Bende yorumunuzu destekliyorum en rahat ve tatili bol meslek öğretmenlik olduğu için tercih sebebiSoru çok saçma... Kaymakamların valilerin eşleri genelde hep öğretmenlerdir. Hatta içlerinden avukatlığı bırakıp öğretmenliğe geçen, doktorluktan istifa edenleri bile tanıyorum. Kaldı ki sekreterlik yapan biriyle evlenen milletvekili bile var (Kadın mesleğini bıraktı). Hemşire, polis, asker gibi kadınların işleri daha zor olduğu için (birilerinin vasıtası ile tanışmada vs) çok kariyerli beyler çekiniyorlar/evlilikte çok tercih etmiyorlar. Benim karşılaştıklarımın istekleri/eşleri hep Öğretmen oluyor. Kaldı ki statü farkından ziyade ‘kültürel düzeye, kendini geliştirmiş olmaya’ dikkat ediyor insanlar.
Bu statü farkı mıBenim eşimde uzman bir bakanlıkta ben düz memurum hiç sorun etmedi insanlık önemli dedi benim için bende uzman diye aşık olmadım gerçekten iyi bir insan diye sevdim onu bence insanlar birbirini sevdikten sonra neden olmasın
sizde hukuk mu okudunz? eğer böyleyse çalışmamanız statü farkı oluşturmuyorEşim mahkeme üyesi yani hakim, ben çalışmıyorum üniveriste mezunuyum . Ama kadin hakimin eşi mübaşir. Yine bir savcının eşi katip yani bu denklikle akalali mı bilmiyorum. Kimisi bunu sorun görür kimisi görmez. Temel bir kural yok bakış açısı var
bu konuda bende katılıyorum. bu ülkede tüm erkekler öğretmen eş istiyor.Bende yorumunuzu destekliyorum en rahat ve tatili bol meslek öğretmenlik olduğu için tercih sebebi
özellikle de eski kafa erkekler daha çok böyle, kadın biraz benden düşük mevkide olsun ki sözümü dinlesin kafasında. eğer kendisinden düşük mevkide biriyle evlenirse erkekliği daha çok geçtiğini düşünüyorlarErkek için kadının statüsünün daha düşük olması çok problem değil bence, yani bir doktor erkek ev hanımıyla çok rahat evlenebilir, kuran kursu öğretmeni-bakanlıkta üst düzey yönetici evliliği var bildiğim gayet de iyi gidiyor. Bu konuda kadınlar dezavantajlı, kadının statüsü yüksekse erkek düşükse sorun yaşanıyor genelde
Buda olur tam terside .kızlar biraz önce ekşi sözlükte bir konu okudum. oradan aklıma geldi.
hemşirelerin evlenmek için doktorların peşinde koştuklarına dair bir sürü şeyler yazılmış.
soruma gelecek olursak.
evlilikte statü farkı olabilir mi? erkekler evleneceği kadında statü arıyor mu?
mesela bir erkek doktor hemşire ile, sekreter patronu ile, bir milletvekili öğretmenle, bir hakim yanında çalışan memuruyla, bir astsubay lise mezunu bir bayanla, bir profesör üniversitede çalışan düz bir memurla evlenemez mi yani?
bu örnekler aklıma gelenler sadece. örnekleri siz de çoğaltabilirsiniz.
var mı böyle örnekler etrafınızda. yoksa herkes statüsüne uygun biriyle mi evleniyor?
bu erkekler neden o zaman kadınları mevki sahibi erkeklerin peşinde koştuğunu zannediyor
Sözüm geçerden ziyade, iyiniyetli başlansa bile bi noktada mutlaka kompleks oluyor. Erkek kompleks yapmasın gururu zedelenmesin aman yanlış anlamasındiye kadın kendini kasıyor ve buda kadına psikolojik olarak yük oluyorözellikle de eski kafa erkekler daha çok böyle, kadın biraz benden düşük mevkide olsun ki sözümü dinlesin kafasında. eğer kendisinden düşük mevkide biriyle evlenirse erkekliği daha çok geçtiğini düşünüyorlar
Zaten normal şartlarda ben ayni kurumda eşle olmaya karşıyım iş yerinde sevmiyorum hiçte istemezdim o yüzden yorum yapamıcameğer ortak bir tanıdık tanıştırdıysa belki sorun olmaz. ama aynı işyerinde tanışmak sorun oluyor bu tarz şeylerde. mesela hemşire yanında çalıştığı doktora amir memur ilişkisi yaşıyor. sonuçta o adam onu küçük görebiliyor. o yüzden aradaki ilişki normal karşılanmıyor
Yok ben hukuk okumadim. Başka bir bölüm. Ama statü farkli yine yok dediginize gore o kamu mezunu ben yurt disindan ekonomi. Ikimizde iibf liyizsizde hukuk mu okudunz? eğer böyleyse çalışmamanız statü farkı oluşturmuyor
öyle diyorsunuz da bi de elektrik diye bişey var. diyelimki statüsü düşük birinden elektrik alındı o zaman da sırf bu nedenle vazgeçilir mi. asıl sorun buYani romantik hayallere gerek yok. Statü önemlidir. Zaten belli bir statünün üzerindeki insanlar için aşk öyle ilk görüşte vuruldum tarzında olmaz. Bu güzellik çirkinlik tarzı bir şey değil ki aman statü önemli değil gönüller bir olsun diyelim. Statü insanın kültürüyle becerisiyle entelektüelliğiyle oluşan bir şeydir. Hayatı paylaşacağın insan elbette sana denk olsun istersin. Aksi halde zaten geçinemezsin ki. Bu bence yadırganacak bi şey de değil en doğal hakkı bi insanın. Sadece erkek değil kadın da statüsünde birini ister. Ha statüsü yüksek olup kendinden düsük statüde kadın arayan erkek sayısı azımsanamaz, kendine güvenmeyen ve egosunu şişirme peşinde olan insanlar genelde bunlar. Kadından üstün olmayı ilişkinin birinci şartı koşuyor. Bence zaten kadın sırf statüsü yüksek doktor mühendis yönetici vs. diye böyle birisiyle ASLA beraber olmamalı, kendini ezdirmemeli. Kocasının mesleğiyle parasıyla övünen kadınlar bana hep çok acınası gelmiştir zira.
Evet niye olmasın benim 3 katım maaş alıyor ve gittiği heryerde saygı görüyor sözü geçiyor ben sıradan düz bir memurum bir vasfım uzmanlığım yok onun gibi bu size niye komik geldi anlayamadımBu statü farkı mı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?