kızlaaaaaar ben bugün neler yaptım neleeer maşallahım var yani tü tü bana .ay söylesemmi söylemesem mi acaba canınız çekmesinde muharrem ayında bişey yapılır yenir hani hayrına :) aha ondan yaptım hayatımda ilk defa ve süperrr oldu kızlar .sonra o pişti kaselere koydum üzerlerini bir güzel bol bol süsledim bütün apartmana dağıttım iki kase aalan bile oldu :) ama kapıyı açıp beni elimde kaselerle gören aaaaa sen bu halinle birde bunu mu yaptın bide kendin dağıtıyorsun maşallah dedi :) inşallah beğenirler.sonra eve geldim yemeğimi koydum ocağa etrafı topladım mutfağı yani .çamaşır attım makinaya evin içini topladım falan drkeeeen bu saat oldu ben yeni oturdum yerime .ama bu hafta başından beri iyi değildim hiiiç halim yoktu pazartesi salı yattım battaniyenin altında canım hiçbirşey yapmak istemedi çok halsizdim ama bugün de fazla kaçırdım.benim aşağısı yine dikenli toplarla bombalanıyor hadi bakalım hayırlısı .toprak efendide bi hareket bi hareket sormayın beni çok yoruyor kerata :) eeeee siz nasılsınız bakalım nasıl gidiyor hamişlik :)
ellerine sağlık canım allah kabul etsin inşallah ya geldimiki aşure günü ben bütün malzemelri aldım ama daha yapmadım vallah bizede yollasan hiç fena olmaz bi kaç tabak yani canım eger çok halsızsen doktoruna görünseydin yada arasaydın telefonla bizde kızımla oturuyoruz babamız iş için istanbula gittihafta sonu gelecek canımız sıkkın arkadaşım vardı yeni gitti oda kızımda dün oğluşuma aldığım cicilerle perişan diyoki anne bunlar bana küçük çokk neden büyük almadın ben bunları nasıl giycem diyo hemde bunlar pembe değil diyo benim oğluşumda çok hareketli iki gündür sağ tarafımdan sürekli tekmeliyo beni artık ne istiyorsa hala anlayamadık:44::44:
amin canım amin inşallah kabul olur .vallaha gel kız beraber yiyelim bisürü dağıttım ikişer tabak alan bile oldu ama hala var evde bereketli anam bu tatlı :) yorgunluk pazartesi salı fenaydı tatlım valla ben hiç doktorumu aramadım bir şey sormak danışmak için hep muayene zamanını bekledim onda da yarım yamalak aklıma ne gelirse sordum yani çok şükür şikayetim fazla olmadı bu aya kadar.yorgunluk olur herhalde normal artık birde dün belim çok ağrıdı kocişe dedim gel bana azıcık masaj yap inan 1 dk bile dolmadan sIkıldı :) yetermi diyo bana canım ya.ya tatlım senin kıza bebişi sevdirmeye çalış usg resimlerini filan göster o şimdi karnımda seni izliyor seni duyuyor abla diyecek sana filan desen e tabi sen zaten bunları yapıyorsundur da ne bileyim aklıma gelenler bunlar.allah kolaylık versin tatlım ya zor ben valla şahsen benden sonra ikiz kardeşleri olmuş biri olarak daha fenalarını yapmışım.2 yaş var aramızda kardeşimle ama o aklımla bile çiş eğitimi almama rağmen masanın altına filan yapmışım gelsin benimde altımı temizlesin diye .sonra birde ben anne dememişim bebeklerin annesi demişim anneme :)
orada olsam gelirdim vallaha çok severim bende aşureyi önceden annem evde yapardı sabah akşam o bitene kadar başka bişey yemezdim kocişinde çok masaj yapmış sağolsun artık bebek yavaşça aşağıya inmeye başlayacak baş aşağı dönece senin vücudunda doğuma hazırlandığı için yorgunluk falan olacak artık senin yatıp birinin sana bakması lazım anacın falan gelse artık hem sana yardımcı olur hemde şu sıkıntılı geçecek günlerine yoldaş gerçi ben hiç bu yorgunluğu falan hissetmedim doğuma 15 gün kala perde yıkadım cam kapı yer sildim yarın doğuma gidecektim sezeryan için gün vermişlerdi ben bi gün önce ütümü falan yaptım bayatlamış işlerimi bitirdim kileri falan düzenledim çamaşır yıkadım serdim alışverişe gittim kocişle dolabı falan doldurdum ramazandı birde kalkıp kocişe sahur hazırladım balkonda oturdum sabaha kadarda uykum