Stresli hamişlerin bebeği agresif olur :) gel stres at, bebişin sana kafa tutmasın :)

benim bütün doğurma hevesim kaçtı, içimde tutsam olmuyo mu yaaa

olmuyo canım olmuyo içinde tutmaya mı yaptın çocuğu

canım benimkide 1 haftadır çok sessiz ondan önce ki hafta iyiydi ondan da önceki hafta yine durgundu hiç hareket etmedi... şimdi yine hareketi çok çok az.. sanırım boyu uzadı gene füze çıkarcam ben bu gidişle yaw

bugece nöbete kalkmadım şükür bayılmışım gibi yatmışım.. bi tek 5 gibi wc ye kalktım sora geldim hemen geri uyumuşum hatta okadar uyumuşum ki kocişin alarmını mesaj zannedip geri yatıcaktım son anda alarm olabilceği aklıma geldide allahtan bide adamı işinden etcektik iyi mi

nerdeyse 13 haftanın hepsini düşük tehlikesiyle geçirdim
yaşamaz dediler her seferinde :S

ondan dır sana yürüme demesi canım korkma... daha çok olmamış geçeli... nüksetmesin diyedir merak etme... ben 24-25 haftalarımda anca ayaklanmıştım... o da 1-2 haftalığına kum dökene kadar

benimkine de yaşamaz dediler... anacım hattta yarım keseyle duruyoz diyom daha ne diyim bea herşeyin başı moral kızlar ben bunu gördüm valla... moralinizi iyi tutun sinir stres yapmayın yeter ne kadar yapabilecekseniz

arkadaşlar mmaşallah dün ben çıktıktan sonra yazmışsınızda yazmışsınız ne güzel anca okudum hala bitiremedim ama bu yazıya çok güldüm.sen doğumdan kalkıcaksın ben şunu bi kaldırıyım diyeceksin :)))) benim eşimde aynı panik olmamaya çalışır ama aslındaen çok panik yapan odur hep içine atar hatta erkek çocukistiyormuşta bebeğin cinsiyeti belli olana kadar bana hiç fikrini söylemedi amaöğrenince bellietti şaşkınım benim onu asla doğumda düşünemiyorum ben kendimibile hala dğüşünemiyorumda neyse:)

tşk ederim iyi dilekleriniz için hayırlısıyla bir dünya ya gelseydi hiç hareket etmezse bile bir korku oluşuyor acaba ne oldu diye ...

canolar ben dün nalları diktikten sonra yatakta burada epe konu dönmüş..valla tam hepsini okuyamadım bile..şimdi bir bakayım neler konuşulmuş diye

ne güzel bebişin odasının hazırlıklarıyla uğraşmak
Allahım uzun ömür versin
ben daha bi iğne almadım, ne zaman alacağımı da bilmiyorum

canım ben de yatmak zorunda olduğumda dışarı çıkıp alıveriş bile yapamadım..artık zavallı çocuğuma netten kıayfet siparişleri yaptık..birkaç kıyafeti dışında bir şeyi yok..hayrlısı ile riskli haftaları atlatayım dizenleyeceğim her şeyini bakalım..

Ne seninki de mi doğum girecek..yamisy ölmesin sakın orada..çünkü ben canlı canlı kendi gözlerimle gördüm, çok fena miden kalkıyor..hele plesantanın çıkış kısmı bomba.. neyse daha fazla anlatmayayım size

Bu arada su topikte daha iki hafta daha fazla kalabilsen de ben de bir 30'u çıkarsam..hani hep konuşuyırduk ya 20. haftadan beri acaba varır mıyım diye senin haftana ?

Ya arkadaşım valla dedim ya kasap diploması alsaymış tam hakkını verirmiş..gitmem bir daha oraya..zaten eşim şikayet edecek onları davranışları yüzünden..

