kızlar gögsum asırı şiş ve içinde sertlık var ama oglum emıyo gelmıyo napıcam ben :26: sutum az dıye pompa fılanda almamıstım
kızçem oğlanın inek sütü alerjisi varsa keçi sütü alıcan mecbur birde keçi peynirii keçi sütüyle yoğurtda yapabilirsin evdeeyowremm çok geçmiş olsun bi iyileşemedin bacım yaw... kıız senin sıpa da bizimkiler gibi erkenci görünüyo anam yat kalkma...
yok bacım nerde bulcam dr.. anam bnim sıpanın inek sütü alerjisi var süt peynir felan yiyemez... dr la konuştum kilo alımı iyi olan bebeklerde 6 ayda başlıyoruz zayıf bebeklerde 4 ayda başlıyoruz biz 6 ayda başlicaz dedi. şimdilik durum bu.
zırsızımmm nerelerdesin kızçem yavv bi görünüyon bi kayıpsın haa sağol kızçem evet hepimizin bi erken doğum riskilalem geçmiş olsun tatlım benim
bu topiğin kaderi sanırım erken doğu riski
umarım senin bebişin de dinlendikce normale döner
benim oğluşum gibi haftasına yakın doğar umarım
aman diyim dikkat et kendine
oğluşun da sende kıymetlisiniz bizim için
ahh bacım ahh benim oğlan bi huysuz ki sorma gitsin
anasını bir haftada zayıflattı resmen
şimdi ne kadar kilo verdim bilmiyorum ama sürekli ayaktayım
dikişlerim de fena değil
ilk üç gün ve bir haftanın ağrılarından daha az şimdiki ağrılarım
buna da şükür
arada dikişlerime giren ani kramplar da azalırsa daha iyi olacam sanırsam
hbaksoyum sağol kızçem yatıyorum vallahı sürekli bugün yemek bile yapamadım düşün halimii midem boşkenyat anam yat kalkma az kaldı dayan sende oğluşuna kavuşacaksın ALLAHın izniyle sağlıklı sıhhatli.geçmiş olsun canım benim şifalar olsun sana .aman hastayım diye yemeni içmeni ihmal etme he bebişini düşün tatlım.
hayalotummm nasılsın kızçem aman sen kimseye bakma aç kalıp ağlamaktansa ver geceleri mama yazık oğluşunazırsızım sureklı emzır kuzum ..tık agzına yavrunun.benımkılerde bana kızdı gece 1 defa mama verıyorum dıye ama napam onu vermesem cocuk ac.o aç kalmazmıs nerden bılıyolar cocuk delı gıbı aranıyo sanırım sutum yetmıyor:44:ama doktora gore yeter dıyo sankı gece benle beraber gerzekbak gece emzırıyorum sutu sıkıyorum daha gelmıyor yok bellı mama verıyorum sonra yıne gelenı emzırıyorum anca doyuyor cınar aga :2:mamada vermesem erıyıp gıtcek yavrum doktorun dedıgı nekadar emmek ısterse emsın zaten emıyo ama boş çekiyo cocuk anlamıyokı
sağol esham evet vakti zamanı belli kızçem ama dahada erken 2 ay bu dile kolay erken doğarsada bi sürü sıkıntı olacaktatlım tekrar gecmıs olsun uzulme vaktı zamanı bellıdır bebısının nezman gelecegının ama senınde ne olursa olsun dınlenmen gerek bırak ısı gucu yat senle bebegınden önemlı degıl ayrıca moralınıde bunla bozma ozman rıskın daha cok artar pozıtıf dusunmeye bak. hem bak 30 lu haftalara geldın masallah
benım oglusun yutkunması gecmedı daha demın nefes alamadı ya artık ıyıce gerıldım 27snde kontrolu beklıyorum :/
ruh halım ıyıydı ama bı kac gundur sınırlıyım moralım bozuk yıne salıverdım
ben varım ama bana yazmıyorlar
merhaba zirvee hoş geldin demek bu prensess senin maaşallah allah nazarlardan saklasın
zaman su gibi geçiyor biz 4,5 aylık oldu bile farkına varmadan
ben mevlütte cantıkla ayran dağıttım şeker falan yaptırmadımm çok masraflı oluyor diye ama burda tespih veya başörtüsüde dağıtıyorlar