gelmiyordu son günlerde daralıyordum sürekli balkonda oturuyordum sabaha karşı uyudum 5 gibi 7 de kv nin telefonuyla uyandım dediki kalk duş al çantalarını kontrol et bi eksiğin varmı sonrada gelin beni alın doğuma gidelim dedi saat 8 de hastaneye vardık yatış işlemlerim yapıldı 10 da odaya geçtik 12 de ameliyathaneye alındım satt 12 20 de kızım hayata merhaba dedi belden uyuşturdular herşeyi duydum kızımı çıkardıklarını falan sonra kızımı gösterdiler banayeşil çarşafın arasında bana bakıyordu hemde çığlık çığlığa ağlıyordu meğerse acıkmış kızım sonra benim dikişleri attılar kızıma kavuştum herşey çok şükür yolundaydı tek eksiğim annemin olmamasıydı annemyurtdışında olduğu için izin zamanıda olmadığından gelememişti o günler geldi yine aklıma ağlıycam şimdi yine canım benim kız kıskanıyo çok nedense daha doğmadan ne yapıcaz bilemiyorum bazen anne kardeşim olacak benim bana abla diyecek falan diyo seviyo bazende gelip karnıma bitane vurup gidiyo bebek gelmesin evimize diyo sende az Munzur değilmişin haa
evet bende sulugözlüyüm zaten ağlarım hemen eşim diyoki lale yeter artık hamile kaldığından belli ağlıyon çocuguda üzüyon ama ne yapam elimde değil benim kucağıma kızımı karnımdan çıkarır çıkarmaz verdiler mis kokulu kızımı öpüp kokladım sonra götürüp üstünü giydirelim annesi üşümesin dediler götürdüler sonra dikişlerim bitince yukarı çıktım kızımın yanına amanınn kızım kıyamet koparıyor acıkmış bi taraftanda parmağını yakalamış ağzına götürmeye çalışıyo emecek bana nedense hiç sormadılar canım belden uyuşmamı yoksa genel anestezi mi diye bende bişey bilmiyorum o zaman hiç sormadım düşün 20 yaşına yeni girmişim herşey oyun gibi geliyor bana ameliyathaneye girdim beni oturtup belimden iğne yaptılar ben şunu soruyorum onlara ben diyorum siz karnımı kesince görecekmiyim ebe dediki ah canımm sen kaç yaşındasın dedim 20 yaşındayım benim senin kadar kızım var okula gidiyo şimdi hayattan bi haber sen bu yaşta doğuruyonn korkma sen bişey görmiycen izleme canım ya o doğum videolarını falan pskolojin bozulur normal doğuracaksanda kasılınıca korkudan doğuramazsın hem herkesin doğumu bi olmazmış belkide sen kolay doğurursun onlara hiç benzemez doğumunn senin için dua ederim inşallah gelmez kv kendine hayrı yok o kadının sana nasıl bakıcak ya annen gelsin işte rahat edersin sende eger normal olursa doğumun 37 38 39 haftalarda gelir hazırlıklı ol yok sezeryan olursan 40 haftayı bulur benim kızım 40 a kadar doğmadı 5 günde doktor bekledi belki doğar diye ama artık olmayın ca 40+5 de sezeryana aldılaraaay ay hiç sorma tatlım annem daha neler anlatıyo kıskançlıktan neler yapmışım :) ama herkesin bir kardeşi olur benim ikiz oldular haksızmıyım tatlımcanım sana dikiş atarlarken kucağına hemen bebeğini verdilermi.bende eğer sezeryan olursa genel anestezi olmıyım diyorum tabirim doğrumu bilmem :) yani belden uyuşsam da bebeğimi ayılma faslı filan olmadan kucağıma biran önce alsam hemen emzirsem.bilmiyorum nasıl olucak normal mi sezeryanmi bi belli olsa azıcık rahatlıcam.gecengün yine internetten normal doğum videolarına baktım daha önce de bakmıştım ama ozaman hamileliğim yeniydi fazla korkmadım şimdi biraz etkilendim ya yaklaştı ya nebilim lale az kaldı ama bende az kaldım gibi meraktan.annem le babam bu haftasonu gelmeyi istiyorlar aslında bende istiyorum ama babam dönecek annemi bırakıp yalnız kalacak evde onun için bir hafta daha bekleyin diğer haftasonu gelirsiniz ben iyiyim dedim.aslında yatmaya ve birinin bana bakmasına ihtiyacım var tatlım birde anneme ihtiyacım var.kv gelmez inşallah hemen die dua ediyorum sende et emi :) işte kasımın son haftası olacak annem gelene kadar kv de aralığın ilk haftası gelse diğer haftada zaten ben galiba 38 haftalık olurum hadi bakalım toprak efendi gelir herhalde.varya birde geçen gün içinden ne geçti biliyor musun ne benim annem ne başkası gelmeden toprak gelse onlara sürpriiiz dese :) ama annemi babamı yanımda isterim benim bu halimi görsünler annemle beraber son zamanların tadını çıkartayımda isterim.ramazan bayramından bu yana görmedim onları sadece internetten .ay neyse tatlım sende uzaktasın ağlamayalım şimdi karşılıklı :)
