- 14 Eylül 2009
- 2.345
- 1.124
- 248
kızlar şimdi size günümü özetleyeyim
sabah erkenden gittik hastaneye aldık sıramızı
tamı tamına 62 numara ve 14.30 a kadar hastanedeymiş doktor
üstelik 12.00 ile 13.30 arası mesai yok
neyse hemşireye durumu anlattım 13.00 da gel alalım dedi
12de daha numara 40 a gelmemişti tatile girdiler
ben 1 de gittim verdim fişi bekledim doktoru, ilk beni aldılar şükürler olsun
neyse doktora tüm şikayetlerimi bir bir anlattım
sıra geldi ultrasonla muayeneye, o zamana kadar ben bi dert yanıyorum doktora
bebeğim 500 grammış çok geriden, suyum gitti sususz kalmış mıdır, hareketleri az falan filan
bi girdik ultrasona doktorun gözleri pörtledi resmen dedi bebiş çok tombik
tam 1100 gram halbuki 700-800 olması lazım
suyu azalmış mı sürekli gidiyor da dedim
neeeeeeeeeeeeeeee suyun mu gidiyor üstelik dedi, bak bu senin suyun
normalden çok çok fazla , resmen balık gibi içinde yüzüyor bebek dedi
şuan gebeliğinle bebek arasında 3 hafta fark var, 3 hafta önden gidiyor dedi
erken doğumdan tut birsürü şeyi tetikler dedi
acilen müdehale edip kilo alımını azaltmalıyız bebeğin dedi
tüm şekeri ve şekerli gıdaları yemeyi bırakıyosun dedi
o kadar dil döktüm gözümün yaşına bakmadı
şeker yasak, çikolata yasak, meyve bile yasak, bulgur makarna ve ekmek heleeeeeeeeee rüyada bile görmek yok diyo
sadece sebze, yoğurt, süt,yumurta,peynir ve kuruyemişe izin varmış
içecek olarak da sadece su içebilirsin dedi, ağladım resmen sinirimden
eşime de dedi bak bu kız kesin yemeye kalkar asla çikolata yok dedi
proteini her gün bir öğün yemelisin ama dedi, et balık tavuk falan yiyemiyorum tiksiniyorum deyince dedi aaaaaaa sen hiç güzel beslenmemişsin
beslenmeye de niyetin yok anlaşılan dedi
eşimi aldı burnunu tıka gerekirse ve ona az bir porsiyon da olsa günlük et , köfte, tavuk gibi bi protein yedir dedi
bak seni kandırıp şekerli gıda yemesine de izin verme
hele muz hiç yemeyecek tamam mı dedi, bebişin kilo alımı en aza indirilmeli dedi
bana da muhtemelen sende şeker var dedi, bebeğin kilosu çok, sen çok kilo almışsın dedi (tam 17 kilo almışım)
kafası iri , suyu bol ve ağır olduğu için haftası ilerdeymiş
suyu çok diye bi doktorun endişelendiğini ilk kez gördüm
hareketlerini hissetmeme sebebim de sudanmış
vuruyo vurmasına ama ulaşamaz ki su çok dedi
kizlar merak etmeyin seneye dis cikardi agrisi var yok o bu derken birkac yil sonra sizler dahada degisik yazacaksiniz bende o zaman okurum roman yerineeeee ozaman benim oglan kiz pesinde kosar artik bugun coooookkkk yorgunum sabah sabah cikdim carsiya bayram alis verisine yok onu begenme bunu begenme derken en son ikna ettik bide ufakliga lazimlik aldim geldim ogreteyim diye anlamiyor oglanda diyor ilk ben yapayim cisimi cocuk gorsun mum sakin sakin dedigim halde beni gozekliyor cisini yapmak icin ayyyy cildirtti beni yapacak diye takip etmekden beynim zonkluyor neyse ogrendi kizlar bi gorseniz ne kadar guzel ya mendil koyma