Stresli hamişlerin bebeği agresif olur :) gel stres at, bebişin sana kafa tutmasın :)

tatlım benim hiç kıyamıyorum sana biliyorsun
yazdıklarını okuyunca ne günler geçirmişiz beeee diyorum
gerçekten çok çektin sen
karamsar olmaman elinde değildi ki
ne yiyebiliyor içebiliyordun ne de rahatsızlıkların geçiyordu
umarım şimdi daha iyisindir sağlık yönünden
boğaz reflüsü normal bir insan için bile zorken sen hamilelilkte en ağırını geçirdin
boğazın yara oldu, zayıfladın, ilaç alamadın, erken doğum riskin vardı, enfeksiyonların geçmedi, böbreklerin rahat durmadı
doğurunca rahat rahat yaptığın şeyleri düşünmüş yorumlamışsın ama bişeyi atlamışsın
hamileyken bütün bunlara dayanmak kolay değil
tabiki de moralini yüksek tutmak istedin ama yürüyemez olmuştun hatırlasana
kendini bu kadar suçladığın için kızdım sana
hiç sağlık problemi olmayan biri bile gebelikte zorlanıyor oysa sen bak tamamladın bile
aldın oğluşunu kucağına
önemli olan bundan sonra stres yapmaman
Allahım yardımcın olsun , dualarım seninle
doğum kısmını es geçiyorum zira biliyorsun o üniversite hastanesindekilere neler neler söylemek istediğimi

canım benim yaaa yirim o canavarı beeeeeeeeeen
şeker şey bağırmalarını , dudaklarını gördükce ısırası gelir insanın
babası nasıl? alışabildi mi babiş olmaya?
başında annen falan var mı yoksa gitti mi tatlım?
temizlikten de vazgeçtim zaten canım
bugün aldım boyumun ölçüsünü, üstelik daha kimse kızmadan farkettim hatamı
aferin bana

Ah canım benim ne güzel yazmışsın...o günler geçip gitti diye çok seviniyorum inan..ve bir daha hamilelik zor düşünürüm herhalde..

gerçekten Allah'ın bir sınavıymış..yürüyemediğim evden çıkmamadığım günleri anımsıyorum da bir daha evde hiç kalmak istemiyorum..yattığım yatağın posizsyonunu ve evdeki her şeyin düzenini resmen değiştirdim..evimden resmen nefret ediyorum şimdi

en üzüntü verici de hiç yemek yiyememyip 8 kilo kaybetmemdi 8.ay içinde..ondan sonra kasılmalar kramplar hastane yatışları..artık hastanenin önünden geçmek bile stemiyorum..Allah'a çok şükür yine de daha kötü şeyler yaşayalar var derken kendimi teselli ediyorum...

travmalarım hala duruyor beynimin bir köşesinde..hala boğazım çok rahatsız..yemek yiyemiyorum, kasılıyor durmadan ama diyorum mutlaka geçecek bir gün..

dua ediyorum, meditasyon yapmaya çalışıyorum ve kendimi toparlamaya çalışıyorum..inşallah başaracağım..bebişler sağlıklı olsun da...

tam canavar teyzesi...

alıştı bizim baba...bana bile bırakmıyor mama işini hemen davranıyor

annem ne yazık ki yakında gidiyor...çok üzülüyorum ama ne yapacaksın...biz de 40'ından sonra mevlidini yapacağz bizim oğlanın Allah kısmet ederse... bu arada ne yaptın sen eşyalar konusunda..

kolay şeyler yaşamadın bebişim
belki yaza tayin falan olurda evi de şehri de değiştirirsiniz
yeni bir başlangıca ihtiyacın var çünkü
o kadar uzun süre evde yatınca tabi nefret eder insan
hastane deme gerçekten ben de aynı hisleri paylaşıyorum
kusacam artık hastaneden
aklıma ped aradığım günler geldi morişim
sen yardım etmesen suyumun gelip gelmediğini bile anlayacak kapasitede değildi bu lanet şehirdekiler
şimdi de tek umudum bebişimin ciğerleri geliştikten sonra onu doğurmak
kötü de olsa bi üniversite hastanesi yok burda malum
sende geçmiş geçmişte kaldı demeye çalış yavrucum
bak çok şükür bebişin sağlıklı
sende lohusalığı üzerinden tamamen atıp toparlanınca tedavi görürsün boğazında geçer inşallah
ben yakınlarda olsaydım gelirdim yanına tabu falan oynardık
kafanı dağıtırdım ben emin ol
biliyosun çok ustayımdır bu konularda

