yamısım yok kuzum dogurmuyorum dahaanlaştık sanırım cocumla bırazdaha kalacakmıs içimde bende çok yormamaya calısıyorum kendımı zaten bi hareket yapsam hemen yavaslatıyor benı
dışarı çıkmamda yasaklandı zaten benimki tarafımdan bunalıyorum bu evde yaaamevlütünüde rabbım kabul eylesın.sorunsuz bı sekılde atlatırsın ıns
kızlar yowreler nasılsınız?
hava soğudu buralarda..
bizim bebişte felaket bir gaz sorunu..çözmedik gitti..
bir de ağzı paumukçuk oldu durmadan damal değiştiriyoruz..
yine de karnımda olduğundan daha mıtluyum..o gebelik dönemini hatırlamak bile istemiyorum..öyle sinir olmuşum ki bir resim bile çekmedim düşünün..
zirsizdelim, zirvem, esham yamisym nasılsınız?
sahi yamişe kızdım çünkü geçen gün saydığı isimler arasına beni eklmemiş..iyi ki 2 ay uzak kaldık yowrem artık çıkardın bizi listeden 31:
kızlar şaka maka unuttum burayı...hastalık sağlık derdi şimidi de bebiş derken unuttum...her şeyi unuttum, kendimi de...
yarın biz de mevlid yapacağız bebişe..küçük bir şey olacak..tavuklu pilav dolma tatlı hazırlayacağız anamla..
yakında anam gdiyor...tek başıma kalacağım.....bakalım ne yapacağım...
bu arada hbaksoycum eğer normal doğum yapacaksan lütfen yamişy gb epidural iste..bir de güzel kesssinler aşağıdan..eğer güzel kesmezlerse uzunca iyileşmiyor...
yamisyde ne oldu bilmiyorum ama ben 5-6 ünite kan kaybettim normal doğumda...çok derin bir dikişim var..hala da tomruk tomruk duruyor inmiyor..
öyle ya da böyle arkadaşlar...sezeryanı bin kez tercih ederdim..şu halime bakın millet sorunca nasıl doğum yaptın diye...normal doğum yaptım deyince resmen sarılıp öpecekler ama ben gene sezeryan derdim...
kızlaaarrr sonunda gelebildim.. cumartesi oğlanın mevlidini yapıyorum allah kabul ederse.. şansa bakın ki kar yağdı iyi mi.. tam ben ayarlıyorum aksiliğe bak. inşallah millet vazgeçmez gelmekten... neyse, onun hazırlığındayım. uğrayamıyorum buralara.. zırsızım bakıp bakıp gitmiyom bacım benim hesap 7/24 online görünebilir çünkü hiç çıkış yapmıyorum. hatta sayfayı bilem kapatmıyorum. günlerdir pcye elimi sürdüğüm yok. kociş sefa sürdü.. sayfayı kapatmadığım için kociş her açtığında burdayım gibi görünmüş olabilir bilemiyorum, yada dediğim gibi hep online de görünüyo olabilr.. neyse kızlar ev temizliğiyle uğraşırken bi yandanda oğlanla uğraşıyorum. bazen hiç kucağımdan inmek istemiyo. bazen çok güzel duruyo kendi kendine uyuyo. bugünde kucak günüydü galibaa. kimsede durmadı. beni istiyo. annem aldı kıyamet, kardeşim aldı kıyamet, eşimde ehh işte ama bi süre sonra o da tutmadı. yine geldi bana... bu arada pamukçuğumuz yeniledi.. bu pamukçuk yüzünden memeden kesilecek diye korkuyorum. ememiyo çünkü. toplasanız günde 3-4 defa emiyodur. emmediği için sütüm azalır diye korkuyorum.. öfff kafayı yiycem gibi geliyo bazen. bide bunların üstüne annemle uğraşıyorum... poooffff..... kızlar çok ilerlemişiniz yahu... aklımda kalanlarla başlayalım bkalım.. bu arada zırsızımdan başka kimsede beni sormamış.. hayırsızlaaarrr hıhh..
seracuum canım yine bombalarla gelmişsin. ayy bitiyorum senin cadıya yaa
avukat olan şahıstan da uzak dur anam nolur nolmaz
eshacım stres ve züntüyü tamamen çıkarman lazım sütün olsun istiyosan... enn ufacık üzülmen yada stresin sütü ciddi anlamda etkiler unutma...