yeri var sifonu bile var cisini kakasini yapinca sarki soyluyor disina damladiysa basiyor kalayiiiiiii kizzz benim yapasim geldiiiiiiiii cocuk hevesle yapiyor nerde bizim zamanimizda boyle seyler hele babamin koyune gittigimizde tahtadan tuvalet hava ala ala yapardik gizlenmekde cabasiii hatta turkiyeye gezmeye gittik babaannem onu yiktirmamis yeni ekleme yapmis evin icine klozetli luks birsey oda disarda duruyor kizimin cisi geldi hadi sen yap ben kapida bekleyim dedim 10 dk oldu ses yok 20 dk oldu cikan yok iceri girdim kizim tip tip bakiyor yavrum niye yapmiyon dedim cisini anne tuvalet yok dusundumde madem burasi tuvalet annem yap dedigine gore bende daha cozemedim nereye ne yapacagimi ona bakiyorum dedi gerci acik havada tuvalet deorantida gerek yokkk simdi kullan kullan kansere bir adim daha yaklasir olduk valla ozledim tum cocuklugumu ne guzeldi o gunler
aaaaa ilgincmis kuzu ya benim kucuk kizimda ayniydi haftasi onden gidiyordu ve bende susuzluk vardi kuzu niye agliyon bak sera ablan su harici hicccc birsey icmez hamileyken ve daha sorunsuz saglikli bebek demek bubebegin kilo alimini neden engelliyorki bende onu anlamadim cok guzel dedi bana burdaki drlar ustelik ayaklari boyu bayagi uzun dedi normal bebeklerden dedi et ye kuzum ya ben tiksinsem bile kofte agzima suremezdim kavurma falan iskender kebab yedim zorla bide balik cok tukettim kafayi cok sorun etme benim oglanin kafasida buyukdu inan 2 yasa kadar zor tasidi saga sola vura vura belki 6 kez dikis attirdik simdi nerde eski o kafasi nerde simdiki kafasii alakasi bile yok kuculdu kafa buyudukce zayiflayinca kafasida kuculdu tontis birseydi 2 yasina
canım suyu bol bol içiyorum zaten
ama meyve sularına bayılıyorum
özellikle dün havuç, portakal ve elmayı karıştırıp suyunu sıkmıştım
doktora gittikten sonra onu da yasakladı
meyve kesinlikle yasak off offf
çok tonbik diyor bebişime yaaa
canım yaaa valla insanın çocuk olası geliyo
oğlunun da canı istemiştir canım o kadar güzel lazımlığı görünce
tatlım o eski tuvaletleri özleme boşver, kanserojen de olsa deodarantlıları tercih ederim
insanlar kışın soğuğunda alttan hava ala ala hasta oluyolarmış
tabi spreylerden iyi aama olsun ben istemezdim
kızının şaşırması da normal, ilk kez görünce nerden başlayacağını bilememiştir
seneye bakalım derdimiz ne olacak
canım ben okula başlamadan kendi kendime iple zincir çekerdim
ama anam şiş vermediği için parmağımla zincir çekerdim
annem dayanamamıştı tığ vermişti
sonra lif örmeye başladım, beşinci sınıfa kadar lif ördüm
sonra dantele başladım ve lise sona kadar dantel ördüm
şöyle anlatayım dıdımın dıdısının dıdısına hediye olarak 5 takım yatak odası takımı götürüyordum dantelden
ele güne dağıtır olmuştu annem öyle çok severdim örmeyi
üniversite de örgüye geçtim bu sefer
örsem örecem ama çok sıkılıyorum
kızçem bi iğne oyasına yanaşamadım
iğneyi tutmaktan hoşlanmıyorum mesela
kızlar şimdi size günümü özetleyeyim
