Stresli hamişlerin bebeği agresif olur :) gel stres at, bebişin sana kafa tutmasın :)

Yamisoşum bayaa geliyor senin pembe akıtnı o halde.. az zaman kaldı yaneee..ama bazı kimselerde 2 haftayı bile bulabiliyormuş..ah yamisy ya geliyor oğlancık kuzucuk..odası da hazır herşeyş hazır maşallah sana be yowrem her şey dört dörtlük yaptın valla..

şimdi hastane çantan hazır...peki evdeki telaş nasıl..bari annenler gelip ütüleri yapsalardı ..son anlarında zorlama kendini valla..yorma canım benim..uzan iyice...

şimdi seni doğumdan sonra ne olacak konusu sarmıştır..sahi uyku konusu pek ırgalamıyordur seni- zira uykusuz olmaya alıştın aylardır -ama evdeki tantana de mi ne olacak? bu arada biz de oturma odası fikrinden yapcağımız diğer masraflar yüzünden vazgeçtik biliyorsun...

buhar makinası, süt ısıtıcı, termometre, süt pompası, yatak yorgan kılıfları şimdi kafamıza koyduklarımız..daha o gün evimizi düşünmiyorum bile..istanbul, izmir, adana,ankara..heo dolacak...ben de çok stress yapıyorum..

neyse..inşallah sakince geçer bu anlar ama o miniki zirve gb kucağına aldığında..bu gözler bu minnak eller bu dudaklar benim mi diyeceksin...kardeşim aynen böyle demişti..

bir de bunca kuzuyu ben nası içimde tutmuşum, nasıl kalmış orada diye üzülmştü..

Allahım inşallah nasip eder de görürüz o günleri
sezeryan da olsa normal de olsa dünden beri umrumda değil
bebişimi kaybetme korkusu yedi bitirdi dün gece beni

inşallah ya valla benımde umrumda degıl nasıl dogarsa doğsunda sağlıklı, zamanında doğsun
bnde ıltıhap oldugu için korku içindeyım oyuzden dogum seklını hıc onemsemıyorum bıle.

öyle valla ama yapcak bişey yok artık:1geçen bi tanıdık teyze dedi allah kurtarsın kızım dedim sağol teyze.kadın 2 cocugunu evde tek basına doğurmuş dıger 2 cocuygumda ebe geldı dıyodedım maşallah sana eski insanlar çok zorluk çekmiş.bizim canımızda kıymetli düşünsene odada 2 çocuk sen yatak odasında tek başına karnındaki bebeği doğurmaya çalışıyosun korkunç bişey:26:

Allahın izniyle antıbıyotıgım yarın bıtıyo ama bana hiç faydası olmamıs gıbı gelıyo şikayetlerım hala var bıdaha verırsede içmem canım cok sıkkın

canım hastaneden çıktığımda ben de ayısını söylüyordum..hiçişe yaramamış gb geldi diye..çünkü hala böbreğim ağrıyor ve idrar yollarım yanıyordu..onca sabah akşam antibiyotik almıştım..ama zamanla kan değerlerinde görüyorsun onu..vucudun şikayetleri bazen minimize etmeyi bile başaramıyor bu ağırlık ve genişleme ile..o şikayet geçmemiş gb geliyor ama ben ne kadar idrarım zor gelse de hep kanda ve idrarda her hafta lökosite yani enfeksiyon değerine baktırıyorum..sen de mutlaka faydasını görmüşsündür..onu idrar sonucunda anlarsın..

ama öte yandan kese idrar torbasına baskı yaparken geçmiyor gb gelebilir...

hemen sipariş verdireyim bari canım evde dursun
benim kadersiz başım, yaşadığım şehirde üniversite hastanesi yok
yakın şehirlere gidiyosun mecburen
kadın doğumcu demek istemiyorum artık
sivasın doğusunda kasap adını alıyolar gibi geliyo bana
dün geceki hastayı normal doğumda o kadar kesmişler ki anestezi vermek zorunda kalmışlar dikişleri atarken
baygın çıkardılar kadını
Türkiye de nereye gidersen git bişey yapamazlar, 400 gram bebeği yaşatamazlar dedi
eee yaşayanlar nasıl yaşıyorsa, kaç kere böyle örnek oldu
yok anacım işte gözleri yok bunun
bana ped koydularda bildiğin sargı bezinden yapılmış turnusol değil
sesini çıkaramıyosun ki
daha zorlasam sonda takacak yatış yapıp doğurtana kadar mıncıklayacaktı kaçtım
eşime dedim devam ederse büyük şehirlere gideriz artık
benim 6 haftalıkken kanamam bi başladı ve bitmedi sorunlarım hiç
bu gidişle ben kalpten gidecem off offf

