ben sımdıden dusunuyorum nasıl sakınlesrım dıye :/
bende okuycam okycam dedım 7. ayım bıttı hala okuycam !
sen yıne doguma kadar yenebılırsın bu pskolojıyı ama benim aklım basıma gelene kadar dogumda geldı ya napacaz bılemedım. sen takma hamılelıgın basındasın dogumu dusunerek gecırırsen bıtmez 9 ay.
canım işte kötü olanda bu ya tecrübeli olmak şimdi siz başınıza ne geleceğini bilmiyorsunuz ama ben biliyorum bende ondan korkuyorum o yüzden ben ilk bebeğimde ne olacağını bılmediğim için güle oynaya gırmıştım ameliyathaneye çıktığımda resmen hayal kırıklığına uğramıştım böle beklemiyordum çünkü birde normal doğursam ne yapardım acaba inan sezeryanda normal doğum kadar acı cekmıyorsun ama uyanık kalıp onların konuşmalarını duymak urpertıyo ınsanı ama bebişi çıkarır çıkarmaz sana gösteriyorlar ya o zaman hiç birseyin kalmıyor bi an önce ameliyathaneden çıkıp onu kucağına almak istiyorsun bebeği gördükten sonra hiç birseyi takmıyor bi an önce bitsede dıkışler gitsem diyorsun korku falan hiç bir şey kalmıyoo
yavrum sen bunlari nasil duydun3 kez oldum ben hicbirsey hatirlamiyorum oglumdayken iki kisi dikerken ama hic bir sey hissetmedim baygin baygin ilk turkce sordum elin yabancilari nerden bilsin turkce tip tip baktiklarini hatirliyorum bugulu cam gibiydi zaten bebegin cinsiyetini sonra ingilizce sordum onlarda erkek derdemez gerisi yok yeniden bayiltmislar cikdigimda nasil bayildiysam onlara kizdigimi hatirliyorum bebegi nerde gorucen takiiii iyice kendine gelmeden seni odana cikarmiyorlar cikdikdan sonra gosteriyorlar isin enterasan yani kimseye elletmiyorlar anne babasi haricinde ben gormeden arkadasim azicik elledi yanagini diye aninda veto yemis dokunma anne baba gormeden bebege ve lutfen bebegin yanindan disari cikin denmis o yanini begendim bak her gelen ellemiyecek bebegi kizlar hic bir sey hissetmiyorsunuz sezeryzn ameliyatinda o narkozu alinca harika uykuya daliyorsunuz ben oyle sahane uyumadim hersey olup bitiyor sonrasi zor bebegi kucaga almasi dikisli gezmek tam bir iskence ama bakaniniz olursa hic zorlugu yok yattiginiz yerde verirler zaten kucaginiza emzirmeye o zaman hicbir zorlugu kalmiyor sonrasi ahanda boyle bir vucut yapisiyla geciyor omrunuz gerci cogunuzun ilk bebegi onda kilo falan olmuyor ben oyleydim ama 2.3.derken tam resimdeki gibi oluyor vucut
ahhh bebis odasida eksik olsun ne olcak kuzum yaaa benimde ilk kizimin yatacak yatagi bile yoktuiki tekli koltugu birlestirip yatak yaptim ahanda burda itiraf ediiyorum annem bile bilmez teee bebek 8 aylik oyle aldim karyolasini anca kurtulduk borcdan harcdan o vakit nasip oldu aldik ama gel gor teyzesi biz o kadar zorluklar cekiyoruzda onlar anliyormu her lafa bir cevabi var keci keciiii ablamda sizin gibiydi o sehir bu sehir gezdiler hayirsiz kocasiyla korunurken kaldi 2.numaraya kocasi istemiyordu ablam kiyamadi aldirmaya adam dr bile ayarlamisti aldirmak icin neyse dogdu bebek hastanede bekledi ablam 3 gun babasi olacak herif gelmedi ne gormeye ne almaya annemler goturdu eve azicik aglasa hep sorun al cocugunu cik disari demis adam hele buz gibi