kadın da bebek çıkınca bir rahatladı sorma..sesi bağırmaları aniden durdu ve canlandı..ama kardeşimi sezeryandan sonra anımsıyorum..yerinden kalkmayı bırak 2 ayda zor ayağa kalktı..hep ağrısı vardı..bir de sonda takıyorlar epiduralden sonra..bir çiş torbasını yatağın altına koyuyorlar, ordan sen farkına varmadan rahatlıyorsungaz için ayağa kaldırıyorlar ama gezerken de çiş torbanla geziyorsun..maazallah kaslar epidıralden tutmadığı için her tarafa...
ya oradaki kasap doktor da bana 29 hafta bitiyor dedi senin bebekte..aman nazar değmesin arkadasım..bak demek ki karnım geriliyor dedim ya ağırlıktanmış o..neyse ağır olsun, tombik olsun..zira babası çok tombişmiş..hatta obezmiş..
Bu arada arkadaşımdan gelecek park yatağı bekliyorum..bana gecelikler gönderecekmiş hastane ve ev için..ben netten emzirme sütyeni vs aldım..kardeşim philpsen kendi süt sağma makinasını gönderecekmiş..başlıklarını değiştirecem, yenileyeceğim sadece..
ikeadan şifonyer ısmalrladık bebişe..o gelirse tüm eşyalarını yıkayıp bebek deterjanı ile koyacağım raflara..hastane çantasını ayarladım ama içi daha boş
halbuki o doktorun orda olma sebebi insanlara hizmet etmek
umurlarında olmuyo ki sen sancı çekmişsin, çekmemişsin otur dur evinde
yeterki doktora iş çıkarma hastahaneye giderek
valla bazı doktorların görevden alınmaları gerektiğine inanıyorum ben
günde çok hastaya bakmak diye birşey bırakmadı ki devlet, kota koydu onlarada ama özele göre daha yoğun tabi o yüzden insanlıklarını geride bırakıyolar :S
valla rapor hakkı sıkıntı, 40 günlük raporunu bitirmeden önce heyet alsaydın diyecem ama 32. haftada doğum iznine ayrılmayı düşünüyosan heyeti sonra yada önce almanın bi önemi olmaz
ben aslında 37. haftaya kadar çalışanlardan olmayı isterdim, çünkü bebişim doğduktan sonra onu bırakıp çalışmak zor gelir gibi geliyo bana
valla benim kritik dönemim geçse de alabileceğim yer yok maalesef , güvenmiyorum burdaki mağazalara
son haftaları bekleyip annemin yanına gidince alıcam mecburen
valla üniversite hastanelerine gitmek zorunda kalanlar için gerçekten çok zormuş doğum, gördüklerinden bunu anladım
bu arada birden fazla kişinin yazdıklarına nasıl cevap veriyoruz , onu bilmiyorum ben :S
arkadaşlar mmaşallah dün ben çıktıktan sonra yazmışsınızda yazmışsınız ne güzel anca okudum hala bitiremedim ama bu yazıya çok güldüm.sen doğumdan kalkıcaksın ben şunu bi kaldırıyım diyeceksin :)))) benim eşimde aynı panik olmamaya çalışır ama aslındaen çok panik yapan odur hep içine atar hatta erkek çocukistiyormuşta bebeğin cinsiyeti belli olana kadar bana hiç fikrini söylemedi amaöğrenince bellietti şaşkınım benim onu asla doğumda düşünemiyorum ben kendimibile hala dğüşünemiyorumda neyse:)
evet sezeryanla öyle oluo... çnkü baya bildiğin ameliyat oluyosun... ben mecbur kalmadıkça sezeryan istemiyorum.. umarım mecbur bırakmaz beni veledim
vaay obezmiş heebabasına çekmiş demekki
herşeyin hayırlı uğurlu olsun tatlım.. güle güle kullanın bebişinle inşallah
canım alıntı ile cevapla yapıyosun ya... onun yanında + lı bi buton var alıntı yapmak istediğin mesajın altındaki o butona basıyosun oluyo
benimkini kaldırabilecek tek güç ben olduğum için doğuma girerse doğıumu yarıda bırakıp ilgilenmem gerekir napalım
valla cinsiyeti öğrenene kadar tık yoktu herifimde aman sağlıklı olsun diyordu
bi öğrendik arkadaşlarına erkek adamın erkek evladı olur diye hava atıyor
meğersem adamın içinden erkek evlat geçiyormuş
biraz geç kaldım ama organize olmaya çalışıyorum..aslında dün o kadar sacıdan sonra moralim nasıl arttı biliyor musun? o 750 gramlık kız bebişle arttı..kadının 24. haftada suyu gelmiş.25.haftanın içinde buradaki üniversitede dünyay gelmiş..ve yenidoğan baya iyi bakıyorlarmış bebişe..aman nazar değimesin inşallah..annesinin sütü kesilmiş stresten..zaten kadını göreceksin bir damlacık ama bebişin sağlığı maşallah çok iyiymiş
sezeryan tam bir ameliyat dediğin gb..ama eğer bebk doğum kanalına kafa koyarsa normal doğumdan da başka çare yokmuş
teşekkür ederim
inanmıyorum! aynen benimki de öyle..hindi gb göğsünü kabartıyor işte..şimdi playstationda oynayakları oyunların hayallerini kuruyor..bir de şimdiden bizim bebiş galatasaraylı..töbe töbe..