sabah erkenden gittik hastaneye aldık sıramızı
tamı tamına 62 numara ve 14.30 a kadar hastanedeymiş doktor
üstelik 12.00 ile 13.30 arası mesai yok
neyse hemşireye durumu anlattım 13.00 da gel alalım dedi
12de daha numara 40 a gelmemişti tatile girdiler
ben 1 de gittim verdim fişi bekledim doktoru, ilk beni aldılar şükürler olsun
neyse doktora tüm şikayetlerimi bir bir anlattım
sıra geldi ultrasonla muayeneye, o zamana kadar ben bi dert yanıyorum doktora
bebeğim 500 grammış çok geriden, suyum gitti sususz kalmış mıdır, hareketleri az falan filan
bi girdik ultrasona doktorun gözleri pörtledi resmen dedi bebiş çok tombik
tam 1100 gram halbuki 700-800 olması lazım
suyu azalmış mı sürekli gidiyor da dedim
neeeeeeeeeeeeeeee suyun mu gidiyor üstelik dedi, bak bu senin suyun
normalden çok çok fazla , resmen balık gibi içinde yüzüyor bebek dedi
şuan gebeliğinle bebek arasında 3 hafta fark var, 3 hafta önden gidiyor dedi
erken doğumdan tut birsürü şeyi tetikler dedi
acilen müdehale edip kilo alımını azaltmalıyız bebeğin dedi
tüm şekeri ve şekerli gıdaları yemeyi bırakıyosun dedi
o kadar dil döktüm gözümün yaşına bakmadı
şeker yasak, çikolata yasak, meyve bile yasak, bulgur makarna ve ekmek heleeeeeeeeee rüyada bile görmek yok diyo
sadece sebze, yoğurt, süt,yumurta,peynir ve kuruyemişe izin varmış
içecek olarak da sadece su içebilirsin dedi, ağladım resmen sinirimden
eşime de dedi bak bu kız kesin yemeye kalkar asla çikolata yok dedi
proteini her gün bir öğün yemelisin ama dedi, et balık tavuk falan yiyemiyorum tiksiniyorum deyince dedi aaaaaaa sen hiç güzel beslenmemişsin
beslenmeye de niyetin yok anlaşılan dedi
eşimi aldı burnunu tıka gerekirse ve ona az bir porsiyon da olsa günlük et , köfte, tavuk gibi bi protein yedir dedi
bak seni kandırıp şekerli gıda yemesine de izin verme
hele muz hiç yemeyecek tamam mı dedi, bebişin kilo alımı en aza indirilmeli dedi
bana da muhtemelen sende şeker var dedi, bebeğin kilosu çok, sen çok kilo almışsın dedi (tam 17 kilo almışım)
kafası iri , suyu bol ve ağır olduğu için haftası ilerdeymiş
suyu çok diye bi doktorun endişelendiğini ilk kez gördüm
hareketlerini hissetmeme sebebim de sudanmış
vuruyo vurmasına ama ulaşamaz ki su çok dedi
ilahi zirsizdeli daha dogmadan yegencigimi obez yaptin cocuk burda teyzoslariyla diyet yapcak baska care yok birak sen burasida kadinlar kulubu erkek uyede yok yandiki ne yandiiisaka saka kanki meyve sisiriyordur onu kuzu ya ben normalde bile zor yerim meyveyi hic sevmem kucukken bizim yazlik evin bahcesinde vardi yesil sulu elma ona usenmeden cikar kopariir sissssstttt aramizda tisortumle bi guzel siler yerdim ama burda yasak masak koymadi dr onu yemem bunu yeme demedi kuzu benim cimcimem oyleydi utanarak yaziyorum hep alttan su gelirdi birak ic camasirini pantalonuma bile islaklik gecerdi bende pet kullandim sonra 8,5 aylik olunca dogdu zaten gelisimi ondeydi dr bu kadarda erken beklemiyorduk prensesi dedi