Stresli hamişlerin bebeği agresif olur :) gel stres at, bebişin sana kafa tutmasın :)

belli belli çok yormamaya çalışıyosun
cam silmek, yerleri silmek, evi temizlemek yorulmak değil zaten
ha çekirdek çitlemek ha camları silmek ne farkı var ki dimi

ahh yowreeem ben seni unuturmuyum kııızzz... aşkolsuunn yazmasam bile hep aklımdasın benim. kızma banaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa sen hep ilk sıradasın tatlım senle beraber kurduk burayı senin yerin değişirmi...

canım o gaz varya bizi bitirdi... herşeyin sebebi aha o gaz işte.. bugün yine damla değiştirdik bakalım işe yaricakmı..
bizdede var bacım pamukçuk.. geçemedi bi türlü.. onun içinde damlamızı değiştik bugün. hayırlısı bakalım ne sonuç verecek..

bizimde mevlidimiz yarın bacım. aynen bende etli pilav tatlı sarma yapıcam.

yowrem bende aşağıdan kesmedilerki ufak yırtık oldu. onu diktiler okadar. kesi yok bende.. ama o ufacık şeyi bile nası diktilerse bende de 2 tane küçük tomruk var. geçmiyo geçeceğe de benzemiyo yok bacım ben kan man kaybetmedim. oğlan çıktığında da kanlı değildi. sadece saçlarında biraz vardı. o da çok azdı... sen çok kaybetmişsin ama yaaa çok zor olmuş. bi başından sonuna doğru düzgün anlatıversene bacım şu hikayeni aaaa öldüm meraktan yaaww

hoşgeldin tatlım
Allahım ayrdımcın olsun
umarım herşey gönlüne göre olur
aman karmış kışmış geleceklere göre sorun değil ki bunlar
gelmeyi gerçekten isteyen kesin gelir
gelmeyende istemiyodur zaten
sen sıkma canını evin dolar taşar merak etme
kendini fazla yormasaydın tatlım yaaa
annen de eminim çok yardım etmiştir ruh haline (!)
kız bu büyükler neden hiç destek olmazlar gençlere anlayamıyorum
kavga etmek yerine iyi anlaşmayı deneseler azıcık
kimsede durmaması annesinin kokusuyla huzur bulduğundandır tatlım
ayrıca bebekler insanların niyetlerini kolay anlarmış ya
gergin ya da sinirli olanlarda da bağırırlarmış durmazlarmış
pamukçuğu da azdığına göre iyice ana kuzusu olmuştur yavrum

eee mevlüdü nasıl yapacaksın bakalım
ne giyeceksin karar verdin mi
oğluşuna ne giydireceksin
neler ikram edeceksin
anlat hele bizimde azıcık bilgimiz olsun

tatlım Allah söyletmiştir umarım
aman dursun 40a kadar benim bi sıkıntım yok
kociş rapor almakta biraz zorlanır o kadar
napıyım o da bulsun bi yolunu
valla suyun cidden nasıl geldiğini merak ediyorum bende
kiminde az az , kiminde de resmen bütün alt tarafı yıkayacak gibi geliyomuş
tabi hiç gelmeyenleri saymıyorum
stres düzeyin nasıl tatlım, ruhen iyi msiin?

kızlar o tomru neeee yaaa
ağlarım ama beeeeen
beceremiyolar mı yoksa dikmeyi
yoksa iyileşmesi mi uzun zaman alıyo?
gazdı pamukçukdu doğurmaktan hamilelikten daha zor sanırsam
bundan sonrasında da diş çıkardı çıkaracak, ateşi var falan onlarla ilgileneceksiniz sanırım
biz neler yaşayacaz bakalım
herşeyin hayırlısı olsun

anm ben 33 falan da değilim resmen ananız yaşına vardım kele, 34 oldum bu ay...:2: bana teyze , ana hatta nine diyebilirsiniz :

