ßahar Temizligi Yapmanin Vakti Geldimi ???

Canim valla ben de şok oldum evlenmene :)))) cok tebrik ederim, cok mutlu ol insallah.

Niye şok oldugumu yazayim da yanlis anlasilmasin. Hep boyle bekar bir genckiz havasi vardi sende.
Bir de ciddi bir beraberliginin olmasindan cok sanki etrafta dogru adam yok modundaydin veya ben kafamda senle ilgili boyle bir profil cizmisim :))

Nişan vs. de duymadik ya? Pat diye ciktin ben yeni evliyim dedin sekerim yani az degilsin sen de :)

Bu arada ben evleneli 1 sene oldu. Baba evinde hep gezerdim, turlar, tatiller vs. hamarat biri degildim yani hic alakasi yoktu hatta ama kendi evimde cok titiz oldum ya.

Arkadaslar bahar temizliginde olmasi gerekenleri yazmis ya? E ben zaten hep onlari yapiyorum, hali yikatmak disinda ki halilarim daha tertemiz. Ben demek ki kendimi fazla yoruyormusum. Bahar temizligi diye bisey varmis

nisan falan olmadi cnm pat diye nikah kiydirdik okadar sadece

Henüz başlama canım temizliğe nisanın 3. haftası yada sonu ideal daha bunun yaz temizliği var kış temizliği var üf bitmez temizlik
Bu arada ne zaman evlendin Mutluluklar diliyorum.
Neden düğün falan olmadı, özel olmazsa tabi...

En guzelini yapmissin. Ben de esime evliligimiz kesinlestiginde, yildirim nikahi kiyalim ailemize de biz evlendik diyelim demistim ama kabul etmemisti

Bosver canim en temizi :)

İlginç. Neden öyle birşey istedin ki.Normal yollar sıkıcı mı geldi. Birde ne kadardır evlisin merak ettim.

Sakın yapmaaaaaaaa :)
Bugun camları sıldım , yağmur yagdı ustune şaka gb..
Bizim buralarda Bahar temızlıgı nisan ortası mayıs başı gb yapılır ..
esyaların bırçoğu balkona çıkarılır , yıkanacak battanıye - kılım - yorgan - örtü vs.. yıkanır utulur yerlerıne konur ,
Badanaya girişilir ( bızde her sene yapılır malesef ) badana yapıloyorken Halılar halı yıkamaya verılır ( yada yıkayabıleyenler kendı yıkar )
Badana bitince heryerin tozu alınır , süpürülüp silinir en son Tüller yıkanır ve mis gb bahar kokan eve asılır ..

Bunları yapan ev hanımıda ıtınayla yorgunluktan ölür

ay bi de bayram temizliği var *o da bahar temizliği gibi mübarek..
sanki damatlarım gelinlerim gelecek, neden kendimi paralıyorsam.?.
maksat ev temizlensin, bayram bahane oluyor işte..

bahar temizliği felan yapmıyorum benn haftada dip bucak evimi temizlerimm 2ayda buzdolabımı silerim 3ayda cam silerim, mutfak dolaplarını salon çekmecelerini çamaşır suyula silerimm ,

yazada halıarımı bataniyelerimi yıkatmaya verirr perdeleri aratım makşinee okadarrr

hayırlı olsun mervecim ya çok şaşırdım
inşallah çok mutlu olursun bi ömür

biz bahar temizliğini geçen hafta yaptık annemle
ben ona söyledim erken diye ama dinlemedi, nitekim 2-3 gündür yağmuru geçtim, kar bile atıştırıyo burda
neyse, biz önce iki balkonu yaptık, zaten o 1 günümüzü aldı,
balkonları kullanıyosanız oralardan başla derim, evin en pis yerleri oralar..
ama bizim balkonlar camla tamamen kapalı olduğundan temizledik, senin balkonlar açıksa hiç yapma..
camları sildik, perdeler yıkandı, evin tüm mobilyalarını çektik sildik temizledik, vitrinleri boşalttık temizledik, mutfak dolaplarını boşalttık, buzdolabını fln..
koltukları fln sildik, halıları sildik birde ayakkabılığı baştan temizledik çizmeleri kaldırdık ama boşa kaldırmışız
canımız çıktı ya ve biz 2kişiydik 3 günde bitirdik ancak..
bence biraz daha bekle çünkü dediğim gibi sildiğin camlar fln boşa gitmesin

tekrar mutluluklar ve kolay gelsin şimdiden

Öncelikle tebrik ederim

Bende bu yaz ilk temizliğimi yapıcam kendi evimde...Ben nisan ortası gibi başlamayı düşünüyorum temizliğe...Benim temizliğe ya eşim ya annem yardım edecek sanırım...

Ben ilk halılarımı yıkamaya vermeyi düşünüyorum...Belki yıkamaya vermeden önce elbiselerimizi dolap içlerini filan düzeltirim ki o aradan çıksın... Halılarım yıkamada iken perdeleri yıkarım ve camları silerim bu bir günümü alır sanırım...Bir günde mutfak dolabını ve konsolun içlerini temizlerim...Akşamlarıda koltuklarımı silersem 3 günde biter diye düşünüyorum halılarım geldiğinde sererkende mobilya arkalarını silerim...Zaten 2 haftada bir dip köşe temizlik yapıyorum...Avizeleride eşim siler...Zaten iki kişiyiz çok pis olmuyor evimiz...Son tuvalet ve banyoyu da temizledim mi tamamdır temizlik

hangi il de yaşıyosunuz bilmiyorum :26:
yani havalar ısınmaya başladıysa kar yağmur yoksa başlayabilirsiniz
benimde bahar temizliği gibi bi anlayışım yok ayda bir tülleri yıkatırım camları silerim
istanbuldaysan eğer başlayabilirsin camlar hariç :) çünkü yine yağmurlu gösteriyo bi kaç günü
kolay gelsin

Gündüz iş akşam ev çocuk eş..

