olumlu düşünmeye çalışıyorum canım inan ama olmuyor olmuyor
bu salak doktorlar ve su gelme işi canımı çok sıktı
ne de olsa yaşamaz sen sıkma canını diye teselli mi olur, doktor bunu söylüyo bana
ben de hiç yürüyemiyorum canım, şişiyorum o yüzden de
milletin lafini dinlememek lazım aslında beni de çok ağlatıyolar
neymiş çok kilo almışım, neymiş sadece karnı büyüyenler varmış
benden daha fazla haftalıkmış da hiç kilo almamış falan filan
bütün bunlar yetmez gibi üç gündür de su olayı yüzünden telefonda bana ne dertliymişsin altı üstü doğurcan
amma da hassasmış bünyen diyolar
ben getiriyomuşum bunları başıma, ben çok memnunum da acı çekmekten falan
ben erken doğumu geçtim canlı doğurmayı diliyorum artık
üç gündür hiç kimse hayra açmadı ağzını çünkü
canım seni öyle anlıyorum ki
daha bi rahat nefes almadım bende
gene bugünüme şükür ama şimdi de su meselesi yıktı beni
bu arada sağ böbreğimde de 2. derece şişlik varmış öyle dedi doktor
bunun ne anlama geldiğini de ne yapmam gerektiğini de bilmiyorum inan
kafam çok karışık
biz geldikkk
yamısyım sonunda doktora gıtmıs ,dahada gelmemıs acaba napıyodur sımdı:26:allah yardımcısı olsunyavrusuyla gelır sağlıklı sekılde ıns
zirsizdeli çok zor ama kendını sıkıntıya sokma ne olur.rabbım ol demedikçe hıcbırsey olmaz sen merak etme.yeterkı dua et bak nasıl hersey yoluna gırecek.bir insan ne kadar olumsuz dusunurse onun gerçekleşmesıne sebep olurmuş düşünce gücüyle.oyuzden hep ıyı seyler dusunmeye bak ne olurbeterın beterıde var güzel arkadaşım suan mınnakın ıcınde rahat ve huzurlu merak etme
bu arada benım belım cok kotu ve şişiyorum patlıycak gıbı karnım kasılıyoryürüryüş yapamıyorum sanırım ondan kaynaklanıyor şişkinliğim bugün tetenoz aşısını vurdurmuştum yarın sabah kan verıcem sekere falan bakıcaklar .çok kilo almışım yıne
herkes dalga gecıyor artık benımle ruhsal olarak yıpranmış durumdayım.ben istiyerek almıyorum bukadar kiloyu ama insanlar beni yıpratmaktan bıkmadılar bir türlü.yine ağladım buyuzden eşimde teselli çabası içinde yineşu kilo alımım yavaşlasa artık çok kötü hissediyorum kendimi :26:
Hayalot nasıl oldu kabzılık.?
sana buradan bir beslenme reçetesi de vereyim mi? eğer istersen..uygulamak biraz zor ama bebeğin kilosuna bir şey olmuyor..
ben 20. haftadan beri sertlik ve genişleyememe problemi yaşıyorum karında..o kadar tuğla gb ki istediğim hiçbir şeyi yiyip içemedim neredeyse..
karnıma yağlar sürdüm..tuvaletimi yapamadım derken hüngür hüngür ağladım bebeğim beslenemyecek ben de patlayarak öleceğim diye..
maalesef bu süreçte sadece 2-3 kilo aldım..zaten besili başlamıştım ama insanlar ayy ne kadar az kilo almışsın diyerek canımdan bezdrdiler garabet gb hissettim kendimi uzunca..
ama bu beslenme tarzı ile baktım ki bebek kilo alıyor ne yapalım aç kalsam da dedim zaten geçecek bu sıkıntılar diye dua ettim..
