Stresli hamişlerin bebeği agresif olur :) gel stres at, bebişin sana kafa tutmasın :)

Sinirlenince gözüm birsey görmüyor:) hata 4 ay önce iphonu bi yere atim yerlerde tas mutfakta inan bana Telefon paramparca oldu:) sonra pisman olmadim degil ama canim sagolsun:))) ya kiz baksana bizim kocalar kardes olmasin huylari cok benziyor:)

hayatim bebegin saglikli dunyaya gelsinde birak sezeryan olsun dogumdan sonra bakanin oldukdan sonra viz gelir sezeryan benim dogum sonrasi yukum agirdi ondan sezeryan cokkk zor diyorum iki buklum camasir asardim yapma derdi annem teeee turkiyelerden annem ben yapmasam islak islak kokusacak camasirlar esime desem cingeneler gibi asiyor bu defa depresyona giriyorum oyle gorunce camasirlari allah razi olsun herseyime yardim etti esim ama yinede yetmedi annemi kardeslerimi her daim aradim hele corba yapmasini bilmeyen esim bana kebab burger yedirterek kabizlik acisi cekmeme koca bir imza attiinan sen uzuluyorsun teyzemin gelini ortaligi ayaga kaldirdi sezeryan olcam ozelde diye teyzem yapma yetme sozunu geciremedi totosu bozulmayacakmis hanimin iki tane dogurdu sezeryanla allahim anlatirkende ben hic sezeryanla dogurmamisim gibi nasil abartarak anlatiyor:26:doguracak adami korkutur iste o hiccc sorun yasamadi teyzem gul gibi bakdi benimde olsaydi bakanim hiccc tinnnnlamazdim bebegin buyukse mutlaka sezeryan olursun benim bebekler 4kilo dogdular sadece buyuk kizim 3kilo kusur dogdu oda nasip sezeryan oldum dr 4 kilo bebegin normal dogmasi annenin totosuna dikis atilmasi demek dediki arkadasim sezeryandan fazla aci cekdi cisini yaparken inletiyordu her yeri sakin uzulme hayirlisiyla dunyaya gelsinsezeryan falan ozellikle sana tirisssssssssss gelir ben 100%100 eminim

lalecim dogru diyorsun yavrum 3-4 gun bakarlar zaten ben kimseye guvenipde cocuk dogurmam anacim esimde dahil ben bakarim dersem yaparim heeee olurda rabbim gonderirse emanetini seve seve canla basla bakarimonun haricinde dusunmuyorum ahhhh canim yaaa benim adam boyle cikdi tecrubeyle alakasi yokki ask filmleri izleriz ondan bile etkilenir gelir sarilir oper askim iyiki benimlesin der rabbime sukurler olsun once kalbime sonra kaderime yazdi sonrada zorluksuz nasip eyledi seni bana der boyle bir adam bir iki defa ana babasindan etkilenip bana hesap sormaya kalkti bende sana verilcek tek cevapim yok evet ben sucluyum onlar melek dedim zamanla anladi zaten bekarkende burnundan getirirmis annesi babasi hayati ondan dolayi zaten biliyordu cogu seyleri hatta evlendigimizde ohhhhh beeeee kurtuldum bunlarin bana 5 yasindaki cocuk gibi karismalarindan hesap sormalarindan dedi hatta ayri eve cikinca bile kv kp sorarlardi bende kestim attim biz iyiyiz mutluyuz gerisi bos dedim zamanla kapattilar cenelerini yokkk anacim kocan ana kuzusu oldumu yipranan kadinlar oluyor yavrum alis boyle yasamaya yalniz tek birsey yazacam esine onun ailesinden her duydugunu soyleme ve elestirme ben kesinlikle soylemiyorum ve aslami asla elestirmiyorum esimde cok memmun hatta arkadasiyla karisi geldi bize oturmaya kadin nasil kufurler ediyor olseler ustlerine basip gecerim falan onlar gittikden sonra esim sappp diye optu ve dediki askim sen annemle babamin laflarina karsi tek kelime etmiyorsun veee hasta olsalar mecburuz bakmaya ne yapacan huzur evine vericen biz oyle yaparsak cocuklarimiz bize ne yapmazki surekli bu lafi diyorsunki seni ayakda alkisliyorum dedi rabbim binlerce kez razi olsun senden beni sevdiklerim arasinda secim yapmayada zorlamiyorsun dedi bende acaba isin sirri burdami dedim dene bakalim kizzzzz tutarsa demekki gizemli sir burdaaaaa hadi bakalim dene unutma

