günaydıııınnnnn akşam sonucu haber ver mutlaka bende heyecanlandım sanırım o günleri özlüyorum bir yandan da dualarımız seninle iyiydir yavrun merak etmeee
yazacak anlatacak birsürü şey yaptım ama aklıma gelmiyor bak şimdi .neyse kızlar bana bir akıl verseniz ne şyş olur.arkidişime ben pratikten vedee güzelinden ne yemek yapabilirim mesela ne olur
tamam canım mutlaka yazarıminş canım ya bi heyecanlıyımki sorma özlüyomusun özleme kuzum sen senınkı ne güzel yanında bakalım bızde yasayabılecekmıyız
mama çok gelirse eğer ondanda kusabılır tabi.ama yinede en iyisini doktor bilir tabi.ama bebeğin kilo alımı devam ediyorsa eğer zamanla düzelir diye biliyorum.geçmiş olsun.atlatırsınız inş en kısa zamanda bu dönemi..
özlüyorum tabiii içimdeki o kıpır kıpır hallerini görmeye gideceğim zaman ki heyecanlarımı ooyy :)
inşallah geçer çok yorucu oluyor ne yapacağını bilmemek
seracımmm geçmiş olsun canım benimmmgeçer diyecegım ama senin herif seni belli bi süre takip etmesse anca öyle geçer eşimdede bir zamanlar şu mikroplardan vardı bana bulaştırmıştıda ne pis bir şey bilirim hatta sonrasında kendide yaşadı benim gibi sancıyıda gördünmü şimdi nasılmış diyorum gördüm haklıymışın diyor ama iyileşince herşeyide abartmışın ne varki demezmi bunların köküne kibrit çöpü
tatlım ne kadar güzel anlatmışsın yaşadıklarını içim bir tuhaf oldu vallaah canim kiyamam ben sana bebek saglikli olsun annesi uzulmeo yeter iste yurtdisinin bu halini seviyorum beskurus odemiiyorsun hamile kaliyorsun sadece 1 kereye mahsus ultroson cektiriyorsun onunda yarisini biz yarisini devlet oduyor onun haricinde bebek 2 aylik olunca hastane herseyin en ayrintisina kadar yazan haftalik takip etme kitapcigi veriyor ilk aylar haftada 1 doguma yakin haftada 2 gune cikiyor bebek doguncada devlet bebek masrafli diye 3 binlira para veriyor bebegin ilk masraflari icin sonra 2 haftada 1 para veriyor keske bizim ulkemizdede olsa ozellikle calismayan anneler alsa boyle hevesleri kursaklarinda kalmasa ne iyi olurdu burda hic duymadim yok sunu alamadim yok bunu alamadim hatta bazilari asiriya kaciyor hemen hemen her bebegin 3 yatagi 3yada 4 tane bebek arabasi vardir isin ucunu kaciranlarda oluyor o kadar uzuldumki bende ilk bebegim dogdukdan kisa bir sure sonra ayrildik evden oyle ozene bozene oda yapamadim icimde kaldi tek bir kasigimiz yokdu ayrildigimizda esimin ailesi geri donsunler diye hic yardim etmediler hepde laf sokusturdular 3 gunluk heves icin bosuna masraf yapmayin diye bir yandanda iyi oldu esimi dahada hirs basti o simdi yaslandik gelin oglum altkata diyorlar esimde o laflari demeden once dusuncekdiniz diyor daha gecen yil sana mi muhtaciz paramiz var evlerimiz herseyimiz var tutariz bakici sen kimsin diyorlardi damatlar bakarda oglan bakmaz damat 1 hafta istemedi evlerinde surat yapti durdu aldilar havalarini oh olsun bu yil hep hastalar don oglum her gordugumuzde don yavrum simdi altkattanda vaz gecmisler direk yanlarina istiyorlar eee ne demisler buyuk lokma ye ama buyuk soz etme olsun tatlim huzurun yerinde olsun bebis buyur annesi sonra daha guzel odalar duzersin rabbim verir kolayligini simdi buyuk fistigima bir oda duzdum gelen hayran kaliyor bebekken yapamadigimi simdi yaptim cok sukur rabbim verdi herkesin hayat stantdartlari bir degil bende cok isterdim ama olmadi simdi hatta diyorumki rabbim ben azicik nankorluk ettim af et saglikli akilli hicbir zorluk cekmeden beni anne yaptin bende bir oda duzemedim