sab simplex diye bir damla var onu kullansana doktorunla görüşüp biz öyle aştık gaz sıkıntımızı biz mamada kullanıyorduk günde 3 defa 7 damla veriyordum öylece kurtuldum gece gündüz uyku kalmamıştı öyle rahatladık ikimizde
evet tek kız benim kisenin yavrunuda Allahım nazardan saklasın canımm şimdiden taliplerimiz çıkıyor
başka türlü yetişemezsin o damlaya ben hep o şekilde kullandım sonra otrivine perdiatrik verdiler onunla rahatladı çocuk
elinle sıktın mı? dahada geçmezse doktora git
kızçem oğlanın inek sütü alerjisi varsa keçi sütü alıcan mecbur birde keçi peynirii keçi sütüyle yoğurtda yapabilirsin evdee
marketlerde var keçi sütü canım yapıcak bişey yokk maalesef ee sende 6 ayda başla kızçem ama artık geceleri
doymayabilir onun içinde ağlar uyumaz öyle olursa kaşık maması muhallebi verebilirsin geceleri yatarken
sağolasın kızçem evet bi iyileşemedim gitti vallaha
zırsızımmm nerelerdesin kızçem yavv bi görünüyon bi kayıpsın haa sağol kızçem evet hepimizin bi erken doğum riski
oldu sanırsam benim oğluşda acelecii çıktı iyice inşallah dediğin gibi olurda zamanına yakın doğar evet canım zaman geçtikçe iyileşir düzelir dikişlerin merak etmee iyi olursun inşallah ani kramplar olur maalesef ama kırkın çıkana kadar geçecek demek
huysuz oldu senin oğluş gelip ısırırsamm akıllanır söle onaa
hbaksoyum sağol kızçem yatıyorum vallahı sürekli bugün yemek bile yapamadım düşün halimii midem boşken
bile yanıyo yaa böle bişey varmı deliricem sonundaa
hayalotummm nasılsın kızçem aman sen kimseye bakma aç kalıp ağlamaktansa ver geceleri mama yazık oğluşuna
dışardan konuşma kolay tabii onlara göre bende ne yapıym canım yatıyom hepp vallaha kızçem benim kızda ne yapsın teyzesi
herkese annem çok haştaaa ona kayışmayın okk deyip duruyo annem aramış dün mutfaktaydım bende anneme demiş
anneanne arama annem uyuycakk hasta kuşuyo hep başı agrıyo demiş annem diyo yüzüme kapattı telefonu diyoo
zavallaı oda etkileniyo benim bu halimdennn oğluşu öpp kocaman yerimee
sağol esham evet vakti zamanı belli kızçem ama dahada erken 2 ay bu dile kolay erken doğarsada bi sürü sıkıntı olacak
rabbim hayırlısını nasip etsin inşallah yatıyorum canım süreklii zaten bugün yemek bile yapamadım hazırdan yiycez yine
bu arad benim mide boşken bile yanıyo sancıyo yaa delirmemek elde değil zaten doğru dürüst bişey yiyemiyorum midem yanıcak diyee
demek geçmedi hala oğlanın yutkunma sorunu götür bakalım kızçem ne diyecek doktorr inşallah ciddi beişeyde çıkmaz
sinirlenme canım germe kendini sütün çekilir allah korusun haklısın anlıyorum seni ama geçer bugünler be kızçem
az daha büyüsün oğluşun rahatlarsın inşallah oğluşun büyürse biraz daha sakinleştirir seni annesii
merhaba zirvee hoş geldin demek bu prensess senin maaşallah allah nazarlardan saklasınben geldiğimde
sen yoktun doğum yapmıştın o yüzden pek karşılaşamadık canımm çalışıyormuşsun ne yapıcan canım yaa kısmet
sıkma canını sende böle olsun istemesdin ama hayat şartları iştee herşey kızın için yine vede yabancı biyerde
değilmişkii annenin yanı sonuçta senden daha iyide bakar bence çünkü onlar bize göre daha tecrübeliler
allah kalbine göre versin inşallah üzülmee geçer bunlarr
kızçem oğlanın inek sütü alerjisi varsa keçi sütü alıcan mecbur birde keçi peynirii keçi sütüyle yoğurtda yapabilirsin evdee
