korkma canım yahu.. hakkınızda hayırlısı neyse o olsun inşallah. gelir gelmez yazıyosun buraya tamammıarkidişlerim nolur dua edin bize yarın kontrolüm var :18:
tut içinde benimki doğana kadar bırakma ozaman ne dieyyim sana yayoooooooooooooooooo
yok canım ölçüm doğrubacım FL yazan bişey var 68 mm yazıyo
bu olamaz dimi?
ula ultrason ölçümleri de mi yanlış yavvv
ben esmerle beyaz ten arasında gidip geliyorum
nasıl dersen zayıfladıkca karam karam kararıyorum , kilo aldıkca beyazlıyorum
ne ilginç
göz rengimi çok seviyorum ama
bebişim inşallah yeşil gözlü olur ama rüyamda mavi gördüm
hadi hayırlısı
kuzucum İstanbuldan gelecekti eğer sezeryan olursam , o kadın 600-3000 arası değişen paketler söyledi
en son kayseride konuştuğum 100 fotolu cd ve 30 fotolu albüm 400 lira dedi
bu arada aman diyim kınama kimseyi
kimi kınarsan ona benzer derler
oo ne güzel ben hala alamadım süslerimi ya napcam bılmıyorum hıccanım epey uygunmuş hastane ücreti ne güzel
bu arada bulduğum fotocu normal doğurtma taraftarı olan kadının hastanesinde çalışıyor
kendi doktorumda doğurmaya kalkarsam bu fotocudan faydalanamayacam
başka da içime sinen birini de bulamadım henüz ne yapacaksam
kendi doktorum da doğursam mı doğurmasam mı karar veremedim açıkcası
süslemelerimizi bugün halası gitti aldı
ben netten baktım onun gösterdiklerine o da gitti aldı eminönünden sağolsun
morem cok zor gecırdın sen gebelıgını.hatta dogum haberını aldıgımda ınan cok sevındım senın ıcın vallakızlarrr, hepinizi doğum telaşı sarmış anlaşılan..içinizde en erken doğuran kişi olarak :111: demeliyim ki çok da üzülecek bir şey yokmuş..tabii bu arada yaşadığım streslerden erken doğumu da kendim çağırdım o ayrı konu ama : 31: bunu yamisy çok iyi bilir..he dedrdik ben önce yok enm daha önce doğuracağım bebişler inanın dışarıda daha çok çabuk gelişiyor..şimdi herbiri doğduğunda en az 200-400 arası kilo kaybediyor..sonra bir de sarılık olmasın diye onları toparlamaya çalışıyorsunuz ama şöyle düşünün benim bebiş doğduğunda 2800 gramdı..hemen 200 gram verdi ve sarılık riskine yakalandı...sonra benim sütüm gelmediği için bir de mamalarla onu belli bir kiloya getirmeye çalıştık..inanın başardık..çok sağlıklı ve de tombişleşmeye başladı şimdi..öte yandan kardeşimin bebği tam 3900 doğmasına rağmen sezeryanla..hemen 300 gram kaybetti vede sarılık rsikine yakalandı..anne sütü içmesine rağmen çok uğraştılar..yani durum hiç değişmiyor..kendinizi asla üzmeyin..bakın ben tüm gebelik dönemimi stres ve panikle geçrdim..e ne elde ettim ..eksiler eksiler..durmadan yok kanama, yok su, yok idrar enfeksiyonu, yok böbrek derken bir de erken doğum riskinden tam 1 hafta 33. haftada hastanede yattım..her günümü acillerde geçridm..almadığım ilaç ve tedavi yöntemi kalmadı...bebeğime yazık ettiğimi düşünmedim bile..bazen çok bencil olduğumu düşünüyorum..ne yazık ki öyle..hatta son zamanlarda ciddi bir gırtlak enfeksiyonuna da yakalanıp yemek bile yiyemedim...normal doğumdan hep kortum.. hatta sezeryan için tüm anlaşmalarımı da yapmışken kendi doktorumla ne yazık ki 36. haftanın içinde olmama ve küvez gerekebileceği için üniversitede böğüre böğüre normal doğum yapmak orunda kaldım..o kısma hala takık durumdayım çünkü epidural yapmaları için çok yalvarmıştım ama bana dedikleri " maalesef üniversite politikamız bu, sizin durumunuz normal doğuma çok uygun" demek oldu..elllerimi, dişlerimi sıka sıka sadece suyum tükendiği ve bebeği erkenden çıkarmak durumunda oldukları için sunu sancı da vererek sancımı 100 dereceye çıkararak tam 5 -6 saatte beni doğurttular..bir de düşünün kızlar üniversite hastanesi diye 5 tane de öğrencinin önünde o sancı ile elimizn yüzümün uyuştğunu ve geçeici felç geldiini anımsıyorum.. resmen ölmek istemiştim..ama neden? çünkü ben gebeliğin başından sonuna hep olumsuz enerji biriktirmiştim içimde...gebeliğimi mahvetmiştim ve kendi ellerimle olumsuz bir sonuç çağırdım kendime..belki epidural yapılsaydı ve de suni sncı verilmeyese idi bu kadar travmatik olmayacaktı....
