Stresli hamişlerin bebeği agresif olur :) gel stres at, bebişin sana kafa tutmasın :)

canım benim metsil kullandığımız damlanın adı
valla ilk durumuna göre gaz sancıları epey azaldı çok şükür
patır patır bırakıyo , bir tek dün gaz sancısı olmuştu yeniden
bu arada artık doktorlar mama meraklısı olmuş yaaa
benim doktor da yarın ne diyecek merak ediyorum
bebek doymuyosa daya mamayı daya mamayı , kurtarıyolar kendilerini resmen
valla bana laktamil önerdi
ben geçen haftadan beri ondan içiyorum günde 1 bardak
faydası olup olmadığını da ancak yarın anlayacaz
eğer kilo aldıysa sütüm artmıştır ve laktamil de işe yarıyodur diyecek
eğer kilo almazsa bi işe yaramamış demektir

yowremm çok geçmiş olsun bi iyileşemedin bacım yaw... kıız senin sıpa da bizimkiler gibi erkenci görünüyo anam yat kalkma...

yok bacım nerde bulcam dr.. anam bnim sıpanın inek sütü alerjisi var süt peynir felan yiyemez... dr la konuştum kilo alımı iyi olan bebeklerde 6 ayda başlıyoruz zayıf bebeklerde 4 ayda başlıyoruz biz 6 ayda başlicaz dedi. şimdilik durum bu.

canım sana ne diyen oursa olsun kulaklarını kapat etrafındakilere
ben sana nacizane şunu söyleyebilirim
sezeryan odum ben, hem de normal doğurmayı deli gibi isterken
ilk bir hafta ağrılarım o kadar deliydi ki bebeğimle bile doğru dürüst ilgilenemedim
eğilip kalkamıyordum , zar zor emzirebiliyordum
gecelerim kabus gibi oldu, dikiş ağrısı kadar kötüsü var mıdır normal doğumda bilmiyorum
ama normal doğu sancısı da çektim ben ve bana öyle korkutucu gelmedi
sezeryana girmeden yarım saat önce sancım nst de 90 çıkmıştı
ve bana rahatsızlık verecek kadar aşırı değildi
ama sezeryanın ağrıları..........
ahh ahh isteyerek sezeryan olanlara varyaaa hiç bir haklı sebep bulamam olmaları için
normal doğurabilirsen alttan bi kaç gün dikiş ağrın olur, birde doğumda ağrın olur o kadar
doğumda da epidural alırsın ohhh mis
sezeryanda da için temizleniyo canım sonuçta ikisinde de gidiyo içindekiler
normal de daha çabuk ve doğal yollardan oluyo o kadar

evet kızçem hemen mama diyolar sinir oluyorum. banada demişti ben vermedim inat ettm vermicem anne sütü varken mama neymiş. bacım senin oğlan uyumadığından almıyo. onun uyumasına çözüm bulmak yerine mamayı dayayacak işte. laktamil işe yaramadı diye mama mı verilirmiş. herkeste işe yaricak diye kuralmı var. o olmadıysa başkasını dene. allalaa çok sinirleniyorum böylelerine yaa

lalem geçmiş olsun tatlım benim
bu topiğin kaderi sanırım erken doğu riski
umarım senin bebişin de dinlendikce normale döner
benim oğluşum gibi haftasına yakın doğar umarım
aman diyim dikkat et kendine
oğluşun da sende kıymetlisiniz bizim için

ahh bacım ahh benim oğlan bi huysuz ki sorma gitsin
anasını bir haftada zayıflattı resmen
şimdi ne kadar kilo verdim bilmiyorum ama sürekli ayaktayım
dikişlerim de fena değil
ilk üç gün ve bir haftanın ağrılarından daha az şimdiki ağrılarım
buna da şükür

arada dikişlerime giren ani kramplar da azalırsa daha iyi olacam sanırsam

valla yaa herşeye mama diyolar
çocuk doktorları mamacıl , kadın doğumcular da sezeryanci olmuşlar
ahh bacım ahh uyusa iyi olacak belki kilo alırdı
kusmalarımız da arttı, gece ağız dolusu kustu bi kaç sefer
ağzından sızıntı şeklinde geliyodu önceleri ama geceki korkuttu beni
bakalım mama dese de yarın, alıp vermeyecem oğluma
ne gerek var yaaa, sütüm kesilene kadar sütle idare etmeye çalışacam

sağ sütünü at buzluğa. yetmediğini düşünürsen ordakini çözdürüp verirsin. ben öyle yapıyorum. dönem dönem sinirden sütüm azalıyo. o dönemlerde buzluktakilerden çözdürüp veriyorum. iyi oluyo.

