Kızlar oğluş ve ben iyiyiz...sadece uykusuz geceler..bebiş biraz erken doğdu ama dış dünyaya hemen uyum sağladı. erken haftalı olduğu için sürekli uyuyor uyanıyor mama istiyor..doğum kilomuza dün geri döndük çok şükür..şimdi mama anne sütü emzirme üçlüsü bize yardım ediyor..
sıkıntılı günlerin geçmesini çok dilemiştim..boğazımla ilgili sorunlar hala ne yazık ki devam ediyor ama bunun da geçmesini en kısa zamanda diliyorum..
bu arada doğum giderken 72-73 kilo idim bugün tartıda 63 rakamını gördüm..bu kadar çabuk kilo vermek nasıl bir şey bilemiyorum ama sanırım normal doğumdan..
kızlar bir de acılı nıormal doğum yapınca zavallı analarımızın ve annanelerimizin ne çektiğini de çok iyi anladım inanın...az kalsın kalp sektesinden ölüyordum ama nedense üniversite asla epidural yapmadı yasa gereği..6 saatte suyum geldikten sonra suni sancı ile doğum yaptırdılar.
yamisy sormuş baıcım nasıl yaptın dye..inan yamisy yavrucum ben bile bilemiyorum nasıl yaptım..epidural kısmı için çok yalvardım ama bana acımadılar..sonra ne mi oldıu..yüksek doz sancı alınca vücut kendi kendine ıkınmaya ve bebeği her acı ve sancı geldiğinde ittirmeye başladı..sonra doğum odasının yanında yattığım yatakta çatı muayenesinde senşn işin bitmiş doğum odasına alıyoruz seni kafa gelmiş dediler...ben bacak aramda vajina ağzına kafa yakın doğuma giriverdimkabus gibi mi rüya gibi mi bilemiyorum ama kurtulduğumuza çok seviniyorum inanın ana oğul...
biliyorsunuz ben doğuma çok hazırlanamadım kıyafet ya da eşya alamadım diye çok yazılar yazıp paylaşmıştım burada sizlerle...inanın her şeyi 34. haftada bir günde internetten yaptık eşimle..yatağını da kıyafetletini, biberonlarını, sterilezatörlerini, bebek arabasını bir günde yapıverdik netten..hiç üzülmeyin..yalnız, ne olur olmaz diye 50 bedenlik alttan çıt çıttlı kollu yekpare zıbınlar alın..bizimkisi 2800 doğunca teyzeleri çok işimizi gördü o kıyafetler..bir de daha sonra netten reflü yastığı aldık..şimdi onda yatıyor sadece...
nereden nereye de mi kızlar..mincikti karınlar ..neler neler yazıdk paylaştık..en çocğunu da korkular oluşturdu...anne olmak kolay değilmiş...
Kızlar oğluş ve ben iyiyiz...sadece uykusuz geceler..bebiş biraz erken doğdu ama dış dünyaya hemen uyum sağladı. erken haftalı olduğu için sürekli uyuyor uyanıyor mama istiyor..doğum kilomuza dün geri döndük çok şükür..şimdi mama anne sütü emzirme üçlüsü bize yardım ediyor..
sıkıntılı günlerin geçmesini çok dilemiştim..boğazımla ilgili sorunlar hala ne yazık ki devam ediyor ama bunun da geçmesini en kısa zamanda diliyorum..
bu arada doğum giderken 72-73 kilo idim bugün tartıda 63 rakamını gördüm..bu kadar çabuk kilo vermek nasıl bir şey bilemiyorum ama sanırım normal doğumdan..
kızlar bir de acılı nıormal doğum yapınca zavallı analarımızın ve annanelerimizin ne çektiğini de çok iyi anladım inanın...az kalsın kalp sektesinden ölüyordum ama nedense üniversite asla epidural yapmadı yasa gereği..6 saatte suyum geldikten sonra suni sancı ile doğum yaptırdılar.
yamisy sormuş baıcım nasıl yaptın dye..inan yamisy yavrucum ben bile bilemiyorum nasıl yaptım..epidural kısmı için çok yalvardım ama bana acımadılar..sonra ne mi oldıu..yüksek doz sancı alınca vücut kendi kendine ıkınmaya ve bebeği her acı ve sancı geldiğinde ittirmeye başladı..sonra doğum odasının yanında yattığım yatakta çatı muayenesinde senşn işin bitmiş doğum odasına alıyoruz seni kafa gelmiş dediler...ben bacak aramda vajina ağzına kafa yakın doğuma giriverdimkabus gibi mi rüya gibi mi bilemiyorum ama kurtulduğumuza çok seviniyorum inanın ana oğul...
