statü sorunu

Peki öyle diyelim, sana da iyi geceler :)

Ben de hukuk mezunuyum. Ben hakimlik düşünüyorum stajdan sonra olacak inşallah.

Erkek arkadaşım lise mezunu :)

Önyargılı yaklaşma bence hiç bir zaman hayatta ne olacağını bilemezsin..

Sırf şu üniversite muhabbeti yüzünden biz de türlü türlü sorunla boğuşuyoruz.

Sana şu kadarını söyleyeyim seviyorsan, seviliyorsan bırakma derim.

Mesela ben 20 yıl sonra geleceğim en yüksek mertebede 10 bin lira maaş alabilirim ama o bu parayı 2 haftada kazanıyor

Ayrıca avukatlıkta da para yok artık biliyorsun.

Teşekkür ederim yorumun için haklısın sevip sevildikten sonra bunlar ufak tefek şeyler :)

ay bu çok tatlı olmuş.... Az çok para kazanabileceği güzel bir işi olsun da, çocuk sahibi olmayı düşünmüyoruz zaten geçinir gideriz heralde :) bunu bizde düşünelim:):):) benim annem çok seçici barıştığımı bilmiyor bilse karalar bağlar ağlar küser bana.... nasıl olucak bilmiyorum ama yapıcam bişeyler...

Kolay gelsin arkadaşım sana da umarım hakkından hayırlısı olur :)

Yorumlari okumadim ama sahsi fikrimi yazacagim, ben farkinda olmadan statuye gore insan degerlendiren biri idim, sirf bu yuzden muhendis ve doktora yapan biriyle evlendim. Tabiki statusune gore karar vermedim evlenirken ama statusu hep beni etkilemistir, bana cazip gelmistir, bu adamla ne hayat yasanir falan diye dusunmusumdur. Simdi var ya nasil kiziyorum kendime bu fikirlerim icin nasil kiziyorum bilemezsin. Evlilikte karakter onemli, duygu onemli, anlayis onemli vb. ne bileyim statuye onem vermek bana simdi cok bos ve sacma geliyor. Bana yaptiklarini anlatsam -bu kadarini egitimsiz insanlar bile yapmiyordur- diye garipsersin. Illaki univ. mezununun univ. mezunu ile evlenmesini, herkesin egitim acisindan denk olmasini savunuyorum ama bolumu daha iyiymis, daha yuksekmis, universitesi tr nin en iyisiymis, masterini, doktorasini yapiyormus bilmem ne o kadar bombos dusunceler ki...

Siz çoktan görmüşsünüz bile ben eczacıyım sevgilim bayan kuaförü ben hiç düşünmüyorum açıkçası ama siz de sorun olacak gibi

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Ben de doktorum, nisanlim makine mühendisi. Gül gibi gecinip gidiyoruz.

bende muhendislik okuyorum.sevgilim lise mezunu.beni statusu iyi olan birinden daha iyi yasatacagini dusunuyorum.
zaten statu okumakla kaxanilcak bisey degil bana gore.lise ortaokul mezunu fabrika sahipleri var altinda kac tane universite mezunu calistiriyo mesela.
ben en basindan sorun etmedim.siz bu durumu icten ice sorun ediyomussunuz gibi geldi bana.etrafin ne dusundugunden daha cok senin mutlulugun onemli.mutlu olcagibi dusunuyosan sorun yok.

Son düzenleme:
Iyi bir universitede muhendislik okuyorum. Seneye mezun olucam. Sevgilim lise mezunu ve 5 senedir birlikteyiz. Bir kere bile sorun olmadi aramizda bu konu yüzünden. Insanin diploması degilde karakteri kişiliği önemli kendini yetistirmesi önemli.
Birlikteligimizin ilk zamanlarında bana da bu tarz yorumlar yapanlar oldu hiç kulak asmadim şimdi cok şükür herkesin saygı duyduğunu bir ilişkim var. Çünkü değer görüyorum.
Ikili ilişkilerde aradaki bağı eğitim ile kuramazsin ki zaten ikinizde univ okuyorsunuz. Statü sorunu olmaz eğer hayat felsefeniz benzer ise.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Ortada bir statü farkı yokki, kaldıki gerçek eğitim hayat okulunda olur. Piyasada çok profesör olupta adam olamayan var. Daha şimdiden ve bu durumdayken sen bunları düşünüyorsan zaten o iş bitmiştir. İnsan gerçekten sevdiği için böyle bir şey düşünebilir mi yaa...

geçen 2 yıla yazık.................................................

