Sra bana geldi, fikirlerinize ihtiyacm var

asla tek çocuğu önermeyen, her çocuğun bir kardeşi olmalı fikrini şiddetle savunan bir tek çocuk olarak....sakın bu durmda ikinci çocuk yapma derim canım..zor toparlamışsın zaten yaşadıkların kötü şeyler sonuçta oğlun için katlanmışsın katlanmayada devam ediyorsun ve edeceksinde...ikinci çocuk senin durumunda toparladığın hayatında taaa en başa dönmeni sağlar...var olan bir tane canını mutlu etmeye bak bence...

Merhaba arkadaşlar yazacaklarım biraz uzun ama fikir vermeniz için bunları bilmeniz gerekiyor. Ben 10 yıllık evliyim eşimi severek evlendim fakat hayat bize çok adil davranmadı. Allahın benden uzak götürmesini dilediğim manyak bir kaynanam var bize ettiği eziyetleri yazsam aklınız çıkar heralde çünkü o bir yaratık. Eşimin çok iyi bir işi vardı fakat battı işte o tarihten itibaren hayat bize adil olmadı. Evlendikten 2 yıl sonra eşim batınca evde huzursuzluklar başladı üstüne kaynana denen yaratık zaten beni istemeyen biri olarak eziyetlerine başladı. Beni evden kovmalar oğlunu doldurup beni dövmesi bizi evimizden çıkartmaya çalışması evimize icraların gelmesi ve üstüne ayrılıklar 6 yılım boyle geçti neyse bu arada dünyalar güzeli oğlum vardı :nazar: onun hatırına tekrar denemeye başladık oğlum 1,5 yaşında krşe başladı ve ben çalışmaya olaylar boşanma ile sonuçlanacakken mahkeme kapısından döndük oğlumuz için tekrar deneyecektik. bu süre zarfında eşim çalışmadı ve çalışamam dedi. neyse onu öyle kabul edip evimizi tekrar kurmaya çalıştım. tüm eşyalarımı yeni aldım oğlumu güzel bir okula yazdırdım borçlarımızın icralık olan kısımlarını ödedik. vs.vs. Ben çalışıyorum iyide bir işim var eşimde yaklaşık 6 aydır bir işe girdi şu anda şükür düzenimiz yerinde yaratık kaynanaylada görüşmüyoruz mecbur kalmadıkça Şimdi oğlum çok ciddi derecede kardeş istiyor. işte sorunum bu kardeş istemesi.. O yaşadığım kötü günleri unutamıyorum. Eşime karşı hep bir güvensizlik var. zaten oğluma bakamamıştım annelik yapamamıştım. Eğer hamile kalırsam işten ayrılmak zorunda kalırım çünkü özel şirket ve eşim bize bakarmı bilmiyorum. Eşime kalırsa bir problem yok olabilir. ama ben güvenmiyorum. Bu arada oğlumun anne nolur kardeşim olsun artık sende evde kal demesi yüreğimi parçalıyor.. Nolur bana bir akıl verin Şimdi ben ne yapayım... :sm_confused:

Ben en cok esinin o kelimlerine takildim arkadasim....Ne demek ben calismam calisamam..:delphin:

Esine karsi güvensizlik duymanda cok haklisin...bende olsam böyle kelimeleri telafus eden bir erkege güvenemezdim acikcasi.:kahve:

Oglunun sözleri yüregini parcaliyor olabilir, anliyorum seni, tabikide kardes istiyor kendine, ama unutmaki o yavrucak hayatin aci gerceklerini anlayamayacak kadar saf ve mahsum....bilemezki annem beni bu yasa getirene kadar neler cekti...:delphin:

Hazir biraz rahat etmisken bence yapma....en azindan belirli bir süre daha izle esini...ise gireli 6 ay olmus, cok uzun bir zaman degil....:kahve:

Izle bakalim, söyle bir sene daha ver kendine ve ona....eger ciddende can havli ile calisiyor emek veriyorsa, 2. ci cocuk icinde istekli ise....Allah kerim ....

canım bence ilk olarak eski kötü günlerini unutmaya çalış çok şükürki geçmiş gitmiş canım çocuğunla ilgi şeye gelince bence eğerki sen kendini hazır hissetmiyorsun birazcık ertele bebek olayını yavruna şöyle bir çözüm bulabilirsin istersen oğlunla biraz daha fazla zaman geçirmeye çalışarak bide istersen bir müddet izin kullan vede sabah kalktığında oğlun seni yanında görsün biryerlere gidin bence oğlun kardeşiten öte seni yanında istiyor vede bir kardeşi olursa senin evde olacağını biliyor onada tabiiki bir kardeşi olacağını ama şimdilik tek bebeğin onun olduğunu falan anlatın
biz çalışan anneler olarak malesef ki çocuklarımıza fazla zaman ayıramıyoruz benimde 7 yaşında bir oğlum var bundan 1 sene öncesine kadar oda kardeş diye tuturuyordu şuanda kardeş kelimesini bile ağızına almıyor çünkü ona artık daha çok zaman ayırıyorum artık vede bende şuanda bebek düşünemiyorum tek kişinin aylığıyla nasıl geçinebileceğimizi düşünüyorum devamlı
canım bunlar benim düşüncelerim sadece

bence eşine bi süre ver.çocuğuna da inşallah de.
eğerki herşey yeniden düzene giriyorsa bencede tek çocukla kalınmamalı
ama seninki biraz farklı bir durum.senin ince eleyip sık dokuman laızm