biliyorsunuz ben doğuma çok hazırlanamadım kıyafet ya da eşya alamadım diye çok yazılar yazıp paylaşmıştım burada sizlerle...inanın her şeyi 34. haftada bir günde internetten yaptık eşimle..yatağını da kıyafetletini, biberonlarını, sterilezatörlerini, bebek arabasını bir günde yapıverdik netten..hiç üzülmeyin..yalnız, ne olur olmaz diye 50 bedenlik alttan çıt çıttlı kollu yekpare zıbınlar alın..bizimkisi 2800 doğunca teyzeleri çok işimizi gördü o kıyafetler..bir de daha sonra netten reflü yastığı aldık..şimdi onda yatıyor sadece...
nereden nereye de mi kızlar..mincikti karınlar ..neler neler yazıdk paylaştık..en çocğunu da korkular oluşturdu...anne olmak kolay değilmiş...
boşver canım ya adam karşısında herseye peki siz haklısınız diyen birini istyo ama seni kabullenemiyor o yüzden ah canım ahh keşke öle bi imkanımız olsa varya bu geceden giderim başka şehire ama maalesef eşimin ofisi falan burada öle bi imkanımız yok maalesef
canım bi tane göbek bağlarından yapışık yalakası var zaten
öğretmenlerden de haber götürüyo üstelik
ahh canım yaaa keşke başka il şansınız olsaydı
yok canım maalesef başka il şansımız onun içinde duruyoruz böle yerimizdee
canım bi tane rastladım onun da fotolarını hiç beğenmedim
bende hemen alıyım demiyorum canım
biliyosun benim bişeyi alıyım demem 4 ay sonra alacağım anlamına geldiği için
bebişin 40 ı da çıkar o zamana kesin
ahhhh canim bende sadece bana has gicik gorumceler sanirdim (kucuk gorumcem iyi ama buyukden korkusuna benimle samimi olamiyor bunu cok iyi hissediyorum buyuk turkiyeye gitti hergun cagirdi gel kahvaltiya cocuklari al gel ben gitmesem kendi geldi ne zaman mugzur geldi oda kesti atti irtibati kesinlikle ablasindan korkuyor) demek sendede var ayni modellerdenderler demezlermi onunlarin meslegi zaten gelinlere laf sokusturma bosver canim keyfine bak borcu bitince soyle daha iyi hem bakarsin onlar her yaz yerlesmeye baslarlar falan benim gorumceler boyle birsey alsalar dusun tek bir lambanin bile havasini 2 saat atarlar inan bizimde gelinimiz var tek kelime etmem ama gelinimizde cok tatli heee karsiligini veriyor ablam dedimi tutmayin serayi ne gaza geliyorum heeee zirsizim kampus guzelde ici kokulu kizzzzz dun gecikdi oh gelmiyecek dedim bir ruzgarla karisik koku geldi vallahi geliyor dedim aninda sinifdan iceri girdi herkese merhaba dedi bakdim sandelyeyi alan kaciyor ahhhh garip sera insan yadirgiyor demesinler cok ileri goruslu desinler diye oturdum tam 4 saat cekdim o kokuyu
canım o fotoğraf işi benim canımı düğünde nasıl yakmıştı anlatamam
kına da herşey süperdi, benim fotocumda çektirmiştik
hem uygundu hem de harikaydı çekimler
ama düğünde video ve fotolar için 1500 lira ödedik, fotolar desen afedersin yamuk yumuk
öyle çok ağladım ki o fotolara, almak da zorunda kaldık öyle anlaşılmış düğün öncesi diye
kayınbabam anlaşmış , ben parayı öderken adamı yırtacaktım az daha
bidaha çekinirsiniz kızım ne dert ediyosun diyo
tekrardan düğün yapacaz sanki, off yaaa
gelinliğimle foto çekilecektim yeniden ama bebiş olunca sığamadım