yok artık daha neler bacım sende

teşekkür ederim iltifatınız için efeemmm

benimkini doğumhanede patlattılar.. ayy hala hatırladıkça gülüyorum.. açılma olmuş 6 cm su mu gelmiyo. patlatmamız lazım dedi benle ilgilenen ebe. allah razı olsun çok iyi bi kadındı. neyse aldılar beni doğumhaneye gittik. yattım. ben hem titreşimli telefon gibi titriyorum, bi yandan korkuyorum, bide kadına diyom ki nasıl patlatcan kadın neyle yapacaksa bana göstermedi. eliyle patlattım havası vermeye çalışıyo. beni sakinleştirmeye çalışıyo. ben elinde bşey tuttuğunu farkettim. dedim elinde bişe var senin o ne kadın güldü bişe değil keseyi patlatıcam hissetmiceksin bile sadece kasma dedi. ben sakinleşemedim. kadın dediki sen sakinleşmeden bişey yapmicam rahat ol dedi. sora rahatladım azıcık. sora kadın kasma rahat bırak dedi ben elini soktuğunu bile anlamadım. bi anda bacaklarıma ılık bişey değdi. .. ama o elindeki ne konuşmasına eşim de hala güler. o halde kadınla elinde ne var diye inatlaşıyosun yaa pes diyo

belli belli çok yormamaya çalışıyosun
cam silmek, yerleri silmek, evi temizlemek yorulmak değil zaten
ha çekirdek çitlemek ha camları silmek ne farkı var ki dimi

tabiiki öyle canım ne farkı var aaaa sende

hoşbulduk tatlım.
yaa çook yardımcı oldu
sorma kucağımdan başka yerde sakinleşmiyo sıpam
valla hala ne giyeceğime karar veremedim. kot etekle bluz mu giysem diyorum... elbise giysem emzireceğim zaman komple sıyırmam gerekecek. üstüme olan kumaş pantolonumda kalmadı hepsi baldırda takılıyo
oğluşa da mevlit takımı aldıım teyzesi beyaz.. onu giyecek..
etli pilav tatlı ve sarma yapacam canım. ben yapmicam gerçi. pilavı kimin yapacağı henüz bilinmiyor eti ve tatlıyı kaynana getirecek sarmayı annem yapacak... bebek şekerlerim vardı mantar tıpalı şişe şekline. onun içine gül suyu koydum dün.
halaa ne giyeceğimi düşünüyorum yaff

tatlım böyle küçük tomurcuk gibi. bende 2 tane var. dikiş kalmadı canım iyileşti.. ohooo benim bikaç günde iyileşti 1 hafta bile sürmedi... o derinin altında var. nedir bilemiyorum.
evet gaz sancısı çok zorrr çoookkkk... aylar srüyo. bazı bebekklerde geceleri tutuyo. bütün gece arabayla gezenler bu yüzden geziyo işte..
tatlım bizimkinin dişler kaşınmaya başladı bile.. amaa patlamasına daha çook var..

yavrum beni kesecekler kadın zaten yüzüme söyledi kaslar çok sert sana düşen bol bol nefesle rahatlamak kasmamak ve zaten kesicez iyice rahatlıcak dedi :) kesecekte iki şekilde kesik varmış bir aşağı doğru bi yana doğru aşağıya doğru olan daha çabuk iyileşiyorumuş ve düzgün oluyormuş diğeri zormuş canım.senin bebiş kaç kiloydu tatlım benimki gibi seninde rahimmi dardı kaslar serttti acaba ? o dikişler çok zor oluyormuş annem anlattı ikizleri doğururken onuda dikmişlerde oturamazsın ağrır acır wc problemin olur temizliği zordur filan diyo ama onu geçtim benim düşündüğüm daha başka şeyler var yavrum ya kaslar o anda ben korkarımda kasılırsa bebeğe bişey olursa diye neyse buarada tavuklu pilava ölürüüüümmmm
aynen tatlım ben yaşa takmıyorum zaten sadece baktım herkes küçük burda bende dedim ahanda ben en büyükleriyim herhal.yani 26 yaşında evlendim hemen bebişim olmadı istemedim sonrada ben istedim allah vermedi öyle işte aynen dediğin gibi haşaaaa kardişim haşaa
canım senin bebiş kaç kiloydu ki yırtıldı ama o yırtık olmadan kesseymişya doktorda benimki zaten hazır hemen atacak makası şeyime :) iyi bakalım yırtılsada azmış senin dikişler okadardan bişicik olmaz yavrum geçtiiii gitti ohh mis.evet anlat anlat bekliyorum lütfen :)

