geçmiş olsun canım dua ettim size bol bol inşallah düzelir bi an önce oğluşunn
vallah bende bilmiyorum ki yamiş ne zamandır yok doğurdu bence yoksa şimdiye kadar gelir di mutlaka bizim kız ama normal olduysa doğurmuştur sezeryan dediyse doktor daha günü var gününü bekletir bence
merhaba nasil yazılacağı ni bile bilmiyorum ama konuşmak icin birilerine ihtiyacım var.herkeze merhaba ben 21 haftalik hamileyim erken dogum riskim var 14 haftalikken kanamam oldu plesenta asagidaymis ilk bebegim 35 haftalik dogdu ayni seyleri yine yasiyorum bu sefer daha agir geciyor hamileligim kasilmalar agrilar cok korkutucu gunler gecmiyor.ben cok daralıyorium
merhaba nasil yazılacağı ni bile bilmiyorum ama konuşmak icin birilerine ihtiyacım var.herkeze merhaba ben 21 haftalik hamileyim erken dogum riskim var 14 haftalikken kanamam oldu plesenta asagidaymis ilk bebegim 35 haftalik dogdu ayni seyleri yine yasiyorum bu sefer daha agir geciyor hamileligim kasilmalar agrilar cok korkutucu gunler gecmiyor.
zırsizdelim güzel arkadaşım öncelike başın sağ olsun...aradaşının mekanı cennet olsun..ben de beilirim kaybetmenin ne demek olduğunu sevdiğim bir arkadaşımın..benim de bir ağabeyim aort damarı çatmasından 28 yaşında vefat etmişti...öyle kalakalmıştım..yıllarca üzüntüsü içimden gitmedi..Allah rahmeti ile kuşatsın ve mekanlarını cennet etsin inşalahh onların...
lütfen kendini üzme bu duyguyla..doğum yaptığım gün bugün benim ölüm günüm olacak demiştim ben de içimden..herhalde ölüyorum dedim bu acıyla....yüzüme ve kollarıma felç gb uyuşma gelmişti...arkasından kaybettiğim kanla gözlerim bir ara görmez oldu..sen bilirsin nasıl korktuğumu normal doğumdan ve üniversiteden...rabbim yine sapasağlam çıkarıyor bizleri zorlukların altından..lütfen üzme kendini...her şey güzel olacak inan...çok güzel ve huzurlu bir doğumun olacak inşallah ...dualarım hep sizlerle....
4 tane mi?! oyy cokmusiğneden hiç haz etmem.. napalım mecbur..
bu arada 21 kılo ıyı vermıssın..inşallah ben de verebılrım.. sütüm gelmez diye çok korkuyorum.. tam hamıle kalmadan 1 ay once göğsümden kitle alındı göğsüm neredeyse yarıya düştü.. yani yok gibi bişeydi.. şimdi büyüdüler ama yine de sütüm olmazsa diye korkuyorum.. inşallah olur da yavrumu besleyebılırım..
kızçelerim biz geldik
doktor kontrolümüz sorunsuz geçti çok şükür şuan herşey normal gözüküyor dedi.haftaya pazartesi çatı muanesi yapıcak.
nstde bu sefer çok şükür oynadı sıpa hafiften sancımda çıktı sonundanasıl sevındım şu sancnın çıktığına anlatamam
işte çatıda eğer sezeryana karar verirsem ocak 2-3 gibi bebeği alırım dedi
ben yinede biraz daha kalsın istiyorum aslında ama kısmet belki ozamana kadar normal doğururumnormal doğum olursada artık bundan sonra bekliycez şu nst odasına girince çok stresli oluyorum nedense geriyor beni o oda .halbuki normal bi oda ama hiç sevmıyorum orda yatmayı
bizim sıpada 3200 olmuş boy olarakta 50 küsür cm di1 haftada yarım kilo almış kuzum ondan önceki hafta 250gram almıştı ama 2cm uzamıştı bu haftada boyu mm uzamış ama 250 gram fazla amış doktor kepçeye benzıyor dedı bakalım nasıl olacak kulakları
hoş geldin kızçem ne güzel bi sorun çıkmamış bu muaynende de çatı muaynesi ol bakalım ne diycek doktor sezeryanmı normalmii senin oğlan benim kızdan uzunmuş kızçem benim kız doğduğunda 48 cm 3450 gr doğmuştuu ama şimdi doktora götürdüğümde falan hep dktor boyunun uzun olacağını söylüyoo 2 3 ocak demek doğumunuz inşallah hayırlısıyla alırsın oğlunu kucağına canımcm ayy az kalmış bu arada banada az kalmışşşşş bende çokk heyecanlanıyorum kızçem zaman yaklaştıkça