biz olsak kalpten fılan gıderiz heralde Allahım korusun ya. eskıler cok guclu ve dirayetlilermiş maşallah. smdı tam tersi olanaklar iyi bizler kötü

kızlar benim belimde sorun var fazla oturamıyorum pc başında :26:
şimdi çıkıyorum biraz gelirm yine ara ara

inşallah gecmıstır canm. tabı karnımın verdıgı baskıda rahatsızmısım gıbı hıssettrıyo benı. bende gıdıp baktırcam ılacm bıtınce bakalım ne olmus. dedgın gıbı yanma hıssı gecmıyo oyuzden delı oluyorum

ya ama yapma böyle canım benim, kendini boşuna üzüyorsun..ben de deli divane olmuştum..kaç yere sordum kaç kişiyle yazıştım burada..ama o sıvı sandığın sıvı değildir..gerçekten..vucutta bu haftalarda sıvı artışı oluyor..bardaktan boşalırcasına ıslanma olabiliyor..hiç idrar baktırdın mı peki? ya orada mantar varsa..mantar da sıvı akıtır deli gb..mesela artık ben çzöüm bulamayınca- ki kullandışım testler yok değil diyordu- mantar olduğunu anladım idrar testi sonrası bende..doktor böyle akar dedi..

ama benim doktorum da aynı fikirde..22-23 haftalık bebiş akciğer gelişmediği için yaşamaz dedi. ben de çok duydum 23 haftada bile yaşayanları..hatta 22. haftalık olanları ama inan çok moralsiz kalmıştım..evde hüngür hüngür ağladım..ama olmadığını gördüm o testleri yapınca..

iyi ki kaçmışsın oradan..manyak onlar ya..hem kasap çoğu hem manyak kardeşim!

sana da dediğim testleri özellikle all sense'yi mutlaka bul iste netten..ya da bir eczaneye git oradan sipariş ver getirsinler..gerçekten çok rahatlatıyor insanı..

ve sakın üme kendini, moral önemli..lütfen olur mu?

benim eşimin annannesi bana diyo ki kızzzz korkma
bu karın varya bu karın 9 tane çocuk doğurdu, hiç ebe hastane yüzü görmedi
hatta bebeğin birinin göbek kordonunu taşla kesmek zorunda kalmış
nasıl attıysa rengim, o zamanlar ebe yoktu ki en çok doğuran doğuracağa yardım ederdi diyo
iyiki bu devirde doğmuşum diyorum

inşallah ya valla benımde umrumda degıl nasıl dogarsa doğsunda sağlıklı, zamanında doğsun
bnde ıltıhap oldugu için korku içindeyım oyuzden dogum seklını hıc onemsemıyorum bıle.

ben de hiç iltihap çıkmadı gene ama yanma var anlamadım gitti

bana bi ihtiyaç listesi yapsanız bacım yaaa
neler alacağımı, nerden başlayacağımı bile bilmiyorum
bi yerlerden başlasam iyi olacak
ahh kuzum dıkkat etsene kimbilir neleri bi otarafa bi butarafa çekiştirip durdunben biraz yapıp biraz dinleniyorum kendmi kaptırdığımda sıkıştırıyor hemen

canım ben canı berk biriyim
dün su geldi, bugün unuttum televizyonu itiyorum
Allahtan eşim yoktu da görmedi
nasıl bi kaderim varsa az önce de düştüm
sular yoktu çeşmeyi açık unutmuşum
adımımı attım ki sırılsıklammış yer, fayansa basmamla kendimi yerde bulmam bir oldu
üstümde kara bulutlar mı dolaşıyo nedir
üç günde üç bin yıllık felaket geldi başıma

elimde değil ki üzülmeden edemiyorum
dün o kadar korktum ki, elimden de bişey gelmedi
hemen görümcemi arayım da alsın göndersin içimiz rahatlar en azından
bir kutudan bir tane mi çıkıyor
valla dün idrar kan hepsine baktı ama enfeksiyon mantar hiçbişey yokmuş
o yüzden de korktum neden oldu akıntı diye
mantar olsa mantardan, enfeksiyon olsa enfeksiyondan dicem
yaaa yaşamaz diye düşünüyorum bende ama Rabbim yaşatacaksa yaşatır diyorum
dün 22. haftayı doldurduk 23e başladık ama daha akciğerleri de dahil hiçbir organı yaşamaya elverişli değil
ağlaya ağlaya dün bi hal oldum, çok fena olldum cidden

