ben 3 ayın hatta 4 ayın sonuna kadar hiç almadım ama sonra fırt diye peş peşe aldım kiloları, nasıl oldu bende anlayamadım valla
psikolojim çok bozuk sanırım o yüzden alınıyorum her söylenene
normalde hiç başkalarının sözlerine takılan bi insan değilimdir, gülüp geçerim
ama hamileyken öyle kolay olmuyo takılmamak
canım bu bel ağrısıı iyice ağırlaşmadan kendi doktorunla konuş bence
ağırlaştıkca çözümü daha zor olabilir
ben açıkcası hiç bebek istememiştim ve hamile kaldığımda çok şaşırmıştım
oysa şimdi görüyorum ki ne kadar istiyomuşum da haberim yokmuş
o bana Allahın lütfu ve ben kaybetmekten çok korkuyorum
yaaa bugüne kadar kimse böbreğime bakmamıştı
ilk muayenem bu ve ben ne yapacağımı şaşırıyorum
idrar ve kan testi vermiştim pazar günü acilde 4-5 lökosit görüldü yazıyo sadece
umarım birde böbrekten vurmaz bana vücudum
psikolojim kaldırır mı bilemiyorum artık, emin de değilim açıkcası
ped gelsin de umarım hiç yeşillik mavilik olmaz
olursa da yerini mesaj atarım sana canım
en kötü ihtimalle fotosunu çeker atarım, yanlış anlama tecrübeli olduğun için diyorum
özel mesaj için de teşekkür ederim çok iyi geldi
moralimi yükseltti gerçekten
kabızlığımı çözemiyorum ki bazen oluyo 4 gün tuvalete çıkamıyorum sonra bi bakıyorum günde 3-4 kez çıkıyorum üstelik ishal olmuşum
bi anlam veremedim gitti
olumlu düşünüp olumlu olmasını dileyeceğim canım
çok korkuyorum, o gün acilden beni alıp sonda takacaklardı
alttan muayene edip açıklığa bakacaklardı korktum kaçtım
doktor yok, işim ebelere kalmış bende o cesareti gösteremedim kaçtım
arkadaşımı mecbur hastaneye yatırmışlar serumla antibiyotik tedavisine başlayacaklarmış
28 haftalık ve 1100 gram olduğu için sınırdasın demiş doktor bakalım ne olacak
ona da kızına da Allahım sağlık versin , güzelce doğursun inşallah
benim suyum geldiğinde onunla telde konuşuyoduk o da benden de geldi ama seninki kadar değil demişti
benim enfeksiyonum var yaaa ondandır muhtemelen demişti
onun ki amniyon sıvısı çıkınca ben daha çok korktum
bebişime bişey olmaz da güzelce gününde doğururum umarım
bütün mesajların içinde teşekkür ederim canım
kızlar ben geldim... bi gittim uçurmuşunuz yine... okuyamadım kusuruma bakmayın lütfen kafamı toparlayınca hepsini okuyacağım... doğurmadım, ama henüz... doğum başlamış... durun en baştan anlatiym herşeyi..
eşim gelince biz dooğru hastaneye gittik. doktor nst yi önden istemedi... önce bakalım dedi. girdim içeri alttan ultrasonla baktı... rahim duvarı daha da incelmiş ve 1 cm den fazla açıklık gördk... bunları görünce asistanına "hemen eldiven ver bana" dedi... alttan parmak muayenesi yaptı... 2-3 parmağı çok rahat girdiğini söyledi - ki buurda parantez açmak istiyorum kadının parmakları etli dolma gibi) neyse.... sonra bu durumun 37-38 haftada olsaydı hemen doğuma alırdım ama şu durumda 1 gün daha kalsa bizim için kar dedi. çektiklerim doğum sancısıymış yalancı değilmiş... 25-30 dk da bir geldiklerini söyledm... öğlen ikiden sonra hep o civarlardaydı ya 20 dk ya 30 dk... öyle deyince 40 dklık nst istedi... sonuca göre bugün yatışım yapılacaktı... ben size demedimmi benim oğlanın bana garezi var diye oraya yatınca oyun oynuyo diye... tam yatağa yatarken çok feci bi sancı vurdu ki sormayın... neyse tabii nst de bu sancı çıkmadı daha bağlanmamıştık... 40 dknın bitmesine yakın ağrılar başladı tam nst yi çözdük bii sancı daha vurdu ve bugünün o ana kadarki en şiddetli sancısıydı... dedim benim çocuğum oynatıyo beni....