ohh ohhh Allah nazardan saklasın tatlım
babanın yardım etmesi çok önemli bu dönemde
annen de gidecek mecburen ama yaza ne kaldı ki alır gidersin bebişini İzmire
orda deniz havası alırsınız
yüzersiniz ana oğul
tüm çektikleriniz geride kalır
bak hayali bile süper
belkim biz bile geliriz oğluşumla

eşya işinde ehhh işte modundayım
kayseriden alacam yatak ve beşiği , internetten buraya getirip sonra da 850 km yol götürmenin anlamı yok dedik
bebek arabasını aldık , portbebesiyle iskeletini götürecem giderken
kanguru gönderdi arkadaşım, kaynanam ana kucağı falan yollamış
iki makine kadar kıyafeti var, almayacam kıyafet bu boylarda malum bunlarla büyüyecek
kayseriden de bedenine göre alırım diye düşündüm
çok küçük doğmadıkca elimdekiler rahat rahat yeter gibi ilk haftalarda
sonra en boy oranına göre alırız oğluşuma diyorum
lohusa pijamalarımı sipariş ettim yarın ya da ertesi gün gelir
bakım ürünlerim hazır
bugün görümceme oda süslerini de aldırdım
biberon , mama kaşığı ya da emzik almadım ama ne alacağımı biliyorum
bezi ıslak mendili hepsi kararlaştırılmış durumda benim için ama buraya getirtmeyi gözüm almadı
annemde olsunlar istedim
acil kullandıkların neler bahsetsene biraz
ona göre varsa eksiğim alayım

küsmüştüm ama geldim oda morişimin yamişimin yeni bebişlerinin hatrına :) ay ne kasıldım ne kasıldım peeeeeh :) nasılsınız bugün kızlaaaaar .beni sorarsanız gayet iyiyim maşallah hiç ağrım sızım yok yahu.yarına kaldı kontrolümüz kocişin işi çıktı.

oy oy oyyy ben seni yerimmm nasılda arkidişine destek olur yavrum benim aferin sana .güle güle hayırlısıyla kullanın eşyalarınızı inşallah.ne güzel senin kv görümce ohhh valla.

canım benim herşey geçiyor dimi hayırlısı inşallah bundan sonra daha güzel günlerin olacak yavrum en kötü günleri geride bıraktın hayırlsısyla sen.bide ben doğuraydım hayırlısıyla iyiydi :) canım ben yarın doktora sunni sancı konusunu açıcam ne dersin sencede olurmu bide yamişşime sorayım sizdeneyimlediniz doğumu :)

yamiiiiiiiiiiiiiş gel hele gel anam.
kuzum ben yarın doktora sunni sancıyla doğumumu başlatsakmı dimeyi düşünüyorum ne dersin acaba günahamı giriyorum bide acaba çokmu zorlanırım sunni sancıyla normalden farklımıdır ne dersin bi akıl ver bana cicim.

yavas yavas beyazlamaya basladı sütüm ama bu seferde benım oğlan mamaya alıştı napcam bılmıyorum canım :/

canım sen napcan biliyon mu? atıyorum günde 5 kere mama veriyosan bunu 4 mama 1 emzirmeye çeviricen. ona alışınca 3 mama 2 emzirme, ondan sonra 2 mama 3 emzirme...... böyle böyle yavaş yavaş tamamen memeye geçiş yapıcaksınız. ama birden olmaz yavaş yavaş.. o emdikçe de senin sütün artacak..

haklısın bacım ne diyim. bırakamaz yaa insan. bencede kesinlikle bozuk onun kafası... allahım o bebeği korusun..