Yahu kilo alırsın kilo almana laf ederler..az alırsın garabet gbsin derler..kardeşim dönün bakın işinize ya..
takmayın arkadaşlarım..bizler hamileyiz ya ..psikolojimiz zaten çok zor, üzemyin kendinizi..sallamayın salakları..
ahhh balım aynı değişen bir şey yok
ver ver verben razıyım bebeğim sağlıklı olsunda gerisi hiç önemli değil :26:
ağğ çok kötü insan emekleme pozisyonda tuvalete cıkarmı yahayatımda ılkıde yasadım
canım işe yarar inşallah bendede çok isterim denemeyi
bu arada sen nasılsın
kızlar sanırım yamısyım dogurcak artıkkk
sağ ol canım benim, balkonda kös kös oturuyorum sallanan sandalyemde..bir tek onu yapabiliyorum zaten; oturmak!
benim de çok ağrılarım var işte, ayağa kalkamıyorum 15 dakkadan fazla..eşim yapıyor tüm işleri sağ olsun..tek yardımcım o..şimdi ise de başlayacak..mutlaka zor olacak benim için..
her gün duvara çizik atıyorum..şafak 60, 59 vs vs..:111:
İnşallah hayırlı bebişli günler bizim olacak
Moiraia'nın yemek listesi
akaşmdan ıslatığım günkurularından beş tanesini kalkar kalkmaz bir bardak su ile tüketiyorum..
arkasından 20 dak sonra bir minick tabakta koca dilim kaşar peynir, bir bardak süt, üç dört zeytin, domates bir dilim kepek ekmeği vs yiyorum..Hemen arkasından bir ölçek duphalac şurubumu içiyorum..
2-3 saat sonra yayla, içine kıyma katılmış şehriye ,tarhana çorbasıni bir dilim ekmekle yiyorum..
2 saat sonra beş tane cevizi koca bir süt bardağı ile yiyorum..
2-3 saat kadar sonra zeytin yağlı bir yemekten bir dilim ekmekle küçücük bir tabak yiyorum..yanında ayran içebilirsin..
2 saat sonra karpuz, armut üzüm gb tuvalete kolay çıkaracak meyvelerden yiyorum..
gece yatmadan önce ya bir tabak çorba içiyorum ya da koca bir bardak süt içiyorum..
1 saat kadar sonra elevit ve balık yağımı alıp yatıyorum..
gördüm ki bebek besleniyor..tuvalete de rahat çıkabiliyorsun ...Bu arada günde 3 litre su mutlaka tüketmelisin..eğer çok ekmek ve hamur işi yersen çok kolay kabız kalabilirsin..neden dersen kese bağırsakları sıkıştırdıkça katı gıdalara izin vermiyor..
gelmediğine göre herhalde öyle olacak..Allah sağlıklı bir şekilde bebişini kucaklamayı nasip etsin inşallah...şimdi çok telaş olmuştur canım benim..
genelde sıvı imiş evet
ben sabahları mutlaka bir haşlanmış yumurta peynir mutlaka yıyorum kavaltıda hıc degısmıyor
onun oncesınde uyanır uyanmaz ılık su kayısı ve bir bardak kayısı suyu ıcıyorum tabı.
bu yaptıklarım sabah 9 sıraları
saat 1 gıbı üzüm yiyorum kesin
saat 3 gıbı sebze yemeği ekmeksiz
saat 5 gıbı süt içiyorum 1 bardak ve ceviz yada badem
saat 8 gıbı akşam yemeği ekmeksiz.menüde hamur işi ekmek ppilav makarnba vs.hiçbiri bulunmuyor.
gece 10 gıbı üzüm yada 1 tane seftali yıyorum:26:
gece 1 mutlaka acıkıyorum süt içiyorum
günde 2 litre kesin su içiyorum
3 litre oluyormudur bılınmez ama
ama benımkıler senın listeye gore bayağı bı katı kalıyo
bu listeden devam edıcem bende yarından ıtıbareninşallah fayda olur bu arada çorba hıc ıcmıyormusum ben ya onu farkettım
genelde sıvı imiş evet
ben sabahları mutlaka bir haşlanmış yumurta peynir mutlaka yıyorum kavaltıda hıc degısmıyor
onun oncesınde uyanır uyanmaz ılık su kayısı ve bir bardak kayısı suyu ıcıyorum tabı.
