insalla canm. olsaydı gırdıgın gun anlardın hemen gösterıyo kendını bu pislik enfeksiyono yuzden merak etme
paşanın niyetini bi anlasak zaten
iyi demişsin bunlarda burunlarından kıl aldırmıyolar hele üni ve devlet doktorları varya sanki zamanını çalmışsın gibi davranıyolar halbukki işin o ne diye surat yapıp dellendiriyosun insanları
morişimmmbacım bende oturamıyom artık pc ye çok fazla... yetişemiyorum bu hatunların hızına artıkın iyicene yaşlandık mı ne
senin durumun daha kötüydü canım şimdi şuyum var buyum var diyosun ya aman diyorum önemli değilmiştekrar nüksetmese enfeksiyonun başka bişeycikler olmaz sana daha
valla bende bi bakıyorum aha geliyo galiba diyorum sora bi bakıyorum gelmeye niyeti yok paşanın oynatıyo beni velet görüyon mu
aboww okadar şişcekmiyim ben yawbende kendimi şiş sanırdım bardak tutamıyo diyon bacım zaten 7. aydan sonra alyansları çıkarın diyeboşuna demiyolar... hee bide sakın unutup da doğuma alyansla girmeyin kızlar doğururken daha çok şişiyomuşuz.... yüzük parmağınıza girer valla allah korusun
kız naapiym daha ogünkü ütü bu... doğru düzgün oturamadımki başına... ogün misafirim geldi bıraktım sonraki gün perdeler yıkandı kardeşim onu ütüledi, dünde baygın gibiydim zaten... bugüne kaldı ama bende hala tık yokçocukda beni oynatıcağına otursun oturduğu yerde aaaaaa o bana göre gelsin bi zahmet
alemsin yaa koptum yine
Allahım inşallah nasip eder de görürüz o günleri
sezeryan da olsa normal de olsa dünden beri umrumda değil
bebişimi kaybetme korkusu yedi bitirdi dün gece beni
alsana pis enfeksiyonnnalsana alsana git eshanın başından alaala daha gelmiycek eshacım bak gör
oyle derler hep ama işte eskiler cocukları iyi besliyomus vala zayıfta doğsa tombalak oluyolarmıs, sımdıkı nesıl yanı bız onu verme bunu verme dıye dıye okadar saglıklı cocuklar yetıstıremıyoruz. hiç bır hazır mama en iyi degıldır cunku raflarda 1 sene duruyo bozulmuyo e nıye cunku kımyasal dolu. eskıden mama mı vardı dogal dogal beslıyolardı cocukları
Allahın izniyle antıbıyotıgım yarın bıtıyo ama bana hiç faydası olmamıs gıbı gelıyo şikayetlerım hala varbıdaha verırsede içmem canım cok sıkkın
hayır su gelmesi bazen damla seklinde de olurmuş..hatta doğum kadar azar azar şekilde de devam edebilirmiş..ama o genelde kese üstten yırtıldığında olurmuş kese açılmaz doğuma kadar gelinebilirmiş..böyle zamnalarda keseye mikrop bulaşmasın diye antibiyotik verirler..bende de önce ondan şüphelendiler ve antibiyotik verdiler..ama o testleri o kadar çok tek başımıza uyguladık ki eşimle amniyo sıvısı olmadığını düşündük..
uff işte bana da burada üniversitede böyle yaptılar, bu sebepten gelirnir mi diye ? nedir kardeşim sizin sorununuz ölünce mi gelelim?
Yani Türkiye'de pek çok yerde 23 haftalık bebişler yaşatılıyor, ne demek yaşamaz? insan sağlığına verilen değerdir bu işte..böyle et gb görüyorlar insanı!
