Stresli hamişlerin bebeği agresif olur :) gel stres at, bebişin sana kafa tutmasın :)

yavrum benim yaaa
okurken kendim yaşadım sanki
ne güzel kurtuldun bak kavuştun oğluşuna
Allahım analı babalı büyütsün
sağlık sıhhat versin bebişine de sana da
canım inşallah sarılık olmaz ama olsa bile artık tedavi yöntemleri gelişti sıkma canını
en ağırında 2-3 gün hastanede yatırıyolar o kadar
sütüne gelince bol bol su iç ve makineyle sağmaya çalış canım
arkadaşım 30 kasımda doğurdu sağa sağa ancak geldi sütü
seninde gelir merak etme
ama strese girersen sütüm gelmiyo diye dahada kesilir Allah korusun

teyzesi sorma bugün korkudan ağlamaktan içi dışına çıktı yavrumun.. saolsun babaannesiyle kuzeni bi bağırışıyolar bi çekiştiriyolarki çocuğum boğuluyo felan sandım. oğlum sesi sevmiyo. diyorum sesten rahatsız oluyo çocuk sevmiyo, inadına alışsın diyerek bas bas bağırıyo. o çocukda oğlumun dibinde bağırıyo. kafasını çekiştiriyo. ağzını yüzünü öpüyo... enson da akşam oğlan yatak odasında uyurken ben telefondaydım başka odada. yeğenim tutturmuş yucuuff yucuufff diye yusuf efeye gidelim diyomuş. sen tut al çocuğu uyuyan çocuğun yanına götür. girdiler içeri oğlanın başında çocuk bağırıyo oyun oynuyo. kimsede bişey demiyo. ben salonun kapı aralıktı ordan göördüm ama kociş orda zannediyorum meğer değilmiş o da sonra geçti oraya.. neyse teli kapattım bi gittim uyanmış oğlan ağlıyo... fıttırdım bugün.. uyuyan çocuğun yanına çocuk götürüyolar, o da sesten rahatsız oluyo dye ısrarla söylememe rağmen.. bütün gün uyuyamadı korkmaktan. tam uyutuyorum pat içeri geliyolar hadeeee benimki yine korkup bas bas bağırıyo.. tam sakinleştiriyorum yine aynı... neyse uzun bi süre kapattım ikimizi yatakodasına sakinleştirdim sevdim oynadım felan sonra yatırdım dizime uyudu..en son da işte demin anlattığım şekilde uyandı şimdi uyutmaya çalışıyorum. anlayacağınız bugün ben kafayı yedim

kız genemi göbeğini kaybettin

bacım sen hemen git genede ne olur ne olmaz.. orda beklicez derlerse evimde beklemek istiyorum dersin..

hey allahım kızım senin toto nanay

töbe töbeee anam neişin var pazarda yahu otur acık doğuracan... hee pardon sen doğurmicaktın demi unutmuşum

kızeçlerimm nasılsınız ?
dün temzilik yaptık bugün için misafirim gelicekti sözde beni buhalimle ekti iyimiinasıl sinir oldum bir bilseniz anlatamam
baksoyum kız dogurmadınmı sen dahaaa

kızım seni yolacam hee hala temizlik misafir diyosun.. sen herkesten önce doğurursun

laaaa gelirsem oyarım seni yamulturum heeee

canım epidural yapıldığında belinden taktığı kataterin ucunu boynuna atıyo. odur senin dediğin.

yavrum senin bu kv den çekeceğin var neyseki cevabını veriyon

ay nerde bu milleeeet bacınızın derdi büyük bi gelin hele huuuu :)

bacım benim de kaynana geldide bugün anca geldim

yamişim bu nişan nasıl bişey sumu önce nişanmı yada ikisinden birimi geliyor nasıl oluyo bi anlatırmısın ? herkes te aynı oluyormu acaba
canım herkesin farklı kiminin suyu gelir kiminin nişanı kiminin sadece sancı kiminde hepsi.. onu o an anlıcaksın. nişan dediğimiz şey sümüksü yapıda pembemsi kahve bi akıntı.

kızlar nerdesinizz yaaa moralim çok bozuk sizden başkada derdimi dökecek kimsem yokk
noldu yavrum yettim anlat güzün aplana

hoşgeldn tatlım hayırlı olsun bebeğin

ahh canımm sıkma canını. sezeryan oldun ya vücut gebeliğin bittiğini anlayamamıştır. bebeğini memene tuttur hep yoksa gelmez. hep emzir. o emdikçe süt oluşacak ve sonunda gelecek. bide moralin bozarsan da gelmez. bozmicaksın. moral çook önemli. gebeliktekine benzemez anında etkiliyo.