bu yaptıklarım sabah 9 sıraları
saat 1 gıbı üzüm yiyorum kesin
saat 3 gıbı sebze yemeği ekmeksiz
saat 5 gıbı süt içiyorum 1 bardak ve ceviz yada badem
saat 8 gıbı akşam yemeği ekmeksiz.menüde hamur işi ekmek ppilav makarnba vs.hiçbiri bulunmuyor.
gece 10 gıbı üzüm yada 1 tane seftali yıyorum:26:
gece 1 mutlaka acıkıyorum süt içiyorum
günde 2 litre kesin su içiyorum
3 litre oluyormudur bılınmez ama
ama benımkıler senın listeye gore bayağı bı katı kalıyo
bu listeden devam edıcem bende yarından ıtıbareninşallah fayda olur bu arada çorba hıc ıcmıyormusum ben ya onu farkettım
aslında hiç kötü değil senin listen de..bayaa güzel yediklerin..sadece şeftali de kabız yapabilir..doktor bana yeme kes demişti..
biraz daha yemek yerine çorba içebilirsin..gerçekten çok faydalı oluyor inan..
hayalot canım bir de bazen komposto yapıyorum..elma, armut üzüm karıştırıyorum..çok iyi geliyor kabzılığıa..ama çikolata yersen kabız olabilirsin..
Yahu kilo alırsın kilo almana laf ederler..az alırsın garabet gbsin derler..kardeşim dönün bakın işinize ya..
takmayın arkadaşlarım..bizler hamileyiz ya ..psikolojimiz zaten çok zor, üzemyin kendinizi..sallamayın salakları..
ahh canım sıkma o tatlı canını.bak bırsey çıkmayacak gorursundualarım senınle.
benımlede cok dalga ge cıyorlar.aynen sana dedıklerı gıbı ıste.ha bu sıpayı elde edebilmek ıcın cok ağladım dıdındım yıprandım halbukı benım bunların hepsine gulup geçmem gerek ama gel gorkı hormondanmıdır nedır oyle zoruma gıdıyorkı anlatamam:26:hele bugünde 11 kıloyu duyunca +1 daha eklenmıs anlıycagın :26:hemşirede dırekk oooooooooo dıye gırdı konuya orda bıttım iştehalbuki bunlar hıcbısey onca odama cekılıp ağladım tek çizgili testlerle :26:şimdi gülüp şükretmem gerek
birde bunun üstüne karnımı taşıyamıyorum belimden dolayı 3 gundur daha kötü olmaya başladım.bebek ıcın tedavıyıde bırakmıstım:26:karnım büyüdükçe nasıl başedıcem bılmıyorum
canım sana hem özel mesaj yazdım..hem de daha önceden 2 mesaj daha yazdım yazdıklarına cevap olarak siteden..bir sayfa öncesine baksana..artık iletilerde görünmüyor, görmemiş olabilirsin..orada o su problemi çözümü ile ilgili birkaç öenmli bilgi var..
bu arada böbrek konusu önemli bir konu..bak benim su gelmesinin hemen ardından sağ böbreğim sinyal verdi..böbrek enfeksiyonundan 10 gün hastanede yattım..bol bol su iç..gerekirse yarın sabah doktora tekrardan git ve kanda lökosite (sedimantasyon- enfeksiyon) baktır..
hayorlı haberlerin olcak inşallah ..ama çok üzüyorsun kendini gerçekten..
ayrıca o ped üstünde çok koyu bir yeşil ve mavi renk değişilkiği olmalı..tam pedin ortasında..çok dikkat et geldiğinde..
öyle kenarlarda açık yeşilli renk değişiklikleri seni yanıltmasın..
ben pedlerimi doktora gösterdim..özellikle o öyle söyledi..
bu arada eğer kabızlık gb bir durumun varsa eczaneden 8 liraya duphalac denilen bir şurup var, sabah kahvaltıda onu içmeni öneririm..
eğer çok kabız olmaya devam edersen mangnesie calsie denilen bir toz var, gebelikte kullanılıyor...ben her gün bir doz alıyorum..ondan içebilirsin..4 saat içinde rahat tuvalete götürür seni..
sen yeter ki müsterih ve rahat ol
Allah'ın izni ile bebişine hiçbir şeycik olamaycak...