havada lapa lapa kar yagiyor biz donuyoruz sobanin yaninda kalin yorgan battaniye altinda sabah 5 kapi caldi bakdik ablam cocuk buz kesmis daha 2 aylik adam gece durmadi diye ablama bes kurus vermeden yollamis ablam arabayada binememis parasi yok yururmus ananda kal 2 yada 3 hafta demis cocuklar buz kesmis biri 6 yasinda digeri 2 aylik bebek ahhhhh kuzum ablam calisiyordu hemde cok guzel maasli isi vardi neler yapti ne odalar duzdu ama bir halta yaramadi geri zekali kocasi yuzunden valla eniste bile diyesim gelmiyor siissssssstttt caktirmayin kimse bilmiyor demiyorum zaten ablama cok cektirdi cooooookkkk bizde gorduk simdi iyiler ama neye fayda o kadar seyler yasadi ablam ne anneligini anladi nede yaninda koca sifatli adam oldu simdi kocasi istiyor 3. cocugu ablam olmaz deyip kesip atiyor lafini bile istemiyor hatta ben sadece ablama dedim abla annemler duymasin bir yatak bile alamadim bebegime bos versene ablam gozunun icine bakan kocan var huzurlu yuvasi olcak bebegin bosver alirsin benim cocuklarim birgun huzurmu gorduler keske tek eksikleri o olsaydi dedi bu sozde beni rahatlatmisti canim aslinda cok dogru huzurlu yuvada stressiz akli basinda anne babalari olsun baska birseyleri olmasin yeter
Canım epidural olunca uyanık olduğun için herşeyi duyuyorsun
valla narkozlu ya da narkozsuz herkes sezeryan çok zor diyor
burda da elletmeseler keşke
valla ortalığı yıkarım gibi geliyor benden önce birisi dokunursa
kime ne canım yaaa bebek benimse ilk ben dokunmalıyım
kızlaaaargünaydınhepinize nasılsınıziyimisiniz hepinizi yavrularınızlabirlikte öpüyoırum
inşallah canım.yok canım sende vur dedık öldürdün.biraz buyuşun etsın bakabılcekmıyım bakalımnerden baksan benım 2.yi düşünmem 2 yılı bulur doğumdan sonra.bi 2 yıl daha ugrassam çocuk ıcın geldı bebek 4 yaşına
alırsın kuzu alırsın.gün dogmadan neler doğar.çıplak gezcek hali yok ya cocugun.önemli olan saglıklarıinsan istiyor herseyı 4 4lük olsun ama inan onu arayınca hıcbıseyı olmadan da buyuturum onu dıyosun.sen şimdi bebegı beklemedıgın ıcın anlamassın ama aradığın zaman koltukta yatsın yeterkı sağlıklı bır evladım olsun dıyor ınsan.benim alıcagım dedıklerıme bakma zırsizdelicim ben kiraya çıkarken sımdıkı oturduğum ev dublexti.kayganayla oturuyordum ayrılırken bir yatak odam vardı.5.katın balkonundan yastık yorganım atılmıştı sokağın ortasına ..tek göz odalı bı ev tuttuk esımle .sana yemın edıyorum hanı derler ya kuru soğan ekmek yedık parasızlıktan.o durumdaydık.ilk gece yumurta alıcak paramız dahi yoktu.hatırlıyorum kartlar tıkalı ağzına kadar.eşime dedim ben gun gelıcek kurtulcam elbet sabır cekmeyı ıyı bılırım ama sakın olakı cocugumu bu sartlarda buyutmemı düşünme dıye.ozaman soz vermıstı bana.şimdi bakma alıyo ogunler aklına gelıyo cunku.verdıgı sözler glıyo aklına.zor gunlerdı ama bak neler degıstı benım hayatımda.şimdi çok şükür rahatım üstüne bı arabam bıle var allaha sukur rabbım sızlerede nasıp eylesın inş sen sen ol yınede sukret ben oyle yaptım hep.emın ol bı kapı kapanır bı kapı açılır.benım kıraya cıktıgım gun donum noktom oldu hayatımda..ve oturduğum evı gorseydın emın ol arkana bakmadan kaçardın rabbım kımseyı dusurmesın oyle durumlara..şuan için önemli olan tek şey bebeklerimizin saglıgı varsın cok kıyafetı olmasın caım boşver alınır onlar emın ol