diye isyan ettim rabbim afetsin hem bak azicik sana morel olsun kiz kardesim ikizlere dogurunca annem telefonda ayyyy sera gormen lazim hastane cicek bahcesine dondu kocasi belki 10 cesit cicek aldi gorumceler celenk bile getirdiler kv kp ne yapacagini sasirdi paket paket hediler suslu puslu dedi azicik uzuldum annem sonucda bana havaatack degil ya bende onun cocugum oda kardesim ne gorduyse onu anlatti dort donmusler kardesimin etrafinda birde sahane oda hazirlamislar bebeklere yarisini bizimkiler yarisini onlar yapmis ama gel gor ki bebeislerimiz orda dogru duzgun yatip kalkamadilar aylarca kuvezde kaldilar sonra biri ruflulu biri astimli cikdi hep hastanede yattilar git gel hastanede daha cok kaldilar ben tatile gidince kardesim arkadasina bu odadan ne istersen al dogru duzgun kullanilmadi hastanede kalmakdan dedi icim acidi rabbim saglikli hayirli evlatlar versin hepimize eksik olan besigi giysisi olsun
oyy canım benim sende birden yüklenmişin kendine.dıkkat etsene sanane hem koli işinden alaalasen önce kendi işine bak başkalrının işini düşünmeyi bırak.(he birde söyleyende bunları uygulasa ) neyse canım ama yorma kendını.okadar aykata kaldıktan sonra herşey olur allah korusun.canım arkadasın nezamna gelıcek.çay yanımı yoksa akşam yemeğinemi gelicek
hayalot bak ne diyecem senin su leylek resmi varya annem bizi ne kandirirdi sizi leylekler getirmis sabah bahcede bulduk diye 13 yasimiza kadar belki inanirdik ne safmisiz hee gecen yilda bebek bolumunu gezerken bir marketin bolumune maketden leylek agzinda ayni sekilde bebek kundakli battaniye tanitmislar kiyafet falan bende aaa ne tatli sey su dedim kizimda dediki anne bizi leyleklermi getirdi gercekden arkadaslarim oyle dedi ben inanmadim ama belki olabilir dedim dedi oglum heyecanli hayecanli ne leylegi abla cocugu anne baba yapiyor bu kadar saf olmaben saskinligimi uzerimden atmadan bizde mle turk bir kiz var onun sinifinda liseye giderken denecez ikinci soku yasadim ben bon bon bakarken oglum 3.hamleyi yapti ne oldu genc yasda babaanne olacam diyemi sastin kaldin oda yetmezmis gibi kizim sus boyle seyler yok dedi oldu canim hiii hiii onun icinmi odalari hep kilitli annemle babamin yaramazlik yapiyor bunlar ama daha kanitlayamadim dedi gecen yil sunnet oldugundada herkes dediki adam oldu bu adam oldu bu buda miletin icinde anne ben simdi adammi oldum evet askim kocaman adam oldun derdemez esime donerek hemde aglayarak gidin kari alip gelin sanki pazarda satiliyor heee ben buz gibi havada buz gibi yatakda yatiyorum hic beni dusunmuyorsunuz usurmu bu oglum diye ama karim olsa sarilir bana isiniriz beraber belki velet yarim saat agladi iknada edemedik esimde demistiki ahanda suraya yaziyorum bu 15 kiz kacirir basimizada bela olur neyse ikna ettik universite bitecek guzel bir meslegi olacak ondan sonra istedigi kizla evlenecek ama velet bu dururmu universiteyi 4 yillikdan 2 yilliga indirdi yaslanirmis 4 yillik okursa kiz bulamazmis bide kizim hep gidiyor somelili oglanlara asik oluyordi cok sukur bu sene tik yok esimle birgun okul servisini beklerken dedimki askim su kara cocuk bizim damat esim cilgina dondu bula bula elin zencisinimi buldu onu gectim hristayana kizmi verilir askim kizimiz daha o zamanlar 9 yasinda ne alip vermesi esim toparlandi saki heee ben niye panik olduysam
ayy ne güldüm yaa töbe töbeee seninb oğlan çok hoş maşallah akıl küpü .merak etme böyle çocuklar çok aklı başında seçici oluyorlar büyüyünce .