dogurdunmuuuuuuuuuuuuu

doğurmaz o kıızzz

yoooooooooooooooooo

aferin sakın doğurma direk askere yolla

afferin sana aferin... anam biz sana yat dedik zorla işten çıkardık karı yememiş içmemiş evde de durmamış... sen erkenden doğurursun böyle giderse tutamazsın. yat azıcık be bacım çıban mı var

anam kimse gelemedi hergün çatır çatır yazışırsınız bugün kimse yok ahanda gidiyorum doğurana kadar gelmiyorum küstüm size hıhhh:111:

seenn... doğurana kadar??? 20 sene sonra görüşürüz. askere giderken

canım şu işe bak ya sen 39. hafta olmuşsun, bizim delikanlılar da teyzesi artık askere gidecek

zaten o doğurmayacak bacım direk askere yollayacak

o dinlemez anam arkasını dönüp gene bildiğini okuyo

bacım az uyumuşum ben
kociş geldi doğurunca hatırlat sopayla dövücem diyo
neden dedim uyku sersemi
sana iş yapmayı yasaklamadım mı niye kalktın sen
erken doğurasın var sanırım diyo

haklı adam benim yerimede vursun belki işe yarar da azıcık totonun üstüne oturursun

ohh babiş alışmış ne güzel... allah bozmasın tatlım.

ee kim geldi yanına sadece annenmi vardı??

ahh coneeemm saolll yowreemmmmm

maşallah sana hiiçç ağrın olmasın emi böyle git emi

bacım bende suni sancıyla doğurdum. kendi sancılarım düzene girmediği ve iyice şiddetlendği için. düzene girmeyince açılmada yavaş oldu. ama suni işe yaramadı sancılar yine de düzene girmedi.. düzensiz düzensiz doğurdum farklı değil canım bildiğin sancı daha çabuk geliyo işte o kadar.. bacım gününün dolmasını bekle derim. ozamana kadar doğmazsa öyle yaparsın ama yılbaşına kadar beklenilmezki.. kakasını felan yerse sezeryan yaparlar büyük ihtimalle yada suni sancıylaa doğurturlar.. günü geçince kakasını yeme olasılığı var.

yamişim ben de zaten kordon dolanması içerde kakasını yapmasından korkuyorum yazık artık gelişimini tamamladı 39. haftamdayım fazla beklemek te artık istemiyorum kendime güvenim gidecek korkucam artık normal doğumdan .sunni sancının kötü bir tarafı yok diyorsun demek.ben yarın doktorada söylicem ben öyle düşünüyorum diye.ama kadın normal ağrı taraftarıydı hatta yılbaşına kadar bile beklerim demişti düşünün.ben cesaretliyken ve toprakta bişey yokken artık olsun diyorum ay nebileyim yahu Allaha karşımı gelmiş oluyorum diye de düşünmüyor değilim kızlar.

sabırsızsın bacım. mecbur kalsan tamam gitde yap. ama bi sorunun yokki. sancın yok açılman yok suyun da gelmiyo... hani birisi olsa da açılma olmasa yada benimki gibi bebek doğum kanalına giripde sancın düzensiz olsa... ama sende hiçbişe yok. enazından birinin olmasını bekle... korkmazsın merak etme ama sabırsızlıktan orta yerinden çatlayabilirsin

oooof of aynen öyle çatlıyorum :) haklısın hiçbişey yok bende

şu aralar evden pek çıkamıyorum zirsizdelim ya,, annem de 40'ı çıkınca gidecek izmir'e..bana artık tek başına kalmayı öğren diyor.. haklı da..

aslında pijama konusunda ben de çok şey almıştım kendime..ne gecelikler ama inan giymek pek çoğuna nasip olmadı...doğum yaptığım gün hem erken olması hem de 6 saatte zorla normal doğum olması o kadar moralimi bozmuştu ki kanama yoğunluğu vs derken ne saçıma ne de başıma bakamadım ben..okuldan arkaaşlar sağ olsunlar lohus tacı yapmışlar, kapı süsü, şekerler..gözlerim çok yaşardı..çok duygulandım..biz eşimle doğum yapmadan tam bir ay önce netten kraft yatak, sunnybaby araba puset vs biberonlar, süt saklama kapları, pompa hepsini almıştık..iyi ki de almışız..o philips avent pompa çok işime yaradı açıkcası bir de avent biberonlar çok iyi, çok kullanışlı..chicco'nun sampuanını,sabununu yağını da kapmanyadan almıştık..şimdi çok faydasını görüyorum gerçekten..sadece 50-56 beden kıyafet almakta fayda var. bazen bebişler 62 boy zıbınlar içinde kayboluyorlar..benimki daha yeni giyebiliyor 62'i mesela..hastane çıkışı konusu ise tam bir felaket..şimdiki aklım olsa idi sadece çıtçıtlı uzun ollu ve bacaklı zıbınlar alırdım..en kolay giydrme yolu o, bebişler de yorulmuyor o arada..o hastane takımları bin çeşit olduğu için hangisini giydirecem derken hem sen hem de bebk bunalıyor...bir de ne olur olmaz ya chicco'onun ya da philips'in gögs ucunu alın..bazen gögüs ucu emme refleksi için yeterli olmuyor..onlar muhteşem yardımcılar oluyorlar inanın..