oohh hamarat hatun eline sağlık yorma kendini dedikçe böyle dolaş sen daha dolaş aferinkızlaaaaaar ben bugün neler yaptım neleeer maşallahım var yani tü tü bana .ay söylesemmi söylemesem mi acaba canınız çekmesinde muharrem ayında bişey yapılır yenir hani hayrına :) aha ondan yaptım hayatımda ilk defa ve süperrr oldu kızlar .sonra o pişti kaselere koydum üzerlerini bir güzel bol bol süsledim bütün apartmana dağıttım iki kase aalan bile oldu :) ama kapıyı açıp beni elimde kaselerle gören aaaaa sen bu halinle birde bunu mu yaptın bide kendin dağıtıyorsun maşallah dedi :) inşallah beğenirler.sonra eve geldim yemeğimi koydum ocağa etrafı topladım mutfağı yani .çamaşır attım makinaya evin içini topladım falan drkeeeen bu saat oldu ben yeni oturdum yerime .ama bu hafta başından beri iyi değildim hiiiç halim yoktu pazartesi salı yattım battaniyenin altında canım hiçbirşey yapmak istemedi çok halsizdim ama bugün de fazla kaçırdım.benim aşağısı yine dikenli toplarla bombalanıyor hadi bakalım hayırlısı .toprak efendide bi hareket bi hareket sormayın beni çok yoruyor kerata :) eeeee siz nasılsınız bakalım nasıl gidiyor hamişlik :)
slm kızlar biz geldik ama baktık bizi arayıp soran yok hiçbu kadıncaz nerelerde dememişiniz hiç küstüm bende size işte neyse geçmişi okudum ordan aklımda kalanlarla başlayam bakalım zırsızdelicim senin ev meselene çok sevindimm canım allah sağlıkla huzurla oturmayı nasıp etsin inşallah kız bak bide adamı beğenmezsin gidip sana ev almış ne güzel hayalotcum bacım benide kimse arayıp sormuyo vallaha bizi unutmuş bunlarr nasılsın iyisin inşallah bebiş nasıl bittimi ev işlerin bitirde gel artıkk hbaksoycum dikenli topa çok güldüm vallaha söle o oğluşuna daha erken nere geliyor beklesin biraz daha sonra geliverir fırlama canım korkma doğum yaklaştıkça böle seyler olması normal bebişine bişicikler olmaz korkma hem o artık koca delikanlı annesi bakar başının çaresine yamişim iyiki almışın bu anakucagını canım yoksa yüzünü gören cennetlik vallaha hem oğluşunda sevmiş sende biraz rahat edersin o onunla oyalanırken senin aldığın emziği doktor tavsiye etmişti bize bebeğin damağına zarar vermez demişti çok güzel bi emzik doğru seçim yapmışın ama benim kızım tüm emziklerde olduğu gibi bunuda emmedi maalesef seracım küçük bi kızı mutlu ettin allahta seni mutlu etsin inşallah senin 3 kocayada çokk güldüm vallaha cimcimeye baksen senin kocanın yüreğini hoplatmış o da ciddi ciddi dinlemiş kimden bahsediyo diye :26::26:
amin canım amin inşallah kabul olur .vallaha gel kız beraber yiyelim bisürü dağıttım ikişer tabak alan bile oldu ama hala var evde bereketli anam bu tatlı :) yorgunluk pazartesi salı fenaydı tatlım valla ben hiç doktorumu aramadım bir şey sormak danışmak için hep muayene zamanını bekledim onda da yarım yamalak aklıma ne gelirse sordum yani çok şükür şikayetim fazla olmadı bu aya kadar.yorgunluk olur herhalde normal artık birde dün belim çok ağrıdı kocişe dedim gel bana azıcık masaj yap inan 1 dk bile dolmadan sIkıldı :) yetermi diyo bana canım ya.ya tatlım senin kıza bebişi sevdirmeye çalış usg resimlerini filan göster o şimdi karnımda seni izliyor seni duyuyor abla diyecek sana filan desen e tabi sen zaten bunları yapıyorsundur da ne bileyim aklıma gelenler bunlar.allah kolaylık versin tatlım ya zor ben valla şahsen benden sonra ikiz kardeşleri olmuş biri olarak daha fenalarını yapmışım.2 yaş var aramızda kardeşimle ama o aklımla bile çiş eğitimi almama rağmen masanın altına filan yapmışım gelsin benimde altımı temizlesin diye .sonra birde ben anne dememişim bebeklerin annesi demişim anneme :)
iyi demişsin tatlım. hamile falan hiç umursamıyolar yaa gelin ya tamam işte. insan değil o robot sağlığı bozulamaz hep iyi olmalı, hr işi yapmalı.. sanki robot almışlar töbe töbeeee...canım benimkiler de gık demezler sağolsunlar