eshamm bende sana bakındım hep:26:gecmıs olsun tatlım ya cabucak atlatın ıns bu donemı rabbım sıfa versıncanlarım nasılsınız ben hç giremiyorum oğlum hiç uyumuyo cok sancısı var bugun doktorlarla ugrastık makatı dar oldugu ıcın tuvaletını yapamıyo cok aglıyo bıde göbegı kanıyodu gectı iltihap oldu göbek deliğini yaktılar 3 gun sonra tekrar kontrolu var. burnu tıkalı. sütüm hala yetmıyo gece 3ten berı daha hiç uyumadım dua edınde iyileşsin oğlum
valla bendesevındımdün o benimde aklıma geldi de sezeryan olcak bu günü bellidir. annesinde ya gelenden gidenden fırsat bulamamıştır bence. enee kız yoksam sancı mı tuttu kıızzz bak benimde içime kurt düştü şimdi:44::26:
hoşgeldin canım. göbeğinin içinde göbek kalıntısı kalmış demek. bizde de kalmıştı. yakacaklardı ama çok derindeydi. göbeği yakarız diye yakmadılar. hergün batikon döktüm ne kanama kaldı ne bişe. burnu için serum fizyolojik kullanmıyomusun? ama aspiratörle de çekmen lazım yoksa onlar orda birikiyo hırıldamaya başlıyo. ahh yavrumm demek makat darlığı var. çok acıyodur yavrumun canı yaa.. sen zeytinyağlı şeyler ye bol zeytinyağlı salata ye mesela. onun kolay kaka yapmasına yardım eder. bende işe yaramıştı yani. inşallah düzelir oğluşun tatlım. gülücükler saçacak yakında annesi merak etme
hoşgeldin canım
ayy bende sancı çıktığında çok sevinmiştim o gün de doğurdum iyi mibenim sancımda çıkmıyodu delleniyodum. tm yatağa yatarken ve yataktan kalkarken vuruyodu makina bağlı değilken. benim sıpa ne oyunlar etti banaaaaaa... sonunda çıktı diye sevindim sora kadın hadi yukarı dedi iyi mi doğurdumm gldim..
oohh maşallah sıpana. kepçeyi de takma kafana düzelir o..
merhaba nasil yazılacağı ni bile bilmiyorum ama konuşmak icin birilerine ihtiyacım var.herkeze merhaba ben 21 haftalik hamileyim erken dogum riskim var 14 haftalikken kanamam oldu plesenta asagidaymis ilk bebegim 35 haftalik dogdu ayni seyleri yine yasiyorum bu sefer daha agir geciyor hamileligim kasilmalar agrilar cok korkutucu gunler gecmiyor.
zırsızdelım sen kendını yordun ya ondan olmustur o sancılarınkızlarrrrrrr varyaaaaaa neler oldu neler
totomun üstüne ancak bugün oturdum ki cevap yazayım , yazdıklarınızı okuyayım
dün benim sıpa gelmeye kalktı iyi mi
çatı muayenesi de oldum bu arada onu da araya sıkıştırayım
çarşamba akşam geldik
perşembe ustalar geldi
arkadaşım öldü
annemin günü vardı
komşular geliyo gitmiyolar, ya da beni çağırıyolar
derken derken pazar akşam bir yattım şeyimde bıçaklar var
Allahımsabaha kadar sağdan sola bile dönemedim ağrıdan kıvrandım
ama benim sıpa doktoru görünce tı diye durdu dün
nstye kadar adım atamaken yamişim seninki gibi nstde tık yok
hayrına bir sancı çıkma mı arkadaş yok yok yok
doktorcum dediki tatlım bu ağrılar için yapabileceğimi bişey yok
bebeğin kafası daha yukarda dedi
çatım tam olarak genişlememiş , daha vakti var dedi
açılma olmamış dedi
bu arada normal şansımız hala devam ediyormuş
kafa çevresi büyümese çatım müsaitmiş bebişe
ama sezeryan korkumu yendim şükür
saçma sapan fikirleri attım gitti kafamdan
dün hazırlıklı gel dedi doktor ve ben ne saçma şeylerden korkmuşum dedim
hayalotum çatı muayenesi olcakmışsın yaa diyim ben ilk gecenin ağrısı kadar olmuyo bile
valla korkum azaldı, sonuçta acımadı diyemem ama öyle ahım şahım değil
korkudan kastım başta ondan bira canım yandı , gevşeyince bişey olmuyo
dün korkudan herşeyi aldım
anemin bir odasını tamamen boşalttıım ( aramızda kalsın eşyaları bile attım )
kendime yatak aldım bebeğimin beşiğini ve gereekli tüm herşeyini aldım dün şükür
bugün gelecek ve kuracaklar , ondan sonra bekleyece artık paşamın keyfi ne zaman gelmek isterse o aman gelecek
cuma yenidn kontrole gel dedi
boyuna kilosuna ve baş çevresine bakacak yeniden
eğer baş çevresi büyümezse normal de olabilir hala şansımı devam ediyo dedi
ama hayırlısı sezeryansa onu da kabullendim
herşeyin hayırlısı
Allahım bebeğimi korusun
kuzummmmmmmmmmmmmmmm haydi gözün aydın herşey güzel geçmiş
benim bebiş niye böyle dana gibi çözemedim gitti yaaaav
