• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Statü olarak sizden düşük biriyle evlenir miydiniz?

ben yüksek lisans yapıyorum eşim lise mezunu. sorun yaşamıyoruz. bence kişinin kendini geliştirmesiyle ilgili. üstelik benden daha çok kazanıyor bunu maddi anlamda da sıkıntı olur mu diye düşünürsünüz diye yazdım

ne kadar statü düşkünü insanlarsınız yaa.:19:
sizi doktor istese statümüz farklı diye reddedecekmisiniz yoksa turnayı gözünden vurdum diye sevinim balıklama atlayacakmısınız.
Benim eşim lise mezunu ben lisans mezunuyum. Şimdiye kadar hiçbir sorun yaşamadık. Hatta onun benden daha bilgili olduğunu itiraf edeyim.
İki tarafta özverili olursa ne farkeder okumuş olmasının veya okumamış olmasının.

canım ne ilgısı var
kendı adıma asla böyle bir düşkünlüğüm yok olsa evlenmezdim
ama olmuyor işte
belkide benim esim kendını yetıştırememiş bilemem
tek bıldıgım çok çatıştıgımız

canım ne ilgısı var
ama olmuyor işte

Canım bu kendini yetiştirmeyle alakalı bir durum bence karı koca her ikiside üni mezunu olup anlaşamayan fikir ayrılıkları olan insanlar bile oluyor.

Canım bu kendini yetiştirmeyle alakalı bir durum bence karı koca her ikiside üni mezunu olup anlaşamayan fikir ayrılıkları olan insanlar bile oluyor.

elbette ama egıtımı bu kadar göz ardı edemeyiz
kendini yetiştirmekte sonuçta egıtımle olmuyormu
yada kendıını yetiştirme bilincini vermek...

bence olur ya...bir arkadaşın veya ailenden biri nişanlının veya sevgilinin tahsili ne diye sorunca mırın kırın edeceksin...
yani lise olsa neyse.çok aşıksan ben herşeye göğsümü gererim dersen o başka.
ama anne babaların evlenince herşey değişir demeleri çok doğru arkadaşlar tamam aşk değişmiyor
ama işte böyle şeyler evlenince insanın kafasında daha çok büyüyor.anne babalarına kıza gençlere diyorum onlar biliyor da
konuşuyor :3:
bir arkadaş sen aynı durumda olsaydın ne olurdu demiş.bu durum tersi olunca sorun olmuyor zaten.

Ben hiç duymadım. Eşinizin tahsili ne diye soranı. Zaten bu soru çok saçma. Eşiniz ne işle meşgul ? sorusu sorulur normal insanlar tarafından.
Kuaför olunca zaten çıraklık meslek lisesi mezunu olacağı çok bariz. Tabi devamında okunabilir.

Bu farki kaldirabilecekler var kaldiramayacaklar var…ilk gruptansa sorun yok tabii…kimi insanlar (erkek olmasi sart degil) komplekslidir…neden her zaman erkek daha yuksek egitimli olmak zorunda ki???

Bu farki kaldirabilecekler var kaldiramayacaklar var…ilk gruptansa sorun yok tabii…kimi insanlar (erkek olmasi sart degil) komplekslidir…neden her zaman erkek daha yuksek egitimli olmak zorunda ki???

ben insanlara hava olsun yada utanma derdınde olmadım hıçbızaman
sadece ve en önemlisi paylaşımların az zevk alınan seylerın farklı olabılecegını
savunuyoruum.....:53:

canım ne ilgısı var
ama olmuyor işte

ya elbette çatışmalar olacak.
mesela bizde tartışıyoruz bazı konularda
en basit örneği üniversiteden erkek arkadaslarımla görüşmemi istemiyordu.
önyargılıydı onlara karşı.
ama bir gün görüştüğüm arkadaslarımla tanıştırdım şuan benden fazla görüşüyor onlarla.
eğitimin veya yaşamışlığın elbette farkı ortaya çıkıyor ama bunlar aşılamayacak engeller değil bence.
yani iki tarafta özverili olursa aşılır.
örneğin benim ablam ilkokul eniştem üniversite mezunu.
onlarda çok tartışıyorlar tabiki.
Ama kültür seviyelerini değil.
ablam şuan dışarıdan liseyi bitiriyor tabi en büyük destekçisi eniştem
ya şunu düşünün
anne babalarımız ilkokul mezunu iken veya ikiside kariyerlerinin zirvesindeyken anlaşamadıkları noktalar oluyor hatta profesörler boşanırken ilkokul mezunları evliliğini sürdürebiliyor.
Bence asıl önemli olan diplomalarımızdan çok kafa yapılarımızın uyuşup uyuşmadığı

ama bir gün görüştüğüm arkadaslarımla tanıştırdım şuan benden fazla görüşüyor onlarla.
eğitimin veya yaşamışlığın elbette farkı ortaya çıkıyor ama bunlar aşılamayacak engeller değil bence.
ya şunu düşünün
anne babalarımız ilkokul mezunu iken veya ikiside kariyerlerinin zirvesindeyken anlaşamadıkları noktalar oluyor hatta profesörler boşanırken ilkokul mezunları evliliğini sürdürebiliyor.
Bence asıl önemli olan diplomalarımızdan çok kafa yapılarımızın uyuşup uyuşmadığı