baksoyum doğuramadınmı daha yaaw
maşallah bebeğine conem...
ayy o ne ebeymiş yaaw.. insan moral verir ama yaa öyle konuşulurmu?
kaynananda taaam sopalık.. oldu bde hizmetçilik yapaymış bu kız bu haliyle..amaaan boşverrr
laleeeee ben senden küçükmüşüm yaw. 21 yaşındayım bacoooo
saza hoşgeldin aramıza..
canım sakın ağır kaldırma, yükseğe uzanma. yediğine dikkat et.. bol bol dinlen.. üşüme üşütme...
kıyafet için çook erken daha. cinsiyetni öğren de sonra alırsın.. ama sanırım yarım kollu bi çıtçıtlı bide patikli giydirirdim ben olsam galibaa..
miram unuturmuyuz bacım seni. topikin ana karnındaki tek kızını
çok geçmiş olsun şimdi nasılsın
hayaloot doğuruyonmu bacoo nediyon?
aferin çık kar oyna oracıkta da doğuruver
zırsızdelim var ya sen keinlikle 40'da doğuracaksın...içime öyle doğar..biz yamisy ile hep erken doğuracağımızı bilir çok zikredik bunu..yamisy 35'i anca görürüm derken ben de 28'i yakalarsam şans derdim...ben 35 o da 36'da doğurduk sonunda ...
yahu o su meselesi nasıl korkutmuştu bizi..suyun gerçekten nasıl geldiğini gördüğüm için nasıl boşuna telaşlanmışım o zamanlarda...geldi mi ses de geliyor çatırt diye valla kemiklerden...su da çeşme gb akıyor...
ahh yowreeem ben seni unuturmuyum kııızzz... aşkolsuunn yazmasam bile hep aklımdasın benim. kızma banaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaasen hep ilk sıradasın tatlım senle beraber kurduk burayı senin yerin değişirmi...
canım o gaz varya bizi bitirdi... herşeyin sebebi aha o gaz işte.. bugün yine damla değiştirdik bakalım işe yaricakmı..
bizdede var bacım pamukçuk.. geçemedi bi türlü.. onun içinde damlamızı değiştik bugün. hayırlısı bakalım ne sonuç verecek..
bizimde mevlidimiz yarın bacım. aynen bende etli pilav tatlı sarma yapıcam.
yowrem bende aşağıdan kesmedilerkiufak yırtık oldu. onu diktiler okadar. kesi yok bende.. ama o ufacık şeyi bile nası diktilerse bende de 2 tane küçük tomruk var. geçmiyo geçeceğe de benzemiyo yok bacım ben kan man kaybetmedim. oğlan çıktığında da kanlı değildi. sadece saçlarında biraz vardı. o da çok azdı... sen çok kaybetmişsin ama yaaa çok zor olmuş. bi başından sonuna doğru düzgün anlatıversene bacım şu hikayeni aaaa öldüm meraktan yaaww
anm ben 33 falan da değilim resmen ananız yaşına vardım kele, 34 oldum bu ay...:2: bana teyze , ana hatta nine diyebilirsiniz :
tatlım önemli olan yaş değil ki kendini hazır hissetmen
bak mesela yamiş yaşına göre mükemmel derece de hazır anneliğe
oysa ben daha soru işaretleri taşıyorum
mesela ben hala istemiyordum bebiş
sadece bir kerecik almayı unutmasaydım hapımı bebişim yoktu daha da planlamıyordum
gözüm yemiyordu açıkcası buralarda yapmayı
ama Rabbim kısmet etmiş
şimdi diyorum ki iyiki de olmuş
ama ben çok çektim , sen misin istemeyen
al sana sevgisini vereyim ve kaybetme korkusu yaşa gör bak nasıl değişiyo düşüncelerin dedi resmen Rabbim
kanamalar, iğneler , progestanlar, serumlar derken ben bebeğime ne kadar bağlandığımı farkettim
ve onsuz anlamsızmışım onu anladım
çok şükür Rabbim almadı elimden
ama artık büyük konuşmak mı haşaaaaaaaaaaaaaa
zırsızdelim var ya sen keinlikle 40'da doğuracaksın...içime öyle doğar..biz yamisy ile hep erken doğuracağımızı bilir çok zikredik bunu..yamisy 35'i anca görürüm derken ben de 28'i yakalarsam şans derdim...ben 35 o da 36'da doğurduk sonunda ...
