bu arada kızlar bu mutluluğuma gölge düşecek bişey var
eşim çok ama çok hasta
hastanede doktor korkusundan muayene olmadı
çıktık ateşi yükselmeye, kusmaya ve baygın baygın bakmaya başladı
hamileyim diye bana araba kullandırtmıyo
ama kendisi de öyle kötüydü ki kendinden geçmişti resmen, kımıldayamıyo sürekli kusuyo ve hastaneye de gitmem diye tutturdu
adam da öyle bi doktor inadı varki doktor kapısından geri döndü ben muayene olmam diye
bi kere çocukken doktorlar sorununu anlayamamış 3 ay hastanede yatırıp delik deşik etmişler o zaman tövbe etmiş gitmem onlara bidaha kendim için diye
gitmiyo da cidden, geriliyo herif
neyse bi gayret yola çıktık ama 10 km gitmeden fenalaştı
dedim ya doktora gideriz zorla yatırırım o yatağa bağlatırım serumu
ya da ben kullanırım arabayı eve döneriz
diyo ki kazadan sonra sen araba kullanamazsın korkarsın
normalken bile geriliyodun şimdi tehlikeli gebelikte buna izin veremem kullanırım falan dedi
ikna ettim yarısını ben kullandım ama hayvan şoförler yüzünden yattığı yerden kalktı diğer yarısında o getirdi eve
girdik eve attı kendini yatağa ben üstümü değiştirdim gittim yanına
bi baktım yanıyo cayır cayır
ateşini ölçtüm 39 çıktı, ne yaptıysam kaldırıp gitmeye ikna edemedim
düzelirim diyip durdu
soydum sirkeli suyla ovdum vücudunu, tir tir titriyo bi yandan da bağırıyo anneeeeeee bu gelin öldürecek beni gel kurtarrrrrrrrr
gazete kağıdına kolonya döküp sırtına sokarım dedim sustu
zorla yedirdim iki lokma bişey , sonra da aferin verdim (zira aferin vermidon ya da gripin kullanır)
şimdi uyuyo ama ateşini düşürene kadar ne dediysem yaptı doktora gitmemek için
ılık duş aldırdım , başına mendili ıslatıp koydum
diyo ki oğluuuuuuuuuuum çıkıp ordan da anne babama ne diye eziyet ediyosun desene
az önce uyandı bana sersem sersem diyo ki sırf bunun için bile evlenilirmiş
ne için dedim , hastayken seni senden çok düşünen birinin olup sana eziyet gelse de kendi acı çekse de senin sağlığını düşünen biri var daha güzel ne olabilir ki dedi
cümlenin sonunda uyuyakaldı ama yavrum benim
10 yıldır ilk kez yatağa düşecek şekilde hastalanmış düşünün yani
ben hiç kıyamıyorum yaaa , gözleri kan çanağı, sanki ağlıyomuş gibi akıyo gözleri durmadan
başka ne yapılır bilemedim ki
nane limonu bile bi kaç yudum zor içti , kusacam diye
evet canım evde olma sen yersin emin ol.ben hamilelikten önce nasıl yediysem öyle yedim yani hep soruyorlar aşermedinmi falan diye ama olmadı nebileyim ben çok aşırı kilo alırım zannediyorudm ama olmadı gecen haftaya göre 5 kiloydu aldığım kilo işte .toprağa almışım ben kilolarımı yani teyzesi :) ama tatlım aslında ayrılsan iznede azıcıkta sen evin tadını çıkarsan bizim gibi salsan bacakları dinlensen bebeğinin bunada ihtiyacı var bence.acaba çatın müsaitmi tatlım inşallah müsaittir .maşallah kilosu çok güzel toraman olacak yavrun kızzzbenimki en fazla 3 kilo doğarmış teyzesi yazık demi :) ama eğer normal olursa doğumum kolay olur diye umuyorum zaten toprak bi çıksında kilo alır :) ay ne bileyim öyle avunuyorum :) maşallah maşallah yavruna ve sana çooook sevindim tatlım iyi olmanıza.benimde pazartesi kontrolüm var artık haftada bir gidicez kontrollere yaklaştı doğummmmmmm tırsıyorum yav morişide okudum iyice korktum he :)
varya 35. haftamın son günlerindeyim evden 12 gibi bi çıktım akşam saat 5 gibi sanırım tamda hatırlamıyorum eve girdim yürüdük yürüdük taksiye de binmedik vapurla geçtik :) ay dedim ben ne yapıyorum millet anasını kv sini toplamış başına hizmet ettiriyor tabii sizin için demedim başkaları için :) kociş yine tekrarladı o eski lafını maşallah karıcım at gibisin :) ama birara çocuğun başı sanki çıkıverecekti aşağıdan bi acıdı bi acıdı sorma .
