deme yaaa 20.haftaya kadar demek he vay bee babamızın çekiceği var demek
ama pıtırcığım için tabiki relax olcam
yowrem aşağı doru olanda makatı çatlatma riski var heeeee.... benim kesi yok ama yırtık aşağı doğru oldu. öyle yakınında felanda değil hee. hani dicemki oraya kadar yırtıldı.. yoo öylede değil. vee kan geliyo galiba çatlak oluştu((((( o kesiyi çook dikkatli yapması lazım.
ewet otururken ilk günler birazcık ağrı yapıyo bide patlamasın korkusundan oturamıyosun. kız yok temizliği zor değil kız. bak burda bana anlattıracantuvalette önce "elini sürmeden" iyice yıkıyosun iyicede tuvalet kağıdıyla kuruluyosun. sonra gazlı beze bolca batikon döküp dikiş yerlerine tampon yapıyosun. yalnız gazlı bezin altına tuvalet kağıdı koy 2 kat. batikon gazlı bezde kalmıyo yoksa bitti. benim doğumdan sonra 5. gün kontrolum vardı. gittiğimde kadın dediki ohooo düşmüşler bile.. kolay yani bişe yok. her wc den sonra yapıyosun bunu..
canım bebş 3.30 gr doğdu..
ayy tavuklu pilava bende ölürüm de kaynanam da et varmış etli yap dedi. iyi dedim boşuna tavuk almiyim
bende halaaa geçmediiiiii
bilmiyom bacım neyle patlattılar göremedim yaawçok uğraştım ama olmadı
yaw bulamıyom ki. bi etek var triko gibi bişe onu bide gömlek giyim diyom. yada bi tanede elbise var ama o da çok sıkı dar oldu. benim toto arkadan füze gibi çıktıbenim toto azcık kalkıktırda zayıfkende arkadan gelirdi şimdi daha bi çıkık ve kalkık. basenli değilim ama toto yukarda. neetcem bilmiyom hiçbişe kapatmıyo. ne kadar bol giyersem giyeyim, toto mutlaka dışarda. belimde fazla oyuk ondan daha çok dışarda görünüyo.. öfff ne orantısızım ben yaaaa... toto geriye gider bel içine kaçar... ben böyle ayna karşısında üzülüyom bunu kapatamıyom diye, kociş diyoki sen manyaksın. niye dedim. diyoki millet bunun için tonla para veriyo sen bulmuşun da istemyon oturdu benim yakınmalarımı izliyo manyak
canım hiç kilo vermdim ben. aldığım kilolar aynen duruyo. 57 ile doğuma girdim. 51,5-52 ile çıktım. hala 51,5-52 arası oynuyorum..
canım fönümü çektirmiştim de yarın bidaha çektircem gibi duruyo bozuldu
anam sende durdun durdun tam sonda korkuyom diyon yaw.. okyanusu geçtinde derede boğulacan hee dikişte bişe yok kıızzz.. hissetmiyosun bile hiç korkma
aman öyle deme. bakarsın seninkide benimki gibi gündüzleri huysuz olur gece rahat olur. tam tersi de olabilir. sen ilk zamanlar özellikle 40 çıkana kadar o uyuduğunda sende yat uyu her seferinde.. bol uyku ve dinlenme de sütü artırır. zaten süt için uyku su bide huzur lazım. stres üzüntü "anında" etkliyo sakınnn unutmaaa..
oldu sende içinde büyüt
aferin
yowrem ben ne yazmışım da hepiniz sen karbonata karşısın diyonuz yaaw bulabilsem dönüp okuyacam haaa.. karbonat tek başına iyi gelmiyomuş, o damlayı kullanırken arada bir dilini temizlemek için kullanılıyomuş. sadece karbonatlı suyu pamukçuk tedavisinde kullanırsanız damlasız, bide hergün hergün verirseniz içindeki maddeler bebeğe zarar veriyomuş. o temizlemek içinmiş tedavi için değilmiş. heralde ilk yazdığımda tam anlatamadım düşüncemi... canım doktora kaçıncı gidişimiz bu. damlanın biri işe yarayana kadar böyle devam.. yok bacım sıcak yemem ben yiyemem..
bende elbise sıkıntılı olur diye düşünüyorum. 2 parça giysem diyorum ya bakalım..