marketlerde var keçi sütü canım yapıcak bişey yokk maalesef ee sende 6 ayda başla kızçem ama artık geceleri
doymayabilir onun içinde ağlar uyumaz öyle olursa kaşık maması muhallebi verebilirsin geceleri yatarken
zırsızımmm nerelerdesin kızçem yavv bi görünüyon bi kayıpsın haa sağol kızçem evet hepimizin bi erken doğum riski
oldu sanırsam benim oğluşda acelecii çıktı iyice inşallah dediğin gibi olurda zamanına yakın doğar evet canım zaman geçtikçe iyileşir düzelir dikişlerin merak etmee iyi olursun inşallah ani kramplar olur maalesef ama kırkın çıkana kadar geçecek demek
huysuz oldu senin oğluş gelip ısırırsamm akıllanır söle onaa
hbaksoyum sağol kızçem yatıyorum vallahı sürekli bugün yemek bile yapamadım düşün halimii midem boşken
bile yanıyo yaa böle bişey varmı deliricem sonundaa
hayalotummm nasılsın kızçem aman sen kimseye bakma aç kalıp ağlamaktansa ver geceleri mama yazık oğluşuna
dışardan konuşma kolay tabii onlara göre bende ne yapıym canım yatıyom hepp vallaha kızçem benim kızda ne yapsın teyzesi
herkese annem çok haştaaa ona kayışmayın okk deyip duruyo annem aramış dün mutfaktaydım bende anneme demiş
anneanne arama annem uyuycakk hasta kuşuyo hep başı agrıyo demiş annem diyo yüzüme kapattı telefonu diyoo
zavallaı oda etkileniyo benim bu halimdennn oğluşu öpp kocaman yerimee
sağol esham evet vakti zamanı belli kızçem ama dahada erken 2 ay bu dile kolay erken doğarsada bi sürü sıkıntı olacak
rabbim hayırlısını nasip etsin inşallah yatıyorum canım süreklii zaten bugün yemek bile yapamadım hazırdan yiycez yine
bu arad benim mide boşken bile yanıyo sancıyo yaa delirmemek elde değil zaten doğru dürüst bişey yiyemiyorum midem yanıcak diyee
demek geçmedi hala oğlanın yutkunma sorunu götür bakalım kızçem ne diyecek doktorr inşallah ciddi beişeyde çıkmaz
sinirlenme canım germe kendini sütün çekilir allah korusun haklısın anlıyorum seni ama geçer bugünler be kızçem
az daha büyüsün oğluşun rahatlarsın inşallah oğluşun büyürse biraz daha sakinleştirir seni annesii
merhaba zirvee hoş geldin demek bu prensess senin maaşallah allah nazarlardan saklasınben geldiğimde
sen yoktun doğum yapmıştın o yüzden pek karşılaşamadık canımm çalışıyormuşsun ne yapıcan canım yaa kısmet
sıkma canını sende böle olsun istemesdin ama hayat şartları iştee herşey kızın için yine vede yabancı biyerde
değilmişkii annenin yanı sonuçta senden daha iyide bakar bence çünkü onlar bize göre daha tecrübeliler
allah kalbine göre versin inşallah üzülmee geçer bunlarr
sıktım ama olmuyo cok acıyo az bısey sut gelıyo off bı bu eksıktı tam oldu
zaten receteye gecmıyomus para mı dayanır buna. dur su dedıgını bı kenara yazıyımda bızım salak doktora soylıyım yazıversın
kontrole gıttıgmde yazdırcam canm yoksa bu boyle olmaz.
Amin canım hepımıznkınıtaliplerin arasında bızde varız
benden çok çok daha iyi bakıyor ama özlüyor insan işte yabancı yerde olsa çıldırırdım herhalde ben
korkma ama süt damarın tıkanmış olabilir mi acaba benim doğumdan önce olmuştu
yazdır tabi burnu açılıyor rahat rahat nefes alıyor çocuk
o gaz sancıları işkenceye dönüyor sabah 7lere kadar az oturmadım evde kızla berabertabi ne demek moraira uğruyor mu? gören var mı?