geçmiş olsun tatlım çok üzüldüm.benim kocişte hastalanınca fena olur aman diyorum bu haliml eben hasta olayımda sen olma.ama sen yapılacakların hepsini yapmışsın oda uygulamış yazık :) geçmiş olsun tekrar .
sabaha birşeyi kalmaz korkma sen .ya morişciğim zor doğum yapmış çok üzüldüm ama öyle yada böyle kurtuldu.allah bir avazda tez zamanda kurtarsın diye boşuna demiyorlar dimi canım.ama çok şükğr bebişi küvezde kalmadı evine geldi hemen .darısı bizim başımız ainşallah.ya ben hep okuduklarımdan duyduklarımdan şaşırıyorum odada beklerken bebeğin başı göründü filan diyorlar hemşireler nebileyim ne kötü korkutucu .cesaretliyimdir aslında ama garip işte .yalnız yamisy nin bir doğum hikayesi var doktor cayını içiyormuş gırgır şamata filan eşiyle içerde doğruvermiş ohhh valla morişin hikayeden sonra okudum onu çok güldüm he .bir ne diyooo öbürü ne anlatıyo bakalım bizimki ne olacak yakında bende yazarım buradan kızzlaaaaar benimki fırlayıverdi :)
bacım ne yaptın sen o kadar yaaa
nerelere gittin hayırdır?
valla bugün en sonunda kocişim dedi ki annemlerden birini çağıralım
gelsinler azıcık yemek temizlik falan yapsınlar
sen artık yapmamalısın zaten okulda da yoruluyosun
eee benim de halim ortada yapabileceğimi, yardımım olacağını hiç sanmıyorum dedi
ne yapsam ki bilemedim, çağırsam mı acaba birini
merhaba kızlar nasılsınız bakem zırsızdelicim doktora gitmişin çok sevindim bebişinin iyi olmasına canım inşallah sağlıklı bişekildede alırsın oğluşunu kucağına bu arada kocişinede geçmiş olsun üzüldüm bak şimdi o kadar doktora git sen muayene olma benim kocişte öel çok zor durumda kalmadıkça gitmez doktora h baksoyum sen nasılsın kuzum bebiş nasıl iyisiniz inşallah bu arada sen nere gittin bacım o kadar yürüdün yazık bebişine ya çok yorma kendini
benim annemin anlatışını yazmıştım okudun mu bilmiyorum
korkman normal ama herkesin doğumu bir olmuyo
annem daha 7-8 aylık olmasına rağmen doğacak sanki bu çocuk demiş hemşireye
hemşire inanmamış çok erken diye
annem ahada inanmıyosan bak geliyo demiş
hemşire alttan bi baktı, ben o an ıkınmışım, hemşirenin bi refleskle seni tutması bir oldu dedi
öyle olmasa yere düşecekmişim sanırsam
bugün anlattı ayrıntıları anam
senin gibi canı çıkık olmasın, dışarda hemşireyle muhabbetimizi duydun da ne konuşuyo bunlar diye sırf merakından çıktın sen kesin diyo bana
doğru da olabilir canım, çünkü hiç tanımadığım insanların bile yaptığı dedikoduyu dinleyesim gelir
herşeyi öğrenmek isterim, bu da en sevmediğim özelliğim
bizlerde rahat oluruz umarım doğururken
mesela kız kardeşimde de 3 gün komada yatmış annem
ayağını uzatmış alttan kardeşim, doktor hala inat ediyomuş normal doğum diye
onca kanaması olmuş , kalp atışı düşmüş annemin öylelikle sezeryana almış kalpsiz
3 gün boyunca yoğun bakımda kalmış sürekli kan vermişler
annem kronik kansız zaten, en fazla 6 olurdu kanı, doğuma zorlarlarken de epey kanı gitmiş sanırsam
3 ayda toparlanamadı yazık kadın
o yüzden doktor cidden çok önemli
yavrum bebişin en son bi küveti kalmıştı onuda aldım kurtuldum ne zamandır alamamıştım içimiçimi yedi.birde zıbın gördüm baklava desenli filan ay dedim kocaman adam olacak benim oğlum bunu giyerse derken babası alıverdi :) birde emzirme yastığı aldım tatlım ya bebişi oturturum ilerde içine ne tatlı olur :) bence kendi annen gelsin eğer müsaitse yavrum.