neyse yine de nst de sancı çıkmış... ama tabiki asıl sancılar çıkmadığı için yatışım yapılmadı... sancının arttığını hissedersen hemen gel dedi.. doktor bu gece ya da yarın bekliyo bakalım sabahı görebilicekmiyiz... en geç haftasonu diyoruz artık... o bile zor çünkü nst den kalkarken ki ağrım ondan sonrakilerin en hafifi oldu... o zamandan beri çektiklerim daha ağır.... doktor şiddetinin arttığı anda gel dedi. biraz daha düzene girmesini bekliyorum... 20 dk da bi geliyo ama şöyle: mesela saat 8 de geldi diyelim... ikinci 8.20 olcak üçüncü 8,40 demi... aradaki 8.20 yyi farkedemiyorum ama 8.40 zamanında geliyo... böyle kopukluklar var emin olamıyorum... arada bazen kaçırıyorum başka şeyle ilgilenirken farkedemiyorum yada hafif geçiyo hissetmiyorum...
neyse kızlar sonuçta doğum başladı artık geri sayımı başlattık... bakalım bundan sonrası allaha emanet... moriş bilir doğumdan çok korkuyorum ben.. ne düşüneceğimi nasıl hissedeceğmi şaşırdım şaşkınım sinirlerim bozuldu yaa...
canım canını hiç sıkma ve üzme asla..
onunki de amniyon sıvısı olmayabilir..bazen pedleri de yanlış yorumluyor doktorlar korkutuyorlar insanları..belki o da benim gb ihityaten alındı oraya , gerçek durum görülecek ve eve gönderilecek..biraz bakmaları gerek sanırım anlamak için...
ebelerden açıklık konusunda sakın korkma..zaten çok zorlamadan yapıyorlar o işi..teyzem ebe o anlattı detaylıca..
ayrıca bizim bu hastanede tam 750 gramlık 26 haftalık bebcik yaşıyor..3 gğn önce de 500 gramlık bir erkek doğmuş canavar gb hayata tutunuyor..Allah yaşatırsa kimse bunu engelleyemez zaten..
ben her şeyin güzel olacapına inanıyorum..yeter ki sen moralini iyi tut..bebişin aslan gb olacak göreceksin
Bu arada yamisym mi döndü ?
afiyet bal şeker olsun arkadaşım..
o minnağın bayram etsin...
hem tabi kilo alacaksın.. ya hu maratona mı giriyoruz...niye rejim yapacaz ki..bebek büyütüyoruz karında..onun piskolojisinin iyi olması için bizim de keyifli olmamız şart de mi ?
sen boş ver kilo kısmını da bence biraz daha sıvılı al besinleri ama üzme kendini kilo için...
inşallah rahat rahat tuvalete çıkarsın...
kızlar doğuruyorum !!! evet başladı artık geliyo... 10 dk da bi vuruyo ve çooooookkk acıyooooen baştan beri söylüyorum ben doğumdan çok korkuyorum... resmen gitmek istemiyorum hastaneye yaaa.... bebek kanala indi kızlar genital bölgenin üst kısmı top gibi oldu avuca geliyo resmen.... kafasını kanala sokmaya çalışıyo.... gidersem doğurucam kesin ama gitmek istemiyorum korkuyorum bi yandan da çok canım acıyooo sancı anları tam bi felaket...ben ki adet ağrısına bile dayanamayan bi insanım düşünün artık beni ne haldeyim... çokkkk korkuyoruuuuuuuuuummmmmmm.... sabaha kalmaz doğurucam sanırım çok zorlamaya başladı çünkü... ayyy hazır değilm yaaa bikaç gün daha dursa nolur sanki offffff
kızlar doğuruyorum !!! evet başladı artık geliyo... 10 dk da bi vuruyo ve çooooookkk acıyooooen baştan beri söylüyorum ben doğumdan çok korkuyorum... resmen gitmek istemiyorum hastaneye yaaa.... bebek kanala indi kızlar genital bölgenin üst kısmı top gibi oldu avuca geliyo resmen.... kafasını kanala sokmaya çalışıyo.... gidersem doğurucam kesin ama gitmek istemiyorum korkuyorum bi yandan da çok canım acıyooo sancı anları tam bi felaket...ben ki adet ağrısına bile dayanamayan bi insanım düşünün artık beni ne haldeyim... çokkkk korkuyoruuuuuuuuuummmmmmm.... sabaha kalmaz doğurucam sanırım çok zorlamaya başladı çünkü... ayyy hazır değilm yaaa bikaç gün daha dursa nolur sanki offffff
Canım inşallah buradaki arkadaşlarla birlikte 38'i de göreceğiz..neden 38 dersen ben artık o vakte dayanabileceğimi zannetmiyorum
İnan ki yoruldum..ağrısı sızısı sürekli oldu..en başta su gelmesi,sonra tekrar eden enfeksiyonlar, hareket kısıtlaması, bir şey yiymemek harap etti bünyemi..
