Stresli hamişlerin bebeği agresif olur :) gel stres at, bebişin sana kafa tutmasın :)

canım sen bilirsin nasıl yapmak istersen
ben mevlüt okutacağım zaman notluk dağıtacağım kısmetse
doğumda da hoşgeldin kağan yazılı sabun yaptırmıştım onu dağıttım
yaza mevlüt okutacaz notluğu dağıtacam, yanında da yemek olarak kıymalı ayran falan
ben bebek şekerlerine de notluklara da eminönünden baktırdım ve ordan aldırdım
fiyatları da çok pahalı değil
bi eminönüne git istersen almayı düşünüyosan

kızlar gögsum asırı şiş ve içinde sertlık var ama oglum emıyo gelmıyo napıcam ben :26: sutum az dıye pompa fılanda almamıstım

canım benim yaaa süt damarın tıkanmamıştır umarım
bi doktora görün istersen
ama doktordan önce pompayla denemeni öneririm
pompa doğru bi şekilde çekerse belki gelir sütün ve rahatlarsın
bebeğin tam çekemiyosa göğsünü , o yüzden de süt gelmiyo olabilir

ahhhhhhhhhhhhhhhhhhh kuzummmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
nasip olaydı da doğursaydık keşkem normal normal
benim bebeğin kafası büyük geldiğinden doğuramadım malum
ama kendi rızasıyla sezeryan olan arkadaşlarım var, akıllarına şaşıyorum
insan bu acıyı , bu eksikliği bile bile çektirir mi kendine
eğilip alama beşikten, kucağına koyup emzireme, dikişlerin acıdığından hızlı hareket edeme, ayrıca üşütünce üstünden ne kadar zaman geçerse geçsin ağrın oluyomuş
bundan sonra soğuracak olan baculara mesajımız olsun berrinim insanlar kendileri isteyerek sezeryan olmasınlar
bak tecrübelilerin çektikleri ders olsun

bu arada oğluşunun iyi olmasına sevindim kuzucum
Allahım evlatlarımızla sınamasın

kızcem zaten bu devirde hangi doktora gidersen gitt hemen mama diyorlar sütün olsada olmasada
ben kızımı çok ağlıyo diye götürdüm bebekken reflüsü varmış sancıdan ağlıyormuş ilk gittiğm doktor bana ne
dedi biliyonmu bu çocuk açç hemen mama al başlaa sonra başka bi doktora gittimde o dedi reflüsü var diyee
eee sen daha bi göğsümle doyuyo diyorsun nerden sütün yokmuş anlamadım saçma doktoru
evet kızçem uyku uyumayan bebekler gelişmez derler doğrudur e gazı sancısı varsada uyumaz çocuk
ne yapıcan ki kızçem off aklıma bişey de gelmiyor ama en aznından sen sütünün olduğundan eminsen mamaya
falan başlama bu defada mamaya alışırsa senin oğlan memeyi emmez sen bol bol emzirmeye devam ett emzirdikçe sütünde çoğalır hemm
işte burada her doktor yapmıyomuş kızçem medical park var benimde bi arkadaşım birde oraya sor bakalım dedii
bende oraya sormayı düşünüyorum bakalım belki bi umutt yaparlarrr

bitanem ben denedim çoktan bu tarifi
ama stresten azalmaya başladı sütüm
etrafımdakiler sütün yetmiyo bebek aç sütün yetmiyo bebek aç dedikce emzirmek bile istemez oldum ben
kuzum hiç aç gibi değil ki ağlarken
huysuzluğundan bağırıyo resmen
memede emiyo mesela, doyana kadar ayıramazsın memeden
doyunca diliyle itiyo göğsümü
ittikten sonrada göğsümün altına sokuyo kafasını ve orda uykuya dalıyo
ben 7 24 öyle tutabilsem oğlum hiç uyanmadan uyuyacak nerdeyse

