hayalot bende son aylara doğru senin gibi olmuştum bebek aşağı ıner gibi ama doktor bana korkma bebek doğum pozısyonu ıçın yavaş yavaş kendini hazırlıyo kafasını aşağıya döndürüyor demişti hem böle yavaş yavaş asagı doğru ınmeye baslarsa doğumunda kolay olur demişti bende bi kaç günsenin gibi kasıklarımda sancı hıssetmıştım oda bebek pozisyon değiştirdiği için demişti ama yinede sen bi doktoruna görün derim ben benim kızım kafasını doğum şekline hazır etmişti hersey normaldi ama işte benim çatım dar olduğu için doguramadımm çişin geldiği zaman hemen tuvalete git çünkü hemen gitmezsen ıdrar yollarıyla mesanede iltihap oluyormuş bende bugun nette okudum bunu
yamisy yavrum catir catir catlattin beni bende 168 boyla 43 kgdumsonra dogurdum 168le 50 kg dum kizzzzzz kemiklerim sayiliyordu ama ben cok mutluydum simdi dubaya dondum normalde senin kilon cok dusuk bacim yeeee gitsin 70kg kadar yolun var kizlar ben cok balik ve bol salata tulumba tatlisi yedim bunlara hamileyken ilk kizim haric ondanmi zipir oldular bilmem kizlarrr bu telefon olayi basima bela olcak yaaaa bunun ilk vukuati degil bu daha oncede benim telefonun son arananlardaki listeden rast gele ariyor benim cok bilmis bicirik tesaduf annem cikmis lotodan annemi aramis sesden annemi tanimis eeeee anneanne seni aramadim ben dedemi aradim ama sen actin yanlislik oldu deyip kapatmis birkeresindede benim eski telefonu atacakdim cocuklar istedi verdim aklima hic gelmedi acil arama araniyor ya ararlarsa diye nitekim oldu sen ara acil aramayi oglum demis yetisin ablam beni oldurcek onlarda konusmaya tutmuslar ablanin elinde ne var oglumda yag bicagi annen nerde kizimda annem buhar oldu uctu elyinlar aldi bizde goremiyoruz son birkac yildir onlarda soru ustune soru neyse bunlar kapatmis telefonu kizim dedi anne senin telefondan biz heryeri ariyoruz nasil yani bir bakdim hep acil arama anammmmmm pespese kac yer aradi orda hersey yolundami diye tek tek aciklama yaptim basima is aldircaklardi nerdeyse bakin birtane daha anlatayim birgun kizim oglum ben trenle gezmeye gidiyoruz adamin biri gitar elinde hem caliyor hem sarki soyluyor isteyende para atiyor sonra oglum sordu anne adama neden para veriyorlar bende oglum evsizmis oyle yazmis yiyecek icecek yatacak yer ihtiyaci varmis iste boyle parasini kazaniyor dedim sonra ok dedi oglum oglumun bir huyu var yaninda hep defter ve kalem tasir yazar cizer sonra gezdik tozduk geri eve gelecegiz tren bekliyoruz oglum arkamda ben gormuyorum millet bize bakiyor bi ona bide kizimla bana allah allah dedim millet ne olduda birden bana bakar oldular ben dusunmeye koyulurken bi ara gozum takildi ogluma bir dondum ne goreyim benim dilenci oglum kagida kocaman harflerle yazmis biz annem ablam ve ben evsiz aciz 10 binliraya ihtiyacimiz var ama soru sormayin ben dilsizim parayi onume atin ve gidin ayyyyy cildirdim resmen yaaaa daha bunlarin ergenlikleri var yandim ki ne yandim :18:
tatlım ben kontrole gittiğimde kasıklarım ağrıyor demiştim oda fazla ayakta kalırsan fazla yorarsan kendini adet sancısı gibi sancıların krampların olabilir dikkat et demişti.fazla ayakta kalıyıorsun yoruluyorsun canım.korkma göbeğinin şekli için canımıniçi erken filan değil herkesin bünyesi farklıdır ve bebişlerimiz doğuma kadar çok şekil alıyor farklı pozisyonlarda duruyor karnımızda bende şu 3 gündür göbüşümde çok değişiklik görüyorum pazartesi sabah bi kalktım göbüş aşağıya düşecek gibi :) miğdema kadar çıkmıştı göbüş ama şimdi üst taraf basık alt taraf şişik :) kasık ve alt bölgede ağrım çoğaldı sanki aşağıdan çıkıverecekmiş gibi iyice aşağıya indi merdiven çıkarken bile zorlanıyorum artık.öfffff bugün benim tetanoz aşım vaaaaarhe birde seninde dediğin gibi wc yi kimselere kaptırmıyorum hep ben hep ben :) gece uykum çok bölünüyor birde ben sola değilde sağa yattığımda daha rahatım anormalmiyim neyim
nerdesiniz kızlar biriniz bile gelmediniz bugün((((((
Kızlar nerdesiniz yaaa