yahu o su meselesi nasıl korkutmuştu bizi..suyun gerçekten nasıl geldiğini gördüğüm için nasıl boşuna telaşlanmışım o zamanlarda...geldi mi ses de geliyor çatırt diye valla kemiklerden...su da çeşme gb akıyor...
bacım sende hiç mi akıl yok
neymiş halıları kaldırıp camlar silinecekmiş de
neymiş camları görünce iğrenmiş de
döverim valla seni
kız sen canını sokakta mı buldun
ya da bebeğinin hiç mi kıymeti yok senin gözünde
ben sana diyim camların kiri mi önemli yoksa bebeğin mi bunun kararını bi ver anacım
Allah korusun daha ciğerleri gelişimlerini tamamlamadı
erkenden doğmaları sıkıntı yaratır
iğne de olmadık biliyorsun
otur şu totonun üstüne ve haftaların doğurmadan geçmesi için dua et
aaaaaaaaaaaaaa salon kadını çizgimden çıkarttın beni
belli belli çok yormamaya çalışıyosun
cam silmek, yerleri silmek, evi temizlemek yorulmak değil zaten
ha çekirdek çitlemek ha camları silmek ne farkı var ki dimi
hoşgeldin tatlım
Allahım ayrdımcın olsun
umarım herşey gönlüne göre olur
aman karmış kışmış geleceklere göre sorun değil ki bunlar
gelmeyi gerçekten isteyen kesin gelir
gelmeyende istemiyodur zaten
sen sıkma canını evin dolar taşar merak etme
kendini fazla yormasaydın tatlım yaaa
annen de eminim çok yardım etmiştir ruh haline (!)
kız bu büyükler neden hiç destek olmazlar gençlere anlayamıyorum
kavga etmek yerine iyi anlaşmayı deneseler azıcık
kimsede durmaması annesinin kokusuyla huzur bulduğundandır tatlım
ayrıca bebekler insanların niyetlerini kolay anlarmış ya
gergin ya da sinirli olanlarda da bağırırlarmış durmazlarmış
pamukçuğu da azdığına göre iyice ana kuzusu olmuştur yavrum
eee mevlüdü nasıl yapacaksın bakalım
ne giyeceksin karar verdin mi
oğluşuna ne giydireceksin
neler ikram edeceksin
anlat hele bizimde azıcık bilgimiz olsun
kızlar o tomru neeee yaaa
ağlarım ama beeeeen
beceremiyolar mı yoksa dikmeyi
yoksa iyileşmesi mi uzun zaman alıyo?
gazdı pamukçukdu doğurmaktan hamilelikten daha zor sanırsam
bundan sonrasında da diş çıkardı çıkaracak, ateşi var falan onlarla ilgileneceksiniz sanırım
biz neler yaşayacaz bakalım
herşeyin hayırlısı olsun
yavrum beni kesecekler kadın zaten yüzüme söyledi kaslar çok sert sana düşen bol bol nefesle rahatlamak kasmamak ve zaten kesicez iyice rahatlıcak dedi :) kesecekte iki şekilde kesik varmış bir aşağı doğru bi yana doğru aşağıya doğru olan daha çabuk iyileşiyorumuş ve düzgün oluyormuş diğeri zormuş canım.senin bebiş kaç kiloydu tatlım benimki gibi seninde rahimmi dardı kaslar serttti acaba ? o dikişler çok zor oluyormuş annem anlattı ikizleri doğururken onuda dikmişlerde oturamazsın ağrır acır wc problemin olur temizliği zordur filan diyo ama onu geçtim benim düşündüğüm daha başka şeyler var yavrum ya kaslar o anda ben korkarımda kasılırsa bebeğe bişey olursa diyekızlar yowreler nasılsınız?
hava soğudu buralarda..
yine de karnımda olduğundan daha mıtluyum..o gebelik dönemini hatırlamak bile istemiyorum..öyle sinir olmuşum ki bir resim bile çekmedim düşünün..
sahi yamişe kızdım çünkü geçen gün saydığı isimler arasına beni eklmemiş..iyi ki 2 ay uzak kaldık yowrem artık çıkardın bizi listeden 31:
kızlar şaka maka unuttum burayı...hastalık sağlık derdi şimidi de bebiş derken unuttum...her şeyi unuttum, kendimi de...