tatlım allah analı babalı büyütsün inşallah çok sevindim.. ağrın varmı? nasılsın? bebiş nasıl?

ayy yavrum yaaa bende sinir oldum cidden
küçücük çocuğa hak mı reva mı bu
bunu yapan çocuk düşünemiyo hadi peki büyüklerde mi düşünemiyo
hangi akla hizmet bağırtıyolar o yaştaki çocuğu
hem yeni doğmuş hem de uyuyan çocuk
insan azıcık saygılı davranmaz mı yaaa
gıcık insanlar dövesim var hepsini
canım epidural yapılınca boyna bişey mi takılıyo ?

ayy sorma dellendim resmen yaa huzursuz işte ağlıyo. bide inatla bana diyoki bi sıkıntısı var. yani lafı doyuramıyosuna getirmeye çalışıyo ama ayına göre kilolu olduğunu hatırlayıp diyemiyo. bi sıkıntısı var deyip duruyo. doymuyo diyemiyo ya.. o öyle dedikçe bende dedim sesi sevmiyo rahatsız oluyo korkuyo dedim. alışsın ama dedi. bende alıştıramıyorum ne yapim sevmiyo dedim sanki ben çok memnunum. yürürken parkenin çıkardığı sese bile uyanıyo benim için daha zor. biyere gidemem evde hareket edemem. ama napiym alıştıramıyorum sese. ses duyduu anda başlıyo ağlamaya. anlaayanmı var.. bide bağıra bağıra konuşuyo bilerek. e o çocukda bağırıyo. benimki bastı feryadı...bende dellendim aldım çocuğu kapandım yatakodasına. ama ne fayda orayada geldiler. oğlumun oyun halısını alıp gittiler. içimden kırmasa bari oyuncakları diye dua ettim ona bişe dayanmıyo çünkü anında paramparça.

canım boyuna bişe taktığı yok. belden iğne vuruyo ya. oraya ip gibi misina gibi hortum koyuyo diğer ucunu boynuna yapıştırıyo. yukarda olması lazım galiba oyüzden boynundan bişe yapmıyo.sadece bantla yapıştırıyo.

canım ya sen söyle ya da eşin söylesin
bir kere yaş sınırı olarak ne işi var senin çocuğunun oyun halısıyla
alsın babası desin senin yaşın büyük bunun için
ikincisi alıştırmak için ağlatmak mı gerekir
sevmiyo şimdi, aklı erince belki alışır
çocuğun yanında alışsın diye bağırıp aklını mı alalım de bence
azıcık insan olmayı öğrensinler yavvv

yok yavrum yok. o gözbebeği onun. olmazsada o isterse mutlaka olacak gözbebeği istemiş aaaa ayıpsın...
valla aklı gitti çcuğun hala arada ağlıyo korkarak uyanıyo... oynuyorum bol bol sakinleşiyo..şimdide uyuyamıyo çocuk. dudağını büzüp gözlerini sıkıyo ağlıyo yavrum düşün nasıl korkmuş tam uyuyacakken yapıyo bunları, gündüz de tam uykuya geçerken korkup uyandırdılar ya demek öyle olacak sanıyo yada onu hatırlıyo

cok sukur kavustum tatlımmm darısı sızın basınıza bı avazda ınsallah
sımdı yanımda koca bı bardak su var onu ıcıyorum bugun göguslerım doldu bı ıkı gune gelır ınsallah.
stresı yasakladım kendıme belkıde cok streslı bı hamılelık yasadıgım ıcın böyle oldu vıcdanım sızlıyo.
sarılık olduk 100de 90 cunku yavrumun göz bebeklerı sarardı yarın doktora gıtcez ınsallah hafıftır.
senın oğlus ıyıce kılo almıstır kac kılo olmus bızım tosuncuk :)

sagol canım benım tesekkur ederım. ama bana canlı yayın yapamadın hep ters zamana geldı
panık takıntı yapa yapa 39+1 e kadar ıyı dayandı benım oglan. tembeldı zaten bılıyosun
moralımı yuksek tutmaya calısıyorum bugun goguslerım doldu su gıbı bısey geldı sut gelcek heralde dımı :26:

Selam canlar, ben foruma yeni katıldım.

