsın dedi ebe.Kanamalar saçmaladı(ki hala da öyle;ayın yarısı kullanım dışıyım afedersiniz).Çok sancım olmaya başladı adetten önce ve sırasında.Ayrıca kusura bakmayın ilişki sırasında da rahat değilim.Eşim de aynı şekilde.Hissediyoruz.Geçtiğimiz çarşamba öyle bir sancı tuttu ki geceyarısı.Acile gittik.Gazmış :) Ama bağırsaklardaki her hareket,spirali etkiliyor bende ve hiç rahat değilim.
Bugün adet oldum,yarın sabah ilk iş aile planlaması merkezine ve kurtulucam artık bundan.Sonra da dr'a gidip iğneleri sorucam.Eğer uygun depilse bana hapa dönücem.Haptan kilo yaptı diye vazgeçmiştim.Artık spor diet ne varsa önlem daha çok yapıcam mecbur.Ama spirale Hayır.Bana göre değilmiş.(En büyük sebebini 6cm olan rahmim olduğunu düşünüyorum,bana büyük geldi galiba)

Bu sabah itibariyle spiralden kurtuldum :) çıkarken hiç ağrı sızı hissetmedim.Aile planlaması hap da veriyormuş,akşam başlıcam içmeye.Çok daha rahat hissediyorum daha şimdiden :)))

kıslar bende 10 ay önce sezeryanla doğum yaptım şimdi eşim korunuyo bebeğim emdiğinden sanırım adetim çok sarkıyo 8 aylıkken ilk reglimi oldum ikincisi 20 gün şaştı hatta korkup test bile yaptım 3. yü hala olmadım 14 gün geçti günüm. doğumdan önce en fazla 3-4 gün gecikmişliğim olurdu oda çok nadir bide hiç adet sancıcı nedir bilmem sprail sancıda yapıyomuş deniliyo. hamile kalma riskide var deniliyo. rahatsızda deniliyo :))))) naapsam bilemedim. eşimde sprail dene diyo. napıcam bilemedim

Merhabalar, benim bir sorum olacak, bütün 50 küsür sayfayı okuyamadım o yüzden daha önce cevaplandıysa sorum (ki muhtemelen olmuştur) şimdiden özür diliyorum. Ben yıllarca adet düzensizlği için doğum kontrol hapı kullandım, daha sonra polikistik over çıktı, onun için devam ettim. Son 2.5 yılda yaklaşık 30 kilo verdim ve polikistik overden kurtuldum. Bir daha da vucuduma dısardan hormon vermek istemediğim için de hapı bıraktım. Su anda spiral taktırmak istyorum ancak daha hiç hamile kalmadım. Doktorum tavsıye etmıyorum dıyor ama acaba aranızda bu konuyla ilgili bilgisi olan var midir?

Bu sabah itibariyle spiralden kurtuldum :) çıkarken hiç ağrı sızı hissetmedim.Aile planlaması hap da veriyormuş,akşam başlıcam içmeye.Çok daha rahat hissediyorum daha şimdiden :)))

DEMEK HERKEZİ BÜNYESİ KALDIRMIYO;
ÇÜNKÜ BENİM 1.5SENEM DOLDU VE DEDİĞİN HİÇ Bİ ŞİKAYETİ YAŞAMADIM,(capslock açık kalmış pardon)
spiral takıldıktan sonraki ilk ay 6gün adet gördüm yoğun şekilde sonrası hep 3 bilemedim en fazla 4gün sürdüki normalim buydu zaten,
ilişki sırasında hiç hissetmedim acı veya ağrı veya spirali,adet zamanında sancım hiç olmadı olmuyoda,tek korkum gebe kalma riski ,2 çocuğum var ve 3.üye hazırdeğilim,ama bunuda takıldığından beri gün sayarak engellemeye çalışıyorum,yumurtlama dönemine denk getirmemeye çalışıyorum,en azından ogünlerde prezervatif kullanıyoruz,yada geri çekilme,bunca uğraşıma rağmen gebe kalırsam yuh derim heraldeeallahım isteyenlere versin ne diyim..benimkilere sağlık uzun ömür versin amiiinnn

spiral takılırkende hiç acı olmuyo sinek ısırığı gibi kısa ve az diyim,kormadan taktırabilir isteyenler:)))

