benim bütün doğurma hevesim kaçtı, içimde tutsam olmuyo mu yaaa
seytan dürttü okudumokumıycam yaa ne bılım bebek pek oynamıyo sebep arastırıyorum aklımca :/ iyi geceler canm mumkunse nobete kalkmada doğumdan sonrasına enerjı depola bebıse anca yetısırsın Allah rahatlık versın
nerdeyse 13 haftanın hepsini düşük tehlikesiyle geçirdim
yaşamaz dediler her seferinde :S
ayy bi de gezmek için miydi tööbe töbeeeene insanlar var yaa.... gezme uğruna çocuğunu başından savıyo... özel bişe alcaksındır bi nebze tmm derim ama hergün de gezmek için çocuk bırakılır mıymış canım..... aynen çok haklısın o konuda bende taviz vermem mesela dayımın kızı var ozaman 4-5 yaşında.... annesi babası laf geçiremez... bitek beni dinlerdi... ben hem huyuna gidiyorum sevgi gösteriyorum ama bi yandanda doğruyu yanışı anlatıyorum... annesinin öğretemediği pek çok şeyi ben öğrettim... hatta dedem ozaman derdi; sana kreş açalım diye hayırsa bende de hayırdır.. benim meşhur kaş hareketim vardır msela.... sağ kaşım kalktı mı btmiştir... kızlarda alışmıştı, bişey oluyo mesela hayır diyorum çocuklar yaaa falan yapıyolar kaşımı kaldırıp şöyle bi baktımmı pısarlardı... aha gene kaş kalktı tmm deyip vazgeçerlerdi bidaha da konusu olmazdı o konunun... bende sevmeye gelince kucağıma alırım, oyunlar oynarım, yemeğini yediririm, tuvaletini yaptırırım... herşeyiyle annesinden çok ilgilendim... çocuğu hem eylemek lazım ama kontrolü elden de bırakmamak lazım... mesela bigün düşmüş dizleri kanamış acıyo haliyle krem sürdürtmüyo bide acısından bağırarak ağlıyo.. bende yukarda uyuyorum, kızın sesine uyandım. indim aşağı noluyo dedim...anlattılar.. gittim kızı aldım kucağıma yaslandı hemen omzuma yattı sakinledi... kremini bana sürdürttü sonra calliou oyuncağı vardı... onu çalıştırdım gitti oynadı güldü eğlendi... hemencecik unuttu... ben yokken 1 saat susturamamışlar iyiki geldin dediler ben gidince 5 dk da sustu... herşey çocuğa yaklaşımla ilgili işte... kaşım sadece çocuklara işlemez etrafımdaki herkese işler benim
merhaba canım geçmiş olsun.... korkma canım allahın izniyle bişeycikler olmaz.... sen üzülüp strese girme ki bebeğin daha çabuk toparlansın... çok geçmiş olsun canım... inşalllah çabucak evine dönersin... ne olmuş peki... benimde bebeğim o haftalarda çok aşağıdaydı.... ama benimki öyle konumlandığı için baştan beri öyleymiş, o haftada daha iyi farkedildi.... korkma stres yapma bebeğin için yeter canım... sakin olmaya çalış lütfen
canolar ben dün nalları diktikten sonra yatakta burada epe konu dönmüş..valla tam hepsini okuyamadım bile..şimdi bir bakayım neler konuşulmuş diye
ne güzel bebişin odasının hazırlıklarıyla uğraşmak
Allahım uzun ömür versin
ben daha bi iğne almadım, ne zaman alacağımı da bilmiyorum
kızlar ben yokken topikimizi uçurmuşunuz anca okuya okuya geliyom işte
senn varya evde doğurmaya kalksan oracıkta düşer kalırsın narkoz yemiş gibi artık gözzünü açtığında çocuk kucağında seni emiyo halde de bulursun heraldekeşke sen o devirde doğursaymışın kız bak ne güzel demişin en ufak bişeyde panikliyoruz diye
amaaan takma boşver... eniyisi üniversitenin yakınından bile geçmemek
yok kız benim gittiğim hastanede hemen tanıyolar... fotocusu bile beni görünce hemen selam veriyo tanıyoki kendi doktorum zaten sanki arkadaşım gibi yaklaşıyo... mesela bana hep şey der, sen ağrım var deyince ben endişeleniyorum, kolay kolay ağrım var diyecek biri değilsin der... tanıyo kadın beni artıkın canım
neee okadar insanın içinde alttan mı baktıayyy ben olsam baktırmazdım heralde... manyakmı ne bunlar kendini bişe sanıyolar bacım eniyisi uzak durmak...
