statü farkı?

rosseyy

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
14 Ekim 2016
1.747
1.696
133
kızlar biraz önce ekşi sözlükte bir konu okudum. oradan aklıma geldi.
hemşirelerin evlenmek için doktorların peşinde koştuklarına dair bir sürü şeyler yazılmış.
soruma gelecek olursak.
evlilikte statü farkı olabilir mi? erkekler evleneceği kadında statü arıyor mu?
mesela bir erkek doktor hemşire ile, sekreter patronu ile, bir milletvekili öğretmenle, bir hakim yanında çalışan memuruyla, bir astsubay lise mezunu bir bayanla, bir profesör üniversitede çalışan düz bir memurla evlenemez mi yani?
bu örnekler aklıma gelenler sadece. örnekleri siz de çoğaltabilirsiniz.
var mı böyle örnekler etrafınızda. yoksa herkes statüsüne uygun biriyle mi evleniyor?
bu erkekler neden o zaman kadınları mevki sahibi erkeklerin peşinde koştuğunu zannediyor

Bence pek takılmayın ekşi sözlükte yazanlara. Orada zaten kadınlar hakkında hep saçma sapan şeyler yazılıyor. Genelde de trend olmak için açılıyor öyle konular. Kadınlar, öğretmenlerin tatili ve doktor egosu o platformun gedikli konularıdır. Sorunuza gelince bu erkekten erkeğe göre değişir. Evlenen de olur evlenmeyen de

Statüye, güce aşık olanlar elbette var. Ama hiçbir mevki sonsuza kadar aynı kişide kalmıyor. Gerçek aşk meslek tanımaz. Tanımamalı.

Bankada çalışırken bir müfettişimiz, gişe görevlisiyle evlenmişti. Şaşıran, yadırgayan oldu ama bence şaşırmaları ilginçti.

Mesela ben 4 dil biliyorum
2 üniversite okudum. Maaşım çok iyi. Yanımda olacak kişininde bana denk olmasını isterim.
evet ama bu sence zor değil mi? yani diyelim sende 2-3 dil bilen birini buldun üni mezunu ama çok elektrik alamadın. ama başka biri var üni mezunu bile değil ama elektrik alıyorsun, bu durumda da statüye bakar mısın?

müfettiş banka gişe memuruyla iyi evlenmiş. bende şaşırdım gerçekten

müfettiş banka gişe memuruyla iyi evlenmiş. bende şaşırdım gerçekten
Neden şaşırdınız Banka özeldi. Bankanın bir etkinlikte tanıştıklarını duyduk o müfettişten. Aşık olmuşlar evlenmişler. Adam ve eşi gençti yaş farkı da yoktu.

Bızım de gıttımız dershanenin sahibi Bı kac subesı daha var farklı illerde. Adam gel sen burdakı ogrencınle evlen. Cıdden cok sasırdık adam nerden gormus bulmus kız nasıl ikna olmus halaa merak konusu. Ama neden olmasın olur. Ask bu. Evlenen de var evlenmeyrnde. Bu ıkı kısının anlamasmasuna baglı birde adam istemiyordur belkı calısan kadın..

Şöyle, ask statuye bakmaz evet evlenilir göz gormez farketmez, bu guzeldir de.
Ama sonra sorunlar baslaaaar o fark eksik olanda alinganliklara, yuksekte olana ise mutsuzluk olarak döner.
Ornegin yuksek sosyokulturel yapidaki kisi arkadaslariyla yemege cikiyor, eş kisisi o yemekte huzursuz olur, kacinmaya baslar. Bu minik bir ornekti...coooook cesitli tablolar geldi bana.o fark davranissal ya da dusunce boyutunda illaki bir yerde mutsuzluga sebep oluyor

Benim eşimde uzman bir bakanlıkta ben düz memurum hiç sorun etmedi insanlık önemli dedi benim için bende uzman diye aşık olmadım gerçekten iyi bir insan diye sevdim onu bence insanlar birbirini sevdikten sonra neden olmasın

Neden şaşırdınız Banka özeldi. Bankanın bir etkinlikte tanıştıklarını duyduk o müfettişten. Aşık olmuşlar evlenmişler. Adam ve eşi gençti yaş farkı da yoktu.
yani ben tabi bankada tanıştılar diye düşündüm. gişedeki elemana müfettiş oturduğu yerde göz nasıl koydu falan diye düşündüm. başka bir ortamda tanıştıysalar bişey diyemem. ama yine de müfettişin bir havası olur gişe memuruna bakmaz diye düşünülür bizim insanlarımızca

Reactions: 000
eğer ortak bir tanıdık tanıştırdıysa belki sorun olmaz. ama aynı işyerinde tanışmak sorun oluyor bu tarz şeylerde. mesela hemşire yanında çalıştığı doktora amir memur ilişkisi yaşıyor. sonuçta o adam onu küçük görebiliyor. o yüzden aradaki ilişki normal karşılanmıyor

Soru çok saçma... Kaymakamların valilerin eşleri genelde hep öğretmenlerdir. Hatta içlerinden avukatlığı bırakıp öğretmenliğe geçen, doktorluktan istifa edenleri bile tanıyorum. Kaldı ki sekreterlik yapan biriyle evlenen milletvekili bile var (Kadın mesleğini bıraktı). Hemşire, polis, asker gibi kadınların işleri daha zor olduğu için (birilerinin vasıtası ile tanışmada vs) çok kariyerli beyler çekiniyorlar/evlilikte çok tercih etmiyorlar. Benim karşılaştıklarımın istekleri/eşleri hep Öğretmen oluyor. Kaldı ki statü farkından ziyade ‘kültürel düzeye, kendini geliştirmiş olmaya’ dikkat ediyor insanlar.