Mutlaka getirt arkadaşım, kendi başını kaşıyacan valla..ben burada dört dönmüştüm o haftalarda..eşim kaç sipariş verdi..ve kargo firmalarını bile uyardı çok önemli bir mesele diye..biizm özel hastanenin turnusol kağıdı bile yoktu düşün,çıldırmıştık burada o gün..
peki üniversite nasıl orada, orada kadın doğumcu var mı?
normal canım herhalde..doktorumu evinden çağırdıkları zaman benim için, orada acilde bir doktor elle muayene yapmaya çalışmıştı.tam kasap gb sokuyordu ki...yapmayın diye bağırdım yaptırmadım..sonra doktorum geldi vajinal tuşe yaptı bir aletle..suya baktı..öksürttü beni..
valla dediğin gb artık 34'lere falan gelsem de ben başka bir şey istemem..isterse premature kabul edilsin..ben bu tekrarlayan streslerden diploma alacağım artıkbenim sorunların tam 20. haftada başladı..ama geldik sürünerek olsa da bugünlere çok şükür..
ellerine sağlık canım benım bencde bu dayaktan sonra bida gelmezz
öyle valla ama yapcak bişey yok artık:1geçen bi tanıdık teyze dedi allah kurtarsın kızım dedim sağol teyze.kadın 2 cocugunu evde tek basına doğurmuş dıger 2 cocuygumda ebe geldı dıyodedım maşallah sana eski insanlar çok zorluk çekmiş.bizim canımızda kıymetli düşünsene odada 2 çocuk sen yatak odasında tek başına karnındaki bebeği doğurmaya çalışıyosun korkunç bişey:26:
biz olsak kalpten fılan gıderiz heralde Allahım korusun ya. eskıler cok guclu ve dirayetlilermiş maşallah. smdı tam tersi olanaklar iyi bizler kötü
canım hastaneden çıktığımda ben de ayısını söylüyordum..hiçişe yaramamış gb geldi diye..çünkü hala böbreğim ağrıyor ve idrar yollarım yanıyordu..onca sabah akşam antibiyotik almıştım..ama zamanla kan değerlerinde görüyorsun onu..vucudun şikayetleri bazen minimize etmeyi bile başaramıyor bu ağırlık ve genişleme ile..o şikayet geçmemiş gb geliyor ama ben ne kadar idrarım zor gelse de hep kanda ve idrarda her hafta lökosite yani enfeksiyon değerine baktırıyorum..sen de mutlaka faydasını görmüşsündür..onu idrar sonucunda anlarsın..
ama öte yandan kese idrar torbasına baskı yaparken geçmiyor gb gelebilir...
hemen sipariş verdireyim bari canım evde dursun
benim kadersiz başım, yaşadığım şehirde üniversite hastanesi yok
yakın şehirlere gidiyosun mecburen
kadın doğumcu demek istemiyorum artık
sivasın doğusunda kasap adını alıyolar gibi geliyo bana
dün geceki hastayı normal doğumda o kadar kesmişler ki anestezi vermek zorunda kalmışlar dikişleri atarken
baygın çıkardılar kadını
Türkiye de nereye gidersen git bişey yapamazlar, 400 gram bebeği yaşatamazlar dedi
eee yaşayanlar nasıl yaşıyorsa, kaç kere böyle örnek oldu
yok anacım işte gözleri yok bunun
bana ped koydularda bildiğin sargı bezinden yapılmış turnusol değil
sesini çıkaramıyosun ki
daha zorlasam sonda takacak yatış yapıp doğurtana kadar mıncıklayacaktı kaçtım
eşime dedim devam ederse büyük şehirlere gideriz artık
benim 6 haftalıkken kanamam bi başladı ve bitmedi sorunlarım hiç
bu gidişle ben kalpten gidecem off offf
öyle valla ama yapcak bişey yok artık:1geçen bi tanıdık teyze dedi allah kurtarsın kızım dedim sağol teyze.kadın 2 cocugunu evde tek basına doğurmuş dıger 2 cocuygumda ebe geldı dıyodedım maşallah sana eski insanlar çok zorluk çekmiş.bizim canımızda kıymetli düşünsene odada 2 çocuk sen yatak odasında tek başına karnındaki bebeği doğurmaya çalışıyosun korkunç bişey:26:
inşallah ya valla benımde umrumda degıl nasıl dogarsa doğsunda sağlıklı, zamanında doğsun
bnde ıltıhap oldugu için korku içindeyım oyuzden dogum seklını hıc onemsemıyorum bıle.
Yamisoşum bayaa geliyor senin pembe akıtnı o halde..az zaman kaldı yaneee..ama bazı kimselerde 2 haftayı bile bulabiliyormuş..ah yamisy ya geliyor oğlancık kuzucuk..odası da hazır herşeyş hazır maşallah sana be yowrem her şey dört dörtlük yaptın valla..