valla benim de çok sert..hatta kafasını koyduğu yer çok belli...en çok orası acıyor..
ben de zarar veririrm diye sevemiyorum bile dşün
mantar vs bunlar hep tekrar edecek, yapabileceğin bir şey yok, tam geçmiyor ne yazık ki...Yalnız çok çok su içmelisin..elinde bir şişe suyun olsun duröadan iç..o küçük pet şişeerden günde 6 tane en az içmelisin..
bu arada çok katı yeme ki rahat rahat tuvalete gidebilirsin..
bana ün doktor sezaryenden bahsetti...rahimde yapışıklık olabilir bu sertlik ve ağrı ondan olabilir dedi. Ancak sezaryende görebilrlermiş benim durmumu..
benim de canıma minnet hani
neyse..32'ye ulaşırsam inşallah doğum gününü kararlaştıracağız..
eğer Allah başka bir gün belirlerse bilemeyiz tabii..
doğuramıyorum... şuanda sinirden ve ağrıdan ağlamaktan ölüyorum ama doğuramıyorum... gece şiddetlendi yarım saatte bi gelmeye başladı. dayanamadım gittim. hmen nst ye aldılar.. veee tabiki benim sıpam yine yapacağını yaptı ve hiç sancı olmadı... sadece bi tane hafiften onuda heralde ayıp olmasın diye yaptı... dellendim hemşire başımda dedim bu evde böyle dğil evde düzenli ve çok şiddetli dedim... açıklığıma baktı... hala 1 cm... sonra doktorumu aradı... o da serum ve fitil verin bakalım gececekmi demiş. verdiler. veee bomba... benim sıpam acili ev sanmış olmalı ki yine yarım saat arayla sancı geldi hemde en şiddetlisinden... neyse serum bitti... yukarı çıktık geçmedi böyle böyle dedim. 30 dk da gelen sancıyla doğuma alamam, en az 10 dk da bi gelmesi lazım, açıklığında hala 1 cm ister burda bekleyin ister evde dedi.. bende kalktım eve geldim. gece 1buçukta gittim sabahım 5inde geldim. sancım yarım saat arayla ve şiddetlenerek devam ediyo ama süresi azalmıyo. açıklığım genişlemiyo... doktor kesin yatak istirahati verdi... ee ben yatarsam açılma olmaz... yatmazsam olmaz... sancıyı hala çekiyorum ama süresi kısalmıyo... ne yapıcam şaşırdım... doktor suni sancıyla hemen doğurturum ama bebek nekadar içerde kalırsa okadar iyi dedi. kendiliğinden gelmesi bizim için daha iyi dedi. onu bekleyelim dedi. ki doğru olan da bu ama ilerleyemiyoruz ki... doğuracam doğuramıyorum yaa....
arada komik bişey anlatym bari.. enazından bana hatırladıkça komik gelen sahneyi... ebe nst den sonra açıklığıma bakmak için beni doğumhaneye aldı.. bildiğin doğum yatağına yattım... eldiveni giydi üstüne de kırmızı bişey döktü geldi önüme... ben o kırmızıyı görünce dur dedim o ne??? antiseptik dedi eldiven acıtmasın diye... bu arada akşamüstü kendi doktorumda muayene etmişti eldivenle ama o ultrason jelinden almıştı eline... ebeninki daha çok acıttı... neyse beni aldı mı bi titreme korkudan... dur dedim titriyorum şimdi korkudan... 5 dk oldu geçmedi kadın bi anda soktu parmağını... parmağını değil resmen kolunu soktu yaw... bide diplere gidiyo ne arıyon orda anam açıklığa bakcan dibinde çocuk var işte töbe töbeee... hee doğumhaneye girerken benim sıpa yine sancı vurdu kadın eliyle karnıma baktı farketti çok şiddetli dedi bende dedim bu bile hiçbbişe değil daha şiddetliydi evde çektiklerim dedim...
