ya ben mevlüt te bebek şekeri gülsuyu ve lokum dağıtsam acaba kötümü eksik mi olur ne dersiniz kızlar ? ve bebek şekerini nereden temin ederim bildiğiniz er varmı İstanbul da ama :) yamiş sen ne yaptın yavrum bu mevlüt işini canım ?
kızlar gögsum asırı şiş ve içinde sertlık var ama oglum emıyo gelmıyo napıcam ben :26: sutum az dıye pompa fılanda almamıstım
aynen aynen aynennnnn .sezeryanmi aman amannn .keşke allah nasip etseydi de normal yapabilseydim ama yaradılışım müsaade etmedi napalım.bana hamile kalmadan önce doktorum demişti sen hamile kalsan bile normal doğuramazsın diye ama bu doğumumu yaptıran kadın nereden bilecekmiş hamilelikten önce demişti ama maalesef o kadının dediği çıkrı .son haftaya kadar hatta doğumumdan bigün öncesine kadar normal yapacaktım ben biliyor sunuz hatat doktor istersen deneyelim normali demişti ama bebeğe bir şey olursa ben vicdan azabı çekerim dediği için ben sezeryande karar kılmıştım biliyorsunuz.amaaaaaa inanın ki normal doğum yapabilen kadınlar o kadar şanslı ki anlatamam canım ya.değil mi zırsızımmm :) beşiğine eğilipte bebeğini bile alamıyorsun ya dahası varmı kardeşim güyaaa kolaylık peeeh aklına şaşayım ben kendi isteğiyle sezeryan olan şaşkınların.bak ben doğumumu 17 aralıkta yaptım inan hala toprağı karnımın üstüne yatırınca emerken karnımın içindeki dikişlerim acıyo.her taraftan zor be kardeşim.içinin temizlenmesine gelirsek benim kanamam hala hala devam ediyor hatta 3 gün felaket yoğun oldu hatta üstüm başım battı o kadar yani.ha şu varmış sezeryande mutlaka azda olsa kalıntı oluyormuş doktorlar öyle diyorlar ama zarasızmış.benim naçizane efenim herkeslere tavsiyem eğer fırtlatabiliyorsanız normal fırtlatın şimdi herşeyin kolayı var eskisi gibi çatır çatır doğurmuyorsun ki epidurali falan var işte daha ne diyelim demi gız zırsızımmm
hoşbuldum canım
sinirliyim aslına baakarsan
doktora gittik bugün , 4145 olmuş kilosu oğlumun
az hem de çok az kilo alımı diyo
sütün yetmiyo kesin bu çocuk aç diyo
dedim doktor bey bebeğim aç değil ama hiç uyumuyo
bebekler uyuyarak büyür, uyumadan kilo almaması normal değil mi dedim
uyumamakla alakası yok kilo almamasının dedi
mama ver mama diyo
dedim ki benim sütüm var neden mama veriyim
emince tamamen göğsünü boşaltıyo mu dedi
yok dedim, hatta bazen tek göğüsle doyuyo da benim diğer göğsüm akıyo bile
eğiliyorum damla damla damlamaya başlıyo mesela
ben öyle deyince hııı iyi madem sık sık emzir diyo
sinir oldum sinir
çocuk hemşiresi vardı onun elinde ki tablo da ilk üç ay 5500 ideal kilo dedi
benimki bu kadar almaya devam etse bile geçer ortalama kiloyu
off offf kafam karıştı
tatlım iç dikişlerin yırtılma ihtimalini bende duydum
ama dün arayan arkadaşım birsürü doğuran olmuş benim doktorda dedi
hatta 2 yılın ardından doğurmuşlar
ben ondan önce 6 yılda bir normale dönme şansı oluyo diye duymuştum
zırsızım bak ben sütümün artması için ne yaptım biliyor musun tatlım bende çok işe yaradı sende yap istersen bi.7 tane inciri yıkadım birgüzel ikiye böldüm yaklaşık 3 bardak içme suyunda 5 dk kaynattım sonra içine bir tane havucu dilimleyerek ekledim 3 dk da beraber kaynattım onu ılık ılık günde iki kere sabah akşam içtim bunu bir hafta yap tatlım bende çok faydası oldu inan ki.birde hurma al canım hurma ceviz hem sütü artırıyormuş hemde bebeğinin zekası gelişmesi için çok faydalıymış yavrum.birde gün içinde bebişin uyurken eğer mm ler doluysa mutlaka sağ sütünü sağdıkça geliyor süt artıyor canım.sağ at dolaba yamişimin dediği gibi az olduğu zamanlarda çıkar ver yavruna.benim toprağım çpok şükür güzel besleniyor ama akşamları mutlaka