canlarımm cok özledım sızı sonunda ben geldım bılgısayarımıza kavustuk telden gırdıgım için topiği bı turlu bulamıyodum profılımıde gostermedıgı ıcın yazamıyodum sadece 2013 aralık annelerıne gırebıldım kusura bakmayın hepınız aklımdaydınız.
dogumuma gelırsek 30 kasımda kontrolum vardı gıttım 90 larda bırsuru sancım cıktı ama acı esıgım iyi oldugu ıcın bana karın agrısı gıbı gelıyodu doktor hayret ettıama bebek dönmemıstı doktor kontrole gıttıgımde yatısını yapalım alalım bebeği dedı yok dedım az daha beklerım. eve geldım 2 gunu zar zor gecırdım 3 aralıkta sabah 6da yataktan bı kalktım içimden dua etmek geldı bırsuru dua okudum sora yataga gerı yattım kafamı koyar koymaz bı sıcaklık hısssetım yataktan bı fırladım su fıskırıyo heryerımden. o sırada esım kalktı bı panık yuzumuz kırec gıbı oldu 4 tane bebek bezı degıstırdım :/ sonra apartopar gıttık sancılarım asırı arttı akkalar dustu ama normal olmadı spınal sezaryan oldum vee ısın kötusu acı hıssettım bagırdım bı kac kez hemsırede dıyo kımı ınanda oyle olur dıye. benım doktor zaten bı rahat sarkı soyleye soyleye kestı benı sonra bı vıyak vıyak ses oglumu gordum ve kelımelerın bıttıgı an bırsuru fotogramız cekıldı ama ben aglamaktan bakamadım hıc. bebege bakmakan kendımı unuttum sonra onu yolladılar babasının kucagına. benı bı tıtreme tuttu 2 saat tıtredım vucudum hassasmız narkoza hıc konusamadım bıle. sonra kendıme geldım. suan ıkımızde ıyıyız ama oglum sarılık olcak gıbı sankı :/ bıde sütüm hala gelmedı hep mama verıyorum oyuzden cok moralım bozuk
oy oy oy o elleri yerim ben yaaa
ısırırım kıtır kıtır parmaklarını
tutsun elini annesi, büyüyünce elin kızının elini tutacak
canım tabletten ne face e girebilip bişeyler yapabildim nede kk de sayfaya girip bişeyler yazabildim
sinir oldum gece gece
valla seradan örnek almamız gerek, çocukların üstünden gözümüzü bir an bile ayırmaya gelmiyo
gıslaaaaaar günaydın herkese :) azıcık kendimi anlatayımmı yavgece bi uyandım belim kasıklarım nasıl ağrıyo regl sancısının biraz fazlası gibi.sırtüstü yattım geçmedi sağa döndüm geçmedi sola geçmedi bide bacakaramdan ılık ılık bişeyler sızıyo gibi geldi ahaaa dedim bu demekki su ama korkuyorum da kalkmaya yattım biraz knedimi dinledim ağrıyı buymuş demekki yalancı ağrılar diyorum .bi 5 dk yattım öyle sonra bacağımı elledim kuru he dedim ben kendimi kurmuşum illaki olacak diye çünki ben nasıl hayal ediyorum biliyor musunuz ben çarşı pazar gezerken birden suyum gelecek hemen hastaneye :) şaka bi yana hakikaten bana o an sanki sancım başlamış gibi geldi korktum ne yalan söyliyim.ilk defa sancıyı fazl ahissettim kızlar olurduda az az .demekki benim toprağım gelecek e yani diyorsunuz biliyorum :) neyse wc ye gittim oturdum oturdum klozette geldim Allahtan uykum var yoka uyuyamam o ağrıyla uyumuşum dönerken dönerken.sonra sabah ezanında uyandum baktım karnım yumuşacık alla alla diyorum nerede bu çocuk göbeğim küçülmüş bide toprak hareket etmiyor ben sırtüstü yatınca fena teperdi kımıldar dururdu yok hareket çocukta allahım yarabbim beni yine bi korku aldımı.karnımı sıKIyorum bastırıyorum yok hareket.kalktım oturdum oturunca rahatsız oluyo daha cok hareket ediyo çünki yok yine hareket oğlum yavrum toprağım nerdesin annem diyorum bi taraftan da elimle karnıma bastırıyorum.sonra kalktım evin içinde gezindim camdan baktım işe gidenlere filan yoruldum sırt üstü yattım yine sonra çok şükür öyle yatınca geldi bu yaramaz elimin altına okadar rahatladım ki anlatamam kızlar hemen doğsunda bi kucaklayayım koklayayım istedim o an çünki korktum valla .doktor eğer bir yavaşlama hareketsizlik olursa hemen gel onun hareketlerini takip et demişti.sonra rahatladım kocişe sarıldım uyumuşum.annemde yazık sabaha kadar kapıya bakıyorum uyandıkça şimdi gelecek anne ben sancılandım kalk diyeceksin diyo :) bide kociş hep uyanır ben kalkınca yanından gece hissetmemiş ben wc deyken sesleniyo içerden dedim korkma geliyorum şimdi ya ne zaman kalktın sen ben derin uyumuyorum ama bu sefer sızmışım.aman dedim korkma yavrum ben seni uyandırırım mutlaka sen merak etme .
