canım sen de 2 gün sonra 29.sun..bak gelemşycem gelmşycem derken Allah'a şükür kendi kendimize ilerliyoruz..millet hiç geçmesin tadına varayım diye uğraşırken ben hemen geçsin de aklım kurtulsun diye bakıyorum işe..
iğrençler Allah'ım..bu diplomayı hay size verene!insan ulan karşınızdaki insan, hadi hassasiyetini geçtiniz hayvan gb doğramaya mı kalktınız? Ben de buradaki hastaneden bu yüzden korkuyorum artık..düşünün yani kadına acı içinde o gün hastanede yanımdaki yataktta doğurttular..başı çıkınca bebeğin lütfettiler!
İnşallah arkadaşım..şu uzun süreci bir tamamlarsak ne uykyszluğuna ne de başka şeylerle ilgilenemyeceğime üzülmeyeceğim, dertlenmeyeceğim..Bu dünyada en zor şey bir canlının hayatı üstüne sorumlu olmakmış..bu stress ve çaresizlik yedi bitirdi beni..zaten ne uykusu? ben şimdiden 3-4 saat uyuyorum..razıyım sağlıklı doğsun da hiç uyumayayım...
amma iyileşmiş de mi ya bu sağlık sistemi..doktor buluyon hastane ve techizat yoki sana bakmaya korkuyor, sorumluluğunu almak istemiyor..hastane buluyon seni kapıda sründürüyor..peki kaç saatte gidiyorsun oradaki doktora? çok zor olmuyor mu?
canım ailem izmir'de ..mesafe çok uzak olduğu için artık bu tarihten sonra seyahat yasağım var..hem de benim gb iken dr hiç tavsiye etmem dedi..sahi ben hala çalışıyor görünüyorum..sadece bu hafta raporluyum..eğer doktor verirse önümüzdeki 3 hafta heyet alıp sonra en erken 32. haftada doğum iznimi kullanmaya başlayacağım..zor böyle..o zaman belki istanbul'a kayınvalidemin yanına giderim..anadolu yakasında beykoz'da onlar.orada özel hastenlere bakarım..buradan istanbul 2.5 saat çok şükür ama izmir 11 saat..zaten eşim çalıştığı için gidemiyor hiçbir yere...dediğin gb kfam burada çok bulanık..bir 32.yi görsek başka da bir şey istemem Allah'ın izni ile..
Bu günlerin kıymetini bil diyorlar
Birdaha gelmeyecek diye ama korkudan artık her geçen güne çentik atıyorum
Bu arada ped geldi çok şükür
İnsanlarda merhamet kalmamış, hayvan gibi davranıyorlar
o kadının yerinde bizde olabilirdik
Allah korusun koltukta doğurtacaklar , tek başımıza
Benim uykum da parça parça
çok uyuyo görünüyorum güya ama dalamıyorum ki
gece sağa dön, sola dön, kalk yat
Hastane bulmak zor, hadi buldun doktor yok, o da var diyelim malzeme yok
ped bile bulamadılar yaaa, üstelik Şırnakta tek hastane var
malzeme bile göndermiyolar, bu nasıl memleket yaaa
Mardine gitmek en az 2,5 saat alıyo, hızlı gitmemiz yasak diye 3-4 saatte ancak gidiyoruz
Cizrede özel hastane varda iyi demiyolar
Askeriyenin hastanesini , ilçelerdekileri, merkezdekini, özel doktoru denedim ama para kazanmak dışında bi beklentileri yok hayattan
sen zerre kadar umurlarında değilsin, sağılacak bir inek gibisin adeta
ver parayı alma hizmeti
annen gelse bari yanına canım, ya da çok geç olmadan kayınvalidenin yanına gitsen
İstanbulda Anadolu yakasından Avrupa yakasına geçiş bile kolay gelir iyi doktoru bulursan
Anadolu yakasında da Avrupa yakasında da tavsiye edilen kadın doğum hastaneleri var, özel hastane desen birsürü zaten
Genede seçim senin
Umarım doktorun verir heyet raporunu
Ekimde 12 haftaya çıkarılacakmış doğum izni ve istediğin zaman kullanabilecekmişsin
Heyet bulursan ne kadar uzun süreli alırsan o kadar avantajlı olursun
Heyet biter bitmez de doğum iznine çıkarsın
Aslında şu ağrılar olmazsa bağdat caddesinde karsel ahnım var.muhteşem bir doktormuş..birçok hayat kurtarmış hatta seni o kadar çok takip ediyormuş ki cumartesi parar evine bile geliyormuş kadın..bir arkadaşım vardı burada o anlattı..25. haftada karnında benim gb sertlik sıkılık ve ağrılar başlamış..çok rahatsız oluyor benim gb yürüyemiyormuş..bir muayenesinde kadın karnındaki sertliği eli ile fark ederek hastaneye yatman lazm demiş ve ona sabahtan akşama kadar serum ve kasılma önleyici ilaçlar vererek 36. haftaya kadar getirmiş..kaç defa doğumu başlamış bu ara durdurmuşlar düşün açılma silinmeye varmadan..yani kadını annem diye anlatıyor..benim doktordan anladığım da budur..biz nasıl öğrencilerin eksik ders öğrenmelerine tahammül edemiyor kendi kendimizi yiyip elimizden geleni yapmaya çalışıyorsak o da hastası muayenehanemden çıktı artık benle hiçbir alakası kalmadı diye düşünmüyor..