yarın biz de mevlid yapacağız bebişe..küçük bir şey olacak..tavuklu pilav dolma tatlı hazırlayacağız anamla..
bu arada hbaksoycum eğer normal doğum yapacaksan lütfen yamişy gb epidural iste..bir de güzel kesssinler aşağıdan..eğer güzel kesmezlerse uzunca iyileşmiyor...
yamisyde ne oldu bilmiyorum ama ben 5-6 ünite kan kaybettim normal doğumda...çok derin bir dikişim var..hala da tomruk tomruk duruyor inmiyor..
öyle ya da böyle arkadaşlar...sezeryanı bin kez tercih ederdim..şu halime bakın millet sorunca nasıl doğum yaptın diye...normal doğum yaptım deyince resmen sarılıp öpecekler ama ben gene sezeryan derdim...
aynen tatlım ben yaşa takmıyorum zaten sadece baktım herkes küçük burda bende dedim ahanda ben en büyükleriyim herhal.yani 26 yaşında evlendim hemen bebişim olmadı istemedim sonrada ben istedim allah vermedi öyle işte aynen dediğin gibi haşaaaa kardişim haşaatatlım önemli olan yaş değil ki kendini hazır hissetmen
bak mesela yamiş yaşına göre mükemmel derece de hazır anneliğe
oysa ben daha soru işaretleri taşıyorum
mesela ben hala istemiyordum bebiş
sadece bir kerecik almayı unutmasaydım hapımı bebişim yoktu daha da planlamıyordum
gözüm yemiyordu açıkcası buralarda yapmayı
ama Rabbim kısmet etmiş
şimdi diyorum ki iyiki de olmuş
ama ben çok çektim , sen misin istemeyen
al sana sevgisini vereyim ve kaybetme korkusu yaşa gör bak nasıl değişiyo düşüncelerin dedi resmen Rabbim
kanamalar, iğneler , progestanlar, serumlar derken ben bebeğime ne kadar bağlandığımı farkettim
ve onsuz anlamsızmışım onu anladım
çok şükür Rabbim almadı elimden
ama artık büyük konuşmak mı haşaaaaaaaaaaaaaa
canım senin bebiş kaç kiloydu ki yırtıldı ama o yırtık olmadan kesseymişya doktorda benimki zaten hazır hemen atacak makası şeyime :) iyi bakalım yırtılsada azmış senin dikişler okadardan bişicik olmaz yavrum geçtiiii gitti ohh mis.evet anlat anlat bekliyorum lütfen :)ahh yowreeem ben seni unuturmuyum kııızzz... aşkolsuunn yazmasam bile hep aklımdasın benim. kızma banaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaasen hep ilk sıradasın tatlım senle beraber kurduk burayı senin yerin değişirmi...
canım o gaz varya bizi bitirdi... herşeyin sebebi aha o gaz işte.. bugün yine damla değiştirdik bakalım işe yaricakmı..
bizdede var bacım pamukçuk.. geçemedi bi türlü.. onun içinde damlamızı değiştik bugün. hayırlısı bakalım ne sonuç verecek..
bizimde mevlidimiz yarın bacım. aynen bende etli pilav tatlı sarma yapıcam.
yowrem bende aşağıdan kesmedilerkiufak yırtık oldu. onu diktiler okadar. kesi yok bende.. ama o ufacık şeyi bile nası diktilerse bende de 2 tane küçük tomruk var. geçmiyo geçeceğe de benzemiyo yok bacım ben kan man kaybetmedim. oğlan çıktığında da kanlı değildi. sadece saçlarında biraz vardı. o da çok azdı... sen çok kaybetmişsin ama yaaa çok zor olmuş. bi başından sonuna doğru düzgün anlatıversene bacım şu hikayeni aaaa öldüm meraktan yaaww
kızlar o tomru neeee yaaa
ağlarım ama beeeeen
beceremiyolar mı yoksa dikmeyi
yoksa iyileşmesi mi uzun zaman alıyo?