bacım sen hemen git genede ne olur ne olmaz.. orda beklicez derlerse evimde beklemek istiyorum dersin..kızlar dün bide akşam kocişe diyorum ki yavrum ben eğer gündüz sancılanırsam yani suyum filan gelirse seni ararım eve gel derim anlarsın ama hemen arabayı alıp gelme dedim.ben duş filan alıcam açılmayı evde beklemek istiyorum dedim.adamın gözleri açıldıya sen deliydinde bu kadarda demedik diyo yazık.ya neden canım doktor demedimi doğum hemen başlamaz acele etmeyin diye evet diyo eeee dedim nedne hastanede sürüneyim.hem duş filan almam gezinmem açılmayı kolaylaştırırmış dedim.neyi kolaylaştırıyor kızım okadar kolamı bişey filan olur diye korktu .bende tamam dedim ona ama hemen aramayı hiiiiç düşünmüyorum tabii benim telaşe memuru kv aramazsa.ben hemen duşa girmeyi planlıyorum hee bide annem var tabii o ne der bilemem.saatlerce hastanede ne yaapyım dimi ama gelen parmaklar giden parmaklar.korkum artar zaten.ne diyorsunuz kızlar ben yanlışmıyım sizce ? ya bide başın kalabalık olunca her kafadan bi ses çıkıyor evde.kv yarın gelecek o başka annem başka bide benim heyecan küpü kocişim var yandım ben yandım :) sabah bana diyor ki işe gitmeden önce annem yarın gelecek o gelince nolursun sorun olmasın ne yapayım o benim annem diyo annenede söyle konuş lütfen bir sorun çıkmasın diyo dedim senin annen hamile kadına bile laf sokan birisi asıl ben sorun istemiyorum kendi stresim bana yetiyor zaten .amaaaan tamda yatacağım zamana geliyor ya oda öffff gelmese olmazmı kızlar ya :) salı kontrolümüz var acaba ozaman kadar ne olur bana .annemle sabah konuştum anne sakın annesiyle muhatab olma yani laf filan söyleme ne yaptınız benim çocuğuma diye filan .oda bi garip eğer benim kociş bişey derse oda durmazmış ay kızlar ben zaten görürsünüz bak stresten doğururum hemen.offfff
hey allahım kızım senin toto nanayya bide rüyamda ne gördüm komedi filmi gibi :) kocişle biryere gidiyoruz çinliler filan var hep ortalıkta o ayrı ben ayrı geziyoruz bi ara ben bi bebek beşiği beğeniyorum oooo diyorum hemde 300 tl fiyatı hemen alalım kocişi bulayım diyorum bi gidiyorum adamın yanına bi çinli kız takılmış buna gülüşüp duruyo kız .bişeyler satıyormuşta benim kocişte onlara bakmaya gidiyormuş hemen gittim yanına kız önden gidiyordu kocişe dedim sen geride dur bakalım senin canını alırım dedim adama :) hemen takıldım kıza oda bizi bi eve götürdü böyle köy evi gibi ama baya eski bi ev gibiydi basık tavanı vardı birde yatak vardı ben yattım hemen kocişte yanımda bir yaşlı çinli geldi kadın birde adam vardı kadın benim üstüme abandı böyle karnıma bastırıyo filan korktum kocişi kıskanmanın derdindeyim ama ben hala :) neyse bi an kendimi yerde görüyorum kadın benim ellerimi bağlamış doğurtacakmış beni kocişe bakıyorum bana neden bunu yaptın der gibi bağırırken filan uyanmışım sabah olmuş.ohhh dedim neydi öyle.sabah anlattım kocişe çok güldü ya nelerle yatıp kalkıyorsun sen allahını seversen.bune doğururken bile beni mi kıskanıyorsun akıllım dedim ben doğururkende aynı olucam değişecekmiyim zannettin anne olunca
töbe töbeee anam neişin var pazarda yahu otur acık doğuracan... hee pardon sen doğurmicaktın demi unutmuşumkızlar siz gelemediniz bi ya.ben pazara gidiyorum birkaç eksiği kaldı evinde onları halledicem annemle .hadi hayırlısı hayallerimdeki doğummu olacak acaba çarşı pazar gezerkenöpüyorum sizi gelince hemen damlarım inşallah.
