Stresli hamişlerin bebeği agresif olur :) gel stres at, bebişin sana kafa tutmasın :)

hepisni denemeye çalışacağım..biber de aldırayım bari eşime..portakalları attık, reflüye kötü geliyor diye..yerine sütle karıştırıp tarhana çorbası yaptım..bugün patates çorbası yedim iki kase 2 saat aralıkla..bir de dünden yoğurt çorbası duruyor, onu yiyeycem biraz sonra..ara bir gidip bir kaşık bal atıyorum ağzıma enerji versin diye..acaba daha başka ne yapabilirim..

Tadı güzel olmasada sütlü havuç çorbasının da içimi kolay canım
süt ve havucun rendesinden yapılıyor
tadı alışkın olmayan için tatlı gibi ama kayıyor boğazından
mercimek gaz yapıyor evet ama çok faydalı diyor sitelerde
mercimek ve bulguru çıkarmayın hayatınızdan yazıyordu
brokoli havuç ve patatesi haşlayıp mama gibi ezerek de yiyebilirsin canım
sebzelerde çok fayda var, özellikle brokoli dediler geçen gün televizyonda
inan içinin alabileceği şeyleri düşünüyorum şu an ne olabilir diye
tarhana yapabilirsin seversen, tavuk suyuna çorbada fayda verir bence
tavuğun bıraktığı vitamin suyuyla sana geçer
yada yiyebilirsen terbiyeli şehriye çorbası, yoğurt dokunmazsa yayla çorbası

Ohh ohh bi ucundan tutmuşsun işte canım ne güzel
yoğurtlu ıspanak çorbası da deneyebilirsin yemediysen daha önce
herkes ıspanağı sevmez ama tam mevsimi
tazecik ıspanaklar ve bol vitaminli

Ohh ohh bi ucundan tutmuşsun işte canım ne güzel
yoğurtlu ıspanak çorbası da deneyebilirsin yemediysen daha önce
herkes ıspanağı sevmez ama tam mevsimi
tazecik ıspanaklar ve bol vitaminli

havuç çorbası da çok iyi fikir tavuk suyu çorba da ..hepsi de nasıl aklına geldi canım benim çok çok sağ ol..ıspanağı ben çok severim ama iste ancak ondan çorba yapabilirim..istemez mide biliyorum katı verirsem çıkarır hemen..onu da brokoli gb yapabilirim doğru söylüyorsun..

canım tamir et kendini az az çorba içerek
bakayım netten reflü olup da ne yiyebilirsin
yanlış yönlendirmekten çok korkuyorum
sadece yardımcı olmak istiyorum, zarar vermek değil

Canım keşke elimden daha fazlası gelse
düşünüyorum düşünüyorum benden anca bunlar çıkıyo
ıspanağı haşlayıp püresini yapıp suyla ya da sütle açarak çorba yapabilirsin
ben çok severim ve mevsimi diye dedim
nar dokunur mu midene, suyunu sıkıp içsen
biliyorsun o da vücut için çok faydalı ama bilemiyorum sana iyi gelir mi

canim bende kardesime sordum onunda oglunda vardi reflu az az sIk SIk beslen yatmadan 2 yada 3 saat onceden kati yiyecek yeme
beyaz leblebi
makarna
pirinc
patates bunlarida tukete bilirsin zirsizdeli yazmis zaten sagolsun birde poratakal suyu sakin icme o tetikliyormus
birde pisirme cok onemliymis haslama firinda buharda pisirme iyi geliyormus eger sebze yaparsan cok az yag koy bol soganli salcali yemekde iyi gelmiyormus

Son düzenleme:

canlarım sağ olun var olun..Allah razı olsun ne güzel yazmışsınız...

Ispanak konusu çok iyi bir konu bence..deneyeceğim mutlaka..nar sanırm dokunuyor..üzüm de öyle..asitli olabilecek her şeyi geri gönderiyor mide..lkarpuz bile istemedi ya, hadi peynirle onu yiyeyim dedim ama peyniri de katı diye istemiyor...çok tuhaf..sanırım ciddi mide fıtığı var bende :44:

makarna iyi geliyor ama pilav kesinliklikle iyi gelmiyor...makarna iki gün önce yağsız ve tuzsuz yaptım. daha snra üstüne light yoğurt da kattım ama minick bir çay tabağı yedim..onu aldı mide..arkasından 2 saat sonra gene yedim onu da aldı ama aynı prosiyonda...dünden beri artık daha katı istemiyor midem..patates çorbası iyi geldi..bir de tavuk suyu çorbayı deneyeceğim..yarımşar yarımşar kase