hee iyi kocanı barikat yapmışın
yamişim aferin sana
işte böyle açık açık anlat bacılarına neyi nasıl yapacaklar
pek çoğu ilk kez anne olacaklar bunu aklından çıkarma
benim gibi bebeğini normal doğurmak isteyen ama doğumdan korkandan tut
totosunun üzerine oturmayı sevmeyenlere kadar yelpaze geniş
mevlüt inşallah istedğin gibi geçer
bugün annannesini aradım oğluşumun beni çok mutlu edecek haberler verdi
babannemle annannem de doğumuma geleceklermiş kısmet olursa
babannem annemden heyecanlıymış meğer
bir yandan bu yaşında yelek örüyomuş oğluşuma , bir yandan da örgü bilen birine battaniye ördürüyomuş
annannemde dün akiam otururken annem aramış onları
demiş ki ahan da bizim kız doğurdu kesin onun haberi geldi
sabah benle kalkıp gece benle yatıyolarmış
7 24 dua ediyorlarmış Allah razı olsun
birde kaynanamla kayınbabamı rüyamda gördüm
onları aradım böyle böyle gördüm diye anlattım rüyamı
kaynanamın yorumu çok ilginçti
dedi ki şu sıralar mutlaka kafanda birsürü şey var
doğum falan dışında acaba para olayını nasıl halletsek diye de dert ediyosundur sen onun için görmüşsün o rüyayı dedi
manası ne peki dedim
kadın gülüyo manası şu ki sen parayı düşünmeyi bırak, sıkışırsan kaynananı ararsın o sana hemen yollar demek diyo
ne kadar güldüm yaaa
neyse konu değişti dedim ben doğuma giderken annem , kız kardeşim , eşim falan hep ağlarlar kesin ben ağlarsam
o da dedi ki amaaaaaaaaaaaa ağlanırmıymış hiç
bu mutlu bi olay dedi
sanki sen gelsen napıcan anne dedim
ben zaten kesin ağlarım ondan kızlara da demiştim doğurduktan sonra arayın beni diye, sende doğur sonra geliyim ben dedi
düşün beni gelin alıyolarken annemle beraber ağlamıştı kaynanam, acayip duygusaldır
eşimde çok sessizdir ama o da çok duygusaldır
mesela geçen kış ablası ameliyat olmuştu , ameliyattan çıkınca eşim onu görüp odadan dışarı çıkmıştı
pat bayıldı adam yere yığıldı, tansiyonunda 0 ı bile gördük
o yüzden beni sezeryan yaparlarsa kesin bayılır eşimde
nasıl doğuruyım aanam bunca duygusalın arasında
sen epey zayıflamışsın zaten şimdi bile tatlım, daha ne kadar kilo verecen
ben 52ye inmek için ooooooooooooooooo kaç ay uğraşacam kimbilir
Ne mutlu sana böyle iyi bir kaynan var zor bulunuyor böyle kaynanalar. Isin zor canim aman kocan sakin bayilmasin sonra dogum sorasinda kalkmaya calisirsin kocise yardim etmek icin:)) ben heralde doguma yanliz gidecem kocam ben gelecem diyo ama nekadar dayanir bilmem annem iceri bile giremez hemen fenalasir kaynanam yok kardesim cok kücük offff ya yanliz kalcam
tatlım geçecek sakın sıkıntı yapma
yavrunu bi hisset o zaman dünya tersine dönüyo
dünyanın en mutlusu oluyosun zaten
yani ben şahsen öyleyim ( şu sıralar tekmeleri arada ağlatsa da hala çok mutlu hissediyorum )
Ne mutlu sana böyle iyi bir kaynan var zor bulunuyor böyle kaynanalar. Isin zor canim aman kocan sakin bayilmasin sonra dogum sorasinda kalkmaya calisirsin kocise yardim etmek icin:)) ben heralde doguma yanliz gidecem kocam ben gelecem diyo ama nekadar dayanir bilmem annem iceri bile giremez hemen fenalasir kaynanam yok kardesim cok kücük offff ya yanliz kalcam
oyyy ne tatlı yaa..Allah bizlerede nasip eder inşallah o tekmeleri hissetmeyisağlıklı olup kucaklarımıza gelsinlerde varsın ağltsınlar tekmeleriyle