hayalot canim benim adami kokune vericem kibrit copu sonunda ben hastayim ilk sordu ne yapiyorsun nasilsin iyiyim ara ara oluyor agrim dedim yarina is arkadaslari oturmaya geliyorlarmis adam diyememis karim hasta diye temizlik yaptim birseylerde daha hazirlayacam gerci ben bu islerde en pratik ne varsa onu yapiyorumoyle uzmem tatli canimi senin isde benim kayinvalidenin isine donmus kizimla bir hasta olduk hamileyim bide ishal kusma bas donmesi neyse hastaneye gittik tedavi ettiler geldik yine basladi kayinvalidemde dediki ammada hasta oluyorsunuz ana kiz hadi anasini anladik kizida ona cekti dedi icimden dedimki rabbim bunada ver ayni aciyi ne olur dedim icim yanarak yeminle kayinvalidem mutfaga gitti bagirarak cikdi ne oldu anne ddim kiiizzzzzzz dur dur bicak gibi bir agri girdi karnima dedi 2 saat icinde kadin yerlerde surundu resmen hastaneyi boyladi geri gelince ammada hasta oluyon hee dedim kizim ben sana saka yaptim ah mi ettin ne yaptin tuttu dedi
tatlım ne kadar güzel anlatmışsın yaşadıklarını içim bir tuhaf oldu vallabende evlendim salak gibi kv kp yanına kaldık 2 sene filan bir iğne dahi almadılar evlatlarına dahada bir borç bir borç anlatamam çıkamadık o borcun içinden birde kv durmadan çocuk yapın büyür gider diyip duruyordu tabii biliyor yapsak o evden çıkmayız onlara bakarız .aman çok şükür o zaman olmadı bebiş ben istemedim o eve gömülürüz diye.neyse ALLAH bir yol açtı bize kaçtık o evden eşyamızıda aldık herşeyimizi yaptık borç harçta olsa ama kendimiz yaptık herşeyimizi .neyse sonra bebek istedik olmadı yıllarca veees onunda ALLAH verdi şükürler olsun yavruma kurban olurum onun haberiyle birlikte eşimin maaşına zam yaptı patron ve babaannesinin mirası geldi gönlümüze göre aldık bebişimizin eşyalarınıda herşeyinide ama kiracı olduğumuz için oda filan yapmadım boş odam var ama yapmadım beşiğini şimdilik odamıza koyacağız sonrada o odaya koyarım ama dolap filan almam kiracıyım giderim başka bir yerde müsait olmayabilir.kp sonra vefat etti kv kaldı ortada ev bark dağıldı.o kıymetli eşyalarını evini dağıttı ama kızlar beddua etmedimde sadece dedimki ALLAHım beni o evden kurtar o ev bana mezar gibiydi .neyse iki evladı var kv biraz ondan biraz bizde kalıyor ama ben kesinlikle istemiyorum onun bana gelecek olması bana nasıl sıkıntı uapıyor anlatamam sadece yiyip içip yatıyor laf sokuyor filan istemiyorum birde bana yaşattıkalrı aklıma geliyor.amaaaan neyse kızlar boşverin ALLAH bize şu yavrularımızı nasip ettiya ehrşey boş boşverin eşyası olsada oluuuur olmasada olur.ayyy dertlendim yaf :2:
canımın içi nasıl ayakta kalmayacaksın nasıl koli yapmayacaksın valla laf olur söz olur sende bilirsin işte.canı çıktı dün hiç sormayın.bi gittim eltim yazık kendi başına dolanıp duruyor kv de ne yapıyor dersiniz almış domatesi ekmeği bir tabakta üzüm doldurmuş ohhhh oturmuş yiyor valla hiiiç umru değil olan biten ALLAH iyi etsin valla nebiçim insan ya insan değil töbe yarabbiim.tatlım arkidişim bir gün kalacak yarın sabah gelecek kalacak pazar dönecek .bir fikriniz varmı yemek için