zırsızdelicim yettim gari bacım bu karın göbekle ancak e 2 de çocuk turkan sorayın sultan filmindeki hali gibiyim şu an ancak gelebiliyorumşimdi sorularının cevabına geliym annem bu yılki iznini kullandı bir dahaki haziranda gelebilir ancak o gelene kadarda ben doğurmuş olurum senin bebeğin belkide basını çevirmiştir aşağıya sen bilmiyorsundur doktor söyler sana zaten bebeğin doğum pozisyonuna geçmiş diye biraz sabret endişeye kapılma bu arada bende bugun doktora gittim oğluşum ıyıydı gayet ama ultrasondan pek hoşlanmıyor sürekli kaydı bize yüzünü zor gösterdi oradanda çıkıp çarşıya gittik kızımla bana bayramlık almaya ben çok güzel bi pantolonlu hamile elbisesi aldım kızımda çoktandır elbise istiyordu onada elbise alıym dedim ama baktım hepsi büyük kadın elbisesi gibi üzerlerinde bir sürü taş boncuk pul falan kızımında zar zor gönlünü yapıp kot pantolonla birde üst aldım ama o bana elbise almadın diye birde keten pantolonla ust aldı kızıma çok güzel birde pembiş spor yarım bot sekli ayakkabı aldık oğluşuma gelince onada indirimde zıbın takımı vardı bebek mağazasında bir patıklı birde patıksız aldım birde yelek ıkı tanede çıtçıtlı badi aldım kocişim kredi kartı ekstresini görünce bayılacak sanırım bu ayy
Hoşgeldin bacım
maşallah 2 çocukla gene iyi yetişiyosun
sen elbise almaz mısın annesi işte böyle seni masrafa sokarlar
onun pembiş ayakkabılarını yirim yaaa, kimbilir ne tatlıdır şimdi o
benim bebiş de çok hoşlanmazdı ultrasondan
ama kaymak yerine kalıp savaşırdı
doktor ultrasonla bastırıyo yaaa o da içerden ultrasonu iterdi
acayip bi savaş anlayacağın
oyy oyyy oğluşunun cicişleri de hayırlı olsun
bize bayram çooooooook uzak olduğu için biz bayramlık da almadık
annenin gelemeyeceğine çok üzüldüm canımm, neyse evlatlarınla avunursun artık
anneden babadan ayrı olmak nedir çok iyi biliyorum
Allah yardımcın olsun, dayanma gücü versin
kimse onlar gibi olmuyor maalesef ama napalım şartlar böyleyse katlanıyoruz
ya ne bilim benim oğlan kaydı sürekli ultrasonun görüntüsünden doktor kaç kere uğraştı bi defa yüzünü zor gördük canım benim içinde pek bayram olmuyorki annemler falan hep yurt dışında şehir dışında falan olsa yıne gidip görürüm ama ordalar olmuyo maalesef bende bayramda sürekli evdeyimdir bir gittiğim kv de birde eşimin bi kaç akrabası 1 gün gezeriz sadece ondan sonra sürekli evde geçer bayram bu da beni çokkk üzer kendim böyleyimde kızım hep binadan falan gidip gelenleri görünce anne bizde gidelim diyo o anlamıyo bende ona üzülüyorum ama yapacak bir şey yok tatlım yukarda okudum sırt üstü yatmaktan bahsetmişssin sakınha benim kocişin kuzeni 8 aylık hamileyken sırt üstü yatmış bi gece sabah bakmış bebek oynamıyor doktora gitmiş doktor bakmış bebeğin kalbi atmıyor sonra sezeryanla almışlar bebeği doktor dün gece sırt üstü yattınmı diye sormuş oda evet demiş bebeğin kordonu boynuna dolanmış o yüzden boğulmuş demiş eşim onun için kızımda doğuma yakın hep beni gece kaldırırdı kalk sırt üstü yatma diye allah korusun bebeişlerimizi ama çokkk tehlikeliymiş 6 aydan sonra sırt üstü yatmak benim kv de hala anlatır durur kızın bebeğinin herşeyi hazırdı doğuma gün sayıyordu gömülmeden önce bebeği gösterdiler bize çok güzel bi erkek bebektı diye amannn çok üzücü allahım inşallah bebeişlerimizi korusunn
Canım ultrason rahatsız ediyo, yoruyo bebişlerimizi
seninki de o yüzden kaçmıştır sürekli
valla bi çok kişiden duydum kordon olayını
korkuyorum bende ama sola yatamıyorum sağa yatamıyorum batıyo kemiklerim napacam ben yaaa
üstelik ben bikaç gündür çok sık sırtüstü uyanıyorum
bebeğim de 2 gündür hiç hareket etmiyo
üfffffffff
ya hemen kötüyü düşünme ama dikkat et bende senin gibiydim gebeliğimin ilerleyen zamanlarında çok cazip gelirdi sırt üstü yatmak sabah uyanırdım ki sırt üstü yatıyorum ama esim sagolsun hep gece kontrol eder beni uyandırırdı doğuma yakın sırt üstü veya yüz üstü yatmak için herşeyimi verirdim diyordum birde ben 86 kiloyla doğum yaptığım için yan üstü yatınca nefesim daralırdı hep
Canım vuruldun mu tetonozu?