Konu başlıklarına göz gezdiriyordum da, sahiden burada ne güzel bir iş yaptığınızı görüp duygulandım. Sahiden de birbirimize bu kadar ihtiyaç duyduğumuz bu gibi konularda konuşacak birilerini bulabilmek inanılmaz rahatlatıcı. Ben Amerika'ya ilk geldiğimde çevrem olmadığı için konuşacak kimseyi bulamamıştım, bir de üzerine dil bilmemek eklenince, duygusal bir çöküntüye uğradım. Bu en sıkışık zamanımda bana yetişen, alt katımızda oturan muhacir Seval Teyze olmuştu. Boşuna demiyorlar "Türkün türkten başka dostu yoktur" diye :)) Bunu bilir bunu söylerim.

Neyse bebişler bunları anlatıp sizi üzmeyeyim, zaten konudan da uzaklaşmaya başladım. Bende konsantrasyon eksikliği var. Amerika'da sağlık konusunda çok daha titiz davranıldığı için, bebeğimle olduğu kadar, kendimle ilgili bu tip problemleri de rahatça aşabiliyorum. Yok efendim git yazdır, sevk al, rapor ver yok ! İstediğim zaman ilaçlarımı alabiliyorum. Türkiye'de yaşayan türk kardeşlerimin nasıl problemler yaşadığını tahmin bile edemiyorum vallahi.

Ben de 1 sene kadar önce bugün epidural yaptırmıştım. Öyle hortum falan yok, tak-çıkar hallediyorlar hemen :)) Burada "in & out" dedikleri bir teknik var, her şeyi onunla hallediyorlar. Oradaki koşulları tam olarak bilmiyorum, ama eminim benden sonra çok gelişmiştir. Ben Amerika Birleşik Devletleri'ne 2009'da geldim. Benim Türkiye'deki doktorum -isim vermek istemiyorum- daha epidural ne onu bilmiyordu. Ama bakın şimdi siz epidural konuşuyorsunuz. Bu beni ne kadar memnun etti bilemezsiniz. En güzel hizmeti hak eden biz Türk anneleri umarım daha da iyi hizmet göreceğiz.

Tek söyleyebileceğim, yeni bir annenin en çok ihtiyaç duyacağı şey eşinden göreceği destektir. Benim eşim en başta bana hiç destek olmadı, sanki çocuğu tek başıma yapmış gibiydim. Allah'tan hatasını anlaması çok uzun sürmedi. Ancak bu süreçte ben de psikolojik destek alarak sadece çocuğuma değil, eşime de nasıl davranmam gerektiğini öğrendim. Olgunluğumu yitirmeden, ters düşmekten kaçınarak bu işin içinden sıyrıldım. Size naçizane tavsiyem de bu olacak.

Ben Baltimore'da yaşıyorum. Burada çok yaygın kullanılan bir atasözü var, "don't throw the baby out with the bathwater" derler. Ben Türkçe'ye pire için yorgan yakmayın diye çevirdim :))

Burayı keşfettiğim için çok mutluyum, bebek kamerası bebeğimin uyandığını gösteriyor, gideyim de altını temizleyeyim :)) Hepinizi çok sevdim, Amerika'dan selamlar.....

tatlım allah analı babalı büyütsün inşallah çok sevindim.. ağrın varmı? nasılsın? bebiş nasıl?

amin canım benım hepımızınkını ınsallah.
agrım coktu dun eve getırttık iğne vuruldum bugun bıraz daha ıyıyım ama zor oturup kalkıyorum :/
bebişiminde gözlerının içi sarardı heralde sarılık olduk sabah doktora gıtcez ınsallah.
yusuf efecık nasıl kocaman olmustur beyefendı :)

evet canlı yapcektik bacoo haber vereydin yetişirdim sana

gelr tatlım gelir. yavaş yavaş süt üretimine geçiyo demekki. bebeğini emziriyomusun? boşda olsa göğsüne tut emsin. daha çabuk gelir sütün. hemde çoğalır.

sarılığı umarım hafif atlatırsınız. inşallah sütün gelir o sarılık olmadan. çünkü onu geçirecek şey anne sütü. bol bol emzirdikçe sarılık hafifliyo ve sonunda bitiyo. benimki ilk zamanlar ben nerdeyse saat başı emdiği için sarılığımız 10du çok hafifti. sonra 8e düştü sonrada bitti.

yusufefecik ne yapsın teyzesi dün çok korkmuştu yavrum. gece 2ye kadar uyuyamadı. bende bütün gün onu sakinleştiricem diye hoplayıp zıplamaktan derman kalmadı. neyseki bu sabah keyifli uyandı. hiç zorlanmadan emdi. sonrada uyudu maşallah şimdi uyuyo yavrum..

yaa beyefendi abicik oldu size oyy yerim ben onun abiliğini

öncelkle hoşgeldin aramıza.