evet bende sulugözlüyüm zaten ağlarım hemen eşim diyoki lale yeter artık hamile kaldığından belli ağlıyon çocuguda üzüyon ama ne yapam elimde değil benim kucağıma kızımı karnımdan çıkarır çıkarmaz verdiler mis kokulu kızımı öpüp kokladım sonra götürüp üstünü giydirelim annesi üşümesin dediler götürdüler sonra dikişlerim bitince yukarı çıktım kızımın yanına amanınn kızım kıyamet koparıyor acıkmış bi taraftanda parmağını yakalamış ağzına götürmeye çalışıyo emecek bana nedense hiç sormadılar canım belden uyuşmamı yoksa genel anestezi mi diye bende bişey bilmiyorum o zaman hiç sormadım düşün 20 yaşına yeni girmişim herşey oyun gibi geliyor bana ameliyathaneye girdim beni oturtup belimden iğne yaptılar ben şunu soruyorum onlara ben diyorum siz karnımı kesince görecekmiyim ebe dediki ah canımm sen kaç yaşındasın dedim 20 yaşındayım benim senin kadar kızım var okula gidiyo şimdi hayattan bi haber sen bu yaşta doğuruyonn korkma sen bişey görmiycen izleme canım ya o doğum videolarını falan pskolojin bozulur normal doğuracaksanda kasılınıca korkudan doğuramazsın hem herkesin doğumu bi olmazmış belkide sen kolay doğurursun onlara hiç benzemez doğumunn senin için dua ederim inşallah gelmez kv kendine hayrı yok o kadının sana nasıl bakıcak ya annen gelsin işte rahat edersin sende eger normal olursa doğumun 37 38 39 haftalarda gelir hazırlıklı ol yok sezeryan olursan 40 haftayı bulur benim kızım 40 a kadar doğmadı 5 günde doktor bekledi belki doğar diye ama artık olmayın ca 40+5 de sezeryana aldılar
kııııız bide annemler geldiğinde ben 36. haftamı bitirmiş oluciiim allaaaaaaahh ya beklemezse toprak efendi :)
bekler ya ben tembihlerim onu anne annesi gelene kadar bekler oğlum sende toprağı yaramaz bı oğlan sandınhaa annesi oğlum söz dinler teyzesini kırmaz canım başa gelen çekilir gelirsede sen doğurana kadar gelir anne heralde yapacak bişey yok ben inan o anki heyecandanmıdır nedir belimden vurulan iğnenin acısını hiç duymadım zaten iğneyi vurmadan önce oraya soğuk bişey sürüp uyuşturuyorlar sen iğnenin vurulduğunu duymuyonn sonra ayaklarından yukarı karnına doğru bi sıcaklık oluyo ve uyuşuyo iğnenin bence acısından çok o an hiç kıpırdamamak önemliymiş bana iğneyi vururken iki kişi sıkı sıkı tuttu kımıldamıym diye kımıldamak tehlikeliymiş iğne damar içi yerine başka bi yere gidebilirmiş ben doğumdan 6 ay sonra safra kesesi ameliyatı oldum safra kesemi aldılar onda tamamen uyuşturdular beni 12 de ameliyat oldum saat 5 de ayıldım 5 saat sonra yanı sende yine 4 saat falan sonra ayılırsın birde ayılınca aptal aptal bakıyon etrafa duyuyorsun ama hareket edemiyo bi müddet konuşamıyorsun ama şunuda söylüym belden uyuşmadan sonra bel ağrın oluyo çok 5 6 ay sürüyo ben eğilip beşikten alamazdım kızımı eşim alır bana verirdi bi müddet devam ediyo o ağrıı
