canım ben hiç yaşamadım ama ben yaşasaydım bı doktora görünürdüm.biraz neti karıştırdımda bi virüs mikrop olmalı vücutta dıyor bazı yerlerde.kanda mikrop yada idrarda iltihap gıbuı.bende ateşlenme yapmıştı ara ara üşüme ama bu sıtma veya yüksek ateş şeklinde degıldı.bi doktora gorun mutlaka bı sebebı olmalı ve basıt bı ılacıda olmalı kendın çekme yanı boşuna.
bu arada sıtmaya yoğurt ıyı gelır dıye bılıyroum .beni ateslendıgımde tutarda annem yedırırdı hep .
Her yazdığınızı okdum kızlar ama cevap yazacak enerjim yok
çok moralim bozuk
konuşuruz biraz toparlanayım da
kızlar merhaba,,
artık çok yazamıyorum oysa tüm gün evdeyim..bu boğaz reflüsünden hala çok çekiyorum..yatınca biraz olsun öksürüğüm kesiliyor rahatlıyorum çok şükür ama yemek yersem boğzımdan köpükler iniyor aşağıya ve solunum yollarımı tahrip ediyor hem öksürüorum hem de kusuyorum..o yüzden konsantre olup yazamıyorum bile size..
bu ara çok ilaç aldım hem günde beş kez gaviskon hem elevit hem balık yağı hem antibiyotik 3000 mg hem magnezyum..he de şu doktorların almayacaksın dediği nexium...sahi onda da geç kalmışım ki artık fayda etmiyor bile...tam ilçala besleniyorum
zirsizdeli canım inşalah iyisin..mesajını gördüm moralin çok bozukmuş..:=((( inşallah sağlığın iyidir..okulda mı canını sıktılar...?
hayalotçum kasılmaların nasıl? çok yorma kendini bu aralar o braxton hicks kasılmaları bir felaket artıyor..ne olur olmaz yormamalısın kendi en azından 6 hafta daha kadar..sen beni dinle mutlaka,ayakta kaldıkça, yoruldukça çok kasılma oluyor...
zirvecim bebişine çok üzüldüm ama çok çabuk toparlıyor beb reflüsü inan bana...zaten onun midesinde kalakn kalıyor gene bizim yiğen 14 ay boyunca kustu kustu..mama da vermedi annesi dr da...midesinde kalır siz merak etmeyin onla mutlaka beslenir bebek demiş dr...ama tabii sen gene dra mutlaka göster minik kızımızı
esha canım nasıl ağrıların..??? idrarla ilgili sıkıntı var mı hala? yazmışsın ona da cevap veremedim ama buradan okursun diye düşündüm..ben resmen ilaçkolik oldum..Allah bebeğimde kusur çıkarmasın inşallah...
sera canım benim ya çok sağ ol.benim şu başıma gelen çok acayip bir şey....adı laringofarangeal reflü yani boğazı tahrip eden akciğerlerde ödem yapan, kusturan reflü...geçmiyor geçmiyor..sürekli geniz akıntıı ve mide bulantısı..eşim son günlerde çok iyi valla, Allah bozmasın..bir de eğer şu halimde yalnız kalıp bana kötü davransa artık kadın sığınma evine giderdimama Allah'a çok şükür..
ya bizde o olaylar gebelik başladığından beri yaşanmıyor neredeyse..en son ikinci ayda kanama olup uzun sürünce yatmam gerektiğinden beri hiç düşünmedik valla korkudaneşim de unuttu zaten , neymiş o şey hatırlamıyorum diyor
sana çok geçmiş olsn acaba yumurtalıklarınla ilgili bir rahatsızlık mı sera? mutlaka baktırmalısın dra bece zaman kaybetmeden...