yaa kızçelerim doğuramıyorum doğurmadığım ve bebeğin biraz daha içerde kaldığına seviniymmi yoksa bukadar sancıyı çektiğime üzüliymmi bilemedim... kimbilir nezaman açıklık genişlicek yada ne zaman sancı süresi sıklaşıcak... dedim ya duble ağır çekim modu... benimki duble duble arkadaş yaa... ne yapacağımı şaşırdı öyle bekliyorum... ben adet ağrısından şikayet ededim o varya melekmiş beee öpüp de başıma koycam artık onu... bidaha adet olduğumda ağrısına laf edersem... edeni de oyarım heee o bir melek melek...
not: topiki okumadım henüz okuyunca hepinize cevap yazıcam lütfen kusuruma bakmayın
doğuramıyorum... şuanda sinirden ve ağrıdan ağlamaktan ölüyorum ama doğuramıyorum... gece şiddetlendi yarım saatte bi gelmeye başladı. dayanamadım gittim. hmen nst ye aldılar.. veee tabiki benim sıpam yine yapacağını yaptı ve hiç sancı olmadı... sadece bi tane hafiften onuda heralde ayıp olmasın diye yaptı... dellendim hemşire başımda dedim bu evde böyle dğil evde düzenli ve çok şiddetli dedim... açıklığıma baktı... hala 1 cm... sonra doktorumu aradı... o da serum ve fitil verin bakalım gececekmi demiş. verdiler. veee bomba... benim sıpam acili ev sanmış olmalı ki yine yarım saat arayla sancı geldi hemde en şiddetlisinden... neyse serum bitti... yukarı çıktık geçmedi böyle böyle dedim. 30 dk da gelen sancıyla doğuma alamam, en az 10 dk da bi gelmesi lazım, açıklığında hala 1 cm ister burda bekleyin ister evde dedi.. bende kalktım eve geldim. gece 1buçukta gittim sabahım 5inde geldim. sancım yarım saat arayla ve şiddetlenerek devam ediyo ama süresi azalmıyo. açıklığım genişlemiyo... doktor kesin yatak istirahati verdi... ee ben yatarsam açılma olmaz... yatmazsam olmaz... sancıyı hala çekiyorum ama süresi kısalmıyo... ne yapıcam şaşırdım... doktor suni sancıyla hemen doğurturum ama bebek nekadar içerde kalırsa okadar iyi dedi. kendiliğinden gelmesi bizim için daha iyi dedi. onu bekleyelim dedi. ki doğru olan da bu ama ilerleyemiyoruz ki... doğuracam doğuramıyorum yaa....
arada komik bişey anlatym bari.. enazından bana hatırladıkça komik gelen sahneyi... ebe nst den sonra açıklığıma bakmak için beni doğumhaneye aldı.. bildiğin doğum yatağına yattım... eldiveni giydi üstüne de kırmızı bişey döktü geldi önüme... ben o kırmızıyı görünce dur dedim o ne??? antiseptik dedi eldiven acıtmasın diye... bu arada akşamüstü kendi doktorumda muayene etmişti eldivenle ama o ultrason jelinden almıştı eline... ebeninki daha çok acıttı... neyse beni aldı mı bi titreme korkudan... dur dedim titriyorum şimdi korkudan... 5 dk oldu geçmedi kadın bi anda soktu parmağını... parmağını değil resmen kolunu soktu yaw... bide diplere gidiyo ne arıyon orda anam açıklığa bakcan dibinde çocuk var işte töbe töbeee... hee doğumhaneye girerken benim sıpa yine sancı vurdu kadın eliyle karnıma baktı farketti çok şiddetli dedi bende dedim bu bile hiçbbişe değil daha şiddetliydi evde çektiklerim dedim...
yaa kızçelerim doğuramıyorum doğurmadığım ve bebeğin biraz daha içerde kaldığına seviniymmi yoksa bukadar sancıyı çektiğime üzüliymmi bilemedim... kimbilir nezaman açıklık genişlicek yada ne zaman sancı süresi sıklaşıcak... dedim ya duble ağır çekim modu... benimki duble duble arkadaş yaa... ne yapacağımı şaşırdı öyle bekliyorum... ben adet ağrısından şikayet ededim o varya melekmiş beee öpüp de başıma koycam artık onu... bidaha adet olduğumda ağrısına laf edersem... edeni de oyarım heee o bir melek melek...