neyse..lütfen benim geçtiğim yollardan geçip gebeliğinizi mahvetmeyin.. hep posiztif düşünün..eninde sonunda Allah er ya da geç bebişlere sağlık ve dayanma kuvveti veriyor...son günlerinizi mutlu geçirin..yiyin için..yalnız bebişlerinize fazla kıyafet almayın,, gerçekten çok çabuk büyüyorlar ve bir kıyafeti mesela bzimki 4 seferden fazal giyemedi
baksoyum doğum yapanlar iyi bilir ama ben açılma olmadan suniyi vermiyolar diye biliyorum:26:ama bu sancı kişiden kişiye değişir kimisi yamıs gıbı hıc bısey anlamazken kımısıde morem gibi kıvranıyor işte.rabbım yardımcın olsun kuzum.ama biraz daha bekle.40 haftan bi dolsun acele etme hiç bişey için.benim eşimin patronu 42.haftada doğum yaptı hep dpoktordaydı herşeyide normal dogdu cok sukur.darısı sana ınsyamiiiiiiiiiiiiiş gel hele gel anam.
kuzum ben yarın doktora sunni sancıyla doğumumu başlatsakmı dimeyi düşünüyorum ne dersin acaba günahamı giriyorum bide acaba çokmu zorlanırım sunni sancıyla normalden farklımıdır ne dersin bi akıl ver bana cicim.
küsmüştüm ama geldim oda morişimin yamişimin yeni bebişlerinin hatrına :) ay ne kasıldım ne kasıldım peeeeeh :) nasılsınız bugün kızlaaaaar .beni sorarsanız gayet iyiyim maşallah hiç ağrım sızım yok yahu.yarına kaldı kontrolümüz kocişin işi çıktı.
oy oy oyyy ben seni yerimmm nasılda arkidişine destek olur yavrum benim aferin sana .güle güle hayırlısıyla kullanın eşyalarınızı inşallah.ne güzel senin kv görümce ohhh valla.
canım sen napcan biliyon mu? atıyorum günde 5 kere mama veriyosan bunu 4 mama 1 emzirmeye çeviricen. ona alışınca 3 mama 2 emzirme, ondan sonra 2 mama 3 emzirme...... böyle böyle yavaş yavaş tamamen memeye geçiş yapıcaksınız. ama birden olmaz yavaş yavaş.. o emdikçe de senin sütün artacak..
haklısın bacım ne diyim. bırakamaz yaa insan. bencede kesinlikle bozuk onun kafası... allahım o bebeği korusun..