üniversiteler genelde en yüksek araştırma merkezleridir..en çok onlar rsikli gebelikle ilgilenmek durumda kalırlar..benim gittiğim edirne'de trakya üniversitesi..zaten bu şehirde bir şansım var o da orası..hiç tavsiye etmem kadın doğumunu..biletinizi tam kestirmeye gitmek istiyorsanız en iyi seçenek orası valla..

ben hamileliğimin başından buyana hiç doğum videosu izlememiştim ama dün normal doğuma bir bakayım dedim offfffff of offff dediğin gibi plasentanın çıkışı feci hemde nasıl.ama buna rağmen normal doğum yapmak istiyorum kısmetse.çocuğun baş kısmı çıktıktan sonrası kolay derlerdi ama bence öyle değil omuzları çıktıktan sonra kadın rahatlıyor değilmi arkadaşlar ... bazı videolarda birde dikiş olayı var tabii siz bilinçlisiniz bilg,ilisiniz bu konuda ben nasıl yapıcammmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

aynen dediğin gb arkadaşım kılları kıpırdamıyor canilerin ya içeri girerken acilden gelmişim..zaten iki büklüm sancı ile yürüyorum..bir de sancım saatte 5'e çıkmış,, bana diyor ki gerizekalı doktor bozuntusu,, " sen acillik hasta değilsin neden geldin?"

acilde bizi o sancı ile 3 saat bekletmişler yanımıza "bacım sen neden geldin buraya " diye bir doktor bırak hemşire bile gelmemi..orda ben acıyla kıvrana kıvrana oturdum..eşim de çok sinirlidir..herkese çatıyor, ben de onu sakinleştirmeye çalışıyorum

eshaaaa,, canım bakmak yok o sitelere aa be güzelim sende neden öyle bir şey olsun,, o ik zamanlarda ortaya çıkıyor zaten..iğne veriyorlar uzunca aspirinle beraber hamilelere..sakın kötüyü çağırma...

doktorum yürüme dedi, niye öyle demiş olabilir ki

nerdeyse 13 haftanın hepsini düşük tehlikesiyle geçirdim
yaşamaz dediler her seferinde :S

arkadaşım ben de uzunca bir düşük tehlikesi geçirdim..kanama 2 gün adet kanamsı gb şakır şakır sürdü..sonra da uzunca yatak istirahati..ve kanama hafif hafif devam etti..hiç kalkamadım 2 ay yerimden..kardeşim ilgilendi çok şükür...dediler ki birinci trimestre böyle geçer 12. haftaya varmalısınız..12'den 28'e vardık 2. trimestre daha sıkıntıl geçti benim için..bu arada enfeksiyonlar derken yataktan hiç çıkamadım..şimdi doktor bana 32. haftaya kadar kalan kırk günlük rapor hakkımdan 6 son altı günü verecek..arkasından heyet ve 32'de doğum öncesi izni...

soğukkanlı olmaya çalışıyorum ama nedense sanki korkucam tansiyonum çıkacak sanki kötü bişeyler olacak çocuğumu göremicem gşbş saçma sapan şeyler geliyor aklıma .keşke videoyu izlemeseydim ama bütün kadınlar yaptığına göre bende yapabilirim toprağıma kavuşmak için buna katlanmalıyım diyorum...evde tek başımayım akşama kadar bunları kuruyorum kafamda ben en iyisi annemi çağırayım :))) kayınvalidem arada geliyor kalıyor ama ben onunla rahat değilim o olmasın ben daha iyiyim yatamıyorum istediğim gibi hareket edemiyorum zaten şimdilik iyiyim çok şükür limseye gerek yok ama sırf bu kuruntularım için annemi çağırıcam tabii gel ben kafayı yiyorum demicem :))) siz neler yapıyorsunuz evde tekmisiniz sizde benim gibi kuruntulara kapıldınızmı

