- 29 Aralık 2015
- 748
- 1.522
- 113
- Konu Sahibi pamukannesi
- #101
Yok Can'ım olur mu öyle şey? Biz öğretmenle konuşmadan müdüre gittik şikayet ettik kadın odaya çağrıldı müdürden olayı öğrenince o Şok'la bayıldı.
Hastanelik oldu deyince tartakladınız sandım. Burada hata sizde çocuğun söylediği söze hemen itibar edip öğretmenle konuşmadan,gerçeklik payı var mı araştırmadan bir öğretmeni kolayca harcamışsınız üzüldüm.
Çocukların dünyası yetişkinler gibi değildir,zarar vermek amaçlı yalan söylemezler ama yalan söylerler ve söyledikleri yalana kendileri de inanırlar.
Benim çocuğum yapmaz,bizde yalan konuşulmaz gibi düşüncelerle hareket edilirse böyle durumların yaşanılması kaçınılmaz.
Ayrıca direkt müdüre gitmek neyin nesidir? Müdür okulun idarecisidir,ögretmenlerin patronu değildir.
Bu duruma benzer bir örnek vereyim; sınıfımda çocukların boylarını ölçmek için büyük uzun cetvel var.
Öğrencilerimden biri onu birgün dolabımın yanında gördü ve arkadaşına eğildi dedi ki; "bak öğretmenin sopası var çocukları dövmek için" tabi ben şoka girdim o anda. Ve hemen çocuklara onun ne işe yaradığını anlattım,boylarıni ölçtüm, dokunmalarina izin verdim.Birlikte o cetvelle bir oyun kurduk.Ve eminim ki çocuğun cetveli dayakla bağdaştırması yok oldu.
Ama eğer ben o çocuğun dediğini duymamış olsaydım olabilecekleri siz düşünün..
Yani diyecegim o ki sizin yaşadığınız bu durum ders olmuş size bu da güzel birşey.
Umarım hiçbir öğretmen suçsuz yere bu duruma düşürülmez..