doğurmaz o kıızzz
aferin sakın doğurma direk askere yolla
afferin sana aferin... anam biz sana yat dedik zorla işten çıkardık karı yememiş içmemiş evde de durmamış... sen erkenden doğurursun böyle giderse tutamazsın. yat azıcık be bacım çıban mı var
seenn... doğurana kadar??? 20 sene sonra görüşürüz. askere giderken
zaten o doğurmayacak bacım direk askere yollayacak
o dinlemez anam arkasını dönüp gene bildiğini okuyo
haklı adam benim yerimede vursunbelki işe yarar da azıcık totonun üstüne oturursun
ohh babiş alışmış ne güzel... allah bozmasın tatlım.
ee kim geldi yanına sadece annenmi vardı??
ahh coneeemm saolll yowreemmmmm
maşallah sana hiiçç ağrın olmasın emi böyle git emi
bacım bende suni sancıyla doğurdum. kendi sancılarım düzene girmediği ve iyice şiddetlendği için. düzene girmeyince açılmada yavaş oldu. ama suni işe yaramadı sancılar yine de düzene girmedi.. düzensiz düzensiz doğurdumfarklı değil canım bildiğin sancı daha çabuk geliyo işte o kadar.. bacım gününün dolmasını bekle derim. ozamana kadar doğmazsa öyle yaparsın ama yılbaşına kadar beklenilmezki.. kakasını felan yerse sezeryan yaparlar büyük ihtimalle yada suni sancıylaa doğurturlar.. günü geçince kakasını yeme olasılığı var.
yamişim ben de zaten kordon dolanması içerde kakasını yapmasından korkuyorum yazık artık gelişimini tamamladı 39. haftamdayım fazla beklemek te artık istemiyorum kendime güvenim gidecek korkucam artık normal doğumdan .sunni sancının kötü bir tarafı yok diyorsun demek.ben yarın doktorada söylicem ben öyle düşünüyorum diye.ama kadın normal ağrı taraftarıydı hatta yılbaşına kadar bile beklerim demişti düşünün.ben cesaretliyken ve toprakta bişey yokken artık olsun diyorum ay nebileyim yahu Allaha karşımı gelmiş oluyorum diye de düşünmüyor değilim kızlar.
sabırsızsın bacım. mecbur kalsan tamam gitde yap. ama bi sorunun yokki. sancın yok açılman yok suyun da gelmiyo... hani birisi olsa da açılma olmasa yada benimki gibi bebek doğum kanalına giripde sancın düzensiz olsa... ama sende hiçbişe yok. enazından birinin olmasını bekle... korkmazsın merak etme ama sabırsızlıktan orta yerinden çatlayabilirsin
oooof of aynen öyle çatlıyorum :) haklısın hiçbişey yok bende
yavrum ağrın sızın da yok, hamile gibi de hissetmiyosun
hımmmm
pazarlarda gezerken doğurdun da bebişi, farkında değil misin acaba
burda hepimiz birbirimizden destek almıyo muyuz canım benim
saol tatlım hayırlısıyla zamanında doğsun da kullanmak nasip olur inşallah
valla o konuda özellikle kk ne girdim gireli şükrediyorum
birazcık kocişimin tek erkek olması ve onun bebişini görmeyi herşeyden çok istemelerinin de etkisi olabilir
canım valla ben bilem kızdım kendiime
bu arada bugün okula gittim öğrencilerimle vedalaştım
hem helallik istedim hem de dua
ağlayacaktım az daha, nasıl çevremi sardılar yavrucuklarım
ağlayanlar falan, öğretmenim nolur gitmeyin diyenler
ahh ahh içim bi garip oldu
bi çoğu her namazda dua ediyoruz, size ve bebeğinize yasin okuyoruz falan dediler
çok mutlu oldum derkeeeeeeeeeeen en kötü sınıfıma girdim
çıktığımda iyiki doğum iznindeyim dedim düşünün halimi
canım su gelmeden, sancı olmadan, bebek doğum kaanalına girmeden ya da herhangi bi sıkıntı olmadan suni sanci verirler mi ki?