Hbaksoy, yazdıklarını okudum çok hak verdim sana..aslında karnımızda taşıdığığımız Allah'ın bir lutfu..çok kişi nasıl hamilelikler yaşıyor burda okudum aylarca..çocğunu 9 ay sonra kaybeden ya da hiç bir sıkıntısı yokken bir anda kaybedenler var..9 ay boyunca kalkmadan yatmak zorunda olanlar var..çok çok zor elbet..ben de bu nedenle sabretmeye çalışıyorum çok rahatsızlık geçiriyorum ve en son bu yemek yiyememe, ymek borumun her tarafının yaralarla olması çocuğumu koruma psikolojisi ile mahvetti beni..hep ağlıyorum birkaç hafta sonra iyice yemek yiyemeyeceğim diye..
noldu canım ya ? kötü bişey deme nolur?! merakta da bırakma..
kızçelerim biz geldik.bebeğimin kalbi,karaciğeri ,midesi dalağı ,elleri kolları dudakları her bişeyi vardı çok şüküryanlız doktor beyinde sıvı var dedi.bu sıvı her bebekte olurmuş ama zamanla azalması gereken birşeymiş.aynı yenidoğan bebeklerdeki bıngıldak derler ya onun gıbı sanırım:26:normalde sınır 10-11 mm dedi.bizimkisi 9 mm cıktı birden fazla ölçüm yaptı ama 8 buçuk 9 arasında gidip geldi.şuanlık organlarından kaynaklı bir şey degıl içiniz rahat olsun dedi.ama takibe almalıyım dedi.bakalım bu sıvı ilerliyecekmi yoksa azalma gösterecekmi.doğuma kadar takipte olucam. dedim peki ya yükselirse bu değer zararı ne olcak dedi.Allah korusun %10 bebekte hasar olacaktır dedi.ama şuan bunu söylemek ıcın cok erken dedı sızde böyle bırsey gözükmüyor dedı.bızzat tembıhledı sakın burdan çıkınca panık yapmayın ağlamayın falan dıye ben sıze bu budur suan ıcın dıyemem ama onumuzdekı ay bellı olur dedı.dedim bunun sebebi ne olabılır.belki hamileyken iltihap gıbı bırsey gecırdıysenız bu bıle olabılır dedi.tek duam bu degerın dusmesı.daha netten araştırmadım eve yenı geldım hemen kkya gırdım
çınar efendiye gelince doktorun odasına gıormeden herıfıme sınırlendım zaten bı bas donmesı yasıyordum heyecan yaptığımdan.odaya gırdım doktor dedı bu çocuğa napmısınız cok suratı asık duruyor dedıdedım babası sınırlendırdı benı oda doğal olarak sınırlendı yavrum oyle güldük bıraz.he bırde bu beyındekı su ile ilgili doktor sunları dedı.belkide bebekte hıcbırsey yok.babası ile sizin kafa yapınız yanlardan şişkin(tabi bu kibarcası normalde koca kafalısınız demek ıstedı )muhtemelen sızede bebekken böyle bır olçum yapsalardı sızınkıde bebeğinizle aynı oranda olabılırdı dedi.bu açıklama bırazdaha mantıklı gıbı geldı organlarında bır sorun yokmuş cunku.bebegın bas cevresı butun olcumlerı haftasıyla uyumlu cıktı hep .ıkılı üçlüde normaldı ama içimize kurt dustu işte yinede rabbim bilir ama allahım vermesin yine sağlıklı olsun yavrum teyzeleri neyse bunun için gözyaşı dokupte rabbime karsı gelmek istemiyorum guclu olmalıyımki bebeğimde ıyı olsun degılmı resimleri vermedı cdye cekmıs onuda kopyalamayı bılmıyorum ben olsaydı bakardınız sızde.dualarınızı sizde bızden esırgemeyın emi..bu arada buyumus maşallah kiloda almış 24+2 hafta ama 24+4 çıktık yıne.710 gram olmuş [/
arkadaşlarım günaydın,,
çok moralim bozuk..yaşadığım ebn kötü geceyi geçirdim..
sabaha kadar boğağımdaki ve yemek borumdaki yaralar ağızmdan gelen köpüklerle mahvetti beni..
titreyerek uyudum uyandım tekrar uyudum..hastalık bana mısın demiyor..berbat haldeyim..