Merhabalar, ben 5 sene spiralle korundum doğumdan 5 ay sonra taktırmıştım çok acımamıştı. 5 yılda adetlerim 5 gün temel olmak kaydıyla 5 gün de leke şeklinde oldu. 2. çocuğu düşündüğümde çıkarttım adetin 7. günü gibi. 3 hafta sonra da hamile olduğumu öğrendim.

Ama spiralle ilgili bir yazı okudum spiralin döllenmeyi engellemediğini döllenen yumurtanın rahime ulaşmasını engellediğini yazıyordu. Bu bilgi hoşuma gitmedi... Dinen de uygun mudur bilgi bulamadım... Çok üzüldüm kim bilir kaç kere döllenme yaşamışımdır...:))

merhaba kısmetse bende doğumdan birkaç ay sonra taktırmayı düşünüyorum,ben adetlerim hep 3 gün sürer,bakırlı taktırdınız değil mi?

sizin spiralden önceki adetleriniz kaç gün sürerdi?
memnun musunuz,önerir misiniz spirali?

Benim 5 gün sürerdi spiralle miktarı biraz yoğunlaşıyordu. lekelerle 10 günü buluyordu. Ben aile merkezi gibi bir yerde ücretsiz taktırmıştım bakırdı sanırım memnun kaldım aslında ama şu döllenmeyi engellemiyor yazısı beni üzdü kendimce dinen uygun olmadığını düşündüm araştıracağım hem kendi kadın doğumcuma soracağım gerçekten döllenmeyi engellemiyor mu?

Kısmet olursa doğumdan sonra ne kullanırım alternatif düşünüyorum. pıhtılaşmam var hap da kullanamam...

Arkadasım ben tüm sayfaları okudum ve sunu söyleyebilirim; her bünye bir olmuyor. Senin gibi hic hamile kalmadan taktırıp memnun olan da var,iki çocuktan sonra taktırıp hic memnun olmayan da :) kimi bakırlı olandan memnun,kimi de berbat demiş mesela.En iyisi iyi bir doktor bulup muayene olduktan sonra karar vermek. Ben de dogum yapmadım.Ama taktırmak istiyorum. Florance nightingale hastanesine gidip muayene olucam,cok iyi bir doktor önerdiler. Saglik Ocağı'na cesaret edemem çünkü dogum yapmadım. Bir de ithal olanlar daha iyi demiş cogu kisi :) forumun özetini yaptım sana bak.

teşekkürler cevabın için:) benim doktorum takmama taraftarı ilk doğumdan önce ama o da kimbilir ne zaman olur... Kendi doktorunun ne tavsiye ettiğini paylaşırsan çok sevinirim...

Bende spiral taktırdım çok az bi ağrı hissettim rahimde ve o gun belde ağrı vardı sanki adet öncesi ağrı gibi dayanılmayacak kadar ağrı yok ve adetliyken takılmadı doktor dediki eğer doğum yaptıysan fark etmez ve taktı hiç bi sorun yok çok şükür çok ta rahatım ve bide spiral yuvarlak şekilde ucu gümüştü doktor onu tavsiye etti hiç korkmayın taktırırken bende çooook düşünmüştüm ağrı olur diye düşündüğüm kdr deyilmiş taktırmak isteyenlere tavsiye edrm... :)

kızlar taktırmak için doğum yapmış olmak mı gerekiyor

Dogum yapmış bir bayana daha rahat takılıyor cunku rahim genişlemiş oluyor. Ama dogum yapmayana da takılıyor. İyi bir doktor bulursan herhangi bir sorun yasamazsın,tabi kader kısmet boyutu da var bu işin...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…