ben varım ama bana yazmıyorlar
zırsızım sureklı emzır kuzum ..tık agzına yavrunun.benımkılerde bana kızdı gece 1 defa mama verıyorum dıye ama napam onu vermesem cocuk ac.o aç kalmazmıs nerden bılıyolar cocuk delı gıbı aranıyo sanırım sutum yetmıyor:44:ama doktora gore yeter dıyo sankı gece benle beraber gerzekbak gece emzırıyorum sutu sıkıyorum daha gelmıyor yok bellı mama verıyorum sonra yıne gelenı emzırıyorum anca doyuyor cınar aga :2:mamada vermesem erıyıp gıtcek yavrum doktorun dedıgı nekadar emmek ısterse emsın zaten emıyo ama boş çekiyo cocuk anlamıyokı
kızçelerimmm şükür kavuşturana
nasılsınız ıyımısınız der çınarım ellerinizden öper teyzeleriiiee tabi anasıda teyzoşlarının totosundan öper
bize gelecek olursak biz iyi sayılırız daha dogrusu çınarcık ıyıde anası kötümektup gibi oldu he girişimmm:44:neyse çınarım gazlı bizde sonunda gazımız yok derken 4 gündür gazımızı tam atamıyoruz gaz damlasına başladık dun geceden ıtıbaren onun yanında rezene cayı bıraz daha rahatladı ama hala huzusuz halıyle:26:bu arada yamısım bezı dogru baglıyorum kuzum sorun yok ama hala cıs kacımına devam edıyoruz baskasına baglattırdım bırkac defa yıne aynısını yapıyor.zaten benım ılk baktıgım bebek cınar degıl daha oncesınde derın tecrubelerım var ama evlat bakımı gıbı baska bırseyde tecrube sayılmıyor yıne de ama bu çişi hep sızıyor belıne kadar ya
bu arada sen nasılsın okudum doktor olayını dengesız o doktor ben olsam gıtmem.aynı hastanede baska bır doktor olayına gelınce gıtmek zaten senın hakkın ve etıklıgı hıc dusunme o durumda.ama çalışan kadro yıne aynı olacak ben olsam hastane degısıklıgınde karar kılardımınsallah gonlune gore bı doktor bulurjsun kuzum
zırsizim balım maşallah ne guzel kılo vermısın bende bugun 12. gunumuz dun tarıldım 16 kılo vermısımşişlikler iniyor inmesine ama yaglar kalınca ayvayı yedık ama agladıgım gunleri aklıma getırdıkce nasıl cıldırıyorum yavrumu nekadarda uzmusumdur karnımda neysekı gectı gıttı cok sukur harıtalarımla bas basa kalsamda nasıl mutluyumki anlatamam onun dısında kağanalpim 4 küsür dogmustur ama şişi inince o kiloya ulaşmıstır .ama doktorunun san soylemesı lazım mesela benım kartımda dogum kılosu ve hastaneden cıkıs kılosu yazıyor sende yazmıyormu.onun dısında fotocuda dogar dogmaz tartıya koyuyorlar ya onun resmını cekmıs kanıtı var yanı zate dogum kılosuna takılma sıslıgı ındıkten sonrakı kılo alımına bakılıyor.onuda karıstı dersen bundan sonrakılerı takıp edersın kuzujm..yeterkı canları sagolsun
esham kuzum gecmedı daha kusması teyzesumun ya:26:bugun ılk defa cınarda kustu emzırdım gazı cıkarttım tam yatırdım su gıbı butun yedıgını cıkardı Allahtankı yanındaydım.bundan sonra bellı bı sure yedıkten sonra yanında durcam:26:sabah cıp cıp yaptırdım onu ıns hasta etmemısımdır aklım cıkıyo
lalem daha kotusun ya sanbır kuzum az kaldı sende dogum yaptınmı bıttı bu ısbol bol dınlen kuzum kızın nasıl annesı ıyımı oda baksoyummm kuzum nasıl sevındım dun gece okudugumda yazdıklarını maşallah rabbım bıdaha boyle korku yasatmasın saglıklıdır demıstım ben sana allahın ıznıyle hersey yoluna gırer zamanla hıc merak etme benım kardesımde kırklıydı yok oyu var yok buyu var derken cocuk zature baslangıcıymıs meger ıgne verınce atlattık sukurler olsun .ıyı doktor bulmak cok onemlı boyle konularda gecmısler olsun kızçem
zirvem gelmış hosgelmıs kız bız senı az sormadıknerelerdesın kızcen nasıl buyuttun valla he darısı bıze ıns