kızeçlerimm nasılsınız ?
dün temzilik yaptık bugün için misafirim gelicekti sözde beni buhalimle ekti iyimiinasıl sinir oldum bir bilseniz anlatamam
baksoyum kız dogurmadınmı sen dahaaa
sana yuhhh diyorum daha da bişey demiyorum bacım
iki dakika oturmuyon totonun üstüne
çarşılarda pazarlarda doğurcan cidden haaa
tam sopalıksın sen
bak ben 3 gündür hiç doktor ve yamuk teyzenin sözünden çıkmıyorum
canım bi arkadaşım konya medicanaya gidiyo
ordaki kadın doğum uzmanı sancıların başlar başlamaz gel diyormuş
öncelikle hastanedeki kadın doğum katının odaları ses geçirmezmiş
o yüzden açıklık artana kadar herkes kendi odasında bekleyebiliyomuş
ikincisi anneyi rahatlatmak için doğumdan önce duşa sokuyormuş
boyuna takılan bişey var demişler ve doğum ağrısını azaltıyormuş ( ne olduğunu anlamadım )
böyle bi doktor mu bulsak acep bizde
yavrum senin bu kv den çekeceğin var neyseki cevabını veriyonkızlar öğlende kociş aradı dedi annem geliyor alla allaa neden dedim e abimler taşınıyormuş ev tutmuşlar yine buralardan ona bakmaya gelecekler sanada uğrayacak yengem dedi sende onunla gelirsin eve bakarız dedim .ya töbe töbeeee ben doğurdum doğuracam banane evden mevden ne tutarlarsa tutsunlar dedim benim eve bakacak halimmi var anca dedim ben pazara giderim ayakta kalamam fazla.annem gelecek diyince ben neden dedim oda noldu sevinmedinmi dedi bennde hayır dedim direk gülüyo gıcık.neyse kızlar geldi elti hanım iki gıcık kızıyla kv filan .bir saat belki 2 bilmiyorum oturdular dedim benim ufak tefek işlemrim var dışarda pazarada cıkıcam dedim baktım akşamada kalacaklar nebiçim insanlar ya alla alla neyse.elti dedi e ben zaten arkadaşıma gidicem kızı kuaföre götürcem hık mık falan e hadi çıkalım dedim yoksa akşam olacak .zaten totomun üstünde oturamıyorum.bu bi söyler beş güler ölüye diriye gülen şabanlardan gülüp duruyo herşeye zaten sevmem kendisini :) tutturdu benim çocuk kızmıolacak erkekmi içinize ne doğuyo anneme soruyo annemde kızıdı erkekte olur kızda ben nerden bileyim dedi :) buyine gülüo soruyo filan anneme i,şaret ettim :) kv gelir gelmez bi benim bi annemin yüzüne bakıp duruyo onu şaşalı karşıalmadık ya oooo kimler gelmiş kimler vallaben srılıp öpmedim bile hoş geldin dedi bi kapıda okadar..yapmacık olamıyorum ya ne yapayım vala içimden gelmedi zaten kızdım gelmesine .neyse bu bozuldu fena bide baktı annem herşeyi yapıo filan .neyse uzatmıyım dedim benim işlerim vare dışarda sen ne yapacaksın bende ip alıcam dedi sen ozaman ipini al benim kocişin yanına git beni bekle dedim ben ona uğrayacaktım zaten beraber geliriz dedim .annemide aldım yanıma çıktık.bu gene fena bozuldu.neyse annemle çıktık iişlerimizi hallettik kocişin yanıan gittik hanımefendi almış çayı eline kahkahalar o biçim oğluşuyLa keyif 1500 :) bende surat atık zaten zor yürüyorum hemen koıciş kapıdan gr,nce noldu bune surat dedi.zaten ben yandım kızlar bak demedi demeyin iyiki kv erken gelmedi ben zamansız doğururdum inan artık 5 6 aylık ne olursa .neyse kapıda diyoki bana ne bu surat önceden güle oynaya girerdin içeri aha dedim yandık valla ben doğururum senin yüzünden benim yüzüme bakıp durma ya benim derdim bana yeter .alla allaaa artık herşey kabahat olur kızlar sormayın valla derdim büyük bi doğursamda hayırlısıula herkes dağılsa başımdan bi kalsam yavrumla.dua edin valla ihtiyacım var benim.kv artık ne duygu sömürüsü ne haller tavırlaer yapar akşam oğluşuna aaaah ah sanki anamla ben kadını dövüoz kocişte hemen başlar noldu anne neyin varanne bişimi varanne off oıf.
