Stresli hamişlerin bebeği agresif olur :) gel stres at, bebişin sana kafa tutmasın :)

kızcelerr biz geldik nasılsınız bakem çıkaran varmı çıkaran baksoyum artık seni sormayacam kızcem senden umudumu kestimmm ay bende karla uyandım bugün yine burada çok kar ve tipi var totomuz donuyo resmen üstelik birde gece benim kız geldi yattı yanıma anne çoğuk bennn üşüyomm diye anam bi yatakta ben kociş benım büyük sıpa birde küçük sıpa 4 kişi yattık vallaha sabaha kadar nefesim daraldı resmen uykudan hiç bişey anlamadım benım kız kıvır kıvırdır yatarken sürekli döner de şimdi kar manzarasına karşın kahvaltı yapıyoruz ana kız bakam hele şöle bi kim ne yapmış ben yokkene ama canım benim sen bişey yemezsen ve kendine böle sıkıntı yaparsan sütün olmazkii bu birazda senin elinde olan bişeyy sen iyi olacaksınki sütün olsun sana doktorun demedimi ameliyat yerini ilk 1 ay sıcak tutacaksın diye bana demişti benim eltimde senin gibi oldu yel girmişti ameliyat yerine sancı geldimi kıvranırdı resmen inşallah düzelirsin bi an önce
haberler he süper bi fikir bu baksoyum hemen kuzum kartopu oynamaya benım yerıme sen cıkıverıyosunnn
kız yok bee baksoyum kartopu oynasada bişicikler olmaz doğurmayacak ooo ümidinizi kesin artık sizz
offf göbüş dedinizde kızcem ben 4 kilo almışım bu ay akşam tartıldım ama canım sıkıldıı vallaha şimdiden böle olursam sonumu düşünemiyom vallaha benn inşallah zayıflarız kızcem yoksa tombiş tombiş gezmek zorunda kalıcazz
bence deeeeeeeeeeee
hemen çıksın kartopu oynasın
iki seçenek var
ya Toprak iyice kaçar yukarlara ya da doğası gelir
kız baksoyumun oğlan bu defada soğuk diye gelmez anam iyice kaçar gerii
yamişim hoş geldin kızcemmnasılsın iyisin inşallah ya sen bu oğlanı pamukçuk için doktora götürmedinmi hiç bi götür bence anam böle olmaz çocuğa yazık vallaha memede emmez sıkıntı senin içinde onun içinde hımm demek mevlüt yapıcan ne güzel ama tamda kara soğuğa getirmişin kızcem neyse artık inşallah iyi olur herşeyy kız sende benim gibi evlenmişin bende benim kızı doğurduğumda tam senin kadardım şimdi yaş 23 vee ikinci sıpaa benim koca diyoki lale bunuda doğur son bi hakkımız kalıyo ondan sonrada onu yaparsın tam olurr diyo bana şimdiden onu planlamış benim başım zaten bu veletlerle dertte kızcem baksoyum duğurmuyormuş öle karara vardı hayalotumda kartopu oynamaya gidince doğurabilir zırsızdelimde şu an ikna etmeye çalışıyo oğlanı biraz daha sabret diye o yüzden ben artık kim önce doğuracak diye bekliyomm artıkama hersabah geliyom pc nin başına gene tık yokk bugünde vukaat yok bakalım ne olacak
kızcem battaniye kullanmazsın benim kızda ben aldım kullanmadım ağustostu ama penye battaniyelerini kullandım benim kızım üşüyordu bebekten bebeğe değişiyo bu durum bana hastane çıkşı aldığımda bile sıcak olur dediler ama ben birde battaniyeye sardım penye düşün yani sen başta patikli penye birde çıçıtlı badiyle denersin baktın ona göre bebeğe göre yani sıcak veya soğuk olursa ona göre giydirirsin şimdi burdan böle bişey dememiz doğru olmaz ha birde bi sürü ıvır zıvır kıyafet alma çünkü daha çoğunu giydiremeden kalıyo az ve öz al banim fikrim buu

hu huuuuu kızlaaaar ben geldiiiim :) aman iyiki geldim demi yoksa ne yapardınız :)

yamişim datlım bidenem mevlüdün hayırlı olsun yavrum.korkma gelen gelir sonuçta kar kapıya dayanmadıya demi.bu pamukçuk olayını anneme sordum canım toz şekeri iyice ezip ağzının kenarlarına pamukçuğun üstüne sürermiş birde soda dedi ama sen soda taraftarı değilsin yavrum.birde annenin kendi sütü herşeye iyi gelir sağdığın sütle bebğinin ağzını yıkasın dedi yavrum.bilmiyorum yani başıma gelse hangisini yapardım :) ya yamişim senin yanında olsam sana yüzyüze sormak istediğim birsürü şey var bu normal doğumla ilgili.