Söylediklerin çok dogru benim annem ve babam ilkokul mezunu ama her ikisinide gören üniversite mezunu sanıyorlar hatta bir ara bir kurumda annemle babamı üni mezunu mesleklerinide annemin ögretmen babamıda inşaat mühendisi diye geçmişler biz onu ögrendik düzetmeye gittigimizde ordaki görevliler bile şasırdı ben sizleri üni mezunu sanıyordum diye.

ya şunu düşünün

zaten mesele diploma degılkı egıtım
birbirinin ortamına ait hissetmeme
mesela eşim istemez ortamıma gırmeyi
hiç görüşmez arkadaslarımla,
kendi dünyası var onu bilir ona inanır
ya düşünsene tartısırken bile hissedılıyor bu
çok derıne ınemiyorum
ama yaşayan bırı olarak
davul bile dengi dengine
dıyebılırım...

annem 35 senedir kuaför, abimde üni mezunu ama kuaförlükte daha çok para kazanacağını hissettiği için kuaför olmayı seçti, belli ki erkek arkadaşını seviyorsun ama evlenmeye karar vermeden önce bilmen gereken şeyler var, mesela erkek arkadaşının kendi dükkanı mı yoksa eleman mı, iş yeri kendisininse evet iyi kazanıyordur ama elemansa 4*4lük usta da olsa alacağı para çok fazla değildir ayrıca kuaför camiasında genellikle elemanlara sigorta yapılmaz şimdi bu senin gözüne gözükmeyebilir ama ilerisi için tehlikeli bir durum, bayram, yılbaşı günlerinde herkes tatil yapar eşin çalışır sosyal hayat 0 şimdiden bunları bilmen lazım, ha birde bizim dükkanlardan bir sürü eleman geldi geçti içlerinde kendini gerçekten yetiştirmiş olanı pek azdı, bazıları da modern görünümlü odunlardı (kusura bakma bütün kuaförler için söylemiyorum ama dükkandaki müşterilere canım cicim deyip karısına dümdüz gideni çooook gördüğüm için söylüyorum) benim sana tavsiyem çok dikkatli ol, birde ne kadar süredir birliktesiniz

Bu fark çiftten çifte değişir.
Erkeğin statüsü yüksek olursa iyi, kadınınki düşük olursa kötü gibi bir ayrım yok aslında.
Bazı erkekler atıyorum yüksek maaşla iyi bir firmada çalışıp eşi ev hanımı olduğunda herhangi bir ortamda eşinden üstün olduğunu vurgulamaya çalışıyor. Buna da şahit oldum tam tersine de.
Eğer arada aşk varsa, sevgi varsa sorun olacağını sanmıyorum.
Ekmeğini kazanan insana aman senin statün düşük diyemeyiz tabi.
Diyenler varsa da bilemem.

annem 35 senedir kuaför, abimde üni mezunu ama kuaförlükte daha çok para kazanacağını hissettiği için kuaför olmayı seçti, belli ki erkek arkadaşını seviyorsun ama evlenmeye karar vermeden önce bilmen gereken şeyler var, mesela erkek arkadaşının kendi dükkanı mı yoksa eleman mı, iş yeri kendisininse evet iyi kazanıyordur ama elemansa 4*4lük usta da olsa alacağı para çok fazla değildir ayrıca kuaför camiasında genellikle elemanlara sigorta yapılmaz şimdi bu senin gözüne gözükmeyebilir ama ilerisi için tehlikeli bir durum, bayram, yılbaşı günlerinde herkes tatil yapar eşin çalışır sosyal hayat 0 şimdiden bunları bilmen lazım, ha birde bizim dükkanlardan bir sürü eleman geldi geçti içlerinde kendini gerçekten yetiştirmiş olanı pek azdı, bazıları da modern görünümlü odunlardı (kusura bakma bütün kuaförler için söylemiyorum ama dükkandaki müşterilere canım cicim deyip karısına dümdüz gideni çooook gördüğüm için söylüyorum) benim sana tavsiyem çok dikkatli ol, birde ne kadar süredir birliktesiniz

söylediklerin yüzdeyüz dogru canım
eşim oradaki kadınlara binbir iltifat ederken
evegelince oduna dönüşüyor
sen biliyosun işte
hakkaten çok bilgisiz oluyor geneli
sigortasız,tatilsiz,çiftkişilikli çogu
baştada kendi eşim
severken aşk varken sorun yokta
ama bşr süre sonra tartışmalar dahil okadar sevisizleşiyorki
ha bıde konu sahibi arkadasım
kuaförlerin en önemli özelliği kadınlarka çabuk muhabbet kurmaktır
mesela markete gıdersin sen alılşverışle ugrasırken bide bakarsınki eşin kasıyerle muhabbeti kurmuş
kızınca ben bayan kuaförüyüm dıye bır savunma dınlersın