Allah'ım ne olur yardımı ol,, çok kötüyüm dayanacak gücüm kalmadı..
ah canim kiyamam ben sana bebek saglikli olsun annesi uzulmeo yeter iste yurtdisinin bu halini seviyorum beskurus odemiiyorsun hamile kaliyorsun sadece 1 kereye mahsus ultroson cektiriyorsun onunda yarisini biz yarisini devlet oduyor onun haricinde bebek 2 aylik olunca hastane herseyin en ayrintisina kadar yazan haftalik takip etme kitapcigi veriyor ilk aylar haftada 1 doguma yakin haftada 2 gune cikiyor bebek doguncada devlet bebek masrafli diye 3 binlira para veriyor bebegin ilk masraflari icin sonra 2 haftada 1 para veriyor keske bizim ulkemizdede olsa ozellikle calismayan anneler alsa boyle hevesleri kursaklarinda kalmasa ne iyi olurdu burda hic duymadim yok sunu alamadim yok bunu alamadim hatta bazilari asiriya kaciyor hemen hemen her bebegin 3 yatagi 3yada 4 tane bebek arabasi vardir isin ucunu kaciranlarda oluyor o kadar uzuldumki bende ilk bebegim dogdukdan kisa bir sure sonra ayrildik evden oyle ozene bozene oda yapamadim icimde kaldi tek bir kasigimiz yokdu ayrildigimizda esimin ailesi geri donsunler diye hic yardim etmediler hepde laf sokusturdular 3 gunluk heves icin bosuna masraf yapmayin diye bir yandanda iyi oldu esimi dahada hirs basti o simdi yaslandik gelin oglum altkata diyorlar esimde o laflari demeden once dusuncekdiniz diyor daha gecen yil sana mi muhtaciz paramiz var evlerimiz herseyimiz var tutariz bakici sen kimsin diyorlardi damatlar bakarda oglan bakmaz damat 1 hafta istemedi evlerinde surat yapti durdu aldilar havalarini oh olsun bu yil hep hastalar don oglum her gordugumuzde don yavrum simdi altkattanda vaz gecmisler direk yanlarina istiyorlar eee ne demisler buyuk lokma ye ama buyuk soz etme olsun tatlim huzurun yerinde olsun bebis buyur annesi sonra daha guzel odalar duzersin rabbim verir kolayligini simdi buyuk fistigima bir oda duzdum gelen hayran kaliyor bebekken yapamadigimi simdi yaptim cok sukur rabbim verdi herkesin hayat stantdartlari bir degil bende cok isterdim ama olmadi simdi hatta diyorumki rabbim ben azicik nankorluk ettim af et saglikli akilli hicbir zorluk cekmeden beni anne yaptin bende bir oda duzemedim diye isyan ettim rabbim afetsin hem bak azicik sana morel olsun kiz kardesim ikizlere dogurunca annem telefonda ayyyy sera gormen lazim hastane cicek bahcesine dondu kocasi belki 10 cesit cicek aldi gorumceler celenk bile getirdiler kv kp ne yapacagini sasirdi paket paket hediler suslu puslu dedi azicik uzuldum annem sonucda bana havaatack degil ya bende onun cocugum oda kardesim ne gorduyse onu anlatti dort donmusler kardesimin etrafinda birde sahane oda hazirlamislar bebeklere yarisini bizimkiler yarisini onlar yapmis ama gel gor ki bebeislerimiz orda dogru duzgun yatip kalkamadilar aylarca kuvezde kaldilar sonra biri ruflulu biri astimli cikdi hep hastanede yattilar git gel hastanede daha cok kaldilar ben tatile gidince kardesim arkadasina bu odadan ne istersen al dogru duzgun kullanilmadi hastanede kalmakdan dedi icim acidi rabbim saglikli hayirli evlatlar versin hepimize eksik olan besigi giysisi olsun
Bende bakmıyorum doğum topiğime canım
korkuyorum çünkü
herkesin aldığı cici cici şeyler var ama benim daha bir iğnem yok
Canım ne zor demi geçinmek
umarım halledersin canım, bu devirde tek maaşla kolay geçinilmiyor maalesef
valla çocuk doğunca masraflar artacak ve ben 2 kat fazla çalışmak zorunda kalacm muhtemelen
kayınvalidem gelecek muhtemelen, ama ben kendi çocuğuma kendim bakmak istiyordum
özellikle de ilk 6 ay
ama zor gibi duruyor
anammm savaşmı çıkmışki bu kadar tedbir nolcek sanki 2 davul calıpta millet tepinse burdada gecen sene bırı davetıye oyle yazmıştı çocuksuz gelınız dıye eltimler gıtmedı gıcıklıgına benımde cocugum olsa bende gıtmezdım acıkcası cocumu nere bırakam alaala
olur canım olur hıc takma kafanabende eşimle ne paralar bırıktırdım velet ıcın ne borçlar odedık ama hayat beklendıgı gıbı olmuyor ıste.para vardı bebek yoktu bebek geldı para yok ikisini bi andada görürüz inşallah
kızlar merhaba,,
artık çok yazamıyorum oysa tüm gün evdeyim..bu boğaz reflüsünden hala çok çekiyorum..yatınca biraz olsun öksürüğüm kesiliyor rahatlıyorum çok şükür ama yemek yersem boğzımdan köpükler iniyor aşağıya ve solunum yollarımı tahrip ediyor hem öksürüorum hem de kusuyorum..o yüzden konsantre olup yazamıyorum bile size..
