Aile Planlaması Spiral-Rahim içi Araç (RIA) Genel Paylaşım Alanı

Aile Planması nedir ? Doğum kontrol yöntemleri, gebeliği sonlandırma, kürtaj konularının işlendiği bölüm.
Selam kızlar henüz hamileyim.Sadece merakımdan soruyorum acaba hormonlu spiral mi daha makbuldür yoksa bakırlı olan mı?

Kısmet olursa doğumdan sonra düşünebilirim spirali,fikir alıyorum şimdiden....Çünkü 2 sene hapla korundum,bu sefer raha rahat spiral istiyorum ama bayağı riskleri varmış okuduklarıma göre yaa..:44:

Arkadaslar merhaba bende yeni spiral taktırdım 1 hafta oldu spirali tatktırdıktan bır gün sonra ev temizliği fılan yaptım koltuk kaldırdım cok ağı kaldırdım taktırıldıktan bir gün sonra agırlık kaydırdım diye kayarmı korkuyorum....(((( lütfen bilen varsa yardımcı olsun ((

kızlar eşim ilişki sırasında hissettiğini söylüyor siz de de oluyor mu böyle bişey. var mı çözümü? taktıralı 2 ayoldu nerdeyse bi daha doktora gitmek istemiyorum:) acaba gitsem doktor ne der çıkarır mı?

Ben de 12 Mart'ta taktırdım ve ilk hafta (belki de psikolojik) ben de ağrı ve baskı hissettim.Ama daha sonra geçti.Kontrole gittiğimde herşeyin normal olduğunu söyledi doktor.

İlişki sırasında eşim de hissetti geçen haftalarda.Ama şimdi hissetmiyor.Aksine ben hep tedirginim,sanki her an bir sorun olacakmış gibi bir his oluyor.Psikolojik sanırım zamanla geçeceğini umuyorum.Bu ayki reglden sonra kontrole gideceğim tekrar.Sen de git bence

ben çok kanama görüyorum ya normalde 5 gün sürerdi ama bugün 9 gün ve hala ilk günkü gibi çok geliyor çok sıkıldım ya sizin kaç gün sürüyor acaba:18:

canım spiralin ucundaki ipliği uzundur tekrar sağlık ocağına gidip kısalttırabilirsin.yada yenisini taktırabilirsin.ben sağlık ocağındayım ve spiral takıyorum yardımcı olabilirim sorusu olan arkadaşlara.

canım kısaltılabiliyor yani iyi bari kontole gideyim. kısalttıktan sonra tekrar hissedilmez inşallah:)

ben de gideyim kontrole bi tatucuk arkadaş ipi uzun kalmıştır diyo gideyim tekrar kısaltsın:) kadınların işi ne kadar zor

merhabalar doğumumdan bu zamana kadar adet olmadım kızım 7 aylık oldu hala yok yok.
her ay acaba hamile kalmışmıyımdır diye kafayı yiyip duruyordum.25 gün önce kandan beta hcg yaptırdım negatif ptesi tekrar yenilendi yine negatif olunca sağlık ocağında taktırdım ria mı.takıldığı günden beri ufak ufak ağrı hafif lekelenmem oldu.Bugün ağrı biraz daha arttı ve lekelenmede.Acaba adet mi oluyorum anlayamıyorumda?? tatucuk umarım soruma cevap vereblirsin

arkadaşlar merhaba;4 yaşında oğlum var oğlum 7aylıkken ria taktırdı ve 2011 aralık ayında 2.bebeği istediğimiz için riayı çıkartırdım.aralık ayının başından korunmasız ilişkiye giriyoruz.yumurtlama gününe dikkat ediyoruz.fakat yine hamile kalamıyorum.oğlumda hemen hamile kalmıştım.şimdi her ay adet oldukça neden hamile kalamıyorum diye üzülüyorum.dr. gittim sıkıntı yok dedi.aranızda bu durumda olanlar var mı!

cnm ovülasyon testi yaptır yada bi dr git yumurtlama takibi yaptırabilirsin

merhabalar bende 2 çocuk annesiyim .2 çocuktan sonra korunmaya karar verdim .doktorum sagolsun beni bu konuda ikna etti kendiside bu yöntemle korunmuş 4 yıldır mirene kullanıyorum bi sorun yaşamadım aynı şekilde gelinimizde kullandı o da bi sorun yaşamadı tavsiye ederim

iişki sırasında hissediliyor ve kanamam çok uzun sürdüğü için 3 hafta oldu. doktorum çıkardı spirali. demek ki bana yaramadı takılalı 2 ay olmuştu. ama başım dönüyordu sık sık. doktorum kan ilacı verdi

ya ben bugun taktırdım.42 gün oldu doğum yapalı. agrıdı hemde çookk
bende asırı heyecan yaptım korktum. tansiyonum dustu inanmazsınız bayılacak gibi oldum dr. dan cıkınca.
bakırlı taktı. haftaya kontrole gel dedi. ilişki yasak dedi

ben hem acıdı diye kötu oldum hemde ilişkiye girmek korkutucu geldi bununlayken vee ya kayarsa.. ya kayarsaaa
offfffffffff nelere dikkat etmeliyim kaymaması için

kızlar merhaba bundan 4 ay önce zorunlu kürtaj oldum kürtajdan sonra 10 gün snra kontrole gelmem gerektiğini söledi doktor gittim herhangi bi problem olmadığını söledi korunma yöntemi olarak da spirali düşünüyodum ama cesaret edip bi türlü gidemedim en sonunda bgn gittim ama devlet hastanesine kürtajıda bi klinikte oldum neyse bgn spirali taktırırken çok canım yandı doktor bana bi tarafımda yapışıklık olduğunu söledi açtılar yapışıklığı taktılar da spirali ama tabi ağrılı oldu şimdi benim endişem bu yapışıklık acaba kürtajdan dolayı mı oldu o an ağrıdan doktora pek bişi soramadım sadece ufak bi yapışma dedi ama şimdi endişeliyim bi daha hamile kalma şansım olmaz mı yada bu yapışıklık tekrarlarmı bi kadın doğumcuya mı gitsem acaba tekar nolur bişiler söleyin çok endişeliyim

merhabalar bende zorunlu kürtaj olacagım ve kürtajdan sonra spiral taktırmak istiyorum ama hem kürtajdan hemde spiralden korkuyorum kürtajı nasıl genel mi lokal anesteziyle mi oldunuz spirali takarken yada bölgeyi uyuşturuyorlar mı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…