bilmediğin biyerde yalnız yaşamak zordur tabii.. dilediğin zaman bize katılabilirsin :) burdaki herkes sana destek olacaktır. bizim hatunlar çatlaktır ama iyidirler demi kızçelerim

hortum dediysek bahçeden su taşıyan hortum demedik canım ne olduğunu bilmiyorum ben hortuma benzettim incecik bişeydi sırtımdan boynuma yapıştırdılar. ucundada sarı bi yuvarlak bişe vardı sanırım ilaç ordan gidiyodu. tahmin yürütüyorum sadece. eminim orda daha gelişmiştir tabiiki..

haklısın eş desteği çok önemli. benim eşim saolsun hep yanımdaydı. 40mız çıkana kadar izin aldı yanımda kaldı. çok yardımını gördüm.

ne kadarlık bebeğin? kız mı erkek mi? allah size bağışlasın bebeğinizi. allahım analı babalı büyütsün

baksoyumm doğurmadınmı kız daha hey yarebbim bakma öyle köşeden gizli gizli gel bakem yamacıma

oy oy oooy neler oldu neler yavrularım evlatlarım canlarımmm arkidişlerim :)
efem dün pazardan geldik annem ve kv. ben tabii pert olmuş bir haldeydim dedim ben yatıyorum odamda.annem temizlik hastası kv dede pistir :) dağınık iş yapar bi salata yapar her taraf yağ olur yeşillikler ortalıkta yani işi biten yeşillikler kaldırılmaz tezgah baştaaan başa dolar öylece kalır ve yemeğe geçilir yemekten sonra hadi bakalım işin yetmez gibi önce ortalığı toplarsın sonra bulaşığa geçersin .annemde delirir kadına talimatları verdi kv anneme diyorki sen bebek yıkadınmı hiç ben yıkamadım annem yıkardı benimkileri dedi beraber yıkarız dedi aha dedim annem şimdi dalacak kadına :) benim kızım yapar herşeyini sen merak etme dedi .biz beraber bir iki defa yıkadıkmı o ayaklanana kadar ondan sonra o hem yavrusuna hem kendine hem kocasına bakar dedi.kv kaşınıyo ya arkidişim.bi halttan haberi yok kadının hep annesi yapmış buda işte bebek büyütmüş güyaaa.ama benim slk kocamın bundan haberi yokki annem kalır bizle biz bakmayı bilmiyoruz bilen birisi olsun yanımızda diyo töbe yarabbim yaaa kadın zaten telaşe memuru bişeyden de anladığı yokta gelde anlat benim şaşkına.neyse kızlar sonra akşam kociş aradı benim ağrım vardı çarşı pazarda biraz fazl agezmişimde söylemesi ayıptır abimler akşama yemeğe bizdeler dedi.kaynar sular döküldü başımdan .allahım çağıranamı kızsaaam gelenemi kızsaaam töbe yarabbim yaa bi derin iç çektim noldu niye öfleyip püflüyosun diyo ya bana .bu erkeklere varya rüyalarında da olsa şu hamileliğin helede son günlerin ızdırabını bir kere yaşatsın allahım vallahi okadar çok isterim ki yaşamasını.bir saatini bile yaşayabilir mi acaba.neyse dedim ağrım var ya yatıyorum ben.ne alayım gelirken dedi ekmek al dedim kapattım.yarım saat geçmedi damladılar.kalktım artık zar zor.abisi oooo büyümüşsün kız ne güzel olmuşsun dedi amanda aman amca olacak ya sonra mutfakla oda arasında mekik dokudum sen bi git yat diyo annem ama nereye yatıon adamlar şu halime bakmadan çıkmış gelmiş.akıllarına edeyim ben bunların.hemen abisiyle benim slk kocam açtılar platstationu oturdular oyuna bağırış çağırış çoluk çocuk elti zaten kendi söyler kendi güler kv desen çocuklarını topladı başına tabii kahkahalar o biçim .annem yazık bi mutfağa gidiyo bi odama benim yanıma geliyor bana ateş bastı belim kasıklarım ağrımaya başladı . yemek yendi gırgır şamata içinde tabii gırgırı yapan onlar hiçbişey umurlarında değil.allaha havale ediyorum zaten en başrtada benim slk kocamı.neyse zor oturdum masada yemekte göbeğim kaskatı oldu totomun üstüne oturamıyorum batıyo canım acıyo.kalktım yattım odamda.annem yazık bi mutfağa gidiyo bi bana bakmaya geliyor canım benim oda cok sinirlendide allaha şükür bişey demedi fazla :) ama kızlar varya kocam odaya yanıma misafirler kalkacağı zaman geldi neyin var ağrın yoktu bu zamana kadar iyiydin şimdi nedne ağrın var dedi baktı benden ters tepki gördü çark etti hemen dedim sen gece kalktığımı duydunmu evin içinde gezindim ağrıdan yooo dedi gündüzleri ben ağrılı oluyorum haberin varmı görüyor musun yooo dedi e ozaman nereden bileceksin dedim.ben acaba izin mi alsam diyo gerek yok annem var yanımda o bakar bana dedim.şebeklikler ediyo bana .ben sezeryan olacak olsaydım yarın gider toprağıma kavuşurdum dedim ama normal yapıcam ben kolaymı doğurmak .biraz durdu gitti.ay kızlar uzuuuunca yazı olmuş bunu bitirim