şimdi hastane çantan hazır...peki evdeki telaş nasıl..bari annenler gelip ütüleri yapsalardı ..son anlarında zorlama kendini valla..yorma canım benim..uzan iyice...
şimdi seni doğumdan sonra ne olacak konusu sarmıştır..sahi uyku konusu pek ırgalamıyordur seni- zira uykusuz olmaya alıştın aylardır -ama evdeki tantana de mi ne olacak?bu arada biz de oturma odası fikrinden yapcağımız diğer masraflar yüzünden vazgeçtik biliyorsun...
buhar makinası, süt ısıtıcı, termometre, süt pompası, yatak yorgan kılıfları şimdi kafamıza koyduklarımız..daha o gün evimizi düşünmiyorum bile..istanbul, izmir, adana,ankara..heo dolacak...ben de çok stress yapıyorum..
neyse..inşallah sakince geçer bu anlar ama o miniki zirve gb kucağına aldığında..bu gözler bu minnak eller bu dudaklar benim mi diyeceksin...kardeşim aynen böyle demişti..
bir de bunca kuzuyu ben nası içimde tutmuşum, nasıl kalmış orada diye üzülmştü..
ahh kuzum dıkkat etsene kimbilir neleri bi otarafa bi butarafa çekiştirip durdunben biraz yapıp biraz dinleniyorum kendmi kaptırdığımda sıkıştırıyor hemen
ya ama yapma böyle canım benim, kendini boşuna üzüyorsun..ben de deli divane olmuştum..kaç yere sordum kaç kişiyle yazıştım burada..ama o sıvı sandığın sıvı değildir..gerçekten..vucutta bu haftalarda sıvı artışı oluyor..bardaktan boşalırcasına ıslanma olabiliyor..hiç idrar baktırdın mı peki? ya orada mantar varsa..mantar da sıvı akıtır deli gb..mesela artık ben çzöüm bulamayınca- ki kullandışım testler yok değil diyordu- mantar olduğunu anladım idrar testi sonrası bende..doktor böyle akar dedi..
ama benim doktorum da aynı fikirde..22-23 haftalık bebiş akciğer gelişmediği için yaşamaz dedi. ben de çok duydum 23 haftada bile yaşayanları..hatta 22. haftalık olanları ama inan çok moralsiz kalmıştım..evde hüngür hüngür ağladım..ama olmadığını gördüm o testleri yapınca..
iyi ki kaçmışsın oradan..manyak onlar ya..hem kasap çoğu hem manyak kardeşim!
sana da dediğim testleri özellikle all sense'yi mutlaka bul iste netten..ya da bir eczaneye git oradan sipariş ver getirsinler..gerçekten çok rahatlatıyor insanı..
ve sakın üme kendini, moral önemli..lütfen olur mu?
çocukları içimizde tutsak hiç mi çıkarmasak acaba
ilçalarını almazsa hepimiz kızarız o zaman, almak zorunda kalır
valla ilaç almak zor geliyodur anlıyorum ama sağlık için içmesi gerek
koca kafalarını ısıralım bari bu bebişlerin
ayyy senin ütü sevdandan bana gına geldi bacım
bi bırak, kardeşine falan ver, sen doğurcan artık, dinlen azıcık
sağol teyzesi ismimizi beğendiğin için
benimkide ortada sayılırsen ütü yapma çantalarını kontrol et yeter alaala
bizim bi tanıdıgımızn bebişi kepce kulaklıydı annesi sen tut kulakları bantla arkaya dogru, bi sure oyle yaptı bu seferde cocugun kulakları fazla yapıstımı gülmekten catladık orta yolunu bulamadısende bandanayı fılan fazla takma dıyorum ya hemen sekıl alıyolar dogduklarında
geçer dimegeçmezsede kepçem benim napalımmm
Yamisoşum bayaa geliyor senin pembe akıtnı o halde..az zaman kaldı yaneee..ama bazı kimselerde 2 haftayı bile bulabiliyormuş..ah yamisy ya geliyor oğlancık kuzucuk..odası da hazır herşeyş hazır maşallah sana be yowrem her şey dört dörtlük yaptın valla..
şimdi hastane çantan hazır...peki evdeki telaş nasıl..bari annenler gelip ütüleri yapsalardı ..son anlarında zorlama kendini valla..yorma canım benim..uzan iyice...