bu ara çok ilaç aldım hem günde beş kez gaviskon hem elevit hem balık yağı hem antibiyotik 3000 mg hem magnezyum..he de şu doktorların almayacaksın dediği nexium...sahi onda da geç kalmışım ki artık fayda etmiyor bile...tam ilçala besleniyorum
zirsizdeli canım inşalah iyisin..mesajını gördüm moralin çok bozukmuş..:=((( inşallah sağlığın iyidir..okulda mı canını sıktılar...?
hayalotçum kasılmaların nasıl? çok yorma kendini bu aralar o braxton hicks kasılmaları bir felaket artıyor..ne olur olmaz yormamalısın kendi en azından 6 hafta daha kadar..sen beni dinle mutlaka,ayakta kaldıkça, yoruldukça çok kasılma oluyor...
zirvecim bebişine çok üzüldüm ama çok çabuk toparlıyor beb reflüsü inan bana...zaten onun midesinde kalakn kalıyor gene bizim yiğen 14 ay boyunca kustu kustu..mama da vermedi annesi dr da...midesinde kalır siz merak etmeyin onla mutlaka beslenir bebek demiş dr...ama tabii sen gene dra mutlaka göster minik kızımızı
esha canım nasıl ağrıların..??? idrarla ilgili sıkıntı var mı hala? yazmışsın ona da cevap veremedim ama buradan okursun diye düşündüm..ben resmen ilaçkolik oldum..Allah bebeğimde kusur çıkarmasın inşallah...
sera canım benim ya çok sağ ol.benim şu başıma gelen çok acayip bir şey....adı laringofarangeal reflü yani boğazı tahrip eden akciğerlerde ödem yapan, kusturan reflü...geçmiyor geçmiyor..sürekli geniz akıntıı ve mide bulantısı..eşim son günlerde çok iyi valla, Allah bozmasın..bir de eğer şu halimde yalnız kalıp bana kötü davransa artık kadın sığınma evine giderdimama Allah'a çok şükür..
ya bizde o olaylar gebelik başladığından beri yaşanmıyor neredeyse..en son ikinci ayda kanama olup uzun sürünce yatmam gerektiğinden beri hiç düşünmedik valla korkudaneşim de unuttu zaten , neymiş o şey hatırlamıyorum diyor
sana çok geçmiş olsn acaba yumurtalıklarınla ilgili bir rahatsızlık mı sera? mutlaka baktırmalısın dra bece zaman kaybetmeden...
Hbaksoy, yazdıklarını okudum çok hak verdim sana..aslında karnımızda taşıdığığımız Allah'ın bir lutfu..çok kişi nasıl hamilelikler yaşıyor burda okudum aylarca..çocğunu 9 ay sonra kaybeden ya da hiç bir sıkıntısı yokken bir anda kaybedenler var..9 ay boyunca kalkmadan yatmak zorunda olanlar var..çok çok zor elbet..ben de bu nedenle sabretmeye çalışıyorum çok rahatsızlık geçiriyorum ve en son bu yemek yiyememe, ymek borumun her tarafının yaralarla olması çocuğumu koruma psikolojisi ile mahvetti beni..hep ağlıyorum birkaç hafta sonra iyice yemek yiyemeyeceğim diye..