günaydın kızçeler hamişler anneler erken den bebişi gelmeye kalkanlar günü dolupta doğurmamak için ısrar edenler cam silerken doğurmak üzere olanlar totosunu dert edenler vee tabiki olmazsa olmaz zırsızdeliler hepinize günaydın anam nasılsınız kız gece o kadar bekledim yazmadınız biriniz saat yarımda biriniz 1 de yazmışınız neyse gııııızzzz baksoyum bugün yoksun doğurdunmuki acepbiz uyurkene yoksamm yamişim anam ne totonu dert ediyon bırak öle kalsın demekki adam seni böle beğeniyoo kız bende tavuklu değilde haşlanmış etli pilava bayılırım buralarda olsan gelirdim vallaha kızcemm mevlüte zırsızım anam yenimi çıktı 20 dişin kız benimde geçen haftalarda çıktı yazdımmı size bilmiyom ama ben acı falan hissetmedim kızcem bi baktım ki çıkmış dişim seninki biraz geç kalmış kızçem kız kaynananın dediği gibi kafanda neler atıp tutuyonda gece rüyana çıkıyoo kadın sana maddi destekte olacakmış bak gerisini düşünme oh anne de geliyor doğuma babaannede ne güzel daha ne istiyon kızçem sana kalan gıkkk deyip oğlanı çıkarmak birde beni düşün kızçem o suratsız kaynanamla doğuma gidicem sonra kırk gün tepemde olacak oda yetmezmiş gibi 2 çocukla görümcemm ayyy ne sinir bozucu ailemden kimse olmayacak belki teyzem gelecek sadece onuda daha ikna edemedim diyorki kızım ben kızının doğumunda geldim senin kv bana ne zaman gidicen eve diye sordu diyo benim ne işim var diyo ee haklı kadınn o yüzden haline şükret kızcemm kafana tokadan başka bişicikler takmaa hayalotum nerelerdesin kız sakın cam siliyom deme gelir kafanı kırarım camlarda doğuracak anam bu kadınn millete karşınn bırak az birazda kirli kalsın camların bebişinden önbemli değilyaa sera nerde bu arada yine kayıp esrayla moriarayı hiç sormuyorum çünkü onların derdi büyük şimdi neyse bende çayımı içem barime siz gelene dekk
yamişim aferin sana
işte böyle açık açık anlat bacılarına neyi nasıl yapacaklar
pek çoğu ilk kez anne olacaklar bunu aklından çıkarma
benim gibi bebeğini normal doğurmak isteyen ama doğumdan korkandan tut
totosunun üzerine oturmayı sevmeyenlere kadar yelpaze geniş
mevlüt inşallah istedğin gibi geçer
bugün annannesini aradım oğluşumun beni çok mutlu edecek haberler verdi
babannemle annannem de doğumuma geleceklermiş kısmet olursa
babannem annemden heyecanlıymış meğer
bir yandan bu yaşında yelek örüyomuş oğluşuma , bir yandan da örgü bilen birine battaniye ördürüyomuş
annannemde dün akiam otururken annem aramış onları
demiş ki ahan da bizim kız doğurdu kesin onun haberi geldi
sabah benle kalkıp gece benle yatıyolarmış
7 24 dua ediyorlarmış Allah razı olsun
birde kaynanamla kayınbabamı rüyamda gördüm
onları aradım böyle böyle gördüm diye anlattım rüyamı
kaynanamın yorumu çok ilginçti
dedi ki şu sıralar mutlaka kafanda birsürü şey var
doğum falan dışında acaba para olayını nasıl halletsek diye de dert ediyosundur sen onun için görmüşsün o rüyayı dedi
manası ne peki dedim
kadın gülüyo manası şu ki sen parayı düşünmeyi bırak, sıkışırsan kaynananı ararsın o sana hemen yollar demek diyo
ne kadar güldüm yaaa
neyse konu değişti dedim ben doğuma giderken annem , kız kardeşim , eşim falan hep ağlarlar kesin ben ağlarsam
o da dedi ki amaaaaaaaaaaaa ağlanırmıymış hiç
bu mutlu bi olay dedi
sanki sen gelsen napıcan anne dedim
ben zaten kesin ağlarım ondan kızlara da demiştim doğurduktan sonra arayın beni diye, sende doğur sonra geliyim ben dedi
düşün beni gelin alıyolarken annemle beraber ağlamıştı kaynanam, acayip duygusaldır
eşimde çok sessizdir ama o da çok duygusaldır
mesela geçen kış ablası ameliyat olmuştu , ameliyattan çıkınca eşim onu görüp odadan dışarı çıkmıştı
pat bayıldı adam yere yığıldı, tansiyonunda 0 ı bile gördük
