evet ama bu sence zor değil mi? yani diyelim sende 2-3 dil bilen birini buldun üni mezunu ama çok elektrik alamadın. ama başka biri var üni mezunu bile değil ama elektrik alıyorsun, bu durumda da statüye bakar mısın?Mesela ben 4 dil biliyorum
2 üniversite okudum. Maaşım çok iyi. Yanımda olacak kişininde bana denk olmasını isterim.
müfettiş banka gişe memuruyla iyi evlenmiş. bende şaşırdım gerçektenStatüye, güce aşık olanlar elbette var. Ama hiçbir mevki sonsuza kadar aynı kişide kalmıyor. Gerçek aşk meslek tanımaz. Tanımamalı.
Bankada çalışırken bir müfettişimiz, gişe görevlisiyle evlenmişti. Şaşıran, yadırgayan oldu ama bence şaşırmaları ilginçti.
Neden şaşırdınızmüfettiş banka gişe memuruyla iyi evlenmiş. bende şaşırdım gerçekten
yani ben tabi bankada tanıştılar diye düşündüm. gişedeki elemana müfettiş oturduğu yerde göz nasıl koydu falan diye düşündüm. başka bir ortamda tanıştıysalar bişey diyemem. ama yine de müfettişin bir havası olur gişe memuruna bakmaz diye düşünülür bizim insanlarımızcaNeden şaşırdınızBanka özeldi. Bankanın bir etkinlikte tanıştıklarını duyduk o müfettişten. Aşık olmuşlar evlenmişler. Adam ve eşi gençti yaş farkı da yoktu.
eğer ortak bir tanıdık tanıştırdıysa belki sorun olmaz. ama aynı işyerinde tanışmak sorun oluyor bu tarz şeylerde. mesela hemşire yanında çalıştığı doktora amir memur ilişkisi yaşıyor. sonuçta o adam onu küçük görebiliyor. o yüzden aradaki ilişki normal karşılanmıyorBenim eşimde uzman bir bakanlıkta ben düz memurum hiç sorun etmedi insanlık önemli dedi benim için bende uzman diye aşık olmadım gerçekten iyi bir insan diye sevdim onu bence insanlar birbirini sevdikten sonra neden olmasın
yani bencede böyle olması gerekiyor kesinlikle. ayrıca bir bayan olarak siz böyle düşünüyorsanız erkekler bu konuda daha da esnek diye düşünüyorum. çünkü erkekler evlilik olayına kadınlar kadar mantık çerçevesinde bakmıyor. ama yine de bizim ülkemizde yanında çalışan kadını küçük gören erkeklerde yok değilStatü farkı nedeniyle evlenememek,erkeğin maaşının kadından yüksek olması gerekliliği ya da erkeğin yaşının büyük olması gibi şeyler eski jenerasyonlara ait düşünceler.Yeni nesil bunlara neredeyse hiç takılmıyor.Çünkü kendi anne babalarının aksine evliliğin bir iş ortaklığından ziyade sevgiye dayalı bir kavram olduğunun farkındalar.
Ailelerin denkliği konusu da eğer iki tarafta evliliğin 2 kişilik olduğunun farkındaysa ve aileleri karıştırmıyorsa hiç sorun olmaz.
Ekşi sözlükte yazılanlar ya da başkalarının düşünceleriyle hareket etmeyin bence.Bazı insanlar kendisiyle denk olmayan biriyle evlenirse mutsuz olabilir.Ama bu herkes için geçerli değil.Siz böyle şeylere takılmayın sadece mutlu olup olmadığınıza bakın.El alem ne der düşüncesinde olmayın.
Ben doktorum inşallah ilerde eşim olacak olan sevgilim de astsubay ve benden 5 yaş küçük.Toplumun çok onaylayabileceği bir durum değil ama inanılmaz mutluyum çok şükür.
Kendi hocalarımdan da bir kaç kişi biliyorum eşleri hemşire ve çok mutlular.Doktor-doktor evliliği yapıp mutsuz olan onlarca tanıdığım var.Yani mutlu olmak statü denkliğiyle olmuyor maalesef.Öyle olsaydı etrafımızda daha çok mutlu evlilik görürdük değil mi?
Evde hobi olarak baska dillerde konusmak icin mi?Mesela ben 4 dil biliyorum
2 üniversite okudum. Maaşım çok iyi. Yanımda olacak kişininde bana denk olmasını isterim.
Keske hocaniza soyleseydinizÜniversite okurken bir hocamız taksi şoförüyle evlenmişti. Hepimiz ne büyük aşk demiştik. Büyük ihtimalle kadın hocamız için de öyleydi. Ama sonra taksi şoförünün arkadaşından öğrendim ki adam durakta "maaşlı karı buldum" deyip deyip göbek atıyormuş.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?