Stresli hamişlerin bebeği agresif olur :) gel stres at, bebişin sana kafa tutmasın :)

Tatlım yaaa ben hiç böyle bişey yaşamadım da duymadım da
en kısa sürede bence bi doktora görünmelisin
mutlaka bi çözümü vardır, nedeni de
[/QUOTE]

kızlar vallahi artık akşamları uyumak istemiyorum sıtma tutacak diye :2: ınsallah bısey yoktur.. sinek ısırıgından olurmuş..benı de gecen ıs yerınde bı sınek ısırdı...ona yoruyorum.. bakalım hayırlısı..dun gece olmadı. artık olmaz ınsallah.. eşim internetten baktı da hamılelerde oluyormuş.. bilmem benım gıbı sıddetlı olan var mıdır.. beklıyorum..

kızlar merhaba,,

artık çok yazamıyorum oysa tüm gün evdeyim..bu boğaz reflüsünden hala çok çekiyorum..yatınca biraz olsun öksürüğüm kesiliyor rahatlıyorum çok şükür ama yemek yersem boğzımdan köpükler iniyor aşağıya ve solunum yollarımı tahrip ediyor hem öksürüorum hem de kusuyorum..o yüzden konsantre olup yazamıyorum bile size..

bu ara çok ilaç aldım hem günde beş kez gaviskon hem elevit hem balık yağı hem antibiyotik 3000 mg hem magnezyum..he de şu doktorların almayacaksın dediği nexium...sahi onda da geç kalmışım ki artık fayda etmiyor bile...tam ilçala besleniyorum

zirsizdeli canım inşalah iyisin..mesajını gördüm moralin çok bozukmuş..:=((( inşallah sağlığın iyidir..okulda mı canını sıktılar...?

hayalotçum kasılmaların nasıl? çok yorma kendini bu aralar o braxton hicks kasılmaları bir felaket artıyor..ne olur olmaz yormamalısın kendi en azından 6 hafta daha kadar..sen beni dinle mutlaka,ayakta kaldıkça, yoruldukça çok kasılma oluyor...

zirvecim bebişine çok üzüldüm ama çok çabuk toparlıyor beb reflüsü inan bana...zaten onun midesinde kalakn kalıyor gene bizim yiğen 14 ay boyunca kustu kustu..mama da vermedi annesi dr da...midesinde kalır siz merak etmeyin onla mutlaka beslenir bebek demiş dr...ama tabii sen gene dra mutlaka göster minik kızımızı

esha canım nasıl ağrıların..??? idrarla ilgili sıkıntı var mı hala? yazmışsın ona da cevap veremedim ama buradan okursun diye düşündüm..ben resmen ilaçkolik oldum..Allah bebeğimde kusur çıkarmasın inşallah...

sera canım benim ya çok sağ ol.benim şu başıma gelen çok acayip bir şey....adı laringofarangeal reflü yani boğazı tahrip eden akciğerlerde ödem yapan, kusturan reflü...geçmiyor geçmiyor..sürekli geniz akıntıı ve mide bulantısı..eşim son günlerde çok iyi valla, Allah bozmasın..bir de eğer şu halimde yalnız kalıp bana kötü davransa artık kadın sığınma evine giderdim ama Allah'a çok şükür..

ya bizde o olaylar gebelik başladığından beri yaşanmıyor neredeyse..en son ikinci ayda kanama olup uzun sürünce yatmam gerektiğinden beri hiç düşünmedik valla korkudan eşim de unuttu zaten , neymiş o şey hatırlamıyorum diyor

sana çok geçmiş olsn acaba yumurtalıklarınla ilgili bir rahatsızlık mı sera? mutlaka baktırmalısın dra bece zaman kaybetmeden...

Hbaksoy, yazdıklarını okudum çok hak verdim sana..aslında karnımızda taşıdığığımız Allah'ın bir lutfu..çok kişi nasıl hamilelikler yaşıyor burda okudum aylarca..çocğunu 9 ay sonra kaybeden ya da hiç bir sıkıntısı yokken bir anda kaybedenler var..9 ay boyunca kalkmadan yatmak zorunda olanlar var..çok çok zor elbet..ben de bu nedenle sabretmeye çalışıyorum çok rahatsızlık geçiriyorum ve en son bu yemek yiyememe, ymek borumun her tarafının yaralarla olması çocuğumu koruma psikolojisi ile mahvetti beni..hep ağlıyorum birkaç hafta sonra iyice yemek yiyemeyeceğim diye..

Ahh canım yaaa ne kadar üzülüyorum şu okuduklarıma anlatamam sana
elimizden bişey gelmiyor, ahh bir gelse de yemek yedirebilsek sana
biraz olsun dinlendirebilsek seni
Allahım bebişini korusun
eşine de sevindim, atlattı sanırım sıkıntılı dönemi
desteğe ihtiyacın var, yanında olması güzel
bu şekilde devam edemezsin canım vücudun bitkin düşer git serum bağlat bence
en azındn ayakta durmaya yetecek enerjin olsun
az kaldı sabret tatlım bak son 60 gün

noldu canım ya ? kötü bişey deme nolur?! merakta da bırakma..