ay nerde bu milleeeet bacınızın derdi büyük bi gelin hele huuuu :)
canım herkesin farklı kiminin suyu gelir kiminin nişanı kiminin sadece sancı kiminde hepsi.. onu o an anlıcaksın. nişan dediğimiz şey sümüksü yapıda pembemsi kahve bi akıntı.yamişim bu nişan nasıl bişey sumu önce nişanmı yada ikisinden birimi geliyor nasıl oluyo bi anlatırmısın ? herkes te aynı oluyormu acaba
noldu yavrum yettim anlat güzün aplanakızlar nerdesinizz yaaa moralim çok bozuk sizden başkada derdimi dökecek kimsem yokk
ben geldımmmmmmm :) tatlım kiminde nişan kiminde su once gelıyo kımındede ıkısı bır gelıyo benım ıkısı bır geldıınsan o suyu bacagını kapasa bıle tutamıyo sankı fiskiye var gıbı sonrada kanla karıstı oda nısanımdı. ben suyum gelınce panıkten tıtremeye basladım
canlarımm cok özledım sızı sonunda ben geldım bılgısayarımıza kavustuk telden gırdıgım için topiği bı turlu bulamıyodum profılımıde gostermedıgı ıcın yazamıyodum sadece 2013 aralık annelerıne gırebıldım kusura bakmayın hepınız aklımdaydınız.
dogumuma gelırsek 30 kasımda kontrolum vardı gıttım 90 larda bırsuru sancım cıktı ama acı esıgım iyi oldugu ıcın bana karın agrısı gıbı gelıyodu doktor hayret ettıama bebek dönmemıstı doktor kontrole gıttıgımde yatısını yapalım alalım bebeği dedı yok dedım az daha beklerım. eve geldım 2 gunu zar zor gecırdım 3 aralıkta sabah 6da yataktan bı kalktım içimden dua etmek geldı bırsuru dua okudum sora yataga gerı yattım kafamı koyar koymaz bı sıcaklık hısssetım yataktan bı fırladım su fıskırıyo heryerımden. o sırada esım kalktı bı panık yuzumuz kırec gıbı oldu 4 tane bebek bezı degıstırdım :/ sonra apartopar gıttık sancılarım asırı arttı akkalar dustu ama normal olmadı spınal sezaryan oldum vee ısın kötusu acı hıssettım bagırdım bı kac kez hemsırede dıyo kımı ınanda oyle olur dıye. benım doktor zaten bı rahat sarkı soyleye soyleye kestı benı sonra bı vıyak vıyak ses oglumu gordum ve kelımelerın bıttıgı an bırsuru fotogramız cekıldı ama ben aglamaktan bakamadım hıc. bebege bakmakan kendımı unuttum sonra onu yolladılar babasının kucagına. benı bı tıtreme tuttu 2 saat tıtredım vucudum hassasmız narkoza hıc konusamadım bıle. sonra kendıme geldım. suan ıkımızde ıyıyız ama oglum sarılık olcak gıbı sankı :/ bıde sütüm hala gelmedı hep mama verıyorum oyuzden cok moralım bozuk
teyzesi sorma bugün korkudan ağlamaktan içi dışına çıktı yavrumun.. saolsun babaannesiyle kuzeni bi bağırışıyolar bi çekiştiriyolarki çocuğum boğuluyo felan sandım. oğlum sesi sevmiyo. diyorum sesten rahatsız oluyo çocuk sevmiyo, inadına alışsın diyerek bas bas bağırıyo. o çocukda oğlumun dibinde bağırıyo. kafasını çekiştiriyo. ağzını yüzünü öpüyo... enson da akşam oğlan yatak odasında uyurken ben telefondaydım başka odada. yeğenim tutturmuş yucuuff yucuufff diye yusuf efeye gidelim diyomuş. sen tut al çocuğu uyuyan çocuğun yanına götür. girdiler içeri oğlanın başında çocuk bağırıyo oyun oynuyo. kimsede bişey demiyo. ben salonun kapı aralıktı ordan göördüm ama kociş orda