şimdi seni doğumdan sonra ne olacak konusu sarmıştır..sahi uyku konusu pek ırgalamıyordur seni- zira uykusuz olmaya alıştın aylardır -ama evdeki tantana de mi ne olacak?bu arada biz de oturma odası fikrinden yapcağımız diğer masraflar yüzünden vazgeçtik biliyorsun...
buhar makinası, süt ısıtıcı, termometre, süt pompası, yatak yorgan kılıfları şimdi kafamıza koyduklarımız..daha o gün evimizi düşünmiyorum bile..istanbul, izmir, adana,ankara..heo dolacak...ben de çok stress yapıyorum..
neyse..inşallah sakince geçer bu anlar ama o miniki zirve gb kucağına aldığında..bu gözler bu minnak eller bu dudaklar benim mi diyeceksin...kardeşim aynen böyle demişti..
bir de bunca kuzuyu ben nası içimde tutmuşum, nasıl kalmış orada diye üzülmştü..
canım hastaneden çıktığımda ben de ayısını söylüyordum..hiçişe yaramamış gb geldi diye..çünkü hala böbreğim ağrıyor ve idrar yollarım yanıyordu..onca sabah akşam antibiyotik almıştım..ama zamanla kan değerlerinde görüyorsun onu..vucudun şikayetleri bazen minimize etmeyi bile başaramıyor bu ağırlık ve genişleme ile..o şikayet geçmemiş gb geliyor ama ben ne kadar idrarım zor gelse de hep kanda ve idrarda her hafta lökosite yani enfeksiyon değerine baktırıyorum..sen de mutlaka faydasını görmüşsündür..onu idrar sonucunda anlarsın..
ama öte yandan kese idrar torbasına baskı yaparken geçmiyor gb gelebilir...
ya ama yapma böyle canım benim, kendini boşuna üzüyorsun..ben de deli divane olmuştum..kaç yere sordum kaç kişiyle yazıştım burada..ama o sıvı sandığın sıvı değildir..gerçekten..vucutta bu haftalarda sıvı artışı oluyor..bardaktan boşalırcasına ıslanma olabiliyor..hiç idrar baktırdın mı peki? ya orada mantar varsa..mantar da sıvı akıtır deli gb..mesela artık ben çzöüm bulamayınca- ki kullandışım testler yok değil diyordu- mantar olduğunu anladım idrar testi sonrası bende..doktor böyle akar dedi..
ama benim doktorum da aynı fikirde..22-23 haftalık bebiş akciğer gelişmediği için yaşamaz dedi. ben de çok duydum 23 haftada bile yaşayanları..hatta 22. haftalık olanları ama inan çok moralsiz kalmıştım..evde hüngür hüngür ağladım..ama olmadığını gördüm o testleri yapınca..
iyi ki kaçmışsın oradan..manyak onlar ya..hem kasap çoğu hem manyak kardeşim!
sana da dediğim testleri özellikle all sense'yi mutlaka bul iste netten..ya da bir eczaneye git oradan sipariş ver getirsinler..gerçekten çok rahatlatıyor insanı..
ve sakın üme kendini, moral önemli..lütfen olur mu?
benim eşimin annannesi bana diyo ki kızzzz korkma
bu karın varya bu karın 9 tane çocuk doğurdu, hiç ebe hastane yüzü görmedi
hatta bebeğin birinin göbek kordonunu taşla kesmek zorunda kalmış
nasıl attıysa rengim, o zamanlar ebe yoktu ki en çok doğuran doğuracağa yardım ederdi diyo
iyiki bu devirde doğmuşum diyorum
ben de hiç iltihap çıkmadı gene ama yanma var anlamadım gitti
bana bi ihtiyaç listesi yapsanız bacım yaaa
neler alacağımı, nerden başlayacağımı bile bilmiyorum
bi yerlerden başlasam iyi olacak
canım ben canı berk biriyim
dün su geldi, bugün unuttum televizyonu itiyorum
Allahtan eşim yoktu da görmedi
nasıl bi kaderim varsa az önce de düştüm
sular yoktu çeşmeyi açık unutmuşum
adımımı attım ki sırılsıklammış yer, fayansa basmamla kendimi yerde bulmam bir oldu
üstümde kara bulutlar mı dolaşıyo nedir
üç günde üç bin yıllık felaket geldi başıma
vayyy bacım senden de böyle sözler duyucakmıydım gözlerim yaşardı vallaokadar dil dökmüştüm işe yaramış olmasına çookk sevindim
canım önce büyükbaş mobilyaları hallet... oda yapıcaksan odaya karar ver çünkü geç geliyo ve yerleştirmesi zaman alıyo... sadece beşik düşünüyosan çok iyi araştır ve onu al... arabasına falan bak... giysileri battaniyeleri bakım malzemeleri küveti çarşafı yatağı..... ohoooo yazdıkça diyorumki ne çokmuş halbuki alırken öyle gelmiyo biliyomusunbebek alışverişiyle ilgili ne istiyosan sorabilirsin bana canım artık bu konuda bayaaaaa bi şey araştırıp yaptığım için biraz prof oldum resmen valla
amanın düştün müdikkat et canım nasılsın nasıl düştün ??? ağrın olmamıştır inşallah.. bi doktorunu ara istersen...