seninki de ayrı alemmiş yani... deseydin muayyyen gününüzdesiniz galibaa
allaaah bu kadın canlı doğum gördüyse yandık... zaten zor sakinleştirmeye başlamıştık... anacım kapa gözünü ne bakıyon sende aaaaama yazık kadına beee nst de doğurtturdular hee pes yani ne diyim... allah ıslah etsin...
aman sakın bide sen görme sakın... senle hiç başedemeyiz sonra
benimki de doğuma gircekdiyom tiksniceğini düşünüyosan gelme doğuma bide orda bayılır kalırsın uğraşmiyim senle diyorum yok diyo gelcem iyi dedim gel
hayırlı uğurlu olsun kızlar bi oğlumuz daha oldu ve ben gene en yaşlınızım
hbaksoy arkadaşım bizim hepimizin bebişi erkek... hepiniz yaklaşık aynı haftalardasınız ben 36
oyy yerim ben onu yerimmm
ahahaa staj yaptırdıkoptum yaaa
burdayım bidenem korkma hala iki canlıyım
he yaw bizimki almış ilaçları baksana.. tarih yazdı heeenot edelim tarihi bence
kız gece uyuyamadım bugünde kafayı boyattım eve bi geldim ki bayılıyom artık uykusuzluktan... bide kardeşim bendeydi o halde yemek yap diyom gelip bana soruyo o nasıl bu nasıl diye... kalkıp kendim yaptım gözüm kapana kapana yedik... sonra başım bi tuttu ki öffff... pcyi aldım elime ama bırak okumayı mouseyi bile göremiyom okada zombi gibi olmuşum... bende napiym azcık uzandım sora kalktım çucuumun odasıyla oyalandım geldim...
evet canım aynen öyle valla... yazık ne diyelim...
geldim kızçem burdayım
hahha benimki de doğuma gircek... bayılma diyorum bak bayılcaksan gelme o halde senle uğraşamam
valla ben bazı insanların insan olduğundan şüpelenmeye başladım
günde 100 hasta görüyorlarmış da, birde bizim nazımızı mı çekeceklermiş de falan filan
arkadaş gereksiz yere bile gelsek korkudandır rahatlat gönder, ne korkutuyosun ki :S
Allah biedaha yaşatmaz umarım sanada o tecrübeyi
görmemişim ben bunu yaaaa
ağzım açık kaldı, valla iyi dayanmışsın
sanırım ben görsem doğurmaktan vazgeçerdim
Allahım orada öylece bırakılan kadına mı yanayım senin o sancıyla şahit olduklarına mı yanayım bilemedim
Allah belasını versin öyle doktorların, öyle hastanelerin
bizde gitsek oraya demekki aynı muameleyi görecez :S
korkar oldum böyleleri yüzünden doğurmaktan
devlet ve üniversite hastanelerinde insanlık ölmüş valla
kıllarını kıpırdatmıyolar hiçbirşeye
özele şükrediyorum iyiki varlar, büyük nimet gerçekten
eşine dikkat et bence doğumu kaldırabileceklerini sanmıyorum
ben astım hastasıyım da bi kere de astım krizindeyken acile götürmüştü eşim
orda ona buna çatıyodu niye ilgilenmiyosunuz diye ben elimde maskem bi yandan hava alıyodum bi yandan da onu sakinleştirmeye çalışıyodum
bence en hayırlısı onun kapının dışında olması
şimdi ben dıyorum ki bende kan pıhtılasması olsa verdgım kan tahlıllerınden anlayabılırmıydı doktor :26: ama pıhtılaşma için bakmamıstı ya varsa ya bebegım ılerkı aylarda etkılenırse :18: bı topik okuyorumda nerdeyse herkezde var 8 aylıkken bıle bebek ölmüş karnında otopsiyle anlamıslar annede pıhtılasma oldugunu
doktorum yürüme dedi, niye öyle demiş olabilir ki
nerdeyse 13 haftanın hepsini düşük tehlikesiyle geçirdim
yaşamaz dediler her seferinde :S
ben hamileliğimin başından buyana hiç doğum videosu izlememiştim ama dün normal doğuma bir bakayım dedim offfffff of offff dediğin gibi plasentanın çıkışı feci hemde nasıl.ama buna rağmen normal doğum yapmak istiyorum kısmetse.çocuğun baş kısmı çıktıktan sonrası kolay derlerdi ama bence öyle değil omuzları çıktıktan sonra kadın rahatlıyor değilmi arkadaşlar ... bazı videolarda birde dikiş olayı var tabii siz bilinçlisiniz bilg,ilisiniz bu konuda ben nasıl yapıcammmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