açılma olur sancı olmaz gibi durumlarda veriyorum demişti doktorum, yoksa ani acıya dayanamayabiliyor anne ağrı krizine girebiliyor, bayılabiliyor demişti
o gün korkmuştum açıkcası biraz
bence sabırsızlığının tek bi çözümü var
kaynanası yeniden gelirse görür
bacım böyle hiçbirşeyin yokken doğurmayı istiyorsannnnnnn çağır kaynananı ve gör başına neler geliyo
şu aralar evden pek çıkamıyorum zirsizdelim ya,, annem de 40'ı çıkınca gidecek izmir'e..bana artık tek başına kalmayı öğren diyor.. haklı da..
aslında pijama konusunda ben de çok şey almıştım kendime..ne gecelikler ama inan giymek pek çoğuna nasip olmadı...doğum yaptığım gün hem erken olması hem de 6 saatte zorla normal doğum olması o kadar moralimi bozmuştu ki kanama yoğunluğu vs derken ne saçıma ne de başıma bakamadım ben..okuldan arkaaşlar sağ olsunlar lohus tacı yapmışlar, kapı süsü, şekerler..gözlerim çok yaşardı..çok duygulandım..biz eşimle doğum yapmadan tam bir ay önce netten kraft yatak, sunnybaby araba puset vs biberonlar, süt saklama kapları, pompa hepsini almıştık..iyi ki de almışız..o philips avent pompa çok işime yaradı açıkcası bir de avent biberonlar çok iyi, çok kullanışlı..chicco'nun sampuanını,sabununu yağını da kapmanyadan almıştık..şimdi çok faydasını görüyorum gerçekten..sadece 50-56 beden kıyafet almakta fayda var. bazen bebişler 62 boy zıbınlar içinde kayboluyorlar..benimki daha yeni giyebiliyor 62'i mesela..hastane çıkışı konusu ise tam bir felaket..şimdiki aklım olsa idi sadece çıtçıtlı uzun ollu ve bacaklı zıbınlar alırdım..en kolay giydrme yolu o, bebişler de yorulmuyor o arada..o hastane takımları bin çeşit olduğu için hangisini giydirecem derken hem sen hem de bebk bunalıyor...bir de ne olur olmaz ya chicco'onun ya da philips'in gögs ucunu alın..bazen gögüs ucu emme refleksi için yeterli olmuyor..onlar muhteşem yardımcılar oluyorlar inanın..
suni sancı mahvetmişti beni..benim suyum geldiğinde ve 2 cm açılmam olduğunda hbaksoyum hiç sancım yoktu.. oh be ne güzel sezeryana hemen alırlar bei dedim öyle de kaldım valla :111: bana dayadılar mı koldan suni sancıyı, 100 derece olunca sancım yüzüme kollarıma bir uyuşma ve felç gelir gb oldu,inan öleceğimi sandım..normalde ilk doğumlarda 12-14 saatte açılma beklenir..30-40 sanıc ile 50-60'a varırmış ve o sırada episural yapılırsa doğum muhteşem olurmuş..beni bu zevkten mahrum bırakıp danalar gb altımı her dakka yoklayıp elleriyle bebğin kafasına ulaşmaya çalıştıkları için ayrıca 100 derece sancı ile ölmemi bekledikleri için çok kızgınım onlaraaffedemiyorum..nası yalvarmıştım epidural yapın diye ama 6 saatte suni sancı ile aılmayo 10 cm'e çıkarmayı başardılar..
yamisiy belki biraz hareket ederse açılması olabilir...açılma oldu mu suni sancıyı zaten direkt devreye koyarlar..ah yamisy ben sezeryan olacam olacam dedim..sonra başıma gelene bak bacım,hem de epidural bile yapmadılar yahu..danalar gb bağırttılar beni..bir de soktular rahimin içine ellerini ve bebeği çıkarmaya çalıştılar..biraz soka sokuyor insanı bence bu durum...
hbaksoycum sen doktorunla mutlaka konuş, asla seni strese sokmasınlar..doğum çok hassas bir olay..anneye çok iyi davranılması gerekir...