simdi bile uzun boylu cuma gunu kresde fotograf cektirdik ogretmeni siriya sokdu benimki 5 yas grubuyla hemen hemen ayni boyda anasi heves ediyor kiyafet bakarken yokkk anammmm kucuk kucuk bakip duruyom benimki 4 yada 5 yas grubuyla bir giyiniyor yasina gore kilolu degil sadece uzun boylu ve ayaklarida ince uzun seneye ablasiyla ayni numara giyer diye saka yapiyorum gercege doncek herhalde ablasida yavrum bizim komsunun kedisi bile ondan daha agir bugun veterinerden getiriyormus karsilastik ana dedi kizim benden daha kiloluymus yemiyorki hic hatirlatmayim yemek yemegi dunyanin en mutlu insani o olur o derece zorlayarak yetirtiyorum ya iki kucukler korkuyom bazen evde yiyecek olmasa beni yiyecekler diye yatana kadar agizlari bos durmuyor ama zayiflar
kanki tuvaleti degil cocuklugumu cokkk ozluyorum babaannemin bir tuhaf kokan evini o koku halen burnuma gelir koy evleri ne guzel kokuyor yaaa temiz havadan midir nedir sonracigima sabah mis gibi ev ekmegi kokar evin her kosesi esen ruzgar tahtadan olan cerceveleri tinkir tinkir sallardi ne uyurdum beeee arada cisimide kacirirdimannem babaannemden korkusuna yatagi ters cevirirdi yoksa 40 yil soylenir durur halamda annemden mi alismis ne yapmis kizi bize geldiginde cisini yapar halamda yatagi ters cevirirdi ama annem aninda enselerdi ahhh kankim ne cok isterdim cocuklarimin benim gibi bir cocuklugu olsun tum aileyi tanisinlar hep bi yanlari eksik bunu soru sormalarindan benim cocuklumu anlatmami istemelerinden anliyorum simdi bayram sadece 2 yil once benim ailemle birlikde bayrami gecirdiler hep internetten kutluyorlar benim ailemin bayramini onlarda benimkilerde hep eksiklik burukluk var bi yanlarinda bunu cok iyi anliyorum ama kimsenin uzulmesini istemiyorum caktirmamaya bakiyorum hayat iste devam ediyor bi sekilde
valla super birseymissin sen ya tuuuuu tuuuuben danteli evlenince ogrendim kvdeme baka baka sonrada ordum birseyler sevemedim gitti orguyuuuuu cok seviyorum dikiside makina aldim ilk beceremedim dikmeyi sonra karistira karistira ogrendim simdi cooookkk keyifli bir suru seyler diktim yalniz merdiven altina attim ustunede allah ne verdiyse attimigne sirf usengeclikden cikaripda birsey dikemiyorum ne guzel kumaslar aldim halbusem igne oyasina hic heves etmedim bayagi zora benziyor kvdem yaparken gordum igneyi tutmakdan bende hoslanmiyorum ayni kafadan cikdik bak
tatlım bebeğinin iyi olmasına cok ama cok sevındım maşallah ne guzel kılolu işte annesi uzulme sen :)doktorun dedgı gıbı cıkolata fılan yeme gerısınıde kafana takma bak saglıklı bı bebısın var ve suyunda gıttı dıyodun ama fazlaymıs cok sevındım :) artık takma kafana rahatca uyu gül eğlen bayramında guzel gecer bu haberle :) her sabah mutlaka yumurta ve peynır ye 2. 3 gunde bı fılanda tavuk ye hergun tavuk yersen mıden almaz bıda yıyemessın. Allahım bı gun banada nasıp eder inşallah bebeğimi görmeyi :/ gercı alıskınım herseyımın ters gıtmesıne...