Her yazdığınızı okdum kızlar ama cevap yazacak enerjim yok
çok moralim bozuk
konuşuruz biraz toparlanayım da
haklısın canım keske ordakı ımkanlar burdada olsa kımse sıkıntıya dusmese. cok şukur herseye sahıbız en onemlısı saglık bebeklerımız saglıklı dogsunlarda gerısı hallolur. unıversıteyı bıtırdm daha calısamadan hamıle kaldım. eşimde daha yenı hayata atıldı oyuzden bıraz afalladık hayatın zor sartlarınıda görmus olduk bı nevi bizim ıcınde ıyı oldu :) dedıgın gıbı herseyı tamamlanmıs hazırlıları bıtmıs olanlar var ama bebeklerının kokusunu bıle alamadan toprağa verenlerRabbım oyle acı vermesın ben bebegımı kollarımın arasındada uyuturum
orda bebegın saglıgı ıcın en ayrıntılı sekılde bakıyolar burda ozele bıle gıtsen hep aynı seyler bebek doguncada oyle dört dörtluk bakan kımse yok cok sınırlenmeye basladım bu duruma inşallah yoluna gırer hersey.
kızçelerim biz geldik.bebeğimin kalbi,karaciğeri ,midesi dalağı ,elleri kolları dudakları her bişeyi vardı çok şüküryanlız doktor beyinde sıvı var dedi.bu sıvı her bebekte olurmuş ama zamanla azalması gereken birşeymiş.aynı yenidoğan bebeklerdeki bıngıldak derler ya onun gıbı sanırım:26:normalde sınır 10-11 mm dedi.bizimkisi 9 mm cıktı birden fazla ölçüm yaptı ama 8 buçuk 9 arasında gidip geldi.şuanlık organlarından kaynaklı bir şey degıl içiniz rahat olsun dedi.ama takibe almalıyım dedi.bakalım bu sıvı ilerliyecekmi yoksa azalma gösterecekmi.doğuma kadar takipte olucam. dedim peki ya yükselirse bu değer zararı ne olcak dedi.Allah korusun %10 bebekte hasar olacaktır dedi.ama şuan bunu söylemek ıcın cok erken dedı sızde böyle bırsey gözükmüyor dedı.bızzat tembıhledı sakın burdan çıkınca panık yapmayın ağlamayın falan dıye ben sıze bu budur suan ıcın dıyemem ama onumuzdekı ay bellı olur dedı.dedim bunun sebebi ne olabılır.belki hamileyken iltihap gıbı bırsey gecırdıysenız bu bıle olabılır dedi.tek duam bu degerın dusmesı.daha netten araştırmadım eve yenı geldım hemen kkya gırdım
çınar efendiye gelince doktorun odasına gıormeden herıfıme sınırlendım zaten bı bas donmesı yasıyordum heyecan yaptığımdan.odaya gırdım doktor dedı bu çocuğa napmısınız cok suratı asık duruyor dedıdedım babası sınırlendırdı benı oda doğal olarak sınırlendı yavrum oyle güldük bıraz.he bırde bu beyındekı su ile ilgili doktor sunları dedı.belkide bebekte hıcbırsey yok.babası ile sizin kafa yapınız yanlardan şişkin(tabi bu kibarcası normalde koca kafalısınız demek ıstedı )muhtemelen sızede bebekken böyle bır olçum yapsalardı sızınkıde bebeğinizle aynı oranda olabılırdı dedi.bu açıklama bırazdaha mantıklı gıbı geldı organlarında bır sorun yokmuş cunku.bebegın bas cevresı butun olcumlerı haftasıyla uyumlu cıktı hep .ıkılı üçlüde normaldı ama içimize kurt dustu işte yinede rabbim bilir ama allahım vermesin yine sağlıklı olsun yavrum teyzeleri neyse bunun için gözyaşı dokupte rabbime karsı gelmek istemiyorum guclu olmalıyımki bebeğimde ıyı olsun degılmı resimleri vermedı cdye cekmıs onuda kopyalamayı bılmıyorum ben olsaydı bakardınız sızde.dualarınızı sizde bızden esırgemeyın emi..bu arada buyumus maşallah kiloda almış 24+2 hafta ama 24+4 çıktık yıne.710 gram olmuş [/
bızde son dakıka golu atıp alcaz herseylerını ınsallah canım merak etme :) annen halleder hem uzulmesene :) ama bakmamakta fayda var bende bakmıyorum suanlık bıde onlara canımı ona sıkamam sende oyle..
Ben hamile kalınca anladım sağlık sistemimizin ne kadar boş olduğunu, eksik olduğunu
ne bize ne de bebeklerimize bakıyolar doğru düzgün
kaçacam yakında buralardan , bıktım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?