bacım niye sezeryan olacak olursa o zamana gün verdiki
benimki kilolu olmasına rağmen sezeryan için acil bir durum olursa hemen alırız yoksa gününe en yakın ne zamana kadar durursa o gün alıcam dedi
ocaktan önce bi sıkıntısı olmazsa bekletecem ben dedi doktorcum
ama dün ki gibi sancılar falan devam ederse doğurtacak mecburen
boyu da iyi maşallah
geçen hafta 50-51 diyordu yanlış hatırlamıyorsam benim bebiş için
hatta 50 cmlik kesinlikle bişeyler alma dedi dün bile
zırsızdelım sen kendını yordun ya ondan olmustur o sancılarınama dıkkat et kendıne o sancılar herseyın baslangıcı bu donemde bunuda unutma tabı ben zaten catıdan korkmuyorum tatlım alıskınım alttan muane olmaya sadece parmaklanmadım o ayrı onu merak edıyorum valla nasıl olculuyo dıye parmakla
yoksa acısından falan korkum yok oyle benım
ohh ne guzel yapmısınbanada 2-3 ocak dedı sezeryan derse napsam ben ya hala karar veremedım tarıhe:26:ben gunumu beklemek ıstıyorum aslında ama o sıra gunu beklerken suyum falan patlarda acılen gıdersek gunumden once bu sefer planlar alt ust olcak bılemıyorum napcagımı kafam karıstı
bak banada pazartesı sezeryan dıyebılır catım darsa eger hıc korkma canbonum ya vallaha ben heyecanlıyım sadece suan.azcık korkuda var ama napcaklarını bılmedıgımden valahıesımde dıyorkı napcaklar kesecekler senı dıyor morel vermede ustune yok sagolsun benle dalga gecıyor bu arada ben 81 olmusum doktor dun dedıkı tartılma artıkbosver ben son 2 haftada bırakmıstım tartılmayı dedı oda dogumunda 25 kılo almıs cunku sonra cıkarken duramadım cıktım yıne tartıya doktor dıyokı adıle naşit hanım soylıycekmısınız dedı saklıycakmısınız dedı bende dedım 81 toplam 24 oldum bu arad
seninki iri bebek canım benimki normal sınırlara göre kilolu bi bebek
bu arada bebekte şeker falan olmasın dikkat et dogumdan sonraki beslenmesinde eğer kilo alımı böyle gidersetosbıgım benım ya maşallah benım teyzesuma
canım bebekte son 2 hafta gelişim duruyormus zaten artıksadece gun beklıyormusun o sırada oda zamnını beklıyor ıste ama ben yınede son ana kadar bekleme taraftırıyım pazartesı gıttıgımde ayın 30 u eger sezeryana karar verırsek 2-3 gun ıcınde gun secıyoruz dedı.38 haftanın ıcınde ben alıyorum dedı bi terslık olmadıgı surece.belkı ozamana kadar normal gelır bılemıyorum tabı oankı konusma oyleydı kardesımde dıyorkı ben ocak 9da donuyorum ocak 10 da dogur sezeryan derse ee öyle olursa 14.01.14 te dogurum daha ıyı lalem gıbı fıyakalı olur benımkıde canım zaten boyları daha uzamaz fazla en uzun bebekelr bıle 54 doguyor nadır oyuzden normal boyutlarda suan ıcın
dün o benimde aklıma geldi de sezeryan olcak bu günü bellidir. annesinde ya gelenden gidenden fırsat bulamamıştır bence. enee kız yoksam sancı mı tuttu kıızzz bak benimde içime kurt düştü şimdi:44::26:
hoşgeldin canım. göbeğinin içinde göbek kalıntısı kalmış demek. bizde de kalmıştı. yakacaklardı ama çok derindeydi. göbeği yakarız diye yakmadılar. hergün batikon döktüm ne kanama kaldı ne bişe. burnu için serum fizyolojik kullanmıyomusun? ama aspiratörle de çekmen lazım yoksa onlar orda birikiyo hırıldamaya başlıyo. ahh yavrumm demek makat darlığı var. çok acıyodur yavrumun canı yaa.. sen zeytinyağlı şeyler ye bol zeytinyağlı salata ye mesela. onun kolay kaka yapmasına yardım eder. bende işe yaramıştı yani. inşallah düzelir oğluşun tatlım. gülücükler saçacak yakında annesi merak etme
hoşgeldin canım
ayy bende sancı çıktığında çok sevinmiştim o gün de doğurdum iyi mibenim sancımda çıkmıyodu delleniyodum. tm yatağa yatarken ve yataktan kalkarken vuruyodu makina bağlı değilken. benim sıpa ne oyunlar etti banaaaaaa... sonunda çıktı diye sevindim sora kadın hadi yukarı dedi iyi mi doğurdumm gldim..
oohh maşallah sıpana. kepçeyi de takma kafana düzelir o..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?