Çevremde bir kaç örneğini erkek versiyonunda gördüm. İşe güce başlamadan kendi mahallesinde aşık olup evlenen ama daha sonra iş ortamındaki arkadaşları ile sosyal hayatı değişen renklenen bir çok erkeğin eşini bu ortamlara sokmaktan çekindiğine şahit oldum. O yüzden çekincelerini anlıyorum. Keşke o erkekler de zamanında bu soruyu kendilerine sorsalardı. Belki bazı şeyler başlamadan biterdi.
Aşk inanılmaz güzel bir duygu ama bazı şeylerle beslenilmezse sönmeye mahkum. Benzer hobiler, ilgi alanları, akşamları konuşacak konular, arkadaşlıklar. İnsan sürekli gelişen bir varlık benim hobilerim ve ilgi alanlarımın bir çoğu lise-üniversite-ilk çalışma yerim-ikinci çalışma yerim zamanlarında değişiklik göstermiştir. Çok köklü değildi tabi ama köklü de olabilirdi.
Gene de iş imkanı olursa, özgüveni yerindeyse, dışa dönük bir insansa sıkıntı yaşamazsınız diye düşünüyorum. Tabi arada laf söyleyen olacaktır ama onlar her zaman söyleyecek bir şey bulur.

Küçük görürmüyüm ileride ondan utanır mıyım dediğine göre çoktan senin için problem olmuş bile

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Aynen size katılıyorummm.Bunu sorman bile düşündüğün anlamına geliyorrr.Bence problem olur

Eğer sevginden eminsen bu tarz şeyler, sorun olmamalı bence. Kpss biraz çalışma ile alakalı, ama felsefe bölümünden alımlar maalesef çok az. Belki sevgiliniz akademik kariyere yönelir. Üniversitede kalır devam eder. Akademik kariyer yapmayı düşünüyor mu ama sırf statü farkı olmasın diye sevmediği bir hayatı devam ettirmesin o da...

sen bu adamı sevdıgıne emın mısın?
yıllarca bır kadın avukatın yanında calıştım.eşi ılkokul mezunu bakkallık yapıyordu. ilk aşkıydı
tabı sonra yurumedı baya bır zaman sonunda ayrıldılar.
satatu tabıkı onemlı ama karsındakıde sonucta unıversıte mezunu bır ınsan.sen kendını şimdiden yukseklerde görmeye baslamışsın gbıme geldı.

%100 katiliyorum. Ikiniz de universite mezunusunuz, ortada bir statu farki yok. Basligi okuyunca universite-lise mezunu olma durumunuz var sandim. Sevgilinizin okudugu bolumu begenmeme hakkini kendinizde nerden buluyorsunuz, nasil burun kivirabiliyorsunuz, bu ne kibir kucuk hanim?

Turkiye sartlarinda siz de cok cazip bir meslekten degilsiniz aslinda, etraf hukuk mezunu dolu, pek cok issiz avukat var. Mezun olunca siz is bulamazsaniz, o bulursa bakalim yine boyle ona tepeden bakabilecek misiniz? O zaman da iki ciplak bir hamama yakisir diye konu acmayasiniz???

Ote yandan insan zaten gercekten asik oldugu biri icin boyle seyler dusunmez. Yazik ediyorsunuz cocuga bence.

Son düzenleme:
Acımasız yorumların hepsine birden cevap veriyorum, yapıcı eleştiri yapanlar üstüne alınmasın. Kavram polemiği yapacaksak ben burada sabaha kadar varım, var mı bu tartışmayı yapmak isteyen? Statü farkı değil aranızdaki diye bilgiçlik taslayanlara söylüyorum ben o cümleyi gayet de anlamını bilerek kullandım. Kastettiğim meslek farkından doğan toplumsal statü farkı. Mesleğin toplumsal statüyü etkilediğini siz süper bilgili arkadaşlarım yadsıyamaz herhalde değil mi? İkinci olarak sen sevmiyorsun bu adamı diyenlere sesleniyorum. Ya biraz mantıklı yorum yapın allah aşkına, bu adamı sevmesem niye yanında durayım, mazoşist miyim ben? Ayrıca hangi adam kendisini sevmeyen bir kadının yanında durur adam 2 yıldır yanımda.. 1 tane büyük tartışmamız oldu onun da nedeni, eski defterlerdi. Bir kere birbirimize sesimizi yükseltmedik, hakaret etmedik. Ne demek sen bu adamı sevmiyorsun nasıl önyargılı, hayata at gözlüğüyle bakan bir insan yorumu. Ben sorgulayan bir insanım. Ataerkil bir toplumda yaşıyoruz bu tür konuların aklıma gelmesi ve danışmak istemem normal değil mi? Kibir diyen olmuş. Ne kibiri yaa nereden çıktı kibir? Ben avukatım hepinizi yenerim, en büyük benim modunda mıyım sanki ben? Ya da sevgilime böyle davrandığımı mı düşünüyosunuz? Gerçek anlamda ilişkinin ne olduğundan haberiniz var mı sizin?

Teşekkür ederim yorumunuza aklı selim yorum bulmak zor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…