- Konu Sahibi meryemmeryem
-
arkadaş çok haklı ona katılıyorum. yazdıklarınızı okuyunca sankı kötu oldum acıkcası sonucta sızın cocugunuz karnınızda hıcbıseyden habersız ve sız ona hıc bısey hıssetmıorsunuz 1 cocugunuzu candan severken dıgerınden vazgecmeye bahane arıyorsunuz tamam zamansız olabılır ama ne olursa olsun allahm nasıp etmıs cocugunuza kardes sıze 1 evlat daha bence ıyı duşunun kararı sız verıceksınızşuan içinizdeki çocukta sizin çocuğunuz evinizde sizi bekleyen çocuk kadar karnınızda size gelmeyi bekleyen bi can var.Siz biri için birinden vazgeçmem gerek görüşündesiniz ama ikisindende vazgeçmenize gerek yok bence birlkte büyümeleri oturup oynamaları çok çok güzel bişey hem siz aradaki ölçüyü ayarlarsanız hiç bi sorun olmaz hamile olduğunuz bebeğe bi yabancınınmış gbi davranıyosunuz
okul öncesi öğretmeniyim ve size çocuk psikolojisini bilen biri olarak yazıyorum. ikinci çocuk birinciye yapılan haksızlık değil tam tersi onun sosyalleşmesine, ,iletişim becerilerine katkı sağlayacak birey demektir. yeter ki siz doğacak kardeşi çocuğunuza gerekli biçimde anlatın. çocuk psikolojisini geçin kardeşin olması, onu koruyan kollayan abini ablanın olması, evde anne babadan başka iletişim kuracağı derdini paylaşacağı yaşına yakın birinin olması çok güzel olsa gerek. benim kardeşim yok ve inanın olmasını çok isterdim
yaa bilemiyorum neler yazacağımı dilim tutuluyor
2 yaşında oğlum var,spiral ile korunuyordum ve şuan eşimde bende 2.çocuğu hiç istemiyor düşünmüyorduk
bugün hamile olduğumu öğrendim şimdi geldim doktordan 7 haftalıkmış kalp atışları duyuluyor
ama ben sevinemiyorum neden bilemiyorum
oğlumu çok seviyorum akşamları ne güzel oyunlar oynuyoruz felan
sanki ona haksızlık yapıyormuşum gibi onu üzecekmişim gibi bir his var içimde
ağlıyorum resmen psikolojim karmakarışık oldu
şuan tek isteğim tek düşündüğüm evde beni bekleyen oğlum
onu olumsuz etkileyecek hiçbişey istemiyorum
içimde hiç heyecan yok sevinç yok bir sevindim ama sonra üzüldüm
hep aklımda oğlum var ben ona yetemezsem kahrolurum
onun hiçbişeyi çalmak istemiyorum
off bilemiyorum yaa
yaa bilemiyorum neler yazacağımı dilim tutuluyor
2 yaşında oğlum var,spiral ile korunuyordum ve şuan eşimde bende 2.çocuğu hiç istemiyor düşünmüyorduk
bugün hamile olduğumu öğrendim şimdi geldim doktordan 7 haftalıkmış kalp atışları duyuluyor
ama ben sevinemiyorum neden bilemiyorum
oğlumu çok seviyorum akşamları ne güzel oyunlar oynuyoruz felan
sanki ona haksızlık yapıyormuşum gibi onu üzecekmişim gibi bir his var içimde
ağlıyorum resmen psikolojim karmakarışık oldu
şuan tek isteğim tek düşündüğüm evde beni bekleyen oğlum
onu olumsuz etkileyecek hiçbişey istemiyorum
içimde hiç heyecan yok sevinç yok bir sevindim ama sonra üzüldüm
hep aklımda oğlum var ben ona yetemezsem kahrolurum
onun hiçbişeyi çalmak istemiyorum
off bilemiyorum yaa
okuyunca kanım dondu
Bence kesinlikle aldırın. Çünkü yazık o karnınızdaki bebeğe. Kusura bakmayın ama sizdeki bu kafayla daha ne eziyetler çeker zavallım hayat boyuBunu söylüyorum çünkü örneklerine çok rastladım. Çocuğuna aşk derecesinde hastalıklı bir şekilde yaklaşan kadınlar kesinlikle ikinci çocuk sahibi olmamalı. Hayat boyu ikinci çocuğa işkence yapmamalı (farkında olmadan yapılan psikolojik işkenceden bahsediyorum)
İleride hele ki bu ikinci olan sizin çoooooooook kıymetli çocuğunuzun önüne geçsin daha başarılı, daha zengin olsun ona etmediğinizi bırakmazsınız elinizde olmadan. Lütfen karşı çıkmayın çünkü böyle yapacağınız yazdığınız kan dondurucu şeylerden belli. Baksanıza ilk çocuğunuzla daha çok vakit geçirebilmek uğruna ikincinin HAYATINDAN bile vazgeçmeyi düşünebiliyorsnuz...
Daha anne karnındayken istenmeyen varlık olmak ve değersizlik gibi hisler içine işliyor yavrucuğun .
Yazık çok yazık...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?