Canım maalesef kötü
ben burda gidecek doktor bulamadığımdan mardine gidecektim
ne kadar şanslıyım ki (!) kadın doğum iznine çıkmış ve yaklaşık 1- 1,5 ay daha izinliymiş
bebeğime bakmayı, kilosunu boyunu öğrenmeyi çok istiyordum ben
ama gidemeyecem doktora, öfffffff

kızçelerim biz geldik.bebeğimin kalbi,karaciğeri ,midesi dalağı ,elleri kolları dudakları her bişeyi vardı çok şüküryanlız doktor beyinde sıvı var dedi.bu sıvı her bebekte olurmuş ama zamanla azalması gereken birşeymiş.aynı yenidoğan bebeklerdeki bıngıldak derler ya onun gıbı sanırım:26:normalde sınır 10-11 mm dedi.bizimkisi 9 mm cıktı birden fazla ölçüm yaptı ama 8 buçuk 9 arasında gidip geldi.şuanlık organlarından kaynaklı bir şey degıl içiniz rahat olsun dedi.ama takibe almalıyım dedi.bakalım bu sıvı ilerliyecekmi yoksa azalma gösterecekmi.doğuma kadar takipte olucam.dedim peki ya yükselirse bu değer zararı ne olcak dedi.Allah korusun %10 bebekte hasar olacaktır dedi.ama şuan bunu söylemek ıcın cok erken dedı sızde böyle bırsey gözükmüyor dedı.bızzat tembıhledı sakın burdan çıkınca panık yapmayın ağlamayın falan dıye ben sıze bu budur suan ıcın dıyemem ama onumuzdekı ay bellı olur dedı.dedim bunun sebebi ne olabılır.belki hamileyken iltihap gıbı bırsey gecırdıysenız bu bıle olabılır dedi.tek duam bu degerın dusmesı.daha netten araştırmadım eve yenı geldım hemen kkya gırdım
çınar efendiye gelince doktorun odasına gıormeden herıfıme sınırlendım zaten bı bas donmesı yasıyordum heyecan yaptığımdan.odaya gırdım doktor dedı bu çocuğa napmısınız cok suratı asık duruyor dedıdedım babası sınırlendırdı benı oda doğal olarak sınırlendı yavrum oyle güldük bıraz.he bırde bu beyındekı su ile ilgili doktor sunları dedı.belkide bebekte hıcbırsey yok.babası ile sizin kafa yapınız yanlardan şişkin(tabi bu kibarcası normalde koca kafalısınız demek ıstedı)muhtemelen sızede bebekken böyle bır olçum yapsalardı sızınkıde bebeğinizle aynı oranda olabılırdı dedi.bu açıklama bırazdaha mantıklı gıbı geldı organlarında bır sorun yokmuş cunku.bebegın bas cevresı butun olcumlerı haftasıyla uyumlu cıktı hep .ıkılı üçlüde normaldı ama içimize kurt dustu işteyinede rabbim bilir ama allahım vermesin yine sağlıklı olsun yavrum teyzelerineyse bunun için gözyaşı dokupte rabbime karsı gelmek istemiyorum guclu olmalıyımki bebeğimde ıyı olsun degılmıresimleri vermedı cdye cekmıs onuda kopyalamayı bılmıyorum ben olsaydı bakardınız sızde.dualarınızı sizde bızden esırgemeyın emi..bu arada buyumus maşallah kiloda almış24+2 hafta ama 24+4 çıktık yıne.710 gram olmuş [/

Son düzenleme:

Tatlım öncelikle hayırlı olsun
ne güzel bak görmüşsün bebişini
kilo da almış, sağlıklıymış da, organları da tammış
çok şükür canımmm
beyniyle ilgili olan sıvı kısmını da dert etme
mutlaka geçici birşeydir, düzelecektir zamanla
sen içini ferah tut annesiiiiiiiiiiiii
onun bişeyciği yok, sadece ilerleyen teknoloji bizi strese sokuyor o kadar
Allahım sağlıkla sıhhatle kucağına almayı nasip etsin inşallah

arkadaşlarım günaydın,,

çok moralim bozuk..yaşadığım ebn kötü geceyi geçirdim..

sabaha kadar boğağımdaki ve yemek borumdaki yaralar ağızmdan gelen köpüklerle mahvetti beni..

titreyerek uyudum uyandım tekrar uyudum..hastalık bana mısın demiyor..berbat haldeyim..

Allah'ım ne olur yardımı ol,, çok kötüyüm dayanacak gücüm kalmadı..