o yüzden beni sezeryan yaparlarsa kesin bayılır eşimde
nasıl doğuruyım aanam bunca duygusalın arasında
sen epey zayıflamışsın zaten şimdi bile tatlım, daha ne kadar kilo verecen
ben 52ye inmek için ooooooooooooooooo kaç ay uğraşacam kimbilir
günaydın kızçeler hamişler anneler erken den bebişi gelmeye kalkanlar günü dolupta doğurmamak için ısrar edenler cam silerken doğurmak üzere olanlar totosunu dert edenler vee tabiki olmazsa olmaz zırsızdeliler hepinize günaydın anam nasılsınız kız gece o kadar bekledim yazmadınız biriniz saat yarımda biriniz 1 de yazmışınız neyse gııııızzzz baksoyum bugün yoksun doğurdunmuki acepbiz uyurkene yoksamm yamişim anam ne totonu dert ediyon bırak öle kalsın demekki adam seni böle beğeniyoo kız bende tavuklu değilde haşlanmış etli pilava bayılırım buralarda olsan gelirdim vallaha kızcemm mevlüte zırsızım anam yenimi çıktı 20 dişin kız benimde geçen haftalarda çıktı yazdımmı size bilmiyom ama ben acı falan hissetmedim kızcem bi baktım ki çıkmış dişim seninki biraz geç kalmış kızçem kız kaynananın dediği gibi kafanda neler atıp tutuyonda gece rüyana çıkıyoo kadın sana maddi destekte olacakmış bak gerisini düşünme oh anne de geliyor doğuma babaannede ne güzel daha ne istiyon kızçem sana kalan gıkkk deyip oğlanı çıkarmak birde beni düşün kızçem o suratsız kaynanamla doğuma gidicem sonra kırk gün tepemde olacak oda yetmezmiş gibi 2 çocukla görümcemm ayyy ne sinir bozucu ailemden kimse olmayacak belki teyzem gelecek sadece onuda daha ikna edemedim diyorki kızım ben kızının doğumunda geldim senin kv bana ne zaman gidicen eve diye sordu diyo benim ne işim var diyo ee haklı kadınn o yüzden haline şükret kızcemm kafana tokadan başka bişicikler takmaa hayalotum nerelerdesin kız sakın cam siliyom deme gelir kafanı kırarım camlarda doğuracak anam bu kadınn millete karşınn bırak az birazda kirli kalsın camların bebişinden önbemli değilyaa sera nerde bu arada yine kayıp esrayla moriarayı hiç sormuyorum çünkü onların derdi büyük şimdi neyse bende çayımı içem barime siz gelene dekk
merhaba arkadaşlar, bende aranıza yeni katılanlardanım. 21 haftalık hamileyim. bende şu haftalara kadr çok zorlu dönemlerden geçtim, hala da tam anlamıyla tehlike geçmiş değil. ama bugünlerime şükür. geçen sene bu dnmlerde hamile kaldım ve bebeğimin kalp sesini duyamadığımız için 9. haftada bebeğimi aldırmak zorunda kaldım. rabbim çok şükür tekrar nasip etti bu duyguyu yaşamayı hemde ikiz bebeğe hamile kalarak. ama ne yazıkki bebeğimin bir tanesinin 9. haftada kalp sesini duyamadık. kesenin yeri aşağıda olduğundan dolayı düşük riskim vardı 4 ay boyunca hiç kalmadan yatmak zorunda kaldım (diğer bebeği etkilememesi için). tam attlattım derken bu sefer OHSS sendromuna yakalandım bir ayda o yüzden hiç kalkmadan yattım. tabi bu yatışların ve hamileliğin vermiş olduğu mide rahatsızlıkları saymıyorum bile. hala da şişkinlik ve hazımsızlık yaşıyorum. şimdi de göbeğimin altına doğru kasılmaya benzer sertleşmelerim var gerçi doktor onun kasılma olmadığını,bebeği hissedebileceğimi ya da ilk hamileliğim olduğu için bağların geriildiğini söyledi ama yinede içim rahat değil. tabi bu dnme kadr baya bi stresli geçti. tek duam bebeğimi sağlıklı bir şekilde zamanında kucağıma almak ve bu yaşadıklarımın bebeğimi çok fazla etkilememiş olması. ne kadr kendimi rahatlatmaya çalışsamda önceki yaşadıklarımdan dolayıda olsa gerek stres yapmaktan kendimi alamıyorum .
