- 28 Mart 2019
- 2.288
- 4.219
- 63
Sonuçta ikinizde devlet memurusunuz, öyle bi yazmışsınız ki eşiniz IBM de CEO sizde lise mezunu sekretersiniz :)Evet niye olmasın benim 3 katım maaş alıyor ve gittiği heryerde saygı görüyor sözü geçiyor ben sıradan düz bir memurum bir vasfım uzmanlığım yok onun gibi bu size niye komik geldi anlayamadım
öyle diyorsunuz da bi de elektrik diye bişey var. diyelimki statüsü düşük birinden elektrik alındı o zaman da sırf bu nedenle vazgeçilir mi. asıl sorun bu
Sanıldığı kadar kolay olsa keşke. Okuldan çıkınca çocuk sesi dahi duymak istemiyorum ki ben çocukları çok severim. Bi kadın için epey zor bi durum bu.Bende yorumunuzu destekliyorum en rahat ve tatili bol meslek öğretmenlik olduğu için tercih sebebi
kızlar biraz önce ekşi sözlükte bir konu okudum. oradan aklıma geldi.
hemşirelerin evlenmek için doktorların peşinde koştuklarına dair bir sürü şeyler yazılmış.
soruma gelecek olursak.
evlilikte statü farkı olabilir mi? erkekler evleneceği kadında statü arıyor mu?
mesela bir erkek doktor hemşire ile, sekreter patronu ile, bir milletvekili öğretmenle, bir hakim yanında çalışan memuruyla, bir astsubay lise mezunu bir bayanla, bir profesör üniversitede çalışan düz bir memurla evlenemez mi yani?
bu örnekler aklıma gelenler sadece. örnekleri siz de çoğaltabilirsiniz.
var mı böyle örnekler etrafınızda. yoksa herkes statüsüne uygun biriyle mi evleniyor?
bu erkekler neden o zaman kadınları mevki sahibi erkeklerin peşinde koştuğunu zannediyor
Benim annem de emekli öğretmen biliyorum bir takım zorlukları var, ama gene de nezih bir meslek.Ben polistim malulen emekli olmak durumunda kaldım her ek görevde annem sağolsun söylerdi ben sana öğretmen ol demedim mi diye.Giyinisleri, hitaplari güzel seviyorum yani öğretmenleriSanıldığı kadar kolay olsa keşke. Okuldan çıkınca çocuk sesi dahi duymak istemiyorum ki ben çocukları çok severim. Bi kadın için epey zor bi durum bu.
Bence de öyle, yani “hoş çocukmuş gerçekten” gibi bir beğeninin çok da ötesine geçmez bence.Yani demek istediğimi anlatamadım sanırım. Elektrik almaz demek istiyorum zaten. Aklı başında bi insan birinden vakit geçirdikçe elektrik alır. Filmlerde olur hayal ettiğiniz şey.
Benim de babam polis sizin meslek çok başka bir boyut gerçekten.Cok zor. Bazı insanlarda öğretmenler yatarak para kazanıyor algısı var o rahatsız ediyor. :)Benim annem de emekli öğretmen biliyorum bir takım zorlukları var, ama gene de nezih bir meslek.Ben polistim malulen emekli olmak durumunda kaldım her ek görevde annem sağolsun söylerdi ben sana öğretmen ol demedim mi diye.Giyinisleri, hitaplari güzel seviyorum yani öğretmenleri
Size katılıyorum.Soru çok saçma... Kaymakamların valilerin eşleri genelde hep öğretmenlerdir. Hatta içlerinden avukatlığı bırakıp öğretmenliğe geçen, doktorluktan istifa edenleri bile tanıyorum. Kaldı ki sekreterlik yapan biriyle evlenen milletvekili bile var (Kadın mesleğini bıraktı). Hemşire, polis, asker gibi kadınların işleri daha zor olduğu için (birilerinin vasıtası ile tanışmada vs) çok kariyerli beyler çekiniyorlar/evlilikte çok tercih etmiyorlar. Benim karşılaştıklarımın istekleri/eşleri hep Öğretmen oluyor. Kaldı ki statü farkından ziyade ‘kültürel düzeye, kendini geliştirmiş olmaya’ dikkat ediyor insanlar.
Yok hayir öyle düşünmedim hiç annem çok yorgun oluyordu bazı günler eve geldiğinde bunun dışında köylerde çalışan taşımalı eğitimin olmadığı yerlerde barınacak yer bile zor buluyor öğretmenler zorlukları da var, ama genel olarak güzel bir meslekBenim de babam polis sizin meslek çok başka bir boyut gerçekten.Cok zor. Bazı insanlarda öğretmenler yatarak para kazanıyor algısı var o rahatsız ediyor. :)
evet ama sonuçta aralarında amir memur ilişkisi var. ve genelde de doktorlar hemşilere emredervari konuşuyor şahit oluyoruzhemşireyle doktor arasındaki statü farkı? biraz fazla abartı hı şöyle olsaydı doktorla ev hanımı..O zaman bi düsünülürdü belki.
ben size katılmıyorum. elektrik almaz diye bişey olamaz. adı üstünde zaten elektrik isteyerek ve bilerek alınan bişey değil. sadece erkek kadın ilişkisinde değil bu durum. normal hayatta bir markete girdiğinde kasiyerden bile aldığın elektirk değişiyor. bunu sen ayarlamıyorsun. maalesef aura na uygun birinden elektrik alabilirsin. sırf statasü yüksek diye elektrik alman için kendini robot gibi ayarlayabilmen gerek ki. bunun da sonu mutsuzluk getirir.Yani demek istediğimi anlatamadım sanırım. Elektrik almaz demek istiyorum zaten. Aklı başında bi insan birinden vakit geçirdikçe elektrik alır. Filmlerde olur hayal ettiğiniz şey.
ben hic sahit olmadım, hatta teknikerler hemsireler ve doktorlar vatsap grubumuz vardı ögle yemegine vs gidiyoduk. Allah korusun öyle insanlardanevet ama sonuçta aralarında amir memur ilişkisi var. ve genelde de doktorlar hemşilere emredervari konuşuyor şahit oluyoruz
ben hemşire değilim ama hastanede doktorların tavırlarından şahit oluyorum. siz hemşireyseniz daha iyi bilirsiniz. ancak doktorların egosuda başka hiçbir meslekte yok :)ben hic sahit olmadım, hatta teknikerler hemsireler ve doktorlar vatsap grubumuz vardı ögle yemegine vs gidiyoduk. Allah korusun öyle insanlardan
sizce de haketmiyorlar mı? yıllarca ders çalış, üniversitede dersleri latince gör, ve 6 yıl boyunca gördügün seyleri aklında tut.. Yani gercekten hakediyorlar ve emin olun oraya o kadar kolay gelmiyorlar..ben hemşire değilim ama hastanede doktorların tavırlarından şahit oluyorum. siz hemşireyseniz daha iyi bilirsiniz. ancak doktorların egosuda başka hiçbir meslekte yok :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?