düşün buradaki o anlattığım öküzü. kadın doğurduktan sonra ağır ağır içeriden geliyor hayatından bezmiş gb sonra da bebeğin geri kalanını hiçbir şey olmamış gb çıkarıyor ve arasından da bana yan yatakta öküz gb bakarak " keşke herkes böyl olsa da biz de dertten kurtulsak "diyor..
ben de eğer heyet alırsam buradaki proföserden sonra hemen istanbul'a gideceğim..eşime de gerekirse bir 10 gün rapor ayarlarız işte..
peki bu doğum izni 16 hafta değil miydi zaten..24 yapamadılar..sadece 2 hafta ekleyip 18 hafta yapacaklardı..dur bir araştırayım onu da..inşallah öyledir..
Canım böyle bir doktor var mıymış gerçekten
hem de Türkiye de
çok şaşırdım doğrusu
bence de heyet raporu alır almaz git İstanbula ve görün mutlaka bu doktora
doktor dediğin hastasıyla aynen böyle ilgilenmeli yaaa
bizimkiler kasaplıktan başka bişey bilmiyo
canım 12 yazmışım sanırım kusura bakma yanlış olmuş, 18 hafta olacakmış 24 ü yememiş gözleri
2 hafta artacakmış sadece
ama güzel olanı istediğin zaman kullanabilecekmişsin
doktorum diyo ki olmazsa rapor veririz sana doğum yaklaşınca da ne kadar geç doğum iznine çıkarsan o kadar iyi
tabi bebiş sabrederse olur bunlar diyo
20 gün rapor hakkım var bu yıl için, heyet almadığım sürece
heyeti de burdan vermezler zaten bana
şu pedi bi deneyeyim, eğer su değilse gelen çalışacağım elimden geldiğince
sonra da doğum iznimi kullanırım kısmetse
24 olsa süper olurdu
bir seneyi çıkarmış olurduk doğum izniyle
18 hafta sürüyor bir dönem, 6 haftada doğum öncesi kullanabileceğimiz hakkımız olurdu
raporla falan uğraşmak zorunda kalmazdık iyi olurdu
canım hayırlı sonuçlar alırsın inşallah..yüzün güler..ama en az 3 en fazla 12 saat tutacaksın altında unutma...açıklı renk değişiklikleri önemli değil..koyu olması gerekiyormuş o yeşilin ve mavinin..
bu arada 32. haftaya geldin mi hiç başka rapor alamıyormuşsun..sadece en erken 32. haftada devlet izin veriyormuş dinlenmene..herkes 37'ye geleyim o ara da 40 günlük rapor hakkımı kullanayım diyor ya yokmuş öyle bir şey..çok araştırdık eşimle önce..ne kadar geçe atarsam o kadar çok çcoukla geçirirm diyordum ama o ara rapor aldın mı o rapor hakkın yanıp devreye 32. hafta raporuu sokuyorlarmış..yıllık izin de vermiyorlar..
neyse..bebekler sağlam olsun da ben 2.5 aylık bile bırakıp çalışmaya razıyım..zaten yarım gün olursa dersi bitirir eve kaçarız
alla bunu bile yapacaklarını zannetmiyorum aslında 3 sene 24 yapacaz demişlerdi ama yapmadılar gitti..şimdi de 18 için çığırtıyorlar bakalım..ama ben 16 hafta olarak hesap edyorum artık..güvenmiyorum onlara..çk kişnin annenin ahını aldılar 24 'e ha çıkardık ha çıkaracağız diye..
Dua et nolur tatlım
mavi ve yeşil en sevdiğim renktir ama bugün görmeyi dilemediğim iki renk
12 saate kadar durduracam tatlım kısmetse
kutudaki diğer iki pedi de yapacam emin olmak için
yürümem gerekiyomuş pedi koyduktan sonra, doğru mu?