Uff dünden beri unutamıyorum zaten benim halim çok komikti..bir de daracık nst odası..kadın burnumun dibinde..ölüyorum anam diye bağırıyor garibim..o sırada benimki de içerde sesten olacak çırpınıyor..sancım daha bile arttı ortam yüzünden..bir tane stajyer kız vardı uzakta...aaa kafa geliyor demez mi? arkasından pır kafa fırladı bacak arasından

offfff ben görsem ne durumda olurum acaba bilemiyorum sen maşallah iyi yatmışsın orada.sencede kafası çıktıktan sonra daha zor değilmi yani omuzları çıkarken en zorumudur acaba :)

uff arkadaşım hiç sorma..kuruntu ve stres deyince hemen göbek atarım sanki acılarla beslenmeye başladım yaw vampir gb hamilelikte..bir acayip insan oldum..durmadan " acaba erken mi doğruacam?" diye stress yapmaktan öldüm bittim de şu haftaya zor attım kendimi

şimdi bir de ben istirahatltiyim..evde sürekli kendi başımayım..iş falan da yapmıyor kocamı bekliyorum..ama son zamanlarda öğrendim biraz kendimi kontrol etmeyi..mesela bu kadınlar kulubünde nerede acıların topiği var hepisni okudum ve iyice sinirlerimiz bozdum..bence uzak kalmak en iyisi köt hikayelerden..bir zaman sonra psikolojini farkına varmadan bozuyor ve kötü süreci hızlandırıyorsun..

offfff ben görsem ne durumda olurum acaba bilemiyorum sen maşallah iyi yatmışsın orada.sencede kafası çıktıktan sonra daha zor değilmi yani omuzları çıkarken en zorumudur acaba :)

yok omuzlar aslında çok kolay çıktı..fırt diye tüm vucut kaydı çıktı dışarı..ben de daha zor olmasını bekliyordum ama kolaydı..sadece plasentayı çıkarısı biraz mide kaldrıyor..sanki afedersin koca bir dalak dışarı çıkıyor

hade bakta gel bekliyom

yowrem sen nasılsın bugün? nişan akıntısı devam ediyor mu? dün sordum doğum yapmış kadının birine onun da nişanı 15 gün önce gelmiş..azar azar akmış doğuma kadar...doğum yapacağı gün kan gelmiş sadece ve rahim iyice açılmış..

hee bende nezamandır onu sorucaktım yaa... ne yaptın alışveriş işini?? bak geldin 30lara... onları alması bişe değil de evde yıka ütüle yerleştir falan çok zaman alıyo hee bak ben 28 de başladım yıkamaya erken dedler hep ama hala yıkadığım şeyler var.. bi posta ütülenecek var şimdi beni bekliyo... odasına yerleştirmesi var... çok geçe bırakma... eee neler aldın bakem

he bacım gircek doğuma... ben kan aldırırken bayılan adam doğumuma gircek anacım doğuma giren karşında durmicakki çıkışını görsün alemsin yaani doktor almaz zaten oraya onları merak etmeyin... başınızda beklicekler... bacaklarınızda da örtüler olucak... görmicekler sadece sizin barış çığrışlarınızı duycaklar napalım

30u görcen merak etmeeee... 40ı da görebilirsin.... hiç canını sıkma.... 7 aylık doğan bi kadın olarak hala neyi söylüyosun yaw anasına çektyse 5 aylıkta doğsa yaşardı seninki

etsin yaa heryere de şikayet etsin valla olur mu canım öyle şeyler.... allah hepsini ıslah etsin...

ne demeye bakıyon doğuma kendini bile doğururken göremiycen ki milletin şeyine bakıyon bakmayın kızlar siz zaten hemen kıl kapıyosunuz nemden... allahım bde doğum izliyolar yaw biri canlı biri video töbe töbeeeee....

bebeğin başı asıl mesele... o çıktıktan sonra zaten gerisini hissetmezsin bile

ayy bide oralarda eşinle mi uğraştın doğururken eşimi ayıltayım bi durun gibi bi laf geçmişti yukarda, ona döndü seninki de

izn meselesini hallettiğine sevindim canım... kara kara düşünüyodun nasıl olcak diye...