hayalot bak ne diyecem senin su leylek resmi varya annem bizi ne kandirirdi sizi leylekler getirmis sabah bahcede bulduk diye 13 yasimiza kadar belki inanirdik ne safmisiz hee gecen yilda bebek bolumunu gezerken bir marketin bolumune maketden leylek agzinda ayni sekilde bebek kundakli battaniye tanitmislar kiyafet falan bende aaa ne tatli sey su dedim kizimda dediki anne bizi leyleklermi getirdi gercekden arkadaslarim oyle dedi ben inanmadim ama belki olabilir dedim dedi oglum heyecanli hayecanli ne leylegi abla cocugu anne baba yapiyor bu kadar saf olmaben saskinligimi uzerimden atmadan bizde mle turk bir kiz var onun sinifinda liseye giderken denecez ikinci soku yasadim ben bon bon bakarken oglum 3.hamleyi yapti ne oldu genc yasda babaanne olacam diyemi sastin kaldin oda yetmezmis gibi kizim sus boyle seyler yok dedi oldu canim hiii hiii onun icinmi odalari hep kilitli annemle babamin yaramazlik yapiyor bunlar ama daha kanitlayamadim dedi gecen yil sunnet oldugundada herkes dediki adam oldu bu adam oldu bu buda miletin icinde anne ben simdi adammi oldum evet askim kocaman adam oldun derdemez esime donerek hemde aglayarak gidin kari alip gelin sanki pazarda satiliyor heee ben buz gibi havada buz gibi yatakda yatiyorum hic beni dusunmuyorsunuz usurmu bu oglum diye ama karim olsa sarilir bana isiniriz beraber belki velet yarim saat agladi iknada edemedik esimde demistiki ahanda suraya yaziyorum bu 15 kiz kacirir basimizada bela olur neyse ikna ettik universite bitecek guzel bir meslegi olacak ondan sonra istedigi kizla evlenecek ama velet bu dururmu universiteyi 4 yillikdan 2 yilliga indirdi yaslanirmis 4 yillik okursa kiz bulamazmis bide kizim hep gidiyor somelili oglanlara asik oluyordi cok sukur bu sene tik yok esimle birgun okul servisini beklerken dedimki askim su kara cocuk bizim damat esim cilgina dondu bula bula elin zencisinimi buldu onu gectim hristayana kizmi verilir askim kizimiz daha o zamanlar 9 yasinda ne alip vermesi esim toparlandi saki heee ben niye panik olduysam
ayyy şimdiki zamane çocukları bir alem yaaakarnım ağrıdı gülmekten sera
vallahı bende kucuklugumde hep leylekler getırdı sanıyordum.megersem başka turluymuısama sımdıkı çocuklar artık herseyın bılıncınde.benımde kardesım 2.sınıfa gıdıyor.ve hep kız pesınde.evlenmek derdınde iş hayatına atılma derdınde.biz onların yasındayken sadece oyun oynardık delı gıbı sokmaklarda.bunlar artık kız gozetlıyorlar köşe başlarında bundan 2 sene oncesıydı sanırım esım ben ve kardesım markete gıdıyoruz oyuncak alıcaz buna eşim dediki kız arkadasın varmı oğlum.ooo dedi olmazmı ben senin gibi bi kızla evlenip yaşlancak halim yok ya dedi okız kim biliyormusun benimmm