Allahım yaaaaaaaaaaaaa ne güldümplesantayı dalağa benzeten birini ilk kez duydum canım, sen çok yaşa emi
öyle valla adam gelmesen daha mutlu ve huzurlu olacak..bir de maaş alıyorsunuz bu hizmeti yapmak için..ne büyük bir haksızlık de mi? dediğin gb gördüğüm tüm hastalar için öyle,, günah meşgul ediyorsunuz sevgisizlikle o kadroları, insanları maymuna çeviriyorsunuz ne denir ki..
valla doktroum öyle söyledi ben de anlamadım..önce 40 günden kalan rapor hakların bitmeli, heyet öyle verilir dedi..ben de saydırdım özlük işlerine, 6 gün kalmış..arkasından ne kadar kalıyorsa 32. haftaya yetiştieceğim dedi..
olmuyo canım olmuyoiçinde tutmaya mı yaptın çocuğu
canım benimkide 1 haftadır çok sessiz ondan önce ki hafta iyiydi ondan da önceki hafta yine durgundu hiç hareket etmedi... şimdi yine hareketi çok çok az.. sanırım boyu uzadı genefüze çıkarcam ben bu gidişle yaw
bugece nöbete kalkmadım şükürbayılmışım gibi yatmışım.. bi tek 5 gibi wc ye kalktım sora geldim hemen geri uyumuşum hatta okadar uyumuşum ki kocişin alarmını mesaj zannedip geri yatıcaktım son anda alarm olabilceği aklıma geldide allahtan bide adamı işinden etcektik iyi mi
ondan dır sana yürüme demesi canım korkma... daha çok olmamış geçeli... nüksetmesin diyedir merak etme... ben 24-25 haftalarımda anca ayaklanmıştım... o da 1-2 haftalığına kum dökene kadar
benimkine de yaşamaz dediler... anacım hattta yarım keseyle duruyoz diyom daha ne diyim beaherşeyin başı moral kızlar ben bunu gördüm valla... moralinizi iyi tutun sinir stres yapmayın yeter ne kadar yapabilecekseniz
oyuzden yurume demıstır cnm. suan tehlıke kalmadı ama dımı? masallah yasıyo tosuncugun :)
benimkini kaldırabilecek tek güç ben olduğum için doğuma girerse doğıumu yarıda bırakıp ilgilenmem gerekir napalım
valla cinsiyeti öğrenene kadar tık yoktu herifimde aman sağlıklı olsun diyordu
bi öğrendik arkadaşlarına erkek adamın erkek evladı olur diye hava atıyor
meğersem adamın içinden erkek evlat geçiyormuş
ciğer mi dalak mı işte düşün sen benim stajımıvalla ben kandan konuşulurken bayılan biriyim, nasıl dayandım bilmiyorum o ana..aklıma gelen de şu şimdi bebişin kafası fırladı ya dışarı, boyun içeride acaba bu nasıl böyle duruyor diye düşünüyordum..bizim hıyar dokorlar da 5 dakka sonra geldiler yanına o sırada bebiş kafası dışarda kuma gömülü gb koroya başlamıştı...