Canim elimde degil napiyim
Hala agliyorum
Umarim hersey yolunda gider tatlim
Bu kadar normal doğum a takmasaydım keske

Inanki seni cok iyi anliyorum hep normal dogumu hayal ederken böyle birsey olmasi insani ister istemez üzer sanki insan hayalkirikligi yasiyor. Hem bazen sezaryan normalden daha iyi bunu cok kisiden duydum. Ne güzel cok aci cekmeden bebegine kavusacan. Sen simdi sadece sezaryanin iyi taraflarini düsün:)

mevlütünü nezaman okutacağın kısmını çıkaramadım tatlım ya:26:ikincimieşim duysa kendini aşağıya atar herhaldeama ikinci için alışverişe gerek yok valla herşeyi hazır olur sadece kız olursa 5-6 elbide etek tamamdır bu işen azından büyük eşyaları hazırda olacak

kuzum benim maşallah maşallah maşallahyanlız niye üzülüyorsunki sezaryan olsan ne değişecek onu anlıyamadım.önemli olan bebeğinin ve senın saglıcakla kurtulman.normal dedin ama belki doğuramayacaktın orasınıda bilmiyordun öyle değilmibırak benım sıpam keşke okadar tombik olsa valla maşallah dıyeyım tekrardanyanlız anlamadığım yer nasıl oluyorda kilosu tam belli değil 3400 mü 3700 mü okısmı çözemedim.kesin bi kilosu çıkmıyormu bu çocucgun usgdaböyle şeyler için ağlanmaz bacım şükret bakım haline

baksoyumda hala gelmedi
ben geldim bu arada bugün son alışverişlerimi tamamladımhala alışveriş yapıyorum ya Allah beni napsın bilemedim şimcik
eşimi bekliyorum annemlere gidecez kalırmıyız bilmiyorum
bu arada kızlar ya mide bulantım geçti bu sabah çok şükür ama iştahsızlık devam ediyorbirde sarıya dönük akıntım olmaya başladı kasıklarımdada ağrı var ama yinede düzenli değil tabiacaba enfeksiyon falanmı kaptım napsam pazartesi doktora gidicem bu arada ozamana kadar beklesem iltihap varsa eğer çok geç olurmu

seram ama seni 4 çocuklu hayal edıyorumda kız sen başedersin yaamın kuzum amınn rabbım olmayanlara nasıp eylesın senınkılerede uzun saglıklı ömürler namsıp eylesın ıns

Canım ağlayarak kendini harap etme sakın..

benim durumumu düşün..bak normal doğumla ne büyük zorluk yaşadım..

şimdiki aklım da olsa sezeryanı tercih ederdim..

o kadar çok altımı kurcalayıp çocuğu düzgün pozizyona okmaya çalıştılar ki can acısından ölmüştüm..ayrıca açılma olmazsa suni sancı veriyorlar o ise katlanılmaz..bazı hastaneler epidural bile yapmıyorlar...çnkü bazı bünyeler epidurali de kabul etmiyorlarmış..

ameliyat mameliyat adamı korkutuyor diyorlar ama benim hala alt tarafım popma kadar yırtık..bu da ameliyat değil mi sence..

Rabbim böyle uygun gördüyse en güzeli budur..hem ne biçim saptamalar onlar yok kafa böyle yok olmaz...

aslında işlerine gelmiyor canım benim normal doğum...kolay değil çünkü bekle anam bekle saatlerce de mi? 2cm açılma oluyor 4 cm bile beklemeden yallah sezeryan..

valla beni patlıcan gb oydular ama baya sabırlılarmış diyorum şimdi..

yine de psikolojik kısmı benim için daha mühim..diyorum şimdi gene karnım burnumda olsa seeryan derim o kadar :)

çok alışveriş yapma hayalotum, insanlar bir kıyafet getiriyorlar ki yıllarca giydirirsin..bir de hep alttan çıtçıtlı 50-56-62 bedenlik kıyafetler almanı öneririm

son zamanlardaki iştahsızlk norlmal be canım Allah sadece son zamanlarda versin desene , benim tüm gebelik hep öyle geçti..her şey değişiiyor gebelik bitince...