gazdı pamukçukdu doğurmaktan hamilelikten daha zor sanırsam
bundan sonrasında da diş çıkardı çıkaracak, ateşi var falan onlarla ilgileneceksiniz sanırım
biz neler yaşayacaz bakalım
herşeyin hayırlısı olsun
ay canım benim en zor doğum senin oldu yavrum ama geldiii geçti demi .kadınların şu doğum hatıraları varya erkeklerin askerliğinden çok daha kutsal ama işte anlamıyor kazmalar :) dün benim kociş diyor ki ya karıcım sanki kalp ameliyatı olacaksın altı üstü doğuracaksın hemde sırıtıyo yüüzme :) senin anlattıkalrını okutsam birde doğum videosu izlese zaten bayılır daha senin yazılarıokurken videoya hiç geçemez şaşkın :)
yok artık daha neler bacım sende
teşekkür ederim iltifatınız için efeemmm
benimkini doğumhanede patlattılar..ayy hala hatırladıkça gülüyorum.. açılma olmuş 6 cm su mu gelmiyo. patlatmamız lazım dedi benle ilgilenen ebe. allah razı olsun çok iyi bi kadındı. neyse aldılar beni doğumhaneye gittik. yattım. ben hem titreşimli telefon gibi titriyorum, bi yandan korkuyorum, bide kadına diyom ki nasıl patlatcan kadın neyle yapacaksa bana göstermedi. eliyle patlattım havası vermeye çalışıyo. beni sakinleştirmeye çalışıyo. ben elinde bşey tuttuğunu farkettim. dedim elinde bişe var senin o ne kadın güldü bişe değil keseyi patlatıcam hissetmiceksin bile sadece kasma dedi. ben sakinleşemedim. kadın dediki sen sakinleşmeden bişey yapmicam rahat ol dedi. sora rahatladım azıcık. sora kadın kasma rahat bırak dedi ben elini soktuğunu bile anlamadım. bi anda bacaklarıma ılık bişey değdi. .. ama o elindeki ne konuşmasına eşim de hala güler. o halde kadınla elinde ne var diye inatlaşıyosun yaa pes diyo
tabiiki öyle canım ne farkı var aaaa sende
hoşbulduk tatlım.
yaa çook yardımcı oldu
sorma kucağımdan başka yerde sakinleşmiyo sıpam
valla hala ne giyeceğime karar veremedim. kot etekle bluz mu giysem diyorum... elbise giysem emzireceğim zaman komple sıyırmam gerekecek. üstüme olan kumaş pantolonumda kalmadı hepsi baldırda takılıyo
oğluşa da mevlit takımı aldıım teyzesi beyaz.. onu giyecek..
etli pilav tatlı ve sarma yapacam canım. ben yapmicam gerçi. pilavı kimin yapacağı henüz bilinmiyoreti ve tatlıyı kaynana getirecek sarmayı annem yapacak... bebek şekerlerim vardı mantar tıpalı şişe şekline. onun içine gül suyu koydum dün.
halaa ne giyeceğimi düşünüyorum yaff
tatlım böyle küçük tomurcuk gibi. bende 2 tane var. dikiş kalmadı canım iyileşti.. ohooo benim bikaç günde iyileşti 1 hafta bile sürmedi... o derinin altında var. nedir bilemiyorum.
evet gaz sancısı çok zorrr çoookkkk... aylar srüyo. bazı bebekklerde geceleri tutuyo. bütün gece arabayla gezenler bu yüzden geziyo işte..
tatlım bizimkinin dişler kaşınmaya başladı bile.. amaa patlamasına daha çook var..
