statü farkı?

Artık insanlar çok çıkarcı. Çevremde gördüğüm denk hatta daha yüksek istedikleri. Önceden genelde kadınlar böyleydi şimdi erkekler de böyle. Tabi bh benim gözlemim. Hatta geçen kıza ailesinden kalacak malvarlığını hesaplayan sevinen erkek ailesi gördüm,keyifle arsaların evlerin değerini hesaplıyorlardı.

Bende yorumunuzu destekliyorum en rahat ve tatili bol meslek öğretmenlik olduğu için tercih sebebi

Biz eşimle eğitim ve meslek anlamında eşitiz. Ama aile statüsü anlamında uçurum var. Benim iki dedem de o dönemin eğitimlilerinden. Benim anne tarafımda da baba tarafımda da üniversite bitirmeyen ne hala ne amca ne dayı ne teyze var. Hepsi avukat, doktor, öğretmen, mühendis. Eşimin ailesi köylerinden çıkmamış ilkokulu dahi bitirememiş insanlar. Ne olacak önemli olan iyi niyet dedim. Seviyordum da önemsi geldi. Meğer ne önemliymiş.
Tatile gideriz her yaz göze gelir, ailecek buluşur bir kadeh içeriz annesi kınar. Evlerine gidiyorum alafranga tuvalet yok kaka yapamıyorum resmen.
kısacası çok çol önemliymiş. Keşke kendi aileme yakın biri olsaymış. Eşim bize yakınolduğu için evimizde huzurluyum, çok mutluyum ama kayınvaldiene gittm mi onlar geldi mi ruhum daralıyor.

Bu statü farkı mı

Ben kolejde ögretmenken eşim asgari ücretle çalışan bi unv mezunuydu.
Sonra eşim devlete atandı.
o atandiktan 4 yil sonra ben atandim.
şimdi eşim kurumda üst düzey sorumlu.
oysa zamaninda beni ona yakiştirmayan daha dengim biri ile evlenmemi soyleyen çevrem olmuştu.
şimdi boynuz kulaği geçti.
dahada yükselmek içinde gayret ediyor.
kimin ne olacağı hiç belli olmaz anlayacağiniz

sizde hukuk mu okudunz? eğer böyleyse çalışmamanız statü farkı oluşturmuyor

erkekten erkeğe değişir bu durum. çıkarcı erkekler kendinden üst statüde bile isterler para mevki gelsin diye. gerçekten sevgi isteyen cömert insanlar çok takılmazlar.

ama bence bunun bi sınırı var. yani çok uç kutupların anlaşması mümkün değil bence. ama 3 aşağı 5 yukarı yakın olmak lazım mevki ve maaş açısından yoksa evlilikte egolar yarışıyor

Bende yorumunuzu destekliyorum en rahat ve tatili bol meslek öğretmenlik olduğu için tercih sebebi
bu konuda bende katılıyorum. bu ülkede tüm erkekler öğretmen eş istiyor. öğretmen bayanlar gerçekten bir istisna bunu kabul etmek gerek

Erkek için kadının statüsünün daha düşük olması çok problem değil bence, yani bir doktor erkek ev hanımıyla çok rahat evlenebilir, kuran kursu öğretmeni-bakanlıkta üst düzey yönetici evliliği var bildiğim gayet de iyi gidiyor. Bu konuda kadınlar dezavantajlı, kadının statüsü yüksekse erkek düşükse sorun yaşanıyor genelde

özellikle de eski kafa erkekler daha çok böyle, kadın biraz benden düşük mevkide olsun ki sözümü dinlesin kafasında. eğer kendisinden düşük mevkide biriyle evlenirse erkekliği daha çok geçtiğini düşünüyorlar

Buda olur tam terside .

Ben türkçe hariç iki dil biliyorum üniversite mezunuyum eşimde yüksek lisans yaptı doğal olarak denk birini istedim

Sözüm geçerden ziyade, iyiniyetli başlansa bile bi noktada mutlaka kompleks oluyor. Erkek kompleks yapmasın gururu zedelenmesin aman yanlış anlamasındiye kadın kendini kasıyor ve buda kadına psikolojik olarak yük oluyor

Yani romantik hayallere gerek yok. Statü önemlidir. Zaten belli bir statünün üzerindeki insanlar için aşk öyle ilk görüşte vuruldum tarzında olmaz. Bu güzellik çirkinlik tarzı bir şey değil ki aman statü önemli değil gönüller bir olsun diyelim. Statü insanın kültürüyle becerisiyle entelektüelliğiyle oluşan bir şeydir. Hayatı paylaşacağın insan elbette sana denk olsun istersin. Aksi halde zaten geçinemezsin ki. Bu bence yadırganacak bi şey de değil en doğal hakkı bi insanın. Sadece erkek değil kadın da statüsünde birini ister. Ha statüsü yüksek olup kendinden düsük statüde kadın arayan erkek sayısı azımsanamaz, kendine güvenmeyen ve egosunu şişirme peşinde olan insanlar genelde bunlar. Kadından üstün olmayı ilişkinin birinci şartı koşuyor. Bence zaten kadın sırf statüsü yüksek doktor mühendis yönetici vs. diye böyle birisiyle ASLA beraber olmamalı, kendini ezdirmemeli. Kocasının mesleğiyle parasıyla övünen kadınlar bana hep çok acınası gelmiştir zira.

Zaten normal şartlarda ben ayni kurumda eşle olmaya karşıyım iş yerinde sevmiyorum hiçte istemezdim o yüzden yorum yapamıcam

öyle diyorsunuz da bi de elektrik diye bişey var. diyelimki statüsü düşük birinden elektrik alındı o zaman da sırf bu nedenle vazgeçilir mi. asıl sorun bu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…