Statü farkı nedeniyle evlenememek,erkeğin maaşının kadından yüksek olması gerekliliği ya da erkeğin yaşının büyük olması gibi şeyler eski jenerasyonlara ait düşünceler.Yeni nesil bunlara neredeyse hiç takılmıyor.Çünkü kendi anne babalarının aksine evliliğin bir iş ortaklığından ziyade sevgiye dayalı bir kavram olduğunun farkındalar.
Ailelerin denkliği konusu da eğer iki tarafta evliliğin 2 kişilik olduğunun farkındaysa ve aileleri karıştırmıyorsa hiç sorun olmaz.

Ekşi sözlükte yazılanlar ya da başkalarının düşünceleriyle hareket etmeyin bence.Bazı insanlar kendisiyle denk olmayan biriyle evlenirse mutsuz olabilir.Ama bu herkes için geçerli değil.Siz böyle şeylere takılmayın sadece mutlu olup olmadığınıza bakın.El alem ne der düşüncesinde olmayın.

Ben doktorum inşallah ilerde eşim olacak olan sevgilim de astsubay ve benden 5 yaş küçük.Toplumun çok onaylayabileceği bir durum değil ama inanılmaz mutluyum çok şükür.
Kendi hocalarımdan da bir kaç kişi biliyorum eşleri hemşire ve çok mutlular.Doktor-doktor evliliği yapıp mutsuz olan onlarca tanıdığım var.Yani mutlu olmak statü denkliğiyle olmuyor maalesef.Öyle olsaydı etrafımızda daha çok mutlu evlilik görürdük değil mi?

yani bencede böyle olması gerekiyor kesinlikle. ayrıca bir bayan olarak siz böyle düşünüyorsanız erkekler bu konuda daha da esnek diye düşünüyorum. çünkü erkekler evlilik olayına kadınlar kadar mantık çerçevesinde bakmıyor. ama yine de bizim ülkemizde yanında çalışan kadını küçük gören erkeklerde yok değil

Mesela ben 4 dil biliyorum
2 üniversite okudum. Maaşım çok iyi. Yanımda olacak kişininde bana denk olmasını isterim.
Evde hobi olarak baska dillerde konusmak icin mi?

Statu bazi insanlar icin cok onemlidir. Eger kisi de bu insanlardansa baska statuden biriyle evlenmesi onu yorabilir. Mesela bazi insanlar var. Is hayatina baslayali 5 yil olmus hala der ki : ben ilk bindeydim universite giris sinavinda. Yok 1350. olmustum falan :) yani boyle bir -kendini bununla ozdeslestirmisse kendisi gibi numarasi olmayan biriyle olmaktan mutsuz olabilir.
Ya da bazi insanlar var. Benim is yerimde de cok var. Instagram ismi bile avbilmemne bilmemne. Sicil numasi TC numarasi gibi. Biriyle tanisirken bile avukat kimligi ile cumleye baslayan:) boyle biri tabii ki kendi gibi statu sahibi olmayan biriyle evlense suc olur. Ya da "falancanin müdürü benim ahbabim. Ooo filanca yakin arkadasimdir. Soyledim halletti hemen" diye konusan - devamli yukarilarda tanıdıklarindan bahseden insanlar da siradan bir kişiyle evli olsalar bir memnuniyetsizlik yasarlar.
ayip degil gunah degil, boyle insanların kendilerine uyan birileriyle evlenmek istemesi.
Ama benim bakis acima gore - yaşantıma gore statu mtatu tirt. Umrumda bile olmayan birsey. Biriyle tanışınca meslegini bile merak etmiyorum. Etrafimda o kadar erkek var ki tubitakta muhendis ama mal olan :) doktor olmus muhendis olmus altina arabayi almis vs vs... yasamayi bilmiyorsa mesela alici gozuyle bakamiyorum. Tum ilkgencligini okumakla gecirmis,sonra eline ekmegini alkis krediyle araba almis falan...ne siradan bir yasam.
Eski sevgilim bilgisayar guvenligi muhendisi mi neydi. Bu durum benim gözümde hicbir zaman arti bir deger olmadi. Sormayan kimseye de bahsetmedim bile mesleginden. Amaaaa 30 yasinda is yeriyle anlasti ve yari maasla uzaktan calismaya basladi tüm taylandi gezdi. Hatta sonra turkiyeye geldi birkaç ay da benimle zaman geçirdi. Cocuk gözümde statü atladi resmen. Cok hosuma gitti bu olay ve resmen bana ilham oldu
Ayni sekilde yarin bir gun sevdiğim birinin ulkesine gidip dilsiz mesleksiz olup uzun sure 'ev kadini' olabilirim,gocunmam. Ya da baska diyardan sevgilim benim icin ulkeme yerlesir, ben eve ekmek getiririm o dil öğrenmeye calisir- cocugumuza bakar falan. Hiç gocunmam.
Herkesin deger yargıları farklidir.
O yuzden konunuzun net bir cevabı yok maalesef

Keske hocaniza soyleseydiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…