Yok canım Allah korusun, düşünme kendin için böyle olumsuz şeyleri..ben de 2-3 gün hastanede yattım bu durum için..gelen sıvıyı doktor da takip etti..değilmiş..eğer durmadan akan bir sıvı varsa zaten çocuğun suyu biterdi..senin bugün kontrolun vardı de mi eğer suyu bitseydi mutlaka sana söylerdi doktor bunu..
Arkadaşın için gerçekten çok üzüldüm .Allah çok yardımcısı olsun, bebişini korusun ..İnşallah zar azar akarsa suyu onu 35-36'ya kadar bile tutarlar hastanede serum vererek sürekli..bu durumu yaşamış ve bebklerini sağlıkla kucaklarına almış pek çok insan tanıdım burada ben de..gerçekten amniyon sıvısı bebeğin kendi idrarı ile oluştuğu için hastaya çok yerinden kalkmadan antibiyotik tedavisi yaparak serum veriyorlar..ve böylece uygun haftaya kadar bebişleri getiriyorlar..lütfen o arkadaşına moral olması için söyle bunları olur mu? Ben de eğer amniyon sıvısını gösterse idi hemen istabul'a gidip yatış yapacaktım uzunca..aktıkça çok efor sarfetmeden serum tedavisi ile bir haftaya gelmeyi..
sen de hiç korkma canım benim..ben öncelikle bu test geldiğinde düşündüğün gb olmayacağını düşünüyorum..ama eğer öyleyse çok çabuk hastaneye yatış yaptırır serum ve antibiyotik tedavisine başlarsın..
her şey için olumlu düşün,..ne sıkıntın varsa bu konuda yardımcı olur, buradan da doktoruma sorarım mutlaka..
kızlar ben geldim... bi gittim uçurmuşunuz yine... okuyamadım kusuruma bakmayın lütfen kafamı toparlayınca hepsini okuyacağım... doğurmadım, ama henüz... doğum başlamış... durun en baştan anlatiym herşeyi..
eşim gelince biz dooğru hastaneye gittik. doktor nst yi önden istemedi... önce bakalım dedi. girdim içeri alttan ultrasonla baktı... rahim duvarı daha da incelmiş ve 1 cm den fazla açıklık gördk... bunları görünce asistanına "hemen eldiven ver bana" dedi... alttan parmak muayenesi yaptı... 2-3 parmağı çok rahat girdiğini söyledi - ki buurda parantez açmak istiyorum kadının parmakları etli dolma gibi) neyse.... sonra bu durumun 37-38 haftada olsaydı hemen doğuma alırdım ama şu durumda 1 gün daha kalsa bizim için kar dedi. çektiklerim doğum sancısıymış yalancı değilmiş... 25-30 dk da bir geldiklerini söyledm... öğlen ikiden sonra hep o civarlardaydı ya 20 dk ya 30 dk... öyle deyince 40 dklık nst istedi... sonuca göre bugün yatışım yapılacaktı... ben size demedimmi benim oğlanın bana garezi var diye oraya yatınca oyun oynuyo diye... tam yatağa yatarken çok feci bi sancı vurdu ki sormayın... neyse tabii nst de bu sancı çıkmadı daha bağlanmamıştık... 40 dknın bitmesine yakın ağrılar başladı tam nst yi çözdük bii sancı daha vurdu ve bugünün o ana kadarki en şiddetli sancısıydı... dedim benim çocuğum oynatıyo beni....
neyse yine de nst de sancı çıkmış... ama tabiki asıl sancılar çıkmadığı için yatışım yapılmadı... sancının arttığını hissedersen hemen gel dedi.. doktor bu gece ya da yarın bekliyo bakalım sabahı görebilicekmiyiz... en geç haftasonu diyoruz artık... o bile zor çünkü nst den kalkarken ki ağrım ondan sonrakilerin en hafifi oldu... o zamandan beri çektiklerim daha ağır.... doktor şiddetinin arttığı anda gel dedi. biraz daha düzene girmesini bekliyorum... 20 dk da bi geliyo ama şöyle: mesela saat 8 de geldi diyelim... ikinci 8.20 olcak üçüncü 8,40 demi... aradaki 8.20 yyi farkedemiyorum ama 8.40 zamanında geliyo... böyle kopukluklar var emin olamıyorum... arada bazen kaçırıyorum başka şeyle ilgilenirken farkedemiyorum yada hafif geçiyo hissetmiyorum...