bu arada altının alınmasından hiç hoşlanmıyo
yırtıyo kendini altını açılıp temizlenip giyinene kadar
iki gündür de yeni bi ağlama krizi edindi benim oğlan
böyle aniden bağırmaya başlıyo ve morarır gibi oluyo ağlarken nefesi kesiliyo
elim ayağıma dolanıyo resmen

bebeğim sürekli emziriyorum ama gene de kilo almıyo
emmezken sürekli ağladığından ve uyumadığından kilo alamıyo bence
canım geceleri de sütüm de sıkıntı olursa veririm mamayı tamam ama şu an mama vermem için bi sebep yok ki
gece de oluyo sütüm, ama herkes mama mama mama diye diye çekecekler sütümü
sinir sahibi oldum
sanki ben oğlumu beslemek istemiyomuşum gibi muamele eiyolar
bende beslenmediğini düşünsem veririm mamayı kendim
ama memede süt dururken mamayı niye veriyim ki yaaa

kimselere anlatamıyorum kendimi
ağlayacam gerçekten

tatlım mama olayına karşıyım zorunlu haller dışında
şimdi sütüm olmaz, bebeğim doymaz bende veririm tabi
manyak da değilim psikopat da dğilim çocuğumu aç bırakayım
ama daha bu sabah banyoda giyinirken aşağı eğildim bacaklarıma ayaklarıma damladı sütüm
süt olmasa nasıl damlasın ki?
off off mama versem bu seferde sen mama verdin , emzirmedin der doktorlar
her hastalığın sebebini bana bağlarlar
napıyım bilemiyorum valla kızçem

herkes yeni dogum mu yapmis burda goremedim ama hayalotumu biliorum sadece......hep okuodum sizide ama yazmak bu gune nasipmisss......son konulariniz okadar ilgimi cektiki anlatamam birincisi : emzirme bende goguslerim uffak die ememicek sutum gelmicek gibi dusunuorummmmm cok korkuorum hemen emsin ve birakmasin istiorum her anne gibi bunun icin bana tavsiyeniz varmi dogumdan hemen sonra sutumun gelicegi bi puf nokta......yencek icilcek yapipcak....ikincisi : ben inanilmaz derce de normal dogumdan korkuorum oyle boyle degil bu korku sadece benim canim yancak die degil hastaneye yetisemicem kizim orda sikisip kalcak nefessiz kalcak dr yanlis yerinden cekcek flan da falan....ii guzel sezeryanin kotu taraflarini paylasiosunuzda ya bn napicam rahatligindan degil korkudan istiom ya bana diceginiz bisi war mi

Son düzenleme:

hoşgeldin canım. hepimiz doğurduk bi lalemiz var 30. haftasında şuan. gelelim sorularına :)
1-göğsüm küçük emziremicem deme sakın. ben 4 bucuk aydır sadece anne sütüyle besliyorum. ve 75 takıyorum göğüslerim ilk ay 90a kadar büyümüştü.. sonra yine eski haline döndü fakat gayet güzel emziriyorum. gayette yetiyo ki başka bişe vermiyorum. kilo alımı 2 kat önde gidiyo. hiiiç bi sorun yok çok şükür. tek yapman gereken bu konuyu kafana takmaman stres yapmaman. bunu düşünüp durursan gelmez. düşünme. herzaman benim sütüm bebeğime yetiyor zatenn modunda ol ve buna kendini inandır. sonucu göreceksin hee bide bol bol emzieceksin..

