ßahar Temizligi Yapmanin Vakti Geldimi ???

MerwoSh

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
3 Ocak 2012
1.242
4
0
Antalya
Slm kizlar.ßen yarin soyle bir dip kose temizlik yapmak istiyorum ama hic bir fikrim yok nasil yapacagimdan
Genelde ßen yapmam,ya annem gelir yada ßirini tutarim.Ama ßiliyorsunuz ki ßen yeni evlendim ve,kocisime olmayan marifetlerimi gostermek istiyorum
temizlige nerden ßaslanir , en son neresi yapilir?
kendi yaptiklarinizi,tecrubelerinizi paylasabilirmisiniz.ßana fikir olsun.Nettende ßakaßilirdim ama ßurdaki ßayanlarin daha hamarat,daha ßilgili olduklarina eminim...
Tisikürler simdiden

bahar temizliği için erken be canım, şöyle bir nisan sonlarından sonra başlarsın..
cam silsen yağmur yağacak ,etraf serin daha hem..
camlar ve tül perde ile başlarsın..
halı ,yolluk ,koltuk temizliği..
varsa vitrin büfe,konsol çekmece içleri..kullanmadığın kapkacak yıkanması
en son mutfak ve banyo wc..

zor işler..kolay gelsin

Benim bahar temizliği gibi bir alışkanlığım yok
Rutin olarak dip köşe yaparım

Nisan başında yani 1-2 hafta içinde temizliğe başlayacağım.Evde ne varsa yatak yüzleri, pikeler , tüller , örtüler, halılar yıkanacak,ütülenecek.Sonra sırayla cam, dolap,yerler silinip heryer sırayla serilecek.Bende herzaman dip köşe temizlik yaparım ama adı bahar yada kış temizliği oldumu yine yapasım gelir.:13:
Mutfakta da tencereler , kaşıklar ,ciflenecek ne varsa ciflerim.Mis gibi olur.Bu temizliğin ömrü 1 ay sürer ama olsun yapmadan olmaz.

aa inanmıyorum sen ne zaman evlendin yaaa
çok tebrik ederim inşallah çok mutlu olursun merve
seni genelde görürdüm buralarda ama evlendiğini şimdi öğrendim bi ara uzak kalmıştım forumdan demek o arada derede evlenmişsin sen de

dur kız daha erken havalar tam ısınmadı
arkadaşların dedığı gıbı tek tek planlı bı şekılde yap kı temızlığını zorlanma.
ben genelde yardımcı çağrıyorum, beceremıyorum çok zamanımı alıyor
bıde her defasında güneşlıklerı yıkarken hangısı nereye asılıyor unutuyorum, yanlış oluyor
dıkkat edersın

kolay gelsın

yarin baslamayim bari daha varmis ozamana kadar iyice ogrenirim saolun

evet cnm buldum kocayi hemen evlendim saol

sen yine normal temizlik yap..biz erken dedik diye de boşverme..

güzel bir konu olmuş..
paylaşımlar bnm içinde bilgilendirici olacak..konu sahibine thaks

Yarın soğuk.İyice havalar açsın başlarsın.Madem yeni evlisin evinde pek kirli değildir zaten.:13:

ay oyle bi kirli ki , ortalik toplu falan ama dipler koltuklar falan hem yeni ev falan dizmedik benim bekar evime geldi esim

cnm bu arada tebrik ederim bende bazı topiklerde yorumlarını okumuştum..ve hoşuma gitmişti..resminden tanıdım..çok mutlu ol inş..daha güzel haberlerini de alalım..

ben bitirdim bahar temizliğimi aslında erken oldu ama önce mutfak lavabosunun altı halıya aktı onu yıkadım sonra kızlar hastalandı yatak halı koltuk hepsine kustular onları yıkadım dedim bu kadar başlamışken mutfak halısını sermeden dolapları duvarı sileyim dedim onları da sildim buzdolabını sonra camları banyoyu perdeleri kapıları derken bir baktım bişi kalmamış şimdide vitrin vestiyer falan silecem en son da tuvaletin duvarlarını ve tuvaleti yıkayıp bitirecem hurçtaki yorganları falanda yazın taşınacam o zaman havalandırırım geçen sene yastıkları yorganları yıkamıştım onların bu sene ihtiyacı yok kullanmıyorum zaten kullandıklarımı da kuru temizlemeye verecem yani kaba taslak bunlar yapılıyor havalar ısınınca yaparsan da kışlıkları yıkayıp kaldırıp yazlıkları yıkayıp çıkartmakla bitirirsin işleri kolay gelsin baktın işin içinden çıkamıyorsun gene bir yardımcı tutarsın:))

Bende dün bahar temizliğimi yaptırdım, tüllerim falan çok kötü olmuştu şimdi her yer mis gibi oldu...
Bence erken değil kendin yapacaksan işleri sıraya koy ona göre yap, ben bir zamanlar gece yarılarına kadar yapardım ah ahhh...
Şimdi 3 çocuk bide 5 odalı çift banyo çift wc li ev beni temizlik yapmaktan soğuttu...

Yeni evliymişsin şimdi senin evinde fazla döküntüde yoktur daha kolay olur yapması...
Kolay gelsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…