canm bende tez canlıyım ama çok dıkkatli olmamaz gerekbenim eşimin annannesi bana diyo ki kızzzz korkma
bu karın varya bu karın 9 tane çocuk doğurdu, hiç ebe hastane yüzü görmedi
hatta bebeğin birinin göbek kordonunu taşla kesmek zorunda kalmış
nasıl attıysa rengim, o zamanlar ebe yoktu ki en çok doğuran doğuracağa yardım ederdi diyo
iyiki bu devirde doğmuşum diyorum
ben de hiç iltihap çıkmadı gene ama yanma var anlamadım gitti
bana bi ihtiyaç listesi yapsanız bacım yaaa
neler alacağımı, nerden başlayacağımı bile bilmiyorum
bi yerlerden başlasam iyi olacak
canım ben canı berk biriyim
dün su geldi, bugün unuttum televizyonu itiyorum
Allahtan eşim yoktu da görmedi
nasıl bi kaderim varsa az önce de düştüm
sular yoktu çeşmeyi açık unutmuşum
adımımı attım ki sırılsıklammış yer, fayansa basmamla kendimi yerde bulmam bir oldu
üstümde kara bulutlar mı dolaşıyo nedir
üç günde üç bin yıllık felaket geldi başıma
doğru ya sen usta oldun artık alışveriş konusundakardeşim ütü görünce kaçıcak delik arıyosırf bebek giysileri ütülememek için çocuk yapmicam demeye başladı zormuş ütülemesi ben oturduğum yerde önüme açıyorum masayı ütülüyorum işte zorlanmıyorum yoruldummu mola veriyorum...
aaaa taktınız ütüme hee sizide ütülerim bak heeee :9. gelin de yapın ozaman canım
geçer geçergeçmezse sende esha nın tanıdığı gibi bantlarsın
evde telaş yokki ben arada bi heyecanlanıyorum o kadar... bazen de yeter artık doğ doğacaksan diyorum
aynen uykusuzluğa alıştım şimdiden canımbeni asıl korkutan doğum sonrası needicem okadar kadının içind kafayı yemesem iyi allahtan kociş izin alıcak da yanımda olucak yoksa dellenirdin ben heralde...
biliyorum canım vazgeçtiğini... eee hazırlıklar ne alemde 30una vardın maşallahsende artık tamamla yavaş yavaş
o değilde okadar insan nasıl sığacaksınız ben onu çok merak ediyorum yaw...
esha yı o durumda düşünemiyorum kalpten giderdi heralde
vayyy bacım senden de böyle sözler duyucakmıydım gözlerim yaşardı vallaokadar dil dökmüştüm işe yaramış olmasına çookk sevindim
canım önce büyükbaş mobilyaları hallet... oda yapıcaksan odaya karar ver çünkü geç geliyo ve yerleştirmesi zaman alıyo... sadece beşik düşünüyosan çok iyi araştır ve onu al... arabasına falan bak... giysileri battaniyeleri bakım malzemeleri küveti çarşafı yatağı..... ohoooo yazdıkça diyorumki ne çokmuş halbuki alırken öyle gelmiyo biliyomusunbebek alışverişiyle ilgili ne istiyosan sorabilirsin bana canım artık bu konuda bayaaaaa bi şey araştırıp yaptığım için biraz prof oldum resmen valla
amanın düştün müdikkat et canım nasılsın nasıl düştün ??? ağrın olmamıştır inşallah.. bi doktorunu ara istersen...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?