Çevremde bir kaç örneğini erkek versiyonunda gördüm. İşe güce başlamadan kendi mahallesinde aşık olup evlenen ama daha sonra iş ortamındaki arkadaşları ile sosyal hayatı değişen renklenen bir çok erkeğin eşini bu ortamlara sokmaktan çekindiğine şahit oldum. O yüzden çekincelerini anlıyorum. Keşke o erkekler de zamanında bu soruyu kendilerine sorsalardı. Belki bazı şeyler başlamadan biterdi.
Aşk inanılmaz güzel bir duygu ama bazı şeylerle beslenilmezse sönmeye mahkum. Benzer hobiler, ilgi alanları, akşamları konuşacak konular, arkadaşlıklar. İnsan sürekli gelişen bir varlık benim hobilerim ve ilgi alanlarımın bir çoğu lise-üniversite-ilk çalışma yerim-ikinci çalışma yerim zamanlarında değişiklik göstermiştir. Çok köklü değildi tabi ama köklü de olabilirdi.
Gene de iş imkanı olursa, özgüveni yerindeyse, dışa dönük bir insansa sıkıntı yaşamazsınız diye düşünüyorum. Tabi arada laf söyleyen olacaktır ama onlar her zaman söyleyecek bir şey bulur.
geçen 2 yıla yazık.................................................
adamın felsefe okuması iyi olmuş. böyle düşüncede biriyle evlenirse derdinden filozof olur zaten heheh.
sevgilin adam oldukdan sonra onemı yok zaten unıv mezunu olucak senle aynı derecede olcak. ne ınsanlar var guzel yerlerden mezun olan yurtdısından mezun mesela bi tanıdıgım ama ınsan degıldı. konusmayı kestim bende hihihi
Özgüveni çok yerinde bir insan çok şükür, o yüzden onun için sorun olmaz ondan eminim :) artık benim için de sorun değil sorgulamalarım dün gece itibariyle yapıcı arkadaşların yorumu sayesinde son buldu. Ben bu adamı seviyorum ve onunla yaşlanmak istiyorum
peki merak ettim. eşiniz hiç para kazanamasa ama kitap yazsa.. bir yazar olsa.. entellektüelliğin dibi yani. bunu kabul edermisiniz?
Sorgulamaların başkalarının yorumlarıyla son buldu.
Ama yarına, öbür güne yıkıcı yorumlarla tekrar başlayabilir.
Sen kendi fikirlerini değil, başka insanların fikirlerini önemseyip, ona göre kararlar alan bir tip olduğun için; yazık beraber olduğun insana bence.
Kesinlikle mutlu olamazsınız. Yine sorun edeceksin bunu.
Bence neden insanların laflarına göre hareket ediyorum diye düşünüp bu problemi aşmak lazım önce.
Temel sağlam değil ki en başta.
Benim aldığım para ikimizin hayatını idame ettirmesine yetiyorsa neden olmasın? Sonuçta bir işe yaramış oluyor o zaman, evde akşama kadar yan gelip yatmıyor; ama o böyle bir şeyi yediremez tanıyorum sevgilimi.
arkadaşlar merhaba benim bir derdim var günlerdir kafam karışık öyle düşünüp duruyorum. Ben hukuk fakültesi mezunuyum staj yapıyorum, 1 seneye avukat olacağım. 2 yıldır birlikte olduğum erkek arkadaşım felsefe okuyor takdir edersiniz ki felsefe bölümü iş bulmak için kısır bir alan. Kpss'ye çalışıyor memur olmak istiyor ama işte benim aklıma takılan şu ataerkil bir toplumun çocuklarıyız sonuçta. İleride bunu dert eder miyim bundan utanır mıyım diye düşünüyorum. Erkek arkadaşım kompleksli birr insan kesinlikle değil, ataerkil bir ailede de yetişmemiş. Onun için problem olmaz da işte sorun benim acaba ileride onu küçük görür müyüm diye düşünüp duruyorum.
Sevgilim lise mezunuyum diye kucumsese sevgilim olmaktan cikmisti .
Umarim bunu yansitmazsiniz sevgilinize
nişanlımla bır aydır işsiziz.. düğüne iki ay kala işten cıkarıldık. ıkımızde üniiversite mezunuyuz ve kpssye hazırlanıyoruz. bu arada nişalım bugun bir işe başlıyor. bir kargo firmasında çalışacak. o işi kendisine hiç yakıştıramamamsına rağmen bizim için çabalıyor bişeyler yapmaya çalışıyor. ben onun ikimiz için aldıgı o ekmeği var yaaaa yemeye kıyamam beee başımın üstünde taşırım.... o bnm için hiç istemediği bir şeye dahi razı gelcek ben na nasıl senden utanırmıyım seni küçük görürüm faan diyebilirimm... bence çok garip düşünüyorsun yada onu kendine layık görmüyorsun. sen şlimdiden bırak bence yarın tepesini yicen belliki...
Başkaları ne der diye sevgilinden utanmaya başladıysan bitir gitsin
Seviyenize göre bulursunuz zaten illa ki
Yazık üzülüyorum böyle maaşı üç kuruş fazla olacak diye insanları ezenlere
Diplomaysa diploma,
İnsanlar kalpleriyle sever, cüzdanlarıyla değil!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?