ayynen benimki de oyun oynicaz diyo, benle uğraşırken ikimizle de uğraşcan diyooosen hadi yemeğe dicen biz ikimiz ağzımızı ayırmış tv izliyo olcez diyoo diyo da diyo... bende diyom bbasının oğlu illaki çektircek bana o da diyo beraber çektircez merak etme, o bana yandaş olcak sana karşı diyo , bende diyom bide kız istiyom bende yandaş istiyom diyom gülyo adam ya o da erkek olursa neetcen diyo ozaman hepinizi oyarım diyorum yerlere yatıyo herifim heee bu arada bizimki de galatasaarylı
neyse kızlar ben ütüme gidim sora görüşürüz.. iyi bakın kendinizi üzmeyin kızarım heee
inanmıyorum! aynen benimki de öyle..hindi gb göğsünü kabartıyor işte..şimdi playstationda oynayakları oyunların hayallerini kuruyor..bir de şimdiden bizim bebiş galatasaraylı..töbe töbe..
valla benim kritik dönemim geçse de alabileceğim yer yok maalesef , güvenmiyorum burdaki mağazalara
son haftaları bekleyip annemin yanına gidince alıcam mecburen
valla üniversite hastanelerine gitmek zorunda kalanlar için gerçekten çok zormuş doğum, gördüklerinden bunu anladım
bu arada birden fazla kişinin yazdıklarına nasıl cevap veriyoruz , onu bilmiyorum ben :S
benim eşimin yeğenleri var iki kız onları gördükçe birde İstanbul gibi bir yerdekzı çocuk yetiştirmek zor diye söylerdi hep yeğenleri şimdi ergenliğe adım attılar mahvediyorlar anneyi babayı onları gördükçe herhalde nebileyim erkek diyince çok sevindi şaşkın :) bende hep erkek çocuk düşünürdüm ALLAH gönlğüme göre verdi kızda olsa ben ona kurban olurum tabii ama işte nebileyim :))) erkek çocuk babaları hep o sözü söylerler kzı bekleyenlerde erkeğin hasının bulunduğu evde başka erkeğe gerek yok :)))
Ben de çaresizlikten öyle işte, dışarı çıkamadığım için eve netten bakıyorum kıayfetlere..aslında ebebek'ten ve birkaç ayrı yerden pekçok sey buldum sayılır..gelenler de çok iyi çıktı..tabii insan yne d kendi gidip görmek istiyor..çünkü bebeğini kucağına alacaksın ve tüm hazırlıklarını ince ayrıntısı ile yapmak istiyorsun..ama sağlık olsun da ne diyeyim..
birden çok cevap vermek için her okuduğun mesaj yanına hani + işareti var ya ona basıyorsun..sonra diğer mesajları okuyabiliyorsun ve onların da yanına + koyabiliyorsun..en son olarak konuya cevap ver işaretine bastın mı mesajında herbir alıntı yaptığını görebiliyorsun..
bizimkinin gs forması bile var iki adet hemde :))) playstation hayallerini hiç sorma zaten akılları fikirleri bu.
bizimki de istanbula tayin düşünüyo aynı dert ondada var anlayacağın
ben diyorum baleye gider, o diyo ki eve geç gelirse bozuşuruzz
ben diyorum kısa etek giyer o diyo ki ergenlikten sonra giyerse bozuşuruz
en iyisi sen erkek doğur da bu sıkıntılarımız olmasın diyo şakayla karışık
ben kızım olsa barbie bebek gibi süsler püsler oyalanırdım falan diyorum ama içimde ne kız ne de erkek isteği olmadı hiç
kanamam olana kadar bebişimin beni bırakmasından ne kadar korktuğumu bile farketmemiştim
şimdi oğluşuma dört elle dört kolla tabiri yerindeyse dört bacakla sarılıyorum
gerçekten istanbuldakız erkek farketmiyor aslında burada ben kendimden bile korkuyorum bırak beni eşim bilke korkuyor dededen beri burada otursalarda.abisinin kızların en büyüğü geçen gün biryere gşitmek istedi valla göndermezseniz kaçar yine giderim dedi resmen birde üstüne yırtık pırtık bir tshirt giymiş .içimden töbe estağfurullah bu benim olsa ne yapardım allahım dedim valla birdeşu sıkıntı var bende eleştirmemeye gayret ediyorum.benim ananem sağolsun biraz korkuttuda beni beğenmediğin ot burnunun dibinde biter diye .mutlaka huyundan sıuyundan çekermiş töbe töbe yaa...istanbula bırak yaşamaya gezmeye bile gelinmez valla yaşanacak yer değil arkadaşım ben kara kara düşünüyorum nasıl yetiştircem bu çocuğu diye.salak gibi kalktım bursadan buraya geldim işimi gücümü ailemi bıraktım kısmetişte nebileyim....