amın canım inşevınızde olur daha yenı evlısınız zamanla oturur hersey merak etme emi
yok kız bebek için degıl ben sıvılceler ıcın demıstım
ben sezeryan olmak istemedim hiççç bir şekılde benim çatı muayenemde çatımın dar olduğunu hiç bir sekilde açılmayacağını söylediler 4 gun falan da fazladan beklettik bebeği sezeryan olmamak için ben suni sancı ıstedim belkı açılma olur diye ama 1 cm bile açıklık yok diye vermediler sancı suni sancıyı bebek aşaga inince 2 3 cm de açıklık olunca verirlermiş ki sancının şiddetiyle bebek doğuma geçsin açıklık olsun diye ama bende tık yoktu çaresiz sezeryan oldum ben komple bayıltın dedim ama doktor belden uyuşmanın daha sağlıklı olacağını söyledi birseyler birseyler anlattı ama boş hepsi şimdi 1 saat bi iş yapsam hemen belim ağrıyor 5 6 ay eğilip kızımı alamadım beşikten düşün yani
bende biraz kızım buyuşun oyle doguruym dedim ama eşim çok istedi hem kızıma arkadaş olur onun canı sıkılmaz hemde sen ıkısını birden buyutur kurtulursun dedi şimdilik bir sorun yok ama doğunca bakabilirmıyım ikisine diye düşünüyorum sen nasıl yaptın birde beni şöyle bir sorunum var esim işi gereği sürekli sehir veya yurt dışına gitmek zorunda kalıyo butun işler market doktor carsı pazar işler bana bakıyo annem yurt dışında kv de sadece misafirliğe gelir onun dışında bir işin olursa gelmez anlayacağın yanımda kimse yok acaba doğrumu yaptım ikinci bebekle diye düşünüyorum bazenn
aaa kimsecıkler yok yıne hayalot yok hbaksoy yok zırsızdeli yok esha yok sera yok küstüm bende gidip kocişime yemek pişiricemm iştee
en guzelini yapmissin hic sorun olmaz bende iki bebekle senin yaslardaydim cok rahat baktim 3 yasa yakin benim cocuklarin yaslari benim oglum zirrrrr zirrrr agladi 3 yasa kadar ondan cok cekdim ama inanirmisin simdi birbirlerinden ayrilmiyorlar cok duskunler birbirlerine kizim babasiyla baliga gitti gecenlerde siz yatin biz gelmiyecegiz dediler oglum yari geceye kadar ablasini bekledi camlarda oglum gelmiyecekler yat dediysemde uyumadi bitkin dusene kadar o derece duskunler hem baska arkadasda aramiyorlar ikisi bir arada cikdi 30 da rahat edicem dedim durdum 28 de birdaha kaldim hamile oda bereketiyle geldi yeminle gunes gibi dogdu kuzum bereketimiz artti resmen esimde bende sokdayiz onun gelmesiyle oldu kizlar korkmayin cocuk dogurmakdan biz esimle yeni evliyken kisitli harcadigimiz halde bereketi olmuyordu paranin kizim dogdu biraz oglum dogdu biraz daha 3.numarada rabbim oyle kapilar actiki sanki ol dedi oldu o derece ev bereketlendihem alis verise bende cikardim bazen bunlar benimmi alalhim yarabbim ne guzel seyler derdim anaciklari gurur duyardi onca yorgunluga ragmen onlarla hem teyzesi oglusum adam oldu simdi market sepetini o tasiyor ustelik bayanlar onden diyor arabanin bagajina o dolduruyor market posetlerini cok centilmen cooookkkkk benim yakisiklim arada sapitiyor ama kadi kizindada olur o kadar kusur