ahhh acnim yaaa 4 tane azda degil allah yardimcin olsun gerci kizkardesimde 6 tane var hepsi dort donuyor etrafinda kardesiminama bitane mugzur oldugu yetiyorda artiyor inanki annem hep diyor 10 eltin olsun 1 gorumcen olmasin eltinle kus kimse gikkk demez gorumcene gozunun ustunde kasin var de kp kv aninda kuser sende iyi yapmisin heee kadin ne korkmustur bizim gelinle kardesim cok iyi anlasiyor arasira kapisiyorlar ama kuslukleri en fazla 2 gun suruyormus annem diyor iki cinginli onlar gece gunduz ellerinde sigara kahve fincani dolasiyorlar bikere oturmazlar totolarinin ustune pireliler diyor ben hic karismam tek kelime etmem ablama kardesime derim sonucda onlar darilmaz kirilmaz onlar canim kanimdan ama o belki darilir diye saka bile yapmam nabim bacim yaaa oturdum ben cok korkuyorum insan kalbi krmakdan hayatta korkdugum en buyuk sey zaten uzuldu millet kaciyor diye birde ben kirmayim dedim o gun bide ben kirsam inan uyuyamazdim o gece dusunmekden ne yapayim onu kircama cekiverdim geldim eve missssss gibi havayi cekdim icime balkona cikip
canim refuculer multeciler giriyorya ulkeye kacak gemilerle teknelerle onlarin cocuklari ac susuz dusun gunlerce yolculuk ediyorlar dogal olarak hastalikli oluyorlar onlardan birinden gecmis dr dedim cikarayim kresden dr dediki bence cikarma ne zamana kadar evde tutacan yarin birgun okula baslayacak orda daha kotu olcak okuldan surekli uzak kalcak buda onun icin eksi olcak derslerine yansiyacak ama simdiden bagisiklik sistemi mikroplada savastikca ilerde fazla hasta olmiyacak simdiden alissin bunlardan heryerde var malasef esimle dusunduk dogru ben ne zamana kadar evde tutucam gitsinde alissin mikroplu ortamlarahalen sis damla kullaniyorum kapandigi zaman kosarak geliyor damla damlatmaya heee cocukdan al haberi inanki ne bilmis oluyorlar ya dur daha senden duyacaz ne inciler ne incilerrrrrrr
kızlaaaaaar ben bugün neler yaptım neleeer maşallahım var yani tü tü bana .ay söylesemmi söylemesem mi acaba canınız çekmesinde muharrem ayında bişey yapılır yenir hani hayrına :) aha ondan yaptım hayatımda ilk defa ve süperrr oldu kızlar .sonra o pişti kaselere koydum üzerlerini bir güzel bol bol süsledim bütün apartmana dağıttım iki kase aalan bile oldu :) ama kapıyı açıp beni elimde kaselerle gören aaaaa sen bu halinle birde bunu mu yaptın bide kendin dağıtıyorsun maşallah dedi :) inşallah beğenirler.sonra eve geldim yemeğimi koydum ocağa etrafı topladım mutfağı yani .çamaşır attım makinaya evin içini topladım falan drkeeeen bu saat oldu ben yeni oturdum yerime .ama bu hafta başından beri iyi değildim hiiiç halim yoktu pazartesi salı yattım battaniyenin altında canım hiçbirşey yapmak istemedi çok halsizdim ama bugün de fazla kaçırdım.benim aşağısı yine dikenli toplarla bombalanıyor hadi bakalım hayırlısı .toprak efendide bi hareket bi hareket sormayın beni çok yoruyor kerata :) eeeee siz nasılsınız bakalım nasıl gidiyor hamişlik :)
slm kızlar biz geldik ama baktık bizi arayıp soran yok hiçbu kadıncaz nerelerde dememişiniz hiç küstüm bende size işte neyse geçmişi okudum ordan aklımda kalanlarla başlayam bakalım zırsızdelicim senin ev meselene çok sevindimm canım allah sağlıkla huzurla oturmayı nasıp etsin inşallah kız bak bide adamı beğenmezsin gidip sana ev almış ne güzel hayalotcum bacım benide kimse arayıp sormuyo vallaha bizi unutmuş bunlarr nasılsın iyisin inşallah bebiş nasıl bittimi ev işlerin bitirde gel artıkk hbaksoycum dikenli topa çok güldüm vallaha söle o oğluşuna daha erken nere geliyor beklesin biraz daha sonra geliverir fırlama canım korkma doğum yaklaştıkça böle seyler olması normal bebişine bişicikler olmaz korkma hem o artık koca delikanlı annesi bakar başının çaresine yamişim iyiki almışın bu anakucagını canım yoksa yüzünü gören cennetlik vallaha hem oğluşunda sevmiş sende biraz rahat edersin o onunla oyalanırken senin aldığın emziği doktor tavsiye etmişti bize bebeğin damağına zarar vermez demişti çok güzel bi emzik doğru seçim yapmışın ama benim kızım tüm emziklerde olduğu gibi bunuda emmedi maalesef seracım küçük bi kızı mutlu ettin allahta seni mutlu etsin inşallah senin 3 kocayada çokk güldüm vallaha cimcimeye baksen senin kocanın yüreğini hoplatmış o da ciddi ciddi dinlemiş kimden bahsediyo diye :26::26:
ellerine sağlık canım allah kabul etsin inşallah ya geldimiki aşure günü ben bütün malzemelri aldım ama daha yapmadım vallah bizede yollasan hiç fena olmaz bi kaç tabak yani canım eger çok halsızsen doktoruna görünseydin yada arasaydın telefonla bizde kızımla oturuyoruz babamız iş için istanbula gittihafta sonu gelecek canımız sıkkın arkadaşım vardı yeni gitti oda kızımda dün oğluşuma aldığım cicilerle perişan diyoki anne bunlar bana küçük çokk neden büyük almadın ben bunları nasıl giycem diyo hemde bunlar pembe değil diyo benim oğluşumda çok hareketli iki gündür sağ tarafımdan sürekli tekmeliyo beni artık ne istiyorsa hala anlayamadık:44::44:
amin canım amin inşallah kabul olur .vallaha gel kız beraber yiyelim bisürü dağıttım ikişer tabak alan bile oldu ama hala var evde bereketli anam bu tatlı :) yorgunluk pazartesi salı fenaydı tatlım valla ben hiç doktorumu aramadım bir şey sormak danışmak için hep muayene zamanını bekledim onda da yarım yamalak aklıma ne gelirse sordum yani çok şükür şikayetim fazla olmadı bu aya kadar.yorgunluk olur herhalde normal artık birde dün belim çok ağrıdı kocişe dedim gel bana azıcık masaj yap inan 1 dk bile dolmadan sIkıldı :) yetermi diyo bana canım ya.ya tatlım senin kıza bebişi sevdirmeye çalış usg resimlerini filan göster o şimdi karnımda seni izliyor seni duyuyor abla diyecek sana filan desen e tabi sen zaten bunları yapıyorsundur da ne bileyim aklıma gelenler bunlar.allah kolaylık versin tatlım ya zor ben valla şahsen benden sonra ikiz kardeşleri olmuş biri olarak daha fenalarını yapmışım.2 yaş var aramızda kardeşimle ama o aklımla bile çiş eğitimi almama rağmen masanın altına filan yapmışım gelsin benimde altımı temizlesin diye .sonra birde ben anne dememişim bebeklerin annesi demişim anneme :)
amanınnnnnnnnnnnnnn canım sende az değilmişsin
hoş geldin canım bende sık giremiyorum bugün evi temizledim falan şimdi kızımdan vakit buldumda girdim senin herif haklı vallaha adam ev almış sen altında hala bişeyler arıyonn demekki beklemiyordun böle bişeyii ee kırk yılda birde böle bişey yapınca şok oldun heralde kocişim istanbula gitti iş için yarın gece dönecek inşallah kv ile konuşmadım o günden sonrada ne oldu beni aramışsın bile demedi suçunu biliyo kocişim şimdilik iyi bana karşı kv yi buraya çağırdım yemek bahanesiyle görümcemle haber yolladım ama ses çıkmadı normalde koşa koşa gelirdibacım merak etmesine ediyorum herkesi ama bende sık sık giremiyorum
tek tek nerelerdesiniz diye sormak yerine sitem atıyorum, ohhh misss
arada gelin yaaa, ben artık günde bir sefer de olsa girmeye çalışıyorum
canım ev konusunda ne diyeceğimi hiç bilemedim bende
çoooooooook şaşırdım doğrusu, dedim doğru söyle hamileyken beni aldattın da bu sus payım mı yoksa
diyo ki bu kadın milletine de ne yapsan yaranamazsın
bişey almazsın, suçlu olursun
bişey alırsın, altında bişey ararlar diyo
sen naptın bakalım, nasıl gidiyo hayat
özellikle kocişin nasıl, aranız nasıl, kaynananla konuşabildin mi?
vallaha onu bende bilmiyom ki tatlım bazen seviyo kardeşim olacak falan diyo ben ona bakıcam oda bana abla diyecek diyo bazen karnımı öpüyo kardeşş ne yapıyorsunnn diye sesleniyo kardeşine bazende bebek gelmesin onu istemiyorum ben diye ağlıyo belki doğunca sever diyoruz bizde bir ümitt geçen gün kardeşin sana aldı bu oyuncağı dedim götürüp o oyuncağı balkonda aşağıya atmışşahh ahh lalem bu kız nasıl kabullenecek acaba kardeşi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?