zannediyorum meğer değilmiş o da sonra geçti oraya.. neyse teli kapattım bi gittim uyanmış oğlan ağlıyo... fıttırdım bugün.. uyuyan çocuğun yanına çocuk götürüyolar, o da sesten rahatsız oluyo dye ısrarla söylememe rağmen.. bütün gün uyuyamadı korkmaktan. tam uyutuyorum pat içeri geliyolar hadeeee benimki yine korkup bas bas bağırıyo.. tam sakinleştiriyorum yine aynı... neyse uzun bi süre kapattım ikimizi yatakodasına sakinleştirdim sevdim oynadım felan sonra yatırdım dizime uyudu..en son da işte demin anlattığım şekilde uyandı şimdi uyutmaya çalışıyorum. anlayacağınız bugün ben kafayı yedim
kız genemi göbeğini kaybettin
bacım sen hemen git genede ne olur ne olmaz.. orda beklicez derlerse evimde beklemek istiyorum dersin..
hey allahım kızım senin toto nanay
töbe töbeee anam neişin var pazarda yahu otur acık doğuracan... hee pardon sen doğurmicaktın demi unutmuşum
kızım seni yolacam hee hala temizlik misafir diyosun.. sen herkesten önce doğurursun
laaaa gelirsem oyarım seni yamulturum heeee
canım epidural yapıldığında belinden taktığı kataterin ucunu boynuna atıyo. odur senin dediğin.
yavrum senin bu kv den çekeceğin var neyseki cevabını veriyon
bacım benim de kaynana geldide bugün anca geldim
canım herkesin farklı kiminin suyu gelir kiminin nişanı kiminin sadece sancı kiminde hepsi.. onu o an anlıcaksın. nişan dediğimiz şey sümüksü yapıda pembemsi kahve bi akıntı.
noldu yavrum yettim anlat güzün aplana
hoşgeldn tatlım hayırlı olsun bebeğin
ahh canımm sıkma canını. sezeryan oldun ya vücut gebeliğin bittiğini anlayamamıştır. bebeğini memene tuttur hep yoksa gelmez. hep emzir. o emdikçe süt oluşacak ve sonunda gelecek. bide moralin bozarsan da gelmez. bozmicaksın. moral çook önemli. gebeliktekine benzemez anında etkiliyo.
ayy yavrum yaaa bende sinir oldum cidden
küçücük çocuğa hak mı reva mı bu
bunu yapan çocuk düşünemiyo hadi peki büyüklerde mi düşünemiyo
hangi akla hizmet bağırtıyolar o yaştaki çocuğu
hem yeni doğmuş hem de uyuyan çocuk
insan azıcık saygılı davranmaz mı yaaa
gıcık insanlar dövesim var hepsini
canım epidural yapılınca boyna bişey mi takılıyo ?
ayy sorma dellendim resmen yaa huzursuz işte ağlıyo. bide inatla bana diyoki bi sıkıntısı var. yani lafı doyuramıyosuna getirmeye çalışıyo ama ayına göre kilolu olduğunu hatırlayıp diyemiyo. bi sıkıntısı var deyip duruyo. doymuyo diyemiyo ya.. o öyle dedikçe bende dedim sesi sevmiyo rahatsız oluyo korkuyo dedim. alışsın ama dedi. bende alıştıramıyorum ne yapim sevmiyo dedim sanki ben çok memnunum. yürürken parkenin çıkardığı sese bile uyanıyo benim için daha zor. biyere gidemem evde hareket edemem. ama napiym alıştıramıyorum sese. ses duyduu anda başlıyo ağlamaya. anlaayanmı var.. bide bağıra bağıra konuşuyo bilerek. e o çocukda bağırıyo. benimki bastı feryadı...bende dellendim aldım çocuğu kapandım yatakodasına. ama ne fayda orayada geldiler. oğlumun oyun halısını alıp gittiler. içimden kırmasa bari oyuncakları diye dua ettim ona bişe dayanmıyo çünkü anında paramparça.