2-doğum konusunda bende inanılmaz korkuyodum. aynı sen gibi. hatta söyle diyim: dr gebesin deyince ilk aklıma doğum geldi ve korktum. yapamam dedim. ama hiç sezeryanı düşünmedim. ne kadar korksamda korkudan ölsemde mecbur kalınmadıkça sezeryan istemedim. ben normal doğurdum. epidural aldım öyle rahat ki anlatamam. güle oynaya doğurdum oğlumu. doğurdum altta dikişlerim yapılıyo biz doktorumla sohbet ediyoz kahkahalarla. bak şuanda hiiç bişeyim yok. epidurali mecburiyetten aldım. çünkü doğumdan okadar korkuyodum ki sancı sırasında doğru nefes alıp vermediğim için oğluma oksijen gitmemiş ve kasılıp kalmış kalp atışları düştü. ben bayıldım. herşey nefes alıp vermekte bitiyo. oksijen maskesi aldım çok işe yarıyo. zaten oğlum kasıldığı sırada maskeyi çıkarmıştım. az nefes almışım. oda kasıldı. bak okumuşsun keşkelerini. yapabiliyosan normal yap. çok zorlanırsan epidural alırsın rahat rahat doğurursun keyfini çıkarırsın. seçim senin

meraba canim saol cewaplar icin.......masallah senin yawrunada kirkbirkere ....peki alttan dikisin sezaryenden daha zor gecmedi mi wc veya iliskide mahcettmedi mi seni ......altta dikisse sezaryen dikisi daha kolay diolarda ayni bnde senin gibiyim ilk dusuk tehlikem wardi bana hic duscek gibi gwlmiodu ben dr ikna pesindeydim ilk haftalarimda daha kizio du o gune bi geldie geldik iste ama hala karar weremedim ben ....bak sikisti kasildi bayildum diosu yaaaaaa yaaaa bnm dr senin kadar becerikli degilse ya. bs senin kadar sansli degilsem.....bu amalardan nasil kurtulucam (((

ya canım benim o zaman kafana takma doktorun ne dediğini falan sen eminsin oğluşun doyuyo sütünde yetiyoo
e o zaman kimin ne dediği umrunda olmasın okk sıkma tatlı canını zaten oğlun aç olsa hiç durmaz altını pek kirletmez
aç olsa öle demişti bana doktor idrarını kakasını falan yapıyorsa karnı doyuyor demiştii kendini üzme sen bol bol emzir

bir deneyeceğim spiral kullanmak istemiyorum hap kullanamıyorum zaten doğum kontrol bantları bulmuştum onlarda türkiyede yok

çok zor canım çok dün sabah işe gelirken annemle konuştum boyu uzadı zillinin arabasından ayakları dışarı çıkıyor artık dedi hüngür hüngür ağladım yollarda

amanınnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn yesin onu teyzoşuuuuuuuuuuuuuuuu
pek dadlı maşallah
Allahım nazarlardan saklasın tatlım
uzun ve mutlu bir ömrü olur umarım

Allah hepimizinkini nazardan saklasın uzun mutlu ömürler versin cancağızım

senin bebişine kim bakacak canım çok zor alışmak bile çok zor

rica ederim. canım kim demiş alt dikiş sezeryandan zor diye. ben 1 haftada dikişlerimden kurtuldum 4 günde ne acısı kaldı ne bişe. toplamda 1 hafta sonunda doğumdan eser kalmadı. sezeryanlıların yazdıklarına bak. 40ları çıkacak hala dikiş acım diyolar. ben ne dersem deyim sen zaten kararını vermişsin. onu destekleyici bişeyler arıyosun. senin gibi düşünürsek hiç bişe yapmayalım çünkü her işin bi riski var. yolda yürümeyelim çatıdan kiremit düşebilir. uçağa binmeyelim uçak düşebilr yada uçağa gaspçılar binmiş olabilir hani ele geçirirler felan yada bomba olabilir. böyle düşünerek zaten hiçbişe yapamayız ki. sıkışmadı oğlum canım ben nefes alamadığım için kasıldı kaldı. o öyle olunca bebeğe bişe oldu dediler onu duyunca ben bayıldım bebeğime bişe oldu korkusundan yani.

merhaba canım hoş geldin aramıza evet burada doğurmayan bi ben kaldım bende doğurursam hamiş kalmayacak
benimde ikinci bebeğim buu ikibuçuk yaşında birde kızım varr birde oğluşum olacak nasipsee gelelelim merak ettiklerine