bir huysuzluk krizi yaşıyoruz uykuya dalamıyor tam uyutuyorum sıçrayıp uyanıyo mm de uyutuyorum bakıyorum yine uyanıyo çok fena bunalıyo yazık tabii bende bunalıma giriyorum.evin içinde geziyoruz ama olmuyo.kendliğinden artık 2 3 saat sonra belkide daha fazla yorulup uyuyor birkaç defa uyuyup beşiğe koyunca kalktıktan sonra.dün hele fena bunaldı çocuk en sonunda artık annem ve ben yorulduk üzüldük ağlıyor diye babasının kucağına verdim o kocaman ellerinin kolalrının arasına aldı sarmaladı çocuğu sallaya sallaya uyuttu beşiğe koydu kalkmadı toprim uyudu :) kociş diyoki yan odadayım berrin eğer beceremezsen uyutmayı bana ihtiyaç duyarsan gel :) şaşkın dedim bende havalara girme :)
zırsızım sureklı emzır kuzum ..tık agzına yavrunun.benımkılerde bana kızdı gece 1 defa mama verıyorum dıye ama napam onu vermesem cocuk ac.o aç kalmazmıs nerden bılıyolar cocuk delı gıbı aranıyo sanırım sutum yetmıyor:44:ama doktora gore yeter dıyo sankı gece benle beraber gerzekbak gece emzırıyorum sutu sıkıyorum daha gelmıyor yok bellı mama verıyorum sonra yıne gelenı emzırıyorum anca doyuyor cınar aga :2:mamada vermesem erıyıp gıtcek yavrum doktorun dedıgı nekadar emmek ısterse emsın zaten emıyo ama boş çekiyo cocuk anlamıyokı
kızcem zaten bu devirde hangi doktora gidersen gitt hemen mama diyorlar sütün olsada olmasada
ben kızımı çok ağlıyo diye götürdüm bebekken reflüsü varmış sancıdan ağlıyormuş ilk gittiğm doktor bana ne
dedi biliyonmu bu çocuk açç hemen mama al başlaa sonra başka bi doktora gittimde o dedi reflüsü var diyee
eee sen daha bi göğsümle doyuyo diyorsun nerden sütün yokmuş anlamadım saçma doktoru
evet kızçem uyku uyumayan bebekler gelişmez derler doğrudur e gazı sancısı varsada uyumaz çocuk
ne yapıcan ki kızçem off aklıma bişey de gelmiyor ama en aznından sen sütünün olduğundan eminsen mamaya
falan başlama bu defada mamaya alışırsa senin oğlan memeyi emmez sen bol bol emzirmeye devam ett emzirdikçe sütünde çoğalır hemm
işte burada her doktor yapmıyomuş kızçem medical park var benimde bi arkadaşım birde oraya sor bakalım dedii
bende oraya sormayı düşünüyorum bakalım belki bi umutt yaparlarrr
herkes yeni dogum mu yapmis burda goremedim ama hayalotumu biliorum sadece......hep okuodum sizide ama yazmak bu gune nasipmisss......son konulariniz okadar ilgimi cektiki anlatamam birincisi : emzirme bende goguslerim uffak die ememicek sutum gelmicek gibi dusunuorummmmm cok korkuorum hemen emsin ve birakmasin istiorum her anne gibi bunun icin bana tavsiyeniz varmi dogumdan hemen sonra sutumun gelicegi bi puf nokta......yencek icilcek yapipcak....ikincisi : ben inanilmaz derce de normal dogumdan korkuorum oyle boyle degil bu korku sadece benim canim yancak die degil hastaneye yetisemicem kizim orda sikisip kalcak nefessiz kalcak dr yanlis yerinden cekcek flan da falan....ii guzel sezeryanin kotu taraflarini paylasiosunuzda ya bn napicam rahatligindan degil korkudan istiom ya bana diceginiz bisi war mi
hoşgeldin canım. hepimiz doğurduk bi lalemiz var 30. haftasında şuan. gelelim sorularına :)
1-göğsüm küçük emziremicem deme sakın. ben 4 bucuk aydır sadece anne sütüyle besliyorum. ve 75 takıyorumgöğüslerim ilk ay 90a kadar büyümüştü.. sonra yine eski haline döndü fakat gayet güzel emziriyorum. gayette yetiyo ki başka bişe vermiyorum. kilo alımı 2 kat önde gidiyo. hiiiç bi sorun yok çok şükür. tek yapman gereken bu konuyu kafana takmaman stres yapmaman. bunu düşünüp durursan gelmez. düşünme. herzaman benim sütüm bebeğime yetiyor zatenn modunda ol ve buna kendini inandır. sonucu göreceksin hee bide bol bol emzieceksin..