canım boyuna bişe taktığı yok. belden iğne vuruyo ya. oraya ip gibi misina gibi hortum koyuyo diğer ucunu boynuna yapıştırıyo. yukarda olması lazım galiba oyüzden boynundan bişe yapmıyo.sadece bantla yapıştırıyo.
canım ya sen söyle ya da eşin söylesin
bir kere yaş sınırı olarak ne işi var senin çocuğunun oyun halısıyla
alsın babası desin senin yaşın büyük bunun için
ikincisi alıştırmak için ağlatmak mı gerekir
sevmiyo şimdi, aklı erince belki alışır
çocuğun yanında alışsın diye bağırıp aklını mı alalım de bence
azıcık insan olmayı öğrensinler yavvv
yavrum benim yaaa
okurken kendim yaşadım sanki
ne güzel kurtuldun bak kavuştun oğluşuna
Allahım analı babalı büyütsün
sağlık sıhhat versin bebişine de sana da
canım inşallah sarılık olmaz ama olsa bile artık tedavi yöntemleri gelişti sıkma canını
en ağırında 2-3 gün hastanede yatırıyolar o kadar
sütüne gelince bol bol su iç ve makineyle sağmaya çalış canım
arkadaşım 30 kasımda doğurdu sağa sağa ancak geldi sütü
seninde gelir merak etme
ama strese girersen sütüm gelmiyo diye dahada kesilir Allah korusun
teyzesi sorma bugün korkudan ağlamaktan içi dışına çıktı yavrumun.. saolsun babaannesiyle kuzeni bi bağırışıyolar bi çekiştiriyolarki çocuğum boğuluyo felan sandım. oğlum sesi sevmiyo. diyorum sesten rahatsız oluyo çocuk sevmiyo, inadına alışsın diyerek bas bas bağırıyo. o çocukda oğlumun dibinde bağırıyo. kafasını çekiştiriyo. ağzını yüzünü öpüyo... enson da akşam oğlan yatak odasında uyurken ben telefondaydım başka odada. yeğenim tutturmuş yucuuff yucuufff diye yusuf efeye gidelim diyomuş. sen tut al çocuğu uyuyan çocuğun yanına götür. girdiler içeri oğlanın başında çocuk bağırıyo oyun oynuyo. kimsede bişey demiyo. ben salonun kapı aralıktı ordan göördüm ama kociş orda zannediyorum meğer değilmiş o da sonra geçti oraya.. neyse teli kapattım bi gittim uyanmış oğlan ağlıyo... fıttırdım bugün.. uyuyan çocuğun yanına çocuk götürüyolar, o da sesten rahatsız oluyo dye ısrarla söylememe rağmen.. bütün gün uyuyamadı korkmaktan. tam uyutuyorum pat içeri geliyolar hadeeee benimki yine korkup bas bas bağırıyo.. tam sakinleştiriyorum yine aynı... neyse uzun bi süre kapattım ikimizi yatakodasına sakinleştirdim sevdim oynadım felan sonra yatırdım dizime uyudu..en son da işte demin anlattığım şekilde uyandı şimdi uyutmaya çalışıyorum. anlayacağınız bugün ben kafayı yedim
kız genemi göbeğini kaybettin
bacım sen hemen git genede ne olur ne olmaz.. orda beklicez derlerse evimde beklemek istiyorum dersin..
hey allahım kızım senin toto nanay
töbe töbeee anam neişin var pazarda yahu otur acık doğuracan... hee pardon sen doğurmicaktın demi unutmuşum
kızım seni yolacam hee hala temizlik misafir diyosun.. sen herkesten önce doğurursun
laaaa gelirsem oyarım seni yamulturum heeee
canım epidural yapıldığında belinden taktığı kataterin ucunu boynuna atıyo. odur senin dediğin.