Günaydın canım benim
Allah yardımcın olsun, acıların biraz azalsın kuvvetin yerine gelsin inşallah
çok üzülüyorum ama elimden bişey gelmiyor
ne yapsan daha iyi olursun acaba bi araştırıyım netten
bu hastalığı dövsek iyi olacak

haklısın canım keske ordakı ımkanlar burdada olsa kımse sıkıntıya dusmese. cok şukur herseye sahıbız en onemlısı saglık bebeklerımız saglıklı dogsunlarda gerısı hallolur. unıversıteyı bıtırdm daha calısamadan hamıle kaldım. eşimde daha yenı hayata atıldı oyuzden bıraz afalladık hayatın zor sartlarınıda görmus olduk bı nevi bizim ıcınde ıyı oldu :) dedıgın gıbı herseyı tamamlanmıs hazırlıları bıtmıs olanlar var ama bebeklerının kokusunu bıle alamadan toprağa verenler Rabbım oyle acı vermesın ben bebegımı kollarımın arasındada uyuturum
orda bebegın saglıgı ıcın en ayrıntılı sekılde bakıyolar burda ozele bıle gıtsen hep aynı seyler bebek doguncada oyle dört dörtluk bakan kımse yok cok sınırlenmeye basladım bu duruma inşallah yoluna gırer hersey.

Bende bakmıyorum doğum topiğime canım
korkuyorum çünkü
herkesin aldığı cici cici şeyler var ama benim daha bir iğnem yok

bızde son dakıka golu atıp alcaz herseylerını ınsallah canım merak etme :) annen halleder hem uzulmesene :) ama bakmamakta fayda var bende bakmıyorum suanlık bıde onlara canımı ona sıkamam sende oyle..

olsun tatlım uzulme sen hersey bebekler ıcın onların gelecegı ıcın hem ögleden sonra kavuscaksın bebişine :) zor olur ama yapıcak bısey yok bende kpss olana kadar özel sektorde calsırım belkı. 6 ay bıle beklemeyebılırım aynı durum :/

dört dörtlü olmuyo hıcbısey canım aman paran olmasın bebegıne kavusta :) hem bebek kısmetıyle dogar o kendı rızkını getırır derler cok dogru.

canım enfeksıyon böbrek akcıger derken bak 31. haftaya geldın gördunmu hedefımız 28 dı sonra 32ydı haftaya 32sın inşallah cok sukur buna sevın dmekkı bebegın iyi. ilaclar bısey yapmaz korkma antbyotık harıc dıgerlerı onun gelısımı ıcın e antbıyotıge bebekte alıstı zaten demı oyuzden sıkıntı yok :) üzüldüğüm sey yemek yemıyosun zorla kalkıp bebiş için şöyle guzel bı menü hazırla doysun sıpacım :) zaten tosuncuk o yemegıde takma kafana ama son aylar cok önemlı bıraz kendını zorlaman lazım.
benım agrım hafıfledı ama arada yokluyo yanı bı tamamen gecmedı bende alıstım artık napım :/ pazartesı saglık ocagnda kan vercem bakalım enfeksıyon gecmısmı gorcez

Ben hamile kalınca anladım sağlık sistemimizin ne kadar boş olduğunu, eksik olduğunu
ne bize ne de bebeklerimize bakıyolar doğru düzgün
kaçacam yakında buralardan , bıktım

maşallah bebişine canım kılosu fılan cok ıyı :) hepınızınkı tombık dogcak bı benımkı zayıf dogcak heralde gercı kac kılo onuda bılmıyorum ya
dedıgın sıvı olayı cok rısklı bısey olsaydı doktorun okadar rahat olmazdı inşallah bıdakı kontrole kadar gecer. benım oglanında kafası haftasna göre bıraz buyktu 2.3 gun. koca kafalı olcak bunlar

yanı uzulme bolca dua et. mıllete neler dıyolar cocuk sakat yok kolunun bırı yok alalım ama cocuk bı doguyo sapasaglam oyuzden nelerı var sen sakın uzulme bebişinde kızar sana bak asabiymiş zaten :)

bızde son dakıka golu atıp alcaz herseylerını ınsallah canım merak etme :) annen halleder hem uzulmesene :) ama bakmamakta fayda var bende bakmıyorum suanlık bıde onlara canımı ona sıkamam sende oyle..

Canım son dakika golünü atsak tam süper olur
annem de kaynanam da bulaşmıyo bu işlere, ben de eşim de biraz pimtirikliyiz de
beğenmeyiz falan diye çekiniyolar
siz istediğinizi alın diyolar o yüzden

Ben hamile kalınca anladım sağlık sistemimizin ne kadar boş olduğunu, eksik olduğunu
ne bize ne de bebeklerimize bakıyolar doğru düzgün
kaçacam yakında buralardan , bıktım

gerckten bende hamıleyken anladım 6 yıl tıp 5 yıl uzmanlıktan sonra hala kafalarının bos oldugunu !
bıkmakta haklısın ama sabır işte sabretmekten baska bısey yok.
ben bebegımın kac kılo oldgunu bıle bılmıyorum cok acı verıcı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…