herkes yeni dogum mu yapmis burda goremedim ama hayalotumu biliorum sadece......hep okuodum sizide ama yazmak bu gune nasipmisss......son konulariniz okadar ilgimi cektiki anlatamam birincisi : emzirme bende goguslerim uffak die ememicek sutum gelmicek gibi dusunuorummmmm cok korkuorum hemen emsin ve birakmasin istiorum her anne gibi bunun icin bana tavsiyeniz varmi dogumdan hemen sonra sutumun gelicegi bi puf nokta......yencek icilcek yapipcak....ikincisi : ben inanilmaz derce de normal dogumdan korkuorum oyle boyle degil bu korku sadece benim canim yancak die degil hastaneye yetisemicem kizim orda sikisip kalcak nefessiz kalcak dr yanlis yerinden cekcek flan da falan....ii guzel sezeryanin kotu taraflarini paylasiosunuzda ya bn napicam rahatligindan degil korkudan istiom ya bana diceginiz bisi war mi
Mide kanamasi olabilirmis berrinim yaa dokunsalar aglicam valla zor tutuyorum kendimi. Guclu durmam lazim diye kendimi zorlluyorum. Saol canim eksik etme emi duani.
meraba canim saol cewaplar icin.......masallah senin yawrunada kirkbirkere ....peki alttan dikisin sezaryenden daha zor gecmedi mi wc veya iliskide mahcettmedi mi seni ......altta dikisse sezaryen dikisi daha kolay diolarda ayni bnde senin gibiyim ilk dusuk tehlikem wardi bana hic duscek gibi gwlmiodu ben dr ikna pesindeydim ilk haftalarimda daha kizio du o gune bi geldie geldik iste ama hala karar weremedim ben ....bak sikisti kasildi bayildum diosu yaaaaaa yaaaa bnm dr senin kadar becerikli degilse ya. bs senin kadar sansli degilsem.....bu amalardan nasil kurtulucam(((
ya canım benim o zaman kafana takma doktorun ne dediğini falan sen eminsin oğluşun doyuyo sütünde yetiyoo
e o zaman kimin ne dediği umrunda olmasın okk sıkma tatlı canını zaten oğlun aç olsa hiç durmaz altını pek kirletmez
aç olsa öle demişti bana doktor idrarını kakasını falan yapıyorsa karnı doyuyor demiştii kendini üzme sen bol bol emzir
bir deneyeceğim spiral kullanmak istemiyorum hap kullanamıyorum zaten doğum kontrol bantları bulmuştum onlarda türkiyede yok
çok zor canım çok dün sabah işe gelirken annemle konuştum boyu uzadı zillinin arabasından ayakları dışarı çıkıyor artık dedi hüngür hüngür ağladım yollarda
Allah hepimizinkini nazardan saklasın uzun mutlu ömürler versin cancağızım
senin bebişine kim bakacak canım çok zor alışmak bile çok zor
rica ederim. canım kim demiş alt dikiş sezeryandan zor diye. ben 1 haftada dikişlerimden kurtuldum 4 günde ne acısı kaldı ne bişe. toplamda 1 hafta sonunda doğumdan eser kalmadı. sezeryanlıların yazdıklarına bak. 40ları çıkacak hala dikiş acım diyolar. ben ne dersem deyim sen zaten kararını vermişsin. onu destekleyici bişeyler arıyosun. senin gibi düşünürsek hiç bişe yapmayalım çünkü her işin bi riski var. yolda yürümeyelim çatıdan kiremit düşebilir. uçağa binmeyelim uçak düşebilr yada uçağa gaspçılar binmiş olabilir hani ele geçirirler felan yada bomba olabilir. böyle düşünerek zaten hiçbişe yapamayız ki. sıkışmadı oğlum canım ben nefes alamadığım için kasıldı kaldı. o öyle olunca bebeğe bişe oldu dediler onu duyunca ben bayıldım bebeğime bişe oldu korkusundan yani.