yavrum senin bu kv den çekeceğin var neyseki cevabını veriyon
bacım benim de kaynana geldide bugün anca geldim
canım herkesin farklı kiminin suyu gelir kiminin nişanı kiminin sadece sancı kiminde hepsi.. onu o an anlıcaksın. nişan dediğimiz şey sümüksü yapıda pembemsi kahve bi akıntı.
noldu yavrum yettim anlat güzün aplana
hoşgeldn tatlım hayırlı olsun bebeğin
ahh canımm sıkma canını. sezeryan oldun ya vücut gebeliğin bittiğini anlayamamıştır. bebeğini memene tuttur hep yoksa gelmez. hep emzir. o emdikçe süt oluşacak ve sonunda gelecek. bide moralin bozarsan da gelmez. bozmicaksın. moral çook önemli. gebeliktekine benzemez anında etkiliyo.
tatlım allah analı babalı büyütsün inşallah çok sevindim.. ağrın varmı? nasılsın? bebiş nasıl?
sagol canım benım tesekkur ederım. ama bana canlı yayın yapamadın hep ters zamana geldı
panık takıntı yapa yapa 39+1 e kadar ıyı dayandı benım oglan. tembeldı zaten bılıyosun
moralımı yuksek tutmaya calısıyorum bugun goguslerım doldu su gıbı bısey geldı sut gelcek heralde dımı :26:
amin canım benım hepımızınkını ınsallah.
agrım coktu dun eve getırttık iğne vuruldum bugun bıraz daha ıyıyım ama zor oturup kalkıyorum :/
bebişiminde gözlerının içi sarardı heralde sarılık olduk sabah doktora gıtcez ınsallah.
yusuf efecık nasıl kocaman olmustur beyefendı :)
Selam canlar, ben foruma yeni katıldım.
Konu başlıklarına göz gezdiriyordum da, sahiden burada ne güzel bir iş yaptığınızı görüp duygulandım. Sahiden de birbirimize bu kadar ihtiyaç duyduğumuz bu gibi konularda konuşacak birilerini bulabilmek inanılmaz rahatlatıcı. Ben Amerika'ya ilk geldiğimde çevrem olmadığı için konuşacak kimseyi bulamamıştım, bir de üzerine dil bilmemek eklenince, duygusal bir çöküntüye uğradım. Bu en sıkışık zamanımda bana yetişen, alt katımızda oturan muhacir Seval Teyze olmuştu. Boşuna demiyorlar "Türkün türkten başka dostu yoktur" diye :)) Bunu bilir bunu söylerim.
Neyse bebişler bunları anlatıp sizi üzmeyeyim, zaten konudan da uzaklaşmaya başladım. Bende konsantrasyon eksikliği var. Amerika'da sağlık konusunda çok daha titiz davranıldığı için, bebeğimle olduğu kadar, kendimle ilgili bu tip problemleri de rahatça aşabiliyorum. Yok efendim git yazdır, sevk al, rapor ver yok ! İstediğim zaman ilaçlarımı alabiliyorum. Türkiye'de yaşayan türk kardeşlerimin nasıl problemler yaşadığını tahmin bile edemiyorum vallahi.
Ben de 1 sene kadar önce bugün epidural yaptırmıştım. Öyle hortum falan yok, tak-çıkar hallediyorlar hemen :)) Burada "in & out" dedikleri bir teknik var, her şeyi onunla hallediyorlar. Oradaki koşulları tam olarak bilmiyorum, ama eminim benden sonra çok gelişmiştir. Ben Amerika Birleşik Devletleri'ne 2009'da geldim. Benim Türkiye'deki doktorum -isim vermek istemiyorum- daha epidural ne onu bilmiyordu. Ama bakın şimdi siz epidural konuşuyorsunuz. Bu beni ne kadar memnun etti bilemezsiniz. En güzel hizmeti hak eden biz Türk anneleri umarım daha da iyi hizmet göreceğiz.
Tek söyleyebileceğim, yeni bir annenin en çok ihtiyaç duyacağı şey eşinden göreceği destektir. Benim eşim en başta bana hiç destek olmadı, sanki çocuğu tek başıma yapmış gibiydim. Allah'tan hatasını anlaması çok uzun sürmedi. Ancak bu süreçte ben de psikolojik destek alarak sadece çocuğuma değil, eşime de nasıl davranmam gerektiğini öğrendim. Olgunluğumu yitirmeden, ters düşmekten kaçınarak bu işin içinden sıyrıldım. Size naçizane tavsiyem de bu olacak.