dedim cok ayıp oyle herkıza bakılmaz sevilmez bı kız bulur seversın anlaşırsanız evlenırsenız dedım.bu sefer bana dondu ama abla her sene buyuyorum başka kızlar goruyorum nıye hep aynı kızı sevcekmısımkı bunu soyledıgınde daha anaokuluna gıdıyordu dusun yani bırde su kara çocuk dedınde oldum oldum catlıycam sımdı ben sarışınım esım esmer .annem eşimi çok severdı arkadaş oldugunmuzd a sonra sevgılı olduğumuzu duyunca eşimden nefret edıyordu.yat kalk karaçocuk derdi hep kocama
hayalot senin annen iyiymisbenimkinin yaninda bizim nisan fotograflarini o zaman esim nisanlimdi ya anne bunlarda sizin dedi annem acti fotograflari paketinden saga cevirdi sola cevirdi isiga dogru tuttu cikkk cikkkkk yaparken bende ne oldu annisko birinimi unuttuk yokkkk kizzzz bu kara cocuk kizlarimin yaninda goruntu kirliligi yapmis dedibide beni isteyen bir cocuk vardi kackez haber yolladi istemeye gelicez diye kendisi sarisin yesil gozluydu bide onun icin demisti ne buldun karacocukda bak seni isteyen ne kadar yakisikliydi neyi begenmedinki anlamadim gitti bide ustune ask iste otada konuyor bunun gibi karaya demisti senin kardesinde cok tatliymis simdiki cocuklar cok akilli coookkk ben cocuklarla konusurken beynim zorlaniyor cevap vermede yavrum sitede kina gecesi var balkona cikayimda iki gobecik atayim normalde yasak nasil yapiyorlar hayret ettim ilk kez goruyorum ayy cok sevindim turkiyeyi hatirladim yaaaa
bu annelerde bi alem oluyor vallaanamm ne güzel benım yerımede gobecıkler at bayadır oynamıyorum vallahı ohhh ohhh yandannn yanndannnn
eshacım zirsiz delicim boşverin bence .canınız sıkılmasın hiç.yinede şükür diyelim bizim aldıklarımızıda alamayanlar var sonuçta.hadi onuda geçtim şu göbüşümüzdekilere sahip olabilmek için ömürlerini feda eden insanlar var.öyle benim gibi 2-3 yılıda kastedmiyorum 15- 20 yıl evlat hasretiyle yanıp tutuşunlar var.bir diğer tarafta herşeyini tamamlayıp doğurup kucağına almadan toprağa alananlarda var işin gerçeği.gönül ister tabi herşeyi tam olsun.benimde gönlüm bu yönde.ama düşünsenize bizden kötü bi ailenin yaşamını ya biz sürdürmüş olsaydık.buda olabılırdı yınede rabbime sukurler olsun.
ahhh yavrum nerde kina gecesi havadan polis helikopteri karadan sivilden tut digerleri aninda mudale ettiler susturdularzaten ilk defa gormustum hevesim kursagimda kaldi iyimi burda birde ne var biliyormusun dugun davetiyesi verir turkler altinada cocuk getirmeyiniz anlayisiniz icin tesekkurler yazarlar kil oluyorum ya cocuklari bakan kimse yoksa ne olcak o yuzden gitmiyorum bende
ole tabıkı tatlım cok haklısın Allahım sağlık sıhhat versın gerısı hallolur nekadar paran olursa olsun hıc bır para gıtmıs sağlığı gerı getıremıyo. dıyorum daha okulum yenı bıttı bebegım hemen oldu dogsun hayata atılıyım hersyini dört dörtlük yapmaya vaktım kalır dıye inşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?