gıslaaaar benim 9 günüm kalmış anaaaaam anam :) yahu ben hiç bu günleri görmem derdim he çok sabırlıyımdır ama bi okadarda aceleciyimdir canım çıkar hemen bir şey olacak kafaya taktıysam hele offf hiç kurtulamaz benden ama işte allahın işine karışılmıyor bacım.hep 38 diye düşünüyorduk kocişle.hey yavrum heeey benim topağım 39 haftalık teyzeleri :) ağrı yooook su yooook o yok bu yok anam nerede bu topakcan .karnımda kıpırdamasa inanmıcam anam orda olduğuna töbe yarabbim ya. buarada pazara gitmedim canlarım sizimi kırıciiiim korkmayın :)
yavrum beni kesecekler kadın zaten yüzüme söyledi kaslar çok sert sana düşen bol bol nefesle rahatlamak kasmamak ve zaten kesicez iyice rahatlıcak dedi :) kesecekte iki şekilde kesik varmış bir aşağı doğru bi yana doğru aşağıya doğru olan daha çabuk iyileşiyorumuş ve düzgün oluyormuş diğeri zormuş canım.senin bebiş kaç kiloydu tatlım benimki gibi seninde rahimmi dardı kaslar serttti acaba ? o dikişler çok zor oluyormuş annem anlattı ikizleri doğururken onuda dikmişlerde oturamazsın ağrır acır wc problemin olur temizliği zordur filan diyo ama onu geçtim benim düşündüğüm daha başka şeyler var yavrum ya kaslar o anda ben korkarımda kasılırsa bebeğe bişey olursa diyeneyse buarada tavuklu pilava ölürüüüümmmm
aynen tatlım ben yaşa takmıyorum zaten sadece baktım herkes küçük burda bende dedim ahanda ben en büyükleriyim herhal.yani 26 yaşında evlendim hemen bebişim olmadı istemedim sonrada ben istedim allah vermedi öyle işte aynen dediğin gibi haşaaaa kardişim haşaa
canım senin bebiş kaç kiloydu ki yırtıldı ama o yırtık olmadan kesseymişya doktorda benimki zaten hazır hemen atacak makası şeyime :) iyi bakalım yırtılsada azmış senin dikişler okadardan bişicik olmaz yavrum geçtiiii gitti ohh mis.evet anlat anlat bekliyorum lütfen :)
töbe yarabbim yaaaa şaşkınım benim yerim kız ben seni :)
çok çabuk sinirlenir oldum.stres yapmamalıyım pıtırcığım zarar görmemeli diyorum ama.. geçer umarım
canım bu haftalar böyle hissetmen normal
ortalama 20. haftaya kadar da fena zıplıyo insanın sinirleri
ama sen seni sakinleştirecek şeyler yap
malum bebişler çabuk etkileniyo ruh halimizden
hoşgemişsin kızcemmm kız anam totonun üzerine otur artık daha pazar diye sayıklıyorsun ne pazarı ya oralarda doğuracan vallaha kız bende iki bebişin ikisindede klomen tedavisi oldum bende polkistik over olduğundan dolayı benim bebişlerde tedaviyle oldular allah acılarını göstermesin inşallah kızcem vallaha ben sana diyorum senin oğlan benim kız gibi doğmaya niyetli değil bence sende sezeryan olucan günün bitince demedi deme kız anam ben kocişin yanında yattım kızımla aramızda kociş vardı yoksa benm kız üstüme çıkardı sabaha kadarr ama kıvır kıvır döndü durdu yaaaa yataktakızlar birde bu arada ben 31 yaşındayım 09.01.2014 32 olucam kısmetse yani ablanızım beeeen yaşlarınızı gördükçe karta kaçmışım diyorum kartaazaten ben evlendim 26 yaşında 2 yıl kv aynı evde oturduk gerçi sülalece oturduk ta neyse sonra bursaya taşındık 2,5 senye yakında orada yaşadık sonra istanbula dönünce oldu benim bebiş yani 5 yıllık evliyken :) ilk 2 yıl asla düşünmedim dua ettim hep olmasın diye sonra bursaya gidince 1 yıl eşya al öde işmiş geçti 2. yıl başladım yani evliliğimin 3. yılı bittiğinde çocuk düşündüm.amaaaaa efendime söyliyim senmisin isterim istemem diyen allahta vermedi tabiiii kısmet etmedi .doktor doktor gezdim.özelden devlete nerede duyarsam gittim doktora.en sonunda klomen ilaç tedavisi verdi doktor onunla oldu toprağımmm :) çok şükür allahım her isteyene versin inşallah çok güzel bir duygu içimde kıpır kıpır .şuanda totosunu mideme dayasada gece beni uyutmasa da yavrumu öyle heyecanla bekliyorum ki herkes tatsın bunu inşallah.veeeeee o 9 ay bitti fazlasını bekliyor toprim :) annesini babasını dedesini ananesini dayısını dört gözle bekletiyor valla.hergün bisürü arayan oluyor e hani nerede kaldı toprak diye :) ama benimki hiiiç tın .yine 2 gündür ağrı sızı yok anam bende hatta bugün buranın pazarı ve pazara gitmeyi düşünüyorum babama dedim sabah töbe töbeee pazarda doğuracan çıkma sakın diye içi gitti adamın yazık :) ama inanın ki çıkıp alışveriş yapacak kadar iyiyim kızlar sadece fazla yürüyünce karnım çok sertleşiyor belimde tabii yük artıyo falan filan ama sancım olmuyor.birde dün başladım o kasları gevşetle hareketlerine hayırlısı.aaaaay benden bukadar yavrular. hadi dua edin bize.