Bahar temizliği de yapacagım...Ama nasıl Usandım sanırım...İş çok benim evde birisi yardıma gelse nasıl iyi olur..

İlginç. Neden öyle birşey istedin ki.Normal yollar sıkıcı mı geldi. Birde ne kadardır evlisin merak ettim.

Evet canim her genckizin kurdugu hayaller benim hayalim olamadi hic. Hoslanmam oyle protokoller, gelenekler vs. daralirim ben.

1 senelik evliyim ama esimle 5 senedir beraberiz.

daha erken bence:44:ben havalar ısınınca büyük bir temizliğe girişiyorum artık adına ne denirsebu sene öncelikle evi boyatacağım sonra halıları yıkatmaya gönderiyorum battanıye yorganları çarşafları yolluklarımı yıkıyorum.bu sene koltuklarımı dışardan adam çağırıp temizleteceğim eşim yıkardı temiz olmuyor dışardan çağıracağım.cam kapı vitrin içi mutfak dolabı sileceğim evi dip köşe bucak süpürüp sileceğim aslında bunları sık sık yapıyorum ama tekrar bir el atarım.kısaca uğraştıran zor işler ama mecburen yapıyoruz işte

ay cnmm kolay bahar temizliği ya takma kafana.. mesela şimdi bizde boya olcak. halılar yıkancak. halılar serilmeden camlar kapılar silincek perdeler yıkancak koltuk örtüleri yıkancak danteller yıkancakk.. sonra herr oda dip köşe süpürülüp silinip toz alıncak. herşeyi temiz temiz yerleştir sonra... kullandığın yatak örtülerini vs yıka.. odan sonra mutfak.. herr şeyi indirip dolaplar temizlencekk buzdolabıda tabi. sonra banyo wc. fayansları iyice ovcaksın cif le bembeyaz olcaklar.... ondan sonracımaa;ayakkabılığı vs silceksin merdivenler yıkancakk.... bizim kocaaman bir bahçe var o temizlencek en son da kapının önünü süpürüp akşama da kendini banyoda yıkadın mı oldu:)
ama o akşam yemek yapmaya halin kalmaz makarna yaparsın tatlım:)
öptümm cnm kocişinle mutluluklar :):)

merhaba canım 100 msjım dolmadığı için özelden msj atamadım sana.hatırladın mı beni bilmiyorum..ilanım vardı kraft ikiz arabası.mail adresimi veriyorum..eklersen beni haberleşelim..prenses_kizlarim@hotmail.com

Bende yavaştan başladım sayılır ama çalışınca çok zor oluyor akşam geliyorum halim kalmıyor haftasonu eşimle birlikte evdeyiz onu gönderiyorum dışarı çünkü şurayı yapmana burayı silmesen başlıyor hemen ama adamda ne kadar dolancak o arada ancak süpürme silme falan yapabiliyorum.Neyse mutfak dolaplarım bitt, fırını çektim onun arkasını sildim çamaır sularıyla. Salonun halılarını kaldırdım sildim süpüedüm dip bucak. Halılar kirli değil salonda otumuyoruz ama oturma odamdakini yatak odamdakini göndercem yıkamaya, yarın akşam salona girip vitrinleri koltuk kenarlarının tozunu falan halletmeyi düşünüyorum bu arada masa örtülerim dantellerimi atarım yıkanır. Cuma günü mutfağımda az işim var buzdolabı falan onları silicem. Haftasonu kapılar, küvet, banyo yerleri,duvarları ve dolapları silinecek yine ortalık silip süpürülecek dip bıcak toz alınacak. Kapılar silinecek. Pazar günü eşimi çalıştırıcam bazanın içini boşaltıcez içini süpürcem silicem içini yerleştirmeden kaldırtıcam altını süpürcem silicem sonra yerleştiricem misafir çarşaflarımı yastık kılıflarımı yıkıcam. Gardırobumun içini boşaltcam tozunu alcam ama yazlıkları çıkartmam daha. Bir de cam silinmesi içinde erken hala yağpmur yağıyor buralarda 5. katta oturduğumu düşünürsek her dk çıkamam. Ona var daha birde koltuğu da cumartesi ya da pazar silebilirim yanii çok iş varr.. Misal saloındaki misafir takımları makinede yıkanacak,çatal bıçak takımlarım iyice temizlenecek. Peluş battaniye ve bir yorganım yıkaya verilcek halı yıkamaya verilecek, fayans aralı temizlencek, banyı fayanlarında beyaz yerleri aşınmış beyaz derz kalemi alınıp çekilecek ne kadar temizlesemde altıdaki şeyler gözükünce çare olmuyor gözüme batıyor anam ne çok işim varmış ama bunların çoğu pazar gününe kadar biter pratiğimdir..

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…