suni sancı mahvetmişti beni..benim suyum geldiğinde ve 2 cm açılmam olduğunda hbaksoyum hiç sancım yoktu.. oh be ne güzel sezeryana hemen alırlar bei dedim öyle de kaldım valla :111: bana dayadılar mı koldan suni sancıyı, 100 derece olunca sancım yüzüme kollarıma bir uyuşma ve felç gelir gb oldu,inan öleceğimi sandım..normalde ilk doğumlarda 12-14 saatte açılma beklenir..30-40 sanıc ile 50-60'a varırmış ve o sırada episural yapılırsa doğum muhteşem olurmuş..beni bu zevkten mahrum bırakıp danalar gb altımı her dakka yoklayıp elleriyle bebğin kafasına ulaşmaya çalıştıkları için ayrıca 100 derece sancı ile ölmemi bekledikleri için çok kızgınım onlara affedemiyorum..nası yalvarmıştım epidural yapın diye ama 6 saatte suni sancı ile aılmayo 10 cm'e çıkarmayı başardılar..

yamisiy belki biraz hareket ederse açılması olabilir...açılma oldu mu suni sancıyı zaten direkt devreye koyarlar..ah yamisy ben sezeryan olacam olacam dedim..sonra başıma gelene bak bacım,hem de epidural bile yapmadılar yahu..danalar gb bağırttılar beni..bir de soktular rahimin içine ellerini ve bebeği çıkarmaya çalıştılar..biraz soka sokuyor insanı bence bu durum...

hbaksoycum sen doktorunla mutlaka konuş, asla seni strese sokmasınlar..doğum çok hassas bir olay..anneye çok iyi davranılması gerekir...

yamisy bu pembe kurdele de neyin nesi bacım desene, bir durumlar mı var gene? yetmedi mi yowrem ?

epidural den önce de sancıyı ben senin gibi çekmedim sen felç diyosun bacım yok ben okadar hissetmedim. benim 70-80-90 lara çıkıyodu eşim 140ı da gördüm diyo ama ben öyle felçli gibi olmadım. bacaklarım kaskatı kesiliyodu benim. bide ben nefes alamıyodum nefesim yetmedi oksijen maskesi istedim. oohhh valla harika oldu. sancı geldiğinde onu düşünmemeye çalıştım. burnumdan deriiin derin nefes aldım ağzımdan verdim.. daha az hissettim. bu şekilde nefes alıpp vermek sancıyı hafifletiyo kızlar sakıın unutmayın. ve doğru nefes alamazsanız benim gibi oğluşunuz kasılır kalbi durma noktasına gelebilir. ben o konuda kendime güvenmediğim için maske istedim. erçekten de maskeden önce ve sonra baya farketti. epidurali de alınca daha güzel oldu. valla bidahakini de böyle doğuriciiiiim ayy canım çekti bidaha mı douruversem acep

yamisy bu pembe kurdele de neyin nesi bacım desene, bir durumlar mı var gene? yetmedi mi yowrem ?

yok bacım bee bişe yok. oğluşu koymuştum avatara kociş 1-2 gün koyabilirsin demişti sonra hemen kaldırıcaksın dedi. kaldırınca da ne koysam derken bunu koydum bişe yok yani şimdilik yeter arkası bikaç sene soora ama çok durmam ben

offf morişim korktum yahu nasıl anlattın öyle tatlım ne çekmişsin yaaa çok kızdım o hayvnlara .birde kadın olacaklar vicdansızlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…