benimki aşşağıya indi yaaa çıkacak diye korkuyorum
çok acıtıyor bazen, canım öyle yanıyor ki anlatamam
benim de geceleri çok bölünür oldu uykum
2 saati geçti mi çok sıkışmış halde tuvalete koşuyorum , her gece her gece o yataktan kalkmak varyaaaaaaaa ölüm gibi ölüm
havalarda bi soğuk ki gidilmiyo
bende sağa dönünce daha rahatım şu sıralar, kemiklerim batmıyo sağa yatınca
ama sola dönmeyince bebek huzursuz
ikimizin buluştuğu tek yatma şekli sırt üstü onu da korkon dolanır dediler , korkuyorum
canım şu an 65 deyim 67 di hamile kaldıktan sonra 2 kılo vermişim kızımdada 65 kiloyla gebe kalmış tım 86 la doğuma girdim sonrada kızımı emzirdikçe kilo verdim hatta eskisindende zayıflamıştım bi ara doktor emzirmemin çok faydası oldugunu söylemiştiiCanım yanlış anlamazsan şimdi kilon kaç?
doğurduktan sonra verebildin mi
ben daha önümde 13-14 hafta olmasına rağmen 70leri geçtim
korkuyorum veremeyecem diye
dediğin gibi yan yatınca nefesim kesiliyor
evet tatlım vuruldum 2. doz aşımı.kolum ağrıyo damarlarım sızlıyor kolumda ama çok kötü değilim birde ilk gün kolumun üstüne yatamıyorum okadar.göbüşün için endişelenme diyorum ama sen yinede kontrole gittiğinde tabii doktorun sana anlatacaktır durumu.bayramdan sonrada benim aylık kontrol zamanım geliyor dört gözle bekliyorum bebişimi görmeyi .yüzünü göstermemişti 3 boyutlu ultrasonda kolunu kapattı yüzüne çekmedi okadar uğraştık ama yaramaz göstermedi işte hadi oğlum çek kolunu dedim ama beni hiiiç takmadı valla :) canım bend esenşn dediğin gibi sırt üstü yatıyorum gece uyandığımda ama en çok sağadönerek uyuyorum yani hep sağa dönüyorum uykumda ..içimde bir sıkıntı var bugün hayırdır inşallah.
kızlar nerede ya eskiden hepimiz yazardık okumaya bile yetişemezdim :) tabii doğumlar yaklaşınca herkez bir hazırlık telaşına kapıldı.hadi bakalım hayırlsıı.
canım şu an 65 deyim 67 di hamile kaldıktan sonra 2 kılo vermişim kızımdada 65 kiloyla gebe kalmış tım 86 la doğuma girdim sonrada kızımı emzirdikçe kilo verdim hatta eskisindende zayıflamıştım bi ara doktor emzirmemin çok faydası oldugunu söylemiştii
kızımda almam gereken kilo 12 15 arasıyken ben tam 21 kilo almıştım düşün halimi artık biyerlere sıgamıyordumm
Canım ben de çok kilo aldım yaaa
korkuyorum gerçekten
napacaksam, doğurunca emzirirken zayıflarım belki bende
bugün öğrencim bile diyo ki öğretmenim göbeğiniz ne kadar büyümüş
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?