lalemmmm nasılsın kuzum demek yavrularınla yattın he ne güzel ohhh ama ben korkardım şahsen kızım karnıam vuracak diye tedirgin yatardım .kociş kalıp gibi kalkıyo sabah yazık bana bişey yapacak diye omuzları başı ağrıyo kalkınca :) banane onunda katlandığı bu olsun demi gııııs :)

hayalot canım sen nasılsın tatlım ? seni şu yılbaşı çekilişi topiğinde görüyorum arada ne güzel arkadaşlıklar kurmuşsun yavrum maşallah :) hediyelerin eline ulaştı mı tatlım :)

kız topiğin zırsızdelisi sen yine yaramazlıklar peşinde misin hııııııh :) tatlım öyle canın istemiyor olur mu gıs etrafına koy sana dediğim şeylerden ennn önemliside ceviz bak yavrumuzun beyin gelişimi için çok önemli.tv izlerken filan at ağzına en azından günde birkaç tane ceviz ye faydası olur.sütü ben hiiiiiiiç sevmem okadar zorlandım ki içerken ama içtim mecburen inşallah faydası olmuştur :) benim toprimm 3 kilo ama olsun ben kilo almadım o aldı yani kendimi öyle avutuyorum o bi fırtlasın da ben beslerim artık ne diyim :) he bide şu kilolara takma anam amaaaan sende hamileliğimizde görüp göreceğimiz bukadar rahat ve takmadan kilo alabilmek akıllım negüzel işte keyfini çıakr ohhhh sefalarımız osssuuuuun.

seraaaaa gıııııııı topiğin delisi nasılsın ? ya allahım yarabbim sen hiçmi akıllısına denk gelmeyeceksin birde deli avukatmı buldun :) töbe töbeee kız uzak dur uzak dur bak psikopat 2 veletten zor kurtuldun iyi niyetinin yüzünden .eee senin ufaklıktan inciler yokmu gelde anlat azıcık.

domatesi gören varmıııııııııııııııııııııı

esha aman yavrum dikkat et kendine bak sen iyi olmazsan bebeğine kim bakacak ayaklarını sıcak hatta cok sıcak tut yavrum en önemlisi bu kadın ayağından üşür unutma.söylemek kolay ama zorla da olsa birşeyler ye yavrum bol su iç emi.

saza mira sizlerde hoşgeldiniz bakalım yeniden.saza yaşının küçüklüğü önemli değil tatlım yaşadığımız duygu hep aynı annelik haaa ama tecrübe dersen ben hayalot zırsızdelim hariç diğerleri tecrübeliler fırtlattılar onlar ohh ne güzel.sazacım bu arada senin kıyafet almak ve düşünmek için çok erken yavrum du biraz daha.helebi havalar ısınsın ortalık canlansın sen ozaman at kendini sokağa al bütün eşyalarını bebişinin zaten ozamana kadar da bilinçlenirsin yavrum.