aynen aynen aynennnnn .sezeryanmi aman amannn .keşke allah nasip etseydi de normal yapabilseydim ama yaradılışım müsaade etmedi napalım.bana hamile kalmadan önce doktorum demişti sen hamile kalsan bile normal doğuramazsın diye ama bu doğumumu yaptıran kadın nereden bilecekmiş hamilelikten önce demişti ama maalesef o kadının dediği çıkrı .son haftaya kadar hatta doğumumdan bigün öncesine kadar normal yapacaktım ben biliyor sunuz hatat doktor istersen deneyelim normali demişti ama bebeğe bir şey olursa ben vicdan azabı çekerim dediği için ben sezeryande karar kılmıştım biliyorsunuz.amaaaaaa inanın ki normal doğum yapabilen kadınlar o kadar şanslı ki anlatamam canım ya.değil mi zırsızımmm :) beşiğine eğilipte bebeğini bile alamıyorsun ya dahası varmı kardeşim güyaaa kolaylık peeeh aklına şaşayım ben kendi isteğiyle sezeryan olan şaşkınların.bak ben doğumumu 17 aralıkta yaptım inan hala toprağı karnımın üstüne yatırınca emerken karnımın içindeki dikişlerim acıyo.her taraftan zor be kardeşim.içinin temizlenmesine gelirsek benim kanamam hala hala devam ediyor hatta 3 gün felaket yoğun oldu hatta üstüm başım battı o kadar yani.ha şu varmış sezeryande mutlaka azda olsa kalıntı oluyormuş doktorlar öyle diyorlar ama zarasızmış.benim naçizane efenim herkeslere tavsiyem eğer fırtlatabiliyorsanız normal fırtlatın şimdi herşeyin kolayı var eskisi gibi çatır çatır doğurmuyorsun ki epidurali falan var işte daha ne diyelim demi gız zırsızımmm

yat anam yat kalkma az kaldı dayan sende oğluşuna kavuşacaksın ALLAHın izniyle sağlıklı sıhhatli.geçmiş olsun canım benim şifalar olsun sana .aman hastayım diye yemeni içmeni ihmal etme he bebişini düşün tatlım.

zırsızım bak ben sütümün artması için ne yaptım biliyor musun tatlım bende çok işe yaradı sende yap istersen bi.7 tane inciri yıkadım birgüzel ikiye böldüm yaklaşık 3 bardak içme suyunda 5 dk kaynattım sonra içine bir tane havucu dilimleyerek ekledim 3 dk da beraber kaynattım onu ılık ılık günde iki kere sabah akşam içtim bunu bir hafta yap tatlım bende çok faydası oldu inan ki.birde hurma al canım hurma ceviz hem sütü artırıyormuş hemde bebeğinin zekası gelişmesi için çok faydalıymış yavrum.birde gün içinde bebişin uyurken eğer mm ler doluysa mutlaka sağ sütünü sağdıkça geliyor süt artıyor canım.sağ at dolaba yamişimin dediği gibi az olduğu zamanlarda çıkar ver yavruna.benim toprağım çpok şükür güzel besleniyor ama akşamları mutlaka bir huysuzluk krizi yaşıyoruz uykuya dalamıyor tam uyutuyorum sıçrayıp uyanıyo mm de uyutuyorum bakıyorum yine uyanıyo çok fena bunalıyo yazık tabii bende bunalıma giriyorum.evin içinde geziyoruz ama olmuyo.kendliğinden artık 2 3 saat sonra belkide daha fazla yorulup uyuyor birkaç defa uyuyup beşiğe koyunca kalktıktan sonra.dün hele fena bunaldı çocuk en sonunda artık annem ve ben yorulduk üzüldük ağlıyor diye babasının kucağına verdim o kocaman ellerinin kolalrının arasına aldı sarmaladı çocuğu sallaya sallaya uyuttu beşiğe koydu kalkmadı toprim uyudu :) kociş diyoki yan odadayım berrin eğer beceremezsen uyutmayı bana ihtiyaç duyarsan gel :) şaşkın dedim bende havalara girme :)

kızlar hayat ne garip dimi daha dün sanki hamileliğimiz paylaşıyorduk bana şu oluyo bu oluyo aman erken olacak aman geç olacak derken hatta benim toprağım içeri 1+1 ev yaptı çıkamayacak derken bakın şimdi bebeklerimizi konuyoruz yok gaz oldu yok emdi emmedi yok hangi doktora gitsem diye :) ayyyy ne güzel dimi gıslaaaar