not: topiki okumadım henüz okuyunca hepinize cevap yazıcam lütfen kusuruma bakmayın
Arkadaşım az önce pedi denemiş ve maalesef suyuymuş giden ve 28. haftasına yeni geçmişti
hastaneye yatış aldılar az önce
sende aynılarını yaşamışsın ruh halimi iyi anlarsın canım
rapor aldım zaten bu hafta çalışmayacağım
eğer gelen gerçekten suyumsa mecburen hastaneye yatacam ama yaşama ihtimali yok gibi duruyo
güzel güzel doğuracaksın sonra da bana akıl vereceksın "doğuma gıderken yanına sunu al boyle yap sunu unutma" dıye.. Allah ın izniyle o bebişin doğacak!Rabbi'm büyüktür. vardır bu yaşadıklarının bir sebebi. hiçbirşey boşuna olmaz canım benim. belki de bu akıntılar olmasa bebeğin başka bir zarar görecek.. belki de bu onun için iyi birşeydir bunu neden dusunmuyorsun ki!
tatlım 6 haftalık oldu olalı ben bebeğimi kaybetme tehlikesiyle karşı karşıyayım
ve çok yıprandım artık
inşallah o günlere geliriz de akıl veren konumuna geçebilirim
canım dogurdunmu noldu yaa ayy elim ayagım dolastı sımdı kalktım okuyunca birden. senin verdıgın güçle toparladım ben şimdi sen kendını salma sakın güçlü ol o sancılar bebiş dogunca gecıcek inşallah gecmıstırde :) acık gözüküyosun ama anlayamadım son durum ne :26:
canım hepsi geçicek derin derin nefes al sancılar oldukça bol bol dua et ne olur.
az kaldı bak kavuşmana yakısıklıyla
içini ferah tut ilk olcak korku olur ama bebegını dusun cıcıler gıydırceksın ertesı güne uyandığında
yamısy bak ne dıycem eşim dıyorkı neye guluyorsundedım kızlardan bırı doğuma gıdıcek hey yarabbım ne bıtmez bı kk sevgıymıs dogururkende canlı bağlantımı olurmuş dıyor
dualarım senınle canımsagsalım kurtulcaksın evladınla ınsallah dus almayı unutma sakın
canım benim doğuma cok az kalmıs belli ve sen sinirlenme rahat olki dogumunda rahat olsun. tabi o sancıyı cekmeyen bılemez kımbılır nasıldır ama kendını yıprtma doktorun dedıgı gıbıde kesın yat ayaga kalma dedıgıne uy yahuudun sana yolladıgım yazıdada yazıyodu ılk dogumlar 1 gun surebılır dıe daha dur yenı basladı kolaymı senın sıpanın 9 ay konakladıgı yerı terkedişi inşallah en kısa zamanda hemencik oglus kucagına gelırr. ve bebegın içerde kaldıgına sevın nekadar kalıyosa okadar ıyı anne karnındakı 1 gunluk gelısmesı dısardakı 1 haftalık gelısmesıyle eşdegermış. ogluş işini biliyoda agırdan geliyo bak
canım benim yaaa bu sıpa annesini çok üzüyo gerçekten
ağrı sıklaşmadan daha ne kadar böyle deavm edebilir acaba
kıyaamam yaaa sen orda acı çektikce ben burda fena oluyorum
bu ebeler de kollarını sokmaya ne kadar meraklılar Allammm yaaaa
korkutuyo orası ayrı , üstüne üstlük acıtıyo da
bende adet ağrısına laf edenlerdenim, demek ki bundan sonra çıtımı çıkarmayacam
yatak istirahati yaptığında açılma olmuyomuş bildiğim kadarıyla ama doktor yat dediyse vardır bi bildiği
umarım güzelce açılır da doğurursun bebişini
tatlım daha gününe epey var o yüzden içerde kalacağı bir saat bile bence de iyi
biraz daha sık dişini, biliyorum zordur katlanması ama sen bu topiğin sakinleştirici annesisin
hepimize moral verensin
şimdi sakinleşme sırası sende, sinirlerini bozma lütfen
kıyamam hiç
gunaydın canım :) ben zaten 40ı gözden cıkardım hep en gec 38 hafta olarak hesaplıyorum napıyım bu strese bu gergınlıge bebeğim okadar sure içerde dayanabılır. suda cok içiyorum niye böyle anlamıyorumsabah kalktıgımda bendende sıvı gelıyo su gıbı korkuyorum ama doktor suyu normal dıyo anlam veremıyorum. gece karnım cok acıdı dönemedım acısından sonra kolumun ustune uyumusum sabah felc ındı sandım uyusmus bebekte oynamıyo kan gıtmedıde bıseymı oldu dıe panik yapıyorum yamisyde okadar sıkıntı cektı ama bebegı bugun yarın kollarında Allahım bızede nasip etsın
Yamisy yowrem ne kadar içeride kalırsa o kadar iyiymiş gerçekten..o açıklığı artırmaya çalışma bence..sen yat uzan, dinlen..beyefendi ne zaman gelmek isterse..bu sekilde rahim ağzında bir yavrucuk kafası ile durman çok zor biliyorum, seni strese daha çok sokuyor ve rahatsız ediyor ama..o kese patlamadığı sürece senden besleniyor..