töbe yarabbim yaaaa şaşkınım benim yerim kız ben seni :)

gıslaaaar benim 9 günüm kalmış anaaaaam anam :) yahu ben hiç bu günleri görmem derdim he çok sabırlıyımdır ama bi okadarda aceleciyimdir canım çıkar hemen bir şey olacak kafaya taktıysam hele offf hiç kurtulamaz benden ama işte allahın işine karışılmıyor bacım.hep 38 diye düşünüyorduk kocişle.hey yavrum heeey benim topağım 39 haftalık teyzeleri :) ağrı yooook su yooook o yok bu yok anam nerede bu topakcan .karnımda kıpırdamasa inanmıcam anam orda olduğuna töbe yarabbim ya. buarada pazara gitmedim canlarım sizimi kırıciiiim korkmayın :)

ay canım benim en zor doğum senin oldu yavrum ama geldiii geçti demi .kadınların şu doğum hatıraları varya erkeklerin askerliğinden çok daha kutsal ama işte anlamıyor kazmalar :) dün benim kociş diyor ki ya karıcım sanki kalp ameliyatı olacaksın altı üstü doğuracaksın hemde sırıtıyo yüüzme :) senin anlattıkalrını okutsam birde doğum videosu izlese zaten bayılır daha senin yazılarıokurken videoya hiç geçemez şaşkın :)

valla yaaa
bu doğum anıları anlat anlat bitmez
resmen travma yaşıyor insan doğururken
ben çok korkmaya başladım doğurmaktan yaaaa
kocişine de sen en kısa sürede izlesin bir tane video
hem de şöyle en uzun süre çeken insanlardan birinin videosunu izlesin de görsün anyayı konyayı
onlara göre kolay tabi
tohumu atıyolar, doğana kadar da ohhh rahatlar
olan kadınlara oluyo

çok çabuk sinirlenir oldum.stres yapmamalıyım pıtırcığım zarar görmemeli diyorum ama.. geçer umarım

yavrum yaaa
neyle patlattılar acaba senin suyu

amanınnnnn daha ne giyeceğini de düşünmedin demek
kaç kilo verdin peki hamilelikte aldığın kilolardan tatlım
mevlüt takımı da ne yakışır Yusuf Efeye oyyy oyyy yirim onu ben yirim yirim
bugün çıkıp kocişinle bi elbise falan al istersen
bir günlük sıyırıverirsin artık emzirirken de
fotolar hatıra kalacak malum
aman yemekler de eksik kalmasın da yapıp getirirler umarım
sabah saçına da fön çektir derim ben sana

ben doğumdan korkmaya başladım bacım yaaa
dikiş benim en büyük korkum

canım valla dikişi nasıl atıyolarsa şaşırdım şimdi
onlar kalıcı mı acaba yoksa zamanla iyileşip ortadan kalkıyorlar mı
amanınnnnnnnnnn gaz sancısı olur benimkinin de kesin ve eminim ki geceleri uyumaz
gene de iyi düşünüyorum ki iyi olsun
umarım sancısız sızısız bir bebek olur
uyur güzel güzel
diş de sıkıntı evet

hiç doğurmasam mı ki

9 gün kalmış kalmasına da sen doğurur musun o kadar zaman sonra bilemiyorum
Toprağın çıkası yok gibi annesi yaaa
aferin aferin gitmemişsin pazara

ne rahat diyosun zaten kesecekler diye yavrum yaaa
kesmesinler olmaz mı
kesmeden çıkmaz mı bu bebekler
ama ben korkuyorummmmmmmmmm
kesmesinler benim şeyimi de karnımı da
ben bir iki üç diyip fırtlatıveriyim olmaz mı

kızçem ama ben gerçekten çok fena oldum
az önce de haber izliyordum ağladım oturduğum yerde kociş de değiştirdi haberleri
bi hamile kadın karda mahsur kalmış hastaneye zor yetiştirilmiş
bir başkasına sağlık ekibi yetişemeden kadın kendi tuvaletinde doğurmuş
çok kötü oldum yaaa