kızçelerimmm şükür kavuşturana
nasılsınız ıyımısınız der çınarım ellerinizden öper teyzeleriiiee tabi anasıda teyzoşlarının totosundan öper
bize gelecek olursak biz iyi sayılırız daha dogrusu çınarcık ıyıde anası kötümektup gibi oldu he girişimmm:44:neyse çınarım gazlı bizde sonunda gazımız yok derken 4 gündür gazımızı tam atamıyoruzgaz damlasına başladık dun geceden ıtıbaren onun yanında rezene cayıbıraz daha rahatladı ama hala huzusuz halıyle:26:bu arada yamısım bezı dogru baglıyorum kuzum sorun yok ama hala cıs kacımına devam edıyoruz baskasına baglattırdım bırkac defa yıne aynısını yapıyor.zaten benım ılk baktıgım bebek cınar degıl daha oncesınde derın tecrubelerım var ama evlat bakımı gıbı baska bırseyde tecrube sayılmıyor yıne de ama bu çişi hep sızıyor belıne kadar ya
bu arada sen nasılsın okudum doktor olayını dengesız o doktor ben olsam gıtmem.aynı hastanede baska bır doktor olayına gelınce gıtmek zaten senın hakkın ve etıklıgı hıc dusunme o durumda.ama çalışan kadro yıne aynı olacak ben olsam hastane degısıklıgınde karar kılardımınsallah gonlune gore bı doktor bulurjsun kuzum
zırsizim balım maşallah ne guzel kılo vermısın bende bugun 12. gunumuz dun tarıldım 16 kılo vermısımşişlikler iniyor inmesine ama yaglar kalınca ayvayı yedıkama agladıgım gunleri aklıma getırdıkce nasıl cıldırıyorum yavrumu nekadarda uzmusumdur karnımdaneysekı gectı gıttı cok sukurharıtalarımla bas basa kalsamda nasıl mutluyumki anlatamamonun dısında kağanalpim 4 küsür dogmustur ama şişi inince o kiloya ulaşmıstır .ama doktorunun san soylemesı lazım mesela benım kartımda dogum kılosu ve hastaneden cıkıs kılosu yazıyor sende yazmıyormu.onun dısında fotocuda dogar dogmaz tartıya koyuyorlar ya onun resmını cekmıs kanıtı var yanızate dogum kılosuna takılma sıslıgı ındıkten sonrakı kılo alımına bakılıyor.onuda karıstı dersen bundan sonrakılerı takıp edersın kuzujm..yeterkı canları sagolsun
esham kuzum gecmedı daha kusması teyzesumun ya:26:bugun ılk defa cınarda kustu emzırdım gazı cıkarttım tam yatırdım su gıbı butun yedıgını cıkardı Allahtankı yanındaydım.bundan sonra bellı bı sure yedıkten sonra yanında durcam:26:sabah cıp cıp yaptırdım onu ıns hasta etmemısımdır aklım cıkıyo
lalem daha kotusun ya sanbır kuzum az kaldı sende dogum yaptınmı bıttı bu ısbol bol dınlen kuzumkızın nasıl annesı ıyımı odabaksoyummmkuzum nasıl sevındım dun gece okudugumda yazdıklarınımaşallah rabbım bıdaha boyle korku yasatmasın saglıklıdır demıstım ben sana allahın ıznıyle hersey yoluna gırer zamanla hıc merak etmebenım kardesımde kırklıydı yok oyu var yok buyu var derken cocuk zature baslangıcıymıs meger ıgne verınce atlattık sukurler olsun .ıyı doktor bulmak cok onemlı boyle konulardagecmısler olsun kızçem
zirvem gelmış hosgelmıs kız bız senı az sormadıknerelerdesın kızcen nasıl buyuttun valla he darısı bıze ıns
neshcım bayadır yoktun kuzum hosgeldın kımsey dınleme canım yasana kım sezeryanda ıc temızlenmıyo dedıyse ondan cahılı yok sanırımnormalde dogal yolla ıkınma esnasında oluyor temızlenme sezeryanda zaten karnını yarıyor bastan basadoktorlar elcezlerıyle bı guzel temızlıyorlar kzuum ıcını ferah tutonun dısında normal dogumu yasamadım ama sunı sancı aldım acılmam olmadıgı ıcın sezeryan oldum.normal dogum ve sezeryan herkese gore degısır bence ..herkesın bunyesı farklıdır.mesela zırsızım ve baksoyum dıkıs acısı cekerken benım dıkıslerım gecmek uzere.ben 2. gunu ayaga dıkıldım ama agrısı cok kotu tabı.canından can gdııyor sankı helekı ılk yuruyuste.benı ılk ayaga kaldırdıklarına daha dogurmsam herhalde demıstım sonra 4. gunu yaparım ya gecıyo dedım kendı kendıme.normal dogumda kolay degıldır ama oan yasıyorsun o agrıları sancılarısonra turp gıbısın ama sezeryanı kuzum olene kadar cekıyorsun dıkıs yerlerının agrısını..bziim içlerimiz daha yara sonucta 7 kat dıkılıyoruz anı hareket yapamıyorsun mutlaka ılk zamanalr yardım alman sart oluyor.ama normal dogumda tek basına kalabılırsınrabbım hakkında hangısı hayırlısı ıse onu nasp etsın ınsssama baskalarına bakma hangısı olursa olsun hersey o melegın cıkana kadar onu kucagına aldıgında hersey bıtıyor bı andave sonra uykusuzzz her geceee
oyyy cok yazdım morısııımmm bayadır gelmıyor öpüypruuuuuuuuuummmmmmmmm kuzum senı ve teyzesumuseramdakayıp:26:
ve ben uyukusuzum ve cok yorgunum gunde sadece hesapladımda tam 4 saat uyuyormusum bencınar gunduz uyuyunca malum ev ıslerı gece oluncada cınar kendımı cok halsız ve bıtkın hısseıdyorum umarım duzene gırerız benım kasıntılar yvas yavas kayboluyor sukurler olsunkı