canım sen 20 aralığa kadar nasıl çalışıcaksın anlamadım he allah kolaylık versin .evde birisi olursa çok iyi olur ama nebileyim zaten stresli işin bide yollarda perişan olma.bende ilk ergenliğimde bu memişcanlar çıkarken saklayacam diye az daha kambur olacaktım hadi ben bol giyerimde sen nasıl sakladın o duduşlarıcanım bende hiç aş ermedim
eskiden de çok yerdim , ama benim yediklerim yemek değil
tatlı mesela, bir yaş pastayı tek yiyebilirim
bir şişe vişne suyunu tek başıma bitirebilirim yaklaşık 2 saatte
ama artık yasak olan şeylerden biri de onlar olunca vücudum kilo alımını durdurdu
ilk 12 hafta hiç kilo almamıştım, kusmadığım halde 2 kilo vermiştim
ama sonra kanamadan dolayı az hareket ettim
hatta doktor hareket etmemi toptan yasakladı bile diyebilirim
o dönem file yaklaştım, düşün 12den 28. haftaya tam 17 kilo almışım
sonra fazla tatlı yemeyi falan bıraktım, fırsat buldukca yürüdüm o yüzden de kilo almadım
eskiden de çok hareket ederdim ve yediklerim kilo aldırmazdı
umarım bundan sonra da almam, ayda 1 kiloyu geçmemen lazım artık dedi bugün
senin durumun en güzeli bence canım
çocuğun kilo alması daha önemli, sen alma boşver
valla evde otursam bence de süper olacak ama kredi borçlarına paramız yetmiyo
ben en azından 20 Aralık'a kadar çalışırsam kocişe daha az yük düşecek
öğretmen maaşları ortada, bizim krediler de malumunuz
ne kadar istesem de mecburum açıkcası
tatlım inşallah çatılarımız normal dooğuma uygun olur
seninki çok kilo almazsa çıkarıverirsin pırt diye
valla zayıf değil canım, benim ki cidden toraman
bugün ultrasonda görünce dudaklar da kalın maşallah , oyy oyyy
anasına benziyo dudakları dedi doktor, benimkiler dalga konusu olurdu malum kalın dudaklı kadına benzetirlerdi dudaklarımı
sinir olurdum
erkeklere sorarlar lisede bu arkadaşın sınıfın en ne'si diye bana gelince en kalın dudaklısı, en öpülesi dudaklar ya da en seksi dudaklar derlerdi
utanırdım da , adamlardaki hormonlardan korkardım da
gel öpeyim derler diye korkuyodum, hiç ruj falan kullanamazdım özendiğim halde
sonra anladım ki hepsi anlık hormonlardanmış
anaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaam ne çok konuştum gereksiz gereksiz
bende de devreler yandı sanırsam
canım benimmmmm ohhh misler gibi herşeyini tamamlamışsın
bende bugün bebek deterjanı aldım, malum bu şehirde satılmıyor kendileri
çoooooook şey almışım dimi
senin toprak efendi de kocaman adam olur onları giyince
oyy oyy doğsada yesek keretaları
valla erkek kardeşim liseye, babam da işe gidiyo
birilerinin yemek yapması lazım onlara
kayınvalidem de çok iyi bakar o konuda sıkıntım yok ama kayınbabam yüksek tansiyon hastası
Allah korusun bişey falan olur annem yokken , vicdanen kaldıramam o yükü
canım benimmmmm ohhh misler gibi herşeyini tamamlamışsın
bende bugün bebek deterjanı aldım, malum bu şehirde satılmıyor kendileri
çoooooook şey almışım dimi
senin toprak efendi de kocaman adam olur onları giyince
oyy oyy doğsada yesek keretaları
valla erkek kardeşim liseye, babam da işe gidiyo
birilerinin yemek yapması lazım onlara
kayınvalidem de çok iyi bakar o konuda sıkıntım yok ama kayınbabam yüksek tansiyon hastası
Allah korusun bişey falan olur annem yokken , vicdanen kaldıramam o yükü
merhaba kızlar nasılsınız bakem zırsızdelicim doktora gitmişin çok sevindim bebişinin iyi olmasına canım inşallah sağlıklı bişekildede alırsın oğluşunu kucağına bu arada kocişinede geçmiş olsun üzüldüm bak şimdi o kadar doktora git sen muayene olma benim kocişte öel çok zor durumda kalmadıkça gitmez doktora h baksoyum sen nasılsın kuzum bebiş nasıl iyisiniz inşallah bu arada sen nere gittin bacım o kadar yürüdün yazık bebişine ya çok yorma kendini
saolasın bacımmmmmmmmmmm
inşallah sağlıklı bir şekilde alırız bebişlerimizi kucağımıza
sen nasılsın, eşim dönecek haftasonu diyordun
döndü mü?
anaaaa kız lale ben seni niye görmedim töbe töbeee. iyiyim yavrum iyiyim sağol yürüdüm işte kendi kendimede maşallah dedim durdum .bebişimin son alınacak birşeyi vardı onu da aldım kurtuldum zaten uzun zaman gidemem oralara birdaha iyi oldu gezdim geldim ohh :) sen nasıslın nasıl gidiyor anlat bakalım ama bende çıkmak zorundayım yarın gelince yazarım hepiciiini öptüm kendinize iyi bakınız lütfen ...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?