neshcım bayadır yoktun kuzum hosgeldınkımsey dınleme canım ya sana kım sezeryanda ıc temızlenmıyo dedıyse ondan cahılı yok sanırım normalde dogal yolla ıkınma esnasında oluyor temızlenme sezeryanda zaten karnını yarıyor bastan basa doktorlar elcezlerıyle bı guzel temızlıyorlar kzuum ıcını ferah tut onun dısında normal dogumu yasamadım ama sunı sancı aldım acılmam olmadıgı ıcın sezeryan oldum.normal dogum ve sezeryan herkese gore degısır bence ..herkesın bunyesı farklıdır.mesela zırsızım ve baksoyum dıkıs acısı cekerken benım dıkıslerım gecmek uzere.ben 2. gunu ayaga dıkıldım ama agrısı cok kotu tabı.canından can gdııyor sankı helekı ılk yuruyuste.benı ılk ayaga kaldırdıklarına daha dogurmsam herhalde demıstım sonra 4. gunu yaparım ya gecıyo dedım kendı kendıme.normal dogumda kolay degıldır ama oan yasıyorsun o agrıları sancıları sonra turp gıbısın ama sezeryanı kuzum olene kadar cekıyorsun dıkıs yerlerının agrısını..bziim içlerimiz daha yara sonucta 7 kat dıkılıyoruz anı hareket yapamıyorsun mutlaka ılk zamanalr yardım alman sart oluyor.ama normal dogumda tek basına kalabılırsın rabbım hakkında hangısı hayırlısı ıse onu nasp etsın ınsss ama baskalarına bakma hangısı olursa olsun hersey o melegın cıkana kadar onu kucagına aldıgında hersey bıtıyor bı anda ve sonra uykusuzzz her geceee
oyyy cok yazdım morısııımmm bayadır gelmıyor öpüypruuuuuuuuuummmmmmmmm kuzum senı ve teyzesumuseramdakayıp:26:
ve ben uyukusuzum ve cok yorgunum gunde sadece hesapladımda tam 4 saat uyuyormusum bencınar gunduz uyuyunca malum ev ıslerı gece oluncada cınar kendımı cok halsız ve bıtkın hısseıdyorum umarım duzene gırerız benım kasıntılar yvas yavas kayboluyor sukurler olsunkı
doktor serum fzyolojık mıdır nedır ondan verdı tatlım gunde 3 defa damlat 1er kere dedı. ama damla acıldgnda 1 kez kullanınız yazıyo e ıcınde 10 tane var 2 gune bıter nasıl kullancam ben bunu anlamadım :26:
ya ben mevlüt te bebek şekeri gülsuyu ve lokum dağıtsam acaba kötümü eksik mi olur ne dersiniz kızlar ? ve bebek şekerini nereden temin ederim bildiğiniz er varmı İstanbul da ama :) yamiş sen ne yaptın yavrum bu mevlüt işini canım ?
kızlar gögsum asırı şiş ve içinde sertlık var ama oglum emıyo gelmıyo napıcam ben :26: sutum az dıye pompa fılanda almamıstım
benimkide uyumuyodu geceleri ama dün 12 de uyudu ve bende uyudummaşallah ne guzel uyuyolar benım oğlum nıye uyumuyo ya
kızlaarrrr dün çıkmayan test için hastaneye gittik. detayları gelince anlatıcam şimdi hazır oğlan oyun oynuyoken kahvaltımı yapayım demi.. berrincim resmi birazsora çekip yüklicem canım.
tamam canımcım bekliyorum.
tamam canımcım bekliyorum.
kıızz özeline niye bakmıyon seeeennnn
canım kardeşlerim özelden bana destek mesajları yazmışsınız ben alıntı diye bakmıyordum özele bundan sonra bakarım ama :)
ALLAH kimseye yaşatmasın evladıyla sınamasın sağlık sıhhat versin düşüncesi ihtimali bile kötüydü o 3 gün geçmedi benim için anlatamam.çok şükür iyiymiş 6 aylık olduğunda yeniden bu yönde kontrolü var inşallah hiçbir bulgu olmaz .öpüyorum sizi canlarım benim destekleriniz için ...
ne demek tatlım inşallah bişey çıkmicak ozamanda içini ferah tut sen emi
tmm canım sağolasın .sen büyüttün miniği maşallah benimkide büyüyor pazartesi kırkımız var kısmetse :) tatlım ben kırkında bişey yapmıcam sadece normal herzaman ki gibi yıkarım toprağı yatırırım sonra da ben yıkanırım ohh mis tamamdır.kv elti falan gelir başıma zaten ne gerek varsa :) zaten çocuk kırkı diye bir şey yokmuş yavrum sadece kadının lohusalıktan çıkışı abdestlenip namaza falan başlayabilmesiymiş :) ama adet olarak herkes farklı farklı şeyler çıakrmışlar.altın yüzüğü suya atanlar kırk delikten su akıtanlar falan mesela benim bişeyden haberi olmayan gereksiz fuzuli kv tutturdu süzgeçten kırk delikli olacakmış su geçirecekmişiz yıkayacakmışız bebişi töbeeeee :) bende dedim gerek yok bişeye
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?