Mesela ben 4 dil biliyorum
2 üniversite okudum. Maaşım çok iyi. Yanımda olacak kişininde bana denk olmasını isterim.
Evde hobi olarak baska dillerde konusmak icin mi?
Statu bazi insanlar icin cok onemlidir. Eger kisi de bu insanlardansa baska statuden biriyle evlenmesi onu yorabilir. Mesela bazi insanlar var. Is hayatina baslayali 5 yil olmus hala der ki : ben ilk bindeydim universite giris sinavinda. Yok 1350. olmustum falan :) yani boyle bir -kendini bununla ozdeslestirmisse kendisi gibi numarasi olmayan biriyle olmaktan mutsuz olabilir.
Ya da bazi insanlar var. Benim is yerimde de cok var. Instagram ismi bile avbilmemne bilmemne. Sicil numasi TC numarasi gibi. Biriyle tanisirken bile avukat kimligi ile cumleye baslayan:) boyle biri tabii ki kendi gibi statu sahibi olmayan biriyle evlense suc olur. Ya da "falancanin müdürü benim ahbabim. Ooo filanca yakin arkadasimdir. Soyledim halletti hemen" diye konusan - devamli yukarilarda tanıdıklarindan bahseden insanlar da siradan bir kişiyle evli olsalar bir memnuniyetsizlik yasarlar.
ayip degil gunah degil, boyle insanların kendilerine uyan birileriyle evlenmek istemesi.
Ama benim bakis acima gore - yaşantıma gore statu mtatu tirt. Umrumda bile olmayan birsey. Biriyle tanışınca meslegini bile merak etmiyorum. Etrafimda o kadar erkek var ki tubitakta muhendis ama mal olan :) doktor olmus muhendis olmus altina arabayi almis vs vs... yasamayi bilmiyorsa mesela alici gozuyle bakamiyorum. Tum ilkgencligini okumakla gecirmis,sonra eline ekmegini alkis krediyle araba almis falan...ne siradan bir yasam.
Eski sevgilim bilgisayar guvenligi muhendisi mi neydi. Bu durum benim gözümde hicbir zaman arti bir deger olmadi. Sormayan kimseye de bahsetmedim bile mesleginden. Amaaaa 30 yasinda is yeriyle anlasti ve yari maasla uzaktan calismaya basladi tüm taylandi gezdi. Hatta sonra turkiyeye geldi birkaç ay da benimle zaman geçirdi. Cocuk gözümde statü atladi resmen. Cok hosuma gitti bu olay ve resmen bana ilham oldu
Ayni sekilde yarin bir gun sevdiğim birinin ulkesine gidip dilsiz mesleksiz olup uzun sure 'ev kadini' olabilirim,gocunmam. Ya da baska diyardan sevgilim benim icin ulkeme yerlesir, ben eve ekmek getiririm o dil öğrenmeye calisir- cocugumuza bakar falan. Hiç gocunmam.
Herkesin deger yargıları farklidir.
O yuzden konunuzun net bir cevabı yok maalesef