2-doğum konusunda bende inanılmaz korkuyodum. aynı sen gibi. hatta söyle diyim: dr gebesin deyince ilk aklıma doğum geldi ve korktum. yapamam dedim. ama hiç sezeryanı düşünmedim. ne kadar korksamda korkudan ölsemde mecbur kalınmadıkça sezeryan istemedim. ben normal doğurdum. epidural aldım öyle rahat ki anlatamam. güle oynaya doğurdum oğlumu. doğurdum altta dikişlerim yapılıyo biz doktorumla sohbet ediyoz kahkahalarla. bak şuanda hiiç bişeyim yok. epidurali mecburiyetten aldım. çünkü doğumdan okadar korkuyodum ki sancı sırasında doğru nefes alıp vermediğim için oğluma oksijen gitmemiş ve kasılıp kalmış kalp atışları düştü. ben bayıldım. herşey nefes alıp vermekte bitiyo. oksijen maskesi aldım çok işe yarıyo. zaten oğlum kasıldığı sırada maskeyi çıkarmıştım. az nefes almışım. oda kasıldı. bak okumuşsun keşkelerini. yapabiliyosan normal yap. çok zorlanırsan epidural alırsın rahat rahat doğurursun keyfini çıkarırsın. seçim senin
tatlım mama olayına karşıyım zorunlu haller dışında
şimdi sütüm olmaz, bebeğim doymaz bende veririm tabi
manyak da değilim psikopat da dğilim çocuğumu aç bırakayım
ama daha bu sabah banyoda giyinirken aşağı eğildim bacaklarıma ayaklarıma damladı sütüm
süt olmasa nasıl damlasın ki?
off off mama versem bu seferde sen mama verdin , emzirmedin der doktorlar
her hastalığın sebebini bana bağlarlar
napıyım bilemiyorum valla kızçem
ben yaptırdım canım bi defa çokkkk ta pişman oldum kanamam durmadı 1 ay boyunca gitmediğim doktor kalmadı en son kürtaj olacaksın dediler ben olmadım ama serumla iğneyle o iğnenin etkisini yok ettilerde öle rahatladım hiç tavsiye etmem ama her bünyede bir değil sonuçta ablam 1 yıldır kullanıyor onda hiç bişey olmuyor bir kez kullanıp denemen lazımm
kızçem yazını görür görmez ben bilem yazdım aşkolsun küsme sakın
seni çok özledik biz
ahh ahh bebeği bırakıp çalışmak ne zor dimi
bende martta bebeği kayınvalideme bırakıp işe başlayacam mecburen
offfffffffffffffffffffffffffffffffff
amanınnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn yesin onu teyzoşuuuuuuuuuuuuuuuu
pek dadlı maşallah
Allahım nazarlardan saklasın tatlım
uzun ve mutlu bir ömrü olur umarım
yavrımmmmmmmmmmmmmm kıyamam hiç yaaaa
ahh ahh ben de o günleri düşündükce aynısını hissediyorum
ben yanında olamayacam maalesef marttan sonra
başkasına teslim edip çalışmak da çok zor geliyo bana
meraba canim saol cewaplar icin.......masallah senin yawrunada kirkbirkere ....peki alttan dikisin sezaryenden daha zor gecmedi mi wc veya iliskide mahcettmedi mi seni ......altta dikisse sezaryen dikisi daha kolay diolarda ayni bnde senin gibiyim ilk dusuk tehlikem wardi bana hic duscek gibi gwlmiodu ben dr ikna pesindeydim ilk haftalarimda daha kizio du o gune bi geldie geldik iste ama hala karar weremedim ben ....bak sikisti kasildi bayildum diosu yaaaaaa yaaaa bnm dr senin kadar becerikli degilse ya. bs senin kadar sansli degilsem.....bu amalardan nasil kurtulucam(((