epidural den önce de sancıyı ben senin gibi çekmedim sen felç diyosun bacım yok ben okadar hissetmedim. benim 70-80-90 lara çıkıyodu eşim 140ı da gördüm diyoama ben öyle felçli gibi olmadım. bacaklarım kaskatı kesiliyodu benim. bide ben nefes alamıyodum nefesim yetmedi oksijen maskesi istedim. oohhh valla harika oldu. sancı geldiğinde onu düşünmemeye çalıştım. burnumdan deriiin derin nefes aldım ağzımdan verdim.. daha az hissettim. bu şekilde nefes alıpp vermek sancıyı hafifletiyo kızlar sakıın unutmayın. ve doğru nefes alamazsanız benim gibi oğluşunuz kasılır kalbi durma noktasına gelebilir. ben o konuda kendime güvenmediğim için maske istedim. erçekten de maskeden önce ve sonra baya farketti. epidurali de alınca daha güzel oldu. valla bidahakini de böyle doğuriciiiiim ayy canım çekti bidaha mı douruversem acep
yok bacım bee bişe yok. oğluşu koymuştum avatara kociş 1-2 gün koyabilirsin demişti sonra hemen kaldırıcaksın dedi. kaldırınca da ne koysam derken bunu koydum bişe yok yanişimdilik yeter arkası bikaç sene soora ama çok durmam ben
arkidişlerim nolur dua edin bize yarın kontrolüm var :18:
tut içinde benimki doğana kadar bırakma ozaman ne dieyyim sana ya
yok canım ölçüm doğruyanlız bunu cm e cevırmek gerek oda 6.8 ediyor.:26:47.6 cm seninkinin boyuda kızçem benim eşimde zayıflayınca kararır kilo alınca beyazlasır tuhaf bı durum he anladım ozaman benımkının fıyatı ıyı degılmı baska arastırmayyım hastanenın kendı fotocusu cunku
oo ne güzel ben hala alamadım süslerimi ya napcam bılmıyorum hıcevet uygun istanbuldaki diğer hastanelere göre kısçem.burası eski bir hastaneydi ama değişip yenilediler oyüzden uygun fiyatlı yoksa doğumlar pahalı istanbulda
baksoyum doğum yapanlar iyi bilir ama ben açılma olmadan suniyi vermiyolar diye biliyorum:26:ama bu sancı kişiden kişiye değişir kimisi yamıs gıbı hıc bısey anlamazken kımısıde morem gibi kıvranıyor işte.rabbım yardımcın olsun kuzum.ama biraz daha bekle.40 haftan bi dolsun acele etme hiç bişey için.benim eşimin patronu 42.haftada doğum yaptı hep dpoktordaydı herşeyide normal dogdu cok sukur.darısı sana ıns
kuzukulaklarım nasıslsınız..bugun tam evi temizliyordum artık oda oda yapmaya baslıyayım nolur nolmaz.
aslında yapcak adam cok ama bılıyorumki yaptıkları zaman arkamdan konusacaklar oyuzden herseyı kendım yapmalıyım.annemde malum kadıncagız gelemıyor geldıgındede hıc bırısım yok anne dedım oda ayrı tabio bana ben ona kıyamıyorum napayım.
kimseye yük olmak istemiyorum her yanım eşimin akrabaları.ve en ufak bi açığımı bekliyolar.bugunde yıne misafrim vardı kaldı hepsı yarıda malesefyarım saat oluyo gıttıklerı sımdı anca yemek yapıcam sonrada vurup kafayı yatarım artıkk öpüyorum hepınızıı yarın gorusuruz gelemessem
pazarda doğurmuş hee olabileerrr
ahh canlarım öyle oluyodu demi yaaa... öğrtmenim öğrtmenim nooooluur gitmeeeeee
yavrum bencede bişeyi olsa tmm alsın suniyi görsün ozaman birden alınca o sancının nedemek olduğunu... sancılar yavaş yavaş şiddetlenir ki birden o şiddetli ağrıyla bişey olmasın size diye.. ama bizim hatunun sabır diye bişeyden haberi yok belliki
bencedeeeeeeeçağır kız kaynananı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?