kızlar birde bu arada ben 31 yaşındayım 09.01.2014 32 olucam kısmetse yani ablanızım beeeen yaşlarınızı gördükçe karta kaçmışım diyorum kartaa zaten ben evlendim 26 yaşında 2 yıl kv aynı evde oturduk gerçi sülalece oturduk ta neyse sonra bursaya taşındık 2,5 senye yakında orada yaşadık sonra istanbula dönünce oldu benim bebiş yani 5 yıllık evliyken :) ilk 2 yıl asla düşünmedim dua ettim hep olmasın diye sonra bursaya gidince 1 yıl eşya al öde işmiş geçti 2. yıl başladım yani evliliğimin 3. yılı bittiğinde çocuk düşündüm.amaaaaa efendime söyliyim senmisin isterim istemem diyen allahta vermedi tabiiii kısmet etmedi .doktor doktor gezdim.özelden devlete nerede duyarsam gittim doktora.en sonunda klomen ilaç tedavisi verdi doktor onunla oldu toprağımmm :) çok şükür allahım her isteyene versin inşallah çok güzel bir duygu içimde kıpır kıpır .şuanda totosunu mideme dayasada gece beni uyutmasa da yavrumu öyle heyecanla bekliyorum ki herkes tatsın bunu inşallah.veeeeee o 9 ay bitti fazlasını bekliyor toprim :) annesini babasını dedesini ananesini dayısını dört gözle bekletiyor valla.hergün bisürü arayan oluyor e hani nerede kaldı toprak diye :) ama benimki hiiiç tın .yine 2 gündür ağrı sızı yok anam bende hatta bugün buranın pazarı ve pazara gitmeyi düşünüyorum babama dedim sabah töbe töbeee pazarda doğuracan çıkma sakın diye içi gitti adamın yazık :) ama inanın ki çıkıp alışveriş yapacak kadar iyiyim kızlar sadece fazla yürüyünce karnım çok sertleşiyor belimde tabii yük artıyo falan filan ama sancım olmuyor.birde dün başladım o kasları gevşetle hareketlerine hayırlısı.aaaaay benden bukadar yavrular. hadi dua edin bize.

benide görenler ikizmi diyorlaryok deyincede ozaman bebiş çokmu büyük diyorlar onada direk hayır deyıp geçiştiriyorum vallaşaka yapıyorlar evet bi ara çok ağladığım zamanlar eşim hiç agzını açmıyordu sonra sonra basladı ama bende guluyorum artık eskısı gıbı zoruma gıtmıyor.geçnkide durduk yerde hemen spora başlarsın deyınce nasıl zoruma gitti anlatamamama zayıflayınca görcek o gununu dönüpte bakmıycam suratına

Son düzenleme:
baksoyum bak sen kesin pazarda falan doguracaksın bende misafir beklerken elimde toz beziyle doguracagım kuzumne pazarı soğuk soğuk cıkma bosver aslında yurumen daha ıyı su gunlerde dısarda olman gerek ama oyle kalabalık ortamlarda degıl sessız sakın temız havada yanına bırısını al ev yakınlarında artık turlar atman gerek açılma olması içinkalabalık ortamlardan sakın ha uzak dur
amınn amınnn senle benım hıkayemız cok benzıyor bırbırıne ıns saglıkla buyuruturz yavrularımızı
bu arada ben de ıyıyım nolsunbızım sıpanın son gıysılerını yıkadım ütüleyecegımyarında eşimle halıları falan kaldırcaz biraz temızlık yapayım camlarım leş gıbı olmuş bugun bakınca iğrendim vallaonları silicem işte hafta sonu temızlıkle gecıcek ömrüm .pzarteside randevumuz var öğlen 4 te...hepsini birden yazıyorumki dogum falan yaparsan bılgın olsunn

yamısım yok kuzum dogurmuyorum daha anlaştık sanırım cocumla bırazdaha kalacakmıs içimdebende çok yormamaya calısıyorum kendımızaten bi hareket yapsam hemen yavaslatıyor benı
dışarı çıkmamda yasaklandı zaten benimki tarafımdan bunalıyorum bu evde yaaamevlütünüde rabbım kabul eylesın.sorunsuz bı sekılde atlatırsın ıns

baksoyum evet orasıda cok guzel bı ortamşu kkda gercekten çok guzel dostluklar kurdum
8 martta kadınlar gunu ıcın cekılıs yapılcak sızlerde katılın cok eglencelı oluyor vallabenim gönderdiklerim ulaştı ama bana gelicek olanlar daha elıme ulaşmadı canım bugun yarın ulaşır sanıyorumheyecanla beklemekteyım valla

iyi karnına felan tekme atmamış senın kız.. büyük cesaret tebrikleerrrrr
yavrum göürdük götürmezmiyiz.. bugün de muayenemiz vardı. önce sağlık ocağında 2 dr gördü. sonra kendi dr muz gördü. bir de gece telefonunu kapatıyo dediğim vardı ya ona denk geldik dr dan çıkarken gelin bi göriym dedi bide o gördü pamukçuk için damla kullanıyorum canım o işe yaramadı damlayı değiştirdik şimdi bakalım. ne olacak.
valla mevlit bu zamana kalmicaktı da hocamız yoğundu ancak bu zamana ayarladık.