bir de son zamanlarda akıntı çok fazla oluyor..ondan da korkma..ama enfeskiyondan korkuyorsan git mutlaka dra derim..

selam kızçeler anneler hamişler tömbikler nasılsınız gıı gelemedim kaç gündür canım sıkıın üstelik boğazım ağrıyor yutkunurken sanki bişey batıyomuş gibi oluyo birde mide bulantısı ki sormayın yeni gebeyim sankimm o derece benim kızçede grip olmuşş biirde onunla uğraşıyorum dün doktora götürdüm kustu gece doğduğunda reflüsü vardı sürekli kusardı yine başlamış maalesef doktor rejim verdi kızceme bi hafta sonra tekrar kontrole götürücem inşallah o zamana kadar düzelir bende yarın gidicem doktora oğluşumu görücemm ayy özledim minnakımı bakalım sizlerde ne var ne yokk

ayy bende ciddi bişey oldu sandım kızçem ha normal ha sezeryan ne farkeder çocuğuna bişey olmasın yeter hem nerden biliyordun ki normal doğuracağını ne doğuranlar var şimdiki aklım olsa sezeryan olurdum diyen yapma boşyere ağlayıp kendinide bebeğinide üzmee maşşallah sağlığı kilosu falan yerideymiş bebeğinin şükret haline ve sezeryan diyorlarsa oll aaaa yapma kızçem sen aklı başında bi insansın böle allaha isyan eder gibi ağlama bebişinin sağlığını iyi olduğuna sevinn bende sezryan oldum serada oldu yani korkacak bişey veya çokkkk kötü bişey değil sezeryann ki sadece normal doğuma göre biraz geç ayaklanıyorsun o kadar ben başka bi sıkıntı çekmedi benim görümcem normal doğum yaptı onunda poposuna kadar normal doğuracak diye yırttılar belliydi bebeğin doğmayacağı ama o tıutturdu normal isterim diye hoppp o kadar kesiğin falan üstüne bebek kakasını yutmak üzere diye sezeryana hem alttan dikişli hem üstten 2 ay yattı halada acıyo alt tarafım diyordu geçen bide öle bi dikiş atmışlar top top duruyo diyo kadın e ben direk sezeryan oldum hiç bi sıkıntı çekmedim çok şükürr gayet iyiyimm e bakanında var sonuçta neden bu kadar dert ettinki anlmadım vallaha yani bi sıkıntı olacaksa zaten sen normal doğumda yapsan olurr ama çok şükür çok büyük bi derdin yok dur bakalım daha var hem doğuma allah o zamana kadar ne gösterecekk
vallaha olabilir kardeş olabilirler vallaha kız anam atılırmı yere iphone yollasaydın baba ben kullanırdım senin yerinee
ne bilem kızçem bu adam benim ömrümü tüketti emin olki benim yerimde başka biri olsa vallaha boşanmıştı çoktan benim azmimle ayakta duruyo bu evlilik diyebilirim bıktım ailesinden akrabasından dıdısının dıdısından denemediğim şey kalmadı kızçme bide senin dediğini deneyem bakalımm
kız gene ne aldın kızçem bitiremedin bi türlü bu alışverişini sen 2 ciyi değil 10 tane daha doğursan yeter heraldee evdekilerr kızçem enfeksiyonda mide bulantısı yapabilir birde enfeksiyon varsa idrarda yanma olur bendede olmuştuu iştahsızlık olabilir kızçme son aylarda bence pazartesi doktoruna gideceksen acile falan gidip gereksiz yere ilaç alma derim bnn

canım o biberonu da aldık ya..hiçbir şey fayda sağlamıyor ( o kadar kötü ki göbüşü..ıkınınmaktan bir hal oldu ve kocamn fıtık oldu.....sma,aptamil, keçi maması, hip hepisni denedik..sütüm çok az olduğu için ne yapacağımızı bilemedik..hep mama hep mama böyle oldu sonuçta..o kangurudan sanırım ben de alacağım..çok erken ve küük doğduğu için bizimki çok alıştırdık kucağa şimdi kucak olmadan uyumuyor bile..iş hayatta yapamıyorum civcivimden