Canım un çorbası yapsan alır mı peki miden
tavukları çok minik didersen eğer vücuduna tavuk da girmiş olur
valla çaresizlik çok kötü
biz sana öneri de bulunalım da sen yiyebileceklerini listele ona göre gün gün pişirirsin
belki aklına gelmeyen bişey gelirde midene iyi gelir

Valla yemek istiyorum senin presnsesi
ne tatlıdır meleğim benim yaaa, ahh ahh kendi meleğimi de alsam kucağıma keşke
göster canım doktora , her zaman başka bi fikir de iyidir

al ye teyzesi gıdısını ayaklarını tombik tombik yanaklarını ye Allah sağlıklı sıhhatli kucağınıza almaya naip etsin hepinize

geçmiş olsun cancağızım burda olsan eve alır bakardım ben sana bende de reflü var Allah yardım etsin kızartma,çok yağlı yeme bol bol haşlama ye keşke elimden birşey gelse

canım o da çok iyi fikir gerçekten. onu da yazıyorum listeye mutlaka..tavuk aldıracağım yarın eşime..onu da pincik pincik edip yapayım bari..şimdi de senin fikir verdiklerinden az mercimek az soğan patates et dmates atıp bir tencerede kaynattım.mmalesef havuç bulamadım.almamışız..içine zeytin yağı da koydum..sonra da blenderdan geçirdim. bir saat sonra onu yiyeceğim eşimle..o da dedi fena görünmüyor ben de yiyeyim..ama biliyor musun böyle yedikçe ne kadar çok fark etti vucudum resmen karnım büzüldü minicik kaldı ..demek ki o gerginlik hep yediğim katı gıdalardanmış...aslında minicik karnıma da üzüldüm ..bebişimin de açlığına ama ne yapalım aksi takdirde ikimizin de hayatı tehlikeye girecek..

geçmiş olsun cancağızım burda olsan eve alır bakardım ben sana bende de reflü var Allah yardım etsin kızartma,çok yağlı yeme bol bol haşlama ye keşke elimden birşey gelse

Allah razı olsun zirvecim, çok sağ ol ne kadar iyisin..hepiniz öyle 4 bir taraftan yardımcı olmaya çalışıyorsunuz bana..çok zor ama Allah'ın bir bildiği vardır diyorum bu halim için..bebişin ne tatlı öyle..ne güzel bir yüz o öyle..hiç de bir aylık durmuyor ya ..maşallah ona çok güzel yiyor demek ki reflüsü de olsa..

Yamisy canım senin yazıdklarını göremedim..şimdi okudum..mevlüt hazırlıklarına girişmişsin bir de hemen.. ne çok şey konuşmuş ve paylaşmıştık bu alanlardan..hatırlarsın sana 21. haftamda yazdığımda karnım çok sert ve hiç nefes alamıyorum demiştim..şimdi tam 2.5 ay sonra şiddetli reflü ve kusmaya götürdü beni bu durum..o zamanlarda en büyük stresim acaa yine bebeğimi az yediğim için besleyebilecek miyim olmuştu..beslemişim beslemişim keşke biraz da durumuma şükretseymişim..sen hep bana hatırlatırdın...onlar iyi günlerimmiş..şimdi kese tma midemin üstünde ve hiçbir şey yedirtmiyor..kusturuyor..seruma başlayacağım önümüzdeki hafta..

sağ olsun zırsizdelim, zirvem, hayalotum, esham, seram çok yardımcı oldular bana...ne güzel ki bak sen kurdun bu grubu, şimdi hepten dayanışma içindeyiz...

o benim bebiş değil internetten buldum :) ama aynen öyle tombik tombik zilli. Keşke elimizden daha fazlası gelse canım

al ye teyzesi gıdısını ayaklarını tombik tombik yanaklarını ye Allah sağlıklı sıhhatli kucağınıza almaya naip etsin hepinize

Bebeğim sağ salim doğsa da bende kokusunu içime çeksem keşke
öyle özeller ki dimi zirvecim, insan bi gülücüğüyle bile mutlu oluyordur

Canım bu yediklerin yetecek inşallah, sıkma canını
miden aldığı sürece abudik gubudik şeyler de bulurum ben sana

siz yeterki ana - oğul az da olsa beslenebilin
bak ben sana diyim azar azar da olsa bu yediğin çorbalar iyi gelecek bedenine
hem sen değil miydin koca karnım var herkes erkenden doğurtacak diyen
büzülse ne kadar büzülecek sana öyle geliyor inan bana
bak turp gibi olacaksın Allahın izniyle
az yiyebileceksin belki ama sık sık yersin telafi edersin
üzme kendini nolur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…