biri var ama sık sık laf sokmaya kalkıyo işte
kaynanası bile bana laf söylüyo manyak mıdır nedir
yazın ben hamileyken kaynanam ocakta bişeyler yapıyodu herkes yiyordu
yemek işini duyunca kaynanasıyla kayınbabası da yemeye geldiler
bana diyo ki sen yapsan da kaynanana yedirsen yaaa ne diye sen yiyosun
gece acillerde serum yemişim, kanamam var, düşük tehlikem var, hiçbişey olmasa hamileyim sonuçta sen ne diye böyle şeyler söylüyosun dimi
sırf sinirliyim ablamın kaynanası susayım dedim
2. kez aynı şeyi yineledi gene s-cevap vermedim
bak bak duymamazlıktan geliyo diyo birde
tekrar dedi , bak benim gelinim 3 günlük evliyken yapardı bana yedirirdi dedi
kaynanam kızdı kadına , vakti gelince o da yapar şimdi ben yapıyorum memnunum da falan dedi
bende sus sus iyi sabrettim ama en son artık keşke azıcık insafınız olsaydı da 3 günlük gelini dünya kadar insanı doyurtmak zorunda bırakmasaydınız da
siz yapıverseydiniz gelininiz yeseydi dedim
daha da ağzımı açmadım zaten , araları bozulmasın diye
bacım merak etmesine ediyorum herkesi ama bende sık sık giremiyorum
tek tek nerelerdesiniz diye sormak yerine sitem atıyorum, ohhh misss
arada gelin yaaa, ben artık günde bir sefer de olsa girmeye çalışıyorum
canım ev konusunda ne diyeceğimi hiç bilemedim bende
çoooooooook şaşırdım doğrusu, dedim doğru söyle hamileyken beni aldattın da bu sus payım mı yoksa
diyo ki bu kadın milletine de ne yapsan yaranamazsın
bişey almazsın, suçlu olursun
bişey alırsın, altında bişey ararlar diyo
sen naptın bakalım, nasıl gidiyo hayat
özellikle kocişin nasıl, aranız nasıl, kaynananla konuşabildin mi?
bende normal doğurdum bende epidural aldım canım. belden iğneyi vururken kıpırdamaman lazım. yanlış yere gitmesin diye.. valla çok güzel oldu benimki. bi ara uyudum bileyaaa belden iğne olup da vücudunun yarısı kısmi felç olanları falan duydum ben
o günden beri korkuyorum açıkcası canım
belden uyuşturmada doktor da senin hareketlerinde çok önemliymiş
en az 5 kişiyle tanıştım 3-4 ay o iğne yüzünden fizik tedaviye gitmek zorunda kalan
benimde gözüm korktu açıkcası
keşke normal doğursam
amaaann boşver bacım sen keyfine bak... hani varya "sen gülü nerene takarsan tak ben keyfime bakarım"kızlar benim moralim çok bozuk
gelin ama yaaaaaa, azıcık kafa dağıtayım
oooh iyi demişsin ağzına sağlık...bende uçmamak için zor tuttum kendimi
bana diyo ki üslup denilen bişey varmış hiç duydunuz mu
bende dedim duydum ama sizden değil
hep üslupsuz olduğunuz için dediklerinizin yarısını dinlemiyorum artık
kusura bakmayın ama hata yapınca bunu uyarmak zorundayız
kendimizi ateşe atamayız amirsiniz diye
tabi biraz bilgili olsaydınız bu konularda fena olmazdı ama neyse dedim
adam hiçbişey bilmiyo ama seni küçümsüyo sürekli
yardımlaşarak öğrenebileceği şeylere bile burnu havada davranıp size mi sorcam havasında
valla kocanı anasından bi şekilde koparman lazım
acaba şehir mi değiştirseniz
ilk mesajda canım.. ama güzel olmadı tablo da ben beceremedim. oraya bi şekil yapcem ama ne yapcem bilmiyombebeklerin listesini yamişim nereye ekledin yaaa göremiyorum ben
bende bi sorun mu var acaba
ahh canım hoşgeldinn...Kızlar oğluş ve ben iyiyiz...sadece uykusuz geceler..bebiş biraz erken doğdu ama dış dünyaya hemen uyum sağladı. erken haftalı olduğu için sürekli uyuyor uyanıyor mama istiyor..doğum kilomuza dün geri döndük çok şükür..şimdi mama anne sütü emzirme üçlüsü bize yardım ediyor..