ben de evde tekim genelde.. ama hiiç kuruntu falan yapmam... annem bana yakın oturuyo... arada temizliğe çağırıyom

halbuki o doktorun orda olma sebebi insanlara hizmet etmek
umurlarında olmuyo ki sen sancı çekmişsin, çekmemişsin otur dur evinde
yeterki doktora iş çıkarma hastahaneye giderek
valla bazı doktorların görevden alınmaları gerektiğine inanıyorum ben
günde çok hastaya bakmak diye birşey bırakmadı ki devlet, kota koydu onlarada ama özele göre daha yoğun tabi o yüzden insanlıklarını geride bırakıyolar :S

valla rapor hakkı sıkıntı, 40 günlük raporunu bitirmeden önce heyet alsaydın diyecem ama 32. haftada doğum iznine ayrılmayı düşünüyosan heyeti sonra yada önce almanın bi önemi olmaz
ben aslında 37. haftaya kadar çalışanlardan olmayı isterdim, çünkü bebişim doğduktan sonra onu bırakıp çalışmak zor gelir gibi geliyo bana

vaaaay tebrik ederim büyük gelişme ilerleme var sende morişim hep böyle devam tamammı

anacım doğumunu kendin izlemicn ki zaten emin ol o esna da onunla ilgilenecek halin olmicak bebşi görünce unutcan dediğin gibi başı çıktıktan sonra gerisi kayıp gidiyo... ben hiç izlemedim doğum ama bi-iki sefer okumuştum... tabiiki sizin gibi dellenmedim okuyunca

iyiyim canım neediym işte... bebişin kıyafetlerini ütülicem dedim bi bakem neediyo bizim hatunlar

nişan gelmiyo artık akıntım da yok gibi... altımda ara ara ıslaklık hissediyorum akıntı sanırsam... onun dışında bişe yok.. bekliyoz işte paşanın keyfini

yaw benim kocişin de doğum günü geliyo kızlar yaw hediye bakıyom ama karasız kaldım.. tabiiki hediyeyi netten vercem... bi fikri olan varsa seve seve dinlerim hee duyurulur

Son düzenleme:

Allahım yaaaaaaaaaaaaa ne güldüm plesantayı dalağa benzeten birini ilk kez duydum canım, sen çok yaşa emi

kadın da bebek çıkınca bir rahatladı sorma..sesi bağırmaları aniden durdu ve canlandı..ama kardeşimi sezeryandan sonra anımsıyorum..yerinden kalkmayı bırak 2 ayda zor ayağa kalktı..hep ağrısı vardı..bir de sonda takıyorlar epiduralden sonra..bir çiş torbasını yatağın altına koyuyorlar, ordan sen farkına varmadan rahatlıyorsun gaz için ayağa kaldırıyorlar ama gezerken de çiş torbanla geziyorsun..maazallah kaslar epidıralden tutmadığı için her tarafa...

ya oradaki kasap doktor da bana 29 hafta bitiyor dedi senin bebekte..aman nazar değmesin arkadasım..bak demek ki karnım geriliyor dedim ya ağırlıktanmış o..neyse ağır olsun, tombik olsun..zira babası çok tombişmiş..hatta obezmiş..

Bu arada arkadaşımdan gelecek park yatağı bekliyorum..bana gecelikler gönderecekmiş hastane ve ev için..ben netten emzirme sütyeni vs aldım..kardeşim philpsen kendi süt sağma makinasını gönderecekmiş..başlıklarını değiştirecem, yenileyeceğim sadece..

ikeadan şifonyer ısmalrladık bebişe..o gelirse tüm eşyalarını yıkayıp bebek deterjanı ile koyacağım raflara..hastane çantasını ayarladım ama içi daha boş

valla benim kritik dönemim geçse de alabileceğim yer yok maalesef , güvenmiyorum burdaki mağazalara
son haftaları bekleyip annemin yanına gidince alıcam mecburen
valla üniversite hastanelerine gitmek zorunda kalanlar için gerçekten çok zormuş doğum, gördüklerinden bunu anladım
bu arada birden fazla kişinin yazdıklarına nasıl cevap veriyoruz , onu bilmiyorum ben :S

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…