Uff dünden beri unutamıyorum zaten benim halim çok komikti..bir de daracık nst odası..kadın burnumun dibinde..ölüyorum anam diye bağırıyor garibim..o sırada benimki de içerde sesten olacak çırpınıyor..sancım daha bile arttı ortam yüzünden..bir tane stajyer kız vardı uzakta...aaa kafa geliyor demez mi? arkasından pır kafa fırladı bacak arasından
soğukkanlı olmaya çalışıyorum ama nedense sanki korkucam tansiyonum çıkacak sanki kötü bişeyler olacak çocuğumu göremicem gşbş saçma sapan şeyler geliyor aklıma .keşke videoyu izlemeseydim ama bütün kadınlar yaptığına göre bende yapabilirim toprağıma kavuşmak için buna katlanmalıyım diyorum...evde tek başımayım akşama kadar bunları kuruyorum kafamda ben en iyisi annemi çağırayım :))) kayınvalidem arada geliyor kalıyor ama ben onunla rahat değilim o olmasın ben daha iyiyim yatamıyorum istediğim gibi hareket edemiyorum zaten şimdilik iyiyim çok şükür limseye gerek yok ama sırf bu kuruntularım için annemi çağırıcam tabii gel ben kafayı yiyorum demicem :))) siz neler yapıyorsunuz evde tekmisiniz sizde benim gibi kuruntulara kapıldınızmı
offfff ben görsem ne durumda olurum acaba bilemiyorum sen maşallah iyi yatmışsın orada.sencede kafası çıktıktan sonra daha zor değilmi yani omuzları çıkarken en zorumudur acaba :)
hade bakta gel bekliyom
canım ben de yatmak zorunda olduğumda dışarı çıkıp alıveriş bile yapamadım..artık zavallı çocuğuma netten kıayfet siparişleri yaptık..birkaç kıyafeti dışında bir şeyi yok..hayrlısı ile riskli haftaları atlatayım dizenleyeceğim her şeyini bakalım..
Ne seninki de mi doğum girecek..yamisy ölmesin sakın orada..çünkü ben canlı canlı kendi gözlerimle gördüm, çok fena miden kalkıyor..hele plesantanın çıkış kısmı bomba..neyse daha fazla anlatmayayım size
Bu arada su topikte daha iki hafta daha fazla kalabilsen de ben de bir 30'u çıkarsam..hani hep konuşuyırduk ya 20. haftadan beri acaba varır mıyım diye senin haftana ?
Ya arkadaşım valla dedim ya kasap diploması alsaymış tam hakkını verirmiş..gitmem bir daha oraya..zaten eşim şikayet edecek onları davranışları yüzünden..
üniversiteler genelde en yüksek araştırma merkezleridir..en çok onlar rsikli gebelikle ilgilenmek durumda kalırlar..benim gittiğim edirne'de trakya üniversitesi..zaten bu şehirde bir şansım var o da orası..hiç tavsiye etmem kadın doğumunu..biletinizi tam kestirmeye gitmek istiyorsanız en iyi seçenek orası valla..
ben hamileliğimin başından buyana hiç doğum videosu izlememiştim ama dün normal doğuma bir bakayım dedim offfffff of offff dediğin gibi plasentanın çıkışı feci hemde nasıl.ama buna rağmen normal doğum yapmak istiyorum kısmetse.çocuğun baş kısmı çıktıktan sonrası kolay derlerdi ama bence öyle değil omuzları çıktıktan sonra kadın rahatlıyor değilmi arkadaşlar ... bazı videolarda birde dikiş olayı var tabii siz bilinçlisiniz bilg,ilisiniz bu konuda ben nasıl yapıcammmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
aynen dediğin gb arkadaşım kılları kıpırdamıyor canilerinya içeri girerken acilden gelmişim..zaten iki büklüm sancı ile yürüyorum..bir de sancım saatte 5'e çıkmış,, bana diyor ki gerizekalı doktor bozuntusu,, " sen acillik hasta değilsin neden geldin?"