Rabbim herkese bebeğini zamanında sağlıklı bir şekilde kucağına almayı nasiğp etsin inşallah..
yowreeeeeeeeeeemmmmm bacuuuuuuuuummmmmmmmmmm çooookk yorulduuummmmm çoookkkkkkyamişim morişim fırsat bulunca gelin de anlatın nasıl geçti mevlütleriniz
merakla gelmenizi bekliyoruz
merhaba arkadaşlar, bende aranıza yeni katılanlardanım. 21 haftalık hamileyim. bende şu haftalara kadr çok zorlu dönemlerden geçtim, hala da tam anlamıyla tehlike geçmiş değil. ama bugünlerime şükür. geçen sene bu dnmlerde hamile kaldım ve bebeğimin kalp sesini duyamadığımız için 9. haftada bebeğimi aldırmak zorunda kaldım. rabbim çok şükür tekrar nasip etti bu duyguyu yaşamayı hemde ikiz bebeğe hamile kalarak. ama ne yazıkki bebeğimin bir tanesinin 9. haftada kalp sesini duyamadık. kesenin yeri aşağıda olduğundan dolayı düşük riskim vardı 4 ay boyunca hiç kalmadan yatmak zorunda kaldım (diğer bebeği etkilememesi için). tam attlattım derken bu sefer OHSS sendromuna yakalandım bir ayda o yüzden hiç kalkmadan yattım. tabi bu yatışların ve hamileliğin vermiş olduğu mide rahatsızlıkları saymıyorum bile. hala da şişkinlik ve hazımsızlık yaşıyorum. şimdi de göbeğimin altına doğru kasılmaya benzer sertleşmelerim var gerçi doktor onun kasılma olmadığını,bebeği hissedebileceğimi ya da ilk hamileliğim olduğu için bağların geriildiğini söyledi ama yinede içim rahat değil. tabi bu dnme kadr baya bi stresli geçti. tek duam bebeğimi sağlıklı bir şekilde zamanında kucağıma almak ve bu yaşadıklarımın bebeğimi çok fazla etkilememiş olması. ne kadr kendimi rahatlatmaya çalışsamda önceki yaşadıklarımdan dolayıda olsa gerek stres yapmaktan kendimi alamıyorum .
Rabbim herkese bebeğini zamanında sağlıklı bir şekilde kucağına almayı nasiğp etsin inşallah..