evet haklısın canımm
3 kocalı seeeraaa 3 kocalı seeeraaaahay allah iyilğinizi versin emi çok bilmiş bu kız yaaa çok şeker dili var maşalllah
bnde gelinliğimi bidaha giyecektim yıdönümümüzde ama sığmam heralde artık.. o 34 bedendi ben şimdi esksinden 10 kilo fazlayım... belden sğamam gibi geliyo
oohh hamarat hatun eline sağlık yorma kendini dedikçe böyle dolaş sen daha dolaş aferin
valla bende kaç gündür giremedim. oğluşun perşembe günü kontrolü vardı. aşı oldu 3 tane... başka bi dr gittik. amaaaann lanet olsun ne biçim dr o yaa... kibrinden geçilmiyo vallaa... neyse aşıları ateş yaptı biraz da onla uğraştım.. şimdi iyi bakalım... sen nasılsın canım ...
ayyy ne fenasın kıııııızzzz
iyi demişsin tatlım. hamile falan hiç umursamıyolar yaa gelin ya tamam işte. insan değil o robot sağlığı bozulamaz hep iyi olmalı, hr işi yapmalı.. sanki robot almışlar töbe töbeeee...
hey yarebbimmm o nerden geldi aklına bacım tübe tübeee
bende normal doğurdum bende epidural aldım canım. belden iğneyi vururken kıpırdamaman lazım. yanlış yere gitmesin diye.. valla çok güzel oldu benimki. bi ara uyudum biledoğururkende dr önümde çayını içiyo biz eşim ebeler ben dr um gırgır şamata muhabbet... arada da ıkın diyo çok keyifli geçti benimki valla.. bidahakinide aynı yerde aynı şekilde ypmak istiyorum...
önemli olan dr... ve doğru yapması. bide senin hareket etmemen...
amaaann boşver bacım sen keyfine bak... hani varya "sen gülü nerene takarsan tak ben keyfime bakarım"aynen onu yap
oooh iyi demişsin ağzına sağlık...
ilk mesajda canım.. ama güzel olmadı tablo da ben beceremedim. oraya bi şekil yapcem ama ne yapcem bilmiyomdüşünüyom
ahh canım hoşgeldinn...
boğazın da bian önce normale döner inşallah canım.... dr a göründünmü...
heheee bende dr un gelmesini beklerken alttan gelen bişe hissettim. ebeye dedim geliyo galibaa ebe eğildi bi baktı bakmasıyla bacaklarımı birleştirip hemen havaya kaldırdı başı çıkıyomuş
evet 50 beden çok işe yarıyo valla ilk zamanlar.. ben üstünede tulum giydiriyodum oooh mis.. yok üstü toplandı yok düzelt derdi yok. ben hala tulum giydiriyorum valla çok rahat.. reflü yastığı bizde kullanıyoruz.. 10 günlükten beri. hala onda yatıyo. artık sığmıyo ama normal yatağına yatırıcam artık mecburen..
evin ne durumda tatlım? gelen giden sığabildinizmi???