1 cm yine de iyi..düşünsene 7 cm açıklıkla kadınları 1 gün bekletiyorlar yataklarında..uyuyanlar bile varmış o halde
inşallah bir an önce hafifler sancın da rahatlarsın biraz..
yamisy canım benim ALLAH kurtarsın seni en yazkın zamanda hayırlısıyla .annelik böyle demekki acısıyla ağrsııyla uykusuzluğuyla herşeyine katlanıyorsun .heycan yaptım valla bende dualarım seninle inşallah en yakın zamanda alırız dsenden güzel sağlıklı haberlerini.yavrum benim annesinden ayrılmak istemiyor demekki annesi içerisi güvenli sıcacık ne yapacak çocuk dünyaya gelipte :) kimbilir içerde neler neler yapıyordur tek başına oranın hakimi o canım yavrum benim yerim ben onu yerim...
Yamisy yowrem ne kadar içeride kalırsa o kadar iyiymiş gerçekten..o açıklığı artırmaya çalışma bence..sen yat uzan, dinlen..beyefendi ne zaman gelmek isterse..bu sekilde rahim ağzında bir yavrucuk kafası ile durman çok zor biliyorum, seni strese daha çok sokuyor ve rahatsız ediyor ama..o kese patlamadığı sürece senden besleniyor..
1 cm yine de iyi..düşünsene 7 cm açıklıkla kadınları 1 gün bekletiyorlar yataklarında..uyuyanlar bile varmış o halde
inşallah bir an önce hafifler sancın da rahatlarsın biraz..
saol canım desteğin için... ben heyecanı falan unuttum ağrıdan... artık nolucaksa olsun modundayım... ayy sevmesin çok içeriyi yaa... rahim atmaya çalışıyo bizimki çıkmicam diyo... yada tam tersi oluyoama oluyo bişe işte...
kalkamıyorum ki arttırmaya çalişıym... ayağa kalktımmı bebek aşağıya öyle bi baskı ypıyo ki... altımı tutarak yürüyorum, sanki tutmasam düşecek...
bide kulağım ağrımaya başladı iyi mi??? bir bu eksikti... yutkunamıyorum bir hastalığım eksikti herşey tam oldu şimdi...
saol canım desteğin için... ben heyecanı falan unuttum ağrıdan... artık nolucaksa olsun modundayım... ayy sevmesin çok içeriyi yaa... rahim atmaya çalışıyo bizimki çıkmicam diyo... yada tam tersi oluyoama oluyo bişe işte...
kalkamıyorum ki arttırmaya çalişıym... ayağa kalktımmı bebek aşağıya öyle bi baskı ypıyo ki... altımı tutarak yürüyorum, sanki tutmasam düşecek...
bide kulağım ağrımaya başladı iyi mi??? bir bu eksikti... yutkunamıyorum bir hastalığım eksikti herşey tam oldu şimdi...
altını tutarak mı yürüyon ?yamisym şu anda bile çok süpersin ya... ee kafayı dayamış rrahim ağzına..eğer açıklık 5-7 cm lursa seni hemen doğuma alırlar..kafa çıktı mı çok acı kalmıyormuş geride..vucut daha kolay çıkıyormuş..
kulak ağrısı basınçtan ve stresten..bir şeyler içip yedin mi peki? bir çobacık içebilsen ya da ıhlamur..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?