evet devamı var bitti zannetmeyin :) neyse sadede geleyim bari.elti evi taşıyo demişmiydim demediysem diyeyim ozaman dün kontratı yapıp anahtarı aldılar .kv bulutlarda zaten sevindirik olmuş kadın yien topladı çocuklarını yakınına ya ohhh .neyse ev taşınacak haftaya bugün .benim bencil kv toplamış bavulunu damladı buraya hiç demiyo o kadında hamile nasıl toplanacak o keyfi neredeyse orada sanki ben burada dört gözle bekliyorum da .neyse kocişin abiside dün aramıştı sabah anne nasıl toplanırız işte ayşede hamile filan bu hemen coştu anneniz var oğlum annen yapar ne zannettin ben hallederşm toplarız bir haftada sen merak etme dedi.e slk kadın madem öyle o kadını ne hlt etmeye bıraktın geldin demi ama yapmacık işte kızlar yapmacık pslik.allah dedim bu gidecek ozaman.bi sevindim anlatamam :) dün akşamda oğluşuna takıldı gitti yarabbim ne kadar mutlu oldum anlatamam. ben yatıyordum odamın kapısını çaldı açtım ben gidiyorum kıızım seninle kalmaya gelmiştim ama işte öle böle falan filan dedim gerek yok benim annem yanımda evet annen de yanında zaten diyo töbe yarabbim neyse.çıktı gittiler kocişin abisi bana diyoki rüyamda gördüm ayın 14 ünde doğuyor toprak bak ayın 14 biz taşınıyoruz sakın doğurma :) annemde arkadan töbe töbeeee dedi :) ay neyse kızlar valla okurken nasıl daralacağınızı gözümün önüne getiriyorum :) hadi bakalım

baksoyumm doğurmadınmı kız daha hey yarebbim bakma öyle köşeden gizli gizli gel bakem yamacıma

tatlım sabah açıyorum okuyorum bişey yazamadan annem kahvaltıyaaaa diyo kalkıyorum.senin o kv ye dalarım bak hee.ya sende bi hoşsun desene çocuğun odada ne işi var ben söylerdim herhalde sen neden sustun .çıkar çocuğu odadan kapat odanın kapısını zaten yatak odasında ne işi var başkasının en sinir olduğum şey he.

oy ben seni yerim yerim yeriiim doğurur gelirde arkidişlerine bide anlatırmış amanda amannnn. yavrusunuda emzirirmiş ayyy taze ennem benim.sakın vazgeçme emzirmeye çalışmaktan kuzum.yamişimin dediği gibi sezeryande öyle oluyormuş sen zorla.sarılıktan korkma yavrum bebişlerin çoğunda oluyormuş bide hemen emziremedin ya ondanda olur ama geçer üzülme sen.allah hayırlı evlat etsin inşallah analı babalı gönlünce büyüt yavrunu kuzum.ne istersen en dilersen öyle olur inşallah hayatında .bak hamilenin duası kabul olur he :) inşallah bende sizin gibi atlatırım şu işi de gelirim hemen buralara :) bu delilere kalsa ben içimde tutacam hatta çocuğu okula karnımda yazdıracam deliler ya çatlak kızlar.gelmiyo anam napim daha benim yalancı sancılar başlayalı bi haftam olmadı yahu ne yapim :)

hoş geldin arkadaşım .istediğin zaman gel yaz sende katıl aramıza.kv derdin varmı gel anlat kocanlamı aran bozuldu gel anlat başka derdin mi var gel anlat heeee dersen ki bi dertmi anlatıyosunuz yoooo herşeyi anlatıyoruz ama şimdi kv ve koca derdi var en başta :) şaka şaka biz burda herşeyimizi açık açık paylaşabiliyoruz sende rahat ol.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…