1 göğsünün küçük olmasıyla emzirmenın alakası yok zaten hamilelğinin son aylarında göğsün süt yapımına başladığı için biraz daha büyüyecek hem baktın ucu falanda gelmezse bebeğinin ağzına göğüs kalakanı alırsın göğsün küçük olsa bile o ucunu çeker kalkan ve bebeğin rahatça emerrr hem sen bu düşünceleri at kafandan sürekli, düşünüp durma sütüm gelecek bebeğimi rahatça emziricem de yoksa pskolojini bozarsan allah korusun sütün gelmez sen bol bol emzirirsen sütün gelir merak etmee

2 ben sezeryan doğum yaptımm kızımı doğmadıı benim kızım aşağıya inmedi açılma yok çatımda dar olunca sezeryan oldum ama çokk pişmanım keşke imkanım olsaydıda normal doğursaydım bel ağrısı karındaki dikiş ağrısı mahvediyor insanıı resmen tamam bebek doğana kadar acı falan yok ama sonrası kötüü normal doğum hakkında yamiş yazmış sana zaten o normal doğurdu epiduralle hep anlatır çok güzel oldu acı falan hissetmedim diye sende epiduralle normal doğurabilirsin acısız bi şekilde korkularını anlıyorum benim ikinci doğumum olmasına ve sezeryan olmama rağmen ben bile korkuyorum zaman yaklaştıkça ama iyi düşün iyi olsun yok bu korkularını falan yenemiyorsan bi pskoloğa gitt bence herkes gidip destek alıyo ayıp değil sonuçtaa rahtlarsın belki birazz
allah inşallah bebeğini sağ salim kucağına almayı nasip etsinn

yamişşşş kız sabah sabah çokkk güldüm yazdıklarına anam beş dakikada senaryoları ard arda yazmışın kızçem

Kizlar suan hastanedeyiz. Oglum kanli kaka yapiyodu. Dun yazacaktim da firsatim olmadi. Kaka tahlilinde enfeksiyon cikmisti. Dun antibiyotik vermisti doktorumuz. Bugun sabah kahve telvesi gibi kanli kustu. Iki gun oncede oyle dolu dolu kusmustu. Bugun de kusunca dr aradim gel dedi. Geldik muayeneetti. Kan ve kaka tahlili istedi. Serum baglanacak ve burnundan hortumla midesi yikanacak oglumun (( musade odalari dolu oldugundan bosalmasini bekliyoruz. Dua edin ogluma lutfen ( 4 saat emzirmicekmisim. Ac kalcak yavrum.

Kizlar suan hastanedeyiz. Oglum kanli kaka yapiyodu. Dun yazacaktim da firsatim olmadi. Kaka tahlilinde enfeksiyon cikmisti. Dun antibiyotik vermisti doktorumuz. Bugun sabah kahve telvesi gibi kanli kustu. Iki gun oncede oyle dolu dolu kusmustu. Bugun de kusunca dr aradim gel dedi. Geldik muayeneetti. Kan ve kaka tahlili istedi. Serum baglanacak ve burnundan hortumla midesi yikanacak oglumun (( musade odalari dolu oldugundan bosalmasini bekliyoruz. Dua edin ogluma lutfen ( 4 saat emzirmicekmisim. Ac kalcak yavrum.

ayyy yavrum benim bisürü bisürü dualarım sizinle canım .mutlaka gelişmeleri yaz oldu mu.Allahım acil şifalar versin yavruna yamişim hayırlı haberlerini bekliyoruz.

ayyy yavrum benim bisürü bisürü dualarım sizinle canım .mutlaka gelişmeleri yaz oldu mu.Allahım acil şifalar versin yavruna yamişim hayırlı haberlerini bekliyoruz.
Mide kanamasi olabilirmis berrinim yaa dokunsalar aglicam valla zor tutuyorum kendimi. Guclu durmam lazim diye kendimi zorlluyorum. Saol canim eksik etme emi duani.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…