merhaba canım hoş geldin aramıza evet burada doğurmayan bi ben kaldım bende doğurursam hamiş kalmayacak
benimde ikinci bebeğim buu ikibuçuk yaşında birde kızım varr birde oğluşum olacak nasipsee gelelelim merak ettiklerine
1 göğsünün küçük olmasıyla emzirmenın alakası yok zaten hamilelğinin son aylarında göğsün süt yapımına başladığı için biraz daha büyüyecek hem baktın ucu falanda gelmezse bebeğinin ağzına göğüs kalakanı alırsın göğsün küçük olsa bile o ucunu çeker kalkan ve bebeğin rahatça emerrr hem sen bu düşünceleri at kafandan sürekli, düşünüp durma sütüm gelecek bebeğimi rahatça emziricem de yoksa pskolojini bozarsan allah korusun sütün gelmez sen bol bol emzirirsen sütün gelir merak etmee
2 ben sezeryan doğum yaptımm kızımı doğmadıı benim kızım aşağıya inmedi açılma yok çatımda dar olunca sezeryan oldum ama çokk pişmanım keşke imkanım olsaydıda normal doğursaydım bel ağrısı karındaki dikiş ağrısı mahvediyor insanıı resmen tamam bebek doğana kadar acı falan yok ama sonrası kötüü normal doğum hakkında yamiş yazmış sana zaten o normal doğurdu epiduralle hep anlatır çok güzel oldu acı falan hissetmedim diye sende epiduralle normal doğurabilirsin acısız bi şekilde korkularını anlıyorum benim ikinci doğumum olmasına ve sezeryan olmama rağmen ben bile korkuyorum zaman yaklaştıkça ama iyi düşün iyi olsun yok bu korkularını falan yenemiyorsan bi pskoloğa gitt bence herkes gidip destek alıyo ayıp değil sonuçtaa rahtlarsın belki birazz
allah inşallah bebeğini sağ salim kucağına almayı nasip etsinn
ewet aslinda bnm kopyam bende hemen acil durumlarda seneryo ustasiyimdir....yamişşşş kız sabah sabah çokkk güldüm yazdıklarına anam beş dakikada senaryoları ard arda yazmışın kızçem
gecmis olsun allah dualarimizi kabul etsin sifalar wersin bebisineKizlar suan hastanedeyiz. Oglum kanli kaka yapiyodu. Dun yazacaktim da firsatim olmadi. Kaka tahlilinde enfeksiyon cikmisti. Dun antibiyotik vermisti doktorumuz. Bugun sabah kahve telvesi gibi kanli kustu. Iki gun oncede oyle dolu dolu kusmustu. Bugun de kusunca dr aradim gel dedi. Geldik muayeneetti. Kan ve kaka tahlili istedi. Serum baglanacak ve burnundan hortumla midesi yikanacak oglumun(( musade odalari dolu oldugundan bosalmasini bekliyoruz. Dua edin ogluma lutfen ( 4 saat emzirmicekmisim. Ac kalcak yavrum.
tatlim sen ilk normal ikincin sezaryen mi cok saol cewaplar icin bitanem yaaa biraz dusunmeyi birakicam.....hoşgeldin canım öncelikle
tatlım normal doğumdan korkma emin ol en doğalı o
bedenimiz yaradılış olarak normal doğurmaya yatkınv
ve en güzeli en doğalı da bedenşn yaradılışına uygun olanı yapmak
bebek bile sezeryanda bi şaşkınlık yaşıyo
diğerinde kendi dünyaya gelirken sezeryande atıyorum uyurken doktor alıveriyo
bi bocalıyo bebişler
ayrıca emin ol normal sancısı çektim ve 90 küsürlük doğum sancısının acısı sezeryanın ilk yataktan kaldırılırken yaşattığı acının yanında sinek ısırığı gibi
benim müsait olsaydı bebeğim normal doğururdum
hiç korkmadım normalden, bak doğurduğum gün bile sancılarımı anlamadım
doğum kasılmalarım olurken ben müzik dinliyor acı sızı hissetmiyordum
kendini motive edersen hiç bir sorun yaşamazsın
alttan dikişlerinde 3-4 gün sızlar ama geçer
eğilip kalkabilirsin
bebeğini kucağında emzirebilirsin
benim için en önemli olan kısmına gelirsek sezeryanda başkalarına muhtaç oluyosun
ilk gece mesela yatmak kalkmak için destek lazım
giyinip soyunmama bile başkaları yardım etti benim
o yüzden tavsiyem normal olur
gene de senin bileceğin iş
canım iyi düşün iyi olsun derler
kendini olumlu motive edersen hiç bi şey olmaz emin ol
bak ben sezeryan oldum ve dünyaları verseler kendi istegimle olmazdım
Kizlar suan hastanedeyiz. Oglum kanli kaka yapiyodu. Dun yazacaktim da firsatim olmadi. Kaka tahlilinde enfeksiyon cikmisti. Dun antibiyotik vermisti doktorumuz. Bugun sabah kahve telvesi gibi kanli kustu. Iki gun oncede oyle dolu dolu kusmustu. Bugun de kusunca dr aradim gel dedi. Geldik muayeneetti. Kan ve kaka tahlili istedi. Serum baglanacak ve burnundan hortumla midesi yikanacak oglumun(( musade odalari dolu oldugundan bosalmasini bekliyoruz. Dua edin ogluma lutfen ( 4 saat emzirmicekmisim. Ac kalcak yavrum.
canım yetiyo diyemiyorum
baksana çocuk hiç kilo almıyo ki
ama kakasını ve çisini çok yapıyo
bak 3 haftalık oldu bebeğim 140 bez olmak üzere kullandığı bez sayısı
sürekli bırakıyo altına
canım doğum kontrol hapını ne zaman kulanmaya başlayabiliyoruz
ahh tatlım yaaa neler hissettiğini öyle iyi anlıyorum ki
onun her halind yanında olmak istiyorsun ama olamamak üzüyodur
benim bebişe de kayınvalidem bakacak gibi duruyo canım
bakalım o günlere gelelim de nasıl bırakırım bilemiyorum
tatlim cok saagollll cewaplar icinnnn haklisin aranizda kalip zamana birakicam yemin ederim dik kafalilik etmiorummmm ruyalarima kadar girioooo.......emzirme tamamdir benim sutum olucak tosun olucak kizimdaaaaaaa .........hani sunu icince sutu bol olur bunu ye sut yapar derleeerr yaaaa hep masal mi yani :)))))
canbonlarım çınarımın resımlerını albume ekledımbakabılırsınız
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?