saol tatlım amin inşallah. yowrem karbonata karşı değilim. bizim kibirli olan dr vardı ya o damla felan vermedi hergün karbonatla sil sabah akşam dedi. geçene kadarmış... karbonat hergün verilmezki bebeğe ben onu dedim bacım. karbonat geçirmiyo pamukçuğu temizliyo yanında damla da kullanman lazım. şimdi damlayı değiştirdik bakalım. şu iki gün de karbonatlı suyla temizlicem hem göğsümü hem onun dilini.. bakalım ne olacak.. sütlede temizliyorum kuzum. aklına gelebilecek herşeyi yaptım. annene çok teşekkür ederm ilgilendiği için. saol canım..

sende kart dersen moriş napsın bacoo o 33 yaşında... kart mart değilsiniz daha dur bakalım yahuu...

eneee anam karı hala pazar diyo yaawww git bacım git belkim doğurursun bizde haberlerden izleriz seni
sen nerdesin ki nerenin cuma pazarına gidiyon??

saol canım amin inşallah..
bacım sen hala temizlik mi diyosun.. bide cam silcekmiş yaa anam yok bu karı uslanmaz

kızlar yowreler nasılsınız?

hava soğudu buralarda..

bizim bebişte felaket bir gaz sorunu..çözmedik gitti..

bir de ağzı paumukçuk oldu durmadan damal değiştiriyoruz..

yine de karnımda olduğundan daha mıtluyum..o gebelik dönemini hatırlamak bile istemiyorum..öyle sinir olmuşum ki bir resim bile çekmedim düşünün..

zirsizdelim, zirvem, esham yamisym nasılsınız?

sahi yamişe kızdım çünkü geçen gün saydığı isimler arasına beni eklmemiş..iyi ki 2 ay uzak kaldık yowrem artık çıkardın bizi listeden 31:

kızlar şaka maka unuttum burayı...hastalık sağlık derdi şimidi de bebiş derken unuttum...her şeyi unuttum, kendimi de...

yarın biz de mevlid yapacağız bebişe..küçük bir şey olacak..tavuklu pilav dolma tatlı hazırlayacağız anamla..

yakında anam gdiyor...tek başıma kalacağım.....bakalım ne yapacağım...

bu arada hbaksoycum eğer normal doğum yapacaksan lütfen yamişy gb epidural iste..bir de güzel kesssinler aşağıdan..eğer güzel kesmezlerse uzunca iyileşmiyor...

yamisyde ne oldu bilmiyorum ama ben 5-6 ünite kan kaybettim normal doğumda...çok derin bir dikişim var..hala da tomruk tomruk duruyor inmiyor..

öyle ya da böyle arkadaşlar...sezeryanı bin kez tercih ederdim..şu halime bakın millet sorunca nasıl doğum yaptın diye...normal doğum yaptım deyince resmen sarılıp öpecekler ama ben gene sezeryan derdim...

hoşgeldin bacım
valla gelmesen ne kadar korkardık bi bilseeeeeeeeeeen
daha çoooooooook erken doğurdu mu yoksam diye

malum 40 sene durmazsa içerde biz şaşıracaz
yaramazlık falan yapmıyorum çooooooooook usluyum ki beeeeeeeeeeen
bebişimin ütüleri var yapılacak ama kociş yapmama izin vermiyo
kendi yapıyo mu diye sorarsan bugün ayrın bugün yarın atlatıyo bizi
dövecem yakında

bugün doktor randevumuz vardı ama gidemedik
evden çıkmaya cesaret edemedik, her yer kar
arabalar karın altında gömülü kaldı resmen
ve burda her yer yokuş olduğu için zincirle bile çıkamayabiliyosun o yokuşları
korktuk araba falan kayarsa diye
hemşire de aradı bi sıkıntınız yoksa boşuna bu havada evden çıkmayın dedi
pazartesi gidecez artık kısmetse
bakalım o güne kadar fırtlatmam umarım
bebeğim de az daha sıksın dişini anacım dimi ama