biz doktordan geldikkkkkkkkkkkkkkkkkk
size bazı haberlerimiz vaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaar
gelin de azıcık dedikodu yapalım ayol
amanınnnnnnnnnnnnnn benim dedikodudaşlarım gelmişşşşşşşşşşşşşşşşş
oyyy yavrum benim yaaaa gelmiş yazmış yazmış gitmiş anlatsana arkidişim gelen okurdu bak şimdi sen yoksun ben meraktan ölürüm burda ne dedi doktor haberler nedir töbe töbeee napacam ben şimdi heee napacam :)
eeee bebiş nasıl bebiş
ooo kilosu süper tatlım benimki 34. haftada daha 2 kiloydu zayıf benimkiazıcık meraklanın diye yazmadım tatlım ne akıllıyım dimi
gittim canım öncelikle iyi haberden bahsedeyim 12 ekimden bu yana hiç kilo almamışımmmmmmm
doktorcum ve kocişim saygıyla eğildiler önümde
dedim ben boğazımı tutuyorum artık
doktorda ne dese beğenirsin demekki eskiden belediye çöplüğü gibi ne bulsan atıyodun
heeee valla aynen öyleydim dedim, soktor hasta mahremiyeti sonuçta
neyse şeker sonucuma baktı çok iyi dedi
sonra bebeğe baktı hala suyu normalden fazlaymış ama oran olarak geçen seferkinden azmış
bu da olumlu dedi
bebişim tam 42 cm ve 2200 gram olmuş
doktor dedi ki 34-35 hafta arasında bebeğin ilerlemesi
ama korkulacak bişey yokmuş, bebek sadece kilolu olsa sorun olur ama herşeyi ilerde dedi
boyu normalden uzun, dilosu fazla, kafası büyük, bacak kemikleri bile uzun dedi
gebeliğimin başından beri ilerde olduğunu söyleyince beni de rahatlatan şey o dedi
çünkü aniden kilosu artsa ya da ileriye geçse sağlıksal sorun olurmuş
ama baştan beri ilerde olması genetikmiş
kasılmalarımı söyledim hamilelerde 34-35. haftada bekleriz kasılmaları ama senin bebek o haftada
başlaması normal dedi
günde 10 seferi geçmediği sürece sıkıntı yok
geçerse mutlaka doktora git dedi
bebeğimi uzun uzun gösterdi bugün
öncelikle yüzüne baktık
yanakları tombul tombul tam sıktırmalık, olsa da ısırsam diyeceğin türden
ağzını bi açtı bi kapadı
aaaaaaaaaaaaaa dedim ağzına bakınnnnnnnnn
doktorcum emme refleksi gelişmiş, emme hareketi yapıyo dedi
ben saçlarını gördüm sonra aaaaaaaaaaaaa saçları varrrrrrrrrrrrrr demişim
şekerim 27. haftadan sonra çıkıyo saçları, sıklığını bilemeyiz ama onlar saç dedi
dikenli tel misali , çok komik
doktor diyo ki anası gibi süsüne düşkün olacak delikanlı
nerden çıktı dedim
baksana daha anasının karnında dikmiş saçları
ooo kilosu süper tatlım benimki 34. haftada daha 2 kiloydu zayıf benimkimaşallah yavruna amaaaa en büyük maşallah sana tatlım büyük başarı son haftalarda kilo almamak doğrusu :) doktoruna çok güldüm hee kadına bak yaa belediye çöplüğü kızım seninki değil o olsa olsa benim kv nin midesidir belediye çöplüğü hemde istanbulun bğtün belediyeleriin çöplüğü töbeeeeeeee :)
yaaa insan onu görünce herşeyi unutuyor dimi canım.ben doktora soracaklarımıbile unutuyorum inan toprağı görünce çıkıp geliyorum oradan beişey sormadan ama yolda aklıma geliyor sormadıkalrım :) ay yavrum benimyaa demek diken gibi saçlar ve artist hee.senin doktor çok fena he :)
doktorum dedi ki bu bebeğin 3800-4000 altında doğmasını beklemiyorum ben
böylesi daha iyi senin için emin ol dedi
sen kilo alma o alsın, bu beslenme şekline devam et
yürümeyi ihmal etme dedi
ben okula devam edeyim mi dedim, strese giriyorum o da kasılıyo deyince
doktor diyo ki stres bebeğin gelişimine yardım eden hormon salgılatıyo, stressiz hayat mı olur
hem evde kalsan strese sokarsın kendini ve habire yersin dedi
erken doğum riski var mı dedi eşim
yok şimdilik öyle gözükmüyo
hislerim ve gördüklerim beni yanıltmazsa, anası da uslu durursa zamanını bekler doğmak için dedi
çooooooooooook sevindim
peki çıkarabilir miyim o kadar büyük çocuğu dedim
çatına bakınca anlarız dedi
çatın müsade ederse 5 kilo bile doğurursun dedi
ben doğurttum ama senin çatının müsait olması şart dedi
uça uça döndüm sanki yaaa
çok şükür, Rabbim yardımcım oldu
çok korkuyordum bebeğime bişey olacak diye
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?