kızcem gittin demek doktora e peki ne olacakmış böle bu çocuk sürekli pamukçukmu olacakmış benim annem derki sıcak yemek yemektende olurmuş kızcemm bilemiyom ama benim kız pamukçuk olduğunda ben karbonatla sildim ağzını çabucak geçti ama sen kullanmak istemiyorsun onu senin tercihin bişey diyemem inşallah bi an önce gecerr mevlüt için herşeyi hazırlamışın maaşallah kızcem bencede elbise giyme sıkıntı olur emzirmek içinn kızcem ben kızımla benim arama kocişi koydum kız yoksa o sabaha kadar tepikler dururdu beniiiyi karnına felan tekme atmamış senın kız.. büyük cesaret tebrikleerrrrr
yavrum göürdük götürmezmiyiz.. bugün de muayenemiz vardı. önce sağlık ocağında 2 dr gördü. sonra kendi dr muz gördü. bir de gece telefonunu kapatıyo dediğim vardı ya ona denk geldik dr dan çıkarken gelin bi göriym dedibide o gördü pamukçuk için damla kullanıyorum canım o işe yaramadı damlayı değiştirdik şimdi bakalım. ne olacak.
valla mevlit bu zamana kalmicaktı da hocamız yoğundu ancak bu zamana ayarladık.
saol tatlım amin inşallah. yowrem karbonata karşı değilim. bizim kibirli olan dr vardı ya o damla felan vermedi hergün karbonatla sil sabah akşam dedi. geçene kadarmış... karbonat hergün verilmezki bebeğe ben onu dedim bacım. karbonat geçirmiyo pamukçuğu temizliyo yanında damla da kullanman lazım. şimdi damlayı değiştirdik bakalım. şu iki gün de karbonatlı suyla temizlicem hem göğsümü hem onun dilini.. bakalım ne olacak.. sütlede temizliyorum kuzum. aklına gelebilecek herşeyi yaptım. annene çok teşekkür ederm ilgilendiği için. saol canım..
sende kart dersen moriş napsın bacoo o 33 yaşında... kart mart değilsiniz daha dur bakalım yahuu...
eneee anam karı hala pazar diyo yaawww git bacım git belkim doğurursun bizde haberlerden izleriz seni
sen nerdesin ki nerenin cuma pazarına gidiyon??
saol canım amin inşallah..
bacım sen hala temizlik mi diyosun.. bide cam silcekmiş yaa anam yok bu karı uslanmaz
geçmiş olsun canım ya o gaz çilesini ben 5 ay boyunca çketiğim için ne zor olduğunu bilirimm vallaha ben gece sabaha kadar hep oturdum 5 ay gece olunca bizim kızın derdi başlardı taaki sabah ezanı okunana kadar bende zsezeryanda çokk kan kaybetmişim kızcem doktor öle dedi kaslarım çok sert olduğu için benim karnımı kesmeleri uzun sürmüş o aradada ben çok kan kaybetmişim canım sezeryanda olsan şansın kötüyse orada da bi dert buluyo seni inşallah bi an önce düzelir bebişinde sende rahatlarsınkızlar yowreler nasılsınız?
hava soğudu buralarda..