İnsanların mesleklerini asla küçümseyen biri değilim ama benim için de sorun olurdu malesef... Çünkü daha önce karşıma hep birşeyleri hazmedemeyip kompleks yapan kişiler çıktı...Görmezden geldim,mütevazi davrandım ama olmadı olmadı....Benim şanssızlığımdı belki,hayırlı değildi ki olmadı... Arada çok fark olmasından ziyade 3 aşağı 5 yukarı aynı olmak ya da en azından kafa yapılarının benzer olması iyi olur diye düşünüyorum.......

birde şunu ekleyeceğim çıraklık meslek okulu lise değildir arkadaşlar meslek edindirme kursudur bilginiz olsun

söylediklerin yüzdeyüz dogru canım
eşim oradaki kadınlara binbir iltifat ederken
evegelince oduna dönüşüyor
sen biliyosun işte
hakkaten çok bilgisiz oluyor geneli
sigortasız,tatilsiz,çiftkişilikli çogu
baştada kendi eşim
severken aşk varken sorun yokta
ama bşr süre sonra tartışmalar dahil okadar sevisizleşiyorki
ha bıde konu sahibi arkadasım
kuaförlerin en önemli özelliği kadınlarka çabuk muhabbet kurmaktır
mesela markete gıdersin sen alılşverışle ugrasırken bide bakarsınki eşin kasıyerle muhabbeti kurmuş
kızınca ben bayan kuaförüyüm dıye bır savunma dınlersın

kadınlarla ilişkileri ister istemez çok iyi oluyor çünkü zaten bu mesleğe başlayanların bir çoğu 10-12 yaşında başlar kadınların içinde yoğurulur o yüzden bir kuaför için bir kadınla muhabbete başlamak çok ama çok kolaydır, bir de rol yapmak çok kolaydır düşünsenize herhangi bir saç ürününü satmak için bir sürü şey anlatıyorlar kimi doğru kimi yalan, ben sizi çok iyi anlıyorum

aranızda statü farkı göremedim. en azından ikinizinde iyi sayılabilcek meslekleriniz var erkek arkadaşının suan dükkanı yoksa belki ileride acacak ve cok iyi bi kuaför olacak. sen doktor olup o cırak olsaydı statü farkı olurdu evet büyütülcek bişey olmadığını düşünüyorum

Aranızda gercekten ciddi bir fark olduguna inanmıyorum...
Simdi verilen ne onlisans egitimi ne lise egitimi cok kaliteli degil...
Bunu sizi kırmak amacıyla söylemiyorum yanlis anlamayın...
Sadece insanın okul dısında da kendini geliştireceğini düşünüyorum...
Okumanın artik cehaleti bile almadığını düşünür oldugumuz bir zanda yasiyoruz.

kadınlarla ilişkileri ister istemez çok iyi oluyor çünkü zaten bu mesleğe başlayanların bir çoğu 10-12 yaşında başlar kadınların içinde yoğurulur o yüzden bir kuaför için bir kadınla muhabbete başlamak çok ama çok kolaydır, bir de rol yapmak çok kolaydır düşünsenize herhangi bir saç ürününü satmak için bir sürü şey anlatıyorlar kimi doğru kimi yalan, ben sizi çok iyi anlıyorum

e ıyıde bende bır kadınım
benle neden iletişim muhabbet yok
boşversene kişilik oturmuyorki,
küçük yaşta başlayıp çalııştıkları için
amann çok doluyum eşime galiba:47:
başlamıyım yine
bizimi bide maaile kuaför
tahmin et durumları:31::53:

ben insanlara hava olsun yada utanma derdınde olmadım hıçbızaman
sadece ve en önemlisi paylaşımların az zevk alınan seylerın farklı olabılecegını
savunuyoruum.....:53:

ben bunu sadece senin icin demedim…benim dahiliyeci bir arkadasim var..eside uni isletme mezunuydu..iyi bir isi vardi filan…gel gelelim kompleks yapti kizin zekasini basarisini kaldiramadi..evlenmeden once evlenince okursun muhabbetleri yapti evlendikten sonra kiza kiskancligi yuzunden cektirmedigi kalmadi. Sonunda bosandilar, iyide olmus bana kalirsa cunku sorun sadece bu da degildi..kaldiki bir insan bir erkek gurur duymasi gerek, karisinin basarisiyla..maalesef bizim genel Turk erkeklerinin bilmedigi birsey bu.

Back
X