canım benim belki de sırrı odur deneyip görmek lazım

canım kendimi ona adapte etmişim neden bilmiyorumn
sanki ben başka türlü doğuramamışım gibi
ama başıma geldi işte
doğumda çekmeyeceğim acıyı doğurduktan sonra çekmekten korkuyorum

canım annemlerin akrabaları için mevlüt yapacaz
o yüzden temmuz ayında yapmayı planlıyoruz
tatile denk gelsin diye

canım maşallah diyemedim bile oğluşuma düşün yani
bugün belki başka bişey duyarım diye başka bi hastaneye gittim
ama inan benim doktorumun ne kadar mükemmel ve ilgili olduğunu düşündürttü gittiğim doktor
kadın yarım saat 45 dakika konuşmuştu muayeneden sonra benimle mesela
tombik dimi çocuğum benim
seninki ne kaadar olmuş bakalım
canım suyu fala olduğu için kilosu konusunda net konuşamıyo
3700 ama sudan dolayı fala ölçüm olduysa bile en a 3400dür diyo
şükredecek bişey bulamadım daha seeryanda bacım

bacım daha dur ben alışverişe yeni başladım diyebilirim
mothercareden falan astronot mont aldım çocuuuuuuuuuuuma varya sarılıp yattım desem yeridir
öyle tatlı ki
dayanamadım pançodan da aldım bi astronot mont
saruıya dönük akıntılar bu haftalarda normal diyolar bilemiyorum ki enfeksiyon mu değil mi

tatlım senin durumunu bilme olur muyum hiç
tabiki o yaşadıklarını yaşamak istemem ama sezeryan olmak hiç istemediğim bişeydi biliyorsun
dün sabaha kadar uyuyamadım resmen
sanki ameliyathaneye girip geri çıkamayacakmışım gibi hissettim
hayatımda narkoz almadım ondan da korkuyorum
epidurali sordu doktoruma
o da yaptığı hastalarda etkisinin tamamen kişinin bünyesine bağlı olduğunu söyledi
mesela benim arkadaşımda çok etkili olmuş ama başka bi hastasının vücudu kabul etmemiş
sezeryane başlamışlar ama genel uyutmak zorunda kalmışlar hissettiği için
psikolojik olarak umarım daha iyi hissederim ve keşke bu kadar üzülmeseydim diyebilirim
benim için ani bi yıkım oldu resmen bu
doktorum 4200altında doğmasını beklemiyorum bebeğin dedi
off offff kilolu olması sorun zayıf olması sorun
bu nasıl iştir anlamadım gitti

ciddi bi durum değil mi kızçem yaaa
hiç ama hiç hazır değilim ki ben sezeryana
beklemediğim bir durum olması dışında ameliyat olduğundan korkuyorum
ya uyanamazsam dedim içimden
bugün doğum hastanesine gittim
nst için doğumhaneye çıkardılar beni
orda doğurmaya çalışanlar , doğurmak üzere olanlar ve ortalıkta serumuyla gezenler vardı
bir kadın ameliyata girmiş anesteziden ayılamamış daha düşün
ameliyata sabah 8de girmiş bi öğlen 2 de ordaydık
kadın ayılamamış, yoğun bakımdaymış, taşikardi gelişmiş doğum sırasında bebekte falan falan
öyle etkilendim ki anlatamam
hem hastaneen hem bu doktordan korktum kaçtım resmen

çocuklarda reflü cidden büyük sıkıntı
Allah yardımcın olsun kızçem

canım şükür bakacak kişim varda ama önemli olan benim ne zaman düzeleceğim hakkında bi fikrim yok
öyle insanlar var ki yıllarca çekiyorlarmış ağrısını
üşüttüler mi falan yanıyormuş canları
beni de korkutan pek çok insan var
neymiş sezeryan olmayı insan kendisi seçermiş de falanmış da
sanki elinde olan bişey var
valla onu da duydum varmış şeyinin ağrısı uzunca sürece geçmeyen
onu da düşününce diyorum sezeryan iyi olabilir mi acaba
dün gece uyanmışım eşime sarılıp demişim ki aşkım ben o masadan kalkamazsam çocuğumu ezdirme diye
umarım sağ salim kurtulurum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…