kesinlikle bencede ikinci çocuğu düşünme evliliğin geçen onca yıla rağmen oturmamış eşin daha 6 aydır çalışıyo borçlarınızında bi kısmını ödemişsiniz sanırm daha da var ...heran herşey olabilir durumunda gibisin ..evliliğin biraz otursun,eşinin "çalışmam " dediğini unutma ..çocuklar dönem dönem kardeş özlemi çekebilirler uygun bir dille bunu anlat yada ilgisini başka yöne çek sonra duruma göre karar verirsin

canım benim valla geçmiş olsun diyorum. geçmişe her ne kadar sünger çekilmiş gibi görünsede herşeyin yine eskiye dönmemesi olasılığı diye birşey yok maalesef. bende hep çok çocuğum olsun isterim ama hayat şartları okadar zor ki hele senin durumunda daha da. oğlunun kardeş istemesi çok doğal helede bu yaşlarda ama senin hem senin hem de oğlunun ilerki hayatını düşünmen lazım
ben ce şuan böyle birşeyi düşünme derim eğer yaşın gençse azıcık daha bekle arkadaşım eşin sana tam güven telkin etmeden yapma derim ben.

Canımsınız hepinize teşekkür ediyorum. Sanırım oğlumun istediği benide cezbetmişti. Ama kesinlikle haklısınız Bu durumda düşencesi bile doğru değil. İyiki yazmışım sizlere yoksa farketmiyecektim. Çocuğum benim herşeyim tüm boş vaktimi onunla geçiriyorum inanın geceleri bile benimle yatmak istetiğinde asla geri çevirmem. Eşimde aslında insanlık olarak iyi biri fakat koca olarak çok eksikleri var sanırım buda annesinden kaynaklanıyor. sevgisiz büyümüş hep rahat içinde hiç bişey dert değil onun için taki mahkeme kapısına varıncaya kadar. Bana çalışmam dediğinde yaratık kaynanamın etkiside vardı bana "ananın evinde çalışmışsın birazda oğlumun evinde çalış oğluma bak" diyordu o dönem bizimkide anasında destek alıyodu ama tabiki bunlar eşimi haklı göstermiyor. Güvenmiyorum. kesinlikle haklısınız gözümü açtınız sağolun kızlarr a.s.

benimde yeğenim, annesi işte olduğu için onu çok özleyorum derdi. ama yaş büyümeye başladıkça annesinin çalışması gerektiğini anladı. hatta ablam ona zaman zaman açıklardı. tek maaşla geçinmeyiz falan diye..

sizde çocuğunuza: oğlum tek maaş olsa, bak bu rahatlık olmayacak, sana 3 kalem alacağımıza 1 kalem almak zorunda kalacağız, belkide hiç alamayacağız vs gibi ufak tefek örnekler verirseniz zamanla sizi anlayacaktır...

bu şartlar altında 2. çocuğu düşünmeyin derim ben.

Yavrularımızdan "sende evde kal" lafını hangimiz duymuyoruz ki. Ama şu an için anlattığın durumda olsaydım, ikinci çocuğu yapmazdım munzurcum.

çocuk yalnız büyümek istemez tabii..ama durumlar gercekten sizin zararınıza olacaksa o zaman o bebeğede yazık olur..

allah oğlunuza sağlık versin...bencede yapmayın çünkü bu ara bile insanlar işsizlikten kıvranıyor birde işinden olma güzelim

arkadaşım öncelikle geçmiş olsun çok zor şeyler atlatmışssın...
ben olsam 2.çocuğu şuanlık düşünmezdim. çünkü eşinin "çalışamam" lafı pek hoş değil, güwen werici bi aile reisi gibi durmuo, yani sizin çalışıp onun ewde oturması çok yanlış, we suçlu olmasına rağmen bukadar rahat dawranmış, şiddet dahi görmüşsünüz:umursamaz:
çok erken 2.çocuk için, biraz daha zaman bence...

Normalinde yapın 2. çocuğu derdim ama şimdiki durumunuzda ikinci bir çocuk riskli olur. Bence evliliğinizi tam oturtun, eşinizin şu anda çalışıyor olması daha önceki yaptıklarını unutturmamalı.
İnşallah bir daha aynı şeyleri yaşamazsınız ama 2. çocuk için bence hiiiçç acele etmeyin.

evin erkeği sen misin ya eşin neden çalışmıyormuş
erkeklerde de yiğitlik kalmamış yazıklar olsun ya karısını çalıştıryor kendisi oturuyo

Anladığım kadarıyla eşiniz çok uzun zaman çalışmadan oturmuş, 6 aydır çalışıyor siz borçları ödeyip düzeni oturttuktan sonra. Bir erkek herhangi bir engeli yoksa neden evinin geçiminin sorumluluğunu karısının üstüne atmaktan gocunmaz ki. Ben de olsam bu adama güvenmezdim ve 2. çocuk için 10 değil 100 değil 1000 defa düşünürdüm. Çocuğunuz bugun kardeş diye üzülürken, yarın birgün olaki huzursuzluklar başladı, kavga gürültü, ve Allah korusun boşandınız, babamı istiyorum diye de ağlayabilir.

bencede çalışmaya devam et canım zaten yuvanı zor bu zamana getirmişsin evladına allah sağlık versin sen de 2 düşünme

aman diyim kardeşim,çocuktur bu bir ister bir iki sene sonrada neden yaptınız bunu der.sakın çocuğun istiyor diye 2.yi yapma. en az 2 sene kocanı gözlemle bu süreçte nasıl,çalışmaya devam ediyor mu
herşey yolunda giderse 2-3 sene sonra 2. çocuğu düşünün derim.

Back
X