akşam akşam geldim ama öncelikle günaydın laleeeeeeeeemmmmmmmmmmm
nasılsın bacım ne var ne yok
kızından uzun süredir bahsetmiyorsun
kardeş kıskançlığı geçti mi
tuvalet eğitiminiz ne durumda? hala sebepsiz yere ağlıyo mu durup durup
valla kuzucum en büyük korkumdu sevmediğim ya da yanında rahat edemediğim insanlarla doğurmak zorunda kalmak
anneme gidebilirsek babannem annannem teyzem kaynanam kardeşim falan hep oraya toplanacaklar
tabi herşey kısmet işi
dün gece sabaha kadar hiç uyumadım nerdeyse bacım
kramp girdi her yerime
şeyimde dahil bir acıdı ki uykudan kalktım ağlayarak resmen
bi kaç saattir de şeyimin iki dudağının iç tarafında böyle kemik ağrısı gibi bi his var
bacaklarımı ayırmakta yukarı kaldırmakta falan zorluyo beni
normal bir duygu mu? geldi mi başına kızın da falan
doğum belirtisi olma ihtimali yok dimi
valla teyzeni ne yap ne et ikna et bebişim
kalma o nursuzların eline allah korusun
kaynanan ne derse desin umursamasın teyzende
malum teyze anne yarısıdır, eeee senin annende uzaklarda olduğundan sana annelik yapar
hoş geldin kızçem vallah benim kız tam 1 saattir saçımı tarıyo sölene sölene ben sacımı taramıyormuşum pis kızlar gibi geziyormuşum cici kızlar olmuyormuşum kardeşimizi seviyoruz artık ne zaman gelecek diye bekliyoruz hergün kıyafetlerine bakıyoruz çünkü kızıma abla diyecekmiş bebek her planımıza onuda dahil ediyoruz parka giderken falan bebekte gelecek diyoruz hep birlikte gidecez diye planlıyoruz kızcem tuvaleti geldi kızımın şu internetten baktığımız ama daha başlamadık çalışmalara benim kızın altı pişik oldu annemde düzels,n öle başla canı acırken sevmeyebilir dedi o yüzden bekliyoruz şimdilik kızcem demekki senin vajına tahriş olmuş bendede olmuştu geçen bi ara böle bı sızlama oluyordu çok acıyordu iç çamaşırı bile giymek istemiyordum ben korkma doğumla alakalı değil o ama gece uykuda hissettiklerin doğum kasılması olabilir dikkat et kızçem az kaldı biraz daha sabret ve dikkat et kendine kızcem teyzemi ikna etmeye çalışıyorum ama benim kv de de var ya benim teyzem o sonuçta yabancı bi insan mı gelir gelmez kadına ne zaman gidicen diye soruyonn kendi geldi yerleşti tabi bi bekar kızı bi evli kızı birde kendi 40 gün gitmediler evli kzının 2 de çocuğu vardı daha birde vallaha ben doğum acısını bebeğin sıkıntılarını bile unutmuştum onların yüzünden birde hergün misafirleri bıktım ramazanda doğum yaptım ben yatak odasında yatıyorum kendileri iftara misafirleri,ni çağırıyorlar görümcemde misafirlerin,i çağrıyo hayatta tanımadığım kişiler evde hergün bende içerde yatıyorum bebekle ayy hatırladıkça sinirlerim bozuldu vallaha inşallah bu doğumdada öle yapmazlar
kızçem bakma sende arkana yavv ne işin var arkada ayy mevlütün güzel geçmesine sevindim kızcem vallaha bitmene değmiştir umarımanlatıyom işte bacım daha nasıl açık anlatayım yaaw
ohh annanne babanne hep bekliyo hee...
kız o kaynanadan banada gönderiver, maşallah ağzınızın tadı bozulmaz insallah
bacım ben zayıflamadım yaw. ömrümde görebileceğim en yüksek kilodayım şuanzayıflamayada niyetim yok. 43 le hamile kaldım, doğumhaneden çıktığımdan beride 51 kiloyum.
yaw arkaya bakmadıkça umursamıyom biliyınmudün arkaya bakınca taktım işte
hoşgeldin aramıza canım. allah bebeğini sana bağışlasın. inşallah sağlıkla bi avazda alırsın kucağına...
canım o mide sorunları her hamilede oluyo yaa kaçış yok galibaa. dr un ilaç vermedi mi bunun için? rahatlatmıyo mu?
amaa stres yok! stresi uzak tutmayı başarırsan ikinizde çok iyi olursunuz
yowreeeeeeeeeeemmmmm bacuuuuuuuuummmmmmmmmmm çooookk yorulduuummmmm çoookkkkkk
bu gece 1 dk uyumadım. oğlan uyumadı. her gece uyur bu gece uyumadı sıpa..
bi ara cinnet geçirecektim.. kaynanamı anamı iyi haşlicaktım.
oğluşumu hocaya verdiğimde duası yapılırken duygulandım kızçem ayyy gözlerim doldu yaw
bide yakışıklı oldu ki mevlit takımıyla ayyyy koyarım resmimizide görürsün..
ama ben bittim....