herkes yeni dogum mu yapmis burda goremedim ama hayalotumu biliorum sadece......hep okuodum sizide ama yazmak bu gune nasipmisss......son konulariniz okadar ilgimi cektiki anlatamam birincisi : emzirme bende goguslerim uffak die ememicek sutum gelmicek gibi dusunuorummmmm cok korkuorum hemen emsin ve birakmasin istiorum her anne gibi bunun icin bana tavsiyeniz varmi dogumdan hemen sonra sutumun gelicegi bi puf nokta......yencek icilcek yapipcak....ikincisi : ben inanilmaz derce de normal dogumdan korkuorum oyle boyle degil bu korku sadece benim canim yancak die degil hastaneye yetisemicem kizim orda sikisip kalcak nefessiz kalcak dr yanlis yerinden cekcek flan da falan....ii guzel sezeryanin kotu taraflarini paylasiosunuzda ya bn napicam rahatligindan degil korkudan istiom ya bana diceginiz bisi war mi
rica ederim. canım kim demiş alt dikiş sezeryandan zor diye. ben 1 haftada dikişlerimden kurtuldum 4 günde ne acısı kaldı ne bişe. toplamda 1 hafta sonunda doğumdan eser kalmadı. sezeryanlıların yazdıklarına bak. 40ları çıkacak hala dikiş acım diyolar. ben ne dersem deyim sen zaten kararını vermişsin. onu destekleyici bişeyler arıyosun. senin gibi düşünürsek hiç bişe yapmayalım çünkü her işin bi riski var. yolda yürümeyelim çatıdan kiremit düşebilir. uçağa binmeyelim uçak düşebilr yada uçağa gaspçılar binmiş olabilir hani ele geçirirler felan yada bomba olabilir. böyle düşünerek zaten hiçbişe yapamayız ki. sıkışmadı oğlum canım ben nefes alamadığım için kasıldı kaldı. o öyle olunca bebeğe bişe oldu dediler onu duyunca ben bayıldım bebeğime bişe oldu korkusundan yani.
yamişşşş kız sabah sabah çokkk güldüm yazdıklarına anam beş dakikada senaryoları ard arda yazmışın kızçem
Kizlar suan hastanedeyiz. Oglum kanli kaka yapiyodu. Dun yazacaktim da firsatim olmadi. Kaka tahlilinde enfeksiyon cikmisti. Dun antibiyotik vermisti doktorumuz. Bugun sabah kahve telvesi gibi kanli kustu. Iki gun oncede oyle dolu dolu kusmustu. Bugun de kusunca dr aradim gel dedi. Geldik muayeneetti. Kan ve kaka tahlili istedi. Serum baglanacak ve burnundan hortumla midesi yikanacak oglumun(( musade odalari dolu oldugundan bosalmasini bekliyoruz. Dua edin ogluma lutfen ( 4 saat emzirmicekmisim. Ac kalcak yavrum.
Mide kanamasi olabilirmis berrinim yaa dokunsalar aglicam valla zor tutuyorum kendimi. Guclu durmam lazim diye kendimi zorlluyorum. Saol canim eksik etme emi duani.ayyy yavrum benim bisürü bisürü dualarım sizinle canım .mutlaka gelişmeleri yaz oldu mu.Allahım acil şifalar versin yavruna yamişim hayırlı haberlerini bekliyoruz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?