acilde bizi o sancı ile 3 saat bekletmişler yanımıza "bacım sen neden geldin buraya " diye bir doktor bırak hemşire bile gelmemi..orda ben acıyla kıvrana kıvrana oturdum..eşim de çok sinirlidir..herkese çatıyor, ben de onu sakinleştirmeye çalışıyorum
eshaaaa,, canım bakmak yok o sitelereaa be güzelim sende neden öyle bir şey olsun,, o ik zamanlarda ortaya çıkıyor zaten..iğne veriyorlar uzunca aspirinle beraber hamilelere..sakın kötüyü çağırma...
arkadaşım ben de uzunca bir düşük tehlikesi geçirdim..kanama 2 gün adet kanamsı gb şakır şakır sürdü..sonra da uzunca yatak istirahati..ve kanama hafif hafif devam etti..hiç kalkamadım 2 ay yerimden..kardeşim ilgilendi çok şükür...dediler ki birinci trimestre böyle geçer 12. haftaya varmalısınız..12'den 28'e vardık 2. trimestre daha sıkıntıl geçti benim için..bu arada enfeksiyonlar derken yataktan hiç çıkamadım..şimdi doktor bana 32. haftaya kadar kalan kırk günlük rapor hakkımdan 6 son altı günü verecek..arkasından heyet ve 32'de doğum öncesi izni...
soğukkanlı olmaya çalışıyorum ama nedense sanki korkucam tansiyonum çıkacak sanki kötü bişeyler olacak çocuğumu göremicem gşbş saçma sapan şeyler geliyor aklıma .keşke videoyu izlemeseydim ama bütün kadınlar yaptığına göre bende yapabilirim toprağıma kavuşmak için buna katlanmalıyım diyorum...evde tek başımayım akşama kadar bunları kuruyorum kafamda ben en iyisi annemi çağırayım :))) kayınvalidem arada geliyor kalıyor ama ben onunla rahat değilim o olmasın ben daha iyiyim yatamıyorum istediğim gibi hareket edemiyorum zaten şimdilik iyiyim çok şükür limseye gerek yok ama sırf bu kuruntularım için annemi çağırıcam tabii gel ben kafayı yiyorum demicem :))) siz neler yapıyorsunuz evde tekmisiniz sizde benim gibi kuruntulara kapıldınızmı
aynen dediğin gb arkadaşım kılları kıpırdamıyor canilerinya içeri girerken acilden gelmişim..zaten iki büklüm sancı ile yürüyorum..bir de sancım saatte 5'e çıkmış,, bana diyor ki gerizekalı doktor bozuntusu,, " sen acillik hasta değilsin neden geldin?"
acilde bizi o sancı ile 3 saat bekletmişler yanımıza "bacım sen neden geldin buraya " diye bir doktor bırak hemşire bile gelmemi..orda ben acıyla kıvrana kıvrana oturdum..eşim de çok sinirlidir..herkese çatıyor, ben de onu sakinleştirmeye çalışıyorum
eshaaaa,, canım bakmak yok o sitelereaa be güzelim sende neden öyle bir şey olsun,, o ik zamanlarda ortaya çıkıyor zaten..iğne veriyorlar uzunca aspirinle beraber hamilelere..sakın kötüyü çağırma...
arkadaşım ben de uzunca bir düşük tehlikesi geçirdim..kanama 2 gün adet kanamsı gb şakır şakır sürdü..sonra da uzunca yatak istirahati..ve kanama hafif hafif devam etti..hiç kalkamadım 2 ay yerimden..kardeşim ilgilendi çok şükür...dediler ki birinci trimestre böyle geçer 12. haftaya varmalısınız..12'den 28'e vardık 2. trimestre daha sıkıntıl geçti benim için..bu arada enfeksiyonlar derken yataktan hiç çıkamadım..şimdi doktor bana 32. haftaya kadar kalan kırk günlük rapor hakkımdan 6 son altı günü verecek..arkasından heyet ve 32'de doğum öncesi izni...