kardeşim ütü görünce kaçıcak delik arıyo sırf bebek giysileri ütülememek için çocuk yapmicam demeye başladı zormuş ütülemesi ben oturduğum yerde önüme açıyorum masayı ütülüyorum işte zorlanmıyorum yoruldummu mola veriyorum...
sağol teyzesi ismimizi beğendiğin için
benimkide ortada sayılırsen ütü yapma çantalarını kontrol et yeter alaala

aaaa taktınız ütüme hee sizide ütülerim bak heeee :9. gelin de yapın ozaman canım

geçer dimegeçmezsede kepçem benim napalımmm

geçer geçer geçmezse sende esha nın tanıdığı gibi bantlarsın

evde telaş yokki ben arada bi heyecanlanıyorum o kadar... bazen de yeter artık doğ doğacaksan diyorum

aynen uykusuzluğa alıştım şimdiden canım beni asıl korkutan doğum sonrası needicem okadar kadının içind kafayı yemesem iyi allahtan kociş izin alıcak da yanımda olucak yoksa dellenirdin ben heralde...

biliyorum canım vazgeçtiğini... eee hazırlıklar ne alemde 30una vardın maşallah sende artık tamamla yavaş yavaş

o değilde okadar insan nasıl sığacaksınız ben onu çok merak ediyorum yaw...

esha yı o durumda düşünemiyorum kalpten giderdi heralde

vayyy bacım senden de böyle sözler duyucakmıydım gözlerim yaşardı valla okadar dil dökmüştüm işe yaramış olmasına çookk sevindim

canım önce büyükbaş mobilyaları hallet... oda yapıcaksan odaya karar ver çünkü geç geliyo ve yerleştirmesi zaman alıyo... sadece beşik düşünüyosan çok iyi araştır ve onu al... arabasına falan bak... giysileri battaniyeleri bakım malzemeleri küveti çarşafı yatağı..... ohoooo yazdıkça diyorumki ne çokmuş halbuki alırken öyle gelmiyo biliyomusun bebek alışverişiyle ilgili ne istiyosan sorabilirsin bana canım artık bu konuda bayaaaaa bi şey araştırıp yaptığım için biraz prof oldum resmen valla

amanın düştün mü dikkat et canım nasılsın nasıl düştün ??? ağrın olmamıştır inşallah.. bi doktorunu ara istersen...

canım demek ki kendinden daha az tecrübeli biri olunca herkes kendi derdini unutuyo ona yardıma koşuyo
sağolsunlar burda hiç yalnız hissettirmediler bana kendimi
şimdilik oda planlamıyorum bu evde 6 ayımız var ve bunun 2 ayı annemde geçecek
oyun parkı alayım diyorum ama hangi marka alsam bilemedim
kraft ı beğendim aslında ama bakacam yeniden inş
yatağını nasıl alsam, kıyafet neler alsam, hastane çantasına neler koysam
offf offf ne kadar çok derdim var
yardımcı olursan sevinirim

canm bende tez canlıyım ama çok dıkkatli olmamaz gerek ben mesela cok ayakta kaldığım zaman hemen kasıklarım batıyor iğne gibigeçmişte bu bebeğe sahip olmak için senelerce ağladım bazen insan unutuyor o günleri yine işe dalıyorumama sonra aklıma geldikçe valla bütün evi o şekil bile bıraktığım oluyor açıkcasısakın korkma meleğin konusundada rabbim nasip edecekse eğer olur kucağınada alırsın askere bile yollarsın inşallahama bol bol dua et güzel arkadaşım yer gök dua ile
doğru ya sen usta oldun artık alışveriş konusunda
yamacıma oturuver hele
şimdik beşik istiyorum ama büyüyenmi yoksa nomal beşikmi alayım :44:kime sorsam eşit ayrılıyo ikisi bi türlü karar veremedim ya:26:biz de ufak bi köşemiz var kısmetse oda yapıcaz duvar örüp o kısmı hani bi beşik ,ufak bir dolap sığacak kadar kısmetse.bakalım başarabilecekmiyiz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…