çok çabuk sinirlenir oldum.stres yapmamalıyım pıtırcığım zarar görmemeli diyorum ama.. geçer umarım

canım bu haftalar böyle hissetmen normal
ortalama 20. haftaya kadar da fena zıplıyo insanın sinirleri
ama sen seni sakinleştirecek şeyler yap
malum bebişler çabuk etkileniyo ruh halimizden

canım bu haftalar böyle hissetmen normal
ortalama 20. haftaya kadar da fena zıplıyo insanın sinirleri
ama sen seni sakinleştirecek şeyler yap
malum bebişler çabuk etkileniyo ruh halimizden

deme yaaa 20.haftaya kadar demek he vay bee babamızın çekiceği var demek
ama pıtırcığım için tabiki relax olcam

Son düzenleme:
hoşgemişsin kızcemmm kız anam totonun üzerine otur artık daha pazar diye sayıklıyorsun ne pazarı ya oralarda doğuracan vallaha kız bende iki bebişin ikisindede klomen tedavisi oldum bende polkistik over olduğundan dolayı benim bebişlerde tedaviyle oldular allah acılarını göstermesin inşallah kızcem vallaha ben sana diyorum senin oğlan benim kız gibi doğmaya niyetli değil bence sende sezeryan olucan günün bitince demedi deme kız anam ben kocişin yanında yattım kızımla aramızda kociş vardı yoksa benm kız üstüme çıkardı sabaha kadarr ama kıvır kıvır döndü durdu yaaaa yatakta
kızcem gittin demek doktora e peki ne olacakmış böle bu çocuk sürekli pamukçukmu olacakmış benim annem derki sıcak yemek yemektende olurmuş kızcemm bilemiyom ama benim kız pamukçuk olduğunda ben karbonatla sildim ağzını çabucak geçti ama sen kullanmak istemiyorsun onu senin tercihin bişey diyemem inşallah bi an önce gecerr mevlüt için herşeyi hazırlamışın maaşallah kızcem bencede elbise giyme sıkıntı olur emzirmek içinn kızcem ben kızımla benim arama kocişi koydum kız yoksa o sabaha kadar tepikler dururdu benii
geçmiş olsun canım ya o gaz çilesini ben 5 ay boyunca çketiğim için ne zor olduğunu bilirimm vallaha ben gece sabaha kadar hep oturdum 5 ay gece olunca bizim kızın derdi başlardı taaki sabah ezanı okunana kadar bende zsezeryanda çokk kan kaybetmişim kızcem doktor öle dedi kaslarım çok sert olduğu için benim karnımı kesmeleri uzun sürmüş o aradada ben çok kan kaybetmişim canım sezeryanda olsan şansın kötüyse orada da bi dert buluyo seni inşallah bi an önce düzelir bebişinde sende rahatlarsın
bence de hiç bozmayayım o mesafeyi tatlım
sevmelerin en güzeli uzaktan olanı zannımca
yeeeesss canımm aferin sana bunu sakın unutmaa
canım sen şuan daha yeni gebe olduğun için maalesef bu durum 16 20 haftaya kadar devam edecek bende aşırı derecede sinirliydim ama geçti şimdi çok şükür bebişinle geçirecegın güzel günleri düşün ve sakınn olll