zırsızım sureklı emzır kuzum ..tık agzına yavrunun.benımkılerde bana kızdı gece 1 defa mama verıyorum dıye ama napam onu vermesem cocuk ac.o aç kalmazmıs nerden bılıyolar cocuk delı gıbı aranıyo sanırım sutum yetmıyor:44:ama doktora gore yeter dıyo sankı gece benle beraber gerzekbak gece emzırıyorum sutu sıkıyorum daha gelmıyor yok bellı mama verıyorum sonra yıne gelenı emzırıyorum anca doyuyor cınar aga :2:mamada vermesem erıyıp gıtcek yavrum doktorun dedıgı nekadar emmek ısterse emsın zaten emıyo ama boş çekiyo cocuk anlamıyokı

ayy ne guzel gaz sancılarınız azalmıs tatlımm Allah bızede nasıp etsın yoksa bayılıp kalcam bıgun evde yorgunluktan :/ bende o metsili denemek ıstıyorum daha rezeneden baska gazla ılgılı bısey vermedım ama artık baska carem kalmadı anam butun doktorlar mama meraklısı zaten laktamıl nasıl fayda ettımı? bende süt artırıcı malt ıcecegı almsıtım o cok sut yapmıstı demınde multılac multı more içtim sut artırıcı cok guzel meyve suyu gıbı bı ıcecek bebek magazasndan almıs esım bakalım 2 saate sutum cogalıp oglum doyarsa tavsıye etcem :) inşallah oğlusun kılo almıstırda mamaya gerek kalmaz

tatlım tekrar gecmıs olsun uzulme vaktı zamanı bellıdır bebısının nezman gelecegının ama senınde ne olursa olsun dınlenmen gerek bırak ısı gucu yat senle bebegınden önemlı degıl ayrıca moralınıde bunla bozma ozman rıskın daha cok artar pozıtıf dusunmeye bak. hem bak 30 lu haftalara geldın masallah
benım oglusun yutkunması gecmedı daha demın nefes alamadı ya artık ıyıce gerıldım 27snde kontrolu beklıyorum :/
ruh halım ıyıydı ama bı kac gundur sınırlıyım moralım bozuk yıne salıverdım

aaaa bende alayım gııııııııs

yavrum mama vermen gerekiyorsa ver bir kereden bir şey olmaz sen bakma başkasına nasıl biliyorsan öyle yap sen onun annesisin kötü olanı yapmazsın zaten bebeğine.hem emiyor zaten sadece mama vermiyorsun ki.bana bak birde benim tarifi yapın anacım bak anlatıyorum daha önce de yazdım gıs .7 tane inciri yıka 3 bardağa yakın içme suyunda 5 dk kaynat sonra bir havucu dilimle içine ilave et 3 dk daha kaynat sabah akşam ılık iç anacımmmm işe yarayacak ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…