uff arkadaşım hiç sorma..kuruntu ve stres deyince hemen göbek atarım sanki acılarla beslenmeye başladım yaw vampir gb hamilelikte..bir acayip insan oldum..durmadan " acaba erken mi doğruacam?" diye stress yapmaktan öldüm bittim de şu haftaya zor attım kendimi
şimdi bir de ben istirahatltiyim..evde sürekli kendi başımayım..iş falan da yapmıyor kocamı bekliyorum..ama son zamanlarda öğrendim biraz kendimi kontrol etmeyi..mesela bu kadınlar kulubünde nerede acıların topiği var hepisni okudum ve iyice sinirlerimiz bozdum..bence uzak kalmak en iyisi köt hikayelerden..bir zaman sonra psikolojini farkına varmadan bozuyor ve kötü süreci hızlandırıyorsun..
anacım doğumunu kendin izlemicn ki zaten emin ol o esna da onunla ilgilenecek halin olmicakyok omuzlar aslında çok kolay çıktı..fırt diye tüm vucut kaydı çıktı dışarı..ben de daha zor olmasını bekliyordum ama kolaydı..sadece plasentayı çıkarısıbiraz mide kaldrıyor..sanki afedersin koca bir dalak dışarı çıkıyor
yowrem sen nasılsın bugün? nişan akıntısı devam ediyor mu? dün sordum doğum yapmış kadının birine onun da nişanı 15 gün önce gelmiş..azar azar akmış doğuma kadar...doğum yapacağı gün kan gelmiş sadece ve rahim iyice açılmış..
yok omuzlar aslında çok kolay çıktı..fırt diye tüm vucut kaydı çıktı dışarı..ben de daha zor olmasını bekliyordum ama kolaydı..sadece plasentayı çıkarısıbiraz mide kaldrıyor..sanki afedersin koca bir dalak dışarı çıkıyor
hee bende nezamandır onu sorucaktım yaa... ne yaptın alışveriş işini?? bak geldin 30lara... onları alması bişe değil de evde yıka ütüle yerleştir falan çok zaman alıyo hee bak ben 28 de başladım yıkamaya erken dedler hep ama hala yıkadığım şeyler var.. bi posta ütülenecek var şimdi beni bekliyo... odasına yerleştirmesi var... çok geçe bırakma... eee neler aldın bakem
he bacım gircek doğuma... ben kan aldırırken bayılan adam doğumuma gircekanacım doğuma giren karşında durmicakki çıkışını görsün alemsin yaani doktor almaz zaten oraya onları merak etmeyin... başınızda beklicekler... bacaklarınızda da örtüler olucak... görmicekler sadece sizin barış çığrışlarınızı duycaklar napalım
30u görcen merak etmeeee... 40ı da görebilirsin.... hiç canını sıkma.... 7 aylık doğan bi kadın olarak hala neyi söylüyosun yawanasına çektyse 5 aylıkta doğsa yaşardı seninki
etsin yaa heryere de şikayet etsin vallaolur mu canım öyle şeyler.... allah hepsini ıslah etsin...
ne demeye bakıyon doğumakendini bile doğururken göremiycen ki milletin şeyine bakıyon bakmayın kızlar siz zaten hemen kıl kapıyosunuz nemden... allahım bde doğum izliyolar yaw biri canlı biri video töbe töbeeeee....
bebeğin başı asıl mesele... o çıktıktan sonra zaten gerisini hissetmezsin bile
canım ben de yatmak zorunda olduğumda dışarı çıkıp alıveriş bile yapamadım..artık zavallı çocuğuma netten kıayfet siparişleri yaptık..birkaç kıyafeti dışında bir şeyi yok..hayrlısı ile riskli haftaları atlatayım dizenleyeceğim her şeyini bakalım..
Ne seninki de mi doğum girecek..yamisy ölmesin sakın orada..çünkü ben canlı canlı kendi gözlerimle gördüm, çok fena miden kalkıyor..hele plesantanın çıkış kısmı bomba..neyse daha fazla anlatmayayım size
Bu arada su topikte daha iki hafta daha fazla kalabilsen de ben de bir 30'u çıkarsam..hani hep konuşuyırduk ya 20. haftadan beri acaba varır mıyım diye senin haftana ?
Ya arkadaşım valla dedim ya kasap diploması alsaymış tam hakkını verirmiş..gitmem bir daha oraya..zaten eşim şikayet edecek onları davranışları yüzünden..
üniversiteler genelde en yüksek araştırma merkezleridir..en çok onlar rsikli gebelikle ilgilenmek durumda kalırlar..benim gittiğim edirne'de trakya üniversitesi..zaten bu şehirde bir şansım var o da orası..hiç tavsiye etmem kadın doğumunu..biletinizi tam kestirmeye gitmek istiyorsanız en iyi seçenek orası valla..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?