yeeeesss canımm aferin sana bunu sakın unutmaabence de hiç bozmayayım o mesafeyi tatlım
sevmelerin en güzeli uzaktan olanı zannımca
canım sen şuan daha yeni gebe olduğun için maalesef bu durum 16 20 haftaya kadar devam edecek bende aşırı derecede sinirliydim ama geçti şimdi çok şükür bebişinle geçirecegın güzel günleri düşün ve sakınn olllçok çabuk sinirlenir oldum.stres yapmamalıyım pıtırcığım zarar görmemeli diyorum ama.. geçer umarım
yavrum beni kesecekler kadın zaten yüzüme söyledi kaslar çok sert sana düşen bol bol nefesle rahatlamak kasmamak ve zaten kesicez iyice rahatlıcak dedi :) kesecekte iki şekilde kesik varmış bir aşağı doğru bi yana doğru aşağıya doğru olan daha çabuk iyileşiyorumuş ve düzgün oluyormuş diğeri zormuş canım.senin bebiş kaç kiloydu tatlım benimki gibi seninde rahimmi dardı kaslar serttti acaba ? o dikişler çok zor oluyormuş annem anlattı ikizleri doğururken onuda dikmişlerde oturamazsın ağrır acır wc problemin olur temizliği zordur filan diyo ama onu geçtim benim düşündüğüm daha başka şeyler var yavrum ya kaslar o anda ben korkarımda kasılırsa bebeğe bişey olursa diyeneyse buarada tavuklu pilava ölürüüüümmmm
aynen tatlım ben yaşa takmıyorum zaten sadece baktım herkes küçük burda bende dedim ahanda ben en büyükleriyim herhal.yani 26 yaşında evlendim hemen bebişim olmadı istemedim sonrada ben istedim allah vermedi öyle işte aynen dediğin gibi haşaaaa kardişim haşaa
canım senin bebiş kaç kiloydu ki yırtıldı ama o yırtık olmadan kesseymişya doktorda benimki zaten hazır hemen atacak makası şeyime :) iyi bakalım yırtılsada azmış senin dikişler okadardan bişicik olmaz yavrum geçtiiii gitti ohh mis.evet anlat anlat bekliyorum lütfen :)
töbe yarabbim yaaaa şaşkınım benim yerim kız ben seni :)
bende halaaa geçmediiiiiiçok çabuk sinirlenir oldum.stres yapmamalıyım pıtırcığım zarar görmemeli diyorum ama.. geçer umarım
yavrum yaaa
neyle patlattılar acaba senin suyu
amanınnnnn daha ne giyeceğini de düşünmedin demek
kaç kilo verdin peki hamilelikte aldığın kilolardan tatlım
mevlüt takımı da ne yakışır Yusuf Efeye oyyy oyyy yirim onu ben yirim yirim
bugün çıkıp kocişinle bi elbise falan al istersen
bir günlük sıyırıverirsin artık emzirirken de
fotolar hatıra kalacak malum
aman yemekler de eksik kalmasın da yapıp getirirler umarım
sabah saçına da fön çektir derim ben sana
ben doğumdan korkmaya başladım bacım yaaa
dikiş benim en büyük korkum
canım valla dikişi nasıl atıyolarsa şaşırdım şimdi
onlar kalıcı mı acaba yoksa zamanla iyileşip ortadan kalkıyorlar mı
amanınnnnnnnnnn gaz sancısı olur benimkinin de kesin ve eminim ki geceleri uyumaz
gene de iyi düşünüyorum ki iyi olsun
umarım sancısız sızısız bir bebek olur
uyur güzel güzel
diş de sıkıntı evet
hiç doğurmasam mı ki
yowrem ben ne yazmışım da hepiniz sen karbonata karşısın diyonuz yaaw bulabilsem dönüp okuyacam haaa.. karbonat tek başına iyi gelmiyomuş, o damlayı kullanırken arada bir dilini temizlemek için kullanılıyomuş. sadece karbonatlı suyu pamukçuk tedavisinde kullanırsanız damlasız, bide hergün hergün verirseniz içindeki maddeler bebeğe zarar veriyomuş. o temizlemek içinmiş tedavi için değilmiş. heralde ilk yazdığımda tam anlatamadım düşüncemi... canım doktora kaçıncı gidişimiz bu. damlanın biri işe yarayana kadar böyle devam.. yok bacım sıcak yemem ben yiyemem..kızcem gittin demek doktora e peki ne olacakmış böle bu çocuk sürekli pamukçukmu olacakmış benim annem derki sıcak yemek yemektende olurmuş kızcemm bilemiyom ama benim kız pamukçuk olduğunda ben karbonatla sildim ağzını çabucak geçti ama sen kullanmak istemiyorsun onu senin tercihin bişey diyemem inşallah bi an önce gecerr mevlüt için herşeyi hazırlamışın maaşallah kızcem bencede elbise giyme sıkıntı olur emzirmek içinn kızcem ben kızımla benim arama kocişi koydum kız yoksa o sabaha kadar tepikler dururdu benii
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?