yowrem aşağı doru olanda makatı çatlatma riski var heeeee.... benim kesi yok ama yırtık aşağı doğru oldu. öyle yakınında felanda değil hee. hani dicemki oraya kadar yırtıldı.. yoo öylede değil. vee kan geliyo galiba çatlak oluştu ((((( o kesiyi çook dikkatli yapması lazım.
ewet otururken ilk günler birazcık ağrı yapıyo bide patlamasın korkusundan oturamıyosun. kız yok temizliği zor değil kız. bak burda bana anlattıracan tuvalette önce "elini sürmeden" iyice yıkıyosun iyicede tuvalet kağıdıyla kuruluyosun. sonra gazlı beze bolca batikon döküp dikiş yerlerine tampon yapıyosun. yalnız gazlı bezin altına tuvalet kağıdı koy 2 kat. batikon gazlı bezde kalmıyo yoksa bitti. benim doğumdan sonra 5. gün kontrolum vardı. gittiğimde kadın dediki ohooo düşmüşler bile.. kolay yani bişe yok. her wc den sonra yapıyosun bunu..

canım bebş 3.30 gr doğdu..
ayy tavuklu pilava bende ölürüm de kaynanam da et varmış etli yap dedi. iyi dedim boşuna tavuk almiyim

bende halaaa geçmediiiiii

bilmiyom bacım neyle patlattılar göremedim yaaw çok uğraştım ama olmadı
yaw bulamıyom ki. bi etek var triko gibi bişe onu bide gömlek giyim diyom. yada bi tanede elbise var ama o da çok sıkı dar oldu. benim toto arkadan füze gibi çıktı benim toto azcık kalkıktırda zayıfkende arkadan gelirdi şimdi daha bi çıkık ve kalkık. basenli değilim ama toto yukarda. neetcem bilmiyom hiçbişe kapatmıyo. ne kadar bol giyersem giyeyim, toto mutlaka dışarda. belimde fazla oyuk ondan daha çok dışarda görünüyo.. öfff ne orantısızım ben yaaaa... toto geriye gider bel içine kaçar... ben böyle ayna karşısında üzülüyom bunu kapatamıyom diye, kociş diyoki sen manyaksın. niye dedim. diyoki millet bunun için tonla para veriyo sen bulmuşun da istemyon oturdu benim yakınmalarımı izliyo manyak

canım hiç kilo vermdim ben. aldığım kilolar aynen duruyo. 57 ile doğuma girdim. 51,5-52 ile çıktım. hala 51,5-52 arası oynuyorum..

canım fönümü çektirmiştim de yarın bidaha çektircem gibi duruyo bozuldu

anam sende durdun durdun tam sonda korkuyom diyon yaw.. okyanusu geçtinde derede boğulacan hee dikişte bişe yok kıızzz.. hissetmiyosun bile hiç korkma

aman öyle deme. bakarsın seninkide benimki gibi gündüzleri huysuz olur gece rahat olur. tam tersi de olabilir. sen ilk zamanlar özellikle 40 çıkana kadar o uyuduğunda sende yat uyu her seferinde.. bol uyku ve dinlenme de sütü artırır. zaten süt için uyku su bide huzur lazım. stres üzüntü "anında" etkliyo sakınnn unutmaaa..

oldu sende içinde büyüt
aferin

yowrem ben ne yazmışım da hepiniz sen karbonata karşısın diyonuz yaaw bulabilsem dönüp okuyacam haaa.. karbonat tek başına iyi gelmiyomuş, o damlayı kullanırken arada bir dilini temizlemek için kullanılıyomuş. sadece karbonatlı suyu pamukçuk tedavisinde kullanırsanız damlasız, bide hergün hergün verirseniz içindeki maddeler bebeğe zarar veriyomuş. o temizlemek içinmiş tedavi için değilmiş. heralde ilk yazdığımda tam anlatamadım düşüncemi... canım doktora kaçıncı gidişimiz bu. damlanın biri işe yarayana kadar böyle devam.. yok bacım sıcak yemem ben yiyemem..
bende elbise sıkıntılı olur diye düşünüyorum. 2 parça giysem diyorum ya bakalım..

hee iyi kocanı barikat yapmışın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…