canım o noktada çok haklısın
benim eşimin ailesi köyde yaşıyorda söylemesi ayıp çoooooooook güzel
tabi böcükleri saymazsak
kışın sobalı ev, üstünde ekmek kızartıyor kaynanam hemi de köy ekmeği
kestane yapıyor, gece karanlıkta sobadan yansıyan alevin görüntüsüyle uykuya dalıyorsun
çok güzel cidden
ben tahta evlere bayılırım
ya mardinin evleri gibi ya da safranbolunun evleri gibi bir yerde yaşamak isterdim
kışın sıcak, yazın soğuk olan püfür püfür esen evler
bu arada benim ailem çok düşkündür birbirine
gidilir gelinir, bayramlarda da düğünlerde de çooooooook güzel olur
ancak ben doğdum doğalı gurbette olduğum için çok nadir gidebiliyoruz bayramlara
gurbetteyken işim gereği daha da gurbete düştüm
benim bebişim de seninkiler gibi olur muhtemelen
boynu büküklüğü ben çok iyi bilirim, maalesef oğluşum da tadacak
ayyyyy ne guzel yaaa kv kotude olsa sirf evi icin gidilir oraya yaaaaarkadasim bende safranboluyu cok merak ettim turistlikmi bir yermi bende gideyim cocuklarla gezeyim orayi mardinide bizim misirli ogretmen anlatti cok guzel diye inan utandim yahuuuu elin yabancilari karis karis biliyor turkiyeyi ben canim ulkemin belirli yerlerini biliyorum ama cocuklar artik buyuduler gezecem kismetse safranboluyu internetten bakdim hosuma gitti gezebilirim esim ve cocuklarla bayramlar bizdede oyle canim ya annemler butun aile ayni mahallede yasiyorlar dedemden miras kaldi bir sokak onlara ait simdi yine koca bir site kaldi dedemden yine ayni alana gittiler diger evlerini kiraya verip cok neselilier her aksam muhabbet ederler disarda ama burda kv kp deri kimse sevmiyor bayramlarda dahil kimse gitmiyor kv kp herkese laf sokustururlar kimsede hoslanmiyor kapilarinin onunden gecer yegenleri onlara ugramazlar bazen uzuluyorum bunlarda huzunleniyor kimse gelmiyor diye biz esimle gidiyoruz tum buyuklere benim ailem kusluk olmaz bayramlarda diye ogretti lafda sokustursalar gidiyorum artik alttada kalmiyorum aninda bende savunmaya geciyorum kendimi offfff ya bayram bayram okul var elin yabancilari ne bilsin bizim bayramimizi cok devamsizlikda yaptim simdi gitmeme hakmida kaybettim tuhhhhhh
canbonlarım geliyorum gıdıyorum yazamıyorum ya
nasılsınız ıyımısınızbiz hem ıyıyız hem kotuyuz aslında nasıl olduğumu bılmıyorum tek bıldıgım ben agrı içinde kıvranıyorum ama cok sukur çocumunn tekmeleri yerinde
dün annenmler bendeydi sabah 7de kalkmıştım tatlı falan yemek yetıstırıcem dıye .sabahın 7sınden aksam 6ya kadar hıc oturmadım desem yerıdır.annemler gelınce ara ara oturdum annemın zoruyla ama dınlenemedım acıkcasıgece boyu doğal olarak yıne kramplarım başladı yürürken kasıklarımda batmada vardı ama onun dışında bıseyımız yok cok sukur.
eşim hernekadar doktora gıdelım desede ben burdaki devlete gıtmek ıstemıyorum.hem cok kotu terslıyorlar hemde muhtemelen alttan bakıcak bende o şekil bakılmasını ıstemıyorum suan ıcın.korkuyorum bişey olur diye:26:
sabahta 8 buçuk gıbı kalktım ama kasık ağrım gecmemıstı dınlerım dedım ama şansa yatak odasına baza almıştık o geldı eltımler yardım etı gercı ama bende ucundan tutunca 2 buklum kalakaldım:26:
napsam gıtsemmı sadece kasıklarım ağrıyor bıçak batması gıbı bırde doğal olarak belımle bacaklarım ağrıyor.
hiç dınlenmıyorum ya yapıyorum sonra agrı oluncada kalakalıyorum ıste
şimdi o hastaneye gıdersem dıycekkı kanaman akıntın varmı ben yok dıycem ozaman nıye geldın dıycek bende delı olucam napıyım sızce bebek tekmeliyor ama bısey olmaz dıme yınede:26:
zırsizdelimmm kuzum hastaneden geldıgın gece senın ıcın gırdım okudum yazdıklarını ama sana yazacak ınan hıc halım yoktuçok sevındım bebeişkoda maşşalahhı var kuzum
şuan coık agrıom var bıraz dınleneyım sonra gecmıse donucem ınsallah olurmu çok öpüyorum hepınızııı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?