Ben Baltimore'da yaşıyorum. Burada çok yaygın kullanılan bir atasözü var, "don't throw the baby out with the bathwater" derler. Ben Türkçe'ye pire için yorgan yakmayın diye çevirdim :))
Burayı keşfettiğim için çok mutluyum, bebek kamerası bebeğimin uyandığını gösteriyor, gideyim de altını temizleyeyim :)) Hepinizi çok sevdim, Amerika'dan selamlar.....
baksoyumm doğurmadınmı kız dahahey yarebbim bakma öyle köşeden gizli gizli gel bakem yamacıma
amin canım benım hepımızınkını ınsallah.
agrım coktu dun eve getırttık iğne vuruldum bugun bıraz daha ıyıyım ama zor oturup kalkıyorum :/
bebişiminde gözlerının içi sarardı heralde sarılık olduk sabah doktora gıtcez ınsallah.
yusuf efecık nasıl kocaman olmustur beyefendı :)
Selam canlar, ben foruma yeni katıldım.
Konu başlıklarına göz gezdiriyordum da, sahiden burada ne güzel bir iş yaptığınızı görüp duygulandım. Sahiden de birbirimize bu kadar ihtiyaç duyduğumuz bu gibi konularda konuşacak birilerini bulabilmek inanılmaz rahatlatıcı. Ben Amerika'ya ilk geldiğimde çevrem olmadığı için konuşacak kimseyi bulamamıştım, bir de üzerine dil bilmemek eklenince, duygusal bir çöküntüye uğradım. Bu en sıkışık zamanımda bana yetişen, alt katımızda oturan muhacir Seval Teyze olmuştu. Boşuna demiyorlar "Türkün türkten başka dostu yoktur" diye :)) Bunu bilir bunu söylerim.
Neyse bebişler bunları anlatıp sizi üzmeyeyim, zaten konudan da uzaklaşmaya başladım. Bende konsantrasyon eksikliği var. Amerika'da sağlık konusunda çok daha titiz davranıldığı için, bebeğimle olduğu kadar, kendimle ilgili bu tip problemleri de rahatça aşabiliyorum. Yok efendim git yazdır, sevk al, rapor ver yok ! İstediğim zaman ilaçlarımı alabiliyorum. Türkiye'de yaşayan türk kardeşlerimin nasıl problemler yaşadığını tahmin bile edemiyorum vallahi.
Ben de 1 sene kadar önce bugün epidural yaptırmıştım. Öyle hortum falan yok, tak-çıkar hallediyorlar hemen :)) Burada "in & out" dedikleri bir teknik var, her şeyi onunla hallediyorlar. Oradaki koşulları tam olarak bilmiyorum, ama eminim benden sonra çok gelişmiştir. Ben Amerika Birleşik Devletleri'ne 2009'da geldim. Benim Türkiye'deki doktorum -isim vermek istemiyorum- daha epidural ne onu bilmiyordu. Ama bakın şimdi siz epidural konuşuyorsunuz. Bu beni ne kadar memnun etti bilemezsiniz. En güzel hizmeti hak eden biz Türk anneleri umarım daha da iyi hizmet göreceğiz.
Tek söyleyebileceğim, yeni bir annenin en çok ihtiyaç duyacağı şey eşinden göreceği destektir. Benim eşim en başta bana hiç destek olmadı, sanki çocuğu tek başıma yapmış gibiydim. Allah'tan hatasını anlaması çok uzun sürmedi. Ancak bu süreçte ben de psikolojik destek alarak sadece çocuğuma değil, eşime de nasıl davranmam gerektiğini öğrendim. Olgunluğumu yitirmeden, ters düşmekten kaçınarak bu işin içinden sıyrıldım. Size naçizane tavsiyem de bu olacak.
Ben Baltimore'da yaşıyorum. Burada çok yaygın kullanılan bir atasözü var, "don't throw the baby out with the bathwater" derler. Ben Türkçe'ye pire için yorgan yakmayın diye çevirdim :))
Burayı keşfettiğim için çok mutluyum, bebek kamerası bebeğimin uyandığını gösteriyor, gideyim de altını temizleyeyim :)) Hepinizi çok sevdim, Amerika'dan selamlar.....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?