aman bi pazarın eksik, ona da git de tam olsun
sen varyaaaaaaaaaaa benden de delisin ve akıllanacağa benzemiyosun

anm ben 33 falan da değilim resmen ananız yaşına vardım kele, 34 oldum bu ay...:2: bana teyze , ana hatta nine diyebilirsiniz :

tatlım önemli olan yaş değil ki kendini hazır hissetmen
bak mesela yamiş yaşına göre mükemmel derece de hazır anneliğe
oysa ben daha soru işaretleri taşıyorum
mesela ben hala istemiyordum bebiş
sadece bir kerecik almayı unutmasaydım hapımı bebişim yoktu daha da planlamıyordum
gözüm yemiyordu açıkcası buralarda yapmayı
ama Rabbim kısmet etmiş
şimdi diyorum ki iyiki de olmuş
ama ben çok çektim , sen misin istemeyen
al sana sevgisini vereyim ve kaybetme korkusu yaşa gör bak nasıl değişiyo düşüncelerin dedi resmen Rabbim
kanamalar, iğneler , progestanlar, serumlar derken ben bebeğime ne kadar bağlandığımı farkettim
ve onsuz anlamsızmışım onu anladım
çok şükür Rabbim almadı elimden
ama artık büyük konuşmak mı haşaaaaaaaaaaaaaa

hoşgeldin bebişkooooooooooooo
kızcem yazdılarını okuyunca ben mi yanlış anladım yoksa onca zaman geçmesine rağmen hala iyileşmedi mi dikişlerin?
kızım kasaplar bildiğin delik deşik etmişler seni
Allahım nasıl biliyorsa öyle yapsın onları
sen zaten normal doğuma hazır değildin, o kadar sıkıntı çektin
üstüne de bu kadar kestiler demek
vicdansızlar
bende sırf o dikişlerden ne kadar korkuyorsam rüyalarıma giriyo
kendi doktoruna gitseydin belki daha çabuk düzelmesi için bi yol önerirdi
pamukçuk bebeklerin en büyük sıkıntısı sanırsam
doğuran bütün arkadaşlarım o sorunu yaşıyo
Allahım yardım etsin
çoooooooook zor
sütün ne durumda, bebişinin kilosu ne kadar oldu
kız anlat biraz senden oğluşundan
çok merak ediyoruzzzzzzzzzzzzzzzz biliyosun

zırsızdelim var ya sen keinlikle 40'da doğuracaksın...içime öyle doğar..biz yamisy ile hep erken doğuracağımızı bilir çok zikredik bunu..yamisy 35'i anca görürüm derken ben de 28'i yakalarsam şans derdim...ben 35 o da 36'da doğurduk sonunda ...

yahu o su meselesi nasıl korkutmuştu bizi..suyun gerçekten nasıl geldiğini gördüğüm için nasıl boşuna telaşlanmışım o zamanlarda...geldi mi ses de geliyor çatırt diye valla kemiklerden...su da çeşme gb akıyor...

canım valla benim hocalar sürekli karnın patlayacak gibi duruyo diyordu
çok sinirime dokunuyodu bi ara
hele müdür yardımcısının sözleri çok kızdırmıştı beni ama hepsi geride kaldı
umursamıyorum artık kimseyi ne yapayım
aldım bu kiloları ve öyle ya da böyle doğuma kadar benimleler
önemli olan doğurduktan sonra verebilmem
umarım kısmet olurda veririz doğurduktan sonra

bacım sende hiç mi akıl yok
neymiş halıları kaldırıp camlar silinecekmiş de
neymiş camları görünce iğrenmiş de
döverim valla seni

kız sen canını sokakta mı buldun
ya da bebeğinin hiç mi kıymeti yok senin gözünde
ben sana diyim camların kiri mi önemli yoksa bebeğin mi bunun kararını bi ver anacım
Allah korusun daha ciğerleri gelişimlerini tamamlamadı
erkenden doğmaları sıkıntı yaratır
iğne de olmadık biliyorsun
otur şu totonun üstüne ve haftaların doğurmadan geçmesi için dua et
aaaaaaaaaaaaaa salon kadını çizgimden çıkarttın beni

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…