Nasıl yani anlayamadım canım
raporu 32. haftaya kadar aldık aldık, alamadık mecburi doğum iznine mi çıkmamız gerekiyor
o zaman kadın doğum iznini istediği hafta kullanabilir'e ne oldu?
neyse bakıcaz artık bi çaresine canım
32 ye gelelim de hele bi gelebilirsek
baktım olmuyo zaten çalışamam
bebeğe bakacak kimsem olmayabilir tam çalışacağım dönem o yüzden endişeleniyorum bende
hayırlısı artık ne yapalım
Neyse 18 yapsalar bari
Sinir stres yapıyolar adamı
Kadınlar için en zor dönem, hem doğurun diyorlar hem de bırak işe git
Çalışmasam da olmuyo
Tek maaşla bizim geçinmemiz zora girer zira 3 kredi var ödediğimiz
ben eminim o koyulukta renk görmeyeceksin...eğer açıklı yeşiller varsa mavilikler onlara bakma geçersiz..doktorum vajinal enfeksiyon dedi..eğer tam pedin ortasında cart bir mavi ya da yeşil görürsen bant gb o maniyon sıvısıymış..Allah korusun inşallah..hayırlı haberlerin gelecek, sakın canını sıkma...
evet az biraz hareket etmen, öksürmen yeterli..sadece tuvalete gittikten sonra çok iyi kurulaman gerekiyor bölgeyi, su karışmamalı kesinlikle..
32. hafta en erken doğum iznine ayrılabileceğimz haftaymı..bundan önce kullanılmıyor..bazı sağlıklı olan hamişler kardeşim gb 37. hafasına kadar çalışabilir raporu alıp çalışıyorlar..doğum izinleri 37'de başlıyor..kalanı doğum sonrasına erteliyorlar..ben de daha sağlıklı iken doktorumla konuştum..bana 37'ye kadar çalışabilir raporu verirseniz ben de 37. haftadan önce acaba yıllık izinlerimi alabilir miyim ya da 40 haftalık raporumdan kalanları kullanabilir miyim diye..demez mi zaten çalışamayacak durumda ve rapor alacak olanlar 32'de başlamak zorunda..eğer o arada benden 37'ye kadar çalışabilir raporu alıp 40 günlük raporundan da ne bileyim 10 gün alırsan hemen 10 günlük iznin yanar ve devreye çalışamz durumda olduğun için doğum izni 32. haftada başlar raporu girer dedi..yıllık izinlerinin hepsini bence 32'den önce bitir, eğer devredimeyen varsa diğer seneye bir daha 37'ye kadar çalışma raporu alsan da kullanmazsın dedi..
ben de sinir oldum bu duruma okulun özlük işlerine gittim sordum..onayladılar doktoru..32.haftanza kadar 40 günlük raporunuzdan kalanları ve yıllık izinleri alırsınız eğer 37'e kadar çalışabilir raporu alırsanız hiçbir izin ve rapor alamazsınız demezler mi? çıldırdım..
ama sonra halim bu olunca 32 bile benim için rüya dedim..Allah korusun da 32'den önce bir şey gelmesin başıma..ödüm kopuyor..
bizim de tek maaşla çok zor..ikimiz de öğretmeniz..düşün 800 ev kirası..250 apartman aidatı yakıtla..500 telefon elektirik cep doğal gaz su internet derken..zaten şu hastane masraflarımız vs..eşimle su 700 liralık meb parasını bekliyoruz valla
Biz karı koca MEB de çalışıyoruz, sizde durum nasıl bilmiyorum ama bizde maaşlar rezalet durumda
o kadar okuduğuma yanıyorum gerçekten
mecburum çalışmaya
geçerse yeni yasaya göre 32 de doktor raporu almaya gerek kalmayacak, isteyen istediği dönemde kullanacak doğum iznini diyorlar
ister doğum öncesi istersen doğum sonrası
ama ekimden önce hçbir şey netlik kazanmazmış
bu arada mint yeşili oldu ped
duştan sonra koymuştum nedeni o olabilir mi
yoksa kesin amniyotik sıvı mıdır
Bizim burda kiramız 500
doğuda ucuz derler ama durum bu
bina gideri 210 lira
elektrik faturamsa aylık 300-350 sırf bu kaçak kullanım bedeli yüzünden
3 de kredi eklenince kociş yetişemez eve , bebeğe ve ödemelere
sütüm yetmiyor mama takviyesi yapıyorum mecburen
valla öyle maaşlar bizde de..gerçekten anladım ki çok zor geçinmek...hiçbir lüksün olmaması lazım..sigara içmez, dışarı çıkıp eğlenmeyiz öyle evdeyiz..eşim de öyle..bir playstation seviyor, onu oynuyorama bak mesela bebek odası alamadık..zaten de istemedim..hani evlenmeden önce mobilyayı dayar daha sonra beğemezsin keşke evlendikten sonra alsaydık derdin ya..çocuğun odasına geçmesine en az bir sene var.ben onun için bekleyeyim, yavaş yavaş yaparız dedim..