maaşı devletin babasının hayrına verdiğini zannediyorlar galiba
bazen bende hak veriyorum öyle insanlarla karşılaşıyorlar ki hayatlarından bıkıyorlar
ama her hastaya kötü hasta muamelesi yapamazsın ki, sana karşı kötü davrandıysa bile işini yerine getirmen gerekirken bizim gibi mazlum hastalara bile çin işkencesi ediyorlar
normal rapor da bizde maaştan kesim oluyo ama heyette kesim olmuyo
o yüzden doktorum çok gerekirse heyeti de alırsın ama şu an çalışman için bi sıkıntı yok dedi
35. haftaya kadar çalış dedi hatta, zira evde yattıkca bebişiminde kendiminde psikolojisini bozuyormuşum
içimde tutsam olmaz mı yaaa, bebişimi dünyayla paylaşmaya hazır değilim
ne kadar manyadıysam eşime diyorum ki tüm iğneleri ben yedim, sıkıntıyı ben çektim, bebeği de ben taşıyorum doğurcam sonraaa ohhh ben babasıyım ben annannesiyim, teyzesiyim,halasıyım,dedesiyim,babannesiyim diye herkes hak iddia edecek
banane yaaa o benim diyorum
yarım plesantayla yaşamış çok şükür benim ki de herkese, herşeye rağmen bırakmadı çok şükür
umarım güzelce doğarlarda bizde rahat bi nefes alırız
bu arada iyiki eşin işe geç kalmamış
sanırım bi sıkıntımız yok, arada giren kramplar iki büklüm yapsada, kanamam ara ara kendini gösterse de büyük bi sorunumuz yok çok şükür
bebişim sağlıklı ve neşeli
ultrasonda doktor görünce diyo ki annesi mi keyfine düşkün babası mı, bende annesi dedim
o da anneye çekmiş baksana diyo. kafayı rahime dayamış, sol kolunu başının altına almış, bacakları uzatmış ohhh mis gibi yapıyo
arada gülümsüyo, arada yavaş çekimde el sallar gibi yapıyo ultrasona
o ana kucağımda olsa yer bitirirdim oğluşumu
valla stajın en ağırını görmüşsün. demk ki Allah o an seni şoka sokmuş ki bayılma diye
yoksa Allah korusun o kasap doktorların elinde ne hale gelirdin baygın baygın
tamamen korunmuşsun canım bence
nasıl bir şoksa olayı tam anlamış, yorumlamış, kendi içinde sonuçlara bile ulaşmışsın
şimdi gülüyorum yanlış anlama senin durumuna değil durumun trajikomikliğine. bu kadında hiç mi açılma olmamış ki bu manyak doktorlar nst odasına almışlar doğumhane yerine
valla bu erkekler erkek çocuklarının anacıl olduklarını unutuyorlar bence
büyüyene kadar annelerin en büyük destekcisi oğluşları oluyo, tabi ben bunu eşime söylemiyorum
oyun falan oynasınlarda huyunu benden alsın diyorum ben, yoksa çoooooooooooook çekerim
4 duvarlı odada 2 duvar daha olursa kendim çalar kendim söylerim, cevap gelmez asla karşımdakilerden
bende de çene Allah vergisi bi tonpatlarım sıkıntıdan babasını da oğlunu da atarım evden yoksa
bebişime şimdiden 2 adet beşiktaşlı ayakkabı geldi eşimin arkadaşlarından, düşünün fanatikliği
bizimkinin de seçme şansı yok beşiktaşlı olacak gibi duruyo
Ben de çaresizlikten öyle işte, dışarı çıkamadığım için eve netten bakıyorum kıayfetlere..aslında ebebek'ten ve birkaç ayrı yerden pekçok sey buldum sayılır..gelenler de çok iyi çıktı..tabii insan yne d kendi gidip görmek istiyor..çünkü bebeğini kucağına alacaksın ve tüm hazırlıklarını ince ayrıntısı ile yapmak istiyorsun..ama sağlık olsun da ne diyeyim..
birden çok cevap vermek için her okuduğun mesaj yanına hani + işareti var ya ona basıyorsun..sonra diğer mesajları okuyabiliyorsun ve onların da yanına + koyabiliyorsun..en son olarak konuya cevap ver işaretine bastın mı mesajında herbir alıntı yaptığını görebiliyorsun..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?