Canım valla burda verirler gitsinhicccc kanki ya 9 ay tasi millet gelsin senden once dokunsunallahdan burda elletmiyorlar anne ameliyattan iyice ayilmadan mumkun degil dokunmak bebekle ayni ortamda olmak yokkkk sansiliyim yani hatta arkadasim sigara icti geldi asagidan diye hemsire fircaladi kendin zehirlendin bari kucagina alip su yeni hayata gelmis bebegi zehirleme dedi zirsizdeli aksam unutmusum annemle konustum demistim ya yegeni sikayet ediyordu hani bende birsey dedim tam hatirlamiyorum annemde sende zirhlideli cikdin basima dedi bende senden baksediyor zannettim heeee bebegi dogacak ya onun hamilelikden stresi dedim annem sustu dinliyor kizim sen depresyon hapi falanmi kullaniyon dedi yoooo niyeki dedim o zaman kesin sizofrenisin heeee dedi kizzzzzz telefonu kapattikdan sonra jeton dustu annem nerden bilsin seni offfff hatlarim karisti iyice
Bacım sen ameliyathaneden kaçıncaya kadar bizler doğurmuş oluruz
sende bilgilenirsin kaçıp kaçmayacağına karar verirsin son duruma göre
en guzelini yapmissin hic sorun olmaz bende iki bebekle senin yaslardaydim cok rahat baktim 3 yasa yakin benim cocuklarin yaslari benim oglum zirrrrr zirrrr agladi 3 yasa kadar ondan cok cekdim ama inanirmisin simdi birbirlerinden ayrilmiyorlar cok duskunler birbirlerine kizim babasiyla baliga gitti gecenlerde siz yatin biz gelmiyecegiz dediler oglum yari geceye kadar ablasini bekledi camlarda oglum gelmiyecekler yat dediysemde uyumadi bitkin dusene kadar o derece duskunler hem baska arkadasda aramiyorlar ikisi bir arada cikdi 30 da rahat edicem dedim durdum 28 de birdaha kaldim hamile oda bereketiyle geldi yeminle gunes gibi dogdu kuzum bereketimiz artti resmen esimde bende sokdayiz onun gelmesiyle oldu kizlar korkmayin cocuk dogurmakdan biz esimle yeni evliyken kisitli harcadigimiz halde bereketi olmuyordu paranin kizim dogdu biraz oglum dogdu biraz daha 3.numarada rabbim oyle kapilar actiki sanki ol dedi oldu o derece ev bereketlendihem alis verise bende cikardim bazen bunlar benimmi alalhim yarabbim ne guzel seyler derdim anaciklari gurur duyardi onca yorgunluga ragmen onlarla hem teyzesi oglusum adam oldu simdi market sepetini o tasiyor ustelik bayanlar onden diyor arabanin bagajina o dolduruyor market posetlerini cok centilmen cooookkkkk benim yakisiklim arada sapitiyor ama kadi kizindada olur o kadar kusur
Ben cesaret edebileceğime inanmıyorum açıkcası canım
Canım ben henüz doğurmadım ama yanına mutlaka bi yardımcı insan şart
kayınvaliden olmazsa da gelecek birini ayarla bence doğumdan önce
Canım küsmeler hep böyle olsa keşke, küsen yemek pişiriyosa kocişimi küstüriyim ben
hadi bakalım inşallah hepiniz şöyle mis gibi çatır çatır normal dogurursunuzda benim gibi korkmazsınız bir daha doğumdann
ayyy yerim ben onun centilmenliğini valla sen 3 çocuklu olduğun halde böyle konuşuyorsan korkacak bir şey yok demekki içime su serptin bacımm benimde kızım için hep babası bize uğurlu bereketli geldi der gerçekten de öyle bazı çocuklar çok bereketli kısmetli doguyorlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?