hoş geldin kızçem inşallah bebğini sağlıkla alırsın kucağına yat dinlen inşallah bebeğinide etkilemez bu yaşadıkların kasılmaların olabilir ilk bebeğin ya birde rahımın genişlemeside sıkıntı yaşatıyordur sana inşallah herşey dilediğin gibi olurrmerhaba arkadaşlar, bende aranıza yeni katılanlardanım. 21 haftalık hamileyim. bende şu haftalara kadr çok zorlu dönemlerden geçtim, hala da tam anlamıyla tehlike geçmiş değil. ama bugünlerime şükür. geçen sene bu dnmlerde hamile kaldım ve bebeğimin kalp sesini duyamadığımız için 9. haftada bebeğimi aldırmak zorunda kaldım. rabbim çok şükür tekrar nasip etti bu duyguyu yaşamayı hemde ikiz bebeğe hamile kalarak. ama ne yazıkki bebeğimin bir tanesinin 9. haftada kalp sesini duyamadık. kesenin yeri aşağıda64e68pp00o0000
olduğundan dolayı düşük riskim vardı 4 ay boyunca hiç kalmadan yatmak zorunda kaldım (diğer bebeği etkilememesi için). tam attlattım derken bu sefer OHSS sendromuna yakalandım bir ayda o yüzden hiç kalkmadan yattım. tabi bu yatışların ve hamileliğin vermiş olduğu mide rahatsızlıkları saymıyorum bile. hala da şişkinlik ve hazımsızlık yaşıyorum. şimdi de göbeğimin altına doğru kasılmaya benzer sertleşmelerim var gerçi doktor onun kasılma olmadığını,bebeği hissedebileceğimi ya da ilk hamileliğim olduğu için bağların geriildiğini söyledi ama yinede içim rahat değil. tabi bu dnme kadr baya bi stresli geçti. tek duam bebeğimi sağlıklı bir şekilde zamanında kucağıma almak ve bu yaşadıklarımın bebeğimi çok fazla etkilememiş olması. ne kadr kendimi rahatlatmaya çalışsamda önceki yaşadıklarımdan dolayıda olsa gerek stres yapmaktan kendimi alamıyorum .
kızcem onu bende gördüm burada olsa giderim diye baktım ama istanbuldaymış maalesefkızlar İstanbul kültür merkezinde "Anne Bebek ve Çocuk" fuarı açılmış
gidebilecek olanlar için çok güzel görünüyo yaaa
imkanım olsa giderdim bende
anlatıyom işte bacım daha nasıl açık anlatayım yaaw
ohh annanne babanne hep bekliyo hee...
kız o kaynanadan banada gönderiver, maşallah ağzınızın tadı bozulmaz insallah
bacım ben zayıflamadım yaw. ömrümde görebileceğim en yüksek kilodayım şuanzayıflamayada niyetim yok. 43 le hamile kaldım, doğumhaneden çıktığımdan beride 51 kiloyum.
yaw arkaya bakmadıkça umursamıyom biliyınmudün arkaya bakınca taktım işte
hoşgeldin aramıza canım. allah bebeğini sana bağışlasın. inşallah sağlıkla bi avazda alırsın kucağına...
canım o mide sorunları her hamilede oluyo yaa kaçış yok galibaa. dr un ilaç vermedi mi bunun için? rahatlatmıyo mu?
amaa stres yok! stresi uzak tutmayı başarırsan ikinizde çok iyi olursunuz
yowreeeeeeeeeeemmmmm bacuuuuuuuuummmmmmmmmmm çooookk yorulduuummmmm çoookkkkkk
bu gece 1 dk uyumadım. oğlan uyumadı. her gece uyur bu gece uyumadı sıpa..
bi ara cinnet geçirecektim.. kaynanamı anamı iyi haşlicaktım.
oğluşumu hocaya verdiğimde duası yapılırken duygulandım kızçem ayyy gözlerim doldu yaw
bide yakışıklı oldu ki mevlit takımıyla ayyyy koyarım resmimizide görürsün..
ama ben bittim....
lalem nasılsınnn ben cam sılemedım kuzum oyuzden sapa sağlam geldımmm
zırsızdelım dısın agrıyormus bıtanem nasıl oldun:26bahsettıgın agrıları ben cok cektım ve cekıyorum ama kendımı yordugumdan yada artık yaklasıyor dıye bılemedım pazartesı soracagım doktora ama sen yıne dıkkat et dogum baslamasınn
morem yamısım mevlutlerı nasıl gectı acaba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?