neyse kızlar sonuçta doğum başladı artık geri sayımı başlattık... bakalım bundan sonrası allaha emanet... moriş bilir doğumdan çok korkuyorum ben.. ne düşüneceğimi nasıl hissedeceğmi şaşırdım şaşkınım sinirlerim bozuldu yaa...
kızlar ben geldim... bi gittim uçurmuşunuz yine... okuyamadım kusuruma bakmayın lütfen kafamı toparlayınca hepsini okuyacağım... doğurmadım, ama henüz... doğum başlamış... durun en baştan anlatiym herşeyi..
eşim gelince biz dooğru hastaneye gittik. doktor nst yi önden istemedi... önce bakalım dedi. girdim içeri alttan ultrasonla baktı... rahim duvarı daha da incelmiş ve 1 cm den fazla açıklık gördk... bunları görünce asistanına "hemen eldiven ver bana" dedi... alttan parmak muayenesi yaptı... 2-3 parmağı çok rahat girdiğini söyledi - ki buurda parantez açmak istiyorum kadının parmakları etli dolma gibi) neyse.... sonra bu durumun 37-38 haftada olsaydı hemen doğuma alırdım ama şu durumda 1 gün daha kalsa bizim için kar dedi. çektiklerim doğum sancısıymış yalancı değilmiş... 25-30 dk da bir geldiklerini söyledm... öğlen ikiden sonra hep o civarlardaydı ya 20 dk ya 30 dk... öyle deyince 40 dklık nst istedi... sonuca göre bugün yatışım yapılacaktı... ben size demedimmi benim oğlanın bana garezi var diye oraya yatınca oyun oynuyo diye... tam yatağa yatarken çok feci bi sancı vurdu ki sormayın... neyse tabii nst de bu sancı çıkmadı daha bağlanmamıştık... 40 dknın bitmesine yakın ağrılar başladı tam nst yi çözdük bii sancı daha vurdu ve bugünün o ana kadarki en şiddetli sancısıydı... dedim benim çocuğum oynatıyo beni....
neyse yine de nst de sancı çıkmış... ama tabiki asıl sancılar çıkmadığı için yatışım yapılmadı... sancının arttığını hissedersen hemen gel dedi.. doktor bu gece ya da yarın bekliyo bakalım sabahı görebilicekmiyiz... en geç haftasonu diyoruz artık... o bile zor çünkü nst den kalkarken ki ağrım ondan sonrakilerin en hafifi oldu... o zamandan beri çektiklerim daha ağır.... doktor şiddetinin arttığı anda gel dedi. biraz daha düzene girmesini bekliyorum... 20 dk da bi geliyo ama şöyle: mesela saat 8 de geldi diyelim... ikinci 8.20 olcak üçüncü 8,40 demi... aradaki 8.20 yyi farkedemiyorum ama 8.40 zamanında geliyo... böyle kopukluklar var emin olamıyorum... arada bazen kaçırıyorum başka şeyle ilgilenirken farkedemiyorum yada hafif geçiyo hissetmiyorum...
neyse kızlar sonuçta doğum başladı artık geri sayımı başlattık... bakalım bundan sonrası allaha emanet... moriş bilir doğumdan çok korkuyorum ben.. ne düşüneceğimi nasıl hissedeceğmi şaşırdım şaşkınım sinirlerim bozuldu yaa...
canım çikolata değilde bu muzlu pudingler varya küçük meyve suyu kutularında görmüşündür çocuklugundaonlardan yıyorum 2 günde 1 cok canım cekıyor :26:
çikolatayı kılo korkusunda yemıyorum nerdeyse bile.he bu arada bazen kavaltıda kaymak bal yıyorum haftada 2 defa oluyor bazen 1
ay sayınca nekadar cok yıyormusum benalırsın tabı 11 kılo hayalot bıde yemıyorum dıyorum yaaa
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?