şimdi bir park yatak bakacaz bir de araba..o kadar kılık kıyafet de pahalı ayrıca..daha her şey havada bizim..düşün yamsiy benim haftamda her şeyi tamam etmişti..
bizim evi görsen hala öğrenci evi gb..3 tane bekarlık koltuğum vardı..onlar yan yana..halı bile yok hala :)ama boğaza kalan para yetişmiyor..vaktiyle toksoplasma çıktı diye bende istanbula gittik geldik ne paralar verdik..şimdi bu halde içerideyiz..ne yapalım sağlık olsun da
bu arada mint yeşili nasıl bir yeşildi ya hu? çok koyu muydu? açık yeşilse merak etme ama koyu yeşilse..bana bir fotosunu gönderir misin en son hali ile ?
aynen zaten zar zor öğretmen maaşını 2000 bile yapmadılar..mümkğn değil, bebimki de ücretsiz izin alayım diyorum,sen bana kafayı mı yedirecen diyor..
bu arada 350 lira elekririk mi ? amanın ne yapmışlar bunlar? kardeşim nasıl bir ülkedeyiz başkası ısınsın sen öde..nasıl br şey..
canım sen de 2 gün sonra 29.sun..bak gelemşycem gelmşycem derken Allah'a şükür kendi kendimize ilerliyoruz..millet hiç geçmesin tadına varayım diye uğraşırken ben hemen geçsin de aklım kurtulsun diye bakıyorum işe..
iğrençler Allah'ım..bu diplomayı hay size verene!insan ulan karşınızdaki insan, hadi hassasiyetini geçtiniz hayvan gb doğramaya mı kalktınız? Ben de buradaki hastaneden bu yüzden korkuyorum artık..düşünün yani kadına acı içinde o gün hastanede yanımdaki yataktta doğurttular..başı çıkınca bebeğin lütfettiler!
İnşallah arkadaşım..şu uzun süreci bir tamamlarsak ne uykyszluğuna ne de başka şeylerle ilgilenemyeceğime üzülmeyeceğim, dertlenmeyeceğim..Bu dünyada en zor şey bir canlının hayatı üstüne sorumlu olmakmış..bu stress ve çaresizlik yedi bitirdi beni..zaten ne uykusu? ben şimdiden 3-4 saat uyuyorum..razıyım sağlıklı doğsun da hiç uyumayayım...
amma iyileşmiş de mi ya bu sağlık sistemi..doktor buluyon hastane ve techizat yoki sana bakmaya korkuyor, sorumluluğunu almak istemiyor..hastane buluyon seni kapıda sründürüyor..peki kaç saatte gidiyorsun oradaki doktora? çok zor olmuyor mu?
canım ailem izmir'de ..mesafe çok uzak olduğu için artık bu tarihten sonra seyahat yasağım var..hem de benim gb iken dr hiç tavsiye etmem dedi..sahi ben hala çalışıyor görünüyorum..sadece bu hafta raporluyum..eğer doktor verirse önümüzdeki 3 hafta heyet alıp sonra en erken 32. haftada doğum iznimi kullanmaya başlayacağım..zor böyle..o zaman belki istanbul'a kayınvalidemin yanına giderim..anadolu yakasında beykoz'da onlar.orada özel hastenlere bakarım..buradan istanbul 2.5 saat çok şükür ama izmir 11 saat..zaten eşim çalıştığı için gidemiyor hiçbir yere...dediğin gb kfam burada çok bulanık..bir 32.yi görsek başka da bir şey istemem Allah'ın izni ile..
Canım tek doktor, doktor sürülmüş gibi zaten Şırnağa, günde 150 kadını muayene ediyormuş, böyle yaparak burdan göndersinler diye uğraşıyomuş
Olan canlara oluyo, aminnnnnnnn canım inşallah daha beteri gelir başlarına
Kıyamam canım, geçen gün de sular gittiğinde suyu açık unutmuşum
banyoya girince kayıp düşmüştüm
şu an ne kadar korkuyorsundur kimbilir
bebek kolay etkilenmez demişti doktorum bana, karnımızın üstüne düşmediğimiz ve kanamamız olmadığı sürece korkmamalıymışız
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?